Leacuri impotriva durerilor reumatice

Reumatismul sau inflamarea tesutului conjunctiv
Un rol hotaritor au infectiile streptococice si predispozitia genetica Reumatismul este o afectiune care se caracterizeaza printr-o inflamare a tesutului conjunctiv, afectind in special in acest proces inima si articulatiile. In aparitia reumatismului un rol hotaritor il au infectiile streptococice si predispozitia genetica a organismului. De reumatism sufera foarte des si copiii de 7-15 ani. Debutul poate fi foarte brusc: la 1014 zile dupa ce au suferit de anghina, scarlatina, faringita, copiilor le creste din nou temperatura, apar dureri puternice, inrosirea si umflarea puternica a articulatiilor. Afectarea inimii poate conduce la dezvoltarea insuficientei cardiace. Semnele afectarii inimii sint: pulsul ridicat, respiratia greoaie, senzatia de durere in zona inimii, slabiciune, survenirea oboselii foarte repede. Reumatismul poate afecta de asemenea si alte organe si sisteme, cum ar fi sistemul nervos. Ca urmare se poate dezvolta afectiunea denumita coree (boala neurologica, frecventa mai ales la tineri, caracterizata prin miscari musculare involuntare continue si dezordonate ale diverselor segmente corporale). Tratarea reumatismului este un proces de lunga durata. Conditia esentiala in tratarea acestei afectiuni este lichidarea focarului de infectie cronica. In timpul accesului de reumatism trebuie sa respectati regimul la pat In cele ce urmeaza vom prezenta citeva mijloace populare recomandate pentru uz intern impotriva durerilor reumatice. Tinctura de usturoi si pastai de fasole Se pun 40 de grame de usturoi taiat marunt in 100 de mililitri de alcool. Se lasa la macerat intre sapte si zece zile, intr-un loc intunecos, la temperatura camerei, agitind din cind in cind vasul. Dupa aceasta perioada se strecoara si se iau cite zece picaturi de douatrei ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de masa. - 20 de grame de pastai maruntite de fasole se pun la fiert intr-un litru de apa pentru treipatru ore, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar pe zi. - O lingura de tarite de porumb se pun intr-un pahar cu apa si se fierb la foc mic 10 minute. Se bea din acest decoct timp de sase-opt saptamini, in fiecare zi cite doua-trei pahare.

.Patru lingurite de radacini de pir se pun intr-un pahar cu apa. se ia cite o lingura de infuzie de trei-patru ori pe zi. Radacinile de maces. Se amesteca ambele decocturi si se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi. la temperatura camerei.20 de grame de flori de trifoi uscate se pun in 200 de mililitri de apa fierbinte. .. Se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi. se beau din acest decoct cite trei pahare pe zi. se fierb 10 minute. brusturele si alte plante calmeaza durerile Un pahar si jumatate de radacini de maces se amesteca cu o jumatate de litru de alcool. se strecoara. se bea cite 1/3 pahar de trei ori pe zi. se fierb 10 minute. de trei ori pe zi.O lingurita de coada-soricelului se pune intr-un pahar cu apa fierbinte. Se lasa timp de opt-zece zile la macerat. In primele trei zile se ia cite o lingura din acest amestec de trei ori pe zi. Se iau cite doua-trei linguri pina la o jumatate de pahar de decoct. . apoi cite un paharel. se lasa la infuzat.15 grame de radacini de brusture maruntite se pun intr-un pahar de apa. apoi se strecoara. cu 20 de minute inainte de masa.O lingura de frunze de coacaz taiate marunt se amesteca cu doua pahare de apa fierbinte. se lasa la infuzat 30 de minute. Aceasta infuzie poate fi adaugata si in baie. .O lingura de frunze de merisor se pun intr-un pahar cu apa fierbinte. Infuzia de maces cu apa nu este de ajutor in cazul reumatismului. se lasa la macerat opt-zece zile. apoi se strecoara. de trei ori pe zi. . dupa care se iau cite 30 de picaturi de doua-trei ori pe zi si in acelasi timp se frectioneaza locurile dureroase sau se pun comprese cu aceasta tinctura.Flori uscate de liliac se pun in alcool (in proportie 1:10).20 de grame de flori de boz negru se pun intr-un litru de apa si se fierb citeva minute. Aceeasi cantitate de planta se pune intr-un pahar cu apa fierbinte. se iau cite una-doua linguri de trei ori pe zi.Se pune o jumatate de pahar de flori si muguri de liliac intr-un pahar de alcool. apoi se bea cite un sfert de pahar pe zi. .Se pune o lingurita de pelin amar in doua pahare cu apa fierbinte. intr-un loc intunecos. inainte de masa. apoi se strecoara. dupa masa. se lasa la infuzat sase ore. . . .Patru linguri de flori de musetel se pun intr-un pahar cu apa fierbinte. . Se ia din acest decoct cite o lingura de patru ori pe zi. Se iau cite 20-30 de picaturi din aceasta tinctura. apoi se strecoara. . se lasa la infuzat 10 minute. se strecoara. se lasa la macerat 12 ore. inainte de masa. se lasa la infuzat citeva minute.

. scoarta de salcie.Se amesteca in parti egale: radacini de brusture. sapunarita. se strecoara si se bea cite un pahar la fiecare trei ore. Se iau cite douatrei linguri din aceasta infuzie de trei ori pe zi. se iau cite 30-40 de picaturi de trei-patru ori pe zi. radacini de patrunjel. agitind din cind in cind vasul.. se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi. Intepaturile de albine – o terapie care nu se recomanda tuturor .Se amesteca in parti egale radacini de iarba-dulce. se ia cite o lingura de trei-patru ori pe zi din aceasta infuzie. frunze de splinuta. frunze de urzica. se beau cite doua pahare pe zi. Doua linguri din acest amestec se pun in doua pahare cu apa fierbinte. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute. frunze de strugurii-ursului si muguri si frunze de mesteacan. se strecoara si se ia cite o lingura din aceasta infuzie de trei ori pe zi.10 grame de frunze de sovirv se pun in 150 de mililitri de alcool de 70 de grade. tarite de porumb.Se pune o lingurita de pedicuta in doua pahare de apa fierbinte. se strecoara si se beau cite doua pahare pe zi. frunze de sunatoare. frunze de nuc. doua parti fructe de zmeura.20 de grame de radacini de brusture se pun in 200 de mililitri de apa. se lasa la infuzat 20 de minute. inainte de masa. doua parti frunze de podbal.Se amesteca in parti egale: flori de boz negru.Se pun 15 grame de frunze de ciubotica-cucului in 200 de mililitri de apa fierbinte. se fierbe 5 minute la foc mic. de papadie. .Se amesteca o parte frunze de sovirv. Doua linguri din acest amestec se pun intr-o jumatate . Se bea cite 1/3 pahar de trei-patru ori pe zi.Se amesteca in parti egale: flori de boz negru. se lasa la macerat sapte zile intr-un loc intunecat. Durata tratamentului este de una-doua luni. Sunatoarea este foarte eficienta Trei linguri de frunze de sunatoare se pun intr-un pahar cu apa fierbinte. O lingura din acest amestec se opareste cu un pahar de apa fierbinte. se strecoara. . scoarta de salcie. apoi se lasa sa se raceasca. se fierb 510 minute. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar cu apa fierbinte. de trei-patru ori pe zi. apoi se strecoara.Se pun 2 grame de frunze de viorele in 200 de mililitri de apa fierbinte. . se lasa la infuzat patru ore. . viorelele se amesteca cu pastai de fasole. de brusture. . frunze de urzica. In tratarea reumatismului. . se bea cite o jumatate de pahar de decoct fierbinte. se lasa la infuzat 30 de minute. radacini de iarba-mare. .

10 grame de flori de galbenele. 10 grame de frunze de dentita. o parte alcool. doua parti miere. o lingura de sare la o jumatate de litru de amestec.Reumatismul se poate trata si cu ajutorul intepaturilor de albine astfel: se prinde o albina si se pune pe locul dureros. In prima zi trebuie sa va intepe o singura albina. se bea cite un sfert de pahar din acest amestec in fiecare zi. Terapia incepe din nou.de litru de apa fierbinte. .Se amesteca: trei parti suc de ridiche neagra. Dupa aceasta perioada.Pregatiti urmatorul amestec de plante: 10 grame de radacini de iarba-dulce. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar de apa fierbinte. se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar la fiecare doua-trei ore. apoi se pun la fiert pentru 10 minute. dupa care se strecoara. se bea cite 1/3 pahar de doua-trei ori pe zi. Dupa cel de-al doilea curs de tratament sint necesare doua saptamini de odihna. . de asemenea cu el pot fi unse incheieturile dureroase. numarind intepaturile de la 5. 5 grame de radacini de valeriana. bolnavului trebuie sa i se ofere doua zile de odihna. Acest tratament poate fi repetat dupa o saptamina. Urmatoarea intepatura trebuie sa aiba loc la 24 de ore dupa prima si la o distanta de doua de degete de locul primeia. dar unele persoane sint alergice la veninul de albina si pot chiar deceda dupa ce au fost intepate. se lasa la infuzat in termos o ora. . 5 grame seminte de marar. . inca cinci zile. se lasa la infuzat 15 minute. a doua zi – doua si tot asa pina la cinci. imediat aceasta va va intepa. Cu albinele trebuie sa fiti foarte atenti! Tratamentul este foarte eficient.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful