You are on page 1of 21

thelook

SEPTEMBER 2012

Penyelesaian Inovatif
Malaysia

Memperkenalkan TimeWise

Plus+

TM

bagi Menangani Tanda-Tanda Penuaan yang Sudah Lanjut

KDN No: PP15478/09/2012 (030854) 2nd Edition of 2012

SM

Pelbagai Dimensi Kecantikan Anda


Setiap wanita berhasrat mencari jalannya sendiri untuk menjadi cantik dari dalam dan luar dari cara dia menyentuh kehidupan mereka di sekelilingnya hinggalah produk yang digunakannya untuk menambahkan kecantikan semula jadi dirinya. Tidak kira sama ada ini masanya untuk melabur dalam rutin penjagaan kulit harian yang teruji dan terbukti, koleksi mekap penentang usia dan produk pelindung matahari, ataupun rawatan mengatasi bintik-bintik, komitmen anda untuk menjaga kulit anda boleh membantu anda kelihatan cantik pada usia anda. Mary Kay bersedia membantu anda merealisasikan impian cantik anda misi kami adalah untuk memastikan kecantikan datang kepada anda secara khusus dan diindividukan.

Komitmen untuk Meningkatkan

Penantian adalah sesuatu yang sungguh mendebarkan, apatah lagi jika ia perlu melibatkan persiapan rapi bagi meraikan suatu temasya yang amat bermakna. Kiraan detik sambutan ulang tahun ke-50 kami ini akan membawa kita melangkah ke tahun baru yang memberangsangkan dengan transformasi daya penarik diri yang baharu!
Sejak awal penglibatannya dalam industri ini, Mary Kay sentiasa menepati janjinya untuk membekalkan rangkaian produk kecantikan berprestij yang berupaya memberi manfaat sebenar. Sebagai peneraju dunia dalam bidang penjagaan kulit, kami amat berbangga dengan pelancaran produk terbaru kami, TimeWise Plus+TM Regena-FirmTM. Bersandarkan penyelidikan intensif selama bertahun lamanya diiringi teknologi inovatif terkini yang mengupas keistimewaan peptida dan sel stem tumbuh-tumbuhan, TimeWise Plus+TM Regena-FirmTM nyata merupakan produk antipenuaan untuk penjagaan kulit menyeluruh yang paling mengagumkan pada masa ini. Sambutan ulang tahun ini juga merupakan suatu peluang untuk kami meraikan segala kekuatan dan keunikan kaum Hawa. Bersandarkan warisan inspirasi pengasas kami, Mary Kay Ash, kami yakin bahawa seorang wanita boleh menjadi sehebat yang dia impikan! Setiap daripada kita mampu menjadi wanita yang paling cantik, mampu berani mencuba penampilan baru serta mampu memenuhi apa jua matlamat diri. Kami menjemput anda mencari simbol One Woman CanSM untuk bersama-sama memeriahkan sambutan ulang tahun kami. Semoga musim ini mencetus inspirasi dan membawa keceriaan penuh bermakna untuk anda dan orang-orang tersayang.

Sheryl Adkins-Green Ketua Pegawai Pemasaran Mary Kay

GABUNGAN TIGA KUASA DENGAN KUASA KOMPLEKS REGENA-FIRM

Memperkenalkan TimeWise

Plus+

Formula premium ini termasuk Kompleks Regena-Firm eksklusif yang memberikan faedah-faedah penting untuk mengurangkan tanda-tanda penuaan dan membantu mengembalikan keremajaan kulit.

Regena-Firm Correcting Eye Cream Regena-Firm Intensive Serum


Kelihatan terangkat. Rasa tegang. Memulihkan ketumpatan.*
SEL DASAR TUMBUHAN MEMULIHAKAN KEREMAJAAN KULIT.
Sel Dasar Tumbuhan yang membantu melindungi integriti matriks kulit, sumber ketegangan kulit.*
*Berdasarkan kajian in vitro bahan utama.

PEPTIDA MEMBANTU MENYOKONG PROSES PEMBAHARUAN KULIT*.


Tripeptide 1, peptida biomimetik yang membantu menyokong proses kritikal bagi pemulihan kulit.*

RAMUAN BOTANI BERKUASA MUJARAB.


Penggalak* Asid Hyaluronik membantu menyediakan kulit muda dan terangkat.

Sains Kulit

Dr. Beth Lange


Ketua Pegawai Saintifik Mary Kay ADAKAH ANDA TAHU?
Terdapat dua cara asid hyaluronik boleh ditambahkan kepada kulit. Salah satu cara ialah dengan menambahkan pada formula produk dan sapukan pada bahagian berkenaan agar ia boleh diserap oleh kulit dan menarik lembapan penting. Cara kedua ialah cara Regena-Firm Complex menghantarkannya dengan membantu menggalakkan penghasilan asid hyaluronik* agar kulit bukan sahaja mampu menarik dan mengumpul lembapan, tetapi juga mengekalkan lembapan ini. Ini boleh membantu mencergaskan ketumpatan kulit dan mencipta kesan yang lebih berisi.

Q&A

Mengapakah penuaan kulit saya berlaku pada kadar yang berbeza berbanding rakan-rakan lain?
Selain usia, penuaan kulit berlaku disebabkan pelbagai faktor seperti jenis-jenis pendedahan yang dialami oleh kulit dan cara penjagaan kulit anda. Secara amnya, penuaan kulit melibatkan dua proses penuaan intrinsik, yang berkait dengan proses penuaan semula jadi dan pengaruh genetik; dan penuaan ekstrinsik, atau lambakan pelbagai jenis kerosakan akibat faktor-faktor persekitaran seperti pendedahan terhadap matahari. Kedua-dua proses ini berlaku seiringan hingga menyebabkan tanda-tanda penuaan muncul, dan lambat-laun akan melalui tiga peringkat - awal, pertengahan dan lanjut. Oleh yang demikian, walaupun usia sebenar sememangnya boleh mempengaruhi penampilan kulit, usia kulit anda juga ditentukan oleh pelbagai faktor dalaman dan luaran.

Mengukuhkan dan menegangkan kulit di sekitar mata.

Kulit yang terangkat, tegang dan anjal.

Saya sentiasa prihatin menjaga kulit, namun kini ia tampak seolah-olah memerlukan penjagaan yang lebih rapi. Apakah ciri-ciri utama yang saya perlu cari dalam produk penjagaan kulit untuk menangani masalah penuaan yang teruk?
Kemajuan yang memberangsangkan dalam bidang sains penjagaan kulit sejak kebelakangan ini memberikan peluang untuk membantu kulit bertindak lebih muda di samping meningkatkan kepadatan dan keanjalan kulit. Kompleks Regena-Firm mengolah konsep sains terkini dengan menggabungkan tiga bahan utama yang bertindak sebagai pemangkin untuk merejuvenasi kulit. TimeWise Plus+ memanfaatkan kuasa Peptida Biomimetik bagi menyokong proses-proses penting dalam pembaikan kulit*; rumusan botani yang terbukti berkesan merangsangkan penghasilan Asid Hyaluronik* bagi memadatkan, menganjalkan dan meremajakan kulit; serta Sel Dasar Tumbuhan untuk melindungi keutuhan integriti maktriks kulit, faktor utama yang menyumbang kepada ketegangan kulit*.

Saya sering mendengar tentang penggunaan Sel Dasar Tumbuhan (Plant Stem Cells) dalam penjagaan kulit. Mengapakah ia begitu penting?
Berbanding sel manusia, Sel Dasar Tumbuhan berupaya merangsangkan pertumbuhan pokok yang baru. Sel Dasar Tumbuhan tidak melalui proses penuaan sama sekali, sebaliknya ia memiliki keupayaan yang tidak terhad untuk menghasilkan sel-sel baru yang berpotensi berkembang menjadi mana-mana tisu. Sel Dasar Tumbuhan mempunyai keupayaan unik untuk mengaktifkan dan melindungi sel-sel. Rangkaian penjagaan kulit TimeWise Plus+ BARU menampilkan Kompleks Regena-Firm yang dirumus daripada Sel Dasar Tumbuhan seperti gotu kola dan pelbagai botani berkuasa tinggi yang terkenal dengan ciri-ciri antioksidanya. Malah, sebatian ini juga dipertingkatkan dengan keistimewaan kuasa peptida dan botani aktif.

*Berdasarkan kajian in vitro bahan utama.

TimeWise Plus+ Regena-Firm Intensive Serum

TimeWise Plus+ Regena-Firm Correcting Eye Cream

PENGANGKATAN bermula
KONTUR MUKA TAMPAK DIPULIHKAN. PENGANGKATAN YANG KEKAL SEPANJANG HARI. KULIT KELIHATAN MUDA REMAJA, TEGANG DAN RAPI.
Membantu bahagian garis rahang kelihatan tegang. Membantu memberikan definisi dan menyempurnakan kontur muka. Mengukuh dan menegangkan kulit kendur. Mengembalikan keanjalan. Mengekalkan ketegangan sepanjang hari. Bahagian leher kelihatan tegang, garis halus dan kedutan kurang ketara. Menggandakan penghidratan kulit serta-merta.

Biar

Kunci wajah muda remaja dan

TEGANG

KUKUHKAN DAN TEGANGKAN KULIT KENDUR BAHAGIAN MATA DAN NIKMATI FAEDAH KECERGASAN LAIN.
Membantu menegangkan kulit bahagian mata. Mengurangkan kesembapan. Mengurangkan penampilan kedutan. Mengurangkan lingkaran hitam. Menegangkan kulit kendur bahagian mata. Sistem penghantaran kristal cecair meningkatkan keberkesanan. Kristal cecair menyerikan mata. Menyediakan pelembapan selama 12 jam.

BARU!
Regena-Firm Intensive Serum 30ml

BARU!
Regena-Firm Correcting Eye Cream 15ml

RM420 TimeWise Plus+

RM220 TimeWise Plus+

Dalam kajian pengguna bebas selama empat minggu, wanita yang telah menggunakan Regena-Firm Intensive Serum bersetuju bahawa ia memberikan hasil-hasil berikut:

Tip Penggunaan untuk Ketumpatan Keremajaan Kulit Anda


SERUM Dahi/Hidung 1 Pam sekali dan sapukan pada dahi, pipi dan dagu. 2 Dengan jari hantu dan jari manis, bermula dari tengah dahi. 3 Bermula dari dahi dan gerakan ke arah luar pelipis dengan gerakan memutar. 4 Sapukan pada hidung bermula dari tengah bulu kening, dengan gerakan ke atas dan ke luar sambil menyapu ke bawah. Sekitar Mulut/Pipi/Garis Rahang 5 Urut arah ke atas dan ke luar dalam gerakan memutar mengikuti puncak pipi, ke pelipis dan ke bawah di sepanjang garis rahang dan kembali ke hujung mulut. Bahagian Leher 6 Sapukan dengan menggunakan gerakan ke atas dan ke luar dari tulang selangkar ke tapak dagu. Urutkan produk ke arah luar mengikuti garis rahang ke cuping telinga. Di bawah cuping telinga, tingkatkan tekanan dan urutkan dengan tiga putaran mengikut arah jam dan tiga putaran melawan arah jam untuk melepaskan tekanan.

Kristal Cair
Sistem penghantaran cecair kristal unik meningkatkan keberkesanan. Ianya juga terbukti membantu menyokong perintang kulit, dan boleh membantu melindungi bahagian rapuh ini daripada faktor tekanan persekitaran. Tambahan juga, cecair kristal boleh membantu memantulkan cahaya bagi wajah yang lebih berseri.

Dalam kajian pengguna bebas selama empat minggu, wanita yang telah menggunakan Regena-Firm Correcting Eye Cream bersetuju bahawa ia memberikan hasil-hasil berikut:

Tip Penggunaan untuk Ketumpatan Keremajaan Kulit Anda


KRIM MATA 1 Menggunakan aplikator tip zamac, picitkan sedikit produk pada tip. 2 Sapukan pada bahagian bawah mata berdekatan dengan hidung dengan gerakan sapuan ke luar. 3 Angkat dan ulangkan. 4 Sapukan perlahan-lahan pada kelopak mata dengan cara yang sama. 5 Untuk menenangkan kesembapan/ bengkak mata, urutkan perlahan-lahan pada kulit dengan gerakan memutar ke arah luar dari bahagian terdekat dengan hidung dan ke arah luar. 6 Ulangkan pada mata sebelah.

SELEPAS 1 MINGGU:

Membantu memberi rasa terangkat yang ketara: 80% Membantu mengisi semula lembapan kulit: 88%

SELEPAS 1 MINGGU:

SELEPAS 2 MINGGU:

Kawasan mata kelihatan lebih terangkat: 79% Mengurangkan kesembapan di bawah mata: 78% Meminimumkan cakar gagak: 75%

Garis rahang tampak terangkat: 78% Memperhalus dan menyempurnakan raut wajah: 81% Menegang dan mengemaskan kulit yang landur: 82% Mengembalikan kusyen kulit yang hilang: 79%

SELEPAS 2 MINGGU:

HUJUNG APLIKATOR ISTIMEWA: Alamilah Kecantikan Sempurna


Diukir sempurna untuk dipadankan dengan bentuk mata, aplikator ini direka untuk membantu melancarkan peredaran darah apabila ia mengurut secara perlahan-lahan di bawah mata untuk mengurangkan kesembapan. Apabila logam zamac yang licin menyentuh kulit anda, kesannya adalah sejuk dan menyegarkan.

Meminimumkan lingkaran hitam: 83% Menegangkan kulit yang landur di sekitar mata: 80% Meminimumkan kejadian garis dalam: 79%

SELEPAS 4 MINGGU:
Memberikan pengangkatan yang tahan sepanjang hari: 82% Kawasan leher tampak lebih tegang: 79%
Keputusan berdasarkan kajian pengguna bebas selama 4 minggu. Peratusan ini menggambarkan bilangan wanita yang bersetuju dengan kenyataan tersebut.

SELEPAS 4 MINGGU:

Kelopak mata kurang menggeleber: 81% Kawasan mata kelihatan luar biasa muda: 76% Membantu membaiki penampilan kulit: 94% Kulit memperoleh kebingkasan yang muda remaja: 86%
1 - 4 5 - 6

1 - 3

Kini, dengan manfaat antipenuaan yang lebih berkesan!

ST

-SELL

BE

-SELL ST

RM105 TimeWise 3-in-1


Cleanser 127g
( terdapat formulasi untuk kulit biasa/kering atau kombinasi/berminyak )

ST

-SELL

RM150 TimeWise Day Solution Sunscreen


Broad Spectrum SPF 35 29ml

BE

-SELL ST

E
ER

R
ST
-SELL

TimeWise Miracle Set

ER

BE

-SELL ST

ER

RM150 TimeWise Night


Solution 29ml

RM115 TimeWise Age-Fighting


Moisturizer 88ml
( terdapat formulasi untuk kulit biasa/kering atau kombinasi/berminyak )

BE

-SELL ST

ST

-SELL

BE

-SELL ST

TimeWise Miracle Set dinobatkan sebagai asas sistem penjagaan kulit bagi menentang penuaan hasil gabungan empat produk yang sungguh berpengaruh dengan 11 manfaat antipenuaan.

ST

-SE

LL

Buku pembersih pelbagai fungsi ini membersih, mengelupas secara lembut dan menyegarkan kulit dengan satu langkah yang menjimatkan masa.

RM85 TimeWise 3-in-1 Cleansing Bar 141g


Keberkesanan serta-merta! Kulit halus berseri!
Nikmati ia dengan TimeWise Microdermabrasion Set. Langkah 1: Refine termasuk ramuan pengelupasan utama yang digunakan oleh ahli dermatologi. Langkah 2: Replenish sejenis serum berkhasiat mewah untuk melawan garis halus, mengecilkan pori dan menampilkan kulit yang cantik licin pada harga yang sebahagian kecil daripada kos rawatan spa.

Alami mimpi indah.


Mengaktifkan keupayaan kulit bagi menentang penuaan. Ia bertindak khusus pada waktu malam dan diperkukuh dengan mencetuskan penghasilan kolagen baru, membantu kulit pulih daripada kerosakan harian, mengembalikan keutuhan lapisan perlindungan kulit, dan mensasarkan matriks kulit.

Kesan Antipenuaan Yang Boleh Anda Percayai

Mencuci, mengelupas, menyegar, mengaktif, melembap, menghalus, menegang, melembut, melindungi, menjana dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan.

RM190 TimeWise Night Restore &


Recover Complex 50g
SEBELUM SELEPAS ( terdapat formulasi untuk kulit biasa/kering atau kombinasi/berminyak )

Kejelitaan KULIT
Asas Lengkap Untuk Menjana
8

RM165 TimeWise Microdermabrasion


Step 1: Refine 70g

Belaian kulit paling mulus yang pernah anda miliki.


Melembutkan, menghidratkan, dan menyediakan kulit anda supaya mendapat setiap titisan kebaikan penentang usia TimeWise.

Seperti pemerhatian pakar dermatologi terhadap peserta kajian klinikal 12-minggu:

100% mempunyai kulit yang lebih lembut,


lebih halus.

83% menunjukkan pengurangan garis halus


dan kedutan.

RM155 TimeWise Microdermabrasion


Step 2: Replenish 29ml

46% penambahbaikan dari segi nada kulit


yang lebih sekata.

RM90 TimeWise Moisture

Renewing Softener 147ml

Sehingga penambahbaikan dari 25% segi


keanjalan kulit.

ER

ER

BE

-SELL ST

ST

-SELL

Manfaatkan Teknologi Sains Terkini untuk

Keremajaan
Lihatlah hasilnya
dengan rawatan antipenuaan terkini dari Mary Kay.
BE

Mengekalkan

Memperkasakan kolagen. Membantu kulit untuk kembali anjal.


Formula yang kaya dengan antioksidan ini diperkaya lagi dengan sebatian kuat sumber bahan botani yang terkenal mengandungi paras vitamin C yang tinggi.

ER

-SELL ST

Memperhebat faedah penentang usia dalam semalaman.


Menghidrat secara serta-merta, mengekalkan lembapan, menegangkan, melicinkan, melembutkan dan menyuburkan.
R

BE

ST

-SELL

B B

E E

Tampilkan keremajaan anda dalam masa 30 hari sahaja!


Alami kebaikan sistem penjagaan kulit paling canggih daripada Mary Kay selama sebulan dengan TimeWise Trial Miracle Set.

RM480 TimeWise Replenishing Serum+C 7.5ml x 4


Berdasarkan kajian in vitro

RM180 TimeWise Trial Miracle Set


( terdapat formulasi untuk kulit biasa/kering atau kombinasi/berminyak )

-SELL ST

Mengurangkan lingkaran hitam dan kesembapan di bawah mata.


Serum yang penuh berkesan ini mengandungi sebatian eksklusif yang dirumus khas untuk mengatasi pelbagai punca lingkaran hitam dan kesembapan di bawah mata.

ER

ER

ST

-SELL

RM TimeWise Moisture Renewing Gel Mask 85g

110

RM TimeWise TargetedAction Eye Revitalizer 10ml

150

Sempurnakan Bentuk Tubuh Anda!


Menentang Penuaan Tubuh Badan
Kulit yang tegang. Sihat. Berseri. Dihidratkan selama 24 jam. Dapatkan formula bermanfaat ini untuk: Memperkuat struktur penyokong kulit, membantu menegang, merapi dan mengetatkan. Membantu mencergaskan sel kulit demi prestasi yang optimum.

Mengurangkan garisgaris halus dan kedutan.


Pilihan penentang usia ini menolong mengurangkan penampilan garis halus dan kedutan di sekitar mata. Formula yang ringan.

Mengatasi masalah garis halus.


Melanjutkan hayat pemakaian warna bibir sambil menghapuskan garis halus dan kedutan.

Pastikan kulit anda sentiasa sihat dan menawan dengan rangkaian produk yang sungguh efektif ini. Tangan yang mendedahkan usia? Garis leher yang tercela oleh matahari?
Produk ini memberikan senarai faedah impresif yang berikut: Mengurangkan penampilan kerutan dan membantu kulit kelihatan lebih tegang. Menghidrat dan menyokong struktur kulit, sambil mengurangkan penampilan garis halus dan kedutan. Melindungi kulit daripada ancaman UV.
Berasaskan ujian in vitro
BE
-SELL ST

RM TimeWise Age-Fighting Eye Cream 18g

125

RM TimeWise Age-Fighting Lip Primer 1.6g

105

Meningkat ketegangan.
Krim mata mewah dan kaya yang begitu canggih untuk meningkatkan ketegangan, kecerahan, membekalkan lembapan mantap serta mengurangkan garis halus dan kedutan di sekitar mata.

ST

-SELL

Lihat hasil ketara dalam beberapa minit.


Lawanlah tanda usia dan saksikan hasilnya dalam beberapa minit sahaja pada garis ekspresi, termasuk kerut dahi dan garis halus di hujung mata.

RM150 TimeWise BodyTM

RM120 TimeWise BodyTM Hand


and Dcollet Cream Sunscreen Broad Spectrum SPF 15 85g

ER

Targeted-Action Toning Lotion 236ml

RM TimeWise Firming Eye Cream 14g

150

RM TimeWise TargetedAction Line Reducer 4ml


11

150

10

MelaCEP Complex dari Mary Kay merupakan kombinasi bahan-bahan aktif yang berkesan dan padat dengan nutrien untuk membantu menyerlahkan kecerahan kulit anda. MelaCEP Complex eksklusif yang diformulakan di Mary Kay Laboratories ini menggabungkan beberapa ekstrak utama dari sejenis buah yang terkenal sebagai sumber Vitamin C yang kaya. Ia juga mengandungi agen perapi kulit untuk menyemarakkan kecerahan dalaman anda supaya kulit lebih cerah, halus dan berseri.

Bosan dengan akne, jerawat dan cela pada wajah? Sama ada anda berkulit remaja yang cenderung terhadap akne ataupun berkulit matang dengan sesekali kemunculan jerawat, milikilah kulit bebas cela dengan bantuan rangkaian produk antijerawat yang benar-benar berkesan menangani punca jerawat. Dapatkan bantuan segera Mary Kay System for Acne Prone Skin!

HASIL YANG DAPAT ANDA SAKSIKAN!


91% menyaksikan kulit mereka bertambah berseri
dan bertambah elok secara keseluruhan

RM70 Spot Solution 29g


Formula cepat diserap ini mensasarkan cela-cela kulit dan membantu mengurangkan kemunculan jerawat secara pengelupasan yang lembut.

88% menyaksikan kulit mereka bertambah cerah


dan nada kulit lebih sekata

78% menyaksikan kulit mereka kembali jernih


* Selepas menggunakan produk ini selama 10 hari dalam satu kajian yang dijalankan di sebuah makmal penyelidikan bebas

RM70 Clarifying Cleanser 127g


Pencuci jernih dan ringan ini menyingkirkan lebihan minyak, membilas bersih tanpa sebarang sisa dan mengelakkan sel-sel kulit mati daripada menyumbat liang-liang kulit.

RM120 Mary Kay MelaCEP Whitening


System Foaming Cleanser 100g

RM160 Mary Kay MelaCEP Whitening


System Mask 85g

RM120 Mary Kay MelaCEP Whitening


System Freshener 100ml
BE
-SELL ST
ER
R

ST

RM170 Mary Kay MelaCEP Whitening


System Dark Spot Serum 9.5ml

Hilangkan jerawatku.

TOLONG!

RM80 Pore Purifying Serum 50g


Serum berkeberkesanan tinggi dalam penjagaan kulit ini membantu mengawal rembesan minyak yang boleh mencetuskan jerawat. Formula cepat diserap ini juga berkesan meminimumkan saiz liang kulit dan mengurangkan kilatan.

-SELL

RM80 Body Spray 118ml


Semburan cepat kering ini boleh diterbalikkan untuk meliputi bahagian yang sukar dicapai. Ia membantu menanggalkan minyak dan kotoran yang terperangkap, menyingkirkan lebihan minyak dan membantu mengurangkan kerengsaan yang lazimnya dikaitkan dengan jerawat.

BE

-SELL ST

ST

-SELL

Cerah Menawan
kulit lebih
12

Paduan harmoni pelbagai khasiat agar

B B

E E

RM230 Mary Kay MelaCEP Whitening


System Essence 30ml

ER

RM170 Mary Kay MelaCEP Whitening System


Day Moisturizer with SPF 15 30ml

RM170 Mary Kay MelaCEP Whitening


System Night Cream 30ml

RM130 Acne-Prone Skin Convenient Set


Dapatkan 3 produk mini: Spot Solution 11g, Clarifying Cleanser 57g dan Pore Purifying Serum 21g di dalam pek istimewa ini dan nikmatilah kecantikan kulit yang lebih bersih berseri.

Semua produk mengandungi 2% asid salisilik di dalam rumusan yang diperkaya botani. Ia sesuai untuk kulit sensitif, bebas daripada minyak dan haruman, serta tidak bersifat komedogenik.

13

Botanical EffectsTM Skin Care

Kebaikan Botani. Ianya Idaman Kulit Anda


2 bahan botani eksklusif bermanfaat untuk semua jenis kulit:
Silymarin
biasa dikenali sebagai milk thistle antioksidan berkuasa yang membantu mempertahankan kulit daripada kerosakan persekitaran sambil membantu menenangkan dan melegakan kulit.

Menyerlahkan Kulit Anda Yang

Berseri Dan Sihat


Terdapat Kering dalam 3 Biasa formula Berminyak

Luo Han Guo


juga dipanggil buah kelanjutan usia, ia mengandungi antioksidan mujarab dan turut dipercayai membantu menggalakkan kulit yang sihat.

1 KULIT KERING

2 KULIT BIASA

3 KULIT BERMINYAK

pencuci muka 3-dalam-1


Membersih dengan lembut tanpa menjejaskan elemenelemen penting dalam kulit.

penghidrat:
Meresap cepat dan memberi penyeimbangan kulit.

penyegar:
Formula tak mengering ini menanggalkan sisa kekotoran dari kulit dengan lembut.

masker:
Menanggalkan kekotoran dengan lembut kerana ia mencergaskan kulit; mudah ditanggalkan dengan menggunakan air.

selamat tinggal, kulit kering!


Kulit kering didapati harmoni dengan benih flaks and rumpai laut, sumber yang kaya dengan asid lemak omega-3 yang dapat melegakan ketidakselesaan kulit kering.

hello, kulit seimbang!


Bunga kemboja, membantu melegakan dan menenangkan kulit biasa, dan teratai mempunyai kuasa antioksidan yang melindungi daripada kerosakan alam semula jadi meninggalkan kulit dipelihara dan seimbang!

selamat tinggal, kilauan!


Kulit berminyak mendapat faedah penulenan kanuka sementara jambu batu membersihkan liang roma dan mengurangkan minyak berlebihan untuk kulit sihat dan seimbang.

3-in-1 Cleanse 113g

RM68 Botanical EffectsTM

RM80 Botanical
TM

Effects Hydrate 88ml

RM68 Botanical
TM

Effects Freshen 147ml

Mask 113g

RM80 Botanical EffectsTM

*Hasil yang dilaporkan dalam kajian pengguna bebas sepanjang satu minggu.

Rejim yang ringkas dan dikhususkan khas bagi jenis kulit anda
2 Langkah Asas Pencuci Muka 3-dalam-1
Mulakan dengan pencuci muka yang lembut 3-dalam-1 yang membersihkan, menyingkirkan dan menyegarkan dalam satu langkah mudah. Kekotoran dikeluarkan dan kulit lembut dan licin.

2 Langkah Pencergas Penyegar


Nikmati faedah yang menenang dan menyegarkan daripada penyegar untuk menyingkirkan lebihan sisa pada kulit di samping mengembalikan keseimbangan semulajadi kulit.

Penghidrat
Seterusnya adalah pelembap berkhasiat yang cepat diserap untuk kulit yang seimbang sempurna sihat. 14

Masker
Tahap seterusnya dengan menambah masker, dua atau tiga kali seminggu untuk pembersihan lembut mendalam yang menyegar dan mengembalikan keseimbangan.

Gaya hidup anda boleh memberi impak besar kepada kulit anda. Amalkan regimen penjagaan kulit harian yang ringkas, dengan sekurang-kurangnya satu pencuci dan satu pelembap yang sesuai untuk kulit anda seperti Botanical EffectsTM Skin Care. Untuk manfaat tambahan, gunakan penyegar dan masker bagi memenuhi keperluan kulit anda.
Dr. Beth Lange, Ketua Pegawai Saintifik Mary Kay

Sembilan daripada sepuluh wanita bersetuju kulit kelihatan sihat!*


Inilah yang diperkatakan oleh mereka dalam sebuah kajian selama satu minggu. Berikut adalah apa yang dikatakan oleh mereka tentang penyelesaian penjagaan kulit yang mudah dan sensitif ini:

88% mengatakan ia meninggalkan kulit berasa sihat. 86% mengatakan ia mencergaskan kulit. 83% mengatakan ia menambahbaikan kecantikan semula jadi kulit.
*Hasil yang dilaporkan dalam kajian pengguna bebas sepanjang satu minggu

15

Mary Kay Suplemen

Penghidration yang Secukupnya.


Seperti anda, kulit anda juga menjadi dahaga. Berikannya penghidratan yang sepatutnya dengan pelembap untuk mengekalkan kulit kelihatan sihat, berseri dan licin.

Berikan Kulit Anda

Penyelesaian Khas
RM125 Oil-Free Hydrating Gel
(untuk kulit normal/berminyak) 51g

RM125 Intense Moisturizing Cream


(untuk kulit kering) 51g Meninggalkan kulit dihidratkan sehingga 10 jam. Kulit segera kelihatan lebih berseri, berasa lembut dan licin.

Menghidratkan kulit sehingga 10 jam. Gel licin, formula tidak berminyak menyerap pantas, meninggalkan kulit berasa nyaman dan segar.
g Formula kalis air yan uk memberikan asas unt ian warna mata pemaka yang tahan lama.

Menyejukkan dan menenan Mengandungi gkan. bahan botani yang dilapork dapat meneg ang, memejal an dan mengura kewujudan ke ngkan sembapan di kawasan mat a. RM Indulge So othing Eye Gel 11g

95

RM50 Mary Kay


Eye Primer 8.5g

BE

-SELL ST

ER

BE

ST

-SELL

-SELL ST

ST

-SELL

Memelihara

mesti ada Produk yang anggalkan untuk men secara mekap mata dan mudah. lembut e Makeup Oil-Free Ey l over 110m Rem

Keindahan Bibir
Hapuskan kulit kering, kemudian lembapkannya untuk memastikan bibir menjadi lembut.

BE

RM60 Mar y Kay

Mar y Kay Sun Protecto r SPF 35/PA+++ 59ml


-SELL ST

RM1 2

Gunakannya sebagai langkah terakh ir dalam rejimen penjag aan kulit untuk meningk atkan perlindungan anda dan membantu m engekalkan wajah cantik tanpa cela.

ER

ST

-SELL

RM45 Satin Lips Lip Mask 8g RM35 Satin Lips Lip Balm 8g
BE
-SELL ST

RM28 Bea uty Blotters Oil-Absorbing Tiss

Simpan tisu ini di dalam beg tangan untuk memudahkan and a mengawal kilatan dan menyegarkan waja h pada bila-bila masa sahaja. Tekap minyak berlebihan dan kekalkan solekan yang sentiasa kelihatan kemas sepa njang hari. ues pk/75

ST

-SELL

ka dengan Mangawal kilat mu ak handal penyerap miny sekurangyang boleh tahan an jam. Malah kurangnya lap i semula anda boleh paka atas mekap. selepas itu di

RM52 Oil Mattifier 17ml

16

ER

ER

17

Perlindungan berkuasa tinggi


Gunakan Mary Kay Sun Care sebagai pilihan nombor satu anda untuk melindungi kulit daripada faktor utama penuaan kulit: sinaran matahari yang berpotensi memudaratkan.

Tangan Yang Lembut


BE
-SELL ST
ST

Belaian Manis Untuk

untuk kulit yang sentiasa sihat

-SELL

RM Satin Hands Pampering Set


Belailah deria anda dengan haruman pic yang rasa segar dalam Satin Hands Satin Smoothie Hand Scrub dan Hand Cream yang menghidratkan tangan sehingga 24 jam. Lebih menyeronokkan lagi, set ini disediakan bersama beg hadiah!

155

ER

Keindahan Belaian Tubuh


BE
B

ST

-SELL

BARU!
Sun Care Sunscreen Broad Spectrum SPF 50 118ml

Hargai keindahan alam semula jadi dengan mengubah rutin harian menjadi pengalaman luar biasa dengan Lotus & Bamboo atau Red Tea & Fig Body Care Collection.

RM

75 Mary Kay

Menanggalkan kotoran pada kulit dengan serat loofah asli.

RM75
Bam bibir dengan SPF 15 ini boleh dipakai di bawah sebarang lipstik untuk melindungi bibir anda. Nikmatilah haruman pudina yang menyegarkan serta rasa sejuk nyaman apabila losen ini melegakan kepenatan kaki dan betis anda.

Mary Kay Loofah Body Cleanser 226g

Menyegar dan mengharumkan kulit anda sepanjang hari.

Produk perlindungan sinaran matahari UVA/UVB yang dilengkapi sifat kalis air dan kalis peluh adalah senjata yang perlu anda miliki setiap masa untuk menentang penuaan pramatang.

RM130 Mary Kay Deo Body Spritzer 147ml RM80


Mengekalkan kelembapan dan kehalusan kulit.

RM40 Mary Kay Sun Care Lip Protector


Sunscreen Broad Spectrum SPF15 4.5g

RM45 Mint BlissTM Energizing


Lotion for Feet & Legs 88ml

Mary Kay Nourishing Body Lotion 236ml

Red Tea & Fig

Lotus & Bamboo

18

Satin Hands Hand Softener


Memberikan penghidratan segera dengan mengunci lembapan dan melindungi tangan. Tangan akan berasa dilembapkan dan dirapikan selama berjam-jam. (Hanya terdapat dalam Satin Hands Pampering Set.)

RM Satin Hands Satin Smoothie Hand Scrub 220g


Menanggalkan sel kulit mati di permukaan dan segera melicinkan kulit. Ia merupakan rawatan harian untuk tangan. Simpan satu di setiap singki!

70

RM Satin Hands Hand Cream 85g


Terima kasih kepada formula baru yang dipertingkatkan, krim tangan tidak berminyak ini menjadikan tangan lembut, halus dan dilembapkan selama 24 jam! Malah ia boleh tahan selepas beberapa kali tangan dicuci.

40

-SELL ST

ER

19

penjagaan kulit sepintas lalu


Apakah jenis kulit anda?

PILIHAN PENJAGAAN KULIT HARIAN. Untuk membolehkan anda memperoleh kulit yang cantik, sihat, ikutilah prosedur langkah demi langkah ini sebagai rejimen penjagaan kulit anda. Untuk memudahkan anda, anda boleh ikut prosedur langkah demi langkah ini dari kiri ke kanan.
STEP 2 | Menyegarkan
Pelindung Matahari Supplemen Malam Supplemen

Normal hingga Kering

Kombinasi hingga Berminyak

STEP1| Membersih, Mengelupas, Menyegarkan STEP1a | Microdermabrasion*

Melembutkan

STEP 1b | Supplemen

STEP 1c

Night Booster

STEP 3a | Primer

STEP 3b | Perlindungan

Apakah jenis kulit anda?

STEP 1 | Membersih
Semua Jenis Kulit

STEP 2 | Mengelupas*

STEP 3 | Menyegarkan

STEP 4a | Supplemen

STEP 4b | Supplemen

STEP 5 | Menyegarkan

Pelindung Matahari

Supplemen Malam

STEP 6a | Primer

STEP 6b | Perlindungan

STEP 1 | Membersih
Kering

STEP2 | Membersih/Mengelupas* STEP 3 | Menyegarkan

STEP 3a | Supplemen

STEP 3b

STEP 4 | Menyegarkan

Pelindung Matahari

Supplemen Malam

STEP 5a | Primer

STEP 5b | Perlindungan

Apakah jenis kulit anda?

Berminyak

Normal

Apakah jenis kulit anda?

STEP 1 | Membersih
Semua Jenis Kulit

STEP 2 | Supplemen

STEP 3 | Supplemen

STEP 4 | Menyegarkan

Pelindung Matahari

Supplemen Malam

STEP 5a | Primer

STEP 5b | Perlindungan

*Jangan guna Microdermabrasion (langkah 1 & 2) TimeWise Moisture Renewing Gel Mask, MelaCEP Whitening System Mask & Botanical Effects Skin Care Mask pada hari yang sama; bagaimanapun, anda boleh selang-selikan

penggunaan dua produk ini sepanjang minggu/bulan. Jika anda ingin menggunakan kedua-dua produk tersebut pada minggu yang sama, anda perlu mengehadkan penggunaan setiap produk kepada dua kali seminggu sahaja.

20

21

Primer
Foundation Primer 29ml
Mempelbagaikan kebaikan bedak asas dan membantu aplikasi tahan lebih lama.

RM80 Mary Kay

ivory 3

bronze 6*

Bedak Asas
RM70 TimeWise Luminous-Wear
Liquid Foundation 29ml & TimeWise Matte-Wear Liquid Foundation 29ml
ivory 5

bronze 1

Formula penentangan usia. Kulit segera nampak lebih tegang, muda dan sihat.

beige 5 beige 3

Adakah anda inginkan liputan bedak asas yang rasanya seperti bedak?
Powder Foundation 8g
BE

Adakah anda suka bedak asas berkrim yang mengering seperti bedak?

Bedak
RM65 Mary Kay Loose
Powder 21g
Bedak super licin yang mengawal kilat muka dan memastikan anda kelihatan segar.

RM70 Mary Kay Mineral


Bedak ringan penyempurna kulit yang memberikan liputan boleh ditokok.

-SELL ST

RM70 Mary Kay Creme-To-Powder


Foundation 10g
Meluncur seperti krim untuk menyembunyikan ketidaksempurnaan kecil. Mengering menjadi kemasan matte berbedak. Jangan lupa untuk tambahkan satu Mary Kay Compact dan aplikator.

ST

-SE

LL

ivory 1

ivory 2

beige 1

beige 2

bronze 1 bronze 2*

ER

RM65 Mary Kay Sheer Mineral Pressed Powder 9g

Bedak Asas Anda


Produk
TimeWise Luminous-Wear Liquid Foundation
Biasa/Kering Berkilau Alas Mecap Cecair

Pilih Keserasian
TimeWise Matte-Wear Liquid Foundation
Kombinasi/Berminyak Matte Alas Mecap Cecair

Bedak ringan, lut cahaya yang memberikan perlindungan lapisan limunan menyerap minyak sehingga lapan jam. Jangan lupa untuk tambahkan satu Mary Kay Compact dan aplikator.

ivory 1

ivory 2

beige 1

beige 2

ivory 1

ivory 2

beige 1

beige 2

beige 4

ivory 1

ivory 2

beige 1

beige 2

bronze 1

Penyamar Noda
RM37 Mary Kay Concealer 8.5g
Concealer (sahap noda) berkrim yang tahan lama menutup ketidaksempurnaan kecil dengan lima rona yang mudah dipadankan.

RM75 Mary Kay Facial


Highlighting Pen 1.3ml
Pigmen pemantul cahayanya mengangkat bahagian berbayang di muka anda secara optikal.

bronze 1

ivory 1

ivory 2

beige 1

beige 2

yellow

shade 2

shade 3

Pipi
Warna pipi mengembalikan keserian muda serta mencerahkan wajah.

Mineral Powder Foundation


Kering, Biasa, Kombinasi, Berminyak Matte Alas Mecap Debu

Creme-toPowder Foundation
Semua Matte Alas Mecap Krim - depu, ringan dan tanpa minyak

RM35 Mary Kay Mineral Cheek Color 5g

CREAM BLUSH ... rona semula jadi yang mengasyikkan, tekstur krim yang mudah disapu
Penggunaan seperti krim, dan bertukar kepada kemasan yang semulajadi dan halus. Mengandungi antioksidan pelindung-kulit.

Jenis Kulit
Litupan

cherry blossom

strawberry cream

pink petals #

RM55 Mary Kay Cream Blush 2.1g

Gambaran Produk
22

citrus bloom #

shy blush

sparkling cider # rona-rona matte

cranberry*

sheer bliss*
*Sila semak untuk stok yang sedia ada.

23

Mary Kay Mineral Eye Color


Mary Kay Mineral Eye Color sangat ceria, tersendiri dan penuh dengan personaliti. Formula berasaskan mineral ini menyediakan rona yang jelas, tahan lipat, tahan pudar dan tampak hebat pada nada kulit anda.

RM26 Mary Kay Mineral Eye Color 1.4g

chocolates

greens

hazelnut #

chocolate kiss

granite

espresso #

tender taupe*

lemongrass

golden olive

neutrals

creams

honey spice

amber blaze

sienna* #

crystalline

moonstone

golden vanilla #

white lily #

pink

amethysts

blues

precious pink

dusty lilac

iris #

sweet plum

blue metal

denim frost

midnight star

midnights

limited edition shades* (available while supplies last)

Trend
24

Gayakan

steel

silver satin

black pearl

lavendar fog #

sheer violet

emerald

peacock blue

azure

*Sila semak untuk stok yang sedia ada. # rona-rona matte

Tersendiri.

Serlahkan pesona anda dengan memadankan rona-rona berani dengan warna pudar dan neutral. Ianya sungguh luar biasa dan pasti mengasyikkan.

A
C

Rona Latar - Rona paling cerah untuk rias mata. Ia menyerlahkan ciri-ciri istimewa seperti tulang alis dan sudut dalaman mata. Rona Tengah - Lapisan kedua untuk rias mata. Untuk solekan siang hari, rona neutral lazim menjadi pilihan. Rona Pekat - Rona paling gelap untuk rias mata. Terdapat pelbagai pilihan warna untuk menonjolkan bentuk mata dan meningkatkan kuasa renungan.

Model sedang memakai Mary Kay Mineral Eye Color warna Moonstone bersama Mary Kay Liquid Eyeliner warna Black.

B C

25

Bulu Mata Idaman


Hiasi mata dengan bulu mata tersusun rapi yang menjadi igauan setiap orang.
RM Mary Kay Lash Love Waterproof Mascara 8g

Kompak
Cukup Kecil untuk Diselitkan di Mana-mana

Pengatur Mekap yang Unggul

RM150 Mary Kay

Compact Pro (tanpa isi)

75

RM Mary Kay Lash Love Mascara 8g

75

RM Mary Kay Ultimate Mascara 8g

75

RM Mary Kay Lash Primer 8g

75

RM Mary Kay Compact Mini (tanpa isi)


Keperluan Asas Setiap Wanita

40

RM Mary Kay Compact (tanpa isi)

55

BARU!

Berus
Mary Kay Brush Collection
Setiap wanita memerlukan satu set berus profesional yang berkualiti. Berus ini benar-benar membawakan kelainan.
black I M Black black

RM185 Mary Kay Brush Collection


Memberikan kelebihan ketara untuk maskara dan bulu mata anda. (termasuk Powder Brush, Cheek Brush, Eye Defi ner Brush, Eye Crease Brush dan Eyeliner/Eyebrow Brush terisi dalam Mary Kay Cosmetic Organizer Bag)

Mendefinisi, memelihara dan membentuk bulu mata lebat dengan formula kalis air.

Memperhalus, melindungi dan membawakan empat kali ganda kelebatan tanpa kelihatan melampau.

Formula eksklusif untuk bulu mata yang kelihatan lebih panjang dan lima kali lebih lebat.

Penggaris mata mekanikal menggaris kemas untuk pemakaian kalis air dan tahan comot.

RM35 Mary Kay Eyeliner 0.28g


black deep brown dark denim

Warna tahan lama dan berkrim ini boleh dipakai sebagai primer untuk melapisi pembayang mata atau pakai begitu sahaja.

Aplikator
A B C D E F G H
RM48 Mary Kay Liquid Foundation Brush RM65 Mary Kay Mineral Foundation Brush RM20 Mary Kay Brow Tools Set RM10 Cosmetic Sponges pk/2 RM10 Compact Cheek Brush RM10 Retractable Lip Brush RM8
Eye Color Applicators pk/2
E F G H A B C D

RM45 Mary Kay Cream Eye Color 4.3g


pale blush* iced cocoa*

RM60 Mary Kay Liquid Eyeliner (black) 3ml


black

Aplikator baru dengan hujung felt dan formula cepat kering memudahkan anda memakai warna yang hebat sepanjang hari.

Gel kening jernih pelbagai guna ini pantas merapikan kening dengan kemasan matte yang mengemaskan kening tanpa mengemping dan tampak lebih lebat.

RM35 Mary Kay Brow Definer Pencil 1.13g


soft black brunette

Pilihlah pensel yang tahan pakai dan kalis air untuk membentuk kening yang cantik.

RM Mary Kay Brow Gel 7.75ml

40

RM15 Compact Powder Brush

*Sila semak untuk stok yang sedia ada.

26

27

RM48 Mary Kay

NouriShine Plus Lip Gloss 4.5ml Dalam setiap penggunaan, anda akan dapat: Pelembapan pada bibir dengan serta merta. Bibir yang licin, dilindungi dan sihat. Kilauan dengan pelbagai kemasan. Ramuan baik-untuk-bibir anda seperti antioksidan dan ekstrak botani.

Bibir
Creme Lipstick 3g

RM48 Mary Kay

Berries

Chocolates

Butang warna memudahkan dan mencepatkan pencarian rona di dalam dompet anda.

icicle

mango tango

fancy nancy

pink parfait

apple berry

boysenberry

amber suede*

pink sateen

pink luster

sparkle berry

rich spice

Pinks

Reds

Neutrals

RM40 Mary Kay Lip Liner 0.28g


Formula ultra-berkrim, licin dan dipertingkatkan dengan ramuan pelindung bibir dan anti-penuaan. Rona baru membantu mencipta definisi bibir natural (semulajadi). Pengasah dibina pada penutup untuk memberikan garisan licin dan didefinisikan setiap masa!

Manjakan BIBIR anda

dengan

kelembapan.
Mary Kay NouriShine Plus Lip Gloss

dusty rose

pink satin

pink passion

blaze

red

shell

toffee

Metals

Tawnies

neutral

plum

soft blush

RM55 Mary Kay Liquid Lip Color 7.6g*


malted copper star garnetfrost sheer blush icy peach sunburst sunset raspberry ice sherbert

*Sila semak untuk stok yang sedia ada.

Membina koleksi pelbagai penampilan bibir.


Berkilat, tipis atau matte, warna bibir memberi anda pilihan yang lebih versatil untuk menghiasi senyuman anda dengan penuh bergaya. Daripada glamor hinggalah cantik jelita, ataupun kasual dan bersahaja, Mary Kay mempunyai semua padanan yang sempurna untuk setiap majlis.

satin
RM Mary Kay Creme Lipstick

semi-matte
RM Mary Kay Liquid Lip Color

high shine
RM48 Mary Kay
NouriShine Plus Lip Gloss

48

55

Red

Sherbet

Pink Luster

Faedah Utama:
Ringan, berkrim Tahan pakai Warna kekal bagai asal Maksimum kesan warna Diperkaya dengan vitamin E dan vitamin C

Faedah Utama:
Amat ringan Liputan boleh ditokok Segera melembapkan Perisa pudina memberi rasa nyaman dan menyegarkan bibir

Faedah Utama:
Pelembapan pada bibir dengan serta merta Bibir yang licin, dilindungi dan sihat Kilauan dengan pelbagai kemasan Ramuan baik-untuk-bibir anda seperti antioksidan dan ekstrak botani

28

29

Manis Bersahaja
Sienna

Ringkas & Glamor


Moonstone (1)

Cantik Bergaya
Peacock Blue

Anggun Mempesona
Moonstone (1)

Rona merah jambu dan merah terang membentuk bibir yang indah menawan. Sapu warna mata mineral Sienna pada pangkal kelopak mata, dengan sapuan menghala ke atas. Sapu warna mata mineral Crystalline pada tulang alis, sambil mengadunkannya ke arah lipatan mata di bawah alis. Sapu dua lapisan I M Black Lash LoveTM Mascara.

Rona-rona mewah dan gelap diadun bersama warna neutral yang lembut untuk penampilan elegan pada musim ini. Sapu warna mata mineral Moonstone (1) di sepanjang tulang alis, betul-betul di bawah alis. Ratakan dari sudut dalam menghala ke sudut luar mata. Sapu warna mata mineral Precious Pink (2) pada seluruh kelopak mata. Ratakan dari sudut dalam menghala ke sudut luar mata. Sapu warna mata mineral Chocolate Kiss (3) pada garisan kelopak mata, dengan sapuan berbentuk V dari sudut luar menghala ke sudut dalam. Gunakan celak Deep Brown pada pangkal bulu mata atas, diikuti dengan sudut luar bahagian bawah setiap mata. Layangkan Ultimate MascaraTM berwarna Black pada bulu mata atas dan bawah.

Campuran warna-warna garang dan terang pasti menggamit perhatian dan mencuri tumpuan. Penuhi seluruh kelopak mata dengan warna mata mineral Peacock Blue. Ratakan dari sudut dalam menghala ke sudut luar mata. Sapu warna mata mineral Hazelnut pada garisan kelopak mata. Ratakan dari sudut dalam menghala ke sudut luar mata. Gunakan celak Black di sepanjang garisan bulu mata atas.

Adunan sempurna rona-rona neutral menyerlahkan daya penarik dalaman. Sapu warna mata mineral Moonstone (1) di sepanjang tulang alis, sambil meratakannya di bawah alis dari sudut dalam menghala ke sudut luar mata. Sapu warna mata mineral Honey Spice (2) pada pangkal kelopak mata. Ratakannya dari sudut dalam menghala ke sudut luar mata. Sapu warna mata mineral Espresso (3) pada lipatan kelopak mata. Ratakannya dari sudut dalam menghala ke sudut luar mata. Sapu pada sudut luar bulu mata bawah. Gunakan celak Deep Brown. Layangkan Ultimate MascaraTM berwarna Black pada bulu mata atas dan bawah.

Crystalline

Precious Pink (2)

Hazelnut

Honey Spice (2)

I M Black

Chocolate Kiss (3)

Black

Espresso (3)

Cherry Blossom

Sapu warna pipi mineral Cherry Blossom pada pipi, dan ratakan ke atas dengan gerakan ke arah pelipis. Oles gincu krim Pink Satin.

Deep Brown

I M Black

Deep Brown

Layangkan I M Black Lash LoveTM Mascara pada bulu mata atas dan bawah. Sapu Sparkling Cider pada pipi, dan ratakan ke atas dengan gerakan ke arah pelipis. Oles pengilat bibir Fancy Nancy NouriShine PlusTM.
Pink Petals Black

Pink Satin

Black

Sparkling Cider

Citrus Bloom

Sapu warna pipi mineral Citrus Bloom pada pipi, dan ratakan ke atas dengan gerakan ke arah pelipis. Bentuk bibir menggunakan penggaris bibir Soft Blush. Oles gincu krim Icy Peach.

Sapu Pink Petals pada pipi, dan ratakan ke atas dengan gerakan ke arah pelipis. Bentuk bibir menggunakan penggaris bibir Neutral.

Fancy Nancy

Tip Jurusolek!
Tonjolkan kehebatan maskara anda dengan Mary Kay Lash Primer! Tambahkan ketebalan bulu mata dengan serta-merta dan wujudkan ilusi bulu mata yang lebih panjang dengan menggunakan Mary Kay Lash Primer terlebih dahulu, diikuti dengan memakai maskara seperti biasa.

Soft Blush

Tip Jurusolek!
Tampil lebih dramatik dengan menyapu selapis primer tahan lama Mary Kay Cream Eye Color berwarna Pale Brush pada kelopak mata, diikuti dengan menyapu warna mata mineral seperti biasa.

Neutral

Oles gincu krim Shell. Oles pengilat bibir Icicle NouriShine PlusTM.

Icy Peach

Shell

3 2

3 2
Icicle

30

31

Belai dan lindungi kulit

jejaka tercinta.
RM65 MKMen Face Bar 113g RM65 MKMen Facial Cleanser 95g RM65 MKMen Facial Toner 177ml RM100 MKMen Moisturizer
Sunscreen SPF 25 88ml

Haruman

Si dia adalah pelengkap kehidupan anda, maka belailah dia dengan produk yang dapat melengkapkan kehidupannya.

hanya untuk si dia

sejati

RM70 MKMen Body Spray 113g

Sama ada ia adalah hari yang istimewa ataupun sebagai hadiah, haruman pasti menjadikan hidup lebih indah.

Haruman sejati
RM150 MK High IntensityTM Cologne Spray 73ml RM110 Tribute for Men Spray Cologne 91ml RM125 Domain Cologne Spray 73ml

untuk jejaka pilihan hati.

Wangian daripada adunan lembut haruman bunga-bungaan.

RM125 Journey Eau de Parfum 50ml


Haruman flora yang menceriakan.

RM150 Thinking of You Eau de


Parfum 29ml

Wangian flora dan buah yang sungguh menawan hati.

RM150 Bella Belara Eau de Parfum 50ml


32 33

bagaimana
GLOBAL PERUSAHAAN
Mary Kay Inc. Ialah salah satu penjual produk penjagaan kulit dan kosmetik berwarna secara langsung terbesar di dunia. Lebih daripada dua juta wanita di lebih 35 buah negara di seluruh dunia telah menjadi Perunding Kecantikan Bebas Mary Kay. Dengan menawarkan peluang menjual produk berkualiti kepada orang yang berkesungguhan, Mary Kay kini menjadi sebuah syarikat global bilion dolar.

memperkayakan hidup anda?

PRODUK UNTUK DIKONGSI


Kebanyakan daripada Perunding Kecantikan Bebas kami memulakan perniagaan mereka hanya kerana mereka sukakan produk kami dan mahu berkongsi produk ini dengan orang lain.

DIBELAI DENGAN KEMEWAHAN


Mary Kay memberikan ganjaran bernilai jutaan Ringgit Malaysia dalam bentuk barang kemas berkilau, pelancongan mewah dan program kereta kerjaya. Mary Kay Ash percaya bahawa beliau dapat mengubah kehidupan orang lain dengan menawarkan peluang perniagaan tanpa batasan kepada mereka. Beliau memulakan syarikat impiannya empat puluh sembilan tahun dahulu; dengan penuh yakin bahawa wanita akan merebut peluang ini untuk mencipta keseimbangan antara kepercayaan, keluarga dan kerjaya.

RAKAN PERUNDING
Perunding Kecantikan Bebas kami gembira menjadi sebahagian daripada komuniti global yang saling mendorong, memupuk persaudaraan dan motivasi. Dengan perniagaan Mary Kay yang anda libatkan diri, anda tidak akan bersendirian kerana Syarikat menyediakan pelbagai jenis program pendidikan dan sokongan yang berterusan.

34

35

Pernah terfikir untuk menceburi perniagaan dalam bidang kecantikan?


Ingat warna merah jambu ingat Mary Kay!

pink

changing lives

sm

Mary Kay sedang mengubah kehidupan wanita dan kanak-kanak di seluruh dunia. Di sini terdapat beberapa cara yang kami gunakan untuk membawa kelainan kepada komuniti yang kami huni dan kerja di dalamnya. Pink Doing Green
Biro Perlindungan Alam Sekitar (Hangzhou) menamakan Mary Kay China sebagai Syarikat Termaju dalam Pemuliharaan Alam Sekitar, 2007. Pekerja Mary Kay China telah menanam pokok di subbandar Taman Perahu di luar Shanghai dan mengutip sampah di sepanjang kawasan berpemandangan indah di sekitar Hangzhou. Di A.S., Mary Kay menanam 100,000 pohon pokok pada 2008 dengan berganding tenaga bersama Perkhidmatan Hutan A.S.

Program DAR (bererti memberi) Mary Kay Mexico


Mary Kay Mexico telah meluluskan lebih $800,000 kepada 17 buah organisasi untuk menyokong program mencegah keganasan rumah tangga serta memberikan perlindungan kepada wanita dan kanak-kanak yang memerlukan tempat berlindung yang selamat.

Operation Smile di Russia


Syarikat dan tenaga jualan bebas berganding bahu mengutip dana bagi menyokong Operation Smile, sebuah badan tanpa untung yang terkenal kerana menyediakan bantuan pembedahan berkelayakan tinggi kepada kanak-kanak yang lahir dengan kecacatan muka.

Habitat for Humanity


Mary Kay telah meluluskan lebih $360,000 kepada Habitat for Humanity untuk membina enam buah rumah di Amerika Syarikat. Pekerja dan ahli-ali tenaga jualan bebas dengan rela hati menyumbangkan masa peribadi mereka bagi membina rumah-rumah tersebut. Tiga buah rumah tersebut adalah untuk mangsa yang terselamat daripada taufan Katrina dan Rita.

Mary Kay bukan hanya setakat produk, ia merupakan suatu peluang untuk mengubah minat anda terhadap kecantikan menjadi sebuah perniagaan yang berdaya saing. Ketahui bagaimana wanita lain berjaya menemui rahsia ini dan bagaimana anda juga boleh melakukannya.
NIKMATI KEUNTUNGAN daripada jualan yang akan menjadi milik mutlak anda. JANA PENDAPATAN dengan berkongsi produk yang digemari oleh wanita. KERJA SEPARUH MASA atau sepenuh masa.

Mary Kay Malaysia dan Singapura menyokong HOPE Worldwide


Daripada Kempen Beauty that Counts, 100% daripada keuntungannya didermakan untuk menyokong usaha HOPE Worldwide menyediakan program pendidikan kepada kanak-kanak di luar bandar. Kakitangan Mary Kay Malaysia sering melawat Pusat HOPE dan meluangkan masa bersama-sama kanak-kanak dalam pelbagai aktiviti. Kakitangan juga berpeluang membantu mengedarkan makanan kepada yang kurang bernasib baik. Kami berasa bersyukur kerana dapat menyumbang kembali kepada masyarakat. Pulangannya, senyuman di wajah mereka mengembirakan hati setiap orang.

Perkasa kehidupan anda dan juga kaum wanita secara amnya.


Tanyalah Perunding Kecantikan Bebas anda mengenai cara untuk memulakan perniagaan Mary Kay anda sendiri. Atau lawati http://www.marykay.com.my atau telefon talian Mary Kay di 03-7711 7555.

Starter Kit baru* untuk melonjakkan karier baru anda! *Boleh didapati bermula October 2012.

Mary Kay Malaysia berikrar demi A Greener Future


Sempena Hari Alam Sekitar Sedunia, Mary Kay Malaysia menaja 100 pohon pokok untuk membantu menjaga alam sekitar kita. Pada 21 Jun 2009, kesemua 100 pohon pokok telah ditanam oleh Pengarah Jualan Mary Kay, ahli-ahli keluarga serta kakitangan mereka di Hutan Komuniti Kota Damansara.

BEAUTY COMES TO YOU!


36

TM

37

Jaminan Produk
Produk yang boleh anda yakini. Sebuah Syarikat yang boleh anda percayai.
Pada tahun 1963, Mary Kay Ash mengasaskan Syarikat beliau berasaskan nilai-nilai peribadi yang membimbing kehidupannya integriti, kejujuran dan kepercayaan kepada Pedoman Penting dan kuasa menyentuh kehidupan lain. Hari ini, nilai-nilai ini masih kekal dalam hati kita, termasuk keghairahan untuk membangunkan produk-produk yang boleh menyerlahkan kecantikan luaran dan dalaman seseorang wanita. Falsafah kami mudah kami akan melaksanakan jaminan produk yang diberikan. Sebab kami bangga menyokong disebalik kualiti produk-produk dan faedah yang diberikan, dan jutaan wanita yang boleh menyatakan, Saya sayang Mary Kay saya!

Mari lihat sejenak produk-produk yang kami tawarkan dan harganya.


Jika anda ingin membuat pesanan, hubungi Perunding Kecantikan Bebas anda.
NOTA: Untuk bedak asas dan produk-produk warna dengan simbol , rujuk kepada muka surat yang menyenaraikan pilihan-pilihan warna untuk produk tersebut.

PRODUK REGULAR-LINE TIMEWISE PLUS+ REGENA-FIRM SKIN CARE BARU Correcting Eye Cream, 15ml Intensive Serum, 30ml TIMEWISE SKIN CARE 3-in-1 Cleanser (Combination/Oily), 127g 3-in-1 Cleanser (Normal/Dry), 127g 3-in-1 Cleansing Bar, 141g Age-Fighting Eye Cream, 18g Age-Fighting Lip Primer, 1.6g Age-Fighting Moisturizer (Combination/Oily), 88ml

HARGA

Freshener, 100ml Mask, 85g

120 160 170

Brow Definer Pencil, 1.13g Eye Liner, 0.28g Liquid Eye Liner (Black), 3ml CHEEK PRODUCTS

35 35 60

220 420

Night Cream, 30ml ACNE-PRONE SKIN SYSTEM Acne-Prone Skin Convenient Set

130 70 80 70 80

Mineral Cheek Color, 5g Cream Blush, 2.1g FOUNDATION Timewise Luminous-Wear Liquid Foundation, 29ml Timewise Matte-Wear Liquid Foundation, 29ml Mary Kay Mineral Powder Foundation, 8g

35 55

105 105 85 125 105 115 115 150 150 165 155 110 90 190 190 150 480 150 150 180 180 120 150

Clarifying Cleanser, 127g Pore Purifying Serum, 50g Spot Solution, 29g Body Spray, 118ml SUPPLEMENTS Beauty Blotters Oil-Absorbing Tissues, pk/75 Indulge Soothing Eye Gel, 11g Intense Moisturizing Cream, 51g Mary KayEye Primer, 8.5g Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++, 59ml Oil Mattifier, 17ml Oil-Free Eye Makeup Remover, 110ml Oil-Free Hydrating Gel, 51g Satin Lips Lip Balm, 8g Satin Lips Lip Mask, 8g BODY CARE Peach Satin Hands Pampering Set Peach Satin Hands Hand Cream, 85g Peach Satin Hand Satin Smoothie Hand Scrub, 220g

70 70 70 70 65 65 37 75 80

28 95 125 50 120 52 60 125 35 45

Mary Kay Crme-To-Powder Foundation, 10g Mary Kay Sheer Mineral Pressed Powder, 9g Mary Kay Loose Powder, 21g Mary Kay Concealer, 8.5g Mary Kay Facial Highlighting Pen, 1.3ml Mary Kay Foundation Primer, 29ml APPLICATORS Compact Cheek Brush Compact Powder Brush Cosmetic Sponges, pk/2 Eye Applicators, pk/2

Pakar perubatan bebas memainkan peranan penting dalam pembangunan produk.


Mary Kay Inc. menjalinkan hubungan dengan ahli dermatoloji terkemuka, oftalmologi, jururawat dan ahli perubatan professional dari institut akademik dan klinik swasta. Melalui kerjasama pakar-pakar ini dan penerokaan berterusan serta penilaian kemajuan dalam teknoloji, saintis di Pusat Penyelidikan Mary Kay mampu menghasilkan produk bertaraf dunia.

Age-Fighting Moisturizer (Normal/Dry), 88ml Day Solution Sunscreen Broad Spectrum SPF35, 29ml Firming Eye Cream, 14g Microdermabrasion, Step 1: Refine, 70g Microdermabrasion, Step 2: Replenish, 29ml Moisture Renewing Gel Mask, 85g Moisture Renewing Softener, 147ml Night Restore & Recover Complex (Combination/Oily), 50g Night Restore & Recover Complex (Normal/Dry), 50g Night Solution, 29ml Replenishing Serum+C, 7.5mlx4 Targeted Action Eye Revitalizer, 10ml Targeted Action Line Reducer, 4ml TimeWise Trial Miracle Set (Combination/Oily) TimeWise Trial Miracle Set (Normal/Dry) Body Hand & Dcollet Cream Sunscreen SPF 15, 85g Body Targeted-Action Toning Lotion, 236ml BOTANICAL EFFECTS SKIN CARE FORMULA 1 (DRY SKIN) F1 3-in-1 Cleanse (Dry), 113g F1 Freshen (Dry), 147ml F1 Hydrate (Dry), 88ml F1 Mask (Dry), 113g FORMULA 2 (NORMAL SKIN) F2 3-in-1 Cleanse (Norm), 113g F2 Freshen (Norm), 147ml F2 Hydrate (Norm), 88ml F2 Mask (Norm), 113g FORMULA 3 (OILY SKIN) F3 3-in-1 Cleanse (Oily), 113g F3 Freshen (Oily), 147ml F3 Hydrate (Oily), 88ml F3 Mask (Oily), 113g MELACEP WHITENING SYSTEM Dark Spot Serum, 9.5ml Day Moisturizer SPF 15, 30ml Essence, 30ml Foaming Cleanser, 100g

10 15 10 8 10 20 185 48 65

Kami ingin pelanggan 100 peratus berpuas hati.


Kami percaya kepuasan pelanggan bukan acara satukali sahaja; ianya komitmen sepanjang hayat. Mary Kay Inc. berjuang untuk menyediakan maklumat yang jelas, tepat dan dipercayai mengenai keselamatan dan prestasi produk agar pelanggan yakin dengan keputusan yang dibuat. Itulah sebab Syarikat berdiri kukuh di sebalik produk yang dijual oleh Perunding Kecantikan Bebas dengan jaminan kepuasan produk 100 peratus.

155 40 70 45

Retractable Lip Brush Mary Kay Brow Tools Mary Kay Brush Collection Mary Kay Liquid Foundation Brush Mary Kay Mineral Foundation Brush COMPACTS Mary Kay Compact Mini Mary Kay Compact Mary Kay Compact Pro MEN MKMen Face Bar, 113g MKMen Facial Cleanser, 95g

Kami mendengar kehendak wanita.

Perhubungan dengan wanita-wanita serata dunia membantu kami memahami keperluan mereka dan membolehkan kami melaksanakan produk yang memuaskan dan menggembirakan secara konsisten. Setiap tahun, beribu-ribu wanita sedunia menggunakan dan menilaikan produk-produk Mary Kay dengan nasihat pakar sains kulit, agar kami boleh menyukat keberkesanan setiap formula produk serta memastikan ianya memberikan faedah indah yang diinginkan oleh wanita. Hasil laporan tersebut membantu kami memenuhi keperluan wanita pada masa kini, tetapi juga membangunkan produk yang mereka akan inginkan pada masa depan.

Mint Bliss Energizing Lotion for Feet & Legs, 88ml MARY KAY BODY CARE COLLECTION Deo Body Spritzer (Red Tea & Fig), 147ml Loofah Body Cleanser (Red Tea & Fig), 226g Nourishing Body Lotion (Red Tea & Fig), 236ml Deo Body Spritzer (Lotus & Bamboo), 147ml

130 75 80 130 75 80

Mary Kay Inc. tidak menyokong ujian terhadap haiwan.


Mary Kay Inc. tetap komited terhadap penghapusan ujian terhadap haiwan dan merupakan penyokong kuat terhadap kaedah alternatif kepada bukti keselamatan bahan dan produk kami. Kami tidak menjalankan ujian haiwan menggunakan produk atau bahan kami, ataupun meminta pihak lain untuk berbuat demikian, kecuali dimestikan oleh undang-undang. Lebih daripada 2 dekad, kami adalah pemimpin global dalam membantu pembangunan kaedah ujian alternatif untuk keselamatan produk. Komitmen ini masih berterusan sehingga hari ini, melalui kerjasama dengan agensi kawalan dan penyeliaan yang menguruskan keselamatan kosmetik, bersama dengan kumpulan penyokong haiwan serta penyelidik ujian alternatif terkemuka.

40 55 150

68 68 80 80

Loofah Body Cleanser (Lotus & Bamboo), 226g Nourishing Body Lotion (Lotus & Bamboo), 236ml SUN CARE
Mary Kay Sun Care Sunscreen Broad Spectrum SPF 50, 118ml BARU Mary Kay Sun Care Lip Protector Sunscreen Broad Spectrum SPF15, 4.5g

65 65 65 100 70

75 40

MKMen Facial Toner, 177ml MKMen Moisturizer Sunscreen SPF 25, 88ml MKMen Body Spray, 113g MENS FRAGRANCE

Keselamatan produk adalah keutamaan kami.


Mary Kay Inc. melaburkan jutaan dolar dalam penyelidikan dan menjalankan lebih daripada 1.5 juta kajian setiap tahun untuk memastikan setiap ramuan dan produk terhasil memenuhi piawaian tertinggi dari segi keselamatan, kualiti dan prestasi. Kami tahu bahawa terdapat pendapat berlainan tentang keselamatan ramuan dan sesetengah pendapat ini adalah hasil daripada tafsiran yang tidak lengkap dan tidak tepat. Kami ingin memberitahu pelanggan bahawa di Mary Kay, setiap keputusan produk adalah berdasarkan fakta saintifik dan bukan pendapat. Kami bergantung kepada penyelidikan saintifik dan bekerjasama dengan pakar perubatan yang tidak berat sebelah diluar Syarikat untuk memastikan keselamatan dan keberkesanan produk kami, dan kami sentiasa memberi lebih daripada yang dikehendaki dari segi undang-undang oleh pihak berkuasa kesihatan dan keselamatan industri sedunia.

68 68 80 80

MARY KAY COLOR COSMETICS LIP PRODUCTS Lip Liner, 0.28g Nourishine Plus Lip Gloss, 4.5ml Crme Lipstick, 3g 40 48 48 55

Domain Cologne Spray, 73ml MK High Intensity Cologne Spray, 73ml Tribute For Men Spray Cologne, 91ml WOMENS FRAGRANCE Bella Belara Eau De Parfum, 50ml

125 150 110

68 68 80 80

Liquid Lip Color, 7.6g EYE PRODUCTS Cream Eye Color, 4.3g Mineral Eye Color, 1.4g Lash Primer, 8g

Mary Kay Inc. komited untuk kelestarian alam sekitar.


Dengan menggalakkan dan melaksanakan operasi yang mampan, kami bukan sahaja memberi kesan kepada kualiti hidup, tetapi juga untuk generasi akan datang. Kami telah komited demi legasi positif kemampanan alam sekitar melalui pencegahan pencemaran, pemuliharaan sumber, pematuhan kawalselia dan peningkatan berterusan prestasi alam sekitar kita.

150 125 150

45 26 75 75 75 BARU 75 40

Journey Eau De Parfum, 50ml Thinking of You Eau De Parfum, 29ml Semua maklumat di atas adalah betul pada masa percetakan dan harga adalah tertakluk kepada perubahan tanpa notis terlebih dahulu. SEMUA HARGA ADALAH CADANGAN HARGA RUNCIT. Sila semak untuk stok yang sedia ada.

170 170 230 120

Ultimate Mascara (Black), 8g Lash Love Mascara (I M Black), 8g Lash Love Waterproof Mascara (Black), 8g Brow Gel, 7.75ml

38

39

Lima puluh tahun dahulu, telah mengimpikan sesuatu


Mary Kay (Malaysia) Sdn Bhd

Mary Kay Ash


yang menjadi satu realiti yang membina

(508838-P) (AJL 93011)

T1-8-1, Jaya 33, No. 3 Jalan Semangat, Seksyen 13, 46100 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia Tel: +603-7711 7555 Fax: +603-7711 7556 Customer Service Hotline: Tel: +603-7711 7500 Fax: 1800-881-663 E-mail: custsvc.my@mkcorp.com Johor Bahru Beauty Center Suite No 13A.02, Level 13A, Menara Pelangi, Jalan Kuning, Taman Pelangi, 80400 Johor Bahru, Johor Darul Takzim, Malaysia Tel: +607-333 0650 Fax: +607-333 0655 Penang Beauty Center 1797-1-11 Kompleks Auto World, Jalan Perusahaan, Juru Interchange, 13700 Prai, Pulau Pinang, Malaysia Tel: +604-508 8655 Fax: +604-508 2755 Kota Kinabalu Beauty Center Lot 10, Block B, 1st Floor, Alamesra, Plaza Permai Kuala Menggatal, Kota Kinabalu 88450 Sabah, East Malaysia Tel: +6088-488 632 Fax: +6088-447 421

sebuah empayar
yang menembusi seluruh dunia dan mengubah

gaya hidup kita


dengan memperkasa

kehidupan wanita.

Hubungi Perunding Kecantikan Bebas anda di: Nama Perunding Kecantikan:

NOREENA
Telefon No:

019-3721611
Layari laman web kami:

www.marykay.com.my

Dicetak oleh: Reca Press Sdn Bhd 24-1, Jalan KIP 10, Taman Perindustrian KIP, 52200 Kuala Lumpur, Malaysia Tel: +603-6276 3742 Fax: +603-6276 3749

08062846 BROCHURE MY LOOK 9-12-MY(BM)