You are on page 1of 5

Catalunya no sortir de la UE

Arguments jurdics i econmics contra la por

Els deu arguments clau per rebatre les mentides dels que diuen que Catalunya no formar part de la Uni Europea

1. Cap norma del Tractat de la UE regula qu succeeix en cas de dissoluci dun Estat membre. En tot cas s una situaci nova que caldr resoldre en base al dret internacional. El President de la UE aix ho ha reconegut. 2. En cas que es consideri que els estats resultants hagin de ser ratificats per unanimitat dels estats actuals, aquesta situaci afectar per igual a les dues parts (Catalunya i la resta dEspanya) ja que en separar-se cap de les dues assumeix ntegrament la subjectivitat de lEstat espanyol. 3. El conveni de Viena regula clarament que la separaci dun estat en dos o ms implica de facto que els nous membres assoleixen els mateixos tractats internacionals que tenia lestat originari. En el cas catal assumirem de facto el tractat de Schengen que permet la lliure circulaci de bns, capitals i persones. Per tant no hi ha cap possibilitat que hi hagi aranzels amb la UE. Els aranzels sn instruments del segle XIX. Avui la UE tendeix a reduir i eliminar els aranzels amb tercers pasos i zones com el Magrib, Rssia i molts altres.
2 25/10/2012

Els deu arguments clau per rebatre les mentides dels que diuen que Catalunya no formar part de la Uni Europea

4. Ladopci de leuro en cap cas est condicionada a pertnyer o no a la UE. De fet el Regne Unit no lutilitza i s a la UE, i Andorra lutilitza i no s de la UE. Per tant utilitzar leuro s voluntari, i ja s la moneda ds corrent a Catalunya 5. La UE s una organitzaci destats que t com a finalitat fer crixer al mxim el mercat i el nombre destats que la integren, sempre que compleixin els principis bsics i les condicions establertes. No t cap sentit que Catalunya nestigus exclosa, ats que compleix les condicions, t tradici europeista, ser aportadora neta als fons de cohesi i s un motor econmic i lder en creativitat. 6. s segur que la integraci de Catalunya i la resta dEspanya a la UE un cop separats haur de comportar negociacions per establir la nova representaci a les institucions, entre elles, el nombre de parlamentaris que corresponen a uns i altres. Aquestes negociacions poden durar uns mesos, per mentrestant operarem dins de la UE amb la mateixa moneda i sense restriccions de circulaci de bns, capitals i persones.
3 25/10/2012

Els deu arguments clau per rebatre les mentides dels que diuen que Catalunya no formar part de la Uni Europea

7. Catalunya s la comunitat de lEstat espanyol amb major nombre de multinacionals, gran part europees. Aix s garantia que els governs destats com Frana, Alemanya i el Regne Unit protegiran les seves empreses per tal que no hi hagi en cap moment cap buit legal i que hi hagi plena continutat dins la UE. 8. La Catalunya estat ser aportadora neta a la caixa comuna, ja que comenar com a set estat amb major PIB de la UE, cosa que la fa contribudor net. 9. En el context europeu actual, on es posa en qesti el funcionament de la UE, no interessa que algun estat quedi fora com passa amb Noruega i Sussa, que a ms sn dels ms rics i competitius dEuropa. 10. La UE recull de forma clara que qualsevol estat de la UE que no compleixi els principis democrtics sortir automticament de la UE. Aquest seria el cas de lactual Estat espanyol per exemple si el govern de Madrid actua contra la voluntat dun Parlament escollit democrticament.

25/10/2012

Noms amb un Estat propi Catalunya ser econmicament viable

Empresaris per lEstat propi

www.ccncat.cat
5

info@ccncat.cat
25/10/2012