You are on page 1of 12

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn.

Joan Batlle (Blanes)

HENRI MATISSE

Presentaci de lautor:
Henri Matisse va nixer el 31 de desembre de 1869 a, un poble situat al nord de Frana. abans de dedicar-se a l'art estudi dret i va treballar durant un temps en un bufet d'advocats. Al 1892 va deixar aquesta feina i va entrar a lescola de belles arts de Pars. Les seves primeres obres tenien un estil naturalista i moltes d'elles eren cpia dels quadres de grans mestres clssics com Rafael. Durant un perode, en les seves obres van influir molt pintors com Gauguin, Czanne , Van Gogh. Les seves creacions aviat es van decantar cap el fauvisme, estil que es caracteritza per l's estrident del color, distorsi de les formes i pel seu sentit expressionista. Matisse es va convertir en el gran mestre fauvista francs. Va ser a Cotlliure, al sud de Frana, on va comenar aquesta etapa pintant diferents paisatges del poble. Va viatjar molt: Estats Units, Tahit, Nord d'frica, Crsega,...cosa que queda ben plasmada en les seves obres. Va pintar uns panells murals illustrant temes de dansa i msica i tamb va decorar una capella del Sud de Frana, a prop de Niza, lloc on s'install els darrers anys de la seva vida. En aquests darrers anys va canviar els pinzells per les tisores dedicant-se al "dcoupage", tcnica de papers pintats al gouache i retallats. Va crear "collages" plens de colors. Matisse va morir a Niza el 3 de novembre del 1954.

dobres: Selecci dobres

La brusa romanesa , 1940

Polinsia,el cel,1946

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

Still life with orangesII

Peixos vermells 1911

Seqenciaci dactivitats i tcniques utilitzades: utilitzades


- Polinsia: Es fan estrelles i ratlles amb cera blanca, seguidamente es passa pintura blava aigualida per sobre.

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

Es punxen ocells de paper xarol blanc i senganxa a sobre de la cartolina. Ser la tapa dlbum de treballs.

- Es fan dues activitats per treballar els grafismes. Banderins: Per decorar els passadissos amb motius referents al circ, amb retoladors permanents es fan sanefes.

La brusa: Es dna un dibuix de lobra La brusa romanesa, sacoloreix amb colors de fusta i plastidecors, la brusa es decora pintant amb tmpera i pinzell.

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

- Retrats: En una cartolina negra es un retrat amb ceres blanques. Senganxa a sobre dun full blau, cada alumne posa el nom i la data (amb retolador) com els artistes.

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

WARHOL ANDY WARHOL

Presentaci de lautor:
Warhola, Andrew Warhola ms conegut com a Andy Warhol (6 d'agost de 1928 a Pittsburgh, Pennsilvnia - 22 de febrer de 1987 a Nova York, Nova York), va ser un pintor estatunidenc i una figura central del moviment conegut com a pop art. Desprs d'una reeixida carrera com a illustrador comercial, Warhol es va fer fams en tot el mn pel seus treballs com a pintor, cineasta, productor musical, escriptor i escultor. Va ser una important figura pblica coneguda per la seva pertinena a cercles socials molt diversos que incloen des de persones bohmies que vivien al carrer fins a distingits intellectuals, celebritats de Hollywood, gent adinerada i aristcrates. El treball de Warhol malgrat les mltiples crtiques oposades, ha estat objecte desprs de la seva mort de nombroses exposicions, llibres i pellcules

Selecci dobres dobres: obres

Liz, 1963

Marilyn ,1967

Campbells soup

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

Mickey Mouse 1981 La sabata 'Ning no s perfecte'

Sabates de pols de diamants, 1980. Flors 1964 Grevys zebra 1983

utilitzades: Seqenciaci dactivitats i tcniques utilitzades


- Mickey Mouse: Sestripen papers de xarol (de colors), senganxen, amb la barra de cola, com a fons en forma de collage.

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

Amb tempera negra es pinta en Mickey i amb vermella es pinta el pantal.

-Pop art: Shan de pintar les cares (dels components de cada grup taula) amb ceres de colors, seguidament es vernissa.

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

-Ratlles: Amb plastidecors es fan ratlles de la zebra i el fons del dibuix.

-Sabates: La sabata sacoloreix convinant retoladors.

La mitja es pinta amb tmpera.

Es decora la mitja enganxant, amb ltex, cordill negre amb cercles lluents.

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

JACKSON POLLOCK

Cody 1912 - Long Island 1956 A partir de 1947, les seves obres es basen en la tcnica del dripping: esquitxades, goteixos, regalims de colors sobre suports a terra que desprs podia manipular amb pals, sorres o trossos de vidre. Aquesta tendncia, laction painting, contemplava ms latzar com a factor a tenir en compte que el mateix procs artstic. Pollock ha passat a la posteritat per aquestes obres de grans dimensions on els traos sentrellacen fins a formar una trama densa i espessa. El seu art est dins lexpressionisme abstracte, moviment que posa l'mfasi en el gest, l'acci i l'espontanetat dels traos .

Donant resposta a la segona etapa daquest autor ens va fer pensar en un altre creador que ens donava peu a fer un treball artstic utilitzant elements de lentorn i creant de manera conjunta una producci. Aquest autor fou Giuseppe Archimboldo, i aquestes sn: Seqenciaci dactivitats. Sessi1: Visualitzaci del power point de l'autor. Sessi2: Amb lobjectiu delaborar un treball conjunt utilitzant una de les tcniques daquest autor: El dripping: esquitxades de colors sobre suports de paper. En aquesta sessi utilitzarem els pinzells i a continuaci, tallarem una part de la producci perqu cada infant ho tingui en el seu recull personal.

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

10

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

traos abstractes amb bales. Sessi3: -Els t Cada infant de manera individual feia una composici lliure amb un full dinA3 amb diferents colors de pintura i les bales. Ha estat una activitat molt motivadora pels infants que van gaudir de l'efecte de les bales sobre el paper. Combina el moviment i la creativitat. La producci ha estat utilitzada com a portada de l'lbum de plstica del curs.

11

Lart a Infantil, Curs 11/12 Escola Mn. Joan Batlle (Blanes)

Sessi4: Els regalims amb xeringues. Cada nen va fer una composici lliure utilitzant aquesta tcnica tan usada per l'autor. Amb diferents xeringues i pintures de colors.

Sessi5: Activitat interactiva a la pissarra digital: Pintem com en Pollock.


http://escolamigdiainfantil.blogspot.com.es/2011/03/p3-fem-de-pintors-com-en-jackson.html Activitat Pollok

http://the-inner-art.blogspot.com.es/2011/11/el-genio-de-jackson-pollock.html Video

12