CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE CEI CARE-L BATJOCORESC PE DUMNEZEU

DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT!!!
„MOARA
LUI DUMNEZEU MACINĂ ÎNCET...!!!“ ADICĂ PEDEAPSA VINE ÎNCET, DAR CÂND A VENIT N-O MAI POATE OPRI NIMENI... Preot Ioan

Iată povestea câtorva bărbaţi şi femei care L-au luat în râs pe Dumnezeu, Sfintele Taine şi preoţia creştin ortodoxă. Sfântul Apostol Pavel ne spune destul de clar în Biblie: „Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera“ (Galateni 6:7). Iată câteva exemple din alte ţări şi apoi din România.

JOHN LENON
(unul din milioanele de cântăreţi): Cu câţiva ani înainte de a muri, într-un interviu pentru o revistă americană, el a declarat: „Creştinătatea va lua sfârşit, va dispărea. Nu este nevoie să îmi susţin această idee. Sunt sigur. Nu am ce spune despre Iisus, însă cei ce-L urmau erau oameni prea simpli, astăzi noi suntem mai cunoscuţi decât El“ (1966). Se poate vedea în imaginea din dreapta sus făcând un semn satanist cu degetele, iar în cea din stânga sus, în mijlocul afişului se vede crucea cu braţele frânte şi întoarse în jos = SEMN SATANIST. John Lenon, după ce a declarat că membrii formaţiei Beatles erau mai cunoscuţi decât Iisus Hristos, a fost împuşcat de şase ori. Iată că Iisus Hristos este veşnic iar ei au dispărut...
1

CAZUZA (compozitor. 2 . Cel care a construit Vasul Titanic După ce s-a încheiat construirea Vasului Titanic. căpitanul a răspuns plin de mândrie luciferică: „Vaporul acesta nici chiar Dumnezeu nu îl poate scufunda“.TANCREDO NEVES (Preşedinte al Braziliei) : În timpul campaniei prezidenţiale. Priviţi mâinile lui iar după semnul pe care-l face vedeţi pe cine adora: pe Lucifer. pufăia fumul în aer şi spunea: „Doamne. dacă ar obţine 500 000 de voturi din partea partidului său. în timp ce îşi fuma ţigara. un reporter a întrebat căpitanul cât de sigur era vasul. însă s-a îmbolnăvit cu o zi înainte de a deveni preşedinte. să sfinţească vaporul. nici Dumnezeu nu l-ar mai putea îndepărta de la preşedinţie. În loc să cheme un preot să citească rugăciunea de călătorie. Şi de Lucifer a avut parte fiindcă a murit la vârsta de 32 ani.. asta e pentru Tine“.. a obţinut voturile. acesta a declarat că. de CANCER pulmonar. să-şi pună toată nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. cântăreţ şi poet bi-sexual) : În timpul unui spectacol în Canecio (Rio de Janeiro). într-un fel groaznic. Priviţi imaginea de mai susdreapta să vedeţi unde l-a dus mândria şi necredinţa în Dumnezeu. Bineînţeles. apoi a murit.

pe drumul care duce în infern“. Habar n-a avut de îndemnul proorocului Amos (cap. a fost găsită moartă. Într-un cântec din 1979. După ce a ascultat ceea ce avea de spus creştinul.. cu siguranţă nespovedită. 3 . Pe 19 februarie 1980. Deci.. este dispreţuire şi răstignire a doua oară a Domnului Iisus Hristos: „. toată viaţa noastră este o pregătire pentru a ne întâlni cu Dumnezeu.. Bon Scott a fost găsit mort. Necredinţa este jignire la adresa Creatorului şi Atotţiitorului Dumnezeu. ea a replicat: „N-am nevoie de Iisus al tău“. înecat cu propria vomă. neîmpartăşită. fiindcă răstignesc loruşi a doua oară.4:12): „Pregăteşte-te să te întâlneşti cu Dumnezeu“. adică nepregătită pentru întâlnirea cu Dumnezeu. O săptămână mai târziu. Acesta a declarat că vrea să-i vorbească despre Dumnezeu Iisus Hristos..După cum ştiţi cu toţii ce a urmat cu Marilyn Monroe (actriţă) : A fost vizitată de un om credincios. în timpul unei reprezentaţii a unui spectacol. BON SCOTT (mic cântăreţ) : Fostul vocalist al formaţiei AC/DC (AC/DC=Anti Hrist Death to Hrist adică Anti Hrist moarte lui Hristos). pe Fiul lui Dumnezeu şi-L fac de batjocură“ (Evrei6:6). în apartamentul ei.. el spunea: „Nu mă opriţi : mă îndrept pe drumul meu.

.ÎN CAMPINAS (în 2005): În Campinas.… e deja plin. a altă prietenă… Mama a însoţit-o până la maşină şi. 4 . iar ouăle erau toate întregi. înăuntru. Brazilia. Aceasta a răspuns: „Poate doar dacă El (Dumnezeu) merge în portbagaj. În fotografia din stânga puteţi vedea ce măşti diavoleşti îşi pune pe faţă. ţinând-o de mână pe fata care se aşezase în maşină: „Fiica mea. îngrijorată de starea în care se aflau prietenii ei. CHRISTINE HEWITT (ziaristă şi moderatoare la televiziunea din Jamaica) : A declarat că Biblia (Cuvântul lui Dumnezeu) este cea mai proastă carte scrisă vreodată. în drum. un grup de prieteni. mergi cu Dumnezeu şi fie ca El să te apere“. nu se mai putea spune ce fel de maşină fusese.. maşina era de nerecunoscut. au luat. Spre surprinderea lor. i-a spus. în mod surprinzător. au găsit un carton de ouă. În iunie 2006 a fost găsită arsă în maşina proprie. pentru că aici. toţi au murit. în portbagaj. însă. a sosit vestea că tinerii au fost implicaţi într-un accident mortal. beţi. Poliţia a declarat că nu vedea în ce mod a putut rămâne intact portbagajul.” Peste câteva ore. portbagajul era intact.

instituţii publice şi mass media.. Fiind un lung şir de împăraţi persecutori. dispărut fiind cu totul. Împăratul Nero (40-49 d. Istoricul Sulpiciu 5 .URAGANUL KATRINA Cu vreo două săptămâni înainte ca uraganul Katrina să devasteze oraşul New Orleans din Statele Unite.. autorul Lactanţiu.) care blasfemiază. Dar nu a rămas Nero fără pedeapsă! Căci s-a îndurat Dumnezeu de suferinţa poporului Său. Şi deodată despotul bicisnic a fost răsturnat din culmea stăpânirii şi prăvălit din mărire. pentru că are pe ea un bărbat gol!“ De mortibus persecutorum (Despre moartea persecutorilor) În cartea sa „De mortibus persecutorum“.) este cel dintâi persecutor al slujitorilor lui Dumnezeu.Hr. caută să demonstreze că Dumnezeul creştinilor nu se lasă batjocorit. prin descrierea sfârşitului cumplit al împăraţilor persecutori. oamenii au strigat: „Unde era Dumnezeu când s-a întâmplat nenorocirea?“ Răspunsul a fost: „Acolo unde L-aţi alungat voi cu câteva zile înainte!“ Madonna O cântăreaţă desfrânată (priviţi unde îşi ţine mâna şi cum sminteşte o lume întreagă prin gestul ei obscen. aşa încât până astăzi să nu se afle nici măcar locul. pe care o adoră mii de tineri. în localitatea respectivă se desfăşura o campanie furibundă de scoatere a lui Dumnezeu din şcoli. vom aminti numai câţiva.. Madonna (al cărei nume înseamnă fecioară) a spus într-un periodic: „Crucea este sexy. Printre creştinii care au murit din porunca lui se numără şi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. După ce uraganul a lovit.

Şapur. Dar l-a făcut Dumnezeu să aibă parte de un soi nou de pedeapsă. încât să fie mărturie că potrivnicii lui Dumnezeu îşi primesc plata cuvenită crimei lor. zicea. Capturat de perşi a rămas fără libertatea pe care o răpise creştinilor şi a trăit în cea mai cumplită servitute. concretizat în formula: Non licet esse vos . S-a adăugat la pedeapsă faptul că. Dumnezeu a îngăduit să fie lăsat în mâna potrivnicilor săi şi a fost ucis în propria-i casă. mai devreme sau mai târziu. Nici măcar prin îngropăciune nu a putut fi onorat. din anul 64.chiar după moarte . poruncea ca Valerian să se aplece. au boit-o cu vopsea roşie şi au atârnat-o în templele zeilor păgâni.Nu este permis ca voi (creştinii) să existaţi.). A fost umilit peste măsură. deşi zidise Capitoliul şi alte monumente vestite. nici din inscripţiile dedicate lui să nu rămână vreo urmă. Plecând împotriva carpilor care atunci ocupaseră Dacia şi Moesia.Sever. nu s-a pus problema răscumpărării lui.Hr. căci golit de însemnele imperiale şi dezbrăcat. a fost împresurat de barbari şi nimicit împreună cu o mare parte din oaste. Împăratul Valerian a fost cuprins de o nebunie asemănătoare şi mult sânge de creştini a vărsat. S-a dezlănţuit nebuneşte împotriva celor care credeau în Iisus Hristos şi numaidecât s-a prăbuşit. a fost lepădat ca hrană fiarelor sălbatice şi răpitoarelor înaripate. nu cea zugrăvită de romani în tablouri sau pe ziduri“. regele perşilor . Împăratul Decius a fost un alt mare prigonitor al creştinilor. să-şi ofere spinarea şi punând piciorul pe spatele lui. vorbeşte despre un decret al lui Nero. Deşi construise numeroase clădiri însemnate. În cele din urmă i s-a smuls pielea de pe corp. Chiar şi amintirea numelui său a fost ştearsă. 6 . deşi fiul său era acum împărat.dacă poftea să se urce în car sau pe cal. râzând batjocoritor: „Aici este istoria adevărată.cel care-l prinsese .de dezonoare veşnică. Împăratul Domiţian (81-96 d. după ce a prigonit pe creştini. făcându-l părtaş prin cele mai aspre decrete . senatul i-a proscris numele în aşa chip încât nici din statuile.

Însă Dumnezeu a spus în Biblie: „. NICI BATJOCORITORIII. nici răpitorii NU VOR MOŞTENI ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU“ (1 Corinteni 6:9-10)... Printre alte momente.vai omului aceluia prin care vine sminteala“ (Matei 18:7).. Dumnezeu să-l ierte! Şi iată ce a îngăduit Dumnezeu să i se întâmple domnului Şerban Huidu: o triplă crimă.... de toată trufia lui şi de toată slujirea lui. nici adulterii.. SMINTIND tinerii din ţară. Dacă cineva s-ar îmbrăca în uniformă de poliţist de circulaţie ar putea fi acuzat de 7 . nici malahienii. nici beţivii. de fapt diavolul o face prin el.. nici furii. Acum iată-i că-şi pun coarne în cap şi-l slujesc pe satana. nici sodomiţii. Când un om sminteşte. Privind imaginile de mai sus vă rog să vă amintiţi de promisiunile făcute de aceşti doi tineri în Taina Sfântului Botez: Mă lepăd de satana. îndemnându-i să facă şi ei asemenea. A batjocorit preoţia creştin ortodoxă. de toţi slujitorii lui. Sminteala este o lucrare a diavolului.. Vacanţa mare Un grup satiric de mare audienţă.Sfânta Scriptură ne spune: „NU VĂ AMĂGIŢI. Şi culmea că-şi mai pun şi aureole de Sfinţi (vezi imagine din stânga sus). A sminti şi a ispiti sunt lucrările diavolului. nici lacomii. foarte cunoscut în ţara noastră este „Vacanţa mare“. iar nu ale omului. nici desfrânaţii. pe lângă textele obscene acest grup a batjocorit preoţii şi Taina Sfintei Spovedanii. nici închinătorii la idoli. a batjocorit pelerinajul de la Sfânta Parascheva de la Iaşi. este un duh viclean.

. iată greşeala şi pedeapsa lui Nadab şi Abiud: „În vremea aceea cei doi fii ai lui Aaron. că nu va lăsa Domnul nepedepsit pe cel ce ia în deşert numele Lui“ (Ieşirea 20:7). a murit într-un accident de maşină iar mai apoi diavolul care i-a inspirat i-a şi împrăştiat şi nu mai sunt împreună. luându-şi fiecare cădelniţa sa. Cel mai adesea. când ne gândim la această poruncă avem falsa impresie că doar cei care sunt certaţi cu Dumnezeu săvârşesc acest păcat. au turnat deasupra tămâie şi au adus înaintea Domnului foc străin. ce nu le poruncise Domnul. au pus în ea foc. că doar necredincioşii îl iau pe Dumnezeu în deşert. Dar pentru a înţelege mai bine ce înseamnă batjocorirea preoţiei. Luarea numelui lui Dumnezeu în deşert A treia poruncă din cele zece date lui Moise pe muntele Sinai este „Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deşert. Atunci a ieşit foc de la Domnul şi i-a mistuit şi au murit amândoi înaintea Domnului“ (Levitic 10:1-2). Însă vom vedea în continuare că şi creştinii îl batjocoresc pe 8 . Dovada că Dumnezeu nu se lasă batjocorit este că unul din membrii acestui grup „Vacanţa mare“..port ilegal de uniformă şi condamnat să facă câţiva ani de puşcărie. Nadab şi Abiud.

Nu pune Evanghelia sau o carte duhovniceasca acolo unde stă. somnolenţa şi alte nimicuri prin care ne arătăm indiferenţi faţă de Dumnezeu. de pildă. a sărbătorilor.Dumnezeu sub multe forme.. dar plenar: „Evlavia este frica lui Dumnezeu. sfiala. a Sfinţilor. pe canapea sau pe scaun“. adică pe Duhul Sfânt. Deci nu este de joacă cu lucrurile sfinte. înjurarea Sfintei Cruci. să nu fie în spatele lui icoane. Atunci când intrăm în Biserică se cade a fi conştienţi că intrăm în Casa Domnului. luarea cu neatenţie a anafurei şi a aghiazmei. Ia aminte. locul de mare taină în care ni se împărtăşeşte Hristos prin Sfânta Euharistie şi de aceea trebuie să avem o înfăţişare şi o atitudine demnă (responsabilă) de locul în care ne aflăm. Trebuie să fim conştienţi că intrarea în Sfânta Biserică cere o prezenţă continuă a noastră. imaginaţiile deşarte. fiind deseori la fel de vinovaţi ca şi necredincioşii: a) Necuviinţa în Sfânta Biserică. sensibilitatea duhovnicească“. toate acestea sunt forme prin care luăm lucrurile sfinte în deşert şi deci pe Cel care le sfinţeşte. părintele Paisie Aghioritul a răspuns simplu. Şi părintele dădea exemplu cum creştinul evlavios „se comportă cu atenţie şi grijă şi simte vii toate cele sfinte. lucruri care necesită efort ascetic până la îndreptarea firii. 9 . cere o bună-cuviinţă a gândurilor noastre. nu sunt altceva decât „răbufniri de păcură în raza de soare“. lăsarea cărţilor duhovniceşti în aşternuturi. aşa cum le numeşte părintele Arsenie Boca. Cel care comunică continuu cu noi în timp ce noi îi întoarcem spatele în Casa Sa. Şi când ne gândim la necuviinţă nu înţelegem prin aceasta doar felul în care ne îmbrăcăm ci trebuie să avem în vedere mai ales starea noastră lăuntrică pe care o avem faţă de Dumnezeu. Aşezarea de obiecte casnice pe icoane sau în faţa icoanelor. mai subtile sau mai vădite. Când a fost întrebat ce este evlavia. a Bisericii. Înjurarea de Dumnezeu. etc. Iar stările şi manifestările prin care luăm numele Domnului în deşert sunt lipsa de atenţie şi de evlavie dovedite prin vorbitul în Biserică în timpul slujbei. b) Lipsa de evlavie faţă de lucrurile sfinte este un alt fel de a-l lua pe Dumnezeu în deşert. c) Înjurăturile de cele sfinte.

„Doamne. nu. tipică mai ales credincioşilor cu viaţă liturgică activă: „Vai Dumnezeule“. „La paştile cailor“. da. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer. fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru. etc. Deşi nu conştientizează. f) Scrierea în lene sau batjocură a numelui lui Dumnezeu: „d-zeu“. Această formă de a lua în râs numele lui Dumnezeu se întâmplă mai ales atunci când se întâlnesc grupuri de oameni. 10 . de nu vom avea curajul să denunţăm această impietate măcar să ne întoarcem urechile de la aceste ironii. De acest păcat se fac părtaşi şi cei care reproduc astfel de înjurături sub formă de amuzament în diverse întâmplări pe care le relatează. şi ceea ce este nu. Maica Domnului“. nici pe pământ. etc. nici pe Ierusalim. făgăduinţă strâmbă luată înaintea lui Dumnezeu. această imitare a hulelor fiind ca şi cum în plan material ar mima actul desfrânării. d) Bancurile şi glumele cu Dumnezeu. nici pe capul tău să nu te juri. ci să ţii înaintea Domnului jurămintele tale". fiindcă este tronul lui Dumnezeu. „Dumnezeu mi-e martor“. dacă suntem puşi în faţa acestor circumstanţe. Acest păcat vine din obrăznicia de a nesocoti bunătatea lui Dumnezeu cu care s-a familiarizat credinciosul. creştinii care reproduc înjurăturile altora se împărtăşesc de aceeaşi josnicie. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da. iar ce e mai mult decât acestea. e) Chemarea numelui lui Dumnezeu la toate nimicurile este o luare în deşert a lui Dumnezeu.Dar să nu credeţi că doar necredincioşii hulesc pe Dumnezeu ci chiar creştinii au momente în care diavolul le întunecă mintea prin patima mâniei. Tot în această categorie sunt şi cei care fac apel la cele sfinte în expresii de batjocură: „La Sfântu' aşteaptă“. într-atât de tare încât ofensează grav pe Dumnezeu. de la cel rău este (Matei 5:33-37 “. cu Sfinţii şi învăţăturile Sfintei Scripturi. Mântuitorul Iisus Hristos ne atenţionează clar în această privinţă: „Aţi auzit ce s-a zis celor de demult: Să nu juri strâmb. fiindcă este aşternut al picioarelor Lui. g) Jurământul. Ca şi creştini. fiindcă este cetate a marelui Împărat.

g) Cei care cârtesc pe Dumnezeu la pronia pe care o are în lume: „cutare e păcătos iar Dumnezeu întârzie să-l pedepsească“. etc. dând naştere ereziilor. deci îl luăm în deşert. de mâine nu mai beau“. care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut. Îl minţim astfel pe Dumnezeu. etc. Şi va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor. nu are iertare în veac“ (Marcu 3:28-29). drept pentru care este lesne de înţeles că defăimarea proniei lui Dumnezeu vine din semeţia de a ne socoti mai înţelepţi decât este Dumnezeu. De aceea au şi fost daţi anatemei ereticii cei din veac. j) Hula împotriva Duhului Sfânt. Adevărul şi Viaţa“ (Ioan 14:6). dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt. „Dumnezeu mi-a dat o suferinţă pe care nu o merit“. „prea plouă. toţi aceştia iau numele Lui Dumnezeu în deşert. după care iar faci ceea ce i-ai promis lui Dumnezeu că nu mai faci. Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne spune: „Adevărat grăiesc vouă că toate vor fi iertate fiilor oamenilor. Domnul Hristos ne-a spus că „Şi păr din capul vostru nu va pieri“ (Luca 21:18). Toate ereziile care au fost şi toate care vor mai veni sunt hule împotriva Duhului Sfânt. dar nerespectat. păcatele şi toate câte vor fi hulit.La fel. este o luare în deşert a lui Dumnezeu: „martor mi-e Dumnezeu că de azi nu mai pun gura pe ţigară. 11 . înfăptuită de toţi cei care teologhisesc strâmb înţelesurile Sfintei Scripturi. i) Cei care hulesc. care rodul său va da la vremea sa şi frunza lui nu va cădea şi toate câte va face vor spori“ (Psalmul 1:1-3). „e urât afară“. „Fericit bărbatul. legământul luat înaintea lui Dumnezeu. prea ninge“. Ci în legea Domnului e voia lui şi la legea Lui va cugeta ziua şi noaptea. şi nu au iertare. Mântuitorul Hristos spune: „Eu sunt Calea. batjocoresc şi se împotrivesc adevărurilor de credinţă. prin urmare neacceptarea adevărului sau lupta împotriva adevărului de credinţă este o ofensă adusă lui Dumnezeu însuşi.

mergând să facă baie într-un lac. strigându-i: „Suie-te. i-a dat hainele înapoi şi l-a sfătuit că de aici înainte să nu se mai trufească. si nici nu-si lasă slujitorii la 12 . s-a îmbrăcat în nişte trenţe de cerşetor ce i-au fost lăsate în loc şi a plecat spre palatul sau împărătesc. hainele fiind pe mal. În timp ce mergea pe drum. Atunci au ieşit din pădure două ursoaice şi au sfâşiat patruzeci şi doi dintre aceşti copii. nişte băieţaşi au ieşit din cetate şi şi-au bătut joc de el. îngerul l-a chemat la sine. în timp ce se afla în apă. dezbrăcat. râdeau şi îşi băteau joc de un asemenea stăpân. a poruncit să fie şterse din Sfânta Evanghelie. iar după aceea s-a întors în Samaria“ (2 Regi 2:23-25). acele cuvinte pe care Maica Domnului le-a rostit către Sfânta Elisabeta: „Coborât-a pe cei puternici de pe tronuri şi a înălţat pe cei smeriţi“ (Luca 1:52). căinduse pentru ceea ce a vrut să facă. vine un Înger al lui Dumnezeu. i-a văzut si i-a blestemat în Numele Domnului. socotind că pe dânsul nu-l va surpa nimeni din scaun. şi crezându-l că este nebun. Împăratul ieşind din apă şi negăsindu-şi hainele lui.Împăratul trufaş adus la pocăinţă prin cuvântul Maicii Domnului Un împărat plin de trufie. Şi s-a urcat pe tron. Dar slugile necunoscându-l. După aceasta umilire. pleşuvule! Suie-te. Împăratul văzând acestea. nu. nici luat în râs. şi că va pedepsi pe cei ce şi-au bătut joc de dânsul. De acolo Elisei s-a dus la muntele Carmel. care luând chipul împăratului şi îmbrăcându-se cu hainele lui. Nu puterea lui Elisei adusese cele două ursoaice înfuriate. s-a făcut nevăzut. ci Dumnezeu a fost Acela care a pus fiarele sălbatice pe ei. Ajungând aici. „De acolo Elisei (vezi icoana din dreapta) s-a dus la Betel. După aceea aşezându-l în scaunul său împărătesc. a început a se mânia şi a striga că el este împăratul. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Iovian împăratul. După aceea. fiindcă El nu se lasă nici batjocorit. a plecat cu slugile împăratului la palat. pe care la fel l-a umilit Dumnezeu. pleşuvule!“ El s-a uitat în spate. şi-a adus aminte de trufia sa şi şi-a plâns păcatul său.

stărilor sociale conflictuale. ocărilor.mâna celor răi si celor ce le doresc răul. nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu. Batjocoritorul nu ascultă şi nu-i place mustrarea. nu poţi să îţi baţi joc de Dumnezeu şi să rămâi nepedepsit. vorbind batjocoritor despre oamenii sfinţi. unii scuzând acest fapt pe motiv că trăim vremuri modernizate. trimişi de Dumnezeu la noi. fie vom nesocoti Cuvântul. fie alegem să trăim după standardele sfinţeniei lui Dumnezeu. Nu poţi să te atingi spiritual. Aşa spune şi Sfântul Apostol Pavel în Galateni 6:7: „Nu vă înşelaţi! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! Ce seamănă omul. spune acelaşi Solomon. nu vom şti ce înseamnă reverenţa înaintea Celui Viu. altfel teme-te de Dumnezeu. îşi bate joc de Cel care l-a făcut. 21:24. de aceea vor primi ei ceea ce ar dori să li se întâmple copiilor Lui. Nu crede că dacă trăim vremuri de întuneric spiritual. Sfinţii Apostoli Iuda şi Petru arată că în zilele din urmă 13 . şi chiar că ne este sau nu frică de „ursoaice“. emoţional sau fizic de un om care a decis să Îl urmeze în totul pe Dumnezeu şi tu să rămâi nepedepsit. fiindcă El nu se lasă batjocorit. De aceea. iar acesta va fi batjocorit de Dumnezeu. avertizează autorul „Proverbelor“. întorcându-ne toate valorile noastre după standardele divine. când valorile sunt răsturnate cu susul în jos. Nu! Iar dacă asta ai făcut atunci e vremea să te pocăieşti şi să-ţi pui viaţa în ordine. 1:22. Daniel 11:22. Dacă vor rămâne neschimbaţi. Aşadar. aşa că lor le sunt rezervate pedepsele. dincolo de faptul că îşi creează singuri suferinţe şi neplăceri. Osea 7:5) Batjocoritorii sunt cauza certurilor. arată Sfântul Apostol Pavel. ne previne Solomon. arată Solomon (Proverbe 14:6. totuşi ne vom întâlni pe drum cu mânia lui Dumnezeu. aceea va secera“. dar de care nouă nu ne convine. neînţelegerilor. spre îndreptare. Dumnezeu va trece cu vederea felul nostru greşit de a gândi şi de a acţiona împotriva Cuvântului scris. inclusiv loviturile. iar dacă nu trăim după standardul lui Dumnezeu. dacă am vorbit împotriva slujitorilor Lui. Omul mândru şi batjocoritor Omul îngâmfat este deseori batjocoritor. Cine îşi bate joc de sărac.

. ci ţipa cu groază.. într-una: „... să mai stăm vreodată la capul vreunui muribund care a fost ATEU. Ai închis ochii şi nu mai ştii nimic de civilizaţie şi de mergerea pe Lună sau pe Marte şi aşa mai departe… Toate sunt mofturi. nu mai glumea şi nu mai ironiza creştinii. un singur lucru este adevărat: relaţia noastră cu Dumnezeu.. asistentele au spus că: „... să ştiţi că toată această lume..n-am vrea pentru nimic în lume. este un moft. nu-i lăsaţi. pe patul de moarte. fiindcă e prea groaznic.nu-i lăsaţi. 2 Petru 3:3)...... cu toată civilizaţia ei.“ 14 . Iată ce spune părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa: Să ştiţi că nu e o glumă relaţia noastră cu Dumnezeu.(premergătoare apocalipsei) vor fi batjocoritori (Iuda 1:18. adică o moarte spirituală veşnică sau o viaţă veşnică..“ După moartea lui Voltaire. nemurirea sufletului nostru şi ceea ce ne aşteaptă dincolo de moarte.. Voltaire (vezi foto dreapta).. au venit să mă ia.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful