P. 1
Book Arte

Book Arte

Ratings:
(0)
|Views: 4|Likes:
Published by Sinziana Socol

More info:

Published by: Sinziana Socol on Oct 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/09/2013

pdf

text

original

BookARTE.

Indreptar Artistic
Moto: „Mai fericit este a da decât a primi.”

Atelier 1: „Sanatate in dans”
ATELIER 1: „Sănătate în dans” Acest workshop este dedicat sănătatea practicând dansul. tuturor acelora care își doresc să-și păstreze

Poate ne întrebăm: „Cum se poate să nu fim sănătoși atât timp cât facem mișcare?” Cel mai mult contează însă, să știm ce mișcări ne pot afecta sănătatea și să anticipăm posibilele situa ții în care oasele sau mușchii se pot deteriora. Pentru un dansator contează cel mai mult poziția corpului. Astfel, ne vom axa pe această parte a corpului și vom învăța exerciții utile de încălzire folosite în dansul contemporan, trecând pe parcursul celor trei ore de atelier printr-o serie de sfaturi utile despre cum să ne păstrăm sănătoși și terminând cu tehnici specifice dansului contemporan. Abia aștept să lucrăm împreună! ______________________________________________ Primul atelier din cadrul proiectului BookARTE. Îndreptar Artistic va fi susținut de dansatoarea și coregrafa Ioana Ștefan, despre care puteți afla mai multe aici. Atelierul va dura 3 ore, va fi format din două părț i, una teoretică ș i una practică, fiecare a câte 1,5h ș i se va desfăș ura duminică 30 septembrie, în intervalul orar 14.00 - 17.00, la sediul Asociaț iei IO NI KA, din str. Ș tefan Mihăileanu, nr.9, etaj 1, ap. 2, sec. 2, Bucureș ti (găsiț i mai jos harta cu locaț ia exactă). Atelierul funcționează pe baza unei donaț ii de 20 lei pe care o dăruiț i celor care vă găzduiesc ș i celor care vă împărtăș esc din timpul ș i cunoaș terea lor. Pentru mai multe informații ne puteți scrie bookarte.indreptarartistic@gmail.com sau ne puteți contacta la nr. de tel.: 0724 433 455 / 0723 668 027 pe adresa:

Obs.: să aveți la voi haine de schimb + apă + prosop + șosete/cipici/flexibili

Muzica și mișcarea au fost deci. apa.” Astfel. scopul ei a fost mereu. fie că ea există ori ba. în tumultul problemelor zilnice. În concluzie. indiferent de credința noastră. într-un miros. el a ridicat și ridică oamenii care îi contemplă creațiile. ori de aplecarea noastră spirituală. într-un sunet. care-i ascultă limbajul artistic și frânturile de adevăr pe care le descoperă și le transpune în operele sale. a fost acela de a sensibiliza publicul. vântul. unul din țelurile multor artiști. cât ș i spirituală. Prin muzică. într-un gest. privitorii. oamenii de rând. noi suntem de părere că omul care îmbrăț iș ează aceste forme de expresie trebuie: . să o arate cât mai autentică. fie să ascundă durerea lumii exterioare.să refacă un drum de autocunoaș tere. înapoi spre Dumnezeu. compozitorul. Ne rugăm și zboară. dansatori sau scriitori. spectatorii. în comunicarea dintre oameni și îngeri ori muze. dans și însemne magice.să lucreze nu numai cu trupul său în public.Introducere De-a lungul timpului. vrem să credem că Arta și-a asumat din totdeauna un rol mesianic. cititorii. fie să mângâie sufletele celor deznădăjduiți. acestea inspirând artistul. Așa. . focul în diversele lor ipostaze. cu energiile naturii. ci mai ales cu sufletul său. mai mult sau mai puțin înfricoșătoare. dintre oameni și elementele naturii. lumina etc. Prin artă. fie. artistul și-a dedicat întreaga viață. sculptori. bucuriei de a dărui. împreună: „credința e ca o pasăre cu două aripi. oamenii au comunicat încă din perioade îndepărtate cu zeii. mai mult sau mai puțin conștient. ca un remediu sau ca un ascunziș în fața realității. Artistul face acest lucru așa cum înțeleptul îl îndeamnă pe discipolul său să se roage amândoi.să înveț e să asculte zgomotele din jur: aerul. tu ești o aripă. oamenii prinși în vâltoarea cotidianului. triburile și-au chemat și în unele zone ale lumii încă își mai cheamă sau alungă diversele spirite bune sau rele. urcând încetîncet. dansatorul. fie ei pictori. eu sunt o aripă. vântul. actori. atât fizică. coordonatoare ale elementelor naturii – ploaia. prin efortul său depus de a crea. în stângăcia lui. „condensate” într-un gust. păzitoare ale locurilor. . oamenii care se lasă pătrunși și sensibilizați de operele sale de artă. întotdeauna forme esențiale în comunicarea cu oamenii. să mediteze și să manifeste mai mult aceste adevăruri sfinte în viețile lor. din contră. sau chiar într-o floare. ghidat de dorul de perfecțiune. În acest demers creator de redescoperire a divinului. . de a le revela din adevărurile străbune și a-i ajuta să conștientizeze.

apa.să învețe să aducă divinul în mișcare… Atelierele noastre se adresează oricăror persoane.să acceseze „zestrea” sa prin studiu și meditație pentru a înțelege și a putea transmite mai departe energiile subtile specifice elementelor și obiectelor care-l înconjoară. indiferent de vârstă.să acceseze „zestrea” sa prin studiu ș i meditaț ie pentru a înț elege ș i a putea transmite mai departe energiile subtile specifice elementelor ș i obiectelor care-l înconjoară. ai oricărui tip de sport. artă și mișcare. sau chiar într-o floare. tocmai pentru a îndeplini acele condiții necesare omului care dorește să se manifeste prin frumos. București. din str. . 2. într-un sunet. nr. credinț e. atunci nu vom fi niciodată capabili să realizăm un act artistic în adevăratul sens al cuvântului. ceea ce oricine poate să facă. „condensate” într-un gust. Ștefan Mihăileanu.. între Biserica Sfântul Ștefan de pe str. vântul. atât fizică. • Este o încercare de redobândire a respectului de sine și de ceilalți. • Este o formă de a ne îndrepta artistic. iubitori de artă și de frumos. Pentru mai multe informații ne puteți scrie pe adresa: bookarte. practicanți ai oricărui tip de artă. etaj 1.: 0724 433 455 / 0723 668 027 . Atelierele se desfășoară la sediul Asociației IO NI KA. Am gândit această îndreptare artistică sub forma organizării unorserii de ateliere periodice pe diverse teme. Atelierele funcț ionează pe baza unei donaț ii de 20 lei pe care o dăruiț i celor care vă găzduiesc ș i celor care vă împărtăș esc din timpul ș i cunoaș terea lor. de cunoaștere și (re)descoperire a noastră și a celor ce ne înconjoară.indreptarartistic@gmail. .să înveț e să aducă divinul în miș care… . sec. . dacă ne vom mulț umi numai să ne înfăţişăm pe noi înș ine. focul în diversele lor ipostaze. ap.să refacă un drum de autocunoaștere. a tuturor. (zona Hala Traian. Condiț ii: .să învețe să asculte zgomotele din jur: aerul.să lucreze nu numai cu trupul său în public. 2. Călărași și Biserica Popa Soare). Misiune Acest proiect: • Este o intenție non-profit de educare prin artă a noastră. de tel. pregătire artistică.com sau ne puteți contacta la nr. formă de mișcare sau pasiuni.. .. într-un gest. etc. 9. cât și spirituală. într-un miros.căci. ci mai ales cu sufletul său. . ca trup.

Cuprins Această pagină cuprinde trimiterile la prezentările atelierelor care au avut loc sau urmează să se desfășoare: Atelier 1: „Sănătate în dans” .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->