You are on page 1of 2

AZ V SZNE 2013: INDIG

A 2013-as v szne vizulis tmaszt nyjt hektikus letnknek. Az indig egy mellbevg szn: kultrnkban a blcsessggel s az szintesggel trstjk, ezekkel az rtkekkel jrul hozz a krnyezethez, amelyben megjelenik. tlthatsgot s stabilitst sugall, gy megnyugtat. A kk megbzhatsgt s a zafr elegancijt kombinlja. Az indigoban ez a kt karakter egyesl. A megbzhatsgot tekintve nem vletlen, hogy az ezen rtket legfbbnek elfogad szervezetek egyenruhi kkek, mg az elegancirl a drgak jut esznkbe, mint a zafr, amely ezt kpviseli a kivlasztott rnyalatban. A sznpalettn sokoldal rnyalat. Jl prosthat a hasonl sznteltettsg vilgos sznekkel, a citrus rnyalataival, vagy a melegebb semlegesekkel, illetve kkekkel, zldekkel s lilkkal.
HOGYAN TALLTUNK R AZ V SZNRE?

A Dulux bszkn mutatja be a 2013-as szntrendeket. Mint a vilg legnagyobb festkgyrtja s egyben sznellltja is, magtl rtetdik, hogy a cg folyamatosan figyelemmel ksri az aktulis kzssgi, gazdasgi trendeket, valamint a design vilgnak alakulst, hiszen ezek gyakran elre jelzik az aktulis szntrendek elmozdulsait is. Ahhoz, hogy csodlatos szneket hozzunk ltre, szksg van vzira. Az AkzoNobel Aesthetic Center minden vben a Colour Futures cm kiadvnyban gyjti ssze s adja kzre tudst a sznekrl s a design-rl. A trendek feltrkpezsben egy kreatv szakemberekbl ll nemzetkzi csapat vesz rszt a design, az ptszet s a divat vilgbl, amely meghatrozza a kvetkez v kulcsfontossg

szneit. Az tapasztalataikbl s vzijukbl jnnek aztn ltre azok a sznpalettk s kpek, amelyek a Colour Futures kiadvnyba kerlnek.