punct fantezie 3 - croset

Se croseteaza un rand de baza lejer dintr-un multiplu de 4 puncte de lant, plus 2 puncte pentru completarea modelului. R1: se croseteaza 1 piciorus mic in al doilea punct de lant din lantul de baza; *5 puncte de lant; se sare

peste 3 puncte de lant din lantul de baza; 1 piciorus mic in punctul urmator*. Se repeta de la * la * pana se termina randul. R2: 3 puncte de lant pentru intoarcere se croseteaza 2 picioruse duble in piciorusul mic de margine din randul precedent; *1 piciorus mic in brida celor 5 puncte de lant; iar in urmatorul piciorus mic de pe randul anterior se lucreaza: 2 picioruse duble, 1 pct de lant, 2 picioruse duble* Se repeta de la * la * si se termina randul cu 1 piciorus mic in ultima brida, si 3 picioruse duble in piciorusul mic din margine R3: 1 pct de lant pentru intoarcrere se croseteaza 1 piciorus mic in piciorusul dublu din margine din randul precedent * 5 puncte de lant, 1 piciorus mic in mijlocul grupului de 4 picioruse duble din randul precedent (sub punctul de lant)* Se repeta de la * la * si se termina randul cu 1 piciorus mic in lantul de margine Pentru a continua modelul se repeta randurile 2 si 3 Adaptare facuta dupa o carte scrisă de Doina Silvia Marian, apărută la Editura Tehnică Bucureşti, anul 1984, "303 Modele pentru crosetat si tricotat"

Diagrama acestui model:

Botosei pentru botez

Sunt lucrati cu fire de bumbac 100%

Talpa am crosetat-o dupa urmatoarea diagrama: Bonetica pentru botez .

Este lucrata din fire 100% bumbac. fetitei mele au inceput deja sa-i placa tot ceea ce fac si poarta ce-i mari si pentru ca-i inebunita dupa gentute i-am facut una micuta. usurica si dragalasa. gentuta crosetata pentru fetite Desi are numai 1 an si 8 luni. .

de la Carina.palarie crosetata Am folosit fir acril. care se unesc cu un piciorus alunecat pentru a forma cun cerc. . se va lucre in continuare (oarecum in spirala). R2: 11 picioruse duble. aprox 50 gr si croset nr. 4. Se lucreaza astfel: R1: 3 puncte lantisor. dupa ce la lucrati nu se uneste primul cu ultimul piciorus lucrate.

R3: cate 2 picioruse duble in fiecare spatiu dintre piciorusele lucrate pe randul anterior. Sursa inspiratie : crochet-mania. se repeat de la * la * pana se termina randul. 2 picioruse duble in urmatorul spatiu*. R6: *1 piciorus dublu in primele 2 spatii dintre piciorusele lucrate pe randul anterior. R5: 1 piciorus dublu in fiecare spatiu de pe randult anterior (pana la semn). cand se ajunge la semn se lucreaza un piciorus alunecat pentru a termina randul. R19. marcati piciorusul de inceput pentru. R18: 2 picioruse scurte in fiecare punct de lantisor. Apoi se coase floricica. se repeat de la * la * pana se termina randul. R7 – R16 : 1 piciorus dublu in fiecare spatiu de pe randul anterior (sau cat se doreste marimea) R17: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor.com .R 22: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor. rezultand 22 piciouse. 2 picioruse duble in urmatorul spatiu*. R4: *1 piciorus dublu in primul spatiu dintre piciorusele lucrate pe randul anterior.blogspot. R33: se schimba culoarea si se lucreaza 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor de pe randul anterior.

palariuta vara alb cu visiniu

Aceasta palariuta se asorteaza foarte bine cu rochitica cu 2 volanase, fiind lucrata din acelasi fir, si cu modele asemanatoare.

Am folosit fir Alpin (acril), croset nr. 3.

Se lucreaza astfel: R1: 3 puncte lantisor, care se unesc cu un piciorus alunecat pentru a forma un cerc; R2: 3 pct de lantisor, 10 picioruse duble, care se unesc cu un piciorus scurt; R3:2 pct lantisor in continuarea piciorusuilui scurt, 1 piciorus dublu in acelasi piciorus scurt, cate 2 picioruse duble in fiecare pct de lantisor de pe randul anterior; se uneste cu un piciorus scurt; R4: 2 pct de lantisor,*2 picioruse duble in primul pct de lantisor, 1 piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul; se uneste cu un piciorus scurt. R5: 2 pct de lantisor,*2 picioruse duble in primul pct de lantisor, 1 piciorus dublu in urmatoarele 2 pcte de lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul; se uneste cu un piciorus scurt. R6: 2 pct de lantisor,*2 picioruse duble in primul pct de lantisor, 1 piciorus dublu in urmatoarele 3 pcte de lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul; se uneste cu un piciorus scurt R7: 2 pct de lantisor,*2 picioruse duble in primul pct de lantisor, 1 piciorus dublu in urmatoarele 4 pcte de lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul; se uneste cu un piciorus scurt R8: 2 pct lantisor; *se sar 2 pct lantisor de pe randul anterior, in urmatorul pct de lantisor se grupeaza: 2 picioruse duble, 2 pct lantisor, 2 picioruse duble*, se repeta de la * la * pana se termina randul, se uneste cu un piciorus scurt. R9-R15: 2 pct de lantisor, *in mijlocul fiecarui grup de pe randul anterior, sub cele 2 pcte de lantisor se lucreaza: 2 picioruse duble, 2 pct lantisor, 2 picioruse duble* R16-18: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor; R19: *4 pct lantisor, se sare 1 piciorus de pe randul anterior, 1 piciorus mic in urmatorul piciorus*, se repeta de la * la * pana se termina randul R20-R21: *1 piciorus mic in brida celor 4 pct lantisor de pe randul anterior; 4 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul R22: 5 picioruse mici in fiecare brida de pe randul anterior R23: *1 piciorus mic, 1 punct de lant, 5 picioruse duble in acelasi piciorus in care a fost facut piciorusul mic, se sar 2 picioruse de pe randul anterior*, se repeta de la * la * pana se termina randul

.

palariuta crosetata pentru vara 1-2 ani .

R6: 2 pct de lantisor. 1 piciorus dublu in urmatoarele 3 pcte de lantisor*. cate 2 picioruse duble in fiecare pct de lantisor de pe randul anterior. care se unesc cu un piciorus alunecat pentru a forma un cerc. se repeta de la * la * pana se termina randul. R4: 2 pct de lantisor. 1 piciorus dublu in fiecare pct de lantisor. se repeta de la * la * pana se termina randul.*2 picioruse duble in primul pct de lantisor. R2: 3 pct de lantisor. Am folosit fir Alpin. croset nr. 1 piciorus dublu in acelasi piciorus scurt. se uneste cu un piciorus scurt. Se lucreaza astfel: R1: 3 puncte lantisor. 1 piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor*. R3:2 pct lantisor in continuarea piciorusuilui scurt. R7: 2 pct de lantisor. se uneste cu un piciorus scurt. R5: 2 pct de lantisor. 1 piciorus dublu in urmatoarele 2 pcte de lantisor*. se uneste cu un piciorus scurt .*2 picioruse duble in primul pct de lantisor. 10 picioruse duble. se uneste cu 1 piciorus scurt. 3.*2 picioruse duble in primul pct de lantisor. se repeta de la * la * pana se termina randul. care se unesc cu un piciorus scurt.Este o palariuta pentru vara ce poate fi purtata atat de fetite cat si de baietei. se uneste cu un piciorus scurt.

R22: 2 picioruse scurte in fiecare pct de lantisor. *1 pct de lantisor. se uneste cu 1 piciorus scurt. R19-21: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor. se repeta de la * la * pana se termina randul. R23-R25: 1 piciorus dublu in fiecare pct de lantisor. se uneste cu 1 piciorus scurt. R25: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor. 1 piciorus dublu in fiecare pct de lantisor. 1 piciorus dublu in primul pct de lantisor.R8: 2 pct de lantisor. . se sare 1 pct de lantisor. 2 picioruse duble in urmatorul pct de lantisor*. R9-r 18: 2 pct de lantisor.

. 3.palariuta simpla pentru vara .varianta 2 Este o palariuta pentru vara ce poate fi purtata atat de fetite cat si de baietei. Am folosit fir Alpin. croset nr.

*2 picioruse duble in primul pct de lantisor. R18-20: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor. R22-R25: 1 jumatate piciorus dublu in fiecare pct de lantisor. R6: 2 pct de lantisor. se repeta de la * la * pana se termina randul. se uneste cu un piciorus scurt. 1 piciorus dublu in acelasi piciorus scurt. 1 piciorus dublu in urmatoarele 2 pcte de lantisor*. se uneste cu un piciorus scurt R7-R17: 2 pct de lantisor. R2: 3 pct de lantisor. se sare 1 pct de lantisor. R21: 2 picioruse scurte in fiecare pct de lantisor. se repeta de la * la * pana se termina randul. se uneste cu un piciorus scurt. se uneste cu 1 piciorus scurt.*2 picioruse duble in primul pct de lantisor. se uneste cu un piciorus scurt. se repeta de la * la * pana se termina randul. 1 piciorus dublu in urmatoarele 3 pcte de lantisor*. care se unesc cu un piciorus scurt. se repeta de la * la * pana se termina randul. cate 2 picioruse duble in fiecare pct de lantisor de pe randul anterior. care se unesc cu un piciorus alunecat pentru a forma un cerc. 1 piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor*. R26: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor. *1 pct de lantisor. R4: 2 pct de lantisor. 2 picioruse duble in urmatorul pct de lantisor*. R5: 2 pct de lantisor. 10 picioruse duble. 1 piciorus dublu in primul pct de lantisor.*2 picioruse duble in primul pct de lantisor. R3:2 pct lantisor in continuarea piciorusuilui scurt.Se lucreaza astfel: R1: 3 puncte lantisor. .

joi. 20 mai 2010 palarie crosetata .

care se unesc cu un piciorus alunecat pentru a forma cun cerc. cand se ajunge la semn se lucreaza un piciorus alunecat pentru a termina randul. R4: *1 piciorus dublu in primul spatiu dintre piciorusele lucrate pe randul anterior. Se lucreaza astfel: R1: 3 puncte lantisor. rezultand 22 piciouse. de la Carina. Sursa inspiratie : crochet-mania. R6: *1 piciorus dublu in primele 2 spatii dintre piciorusele lucrate pe randul anterior. R5: 1 piciorus dublu in fiecare spatiu de pe randult anterior (pana la semn). aprox 50 gr si croset nr. 4. 2 picioruse duble in urmatorul spatiu*.com .blogspot. se va lucre in continuare (oarecum in spirala). R18: 2 picioruse scurte in fiecare punct de lantisor. se repeat de la * la * pana se termina randul. R3: cate 2 picioruse duble in fiecare spatiu dintre piciorusele lucrate pe randul anterior. R7 – R16 : 1 piciorus dublu in fiecare spatiu de pe randul anterior (sau cat se doreste marimea) R17: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor. R19. R33: se schimba culoarea si se lucreaza 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor de pe randul anterior.Am folosit fir acril. Apoi se coase floricica. marcati piciorusul de inceput pentru. 2 picioruse duble in urmatorul spatiu*. R2: 11 picioruse duble.R 22: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor. se repeat de la * la * pana se termina randul. dupa ce la lucrati nu se uneste primul cu ultimul piciorus lucrate.

rochitica crosetata cu 2 volanase .

3 . aprox 50 gr din fiecare culoare. cu aproximatie Am folosit fir Alpin.Ca si marime este lucrata ca pentru o fetita de 1 anisor. 2 culori. croset nr.

.

se repeta de la * la * pana se termina randul R9-R10: 2 pct de lant pentru intoarcere. 1 piciorus dublu in fiecare piciorus de pe randul anterior Mare atentie la model. * 1 piciorus dublu in primul piciorus de pe randul anterior. . 1 piciorus mic in fiecare punct de lantisor din lantul de baza. se repeta de la * la * pana se termina randul R3-R4: 2 pct de lant pentru intoarcere. 1 piciorus dublu in fiecare piciorus de pe randul anterior R8: 2 pct de lant pentru intoarcere. sa tineti cont care sunt fata si spatele lucrului In urmatorul rand vom uni fata cu spatele prin niste puncte de lant care vor forma subratul manecii. 2 picioruse duble in urmatorul piciorus de pe randul anterior*. se repeta de la * la * pana se termina randul R6-R7: 2 pct de lant pentru intoarcere. 1 piciorus dublu in fiecare piciorus de pe randul anterior Acum se vor marca punctele pentru a forma rascroitura manecilor astfel: -18 puncte pentru 1 parte a spatelui -24 puncte pentru 1 maneca -36 puncte pentru fata -24 puncte pentru a doua maneca -18 puncte pentru a doua parte a spatelui dupa ce am marcat distantele se vor lucra inca 4 randuri pentru a continua lungimea pentru fata si 4 randuri pentru spate (aici unind cele 2 parti). 2 picioruse duble in urmatorul piciorus de pe randul anterior*. R2: 2 pct de lant pentru intoarcere.Se incepe lucrul de la gat cu un lantisor de baza format din 50 puncte de lant. * 1 piciorus dublu in primele 3 picioruse de pe randul anterior. R1:1 pct de lant pentru intoarcere. 1 piciorus dublu in fiecare piciorus de pe randul anterior R5: 2 pct de lant pentru intoarcere. * 1 piciorus dublu in primele 2 picioruse de pe randul anterior. 2 picioruse duble in urmatorul piciorus de pe randul anterior*. deci vor fi: R11-R14:2 pct de lant pentru intoarcere.

Ele se vor lucra separat: Volanas 1 (cel de deasupra). 5 pct lantisor*. 1 piciorus mic in urmatorul piciorus*. se sar 2 picioruse de pe randul anterior. 15 pct de lant. 5 pct lantisor. 1 piciorus mic. 5 picioruse duble in acelasi piciorus in care a fost facut piciorusul mic. 5 pct lantisor*. 5 pct lantisor*. se repeta de la * la * pana se termina randul R44: 6 picioruse mici in fiecare brida de pe randul anterior R45: *1 piciorus mic. se mentine culoarea: R17: *5 pct lantisor. 5 picioruse duble in acelasi piciorus in care a fost facut piciorusul mic. se schimba culoarea: R17: se va lucra in piciorusele sarite cand am inceput volanasul anterior: *5 pct lantisor. se repeta de la * la * pana se termina randul R28-R54 : *1 piciorus mic in brida celor 5 pct lantisor de pe randul anterior. 1 punct de lant. fiecare 1 culoare.R15: 2 pct de lant pentru intoarcere. 5 pct lantisor*. se sar 2 picioruse de pe randul anterior*. 5 pct lantisor*. 1 piciorus dublu in fiecare piciorus din randul anterior (pe fata sau spate. 17 mai 2010 jacheta crosetata 1-2 ani . 1 piciorus mic. 5 pct lantisor. 15 pct de lant. se repeta de la * la * pana se termina randul R27: pe acest rand vom face o crestere a numarului de ochiuri: *in brida 1 si 2 de pe randul anterior: 1 piciorus mic. in brida 3: 1 piciorus mic. 1 piciorus dublu in fiecare piciorus din randul anterior (pe fata sau spate). ce-a mai ramas). Volanas 2 (cel de dedesubt). Finisarea: -se lucreaza pe marginea manecilor cate 1 piciorus mic in fiecare punct de pe randul anterior -pentru a incheia spatele se va lucra pe fiecare partecate 1 piciorus mic de pe randul anterior. 5 pct lantisor. formand pe partea dreapta 3 butoniere -se cos 3 nasturi -se coase si o floricica crosetata pe fata. 1 punct de lant. se repeta de la * la * pana se termina randul R27: pe acest rand vom face o crestere a numarului de ochiuri: *in brida 1 si 2 de pe randul anterior: 1 piciorus mic. R16: 2 pct de lant pt intoarcere. 1 piciorus dublu in fiecare pct de pe randul anterior. 5 pct lantisor. se repeta de la * la * pana se termina randul. se sar 2 picioruse de pe randul anterior*. 5 pct lantisor*. se repeta de la * la * pana se termina randul R28-R43 : *1 piciorus mic in brida celor 5 pct lantisor de pe randul anterior. se repeta de la * la * pana se termina randul. 1 pct alunecat pentru a uni cele 2 parti. in brida 3: 1 piciorus mic. se repeta de la * la * pana se termina randul R55: 6 picioruse mici in fiecare brida de pe randul anterior R56: *1 piciorus mic. spor la lucru luni. se repeta de la * la * pana se termina randul R18-R26: *1 piciorus mic in brida celor 5 pct lantisor de pe randul anterior. se repeta de la * la * pana se termina randul R18-R26: *1 piciorus mic in brida celor 5 pct lantisor de pe randul anterior. se sar 2 picioruse de pe randul anterior. De aici modelul are 2 volanase. 1 piciorus mic in urmatorul piciorus*.

roz pal si croseta nr. 100% acril. 1 piciorus simplu in fiecare punct de lantisor. 130 gr) din firul roz si cam o jum de scul de cul rosie (aprox 30 gr) Mod de lucru: Am pornit de la gat cu 56 pcte de lantisor. Cele 56 pct vor fi impartite astfel: (vezi poze) -8 pct pentru jumatate din partea din fata a jachetei -1 pct pentru a face cresterea de la rascroitura manecii -10 pct pentru 1 maneca -1 pct pentru a face cresterea de la rascroitura manecii -16 pct pentru spate -1 pct pentru a face cresterea de la rascroitura manecii -10 pct pentru 1 maneca -1 pct pentru a face cresterea de la rascroitura manecii .Este lucrata cu fire “Carina”. scul de 75 gr. 4 . Pentru finisare am folosit acelasi fir sau fir rosu de la aceeasi firma. Mi-au trebuit 1 scul si jumatate (aprox. R1: 1 pct lantisor.

iar in cele 4 grupuri din colturi se fac “1 jumatate de piciorus dublu. al 4-lea se lasa nelucrat* . 1 piciorus simplu in fiecare punct. 2 pct lantisor. se lucreaza de la *la* pana se termina randul (raman 33 puncte) R31-53: 1 pct lantisor. in al 11-lea punct se vor face ’2 picioruse simple. 2 pct lantisor. 2 pct se lasa nelucrate. 2 picioruse simple’. 2 pct lantisor. crescand de fiecare parte a manecii cu cate 2 picioruse (avem 44 puncte) R17-29: 2 pct lantisor. 2 pct se lasa nelucrate* – se repeta de la * la * pana la sfarsitul randului R18. *1 piciorus simplu in fiecare din primele 3. 2 picioruse simple’. crescand de fiecare parte la incheietura manecii de la sub brat cu cate 2 picioruse De la randul 17 se lucreaza cu model (vezi foto): R17: 2 pct lantisor.-8 pct pentru a doua jumatate a fetei R2: 1 pct lantisor. . *1 jumatate piciorus dublu(peste piciorusul lucrat in randul anterior).R10: 1 pct lantisor. 1 piciorus simplu in fiecare din urmatoarele 8 puncte.R15: 2 pct lantisor. 2 picioruse simple’. R3. in al 17-lea punct se vor face ’2 picioruse simple.2 pct lantisor. 2 pct lantisor. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct R30: 1 pct lantisor. in al 11-lea punct se vor face ’2 picioruse simple. 1 piciorus simplu” (astfel se face cresterea pentru rascroitura manecilor) R11. *1 jumatate piciorus dublu. iar in cele 4 grupuri din colturi se fac “1 piciorus simplu. 2 pct lantisor. 1 piciorus simplu in fiecare din urmatoarele 10 puncte. R 20: cu fir roz. Fata si spatele jachetei se lucreaza odata. 3 jum de piciorus dublu. 1 piciorus simplu in fiecare din urmatoarele 8 puncte . R16: 2 pct lantisor . se lucreaza in fiecare punct cate 1 piciorus simplu. 2 pct lantisor. De aici se lucreaza separat manecile si apoi corpul: Maneci: R16 : 2 pct lantisor. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct. 2 pct lantisor. 1 piciorus simplu in fiecare din urmatoarele 10 puncte. in al 9-lea punct se vor face ’2 picioruse simple. prinzand in timpul lucrului cele dous parti. 1 jumatate de piciorus dublu” (s-a schimbat doar modelul ) Am terminat de facut inmultirile pentru rascroitura. se lucreaza in fiecare punct cate 1 jumatate de piciorus dublu. in urmatorul pct se fac 3 jum de piciorus dublu. 1 piciorus simplu in fiecare din urmatoarele 16 puncte. 2 picioruse simple’.

3 picioruse duble. in mijlocul grupului facut pe randul anterior se fac 3 jum de piciorus dublu. 26 – fir roz. in mijlocul grupului facut pe randul anterior se fac 4 picioruse duble. . 2 pct lantisor.se cos manecile cu fir roz. *1 piciorus dublu (peste piciorusul lucrat in randul anterior). * – se repeta de la * la * pana la sfarsitul randului (r 21.se lucreaza marginile de la maneci.2 pct lantisor. 4 picioruse duble. *1 jumatate piciorus dublu (peste piciorusul lucrat in randul anterior). 2 pct lantisor. * – se repeta de la * la * pana la sfarsitul randului R19: cu fir rosu . . * – se repeta de la * la * pana la sfarsitul randului R21-R26: . . 24. . iar pe partea stanga a fetei se monteaza 4 nasturi. 3 jum de piciorus dublu. 3 jum de piciorus dublu. in mijlocul grupului facut pe randul anterior se fac 3 picioruse duble. gat si cele atefetei cu fir rosu . lucrand 1 piciorus simplu in fiecare punct. Pe partea dreapta a fetei se formeaza 4 butoniere lucrand cate 3 puncte de lantisor intre 2 puncte finisate cu piciorus simplu. 25.3 pct lantisor. r 22.in mijlocul grupului facut pe randul anterior se fac 3 jum de piciorus dublu.. 2 pct lantisor. *1 piciorus dublu (peste piciorusul lucrat in randul anterior). 2 pct lantisor. . . * – se repeta de la * la * pana la sfarsitul randului Finisare: . 23 – fir rosu) R27-R30: – fir rosu. .3 pct lantisor.

. . . .. . .

. . .. .

piciorul stang). 4 pct lantisor (vor fi in partea din fata). *1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din primele 4 puncte. Se prind picioarele intre ele prin 4 puncte de lantisor atat pe fata cat si pe spate : R41: 1 pct lantisor. 2 jumatati de piciorus dublu in primul punct. 1 jumatate piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 46 de puncte. 4 . 2 jumatati de piciorus dublu in al 50-lea punct (vom avea 52 puncte pe fiecare picior in parte) Gata picioarele de la salopeta. 1 piciorus simplu in fiecare punct de lantisor. Este lucrata cu fire "Carina". 2 jumatati de piciorus dublu in al 48-lea punct (vom avea 50 puncte). 250 gr) din firul roz. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct. 2 jumatati de piciorus dublu in al 5-lea punct*. 2 jumatati de piciorus dublu in primul punct. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct. R31-R38: 2 pct lantisor. Pentru finisare am folosit acelasi fir sau fir rosu de la aceeasi firma. Mi-au trebuit 3 sculuri si inca putin din al-4-lea (aprox. ajungand la 48 de puncte. piciorul drept). roz pal si croseta nr. 100% acril. R39: 2 pct lantisor. Mod de lucru : Am inceput de jos. scul de 75 gr. R40: 2 pct lantisor. pentru fiecare picior in parte am inceput cu 40 puncte de lantisor (va fi o singura cusatura pe partea interioara a picioarelor) R1-R10 : 1 punct de lantisor. 1 jumatate piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 50 de puncte. R12-R20: 2 pct lantisor. 1 piciorus simplu in fiecare din urmatoarele 52 pcte (ex.salopeta crosetata 1-2 ani Am facut aceasta salopeta pentru fetita mea de 1 an si 3 luni in ideea ca a inceput primavara si este numai buna pentru plimbarile prin parc. Urmeaza sa le pindem intre le si sa continuam cu "corpul". 1 piciorus simplu in fiecare punct de lantisor. 1 piciorus simplu in fiecare din urmatoarele 52 pcte (ex. R21-R30: 1 punct de lantisor. 4 pct . si se lucreaza de la * la* pana se termina randul . R11: 2 pct lantisor.

1 pct se lasa nelucrat. pe fiecare rand (raman 40 pct). R42-R50: 1 pct lantisor. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct. pentru a se pastra mijlocul). 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 26 de pct. 1 piciorus simplu in fiecare pct R101. iar randurile se vor lucra astfel: R102. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 25 de pct. R103. R56: 2 pct lantisor. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 54 pct. Deci se scade cu cate 1 ochi la 2 randuri. Mare atentie la model cand prindeti picioarele intre ele.R104. R109. R60: 2 pct lantisor. depinde de model) R81: 1 piciorus simplu in fiecare din cele 46 pct rezervate pentru fata. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 26 de pct. 1 piciorus simplu in fiecare pct (14. R108. (vom avea 104 pcte). 13. pe fiecare rand . si respectiv 11 pt fiecare din randuri) . Se lucreaza partea din spate separat de partea din fata. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct. 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 24 de pct. 1 pct se lasa nelucrat. Partea din fata: se incepe de la primul punct ce urmeaza celor 4 lasate nelucrate (din dreapta cum te uiti la fata sau dosul lucrului. 1 pct se lasa nelucrat. Pentru fiecare dintre cele 2 bretele din partea din spate scaderile se vor face pe interior. 1 piciorus simplu in fiecare din cele 40 pct. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct. 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct. R61-R70: 1 punct de lantisor. un piciorus simplu in fiecare din urmatoarele puncte. 1 pct se lasa nelucrat. R57-R58: 2 pct lantisor. Cele 100 pct se impart astfel: . 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct. 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct. 1 jumatate piciorus dublu in fiecare pct. iar bretelele se vor lucra separat. 1 pct se lasa nelucrat. R71-R80: 2 pct lantisor. R54-R55: 2 pct lantisor. inspre gat. de 4 ori. depinde de model) R81: 1 piciorus simplu in fiecare din cele 46 pct rezervate pentru spate. 1 pct se lasa nelucrat. Vom avea 112 puncte. R59: 2 pct lantisor. 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct. 1 pct se lasa nelucrat. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 24 de pct. 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct. R85-R90 : 1 pct lantisor. R51-R52: 2 pct lantisor. 1 piciorus simplu in fiecare punct. R82-R84: 1 piciorus simplu in fiecare din cele 46 pct.lantisor (vor fi in partea din spate).4 pct ce vor fi lasate nelucrate pentru fiecare sub brat -46 pct pentru spate Partea din spate: se incepe de la primul punct ce urmeaza celor 4 lasate nelucrate (din dreapta cum te uiti la fata sau dosul lucrului.R110.46 pct pentru fata . 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 52 pct. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 50 pct. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare din urmatoarele 25 de pct. R82-R84: 1 piciorus simplu in fiecare din cele 46 pct. scazand cate un pct de fiecare parte. R111 pana la R122: 1 pct lantisor. ramanand 10 pct nelucrate la mijloc. 1 jumatate de piciorus dublu in fiecare punct. R53 : 2 pct lantisor. 1 pct se lasa nelucrat. Se separa 15 pct pentru fiecare din bretele. R91-R100: 2 pct lantisor. 1 pct se lasa nelucrat. Am ajus la rascroitura manecii. 1 pct se lasa nelucrat. 1 pct se lasa nelucrat. (vom avea 100 pcte). (se incepe din al 2-lea ochi de lantisor de legaturadin spate dintre cele doua picioare. Se va forma rascroitura gatului. R105. scazand cate un pct de fiecare parte. 12. (vom avea 108 pcte). R106. 1 pct se lasa nelucrat. R107: 1 pct nelucrat (pentru a face rascroitura).

Se va forma rascroitura gatului. ramanand 14 pct nelucrate la mijloc. R109: 1 pct lantisor. cu 1 piciorus simplu in fiecare punct. . 2 pct lantisor si se lasa nelucrate 2 pcte. Se separa 13 pct pentru fiecare din bretele. de 2 ori. 1 piciorus simplu in fiecare pct (12 si respectiv 11 pt fiecare din randuri) . -se cos cate 2 nasturi pe fiecare din bretelele din spate astfel incat sa se potriveasca cu butonierele de pe bretelele din fata. R108 : se fac 2 butoniere pe fiecare din bretele: 1 pct lantisor. 1 piciorus simplu in urmatoarele 2 pct.se croseteaza marginile cu acelasi fir de aceeasi sau de alta culoare. Pentru fiecare dintre cele 2 bretele din partea din fata scaderile se vor face pe interior. R91-R92: 2 pct lantisor. FINISARE: .(raman 40 pct). 1 piciorus simplu in fiecare din cele 40 pct. iar randurile se vor lucra astfel: R102.se cos partile ce necesita cusute. 1 piciorus simplu infiecare din urmatoarele 2 pct. R105. 2 pct lantisor si se lasa nelucrate 2 pcte. R106. R85-R90 : 1 pct lantisor.R104. 1 piciorus simplu in fiecare pct. 1 jumatate piciorus dublu in fiecare pct. : 1 pct nelucrat (pentru a face rascroitura). R107 pana la R122: 1 pct lantisor. R103. iar bretelele se vor lucra separat. inspre gat. . Deci se scade cu cate 1 ochi la 2 randuri. 1 piciorus simplu infiecare din urmatoarele 3 pct. 1 piciorus simplu in fiecare pct R101.

.

croset .punct fantezie 2 .

R1: Se croseteaza 1 piciorus dublu in al 7-lea punct de lant. *se sare peste 1 piciorus dublu. anul 1984. "303 Modele pentru crosetat si tricotat" Aici este si diagrama facuta de mine: . 3 si 4. 1 piciorus dublu in piciorusul dublu urmator. R3: 4 pct de lant pentru intoarcere *se croseteaza 1 piciorus mic in brida de 5 ochiuri de lant din randul precedent. se sare 1 pct de lant din lantul de baza. Se repeta de la * la * pana se termina randul. 1 pct de lant* Se repeta de la * la * si se termina randul cu 1 piciorus dublu in piciorusul mic de margine R4: 4 pct de lant pentru intoarcere *se croseteaza 1 piciorus dublu in piciorusul mic din randul precedent. 1 pct de lant.Se croseteaza un lantisor de baza lejer care sa aiba un multiplu de 4 puncte de lant plus 5 puncte de lant pentru completarea modelului. apărută la Editura Tehnică Bucureşti. *1pct de lant. iar in urmatorul piciorus dublu din randul precedent se croseteaza: 1 piciorus mic. R2: 1 pct de lant pentru intoarcere se croseteaza 1 piciorus mic in piciorusul dublu de margine. Pentru a continua modelul se repeta randurile 2 . 1 pct de lant. Adaptare facuta dupa o carte scrisă de Doina Silvia Marian. 1 piciorus dublu in piciorusul mic (din randul precedent in care-au fost facute cele 5 pct lant si cele 4 picioruse unite). 5 ochiuri de lant si 4 picioruse duble unite in piciorusul mic anterior* Se repeta de la * la * si se termina randul cu 1 piciorus mic in lantul din margine. 1 pct de lant* Se repeta de la * la * si se termina randul cu 1 piciorus dublu in pantul din margine. 1 piciorus dublu in urmatorul pct de lant*. 5 ochiuri de lant si 4 picioruse duble unite in piciorusul mic.

Se repeta de la * la * pana se termina randul. R1: se croseteaza 1 piciorus mic in al doilea punct de lant din lantul de baza. 1 piciorus mic in mijlocul grupului de 4 picioruse duble din randul precedent (sub punctul de lant)* Se repeta de la * la * si se termina randul cu 1 piciorus mic in lantul de margine Pentru a continua modelul se repeta randurile 2 si 3 . R2: 3 puncte de lant pentru intoarcere se croseteaza 2 picioruse duble in piciorusul mic de margine din randul precedent. si 3 picioruse duble in piciorusul mic din margine R3: 1 pct de lant pentru intoarcrere se croseteaza 1 piciorus mic in piciorusul dublu din margine din randul precedent * 5 puncte de lant.punct fantezie 3 . 1 pct de lant. plus 2 puncte pentru completarea modelului.croset Se croseteaza un rand de baza lejer dintr-un multiplu de 4 puncte de lant. se sare peste 3 puncte de lant din lantul de baza. iar in urmatorul piciorus mic de pe randul anterior se lucreaza: 2 picioruse duble. 1 piciorus mic in punctul urmator*. *5 puncte de lant. *1 piciorus mic in brida celor 5 puncte de lant. 2 picioruse duble* Se repeta de la * la * si se termina randul cu 1 piciorus mic in ultima brida.

anul 1984.Adaptare facuta dupa o carte scrisă de Doina Silvia Marian.croset . apărută la Editura Tehnică Bucureşti. "303 Modele pentru crosetat si tricotat" Diagrama acestui model: punct fantezie 1 .

in urmatorul (al 6-lea) pct de lant se lucreaza 1 piciorus dublu. se croseteaza 1 piciorus dublu in piciorusul de margine al randului precedent. 1 piciorus dublu*. 1 pct de lant. 1 piciorus dublu. plus 4 ochiuri pentru completarea modelului. * se sare peste 4 puncte din lantul de baza. R1: 1 piciorus dublu in al 6-lea punct de lant din randul de baza. sarind peste 4 ochiuri cu 1 piciorus dublu.. Se repeta randul 2 cat se doreste modelul. Adaptare facuta dupa o carte scrisă de Doina Silvia Marian. "303 Modele pentru crosetat si tricotat" Am reusit sa-i fac si o diagrama acestui model. 1 piciorus dublu. 1 piciorus dublu. poate va este mai usor: . se repetea de la * la * si se termina randul crosetand in lantul de margine : 1 piciorus dublu. 1 pct de lant. in urmatorul (al 5-lea) pct de lant se lucreaza 1 piciorus dublu. 1 pct de lant. apărută la Editura Tehnică Bucureşti. R2: 4 pct de lant. se repeta de la * la * si se termina randul. * se sare peste 2 picioruse ale randului precedent si in fiecare din urmatoarele doua picioruse se croseteaza : 1 piciorus dublu. 1 pct de lant. anul 1984. 1 piciorus dublu *. 1 pct de lant.Modelul se lucreaza pe un rand de baza format dintr-un multiplu de 6 ochiuri de lant.

.

R2: *se sare peste 5 puncte din lantul de baza. 2 puncte de lant. 2 pct lant. 2 piciorus duble*. se repeta de la * la * si se termina randul cu 1 piciorus scurt. 3 pct de lant.punct fantezie 4 .croset Se lucreaza astfel: R1: lant de baza lejer. 1 piciorus scurt in piciorusul dublu din margine. in fiecare piciorus dublu din randul anterior se croseteaza *2 picioruse duble. R3: 1 pct de lant pentru intoarcere. 1 piciorus dublu in brida formata de cele 2 pct de lant de pe randul anterior. . sarind peste piciorusul scurt. se termina randul cu 1 piciorus triplu. Se repeta randurile 3 si 4. plus 3 puncte de lantisor pentru completarea modelului. in urmatorul se lucreaza: 2 picioruse duble. 2 picioruse duble*. multiplu de 6. se repeta de la * la * si se termina randul sarind peste 2 pct din lantul de baza si lucrand in ultimul ochi de margine 1 piciorus triplu. R4: 4 pct de lant pentru intoarcere. 1 piciorus scurt in spatiul dintre 2 grupuri din randul precedent*. *3 pct de lant.

anul 1984. apărută la Editura Tehnică Bucureşti. "303 Modele pentru crosetat si tricotat" esarfa crosetata .punctul secret .Adaptare facuta dupa o carte scrisă de Doina Silvia Marian.

Rochitica pentru botez Este lucrata din fire de bumbac 100% .

.

.

.

.

Ca si diagrama pentru modelul rochitelei am folosit: .

Este lucrata cu fir Alpin. 3 Modelul de lucru : punct secret Nota : la inceputul fiecarui rand am lucrat 2 ochiuri de punct secret (astfel pe margine va iesi drept). . croset nr. iar dupa ce am terminat de lucrat esarfa am revenit pe margine cu cateva ochiuri de punct secret pentru a-i da conturul.

.

.

.

.

croset Piciorus dublu = double crochet (dc) .piciorus dublu .

aducandu-l din spate catre fata.Aici sunt 3 randuri crosetate cu piciorus dublu. acum avem 2 bucle pe croset. randurile crosetate cu piciorus dublu se incep cu 2 puncte de lantisor. sau piciorus lucrat pe randul anterior. . Se introduce crosetul in urmatorul punct de lantisor. Se trece firul cu care se lucreaza peste croset. In general.

ramanand tot cu 2 bucle pe croset.Se trece firul cu care se croseteaza peste croset. Se trage firul cu care se lucreaza prin ochiul prin care a fost introdus crosetul si prima bucla imediat urmatoare acestuia. .

Se trece firul cu care se lucreaza peste croset. . rezultand un piciorus dublu. Se trage firul cu care se lucreaza prin cele 2 bucle aflate pe croset.

.) = sc = reprezentat in diagrame printr-un plus (+) Se porneste de la puncte de lantisor corespunzatoare modelului ce doriti sa-l lucrati.piciorus scurt (mic) .croset Piciorus scurt (mic / simplu) = single crochet (engl.

Se introduce croseta in primul pct de lantisor. . Se trage firul cu care se lucreaza prin primul punct de lant. aducandu-l din spate spre fata. apoi se petrece firul cu care se lucreaza peste croseta.

Se petrece firul cu care se lucreaza peste croseta. . aducandu-l din spate spre fata.Acum avem pe croseta 2 fire. Se trage firul cu care se lucreaza prin ambele puncte de pe croseta.

.

pentru "spatele" bonetei: . Diagrame dupa care am crosetat: 1.miercuri. 2 martie 2011 Bonetica pentru botez Este lucrata din fire 100% bumbac.

pentru continuare: caciulita crosetata pentru primavara .2.

care se unesc cu un piciorus alunecat pentru a forma un cerc. se repeta de la * la * pana se termina randul. dupa ce la lucrati nu se uneste primul cu ultimul piciorus lucrate. R5: 1 piciorus dublu in fiecare spatiu de pe randult anterior (pana la semn). se repeta de la * la * pana se termina randul. 2 picioruse duble in urmatorul spatiu*. 2 picioruse duble in urmatorul spatiu*. marcati piciorusul de inceput pentru. la sfarsitul ultimului rand se lucreaza un piciorus alunecat pentru a termina randul.Am folosit fir tris. se va lucra in continuare (oarecum in spirala). R3: cate 2 picioruse duble in fiecare spatiu dintre piciorusele lucrate pe randul anterior. R4: *1 piciorus dublu in primul spatiu dintre piciorusele lucrate pe randul anterior. Apoi se coase floricica. R6: *1 piciorus dublu in primele 2 spatii dintre piciorusele lucrate pe randul anterior. .10 picioruse duble. aprox 40 gr si croset nr. R2: 3 pct lantisor. 4. R7 – R15 : 1 piciorus dublu in fiecare spatiu de pe randul anterior (sau cat se doreste marimea) R16-R20: 1 piciorus scurt in fiecare punct de lantisor. Se lucreaza astfel: R1: 3 puncte lantisor.

.crosetata Este lucrata cu fir tris.4.floare alb cu lila . croset nr.

5 pct lantisor*. 1 piciorus alunecat in urmatorul piciorus scurt*. 1 piciorus scurt in urmatorul punct*. 9 picioruse duble in spatiul format de cele 5 pct. 6 picioruse duble in spatial format de cele 3 pct de pa randul anterior. se uneste primul cu ultimul piciorus lucrat printr-un piciorus alunecat. se repeta de la *la* pana se termina randul. se uneste primul cu ultimul printr-un piciorus alunecat. se schimba culoarea: R4: 1 pct lantisor. Primul set de petale (cele din fata) R2: 1 pct lantisor. 1 pct lantisor. se repeta de la * la * pana vor fi 5 petale.Se incepe cu firul lila: 5 puncte de lantisor care se unesc printr-un piciorus alunecat pentru a forma un cerc. 1 piciorus alunecat in urmatorul piciorus scurt*. R3: *1 pct lantisor. *1 piciorus scurt dupa piciorusul scurt de pe R2. Al doilea set de petale (cele din spate). R6: se lucreaza cu firul lila : 1 piciorus scurt pe fiecare punct de lantisor din petalele . se repeta de la * la * pana vor fi 5 petale. astfel se va lucra baza petalelor. 3 pct lantisor. se repeta de la * la *. *1 piciorus scurt in acelasi loc. avand la sfarsit 5 seturi. se sare 1 punct. 1 pct lantisor. Apoi se lucreaza astfel: R1: pe cerculet se lucreaza 10 picioruse scurte. R5: *1 pct lantisor.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful