MERCUR ÏN SEMNE Mercur în Berbec ( în ) : glanda tiroidă este direct influenţată de suprarenalele corticale, ceea ce dă nativului un spirit

viu, iritabil, revoluţionar, gata de critică, de ripostă şi de luptă, cu tendinţe spre exagerare şi sarcasm. Mercur în Taur (  în  ) : tiroida este sub influenţa glandelor reproducătoare, care îi temperează activitatea. Nativul are o memorie excelentă ; el îşi fixează încet ideile, însă, odată fixate, el le urmează hotărât, răbdător, perseverent şi dogmatic. Ïi plac mişcarea, jocul, femeile şi artele ( în special, muzica ). Capacitatea mentală fermă, stabilă şi, în acelaşi timp, creatoare face ca aceşti nativi să aibă şanse de succes în orice domeniu. Mercur în Gemeni (  în ) : tiroida este în completă libertate de dezvoltare. Nativul are un spirit ingenios, îi place studiul, însă nu are destulă continuitate în ceea ce întreprinde, fiind dornic să abordeze mai multe subiecte deodată şi să aibă mai multe ocupaţii în acelaşi timp sau să le schimbe repede una cu alta. El este dotat cu o putere de înţelegere rapidă, cu spirit de imitaţie şi asimilare. Este foarte adaptabil, serviabil şi comunicativ, dar uneori poate fi înclinat spre minciună şi hoţie. Mercur în Rac (  în  : tiroida este afectată de sistemul nervos simpatic, ) ale cărui oscilaţii fac nativul schimbător ; el are un spirit inventiv, idei fanteziste şi tinde să se ocupe de mai multe subiecte în acelaşi timp. Această configuraţie arată o minte creatoare, armonioasă, dar care poate fi uneori hipersensibilă, mult prea impresionabilă. De aceea, nativul va fi foarte influenţat de oamenii din preajma lui, ca şi de mediul înconjurător. Mercur în Leu (  în ) : tiroida este influenţată de sistemul nervos cerebrospinal, care exaltă Eul nativului, dându-i orgoliu, independenţă de gândire şi tendinţa de a nu ţine cont de opinia celorlalţi.

Nativul poate schiţa tot felul de proiecte himerice şi îşi poate schimba des ocupaţia sau profesia. subtilitate şi aptitudini pentru ştiinţă. în general. El prefer[ întotdeauna s[ se ocupe de chestiuni complicate şi lipsite de claritate. conştiinciozitate şi memorie bună. drept şi generos. Nativul arată. el este atras spre ocultism şi misticism. ceea ce dă nativului prudenţă. îns[ schimb[tor. o putere de înţelegere rapidă. Mercur în Vărsător (  în ) : tiroida este sub dominaţia paratiroidelor. plin de entuziasm pentru orice cauză pe care o îmbrăţişează . . ceea ce dă nativului un spirit justiţiar. Mercur în Balanţă (  în ) : tiroida este sub dominaţia hormonilor gonado-hipofizari. ceea ce dă nativului un spirit curajos şi întreprinzător. nativul este ): sincer. mult calm şi forţă de inerţie . foarte activ. care îl face să ajungă la concluzii ce se impun nu atât prin logică. ceea ) ce dă nativului prudenţă. Mercur în Capricorn (  în  : tiroida este sub dominaţia hipofizei. ceea ce asigură nativului o inteligenţă mobilă. Mercur în S[get[tor ( în  tiroida este influen\at[ de ficat. el este însă încăpăţânat şi sarcastic.Mercur în Fecioară (  în  ) : tiroida este dominată de epifiză. Mercur în Scorpion (  în  ) : tiroida este sub influenţa glandelor suprarenale medulare. diplomaţie. Mercur în Peşti (  în ) : funcţionarea tiroidei este oscilantă din cauza influenţei alternante a epifizei şi a ficatului. cât prin inspiraţii subite şi bizare. fiind atras spre mai multe studii sau ocupa\ii în acelaşi timp. înţelegere rapidă şi atracţie spre plăcerile intelectuale.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful