Verbe neregulate în limba engleză Următorul tabel prezintă verbele neregulate din limba engleză.

Unele dintre acestea au două variante de conjugare, regulată si neregulată. În acest caz, varianta mai uzitată este trecută prima.
Infinitiv Past Tense Participiu trecut Traducerea infinitivului (sensul principal)

arise awake backslide be bear beat become begin bend bet bid bind bite bleed blow break breed bring broadcast browbeat build burn burst bust buy cast catch choose cling

arose Awoke/ backslid was / were bore beat became began bent Bet/ betted Bid/bade bound bit bled blew broke bred brought broadcast browbeat built Burned/burnt burst Busted bought cast caught chose clung

arisen awoken backslidden been Borne/born Beaten/beat become begun bent Bet/ betted Bid/bidden bound bitten bled blown broken bred brought broadcast browbeaten built Burned/burnt burst busted bought cast caught chosen clung

a se ridica a se trezi a decădea a fi a purta a bate a deveni a începe a se îndoi a paria a licita, a porunci a lega a musca a sângera a sufla, a bate a sparge a creste, a educa a aduce a difuza a intimida a construi a arde a izbucni, a năvăli, a crăpa a rupe, a strica a cumpăra a arunca a prinde a alege a se agăta

a se furisa a tăia a visa cu ochii deschisi a trata. a se ocupa de a săpa a infirma a plonja a face a trage. a se refugia a arunca a zbura a interzice a prevedea a preceda a prevedea a prezice a uita a ierta .clothe come cost creep cut daydream deal dig disprove dive do draw dream drink drive dwell eat fall feed feel fight find fit flee fling fly forbid forecast forego foresee foretell forget forgive Clothed/clad came cost crept cut daydreamed dealt dug disproved Dived/dove did drew Dreamed/dreamt drank drove Dwelt/ dwelled ate fell fed felt fought found Fitted/fit fled flung flew Forbade/ forbad forecast forewent foresaw foretold forgot forgave Clothed/clad come cost crept cut daydreamed dealt dug disproved dived done drawn Dreamed/dreamt drunk driven Dwelt/ dwelled eaten fallen fed felt fought found Fitted/fit fled flung flown forbidden forecast foregone foreseen foretold forgotten forgiven a (se) îmbrăca a veni a costa a se târî. a mâna a locui a mânca a cădea a hrăni a (se) simti a (se) lupta a găsi a se potrivi a fugi. a desena a visa a bea a sofa.

a durea a procrea a încrusta a introduce a încrucisa a (se) întreţese a se răsuci a construi prost a tine. a răni. a aseza a conduce a se apleca. a păstra a îngenunchia a tricota a sti. a cunoaşte a pune. a se sprijini . a obtine a da a merge a măcina a creste a hrăni cu mâna a scrie de mână a atârna a avea a auzi a despica a (se) ascunde a lovi a tine a lovi.forsake freeze frostbite get give go grind grow hand-feed handwrite hang have hear hew hide hit hold hurt inbreed inlay input interbreed interweave interwind jerry-build keep kneel knit know lay lead lean forsook froze frostbit got gave went ground grew hand-fed handwrote hung had heard hewed hid hit held hurt inbred inlaid input inputted interbred interwove interwound jerry-built kept knelt Knitted/knit knew laid led Leaned/leant forsaken frozen frostbitten gotten given gone ground grown hand-fed handwritten hung had heard hewn hewed hidden hit held hurt inbred inlaid input inputted interbred interwoven interwound jerry-built kept knelt Knitted/knit known laid led Leaned/leant a părăsi a îngheta a degera a primi.

a lăsa a da cu împrumut a lăsa. a permite a zăcea. a se afla a aprinde a citi pe buze a pierde a face a însemna a (se) întâlni a distribui într-un rol nepotrivit a împărti cărtile gresit a face gresit a auzi gresit a pierde a îndruma gresit a învăta gresit a citi gresit a aseza gresit a se exprima gresit a ortografia gresit a risipi a gresi a instrui gresit a întelege gresit a scrie gresit a cosi a compensa a licita mai mult ca a încrucisa cu altă varietate a întrece .leap learn leave lend let lie light lip-read lose make mean meet miscast misdeal misdo mishear mislay mislead mislearn misread misset misspeak misspell misspend mistake misteach misunderstand miswrite mow offset outbid outbreed outdo Leaped/leapt Learned/learnt left lent let lay Lit/lighted lip-read lost made meant met miscast misdealt misdid misheard mislaid misled Mislearned/mislearnt misread misset misspoke misspelt misspent mistook mistaught misunderstood miswrote mowed offset outbid outbred outdid Leaped/leapt Learned/learnt left lent let lain Lit/lighted lip-read lost made meant met miscast misdealt misdone misheard mislaid misled Mislearned/mislearnt misread misset misspoken misspelt misspent mistaken mistaught misunderstood miswritten Mowed/mown offset outbid outbred outdone a sări a învăta a pleca.

outdraw outdrink outfight outfly outgrow outleap outride outrun outsell outshine outshoot outsing outsit outsleep outspeak outspend outthink outthrow outwrite overbid overbreed overbuild overbuy overcome overdo overdraw overdrink overeat overfeed overhang overhear overlay overpay outdrew outdrank outfought outflew outgrew Outleaped/outleapt outrode outran outsold outshone outshot outsang outsat outslept outspoke outspent outthought outthrew outwrote overbid overbred overbuilt overbought overcame overdid overdrew overdrank overate overfed overhung overheard overlaid overpaid outdrawn outdrunk outfought outflown outgrown Outleaped/outleapt outridden outrun outsold outshone outshot outsung outsat outslept outspoken outspent outthought outthrown outwritten overbid overbred overbuilt overbought overcome overdone overdrawn overdrunk overeaten overfed overhung overheard overlaid overpaid a scoate mai repede ca a bea prea mult a lupta mai bine ca a depăsi în zbor a (se) face prea mare a depăsi în săritură a întrece a întrece a (se) vinde mai bine ca a eclipsa a trage mai bine ca a cânta mai bine ca a sta mai mult decât a dormi prea mult a vorbi tare a cheltui mai mult decât a fi mai destept ca a arunca mai bine ca a scrie mai bine ca a supralicita a (se) supraînmulti a (se) construi în exces a cumpăra în exces a covârsi a exagera a depăsi a bea în exces a mânca în exces a (se) supraalimenta a atârna peste a auzi din întâmplare a pune peste a plăti prea mult .

override overrun oversee oversell oversew overshoot oversleep overspeak overspend overtake overthrow overwind overwrite partake pay plead prepay presell preset proofread prove put quick-freeze quit read reawake rebroadcast rebuild recast recut redo redraw refit overrode overran oversaw oversold oversewed overshot overslept overspoke overspent overtook overthrew overwound overwrote partook paid Pleaded/pled prepaid presold preset proofread proved put quick-froze Quit/quitted read reawoke rebroadcast rebuilt recast recut redid redraw refitted overridden overrun overseen oversold oversewn overshot overslept overspoken overspent overtaken overthrown overwound overwritten partaken paid Pleaded/pled prepaid presold preset proofread Proven/proved put quick-frozen Quit/quitted read reawaken rebroadcast rebuilt recast recut redone redrawn refitted a încălca a depăsi a supraveghea a supraevalua a coase marginile împreună a trece peste a dormi prea mult a vorbi prea mult a cheltui prea mult a depăsi a răsturna a răsuci prea mult a suprascrie a împărtăsi a plăti a pleda a plăti în avans a vinde în avans a preconfigura a corecta a (se) dovedi a pune a îngheţa rapid a abandona a citi a se retrezi a redifuza a reconstrui a remodela a tăia din nou a reface a retrasa a reutila .

a se descotorosi a călări a suna a răsări. a se ridica a fugi a tăia cu fierăstrăul a spune a vedea a căuta a vinde a trimite .regrow rehear relearn relight remake repay reread rerun resell resend reset resew retake reteach retell rethink retread rewake rewed rewin rewind rewrite rid ride ring rise run saw say see seek sell send regrow reheard Relearned/relearnt Relit/relighted remade repaid reread reran resold resent reset resewed retook retaught retold rethought retread Rewoke/rewaked rewed rewon rewound rewrote rid rode rang rose ran sawed said saw sought sold sent regrown reheard Relearned/relearnt Relit/relighted remade repaid reread rerun resold resent reset Resewn/resewed retaken retaught retold rethought retread Rewaken/rewaked rewed rewon rewound rewritten rid ridden rung risen run sawn said seen sought sold sent a recreste a reaudia a reînvăta a (se) reaprinde a reface a recompensa a reciti a relua a revinde a retrimite a reaşeza a recoase a relua a reinstrui a repovesti a regândi a parcurge din nou a (se) retrezi a se recăsători a recâstiga a derula înapoi a rescrie a scăpa de.

a petrece a vărsa a toarce a scuipa . a tremura a (se) rade a tunde oi a vărsa (lacrimi. a se scoroji a închide a citi la prima vedere a cânta a (se) scufunda a sedea a ucide a dormi a aluneca a arunca a se furisa a (se) crăpa a mirosi a se furisa a semăna a vorbi a grăbi.set sew shake shave shear shed shine shoe shoot show shrink shut sight-read sing sink sit slay sleep slide sling slink slit smell sneak sow speak speed spell spellbind spend spill spin spit set sewed shook shaved sheared shed shone shod shot showed shrank shut sight-read sang sank sat Slew/slayed slept slid slung slunk slit Smelled/smelt sneaked sowed spoke sped Spelled/spelt spellbound spent spilled spilt spun spat set Sewn/sewed shaken Shaved/shaven Sheared/shorn shed shone shod shot shown shrunk shut sight-read sung sunk sat Slain/slayed slept slid slung slunk slit Smelled/smelt sneaked sown spoken sped Spelled/spelt spellbound spent spilled spilt spun spat a pune a coase a scutura. a accelera a ortografia a fermeca a cheltui. sânge) a străluci a potcovi a împusca a arăta a se strânge.

a se furisa a lipi a înţepa a mirosi urât a presăra a merge cu pasi mari a lovi a înşira (pe o ată) a năzui a subînchiria a se arde de soare a jura. a sfâsia a teledifuza a spune. a sări a sta (în picioare) a fura. a înjura a transpira a mătura a se umfla a înota a legăna a lua a învăta. a povesti a testa o masină a testa un avion a (se) gândi a prospera a arunca .split spoil spoon-feed spread spring stand steal stick sting stink strew stride strike string strive sublet sunburn swear sweat sweep swell swim swing take teach tear telecast tell test-drive test-fly think thrive throw split Spoiled/spolit spoon-fed spread sprang stood stole stuck stung stunk strewed strode struck strung strove sublet Sunburned/sunburnt swore sweat swept swelled swam swung took taught tore telecast told test-drove test-flew thought throve threw split Spoiled/spoilt spoon-fed spread sprung stood stolen stuck stung stunk strewn stridden Struck/stricken strung striven sublet Sunburned/sunburnt sworn sweat swept swollen swum swung taken taught torn telecast told test-driven test-flown thought thriven thrown a despica a răsfăta a hrăni cu lingurita a (se) întinde a izvorî. a preda a rupe.

thrust tread typecast typeset typewrite unbend unbind unclothe underbid undercut underfeed undergo underlie undersell underspend understand undertake underwrite undo unfreeze unhide unlearn unsew unwind uphold upset wake waylay wear weave wed weep wet thrust trod typecast typeset typewrote unbent unbound unclothed underbid undercut underfed underwent underlay undersold underspent understood undertook underwrote undid unfroze unhid unlearned unsewed unwound upheld upset woke waylaid wore wove weaved Wed/wedded wept wet thrust trodden typecast typeset typewritten unbent unbound unclothed underbid undercut underfed undergone underlain undersold underspent understood undertaken underwritten undone unfrozen unhidden unlearned unsewn unwound upheld upset woken waylaid worn woven weaved Wed/wedded wept wet a înfige a călca a distribui într-un rol tipic a culege pentru tipar a dactilografia a (se) dezdoi a dezlega a (se) dezbrăca a oferi un pret prea mic a submina a subalimenta a trece prin a sta la baza a vinde mai ieftin decât (concurenta) a cheltui prea putin a întelege a lua asupra sa a subscrie a anula a dezgheta a iesi din ascunzătoare a dezvăta a descoase a desfăsura a sustine a tulbura a se trezi a acosta a purta a tese a (se) cununa a plânge a uda .

win wind withdraw withhold withstand wring write won wound withdrew withheld withstood wrung wrote won wound withdrawn withheld withstood wrung written a câstiga a răsuci a (se) retrage a retine a rezista la a stoarce a scrie .