Va invit la un mic exercitiu de memorie in legatura cu MRU si “alti” afiliati fiarei evreicobaptisto-penticostalo-ungaro anti-romanesti…

:
Premieră: Un fost premier al României se adresează electoratului şi în maghiară
http://www.cotidianul.ro/premiera-un-fost-premier-al-romaniei-se-adreseaza-electoratului-si-inmaghiara-200722/ “Vorbitor de limbă maghiară, fostul director al Serviciului de Informaţii Externe Mihai Răzvan Ungureanu a ales să vorbească cu alegătorii unguri pe limba lor (video). MRU candidează din partea ARD pentru un post de senator în Arad, transmite napocanews.ro. În clipul electoral, Ungureanu îl susţine pe candidatul ARD Radu Botezatu: “E timpul să avem un candidat serios pentru Miercurea Ciuc”, spune fostul premier, descriindu-l pe Botezatu ca fiind “un om de mare înțelegere, un om profund modern”. Ungureanu are o strânsă legătură cu guvernul Orban din Ungaria. În calitate de ministru de externe, acesta a cedat averea omului de cultură aromân Emanoil Gojdu către statul ungar în anul 2005. Acesta a semnat un acord prin care ceda averea Gojdu in favoarea Ungariei, care a nationalizat aceasta avere in anul 1952. Prin acest acord pretentiile din partea României asupra acestei averi urmau sa fie inchise.

Averea lui Emanuil Gojdu făcută cadou de Ungureanu statului maghiar are o valoare estimată de 1 miliard de dolari.” Lucru care ma duce cu gandul catre o alta conexiune:
Testamentul Gojdu
http://ro.wikipedia.org/wiki/Emanoil_Gojdu În pofida faptului că Gojdu își datora imensa avere întregii societăți de atunci, inclusiv maghiare, prin testamentul făcut la Budapesta în 4 noiembrie 1869, ș i-a lăsat averea numai “acelei părț i a naț iunii române din Ungaria ș i Transilvania care aparț ine la confesiunea orientală ortodoxă”, pentru acordarea de burse studenț ilor ș i pentru ajutorul preoț ilor. În acest sens a fost constituită o fundație. Acestă fundație a funcționat între 1870 și 1917, acordând foarte multe burse studenților români, dintre care se remarcă: Traian Vuia, Octavian Goga, Constantin Daicoviciu, Petru Groza și Victor Babeș.

După 1945 “Fundația Gojdu” a fost naționalizată de regimul comunist din Ungaria. După 1990 noul regim maghiar a refuzat retrocedarea bunurilor acestei fundații. În octombrie 2005 prim-ministrul Tăriceanu și ministrul de externe Mihai Răzvan Ungureanu au semnat cedarea gratuită a patrimoniului “Fundației Gojdu” în favoarea statului maghiar, care s-a obligat împreună cu statul român să contribuie la fondul de burse de studii în vederea evocării memoriei lui Gojdu. Una dintre puținele clădiri care au rămas statului român este cea a Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea. Deputatul independent Aurelian Pavelescu, vice-președinte al Partidului Popular Creștin Democrat, ales pe listele PD, a scos la iveală “minciuni sfruntate” prin care reprezentanții MAE au încercat să intoxice parlamentul și opinia publică. “S-a spus că Biserica Ortodoxă Română a fost despagubită de câtre Ungaria deș i despăgubită trebuie să fie Fundaț ia Gojdu. S-a minț it că Biserica a fost consultată în acest domeniu ș i s-a fabulat că statul român nu ar avea nici o atribuț ie în recuperarea moș tenirii Gojdu”, a arătat Pavelescu. “În cazul Gojdu este vorba despre o conspiraț ie anti-BOR ș i anti-religioasă”, a conchis deputatul. El a avertizat că PPCD va trimite listele cu numele parlamentarilor care au votat pro-Ordonanță în toate circumscripțiile electorale, inclusiv în Ardeal, pentru ca aceștia să fie cunoscuți de întreaga populație. Aici: “În octombrie 2005 prim-ministrul Tăriceanu și ministrul de externe Mihai Răzvan Ungureanu au semnat cedarea gratuită a patrimoniului “Fundației Gojdu” în favoarea statului maghiar, ” O intrebare inocenta: Nu cumva domnul Tariceanu a fost deja initiat in cele nebunii portocalii, sub acoperire traitor in PL in caz de avarie a PDL pentru a ne arunca pe noi toti romanii in bratele Regelui Mihai I, draga Doamne pentru salvarea tarii, cand de fapt Printul Charles al Marii Britanii asteapta in culise frecandu-si mainile de zor impreuna cu oculta evreiasca??? Doar o intrebare inocenta bineinteles………………….

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful