Studiile in strainatate si studiile in romania

Refera t

Educaţie Antreprenorială
Consta ntin Andrei Silviu 10B

Viitorul În România şi viitorul în afară. Studiile în ţară şi în strainătate

În Romania,învăţământul primar este obligatoriu.Începe la vârsta de şase ani şi se termină la şaisprezece,apoi rămâne la atitudinea fiecăruia ce alege în continuare.Alegerea aparţine fiecărui ele,continuă sau nu liceul urmat de studii secundare,superioare şi academic. Instituţiile din România asigură alternative pentru toate tipurile de învăţământ,formare profesională,limbi străine şi educaţie non-formală. Absolvirea unei şcoli în străinătate poate oferi mai multe perspective de carieră şi perfecţionarea într-o limbă străină.De asemenea,posibilitatea de a trăi o experienţă internaţională şi de a primi educaţie la nivel diferit faţă de România sunt aspect care pot determina pe cineva să aleagă o universitate din străinătate. Cele mai concludente exemple:

-Sorbona*ce-a mai celebră universitate franceză şi una dintre cele mai . cunoscute universităţî din lume. -Cambridge*Univeristate englezească de prestigiu -Oxford,Harvard Însă nici România nu stă mai prejos faţă de universităţile din străinătate cu toate că universităţile de la noi nu au acelaşi prestigiu,studiile costă mai puţin,elevilor li se acordă burse şi sunt iniţializate în fiecare an proiecte care să-I facă pe elevi să înţeleagă importanţa şi scopul şcolii şi să aprofundeze lucrurile de care sunt interesaţi.În România s-au realizat totodată şi proiecte vocaţionale foarte utile elevilor şi studunţilor ajutând la alegerea unei vocaţii şi găsirea talentului fiecăruia. Disciplinele au fost încadrate pe profiluri ceea ce după părerea mea este un lucru foarte bun deoarece se dă astfel posibilitatea si libertatea alegerii tipului de studii pentru vocaţia potrivită sau favorită fiecărui student. După 89’ în România au început să vină din ce în ce mai mulţi studeţi străini în toate domeniile. (Avocatură,marketing,analiză de piaţă,contabilitatea,etc) ceea c ear fi primul semn că România este pe drumul cel bun în domeniul educaţiei.

Motivele pentru care un elev străini ar alege să studieze în România sunt:
• • Taxele mici Locuri dispnibile îndeajuns la universităţi astfel încât micşoreze posibilitaea ca elevul să nu intre unde îşi doreşte(mai puţini studenţi pe un singur loc la facultăţi) Profesori care deţin cunoştinţe şi calificaţi deasemenea Alocarea burselor de merit

• •

Motivele pentru care un elev roman ar alege studiul în străinătate sunt:
• • • • Aprofundarea cunoştinţelor Acumularea de experienţe noi şi curiozitatea studiului în străinătate Diferenţierea între învăţământul Românesc şi cel de peste hotare. Căutarea unui Job bun,mai bine plătit şi plăcut

Elevii români sunt liberi să aleagă calea pe care vor s-o urmeze în viaţă;astfel îşi aleg singuri categoria studiilor în România sau ţări din Uniunea Europeană; ajutaţi de părinţi în realizarea alegerilor corecte.Găsirea unui loc de muncă stabil şi plăcut se găseşte mai greu.Astfel majoritatea elevilor după terminarea studiilor sunt nevoiţi să accepte un loc de muncă fie stabil,fie bine plătit sau plăcut în funcţie de situatie.

BIBLIOGRAFIE:

-www.Românialiberă.ro/baniafaceri.html

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful