Antivirusi

Naj korisceniji antivirusi u svetu

Jedan nezaštićeni računar je ranjiv, običan i jednostavan. Svake godine se na stotine virusa, trojanaca, crva i drugih zlonamernih programa, naprave u kibernetski prostor osmišeni kako bi ostetili vaš računar. Većina ljudi ne shvataju da su zlonamernih programi posvuda i izbegavanje zlonamernog programa je vrlo teško. I obično nećete ni znati da ste postati žrtva. Malware je pojam za sve zlonamerne programe. Najčešći su virusi i špijuni (spyware). Postoje mnogi različiti tipovi virusa koji lutaju putem Interneta. Razmislite o sebi i budite sretni ako nikada niste bili žrtva od virusa. Postoji veliki broj talentovanih programera u svetu sa mnogo vremena za pisanje svojih programa u nameri da naškode vašem računaru ili vašem ugledu.

Ako ste ikada vratiti na svoj računar i primetili da neće pokrenuti sve svoje datoteke ili su izbrisane, onda ste zarazeni nekim virusom. Tipični virus će obrisati u master boot record (MBR) na vašem računaru, što znaci da je vas racunar neupotrebljiv. U nekim slučajevima, jedini nacin da osposobite vas racunar je formatiranje hard diska i ponovna instalacija operativnog sistema, pri tome gubite sve podakte koje ste imali u racunaru. Slike, muziku, filmove, vazne dokumente, e-mail. Najbolji antivirusni program će se zaustaviti viruse pre nego sto oni dodirnu vaš hard disk, obično bez vaseg odobrenja i obavestenja. Svi antivirusni programi nisu jednaki. Kao i bilo koje druge kategorije potrošačke robe, one imaju i svoje dobre i lose strane. Izbor je velik. Zato sam odlucio da izdvojim 5 najboljih antivirusnih resenja, ali u vašim naporima je da odlučite koji kupiti antivirusni program, ne zaboravite da obratite paznju na samo dva faktora: lakoća i učinkovitost.

BitDefender 2008 (opis) Cena 24.95$,

Za one koji traže najbolje Internet resenje softver-a za zastitu svog racunara, za manje novca i po principu "instalirati i zaboraviti" predlog je BitDefender, On je izbor za najbolji antivirusni softver. Ne samo da zaštitite svoje računalo i datoteke, BitDefender ce jednostavno koristiti, svetlo na vašem računaru i, možda najvažnije od svega, svetlost na vašem laptopu. Bez obzira na to koliki ste tehnički stručnjak veoma brzo i lako ce te instalirati. Najbolja zaštita na svetu je bezvredna ako je teska za koriscenje, kao i visoka cena. To je lepota BitDefender: Pruža sveobuhvatne zaštite, zauzima malo prostora na vašem računaru, manje troškove, i veoma je lagan za koriscen, kao sto smo naveli na pocetku, potrebno je samo instalirati i zaboraviti da postoji. Sve radi u tisini. Necete osetiti ni da je instaliran na vasem racunaru.

.

.

95$ Kaspersky Labs je jedan od najboljih antivirusnih softver-a razvijen u svetu za više od jedne decenije. Otkriven od strane Natalia i Eugene Kaspersky. uključujući antivirusni paket BitDefender. Kaspersky 7 dolazi s antispyware komponente u njemu leži i slabost u ovom inače odličnom softveru. godine 1997.95 za jednog korisnika za jednogodišnju licencu. a sada Kaspersky 7 povecava ugled kompaniji. Kaspersky 7 je jedan od najefikasnijih antivirusnih paketa u svetu i danas ima veliki interfejs za lako i intuitivno koriscenje. ova ruska firma ce često prva pronaći i prepoznati nove viruse. ali na $ 39.Kaspersky 7 (opis) Cena 39. Kaspersky je softver je među najbolje proizvode u svetu. to je na high-end of softver . Kao i toliko drugih.

. . Kao rezultat toga.smo pregledali. Dok BitDefender nudi jedna-licenca s jedne godine ažuriranja.Relativno sporo skeniranje.Spijunska detekcija je mogla biti bolja (91%) .Veoma lak za koriscenje (intuitivno) .Visoko efektna antivirusna i spijunska zastita.Sve funkcije se mogu podesavati. visoka cena je glavni razlog pri izabiru antivirusnih programa. . Nema pritužbi o Kasperskyovoj učinkovitosti ili lakoci koriscenja. Kaspersky nudi isti obuhvat s cena krpa 60% veća. . ali nažalost.Visoka cena. Ta činjenica sama je dovoljna da se Kaspersky nadje ispod BitDefender-a.       . Kaspersky 7 je na drugom mestu.

.

.

.

.

.

.

i 2007. Isto tako.99$ AV-Comparatives proglasio je ESET NOD32 Antivirus "Najboljim antivirusnim proizvodom“ u 2006. Grafikon uspoređuje stupanj zaštite i stupanj izvedbe ESET NOD32 Antivirusa sa nekim od najpoznatijih brandova u svijetu – Symantec.NOD 32 (Opis) cena 39. ESET-ovi proizvodi ESET NOD32 Antivirus i ESET Smart Security ostali su najbolja antivirusna zaštita dostupna u 2008. . Koristeći donji grafikon. godini. možete usporediti antivirusne softvere i saznati koji proizvod osigurava zaštitu koju trebate. McAfee i Trend Micro. godini.

nitko nam nije ni blizu. Bagle i Mytob otkrivene se heuristički mnogo prije nego su ostali ponuđači izdali virusne zapise. Naprimjer. sve varijante MyDoom. Kada se radi o „In-the-Wild“ virusnoj detekciji. . Netsky. kako pokazuje sljedeći grafikon.  Koristeći ThreatSense heuristiku proaktivno se otkriva oko 80% prijetnji.

....Inace postoje vise verzija i edicija ovog antivirusnog programa i topla preporuka za isti.. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lokalizovan na srpski i jos 11 jezika u jednom paketu .Sertifikovano i nadgrano pretrazivanje . trenutnih napada virusa i ostalih važnih vesti .Lagan za sistemske resurse .Jednostavan za instalaciju i koriscenje .Profesionalna i hitra 24/7 tehnicka podrska .Jedinstvena kombinacija analize i generièkih metoda detekcije . Osobine AVG-a ukljucuju: .Standardna 2-godisnja licenca . Vrlo jednostavna za instalaciju.AVG (opis) cena 34.Vise od 40 miliona zadovoljnih korisnika u celom svetu . AVG linija proizvoda pokriva kako kucne korisnike i mala preduzeca. konfiguraciju i koriscenje AVG je respektovan sirom sveta kao visoko kvalitetan softver bezbednosti sa dugogodisnjom istorijom.Osnovni i napredni interfejs fleksibilni za korisnike . spyware-a.AVG Bilten informacije putem email-a o dostupnosti novih ažuriranja.Automatsko ažuriranje preko AKAMAI serverske mreže .Jedan instalacioni paket za sve proizvode .Besplatno ažuriranje verzija programa i definicija tokom trajanja licence . a da istovremeno ne opterecuju sistemske resurse.99$ Rezultati kompanije Grisoft su jedinstvena u njihovim mogucnostima zastite od svih vrsta virusa.Specijalni popusti za edukativne i neprofitabilne organizacije .Otkrivanje potencijalno neželjenih programa . hakerskih napada i neželjenih posledica. tako i srednja i velika preduzeca .Podržava Windows 64-bit Ediciju .Atraktivne cene obnavljanja licence .

putem rasporeda ili rucno .Skenira priloge trenutnih poruka .Mogucnost ažuriranja na zahtev.Minimalna potreba za restartovanjem nakon ažuriranja .Antivirus karakteristike .Sertifikacija email-a da je bez virusa .Automatsko skeniranje dokumenata na dnevnoj bazi ili rucno prema rasporedu koji Vi odredite .Podrskaka za SR programe .

.

.

.

.

Avast cena 31$ Alwil Software .

Avast! Antivirus odlikuje još velika pouzdanost. Glavne karakteristike su mu brz i inkrementalni update kao i multilayer zaštita u realnom vremenu koja korisniku pruža vrhunsku zaštitu od svih vrsta virusa. godine i jedan je od lidera na polju zaštite od virusa o čemu svedoče brojne nagrade i veliki broj zadovoljnih korisnika. DOS.Alwil Software je osnovan 1991. . Professional verzija namenjena je poslovnim i naprednijim korisnicima i takođe se može besplatno preuzeti sa sajta proizvođača i testirati u roku od 60 dana. intuitivan korisnički interfejs itd. Windows x64 edition. nekomercijalnu upotrebu (uz email registraciju. Ono što je posebno interesantno za kućne korisnike je da je home verzija ovog paketa potpuno besplatna za kućnu. ukupno 14 meseci besplatnog obnavljanja definicija virusa). veoma dobra detekcija trojanaca. Ovaj proizvod razvija se za veliki broj platformi: Windows. godine. Pocket PC/Smartphone itd. brzina rada. Vrlo je bitno pomenuti i to da su obe verzije potpuno prevedene na naš jezik što uz veoma dobar korisnički interfejs znatno olakšava upotrebu ovog programa. rezidentna zaštita fajl sistema . Ovaj proizvod je baziran na tehnologiji skeniranja koju Alwil razvija konstantno od 1998. stoprocentna detekcija aktuelnih virusa. Linux/Unix. Windows 3. Palm OS. Najpoznatiji proizvod iz njihove ponude je svakako avast! Antivirus. rezidentna email zaštita. naročito početnicima. transparentnost. minimalan broj lažnih uzbuna.x.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful