You are on page 1of 1

22 maridatge Xerigots

amb Sant Josep Wines (DO Terra Alta) 17 doctubre de 2012

www.xerigots.cat

Clot dEncs Blanc 2011 amb Serrat del Triad Elaborat a partir de la garnatxa blanca en la proporci ms important, aix com tamb el macabeu i en menor percentatge el sauvignon blanc i el xenin com a varietats millorants. Totes les varietats es troben en finques diferents amb sls i microclimes diferenciats. La verema es realitza manualment un cop cada varietat ha arribat a lptim de maduresa desitjada. Vi de color groc palla amb reflexos verdosos molt aromtic i afruitat, amb una gran amplitud en boca grcies a la garnatxa. Un vi duna immillorable relaci qualitat-preu. Proposem maridar-lo amb formatge Serrat del Triad, de la formatgeria Tros de Sort. s un formatge de vaca semicurat, de 3 mesos de curaci mnima i format cilndric llis. De pasta compacta i premsada (per aix es diu serrat), gust mantecs i desenvolupat, lleugerament cid.

Llgrimes de Tardor Blanc 2009 amb Taramundi Nous i Avellanes Vi fruit duna acurada selecci de vinyes de garnatxa blanca duns 50 anys dedat, que tenen unes produccions ms regulars per tamb ms limitades. La verema es realitza manualment i per lelaboraci es desrafa i es xafa el ram i es macera en fred unes 20 hores per extreure tot el seu potencial aromtic. La fermentaci es realitza en barriques noves de roure francs i, un cop sacaba, peridicament es fa el procs de batonage de les lies fins a obtenir ms expressi en boca. Pot evolucionar favorablement durant els 3 anys segents a lembotellat. Vi de color groc daurat amb reflexos verdosos, laroma s intensa amb predomini de les fruites tropicals. En boca s fresc i avellutat, mantenint encara les notes de fruita. T un final llarg. Proposem maridar-lo amb un Taramundi amb Nous i Avellanes, un formatge de llet de vaca elaborat seguint la recepta tradicional de Taramundi, a la zona occidental dAstries. T un color groc clar, consistncia cremosa, sense forats i amb trossos de nous i avellanes. De sabor suau i persistent.

Llgrimes de Tardor Negre 2007 amb Sbrinz Elaborat principalment amb garnatxa negra i carinyena provinents de la selecci de vinyes de ms de 30 anys, juntament amb ull de llebre i syrah. La verema es fa manualment i es vinifiquen per separat. La criana es fa en barriques de roure francs i americ seminoves durant 12 mesos, moment en el qual es clarifica i es filtra i sembotella. No surt al mercat fins que no ha estat un mnim de 7 mesos en ampolla. Conservat en bones condicions evolucionar favorablement durant els 5 anys segents a lembotellat. Proposem maridar-lo amb un formatge Sbrinz, tamb anomenat el Parmes sus. T Denominaci dOrigen i prov de la regi de Lucerna, al centre de suissa. s un paisatge amb terres de grans altituds per amb un clima suau, aix permet que les vaques pasturin en bons camps proporcionant una molt bona llet. T un mnim de 45% de matria grassa, escora natural, dura, seca i de color marfil fosc. La massa s molt dura, amb textura granulosa i sense forats. s gusts, amb cos i carcter. El formatge Sbrinz, com tots els formatges sussos, no cont gluten ni lactosa.