P. 1
Maria Magdolna Evangeliuma

Maria Magdolna Evangeliuma

|Views: 29|Likes:
Published by Kabafi

More info:

Published by: Kabafi on Nov 03, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/18/2014

pdf

text

original

Mária Magdolna Evangéliuma

4. Fejezet (A kézirat első hat oldala – az első három fejezetet tartalmazza – elveszett. A meglévő szövegek a 7. oldalon kezdődnek.) ... El fog pusztulni majd az anyag, vagy sem? 22.) A Megváltó azt mondta: „Az egész természet, minden forma és valamennyi teremtmény egymásban és együtt létezik, és ismét feloldódik majd saját gyökereiben. 23.) Az anyag egyedül a puszta természete miatt oldódik fel a saját gyökerekben 24.) Akinek füle van, hallja meg, had hallja. 25.) Péter azt mondta neki: „Mivel mindent elmagyaráztál már nekünk, mondd el még azt is: mi a világ bűne?” 26.) A Megváltó így szólt: „Nem létezik bűn, azonban ti vagytok azok, akik a bűnt megteremtik, amikor olyan dolgokat tesztek, mint a házasságtörés, melyet bűnnek neveznek. 27. Ez az amiért a Jóságos eljött közétek, minden természet esszenciájaként, azért, hogy visszaadja azt saját gyökereinek. 28.) Ezután folytatta és azt mondta, Ezért betegedtek meg és haltok meg, mivel megfosztattatok attól, aki képes meggyógyítani benneteket. 29.) Akinek értelme van a megértésre, értse meg. 30.) Az anyag szüli a szenvedélyt, mely nem egyenrangú, valami olyasmiből ered, ami a természet ellentéte. Ezután zavar támad az egész testében. 31.) Ezért mondtam azt nektek, hogy Legyetek igen bátrak, és ha elbátortalanodnátok, legyetek mégis bátrak a természet különféle formáinak jelenlétében. 32. Akinek füle van a hallásra, hallja meg. 33.) Amikor az Áldott ezt mondta, mindannyiukat köszöntötte, mondván, Béke legyen veletek. Fogadjátok magatokba az én békémet. 34.) Óvakodjatok attól, hogy bárki is félre vezessen benneteket azt mondván, hogy íme itt vagyok, vagy ott vagyok! Mivel az Emberfia bennetek van. 35.) Kövessétek őt!

) Akkor Mária felállt. hanem a tudat az. mert nem remegtél meg a látványom miatt. hogy kímélnek majd minket? 2. 37.) Amikor Mária ezt mondta. mivel az Ő kegyelme teljességében veled lesz és megvéd téged. kinyilvánítom számotokra. 7.) Inkább. 4.) Azok. 8. mondván. hirdessük az Ő nagyságát. mivel felkészített bennünket. mondván: Hogyan menjünk a gójok közé és hirdessük az Emberfia Királyságának evangéliumát? Ha nem kímélték őt. Mivel ahol az ész. hogy van az. láttalak ma egy látomásban. fejezet 1. ott van a kincs. és ne adjatok törvényeket.) Azt mondtam Neki. Nővér. a kettő között. szívüket az Jóságos felé fordította. 6. 39. mondta.) Amikor ezeket mondta. Ami rejtett előttetek. amely látja a látomást és ez […] (a kézirat 11-14. a lélek vagy a szellem által? 11. oldala hiányzik) 8. nehogy rátok erőltessék azokat. melyeket ismersz. vagy pedig nem hallottuk azokat. köszöntötte valamennyiüket. melyekre emlékszel. 3.36. megtalálják őt.. és tegyük önmagunkat Férfiakká.) ők azonban bánkódtak. Mélyen zokogtak. 5. melyre én mutattam rá számotokra.) És elkezdett beszélni hozzájuk.) Péter azt mondta Máriának.) Áldott vagy. aki nézi hogyan látja valaki látomást. Nem a lélek által látja és nem is a szellem által. Fejezet … ezt. ne is tétovázz. akik keresik. mint a többi nőt. és azt mondta testvérének. Ő válaszolt és azt mondta nekem. Ne sírj és ne bánkódj.) Menjetek és hirdessétek a Királyság evangéliumát. Uram.) Mária válaszolt. Ne fektessetek le semmiféle törvényt azon kívül. eltávozott. 9.) A Megváltó válaszolt. 5. és elkezdték megvitatni a Megváltó szavait. tudjuk. láttam az Urat egy látomásban és azt mondtam Neki. . mondván.) Mondd el a Megváltó szavait. ám mi nem. ezekkel a szavakkal: Én. 38. hogy a Megváltó jobban szeretett téged. miként a törvényhozók. 10. Uram.

hogy a Mindenség feloldódik. ami félrevezetett engem.) Ám András válaszolt és azt mondta fivérének. 23. mely hét alakot öltött. a harmadik a tudatlanság. Nem ismertek fel.) Az erő megkérdezte a lelket. Meg vagy kötve.) Az első a sötétség. legyőzettetett.) Azután ismét eljött a harmadik erő. 17. de most látom felemelkedésedet. és egy Típus a típusból. 19. amit ő mondott. az eón többi részéhez. mondván. 24. a negyedik a halálos izgalom. Ami engem illet.) Mostantól kezdve eljutok az idő. Valóban bizalmasan beszélt egy . tér meghódítója? 21. 2. hiszen hozzám tartozol? 11.) A lélek válaszolt. hallgatásba merült.) Amikor a lélek a harmadik erő fölé került.) Amikor ezt mondta. 4. az ötödik a test királysága. felment és látta a negyedik erőt. a hatodik a test esztelen bölcsessége. 12. elpusztíttatott.) Meg vagyok kötve. ne ítélj! 15. az évszak. 13. 18. Ahonnan jössz emberek gyilkosa.) És a lélek azt mondta. vagy hová mész.) A Megváltóról kérdezte őket.) Péter válaszolt és ugyanezekkel a dolgokkal kapcsolatban beszélt. mivel elérkezett az idő.) És a vágyam megszűnt. ezek a tanítások furcsa gondolatok. Te nem láttál engem és nem is ismertél fel engem.) Egy eónban egy világból bocsátottak szabadon. Szolgáltalak téged mint egy öltözet ruha és nem ismertél fel engem. amikor a Megváltó szólt hozzá.10. fejezet 1. a (lélek) eltávozott nagy vidáman. 22. nem láttam alászállásodat. mondván. és a felejtés béklyójából.) A lélek válaszolt. és a tudatlanságom meghalt. a második a vágy. Mondd el. nem hiszem. Láttalak téged. mondván. habár én nem kötöttem. a földi és a mennyei dolgok egyaránt. Bizony. 20.) Amikor Mária ezeket mondta.) Megkérdezték a lelket. amit mondani szeretnél azzal kapcsolatban. Hová mész? Meg vagy kötve a bűnben. Miért ítélsz te engem. Ami elvakított engem. Ám én felismertem. hogy a Megváltó ezt mondta volna. 9. csendben. habár én nem ítéltem? 16. melyet tudatlanságnak hívnak. Miért hazudsz. 3. ) És a vágy mondta. Ez a harag hét ereje. mely múlandó. a hetedik a haragos bölcsesség. 14.

com/the_gospel_of_mary_magdalene. Fordította: Aranyi László Forrás: http://www. semmilyen más szabályt ne fektessünk le azon kívül.thenazareneway. mit gondolsz? Azt hiszed. mintha az ellenfeled lenne. 8. amit a Megváltó mondott. hogy hirdessenek és prédikáljanak.) Lévi válaszolt és Péternek mondta.) Ez az amiért jobban szerette őt. miként Ő parancsolta nekünk és hirdessük az evangéliumot. Péter. 9. 7.) Látom. mindig is forróvérű voltál.) Akkor Mária felzokogott és azt mondta Péternek. akkor valójában miért utasítod vissza őt? Bizonyára a Megváltó nagyon jól ismeri.htm .) És amikor meghallották ezt. mint minket? 5. mint minket. 10. úgy küzdesz a nővel. elindultak. és legyünk önállóak. Péter.) Ha azonban a Megváltó méltónak találta. Inkább szégyelljük el magunkat és hirdessük a tökéletes Embert. vagy netán hazudok a Megváltóval kapcsolatban? 6. mindezt én magam találtam ki a szívemből.nőhöz és nem nyíltan hozzánk? Hozzá kellene fordulnunk és őrá figyelnünk? Jobban szerette őt. testvérem.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->