Életminőség avagy Minőségi Élet? Életszínvonal, életminőség, minőségi élet?

Van különbség Elsőre csupán árnyalati különbségnek tűnik, ám valójában óriási különbségekről van itt szó! Az életszínvonal szó igazából csak az anyagiakat jelenti a köznyelvben.

Az életminőség kifejezést akkor használjuk, amikor utalni akarunk az általános közérzetre min egyén, mind a társadalom egésze szempontjából. A kifejezést a legkülönbözőbb helyzetekben, sz ekben használjuk, beleértve az egészségügyet, a politikát vagy a nemzetközi összehasonlítások empontok szerint.

Az életminőséget tehát nem szabad összekeverni az életszínvonallal, amely elsősorban a jövede , a jövedelmi szintre utal.

Standard mutató az életminőségre egyelőre nem létezik, ám próbáljuk minél szélesebben értelme ak a jólét és a foglalkoztatás, hanem az épített környezet, fizikai és mentális egészség, az kreáció és a szabadidő, és a társadalmi hovatartozás is idetartozik. Lehet, hogy maga a boldogság is ide tartozik? További gondolatok a wikipedian (angol ul)

Mi a helyzet akkor a minőségi élet-tel, ha már az életminőség fogalmát sem lehet egyértelműen ni? Most megpróbálkozom egy egymondatos meghatározással, amit majd később részletesen ki is fogok fejteni: Minőségi élet = Minőségi munka + Minőségi időtöltés + Minőségi pénz

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful