CELE 12 COLOANE ALE SUCCESULUI Jim Rohn Chris Widener

Singura modalitate prin care poti schimba ceva in viata ta este sa te schimbi tu insuti Prima Coloana Munca de modelare a propriei personalitati DEZVOLTAREA PERSONALA Fiecare forma de viata lupta sa isi atinga potentialul maxim , inafara de oameni.Ei pot alege sa fie TOTUL sau NIMIC. De ce sa nu incercam sa descoperim ce lucruri putem sa realizam ? Daca vei continua sa iti pastrezi stilul de viata actual , nu vei reusi sa schimbi nimic !!!

A2a Coloana BUNASTAREA DESAVARSITA Trebuie sa ne ocupam de cele 3 elemente din care este format omul : TRUPUL , SUFLETUL , SPIRITUL . SANATATE , VIATA INTELECTUALA , EMOTIONALA SI SPIRITUALA !!! Aspectul Spiritual este Chintesenta existentei noastre. Al2lea strat este Sufletul , iar stratul exterior este Trupul.

-

A3a Coloana DARUL RELATIILOR INTERUMANE Familia si dragostea trebuie intretinute la fel ca o gradina. Trebuie sa ne punem la treaba timpul, eforturile si imaginatia pentru ca relatiile noastre sa creasca si sa infloreasca Nu lasa sa napadeasca buruienile in gradina TA. Adevaratele valori sunt greu de atins, de aceea prea putin se incumeta sa porneasca in cautarea lor.

A4a Coloana STABILIREA OBIECTIVELOR Noteaza-ti obiectivele pe HARTIE !!! Odata stabilit obiectivul pe termen scurt , mediu si lung te transforma intr-o persoana cu totul diferita. Nu conteaza milionul de $ pe care vrei sa il castigi ci omul care devii pe drumul pe care il parcurgi catre acest obicectiv. Personalitatea pe care o dezvolti si ATIDUDINEA. Nu poti sa schimbi Destinatia peste noapte , dar iti poti schimba directia peste noapte. Alege-ti destinatia si apoi concepe un plan care sa te ajute sa ajungi unde iti doresti!!!

Pentru a atrage oameni loiali trebuie sa fii un om loial. trebuie sa fii un om puternic. Pentru a atrage oameni placuti .Cand ai irosit o zi . A6a Coloana INCONJURATI-VA DE OAMENI ALESI Cine sunt oamenii din anturajul tau . trebuie sa reflectam asupra propriilor noastre experiente si sa invatam ce e bine si ce e rau.Trebuie sa induram cu totii fie chinul disciplinei . inseamna ca ai mai pierdut o zi din viata. incearca sa teschimbi pe tine insuti!!! Atitudinea este in mare parte modelata de influentele celor din jurul tau si de parteneriatele pe care le inchei.Pentru a atrage oameni puternici . In al2lea rand trebuie sa observam cu atentie pe oamenii de succes si sa invatam arta succesului de la ei. fie chinul regretelui. pe un drum pe care nu iti doresti sa mergi.In loc sa incerci sa ii schimbi pe cei din jurul tau .Fii tu Sapanul propriului tau Timp concepe un plan de viata !!! . acesta te va domina in cele din urma.A5a Coloana . Diferenta consta ca disciplina cantareste cateva kilograme . 99% din viata inseamna ATITUDINE !!! - A7a Coloana INVATATURA Trebuie sa invatati pe tot parcursul vietii Educatia primita in scoala te ajuta sa iti castigi existenta.Autoeducarea te ajuta sa castigi o avere In primul rand trebuie sa citim carti. care se conduc si respecta un sistem de valori pe care vrei sa ti-l insusesti si sa-l perfectionezi la randul tau. Asa ca ai grija sa le folosesti pe toate in mod intelept !!! . trebuie la randul tau sa fii un om placut. ce-i mai buni prieteni ai tai? Cum iti influenteaza ei viata? Trebuie sa ne inconjuram de invingatori .In al3lea rand .FOLOSIRE EFICIENTA A TIMPULUI . Citeste o carte pe saptamana !!!! - . care te impinge in directia gresita.Daca nu pui stapanire pe timpul tau . Influenta este extrem de subtila ca un impuls aproape imperceptibil. oameni de succes. pe cand regretul cantareste cateva tone!!! .

Trebuie sa iti cunosti meseria foarte bine. A9a Coloana BANII Venitul e rareori mai important decat dezvoltarea personala Profiturile sunt mai bune decat salariile Trebuie sa muncesti pentru tine . A10a Coloana COMUNICAREA Comunicarea reprezinta interactiunea a 2 sau mai multi indivizi in incercarea de a gasi un teren neutru destinat intelegerii. momentul in care le rostesti dar si gradul de receptivitate al interlocutorului. Secretul prin care putem influenta semenii nostrii este sa-i facem sa ne perceapa ca pe niste indivizi inzestrati cu talent si calitati unice. tonul vocii .Daca vor reusi acest lucru se vor bucura de succes.A8a Coloana VIATA DEPINDE DE ARTA VANZARII Toti cei care isi doresc sa obtina succesul trebuie sa invete arta si stiinta influentei. Vorbeste in fiecare zi cu foarte multi oameni Nu accepta niciodata un raspuns negativ fii precum copiii mici .afla-i toate secretele . Daca vinzi un produs sau un serviciu in primul rand trebuie sa cunosti totul despre acel lucru . ci si modul in care le spui . atat timp cat muncesti pentru altii nu vei castiga prea multi bani. crede in el cu toata fiinta. Solutia poate fi sa muncesti cu norma intreaga la slujba pe care o ai si cu jumatate de norma la cladirea averii tale. Independenta financiara presupune capacitatea de a trai din venitul pe care sa il obtii din resurse personale. Lumea are intotdeauna nevoie de LIDERI extraordinari . convingeri si actiuni pozitive. Pune-ti bazele unei afaceri proprii pe care sa o dezvolti pana cand va ajunge sa iti acapareze tot timpul. Fii perseverent. Comunicarea nu inseamna doar cuvintele pe care le rostesti . au facut o in urma faptului ca au muncit pentru ei si au strans profiturile. 99% din oamenii care s-au imbogatit . Trebuie sa iti apreciezi interlocutorul atat de mult incat sa iti doresti din toata inima sa il asculti!!! A11a Coloana ARTA DE A CONDUCE Sa-i conduci pe altii inseamna sa-i ajuti sa adopte idei . Ai nevoie de un caracter puternic. Cel mai important aspect al comunicarii este procesul de ascultare.

Un lider stie cu exactitate unde se afla este bine anocrat in realitate .- Managerii ii ajuta pe oameni sa se vada asa cum sunt. fizic si financiar! Traieste o viata care sa poata deveni modelul unei vieti ideale!!! MULTI OAMENI ISI IROSESC VIATA SI ASA ATAT DE SCURTA SI ISI PETREC ULTIMELE ZILE COPLESITI DE REGRETE !!! Du o viata care sa fie un MODEL ptr cei ce vor veni Avem 2 optiuni : putem duce o viata de mizerie sau ne putem planifica viata pe care ne-o dorim. BAZEAZA-TI VIATA SI ACTIUNILE PE CELE 12 COLOANE ALE SUCCESULUI FARA SA UITI NICI O CLIPA CA OBIECTIVUL PRIMORDIAL ESTE SA LASI O MOSTENIRE CELOR CARE VOR VENI. dar stie in acelasi timp cum sa aleaga o destinatie mai buna. Lasa-i pe altii sa duca o viata mediocra Lasa-i pe altii sa se certe pentru lucrurile marunte Lasa-i pe altii sa-si linga ranile nesemnificative Lasa-i pe altii sa-si incredinteze viitorul in mainile altcuiva TU DETASEAZA-TE SI URMEAZA UN DRUM DIFERIT !!! EXPLOATEAZA-TI POTENTIALUL LA MAXIM !!! DARUIESTE TIMPUL SI INTELEPCIUNEA TA !!! DARUIESTE RABDARE . Liderii ii ajuta sa se vada intr-o lumina mai buna. Invata-i pe oameni nu doar sa obtina o slujba mai buna ! Ajuta-i sa duca o viata mai buna ! O conditie de bani pentru a fi LIDER este INTEGRITATEA !!! VIZIUNEA Marii lideri au o viziune optimista. Trebuie sa conferi mai multa valoare celor din jur devenind astfel un lider de exceptie Liderii descriu o situatie asa cum ar putea sa fie si ii ajuta pe oameni sa transforme aceasta stare ipotetica intr-o stare de fapt. IUBIRE SI CREDINTA !!! . A12a Coloana LASA O MOSTENIRE IN URMA TA Traieste o viata care ii va imbogati pe cei din jur spiritual . intelectual . Are o VIZIUNE optimista.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful