Višnjanski notturno I da umre ono beskrajno u meni Želja razotkrivena u strasti Ne ljubi duge kose Nevine; Golotinja se suprotstavlja

Tamo duša se koprca. U tami skriveni Bijeli pauci. Klavirske ruke Blijede šapuću.

Smrt Bazga kroz prozor miriše U daleku me zemlju mami, Zanos treperi na lišću svijenom. Zastala si, uvlačiš dah, Ja gledam, i slušam, Slušam kako krotiš zrak Bičem onostranim; gledam I slušam glazbu mrtvih Obgrlila si me. Ljubav. Na dodir hladna. Nema me više.

Ono što te molim, prijatelju Srce slabije kuca I noć je opsjedajuća Ne moli za me večeras Prijatelju; moli za druge Moli za glazbu, za slike, Kipove, poeziju, drame, Prijatelju; moli za zoru Da bude milostiva u jutro, Prijatelju; moli za duše Okaljane.

Vrata pakla ostaju Zatvorena pjevicama. spusti Svetico. . Šapuće Nečastivi Okružen anđelima. Nadnesi se zaljubljena Nad suha polja makova. Krvava noć Hladan mi šapat leluja Kroz krošnje usamljene Ne satire me oblik Već sjena daleka. Tišina me vodi Na putu k svetosti. svećenico noći.Nasmijah se Kasna je misao Trošenje na Stvoritelja Svjetla neprirodnog. Dođi pod moje skute. Tvoje je ime žar Pospano nebo. Mene olujom na zemlju.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful