1.

1 PENGENALAN KEPADA ALANG SEDAYU RECREATIONAL PARK

Pusat Rekreasi Sedayu (PRS) merupakan satu destinasi percutian yang menarik dan selesa. Disana terdapat chalet diantara 2 sungai, kehijauan dedaunan alam semula jadi, kesegaran udara nyaman, arus sungai yang menyenangkan sentimen dan suasana yang sunyi menjadikan percutian dan program motivasi benar-benar merealisasikan impian anda. Pusat Rekreasi Sedayu (PRS) terletak di Batu 12 3/4, Jln Bentong Lama, Alang Sedayu, 53100 Gombak Utara, Selangor Darul Ehsan, W. Malaysia dan bertempat di tepian anak sungai Gombak dan hanya memerlukan 30 minit perjalanan dari Kuala Lumpur. 1.2 KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN Antara kemudahan yang disediakan oleh pihak pusat rekreasi Alang Sedayu ialah,                Tapak Perkhemahan Restoran Buggy & ATV Riding Chalet Dewan Surau Dewan Makan Khemah Pentas Set Karaoke Tandas Awam Pemandu ke Sungai Pisang Sungai Air Terjun Sungai Pisang Kugiran Muzik

Pisang Pentas live band . Chalet Tapak perkhemahan Waterfall Sg.           Set BBQ Peralatan Sukan Kolam Penceramah Pelatih Rawatan Kecemasan Katering Pakej BBQ Aktiviti Sukan Luar Muzium Orang Asli Bekas Tapak Persembunyian Tentera Jepun Gambar dibawah menunjukkan kemudahan – kemudahan yang telah disediakan oleh pihak Pusat Rekreasi Sedayu.

Flying Fox. Abseiling. Team Building.3 AKTIVITI YANG DISEDIAKAN Antara aktiviti yang disediakan oleh pihak Pusat Rekreasi Sedayu ialah. Latihan Asas Jasmani. Selain daripada aktiviti – aktiviti yang disenaraikan. Kembara Malam. Kembara Hutan. Pusat Rekreasi Sedayu turut menyediakan khidmat kursus motivasi. . khidmat pancaragam/DJ.1. Buggy dan ATV Riding. Rock climbing Flying Fox Kuliah / Ceramah agama ATV Explorer Ketua jurulatih di Pusat Rekreasi Sedayu merupakan seorang yang memang professional dan terlatih kerana memiliki sijil kelayakkan dalam bidang Kejurulatihan Rekreasi Level 1 dan Level 2 dan Kejurulatihan Majlis Agama Islam Selangor. Trekking ke Sungai Pisang. Night Walk. menunggang ATV/BUGGY dan setiap malam minggu ada special occassion dan live band jammed session. River Walk. program bina semangat. program khusus. karaoke. Treasure Hunt. Basic Compass. Rimba Ilmu (mengenal spesies hutan seperti jenis – jenis haiwan dan tumbuhan).

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.