Efectele bauturii Coca-cola asupra organismului uman

Masteranzi : Girgiza Corina Tatu Gabriel-Valentin

racoritoare. invioratoare. fiind un medicament pentru afectiunile nervoase. isterii. „O bautura delicioasa. nevralgii. melancolii”. . • COCA-COLA a fost la inceput un medicament.dureri.Introducere • COCA-COLA este o bautura racoritoare in varsta de peste 100 de ani si care a aparut ca orice altceva decat o bautura racoritoare.

• Inventata de un farmacist. • Astazi. cat si cafeina din fructele de cola . Coca Cola foloseste în loc de frunze proaspete de coca. COCA-COLA a fost introdusa initial ca medicament exotic – ce continea atat cocaina din frunzele de coca. urmele de cocaina pe acestea fiind la nivel molecular. Nuci de cola Flori de cola . Nucile de cola sunt o sursa de savoare si de cofeina. frunze folosite – resturile de la procesul de extractie a cocainei.

• La gustul bauturii mai contribuie vanilia. usturoiul si lamâia. scortisoara. dar formula exacta nu se cunoaste. acid fosforic. arome naturale si cofeina. zahar. . coloranti de caramel. • Ingredientele care au fost facute publice sunt: apa carbogazoasa.

• În trecut. este practic “goala”. Coca Cola continea benzoat de sodiu. minerale. efectele acestei bauturi asupra sanatatii sunt la vedere. • Cola nu aduce niciun beneficiu organismului. Desi reteta Coca Cola este un secret si un motiv de speculatii. care a fost suspectat de cauzarea astmului. fiind densa energetic si saraca nutritional – nu are vitamine. hiperactivitatii si cancerului. .

Multe sunt îndulcite nu cu zahar.Efecte periculoase pe care le are Coca-Cola asupra organismului uman • Bauturile carbogazoase de tip cola au principalul cusur ca îngrasa. ci faptul ca îngrasatul duce la complicatii nenumarate si dintre cele mai grave. desi nu acest efect este cel mai daunator. care este si mai obezogen si mai daunator pentru vase si inima. ci cu sirop de fructoza din porumb. .

nu este indicat periajul dentar deoarece smaltul nu are timp sa se remineralizeze cu ajutorul componentelor salivare. ducând prin periaj.• Cola are un efect demineralizant asupra dintilor din cauza PH-ului acid. Aceste leziuni apar la aproximativ 20% din pacienti. Cel putin jumatate de ora dupa consum. . la agravarea leziunilor de demineralizare.

Efectele asupra sanatatii pot fi împartite în mai multe categorii: Cresterea în greutate contribuie la: Complicatii ale inimii Presiune arteriala Diabet de tip 2 Dificultati respiratorii Ficat gras sau chiar ciroza Dezechilibre hormonale Depresie Infertilitate Imunitate scazuta .

indigestie afectarea echilibrului acid/alcalin imunitate scazuta îngalbenirea dintilor .Cresterea nivelului de aciditate arsuri.

Dezechilibre psihologice . care pot duce la: dependenta din cauza cofeinei probleme cu somnul hiperactivitate depresie .

.

lipsa asimilarii proteinelor poate duce la anemie.depresie si confuzie.Toate acestea sunt cauzate de aditivul E150.• Un alt efect Coca-Cola este acela de a se resfrange asupra asimilarii proteinelor si de a avea un sange sanatos . .

.Ce se intampla cu organismul daca bem o Coca-Cola acum? In primele 10 minute: 10 cuburi de zahar ajung in sistemul digestiv . Nu vomiti imediat din cauza cantitatii mari de zahar pentru ca acidul fosforic taie din aroma. lasandu-te s-o pastrezi pe toata… Cuburi de zahar echivalente cu cantitatea de Cola.

pentru adenozina sunt blocati. creste presiunea sangelui determinand ficatul sa basculeze zahar (in plus) in sange… Receptorii.Dupa 20 de minute: nivelul glicemiei creste exagerat cauzand o explozie de insulina. din creier. Dupa 45 de minute: organismul creste sinteza de dopamina stimuland centrii placerii din creier. Este acelasi mecanism de functionare ca si in cazul actiunii heroinei… . Pupilele se dilata. Ficatul raspunde prin transformarea in grasime a cat mai mult zahar posibil … Dupa 40 de minute: cofeina este absorbita complet. impiedicand starea de somnolenta.

magneziul. . magneziu si zinc la nivelul intestinului subtire determinand o noua accentuare a metabolismului. Urmeaza sa intre in joc si proprietatile diuretice ale cofeinei. Este evident ca acum se elimina calciul. zincul (care ar fi fost destinat oaselor) impreuna cu sodiu si apa.La 60 de minute: acidul fosforic leaga calciu.

vor incepe sa apara scaderi ale glicemiei. dar nu inainte de a o fi amestecat cu nutrienti de care corpul uman ar fi avut nevoie pentru hidratare sau mentinerea sanatatii oaselor si dintilor. . Pana acum s-a eliminat deja toata apa continuta in Coca-Cola.Pe masura ce agitatia se linisteste.

. Nu avem nevoie de el. cola este doar un cui pe care ni-l batem singuri în talpa. dar n-avem altceva mai bun de facut decât sa ne cream probleme pentru viitor.Concluzii : În concluzie.

Va multumim pentru atentie! .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful