You are on page 1of 6

Halloween

2012
WWW.ANGYALMAGUSTANODA.COM

Mi is az a halloween?
A nv jelentse Angol sz, jelentse: Mindenszentek (All Hallows) eltti estt jelenti. Honnan ered? si kelta nnep, az rorszgban s Skciban l trzsek ezen a napon nnepeltk az jvet, a Samhain-t, vagyis a "nyr vgt". Ilyenkor egyszerre hdoltak a Napisten s a Holtak Ura eltt. Miben hittek? Hitk szerint ezen a napon tr vissza a fldre azoknak a bnsknek a lelke, akik az elmlt esztendben haltak meg, s azta llatok testben "lteztek". Megfelel ldozatok bemutatsval ezen ldozatok a napon engesztelst lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezltal tkelhessenek a mennyorszgba. Szoks volt erre az jszakra teljesen A fnyek elsttteni a hzakat, s lmpsokkal utat mutat a kbor szellemeknek, hogy azok tvedsbl nehogy a bks otthonokba tvedjenek. Nem. Ezen a klns jjen a rossz Kell-e flnnk?! s z e l l e m e k v g l e g e l t v o z n a k vilgunkbl.

Jack, a tklmps
Halloween szimbluma hossz vszzadok ta a kivjt tklmps, az gynevezett Jack-lmpa. Eredetileg ketts clt szolglt: - tvolt tartotta a gonosz szellemeket, - gy vilgtottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatallhassanak. Jack a hiedelem szerint egy rszeges, m trfs s lelemnyes kovcs volt, aki megviccelte az rdgt, amikor az rte ment. Jack felzavarta t egy hatalmas f tetejre, aztn keresztet rajzolt a fa trzsre. Mivel az rdg kztudottan irtzik a kereszt rintstl, nem tudott lejnni a frl.

Jack csak azutn engedte le a frl az rdgt, hogy az meggrte: nem ksrti tbb. Halla utn sem a mennyorszgba, sem a pokolba nem fogadtk be Jack-et. Az drg dobott neki egy g fahasbot a pokol tzbl, hogy legalbb nem kelljen rk sttsgben bolyongania az idk vgezetig...

Szabadulj meg!
Tkletes ez a klns j arra, hogy megszabadulj a lelkedet nyomaszt bntudattl! Mindannyian rznk kisebb s nagyobb bnket, hiszen megbnthattuk szeretteinket, mellzhettk bartainkat - s lehetnek stt titkaink, amiktl szabadulnnk... Krd meg a szellemeket, hogy vigyk magaddal bndet e Fldrl. Szedj ssze nekik egy kis travalt: egy marknyi friss tkmagot 3 szem piros almt 3 babrlevelet 3 szem gesztenyt. Miutn sajt szavaiddal rbzod titkodat a tvoz szellemekre, helyezz el nhny tklmpst, mcsest, gyertyt, az otthonod bejrattl tvolodva. Helyezd kzjk a lelkeknek sznt ( e l z e k b e n felsorolt)ajndkokat. Te h e t s z m g h o z z j u k stemnyt, kenyeret, csillog papros cukorkt, sznes kis poharakban innivalt - mzes tejet, finom bort, forrsvizet. Amikor mindent elrendeztl, vonulj vissza otthonod egy meghitt rszbe. Csinlj teljes sttsget nhny percre, s rezd t, amint a lelkedet nyomaszt titkoktl megszabadulsz. A kvetkez napokban krj bocsnatot azoktl, akiket megbntottl; krtalantsd azokat, akiket megkrostottl; ltogasd meg ldozataidat --tegyl meg mindent a megbocstsukrt.

Szerelmesek almja
6 darab kzepes alma 500 g cukor 200 ml vz 125 ml mz egy kevs vaj, stpapr
A cukrot, a vizet s a mzet egy magasabb fal lbasban, kzepes lngon karamettizljuk - kb. 25 percig tart, mire a karamell elkszl. Az almkakt megmossuk, ers plcikkat szrunk beljk kzpig. Amint ksz a karamell, levesszk a lbost a tzrl, s vatosan beleforgatjuk az almkat. Megvajazott stpapron hagyjuk megszradni.

A karamellizlt almt halloween jszakjn fogyasszuk el, az albbiak szerint: Ha boldog szerelemben lnk, lepjk meg trsunkat karamelles almval! Gyertyafnynl fogyasszuk el eggytt, s mikzben szerelmnk szembe nznk, gondolatban ksznjk meg, hogy a szerelem csodjban lehet rsznk, s krjk, hogy maradjon mindrkre des s tpll ez a kapcsolat. Ha vgyunk az igaz szerelemre, ksztsnk magunknak karamelles almt. Meghvhatjuk szingli bartainkat s bartninket is, hogy kzsen "almzzunk". Hangosan s btran mondjuk ki, mire vgyunk prkapcsolat s szerelem tern!

Halloween
2012
WWW.ANGYALMAGUSTANODA.COM

Ha nincs ms eszkz a kezedben, fogj egy tkrt, s mondj el - mindvgig belenzve- mindent, amit el akarsz tvoltani az letedbl, amit nem szeretsz, amit megbntl...Vidd ki pr percre a tkrt a szabad g al, s hagyd, hogy a Hold tragyogja a sttsget!

Remljk, hogy hasznosnak tallod ezt a kis sszelltst:) Sok szeretettel ksztettk: Aman s Gilluindil

published by: Angyalmgus Tanoda 2012