ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ

http://mikrifarma.webnode.gr/%CF%86%CF%84%CE%B9%CE
%B1%CF%87%CE%BD%CF%89-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF
%83%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE
%BD%CE%B7/
Προμηθεύτηκα ένα ψυγείο από αναψυκτικά μεγάλο κατά προτίμηση γιατί αφου θα έκανα
τον κόπο καλύτερα θα ήταν να εξηπηρετεί μεγάλη ποσότητα αυγών σε περίπτωση που
ήθελα να εξηπηρετήσω φίλους αλλά και για μένα.

Τοποθετήσαμε το ψυγείο σε οριζόντια θέση και φτιάξαμε μια σχάρα συρταρωτή που
καταλήγει σε ένα μοχλό απ’ έξω αφήνωντας ένα κενό από την άλλη μεριά ετσι ώστε όταν το
τραβάς να κάνει προς τα πίσω περιπου 20 εκατοστά, με αυτόν τον τρόπο τα αυγά γυρίζουν
όλα μαζί.

Ετσι όταν τραβάω το μοχλό τα αυγά βρίσκουν αντίσταση πάνω στα σανιδάκια και γυρίζουν. για να μην εμποδίζουν τους νεοσσούς να κινούνται μέσα στο αυγό. .Μετά τοποθετήθηκαν δυο μπάρες με εγκοπές που βάζω μικρά σανιδάκια για να δημιουργηθούν οι θήκες για τα αυγά.Τα σανιδάκια βγαίνουν τις τρεις τελευταίες μέρες.

.

κατά προτίμηση κίτρινες για να μην ενοχλεί το υπερβολικό φως τα μάτια των νεοσσών (Φανταστείτε ότι έρχονται από το απόλυτο σκοτάδι στο φως). Φτιάχτηκε μια μπαλαντέζα με 6 λάμπες απλές.Τοποθετήθηκε ο ανεμιστήρας στη στενή μεριά της κατασκευής για να διασκορπίζει τη θερμοκρασία μερα στο χώρο. .

8°C που είναι και η θερμοκρασία επώασης του αυγού. Αυτοσχέδια Θερμομάνα . Ρυθμίστηκε ο θερμοστάσης στους 37.Η μπαλαντέζα είναι συνδεδεμένη με τον θερμοστάτη με όριο τους 40°C και όλο το σύστημα καταλήγει σε φις. Για την υγρασία εχω μπολάκια με νερό κάτω από τη σχάρα που τα ανανεώνω με νερό 2-3 φορες στο διάστημα των ημερών που εκκολάπτονται τα αυγά.

Εναι ένα κουτί από χαρτόνι η κόντρα πλακέ η ότι υλικό θέλετε στρωμένο με πριονίδι. Φροντίστε να είναι λίγο μεγάλο για να έχουν χώρο να κινούνται γιατί φανταστείτε ότι μεγαλώνουν γρήγορα και θέλουν χώρο και να μην καταπατηθούν όπως στα ορνιθοτροφεία!!! Βάζετε και εκεί μια μπαλαντέζα με 1-2 60αρες λάμπες γύρω στα 24 εκατοστά από το δάπεδο της κούτας.Θερμομάνα είναι ο θάλαμος που θα φιλοξενήσει τους νεοσσούς για αρκετές ημέρες μετά από τις 24 ώρες που θα τους βγάλετε από την κλωσσομηχανή. επενδημένο με φελιζόλ για να μην χάνεται η θερμοκρασία. Εγώ έφτιαξα και μια μικρότερη κούτα από γάλα για τυχόν αδύναμους νεοσσούς και μου χρειάστηκε πολύ όταν βγήκαν και τα δυο νανάκια που είχα βάλει στη μηχανή και λόγω μεγέθους δεν μπορούσα να τα αφήσω με τα μεγαλύτερα . μια ποτίστρα και μια ταίστρα. Προσέξτε την θερμοκρασία να είναι γύρω στους 22 βαθμούς γιατι αλλιώς οι νεοσσοί θα πεθάνουν από αφυδάτωση.

webnode.com .webnode.Διαβάστε περισσότερα: http://mikrifarma.gr/%cf%86%cf%84%ce%b9%ce %b1%cf%87%ce%bd%cf%89-%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%83%cf%83%ce%bf%ce %bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b7/ Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα δωρεάν: http://www.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful