Instructiuni pentru siguranta

 Nu loviti si nu aruncati echipamentul de la inaltime.  Nu folositi echipamentul in conditii de caldura sau frig

   

  

  

extrem, nici in conditii de praf sau umezeala. Nu il expuneti la lumina solara directa. Evitati folosirea echipamentului in campuri magnetice puternice. Tineti echipamentul departe de apa sau alte lichide. In cazul in care in echipament intra lichide, inchideti-l imediat si curatati-l. Nu folositi substante chimice pentru curatare, pentru a evita corodarea acestuia. Curatati-l cu o carpa uscata. Nu suntem responsabili de distrugeri sau de pierderi de date cauzate de utilizare necorespunzatoare, modificari ale echipamentului sau folosirii unei baterii necorespunzatoare. Nu dezasamblati, reparati sau modificati produsul. Veti pierde garantia. Daca nu veti folosi echipamentul o perioada indelungata, va rugam sa incarcati bateria o data pe luna. Incarcati bateria daca: a) Apare imaginea pentru baterie descarcata . b) Echipamentul se inchide automat cand este repornit. c) Nu aveti raspuns de la tastatura, desi bateria pare incarcata. Cand formatati echipamentul sau transferati un fisier, nu intrerupeti legatura. Altfel, datele pot fi modificate sau pierdute. Cand echipamentul este folosit ca HDD portabil, folositi-l conform instructiunilor. Altfel puteti pierde date. Folositi doar accesoriile recomandate pentru a incarca date si doar conform instructiunilor producatorului.

1

 Inainte de a instala date sau de a opera cu echipamentul, cititi

informatiile privind regulile de protectie electrica si pentru siguranta.
 Pentru a reduce riscul de foc sau socuri electrice, nu expuneti

echipamentul la ploaie. Nu puneti pe echipament vase cu lichide.
 In caz de inlocuire incorecta a bateriei exista risc de explozie. Inlocuiti

doar cu baterii originale.
 Bateria nu trebuie expusa la lumina solara directa sau foc.  Aruncati bateriile doar conform legislatiei locale in vigoare.  Daca adaptorul este deconectat, echipamentul va opera cat timp

bateria este incarcata.
 Adaptorul este de tip CLASS II cu izolatie dubla.

 Explicatii pentru simbolurile de siguranta:

   

Fulgerul cu sageata intr-un triunghi echilateral avertizeaza utilizatorul despre prezenta unei zone neizolate “cu voltaj periculos” in interiorul echipamentului, cu suficienta putere pentru a constitui un risc de soc electric. - Pentru a reduce riscul de soc electric, nu scoateti capacele deoarece in interior nu se afla elemente de acces pentru utilizatori. Solicitati aceata personalului calificat. - Semnul exclamarii intr-un triunghi echilateral avertizeaza utilizatorul ca alaturi exista instructiuni importante privind mentenanta. Nu lasati echipamentul in spatii inchise. Nu trebuie acoperite fantele de ventilare cu carpe, ziare, paturi etc. Nu asezati pe echipament obiecte cu flacara deschisa, cum ar fi luminari. Folositi echipamentul in mediu temperat. Nu deconectati niciodata cablul USB de la cititorul e-book catre PC in timpul transferului de date. Deconectati corect echipamentul de la Sistemul de operare. Altfel, pot aparea pierderi de date. Nu folositi echipamentul in timp ce conduceti autoturismul. Siguranta traficului este mai importanta.

-

Aruncarea echipamentului Aruncati echipamentul conform legislatii locale. Acest semn indica faptul ca acest produs nu trebuie aruncat impreuna cu gunoiul menajer. Pentru a proteja sanatatea umana si a mediului, acest produs trebuie reciclat, pentru a promova responsabil reutilizarea materialelor. Pentru a scapa de echipament, folositi sistemele de colectare disponibile in zona dumneavoastra sau contactati vanzatorul de la care ati achizitionat produsul. Veti primi sfatri privind modul de reciclare recomandat in tara dvs. Bateria nu poate fi schimbata de catre utilizator. Va rugam sa contactati personalul tehnic pentru inlocuirea bateriei.

3

Protectia auditiva
Protectia auditiva
Ascultati la volum moderat: Utilizarea castilor la volum sonor ridicat poate sa produca deficiente auditive. Produsul poate produce sunete cu valori in decibeli care pot duce la pierderea auzului pentru persoane normale, chiar folosit mai putin de cateva minute. Aceasta putere este utila celor care sufera de deficiente auditive. In timp, confortul dvs. Auditiv se poate adapta la volume sonore ridicate. Asftfel, dupa o perioada de ascultare, sunetele considerate ‘normale’ pot fi practic prea puternice si sa va afecteze auzul. Pentru a preveni aceasta, stabiliti volumul la un nivel sigur, la care urechea se va adapta si ramaneti la acesta. Pentru a stabili volumul normal: Puneti butonul volume la o valoare mica. Mariti sunetul progresiv pana cand auziti corect si clar, fara distorsiuni. Ascultati o perioada la acel nivel: expunerea indelungata la sunete, chiar la nivel normal, poate sa produca, de asemenea, deficiente auditive. Folositi echipamentul la nivel rezonabil, cu pauze. Folositi sfaturile de mai sus. Ascultati la nivel rezonabil si perioade de timp rezonabile. Nu reglati volumul la care auzul dvs se poate adapata. Nu folositi niveluri auditive care sa va impiedice sa auziti zgomotele din jur. In situatii posibil periculoase, este bine sa intrerupeti ascultarea. Nu folositi casti cand conduceti motociclete, biciclete, skateboarduri, etc.; este un pericol pentru circulatie, iar in unele zone este chiar ilegal. SUPORT http://www.odys.de support@odys.de

Pe siturile noastre web veti gasi ultimele informatii despre acest produs, produse similare ale companiei noastra si termenii privind garantia. Ultimele le veti gasi in Service - Downloads. Tot aici se gasesc si Upgradurile de Firmware pentru acest echipament. Pentru intrebari sau probleme, cititi FAQs pe website sau contactati vanzatorul de la care ati achizitionat produsul.

Utilizare corecta
Echipamentul este creat pentru a asculta muzica si a vizualiza fisiere video in formate normale, prezentari de fotografii si functii de acces la internet folosind functia wifi interna. Este creat exclusiv pentru aceste functii si nu poate fi folosit in alte scopuri. Va rugam sa cititi toate informatiile continute in acest manual de operare, in special instructiunile de sigurana. Orice alta utilizare este considerata improprie si poate conduce la pagube materiale si chiar ale dvs. Mai mult, va determina scoaterea imediata din garantie. Producatorul nu isi asuma raspunderea pentru probleme cauzate de utilizarea necorespunzatoare.

Este posibil ca acest manual sa nu reflecte modul exact de operare al echipamentului. Informatiile se pot schimba fara notificare prealabila. Va rugam sa urmati strict instructiunile

Ecran Tactil 7” Atingeti usor sau derulati cu degetul pe ecran. Cuprins Caracteristici Conectivitate Wi-Fi Cu ultima tehnologie Wi-Fi. Senzor intern G-sensor Ecranul se modifica automat din portret (portrait) in peisaj (landscape) cand rotiti produsul.oferite in acest manual. Accesorii  Cablu USB  Adaptor USB  Adaptor alimentare 5 . Entertainment Cu Tableta Mobila puteti sa va bucurati de muzica. filme. produsul va poate conecta la Internet oriunde vati afla. iar acesta va raspunde imediat. Suport pentru aplicatii de la terti Cu sistemul de operare intern Android TM OS. imagini si e-books (carti in format electronic). puteti instala pe acest echipament un numar mare de aplicatii.

.

Pentru a vedea optiunile sistemului Android. 5. Apasati pentru a reseta tableta daca se blocheaza sau se comporta anormal. 9. Tasta Volum +/Buton pornire 6. 7. Daca tastatura se afla la ecran. loviti tasta Menu din ecranul Home. veti vedea optiunile acelei aplicatii. Apasati la dreapta pentru a bloca ecranul in modul orizontal.Butoane & Porturi 1. Camera Tasta Meniu Camera forontala spate pentru fotografii Loviti usor pentru a vedea meniul Optiuni Nota: Cand loviti tasta Meniu dintr-o aplicatie. tastatura si mouse 3. Loviti pentru a va intoarce la ecranul anterior. tableta cu ajutorul 7 . 2. Apasati si tineti 3 secunde pentru a merge in pagina Home Apasati pentru a mari/micsora volumul sonor Apasati si tineti apasat butonul la stanga pentru a porni si opri echipamentul. Locas resetare USB Host Micropho ne Locas alimentar e (DC input) Incarca si alimenteaza adaptorului de alimentare. 8. Tasta Inapoi/Ho me 4. Apasati scurt butonul la stanga pentru a opri/porni ecranul. (Folositi o agrafa sau alt obiect ascutit.) Permite stick USB. loviti pentru a o inchide.

incarcati bateria cel putin o data pe luna. b. muzica. Pentru a folosi un card de memorie. Nota: a. mai impingeti cardul odata. gasiti slotul sau in partea de sus a tabletei si inserati apoi cardul in slot. Verificati ca SD card-ul sa fie asezat in pozitie corecta cu pinii de contact in sus. • Nota: Recomandam utilizarea doar a cardurilor SD sau SDHC cu capacitate de maxim 16GB. . Daca nu folositi des tableta.bateriile lithiu-ion trebuie utilizate des. orientandu-l corect. Mini USB 2. Pentru a incarca bateria.0 Hi-speed port 12. c. va sugeram sa NU o folositi in timp ce se incarca. • Cand cardul SDeste introdus sau scos din tableta.Reseteaza produsul cand tableta nu mai raspunde la nicio comanda.10. Daca pozitia nu este corecta. Resetare Conectare iesire Audio pentru casti Nota: Iesirea difuzorului este dezactivata automat cand se conecteaza castile. puteti strica cititorul sau cardul SD. intrati in modul Explorer atingand pictograma Explorer pictograma si selectati folderul “SD Card”. pentru a mari durata de viata a bateriei. Incarcarea Bateriei Produsul are o baterie interna. • Pentru a scoate cardul SD. Pentru o performanta maxima. Puteti opera cu tableta chiar in timp ce se incarca. video. la portul DC-IN folosind adaptorul de alimentare. Mufa casca 11. Nu este necesara instalarea altei baterii. Dar. LED-ul de stare lumineaza rosu in timpul incarcarii si devine verde cand bateria este incarcata complet.. Instalarea Cardului de Memorie Echipamentul poate citi fisiere direct de pe cardul de memorie. . Trebuie doar incarcata cand indicatorul arata baterie descarcata. foto. Incarcarea completa a bateriei dureaza cca 5 ore. dureaza cateva secunde pentru a gasi continutul fisierului. Incarcati complet bateria inainte de prima utilizare. Conectati la un calculator pentru a transfera date (ex. • Impingeti SD card-ul in slot pana auziti un clic. conectati echipamentul la orice priza de curect alternativ. • Evitati introducerea sau scoaterea SD card in timp ce este alta operatie in curs. Pentru a accesa fisierele de pe cardul de memorie. fisiere). pana auziti un clic.

(4) Alegeti “Turn off USB Storage” [Opriti memorarea USB] si apoi atingeti usor “Turn Off” [Inchidere]. Clic stanga pe imaginea din coltul din dreapta jos al (2) (5) 2. cu pinii de contact in sus. In caz contrar. la fel cum o faceti cu orice disc. pana auziti un clic.1. Odata conectat. Pentru a folosi un card de memorie. • Impingeti unitatea USB in slotul de card pana auziti un clic. puteti bloca sistemul. impingeti-o inca o data. Instalarea Memoriei USB Echipamentul poate citi fisiere direct de pe o memorie USB. trebuie sa transferati fisierele media de la un calculator. puteti bloca sistemul. In caz contrar. • Nu scoateti cardul in timp este accesat continutul cardului. trageti in jos din bara de sus pentru a afisa mesajele de notificare USB. pe tableta. puteti bloca sistemul. Transferul Fisierelor Inainte de accesarea fisierelor. • Pentru a scoate unitatea USB. Unul reprezinta memoria interna a echipamentului iar celalat cardul de memorie din tableta. Pentru a acesa fisiere memorate pe card. Cand o unitate USB introdusa sau scoasa din tableta. • Evitati introducerea sau scoaterea unitatii USB in timp ce este alta operatie in curs. asa cum este ilustrat. dureaza cateva secunde • pentru a gasi continutul fisierului.i. intrati in modul Explorer atingand pictograma Explorersi selectati directorul “udisk”. Puteti distruge cardul sau cititorul daca nu puneti cardul in pozitei corecta. pentru a deconecta tableta de la calculator. gasiti slotul de card in partea de jos a echipamentului si apoi inserati cardul in slot cu orientarea corecta. in caz contrar. Acum puteti copia fisierele in sau din aceste discuri. Deconectatarea in siguranta a tabletei de la calculator. Note: Recomandam utilizarea doar a unitatilor USB pana la 16GB. puteti bloca sistemul. (3) Odata ce transferul de date este complet.a) 9 .in caz contrar. • Nu scoateti unitatea USB in timp este accesat continutul cardului. veti vedea pe calculator doua discuri externe. (1) Conectati tableta la calculator prin cablul USB livrat. • Verificati ca unitatea USB este in pozitie corecta.

apasati butonul Power pentru a-l redeschide.Apasati pictograma difuzor trageti-o in directia sagetii pentru a dezactiva iesirea audio. .i. Pentru a redeschide ecranul.Apasati pictograma de blocare si trageti-o in directia sagetii pentru a-l debloca.1. apasati simplu butonul Power. este normal sa vedeti o diferenta mare intre spatiul de memorie si capacitatea totala. Oprirea ecranului Ecranul se inchide automat si se blocheaza dupa o perioada de timp.i. .1.b) Clic pe mini-fereastra de mesaje pop-up “Stop the USB Mass Storage Device – Drive (X). Pornirea sistemului dureaza cateva minute. apasati si tineti apasat butonul Power pana vedeti optiunea “Power Off”. apasati scurt butonul Power. Pornirea si oprirea On/Off Pentru a porni echipamentul. Sfat: Echipamentul va intra in hibernare cand ecranul este inactiv cateva secunde. Nota: Aplicatiile preinstalate si sistemul de operare Android ocupa o parte considerabila a capacitatii – in jur de 1G. va rugam sa asteptati. Cand ecranul se inchide.c) Deconectati tableta de la calculator. Pentru a opri echipamentul.calculatorului. .” 2. 2. atingeti usor “Power Off” si apoi “OK”.

Apare cand se stabileste o conexinune wireless b. Incarcare Baterie e. 11 . Informeaza utilizatorul privind memoriile atasate sau updateurile disponibile si alte informatii privind sistemul. Info Sistem c. Loviti usor si tineti apasat pentru a vedea lista celor mai recent folosite aplicatii.Ecranul de Baza Indicatii a. g. Control Volum Apasati pentru a mari/micsora nivelul volumui sonor. Wifi d. Tasta soft Home Loviti usor pentru a reveni in ecranul home. Tasta soft inapoi Loviti usor pentru a reveni in ecranul anterior. Ora Curenta f. atingeti o aplicatie din lista pentru a o lansa.

Pentru a sterge un element din ecranul Home. m. veti vedea optiunile acelei aplicatii. loviti usor pentru a o inchide. tineti degetul pe el pana cand se va evidentia. E-Mail Redare Video Pentru a citi si gestiona carti electronice in format ePub sau PDF Vizualizare Foto Deschide clientul de email . Galerie q. Pentru a vedea optiunile sistemului Android. Tasta soft Meniu Daca la ecran se afla tastatura. Pictograme Aplicatii • • Puteti copia aplicatiile in ecranul Home. Redare Muzica Loviti usor pentru a lansa Browserul. Puteti sterge aplicatia din ecranul Home tragand pictogarma in Tabul Aplicatie. apasand si tinand apasat pictogramele lor. System settings n. Browser l. pentru a vizita websiturile favorite. Muzica k. apoi trageti-l in Tabul Aplicatie Tab care devine cosul de gunoi. Video o. Aldiko p. loviti usor tasta Meniu din ecranul Home. Loviti usor pictograma pentru a vedea toate aplicatiile instalate pe Tableta i. Cautare Google j.h. Loviti usor pentru a vedea meniul optiuni Nota: Cand loviti usor tasta Meniu dintr-o aplicatie.

instalandu-le manual. video. Pentru a afisa aplicatiile instalate pe tableta. etc. calculator. cum ar fi cele pentru muzica.Afisarea tuturor Aplicatiilor Tableta este compatibila cu cele mai populare aplicatii de la terti. puteti adauga si alte aplicatii. 13 . ceas alarma. atingeti usor Tab-ul Aplicatii. foto. Vedeti figurile de mai jos. Exista multe aplicatii preinstalate. Mai mult.

Accesul la Internet Tableta dvs. puteti trage cu degetul in sus si in jos pentru a parcurge listele in sus si in jos.Utilizarea ecranului tactil Produsul este echipat cu ecran tactil. are functia tehnologiei Wi-Fi incorporata. Mai jos aveti cateva sfaturi pentru utilizarea acestuia. Sfat: Pentru o utilizare corecta. Nu folositi solventi. Nu puneti obiecte grele pe ecran.). puteti derula in sus si in jos atingand pagina si tragand-o in sus si in jos (atentie sa nu atingeti un link pana cand nu ati terminat!).  Oriunde va aflati in orice aplicatie. Alte actiuni cu ecranul tactil Cand urmariti un film video sau ascultati muzica. Video. Nota: NU folositi pix. Curatati ecranul cu o carpa uscata. astfel incat puteti accesa internetul prin reteaua Wi-Fi. Puteti folosi si degetul pentru a trage cursorul din bara de progres pentru a trece direct in alta locatie din video sau din cantec. Photo. Music.  In browserul Web. puteti merge inapoi un nivel in acea interfata. atingand pictograma Back (in coltul din dreapta sus al ecranului). In browserele pentru fisiere (File. etc. puteti sa reveniti la ecranul de baza Home Screen atingan pictograma Home (in coltul de sus stanga al ecranului). Principalele actiuni ale ecranului tactil In multe aplicatii. creion sau alte obiecte ascutite pentru a atinge ecranul! Puteti strica ecranul. folositi unghiile sau un obiect din plastic moale (stylus nelivrat) cu care veti lucra la ecran.  Atingeti usor link-ul pentru a deschide pagina. . puteti atinge bara de progres pentru a trece direct in alta locatie din video sau din cantec.

va fi pregatita sa se conecteze la ea. Pentru procedura de lucru privind configurarea Wi-Fi.wireless (1) In ecranul Home. De fiecare data cand Tableta dvs. se afla in zona retelei pe care ati configurat-o o data. Verificati sa aveti permisiunea de acces pentru a utiliza aceasta retea si ca nicio setare a retele . “Wi-Fi” 15 . atingeti usor pictograma Settings. Adresa MAC a echipamentului poate fi gasita la: “Settings” – “About device” – “ Status”. Configurarea conexiunii WIFI . (2) Atingeti usor setarile pentru a porni Wi-Fi. (2) Atingeti usor setraile “Wireless and Network” pentru a intra.cum ar fi filtrul de adresa MAC nu va respinge conexiunea. Nota: Pentru a stabili o conexiune Wi-Fi este necesar sa cunoasteti parola criptata a acelei retele Wi-Fi. trebuie sa va aflati intr-o zona Wi-Fi care va permite conectarea la ea.Mai intai trebuie sa configurati reteaua Wi-Fi.

” “IP address.” Vor aparea si alti parametri. Pentru a accesa un nou site web. atingeti usor pictograma Menu si apoi atingeti usor “Scan. si apoi atingeti usor “Advanced. sub setarile WIFI apare mesajul “Connected to XXX”. atingeti usor the Menu pictograma . b) Cand activati Wi-Fi. Nota: Nu toate retelele wireless ofera acces la Internet. c) Daca Tableta dvs. In ecranul “Wi-Fi settings”. derulati meniul. browserul Web se va deschide pur si simplu si puteti incepe cautarea in retea. apoi atingeti usor “Add a Wi-Fi network. Unele retele Wi-Fi leaga doar cateva calculatoare intre ele.” etc). pentru a introduce informatiile solicitate (parola) si apoi atingeti usor “Connect”. Nota: a) Lista retelelor disponibile este reimprospatata automat in orice moment.” Introduceti setarile necesare. va incerca acum sa stabileasca o conexiune WiFi verificand in retea parametrii pe care i-ati introdus. fara conectare la Internet. Informatiile solicitate pot fi obtinute de la administratorul retelei la care vreti sa va conectati. va afisa o imagine pentru notificare (4) Atingeti usor reteaua la care vreti sa va conectati.(3) Atingeti usor “Wi-Fi settings”. care nu a fost configurata niciodata. Tableta dvs. Conectare avansata Pentru a scana manual retelele wireless disponibile.” Pentru a accesa parametrii avansati ai retelei (“Regulatory domain. (1) Lansarea browserului Web Atingeti usor pictograma Applications pentru a afisa toate aplicatiile si apoi atingeti usor pictograma Browser pentru a lansa browserul Web.” (2) Daca reteaua Wi-Fi la care vreti sa va conectati network nu apare in lista. Lista retelelor disponibile prezinta toate retelele wireless din zona echipamentului. Utilizarea tastaturii Virtuale . Cand conexiunea se face cu succes. iar Tableta va scana automat retelele WiFi si le va afisa. apoi atingeti usor “Save. Daca sunteti deja conectati la o retea. Tableta se va conecta automat la retelele configurate care se afla in zona. atingeti usor pictograma Menu pentru a accesa meniul si introduceti alta adresa.

 Pentru a deschide un link. 17 . b) alegand “Input Method” [Metoda de intrare] si apoi alegand metoda dorita.  Pentru a va intoarce la pagina cautata anterior. Indicatii Selectarea metodei de introducere Daca aveti instalate mai multe metode de instalare pe echipament.  Pentru a afisa elementele din meniu disponibile. puteti introduce o adresa web sau orice alt text solicitat. se va deschide o tastatura virtuala. atingeti usor pictograma Back . pur si simplu trebuie sa il atingeti usor. puteti selecta una dintre elealtfel: a) apasati butonul pana cand apar setarile tastaturii Android. atingeti usor pictograma Meniu .  Puteti sa atingeti usor ecranul si sa selectati pictograma Zoom in / out din coltul dreapta jos. Nota: Prezentarea tastaturii se va modifica in functie de setarile facute pentru limba. pentru a mari sau micsora pagina.  In functie de locul in care va aflati in browserul web.Atingand usor orice camp destinat introducerii de text. Utilizarea Browserului Web  Puteti derula ecranul in sus si in jos atingand usor pagina si tragand-o in sus si in jos (fiti atenti sa nu atingeti un link pana cand nu ati terminat cautarea!).  Puteti dechide mai multe pagini web o data. apoi folositi tastatura virtuala pentru a introduce textul. le puteti vedea pe toate in acelasi ecran si apoi sa atingeti usor una dintre ele pentru a o vedea in ecran complet.  Pentru a completa un camp de tip text.  Pentru a va intoarce direct in ecranul Home. veti avea acces la mai multe optiuni. atingeti usor in interiorul campului. atingeti usor pictograma Home . Cu ajutorul acestei tastaturi. tinand apasat pe un element.

” “Most visited. New window Permite deschiderea unei ferestre noi.Comenzile din Meniul Web Browser Cand vizualizati o pagina. pentru a o vedea in ecran complet. Tinand apasata o locatie veti avea acces la mai multe optiuni (veti putea sa o editati. Windows Ferestre Cand aveti deschise mai multe ferestre. Este suficient sa atingeti usor una dintre ferestrele mici.” [Istoric] “Bookmarks” prezinta o lista de locatii. redenumiti.. In “History”. Forward Mai departe Va trece la pagina urmatoare pe care ati cautat-o. Veti vedea trei etichete: “Bookmarks. pictograma Menu va permite sa stergeti istoricul. “Refresh” va reimprospata pagina web. Refresh/ Stop Reimprospateaza/ Stop “Stop” va oprti deschiderea paginii web. Puteti folosi si pictograma Menu care va permite sa marcati ultima pagina vizitata. puteti atinge usor pictograma meniu comenzile din meniu. daca s-a oprit din incarcare.” [Cele mai vizitate] si “History. daca este in curs de incarcare. sau atingeti usor pictograma Close din fereastra mica. Atingeti usor una dintre ele pentru a o deschide in fereastra curenta. . stergeti. etc. “Most visited” si “History” va permite sa vizitati siturile cele mai vizitate si sa vizualizati istoricul.). pentru a inchide o fereastra. atingeti usor “Windows” pentru a le afisa imediat la ecran. Fereastra noua pentru a afisa Bookmarks – Marcaje Va deschide managerul “Bookmarks”.

19 . Downloads [Descarca].More Mai mult Va da acces la alte optiuni (Find on page [Gasiti in pagina] Select text.). Settings [Setari] etc. Page info.

inainte de a incepe citirea ei. “History” prezinta cartile citite pana atunci. EPUB. . (1) Atingeti usor o carte electronica (e-book) pentru a incepe imediat citirea. autor sau marimea fisierului. autorul si anul publicarii cartii. Recomandam ca atunci cand cititi sa modificati sau sa dezactivati functia de inchidere automata a displayului. atingeti usor scurtatura Ebook Reader pentru a intra in modul citire e-book. Size. suportate de echipament. c. sau dreapta si puteti derula la stanga si Nota: a. Verificati ca e-book-ul este in formatf PDF sau.  Atingeti usor Sageata stanga la dreapta in interiorul cartii. Author sau. Vizualizarea informatiilor despre o carte In istoric sau in biblioteca. History si My Library [Istoric si Biblioteca mea] Puteti atinge usor “History” pentru a vedea istoricul cartilor citite sau atingeti usor “My Library” pentru a intra in biblioteca proprie. puteti vedea informatii despre o carte. Atingeti usor un e-book si vor aparea intr-un ecran: numele cartii. in ordinea datei. “My Library” prezinta toate cartile memorate pe Tableta. softul va afisa implicit o coperta implicita . Sortarea e-books In istoric sau in biblioteca. atingand usor pe Title.Citirea cartilor electronice E-Books Inceperea lecturii In ecranul Home Screen. De aceea veti observa ca unele carti au aceeasi coperta.. b. puteti sorta cartile dupa titlu. respectiv. Cand cartea nu are coperta proprie.

(4) Atingeti usor cifrele pentru a introduce numarul paginii. Marirea dimensiunii fontului In timp ce cititi. (3) Atingeti usor campul de introducere a numarului paginii si va aparea tastatua virtuala. pentru a derula paginile inainte si inapoi. (1) Atingeti usor “Font Size” [Dimensiune font] pentru a regla marimea fontului.Inceperea lecturii Pentru a incepe citirea cartii electronice. atingeti usor pictograma Menu pentru a afisa setarile e-book. puteti plimba degetul pe ecran la stanga si la dreapta SAU sa apasati butoanele de pe Tableta PREVIOUS/NEXT [Urmatoarea/Anterioara]. (2) Atingeti usor “Go to”. atingeti usor pictograma Menu pentru a afisa setarile ebook. Saltul la o anumita pagina Puteti sari direct la o pagina dorita. atingeti usor “Continue Read”. (2) Atingeti usor marimea dorita si apoi atingeti usor “OK” pentru a confirma. Pagina in sus si in jos In timp ce cititi o carte. In timp ce cititi. (1) 21 .

loviti usor pictograma Meniu pentru a afisa setarile e-book. In timp ce cititi.Bookmarks Puteti adauga. In timp ce cititi. atingeti usor pictograma Menu pentru a afisa setarile e-book. (1) (2) Prezentarea continutului e-book Puteti vedea continutul cartii electronice si sa alegeti apoi capitolul sau sectiunea dorite. Atingeti usor “Bookmarks” pentru a afisa meniul semne de carte. (1) . atingeti usor “OK” pentru a face salt la pagina specificata. Utilizarea semnelor de carte . Folositi meniul pentru a adauga. sterge sau incarca semne de carte. (2) Atingeti “TOC” pentru a afisa continutul cartii electronice si apoi loviti usor capitolul pe care vreti sa il cititi.(5) Cand ati terminat de introdus numarul. sterge sau incarca semne de carte in pagina.

Descarcarea cartilor ptotejate DRM cu Adobe Digital Edition Atentie! Va rugam sa retineti ca trebuie sa instalati Adobe Digital Editions INAINTE de a cumpara online prima carte electronica Dupa ce ati achizitionat carti electronice online. 1. care va permite sa vizualizati si sa gestionati carti electronice protejate de licenta DRM. va intoarceti in fereastra ADE. Clic pe linkul [get an Adobe ID online]. Dupa inregistrare. trebuie sa le transferati pe Tableta dvs. trebuie sa obtineti un ID gratuit adobe de pe websiteul adobe.com/products/digitaleditions/ si apoi instalati softul Adobe Digital Edition urmand instructiunile online. 2. Pentru a transfera carti protejate DRM. • Pentru prima utilizare. Nota: Pentru a beneficia de fereastra de instalare din website-ul Adobe. ca mai jos: • Introduceti adresa de email si completati formularul online conform instructiunilor la ecran. trebuie sa instalati sau sa activati softule adobe flash player pentru browser-ul pe care il folositi. Activati tableta dvs. 3. Introduceti numele de utilizator si parola. Accesati website-ul http://www. 23 . folosind softul Adobe Digital Editions. pentru a activa contul si a autoriza calculatorul.adobe.

NU folositi comanda “Save as” [Savlare ca]! 5. Daca acea carte este protejata de DRM. Descarcati in calculator fisierele PDF de protectie DRM. Nota: Va trebui sa deschideti [“OPEN”] cartea pe care vreti sa o descarcati. 7. la calculator prin cablu USB si lansati Adobe Digital Editions. la calculator prin cablu USB. 6. iar Adobe Digital Editions ar trebui sa o recunoasca. Accesati Internet si cautati e-books. este posibil sa vi se solicite informatii privind licenta DRM. 4. Clic pe “Purchase” pentru a vedea cartea descarcata si apoi trageti-o pe tableta dvs.Conectati tableta dvs. alegeti cartile dorite si descarcati-le. Conectati tableta dvs. Dati clic pe “Authorize Device” pentru a autoriza tableta. Clic pe “Purchase” [Achizitionati] si apoi trebuie sa vedeti cartea pe care vreti sa o descarcati in panoul din drepata interfetei utilizator Adobe Digital Editions. . Clic pe “Open” pentru a incepe descarcarea cartii protejate DRM.

ar trebui sa vedeti bara in partea de jos a ecranului. Meniul Biblioteca Muzicala Dupa ce ati intrat in biblioteca muzicala. Biblioteca muzicala Odata lansata aplicatia pentru muzica. trebuie sa intrati in biblioteca muzicala. atingeti usor pictograma Music pentru a intra in modul ascultare muzica.). Cand veti copia cantece noi pe Tableta. Atingeti si tineti degetul pe pictograma si ii veti vedea numele. atingeti usor / / .  Atingeti usor o melodie pentru a o asculta. puteti atinge usor scurtatura Applications pentru a afisa toate aplicatiile si apoi atingeti usor pictograma Music pentru a intra in modul muzica. vor fi clasificate in Music Library ca (Unknown – [Necunoscute]). biblioteca muzicala se va actualiza automat.  Puteti trage cu degetul in sus si in jos in lista pentru a o parcurge. Daca unele fisiere muzicale nu contin informatiile respective. Optional. Gen etc. daca fisierele contin aceste informatii.  Pentru a va intoarce in pagina Home.Ascultare Muzica In Ecranul Home. Album. Music Library prezinta fisierele muzicale dupa categorii (Artist. Ecranul redare 25 .

 Pentru a face pauza sau a reveni la redare. atingeti usor pictograma Pause / Play . Redare Video / Vizualizare Foto In Home Screen.  Pentru a va reintoarce in biblioteca muzicala. piuteti atinge usor scurtatura Applications pentru a afisa toate aplicatiile si apoi atingeti usor pictograma Video Player pentru a intra in modul redare Video. atingeti usor pictograma Home sau pictograma Return . pentru a sari direct la o noua locatie din melodie. atingeti usor pictograma Video Player pentru a intra in modul redare Video. Optional. atingeti usor / .  Pentru a va intoarce in pagina Home.  Atingand usor si continuu informatiile ID3 se vor cauta pe Internet informatiile privind melodia. atingeti usor . Puteti trage si cursorul din bara de progres pentru a face salt la o noua locatie.  Puteti atinge usor bara de progres.  Pentru a reda cantecul anterior/urmator. .

Puteti folosi si degetul pentru a trage cursorul din bara de progres intr-o alta locatie din film. sau pictograma Home Ecranul redare    Atingeti sau pentru a face pauza /reveni la film. Pentru a relua filmul de la cadrul marcat.Navigarea printre fisierele Video Cand intrati in redarea video. trebuie sa vedeti lista video.  Atingeti usor o imagine video pentru a o vizualiza.  Atingeti “ ” pentru a face un marcaj cadrului curent din film.  Pentru a va intoarce in pagina Home.  Atingeti / pentru a regla volumul. mergeti in ecranul Home. Atingeti bara de progres pentru a merge direct intr-o noua locatie din film. Atingeti “ ” pentru a afisa elementele din meniu. atingeti usor pictograma .  Puteti trage cu degetul in sus si in jos in lista video pentru a o parcurge. Va rugam sa retineti ca intr-un film se poate pune un singur marcaj. alegeti Video Player si atingeti usor marcajul 27 . un marcaj nou va inlocui pe cel anterior.

Setari redare Video Atingeti pentru a afisa setarile video.  Atingeti / pentru a derula filmul anterior sau urmator. Veti fi intrebat daca vreti inceputul filmului sau de la marcaj “Play from beginning” respectiv “Play from bookmark”. Pentru a sterge marcajul. Implicit. Selectati “Play from bookmark”. filmul se deruleaza de la inceput.  Atingeti pentru a regla luminozitatea ecranului. Repeat All – Repeta toate filmele. Play from beginning (this Sterge marcajul si ruleaza de la inceput. will delete bookmark) Delete Bookmark Sterge marcajul video.video. atingeti “ ” pentru a afisa meniul si apoi alegeti “Delete Bookmark”.  Atingeti pentru a modifica aspectul ecranului. . Play Mode Single – ruleaza filmul curent si se opreste la terminarea filmului. Help Primiti instructiuni de lucru cu video. Repeat One – Repeta filmul curent.  Atingeti pentru a opri redarea si a va intoarce in lista de filme.

Miniaturi foto Primul ecran din modul Photo va arata toate pizele si subfolderele din acest echipament sau pe accesoriile de memorie. atingeti-i miniatura ca sa o deschideti. deschideti-l si veti gasi in el miniatura. atingeti pictograma Photo Browser pentru a intra in modul Foto. Daca o poza se afla intr-un subfolder. 29 . Vizualizare Foto In ecranul Home. puteti atinge scurtatura Applications pentru a afisa toate aplicatiile si apoi atingeti pictograma Photo Browser pentru a intra in modul foto. Optional.Return Iesire din meniu. Pentru a vizualiza o fotografie. ca miniaturi.

Vizualizarea Foto Cand vedeti fotografii. o puteti trage vertical sau orizontal pentru a o muta.  Pentru a mari poza curenta.  Pentru a modifica luminozitatea ecranului.  Pentru a afisa elementele din menu disponibile. din Slideshow  Pentru a v edea poza anterioara/urmatoare.  Pentru a roti poza 90° in sens invers al acelor de ceas. atingeti usor pictograma Rotate Left . atingeti usor pictograma Rotate Right . atingeti usor pictograma Zoom In . atingeti usor pictograma Zoom Out .  Pentru a roti poza 90° in sensul acelor de ceas. atingeti . atingeti pictograma Settings . Pentru a micsora marimea pozei. Cand poza este marita. atingeti usor pictograma . puteti atinge usor ecranul pentru a vedea o bara de instrumente in partea de jos a ecranului  Pentru a porni/opri o derulare foto. atingeti usor sageata stanga / dreapta de langa poza.

 Cand sunteti in interface. puteti sa mergeti inapoi direct in ecranul Home atingand pictograma Return sau Home .  Atingand pictograma meniu . pentru sterge sau copia fisiere. atingand pictograma Back sau Next . Explorarea Fisierelor In acranul Home.  Pentru a va intoarce in browserul foto. Navigarea prin Fisiere si Foldere  Puteti trage cu degetul in sus si in jos pentru a derula lista de fisere in sus si in jos..  Atingeti pictograma Home pentru a merge in directorul radacina. atingeti pictograma Back .  Pentru a deschide un fisier sau un folder. atingeti acel fisier/folder. Utilizarea barei Pentru a naviga in memoria interna sau a cardului de memorie. puteti administra aplicatiile (vedeti detalii in sectiunea Gestionarea Aplicatiilor). atingeti scurtatura Applications pentru a afisa toate aplicatiile si apoi atingeti pictograma Explorer pentru a intra in modul de explorare a fisierelor. puteti folosi si bara de instrumente. LevelUp Se intoarce un nivel in director. 31 . Home Mergeti in ecranul Home.  Puteti merge un nivel in sus sau in jos in interfata.  Puteti merge un nivel inapoi in director atingand butonul LevelUp button .

Redenumirea Fisierelor/ Folderelor . sterge. Editor Copiaza. derulati in sus si in jos folosind degetul pentru a selecta fisierul/folderul pe care vreti sa il stergeti. (2) Tineti apasat fisierul/folderul selectat pana apare un meniu.Multi Selecteaza mai multe fisiere. Selectati “Copy” sau “Move” din acest meniu. Selectati pictograma Editor Stergerea fisierelo/folderelor (1) In lista de fisier. muta. derulati in sus si in jos folosind degetul pentru a selecta fisierul/folderul pe care vreti sa il copiati sau sa il mutati.” (5) (2) (3) (4) fisierul/folderul. Copiaza/Mmuta Fisiere si Foldere (1) In lista de fisier. Tineti apasat fisierul/folderul selectat pana apare un meniu. Next Trece la un nivel inferior in interfata. (3) Selectati “Delete” din acest meniu. lipeste sau redenumeste un fisier sau un folder. Navigati in locatia in care vreti sa copiati sau sa mutati din bara de instrumente si apasati “Paste. Back Se intoarce un nivel in interfata. apoi selectati “Delete” pentru a confirma sau “Cancel” pentru a iesi.

(5) Atingeti “OK” pentru a confirma numele nou. puteti atingeti usor scurtatura Applications pentru a afisa toate aplicatiile si apoi atingeti usor pictograma Email pentru a lansa aplicatia e-mail. (2) Tineti apasat fisierul/folderul selectat pana apare un meniu. (2) Introduceti adresa de email si parola de logare. Cand sunt selectate. In ecranul Home Screen. Optional. (3) Selectati “Rename” din acest meniu. (Pentru a deselecta un fisier/folder. atingeti usor pictograma Email pentru a lansa aplicatia Email. verificati conexiunea la Internet. (1) Cand lansati aplicatia Email.) Cand ati terminat selectia. Atingeti usor “Next” pentru a continua. (1) (3) E-mail Echipamentul are preinstalata o aplicatie E-mail. selectand optiunea “Send email from this account by default”. numele fisierelor/folderelor devin rosii. copia sau muta fisierele selectate atingan pictograma Editor . Crearea contului de Email Inainte de a transmite sau a receptiona emailuri trebuie sa va creati un cont de Email. Puteti transmite si receptiona oricand e-mailuri in/din Internet. derulati in sus si in jos folosind degetul pentru a selecta fisierul/folderul pe care vreti sa il redenumiti. Puteti stabili contul ca implicit. (4) Atingeti campul de text pentru a afisa tastatura virtuala si apoi folositi literele pentru a redenumi fisierul/folderul.” (2) Atingeti fisierele/folderele pe are vreti sa le alegeti. 33 . vi se solicita sa creati un cont de email. puteti sterge. Apoi atingeti usor “Next” pentru a continua.(1) In lista de fisier. atingeti-l din nou. Selectarea mai multor elemente Puteti selecta mai mult de un fisier/folder odata. In bara de sus. Inainte de a folosi serviciile email. atingeti pictograma Multi “ .

veti intra in contul declarat ca implicit. daca cele ale serverului sunt corecte. Verificarea setarilor unui cont (1) Cand va aflati in email. verificand informatiile privind contul. va verifica setarile serverului si va trece la setarile IMAP. Stabiliti setarile serverului IMAP similar cu serverul POP3. pana apare un meniu pop up. Gestionarea conturilor Puteti crea mai multe conturi si sa le gestionati. (4) Atingeti usor “Remove Account” si apoi atingeti usor “OK” pentru a confirma. va verifica setarile. (5) Tableta dvs. si email is on its way” [Contul este creat cu succes si emailul functional]. Puteti edita aceste setari. (6) Introduceti numele dvs. urmati pasii de mai jos.+ domain name” [imap + nume domeniu]. atingeti usor pictograma Menu pentru a afisa meniul setari. care va fi afisat in fiecare email si apoi atingeti usor “Done” pentru a termina. (3) Tineti apasat dupa ce ati atins contul pe care vreti sa il verificati. pana apare un meniu pop up. .. (2) Atingeti usor “Accounts” pentru a afisa conturile. (3) Pentru a crea contul. (2) Atingeti usor “Accounts” pentru a afisa conturile. puteti crea alte conturi si le puteti sterge. dupa necesitati. Tableta dvs. (2) Atingeti usor pictograma Menu afisa meniul si apoi alegeti “Add account”. Puteti obtine informatiile de la dealerul ce va asigura serviciile de Internet. (4) Atingeti usor “Account settings” si veti vedea toate informatiile privind contul. inseamna ca crearea contului s-a efectuat. Adaugarea unui cont Pentru adaugarea unui cont. Nota: Daca aveti mai multe conturi. (4) Atingeti usor “Next” pentru a continua dupa ce ati stabilit setarile serverului POP3. Stergerea unui cont (1) Cand va aflati in email. de fiecare data cand porniti aplicatia email. (3) Tineti apasat dupa ce ati atins contul pe care vreti sa il stergeti. Alegeti “Accounts” pentru a afisa conturile. atingeti usor on the Menu pictograma pentru a afisa meniul setari. Cand va anunta “Your account is set up. .(3) Scrieti informatiile solicitate pentru serverul POP3/IMAP. Notati ca in campul “IMAP Server”. trebuie sa introduceti “imap. urmati pasii de crare ca mai sus. (1) Lansati aplicatia email si apoi atingeti usor pictograma Menu pentru a afisa meniul setari.

puteti deplasa degetul in sus si in jos pentru a derula lista de emailuri.. Accounts Vizualizati toate conturile de email.Vizualizarea Emailurilor Pentru a lansa aplicatia email trebuie sa intrati in casuta dvs. Improspateaza lista de email-uri. In acest meniu. Aplicatii Preinstalate Tableta are aplicatii preinstalate din fabricatie. Ele sunt disponibile online pe Internet sau direct in produsul dvs. ofera suport pentru multe aplicatii de la terti. Puteti sa le vedeti atingand usor 35 . se va afisa un meniu. da mai departe (forward) sau sterge acest email. atingeti usor pictograma Menu Refresh pentru a afisa meniul. Puteti procura aplicatii pentru a adauga functii noi echipamentului. Gestionarea Aplicatiilor de la terti Tableta dvs. Account Settings Verificare setari conturi. puteti deschide.  In mailbox.  Tinand apasat pe un email. postala (mailbox). replia. Compose Compuneti un email nou. Meniul Email In lista de email-uri.  Atingeti usor un email pentru a-l deschide.

(2) Conectati tableta la calculator cu un cablu USB. cautare foto. audio player (redare audio). . (5) Porniti tableta si inrati in modul de explorare fisiere cu ajutorul Explorer. Atentie! Va rugam sa notati ca instalarea aplicatiilor de la terti o faceti pe riscul propriu! Orice comportare anormala sau distrugeri cauzate de instalarea de aplicatii de la terti nu pot fi acoperite de garantie. Ele sunt: video player (redare video). calculator etc. (3) Selectati “Manage Applications”. (8) Cand aplicatia este instalata cu succes. Nota: Nu Putetinot dezinstala aplicatiile preinstalate. puteti sa o gasiti in setul de aplicatii. Instalarea Aplicatiilor Puteti instala aplicatii manual urmand acesti pasi: (1) Descarcati fisierul de instalare pe calculator. (7) Urmati instructiunile la ecran pentru a instala aplicatia. (2) Selectati “Applications”. Va rugam sa consultati reprezentantul dezvoltatorului de soft pentru mai multe informatii si suport. (6) Localizati fisierul de instalare si deschideti-l.Application Tab. (3) Copiati fisierul de instalare pe tableta dvs. Verificati ca fisierul este in format .apk. (4) Loviti usor aplicatia pe care vreti sa o dezinstalati. Dezinstalarea Aplicatiilor (1) Atingeti usor Settings din ecranul Home tot sistemul de setari. (5) Loviti usor “Uninstall” pentru a o dezinstala. care este admis de sistemul de operare al tabletei dvs. (4) Deconectati tableta de la calculator. Este posibil ca unele aplicatii dezvoltate de Siroid mobile sa nu lucreze corect cu aceasta tableta.

Selectie Audio – activeaza/dezactiveaza sunetul la atingerea touchscreen. atingeti usor pictograma Back pentru a va intoarce la lista setarilor.  Cand in partea dreapta a unui parametru apare o sageata in jos. inseamna ca are inclusi sub-parametri. Setarile sunt salvate.” “Sound & Display.” etc. Puteti sa reglati sunetul si folosind butoanele Volume.” “Date & Time. Bluetooth si GSM Call setings – setari apel Pentru a gestiona setarile de apel Sound & Display – sunet si afisaj Setari sunet: Volume – Stabileste volumul pentru muzica si vide. atingeti-o usor pentru a activa sau dezactiva aceasta optiune. Notificari sunet apel – Seteaza notificarile pentru sunetul de apel implicite. Cand ati terminat de efectuat setarile. atingeti usor “Settings” si alegeti o categorie: “Wireless & Networks.  Wireless networks Retele & – Setari pentru Wifi. sau atingeti usor pictograma Home pentru a merge direct in ecranul Home.  Cand este posibil. de pe partea de sus a tabletei.Setari ale sistemului In ecranul Home.  Cand in partea dreapta a unui parametru apare o caseta cu bife. puteti folosi degetul pentru a derula lista in sus si in jos pentru a vedea setarile pe care ne le vedeti de la inceput. Atingeti-l usor pentru a afisa lista de sub-parametri. 37 .

apasati butonul Power o data si apasati-l inca o data pentru a debloca ecranul. Screen timeout – va permite reglarea timpului in care ecranul se inchide/deschide automat. Animatie – activeaza/dezactiveaza animarea ecranului la deschiderea/inciderea aplicatilor. Privacy Setarea va permite sa recuperati sau sa restaurati setarile sistemului sau de date. Ecranul va ofera posibiliatea de a permite aplicatiilor Siroid™ sa determine localizarea dvs. Puteti si defini si alti parametri de securitate. SD card & device Storage Setarea va permite de scoateti SD cardul sau sa verificati SD cardul si spatiul intern de memorie. Brightness – va permite reglarea stralucirii ecranului. Pentru a redeschide ecranul. Language keyboard Limba tastatura & – si Seteaza limba preferata si regiunea. 38 . configureaza setarile pentru text pentru introducere mai rapida si mai sigura. Puteti vedea informati privind toate aplicatiile instalate pe tableta dvs. Applications Ecranul va permite sa gestionati aplicatiile Siroid™.Location Security & Setari afisare: Orientation – comuta orientarea automata a ecranului cand rotiti tableta. Atentie! Vor fi resetate toate setarile.

About Device Afiseaza informatii despre Tableta dvs. 39 . zona de timp si formatul. ora.Date & Time – Data si Ora Setarile va permit sa stabiliti data.

Verificati starea fisierelor. deconectati si reconectati cablul USB. reinstalati driverele. Probleme cu ecranul tactil  Daca ecranul tactil nu raspunde corect. Verificati ca Wifi sa fie activata si ca in zona se afla o retea wireless. Atentie la caracterele speciale si la literele mari. Reporniti calculatorul. apasand si tinand apasat butonul Power timp de 15 secunde. localizat in spatele echipamentului. Nu este posibil sa memorati nimic pe SD card  40 . Verificati casca – trebuie sa fie curata.Probleme Resetarea echipamentului  In cazul in care echipamentul se blocheaza. chiar daca nu poate reda muzica. Un MP3 prost poate produce zgomote diverse. Nu se stabileste conexiunea USB cu calculatorul Verificati conexiunea cablu/mufa la calculator. Nu exista conexiune Wifi . configurarea sistemului Windows si driverul USB.stylus (nelivrat cu masina).  Daca butonul Power nu va reporni echipamentul. Caracterele la ecran au o forma anormala   Verificati ca limba selecatata este cea corecta.  Verificati ca aplicatia folosita permite suport pentru ecranul tactil. Verificati daca ati introdus parola corecta.wireless   Verificati ca Wifi sa fie activata si ca in zona se afla o retea wireless. puteti forta echipamentul sa se inchida. Verificati ca SD cardul nu este protejat la scriere. incercati sa folositi unghiile sau un plastic moale . Puteti determina o comportare necorespunzatoare. Fara sunet in casti Verificati ca volumul nu este pus la Zero iar conecxiunea castii este corecta. folositi butonul de resetare “cu acul”. Incercati alte casti. Trebuie introduse ca la inregstrarea parolei.  Nu apasati prea tare ecranul.

Note-book sau Macintosh cu port USB 4GB Micro SD card slot(max.5mm pentru casca port.Specificatii Configuratie CPU DDR Sistem de operare intern Hardware Memorie Interna Card de memorie Cerinte ale sistemului Sistem de operare Interfata USB Caracteristici Port iesire Format E-book Port 3. 32GB supported) Audio Format Video 41 .4 sau superior USB2. difuzoare interne EPUB.3 IBM PC sau compatibil PC. PDF MP3 WMA WAV APE FLAC AAC OGG AVI RM/RMVB FLV MKV Windows2000/XP/Vista/windows 7si MAC OS 10.2GHz) 512MB DDRIII Android OS 2.0 High speed Cortex A8 (1.

PNG IEEE 802. Touchpad (capacitiv). GIF(static). 6 ore de redare video. GIF(Static) (Max. 800X600 pixeli.1000*1000) Wi-Fi (802. Durata bateriei Cca. Ambient Operare in umiditate relativa -20°C ~ +65°C 0°C ~ +50°C 20% ~ 90%(40°C) 42 . Ecran SNR Raspuns in frecventa 7-inch TFT LCD. Temp.11 b/g/n Multilingv Parametri tehnici Rezolutie Foto Conectare la retea Timp de incarcare Baterie JPEG (Baseline) (Max. DC Iesire 5V/2A Parametri fizici Temperatura de depozitare. Alimentare Adaptor AC: Intrare AC 100-240V~ 50/60Hz.10 ore de redare muzica. 65dB 20Hz—20KHz Baterie reincarcabila lithiu-ion polymer.11 b/g) Cca.MOV 3GP/MP4 Format Foto WI-FI Limba JPEG. BMP. Cca.8000*8000). 6 ore de navigare web. 5 ore Cca.

Piesele schimbate. parti care se sparg usor. trebuie demonstrata gresala producatorului pentru a face obiectul garantie Garantia nu acopera bateriile si alte parti care sunt considerate consumabile. AXDIA isi rezerva dreptul sa schimbe produsul cu unul nou sau de valoare echivalenta daca produsul stricat nu poate fi reparat intr-un timp rezonabil sau la un cost rezonabil. in cazul defectelor cauzate de efecte chimice sau electrochimice. cum ar fi sticla si plasticul sau defecte cauzate de uzura normala. in general. de aceeasi valoare. datoratei apei si altor lichide si. 2. 3. Garantia se va efectua astfel incat noi vom decide daca se repara piesele defecte sau se inlocuiesc cu alte piese noi. Defectele produselor AXDIA se rezolva gratuit in primele 12 luni de la data achizitionarii in prezentele conditii de garantie. Pentru orice defect ce apare dupa 12 luni de la data achizitionarii.Depozitare la umiditate relativa 20% ~ 93%(40°C) Conditii de garantie Urmatoarele conditii cuprind cerintele si modul de acordare a garantiei si care nu afecteaza obligatiile noastre legale si contractuale. Produsele AXDIA au 24 de luni garantie. Oferim garantie la produsele noastre in urmatoarele conditii: 1. devin proprietatea noastra. cu efecte neglijabile privind capacitatea de lucru. Nu avem obligatii in garantie in cazul in care exista diferente colaterale. Produsele nu se repara in locatiile clientilor. datorita conditiilor de lucru defectuoase. Produsul nu mai beneficiaza de garantie daca s-a incercat repararea de catre o persoana neautorizata sau daca i s-au atasat alte compunente sau accesorii 43 . Produsul poate fi schimbat cu un alt model.

manuale etc. Nu acceptam seszari pentru defecte accidentale. clientul va plati reparatia si transportul. AXDIA nu va accepta niciun colet care nu a aprobat un RMA (Return Material Authorization). 2. 4. Trebuie sa includeti o copie a facturii prin care ati achizitionat produsul. Dupa perioada de garantie nu se mai accepta sesizari. trebuie sa contactati centrele de Service AXDIA prin e-mail. pierderi de date. Cand AXDIA primeste produsul. Perioada de garantie a produselor schimbate dureaza doar pana la expirarea garantiei intregului produs. decat la solicitarea AXDIA Service Centre. Nu introduceti si accesorii in colet (cabluri. Scrieti numarul RMA in exteriorul coletului. IMPORTANT: AXDIA va accepta doar coletele pe care exista nuamrul RMA. in special cele pentru care se cere inlocuirea datorata unor cauze externe. AXDIA Service Center vor incerca sa rezolve problema dvs. Cand trimiteti un colet. Pentru a beneficia de serviciile de garantie. Se va stabili daca produsul este in garantie. astfel incat sa fie lizibil si usor de vazut 3. platind si asigurarea. Daca AXDIA este de acord sa execute reparatia extra-garanatie. CD-uri. Servicii in afara garantiei AXDIA poate refuza orice solicitare neacoperita de garantie. fax sau telefon. indirecte sau care au ca si consecinta utilizarea cu restrictii. carduri de memorie. 44 . procedati ca mai jos: 1.). Garantiile care au fost activate nu implica extinderea perioadei de garantie. isi va indeplini obligatiile in concordanta cu conditiile de garantie si va returna produsul platind coletul si asigurarea. Trimiteti produsul impachetat corect. pierderea auzului sau intreruperea operarii Atribuirea garantiei 1. vi se va da un numar RMA (Return Material Authorization) si vi se va solicita sa trimiteti produsul catre AXDIA. 2. Puteti folosi si situl nostru. 4. 5.neacceptate de catre producator.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful