Acatistul Sfantului Mina Mina - Sfant Mare Mucenic !

(11 noiembrie) Condacul 1 Folositor si ajutator mare te-ai aratat lumii im primejdii, Mucenice, ca pe multi ai izbavit de pagube: pe furi urmarind, pierderile departandu-le si celor ce alearga la tine cu credinta implinind cererea lor; pentru aceasta te rugam , fii milostiv si noua care iti cantam: Bucura-te, Mina, mult-patimitorule! Icosul 1 Intrupandu-se cuvantul lui Dumnezeu s-a luminat faptura, si printr-Insul a izvorat multimea mucenicilor, care au patimit pana la sange, facandu-se aparatori celor neputinciosi; pentru aceasta iti cantam: Bucura-te, stea neapusa. Bucura-te, raza de nematerialnic foc. Bucura-te, lumina celor pagubiti. Bucura-te, caderea celor rapitori. Bucura-te, taina care destainuiesti nelegiuirea. Bucura-te, stavila care opresti ratacirea. Bucura-te, stalp care impiedici necuviinta.

Bucura-te, adanc care pierzi lacomia. Bucura-te, suflare care intaresti inimile celor suferinzi. Bucura-te, mana care descoperi pradaciunile. Bucura-te, lant care fereci pe faptuitorul celor rele. Bucura-te, negura care intuneci gandurile necurate. Bucura-te, Mina, mult-patimitorule! Condacul al 2-lea Biruitor grabnic te-ai facut prigonitorilor celor care voiau a rapi munca saracului amarat de soarta si a stinge fiinta lui , fiind amenintat de intamplari; pentru aceasta strigam lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al 2-lea Sa nu se invredniceasca nelegiuitii a ne supune sub picioarele lor, Sfinte, cand se pornesc asupra noastra ca valurile marii ce vin spumegand pe aripile vanturilor turbate; ci sa cada ca spicele tarinii de fata ta si noi sa te binecuvantam, zicand: Bucura-te, nadejdea noastra cea tare. Bucura-te, caderea nelegiuitilor vrajmasi. Bucura-te, ingradirea nesatioaselor fiare. Bucura-te, infranarea mandrilor rapitori.

nemairabdand urmarile tale cele sfinte. ca se chinuiesc cei ce nu cheama intr-ajutor numele tau. mult-patimitorule! Condacul al 3-lea Dreptatea si pacea avand in cugetul tau. ca de mila ta toata faptura se veseleste. Pentru aceasta. cu post si rugaciuni ti-ai curatit sufletul de pacate si te-ai intarit in credinta Domnului nostru Iisus Hristos. ca se ticalosesc cei ce nu cinstesc minunile tale. suindu-te la munta. ca se cutremura cei ce calca poruncile tale.Bucura-te. izbavitorul celor umiliti. ca se lauda cei ce iti multumesc tie. ca de ingrozirea ta toti cei ce au gresit se pocaiesc. Bucura-te. Bucura-te. ai parasit tabara Frigiei. Bucura-te. caci propovaduind credinta lui Hristos poporului si dovedind . Bucura-te. cantand: Aliluia! Icosul al 3-lea Paganii. Bucura-te. Bucura-te. Mina. Bucura-te. ca se tulbura cei ce te amarasc. Bucura-te. prin care se defaima inselaciunea lor cea idoleasca. nemaiputand suferi ca sa vezi inchinaciunea la idoli.

iar nu pietrele si arama. nemaiavand cu ce te mai spaimanta. Bucura-te. te-au supus la chinuri pe care le-ai primit cu dragoste. mult patimitorule! Condacul al 4-lea . mai ales. ca ai suferit pe tamplele tale ciocane de fier. Bucura-te. Care face minuni. cel ce ai rabdat usturimea ciulinilor. au poruncit sa fii taiat cu sabia.ca El este Dumnezeu. Bucura-te. Pentru aceasta iti cantam: Bucura-te. ca Alexandria s-a ingrozit de credinta ta cea tare. ca n-ai cartit impotriva lui Dumnezeu pentru patimirea ta. ca. ca si alte munci ai suferit cu rabdare. Bucura-te. ca te-ai luptat cu bucurie impotriva trupului si a sangelui. ca ai fost strapuns peste tot cu sulite. cel ce pe urma ai fost ars cu foc. cel ce ai fost frecat peste tot trupul cu tarsane. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. ca multi din privitori te binecuvantam zicand: Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. ca tiranii erau mustrati de cutezarea ta. Bucura-te. Mina.

Bucura-te. pazitorul nedormit al satelor si al oraselor care sufera de pagube. ca sa te binecuvantam zicand: Bucura-te. Bucura-te. dupa noianul pacatelor noastre. de catre un iubitor de Hristos cetatean. ca unde vom nazui afara de tine sa ne linistim. s-a zidit in Alexandria biserica ta. lauda cetatenilor cinstiti cu fapta. fericirea negutatorilor cu bune masuri. Sfinte. Sfinte. decat la tine cel ce ai patimit cu dragoste pentru Hristos si pentru a noastra mantuire. Mucenice. Bucura-te. a ne apara. carora ne inchinam cantand: Aliluia! Icosul al 4-lea Glas ridicand catre tine strigam: Grabeste-te. nu ne dezlipi nadejdilede mila ta cea mare. Bucura-te. si acolo au fost aduse ramasitele moastelor tale. scaparea celor amenintati de vapaie si de vifor. Bucura-te. Bucura-te. aflatorul lucrurilor pierdute. dupa caderea tiranilor vrajmasi ai crestinatatii. . aducatorul lor in starea in care au fost. usurarea popoarelor ce se amarasc de navalirile grozave si de asuprelile nedrepte. dupa Mantuitorul si preacurata lui Maica. tinde-ti mana ta spre noi. in vremea lui Constantin imparatul.Fericita credinta a Rasaritului ridicand in sfarsit crucea intre popoarele pagane.

povatuitorul drumetilor ce te cer in ajutor. mult-patimitorule! Condacul al 5-lea Hrana de mantuire vietii noastre trimite-ne noua. dar care pacat sau ce multime de greseli poate covarsi vreodata nemarginita milostivire a lui Dumnezeu. Sfinte. sa te rogi lui Dumnezeu pentru noi pacatosii ca sa ne linisteasca durerile. Mina. dar. smerindune pana la moarte. Pentru aceasta. scaparea corabiilor cuprinse de vijelie si de furturi. biruind pe vrajmasii care se lupta impotriva legilor Lui. izbavirea oamenilor de moartea naprasnica. Bucura-te. Mare Mucenice Mina. si al nostru aparator grabnic in suferinte. Sfinte. cantand: . cadem catre tine. Bucura-te. ca pacatosi suntem. Bucura-te.Bucura-te. ca sa nu pierim de multimea patimilor ce se indesesc in noi cu prisosinta. avand rugatori cetele mucenicilor? Cu acelea impreuna cantam: Aliluia! Icosul al 5-lea nima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. zice imparatul si Proorocul David. de la Dumnezeu. Bucura-te. Apropie-te. apropie-te de noi cei ce patimim ca sa slavim minunile tale. mangaierea a tot sufletul asuprit si amarat. Bucura-te.

Bucura-te. cand I-ai descoperit adevarul. Bucura-te. Mina. ajutor puternic pentru cei ce pazesc poruncile Lui. ca pe multi i-ai adus la pocainta. iar crestinul. cel ce pururea ii indemni la fapte bune. Bucura-te. Bucura-te. sa botezat vazand minunea. Bucura-te. nadejde nerusinata a crestinilor. mijlocitor fierbinte al celor suferinzi catre Dumnezeu. staruitor grabnic catre Dansul. Bucura-te. tamaie bineprimita la cer in rugaciune. prin tainuirea banilor ce ii lasase spre pastrare la el pana la intoarcerea sa. ingrozindu-se de fapta ce facuse . ca pentru toti te rogi pururea. Bucura-te. cel ce plangi pentru nepriceperea lor. Bucura-te. cel ce nu voiesti rautatile oamenilor. Bucura-te.ca ii povatuiesti a vietui in unire si dragoste. Bucura-te. Bucura-te. mult-patimitorule! Condacul al-6-lea Evreul. vas ales al Sfintei Treimi.Bucura-te. Bucura-te. care era asupritde crestin.

intristarea neamului iudeilor. . Bucura-te. lauda Bisericii Rasaritului. Bucura-te. s-a pocait. vadirea viclesugului tainuit. implinirea datoriilor credintei. crestinatorul iudeului ratacit. ca prin a ei lucrare doua suflete s-au izbavit. ca prin a ta minune s-a aratat puterea darului. Bucura-te. ca nu are stiinta de acei bani. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te.spre vatamarea sufletului pentru iubirea de argint. l-a rapit calul. Bucura-te. strigand lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al-6-lea Pe calcatorul de juramant crestin si vicleanul prieten al iudeului. si tu te-ai aratat femeii lui acasa. Bucura-te. unde marturisise neadevarul. amaraciunea urmarii lor. ca sa trimita barbatului ei aurul iudeului. precum a si urmat si indata s-a descoperit viclesugul. Bucura-te. rusinarea faptelor rele. Bucura-te. De aceea cantam tie: Bucura-te. Bucura-te. aflarea aurului rapit. vrednicule laudator al lui Hristos. pocainta crestinului pierdut. iesind din biserica ta.

Bucura-te. . cuget neprihanit. doctor iscusit. Bucura-te. cum s-ar putea sfarama. Mucenic preafericit. cantand lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al-7-lea Slava Tie. ca sa ne izbaveasca de cursele vrajmasului si sa ne impartaseasca de bunatatile Tale cele nemarginite. de nu am avea cugetul lucrator spre mantuire? Acesta dar. mult-patimitorule! Condacul al-7-lea Lanturile fermecatoare ale diavolului cu care infasura sufletele cele slabe spre a le trage la el. viteaz neobosit. Bucura-te. Bucura-te. intarindu-se de catre puterea Sfintilor Mucenici alesi de Dumnezeu. ca in acest chip sa preaslaveasca numele Tau cel intru tot Sfant. Care dintre noi oamenii si pentru noi ai ales pe Sfintii Tai Mucenici si Apostoli. Mina. si sa cantam: Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. Mina cel de toti iubit.Bucura-te. luptator neostenit. Imparate Sfinte. Dumnezeule atotputernice. risipeste negura inselaciunii si dezleaga legaturile vicleanului prin pocainta. privighetor neadormit.

ca sa scapam de vrajmasi si sa-ti cantam: Bucura-te. s-a facut crestinilor mai dorit. sa ne izbavestide ispitele ce ne apasa si sa ne intarestiin dragostea lui Dumnezeu. Bucura-te. mult-patimitorule! Condacul al-8-lea Numele tau. turn de tarie. Pentru care si astazi patimind cei ce stau inaintea icoanei Tale cu credinta se roaga a te milostivi spre ei. pentru aceasta cadem inaintea ta. nu ne putem lupta si nici nu suntem vrednici de milostivire. Bucura-te. raza de bucurie.Bucura-te. judecator nemituit. ca sa-ti aduca lauda. cantand lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al-8-lea Obositi de valurile intamplarilor ce vin asupra noastra. sprijinitor nepartinitor. Bucura-te. . pentru ca pocainta nu avem. mai mult decat oricare altul dintre sfinti. pentru aflarea grabnica si indestulatoare a orice pagubiri suferite de dansii. Bucura-te. Bucura-te. dar nesfarsit. Bucurate de multe minuni facatorule. adancindu-ne in ganduri si fapte urate. Mina. de daruri datatorule. Mina. mangaindu-i si indeplinind cererea lor.

Bucura-te. Bucura-te. arma nebiruita. si cu . Bucura-te. Bucura-te. lumina sfanta. ca printr-insa sa dobandim maintuirea sufletului si intarirea neputintelor noastre spre a canta lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul al-9-lea Cu sangele tau cel curs pentru dragostea lui Hristos. mult-patimitorule! Condacul al-9-lea Patimile cu care tu ai patimit sa ne fie in ajutorul patimilor noastre si ranile trupului tau acoperamant durerilor ce ne tulbura toata odihna. Bucura-te. gand intaritor.Bucura-te. ancora tare. Bucura-te. miluitorul saracilor. Da-ne dar. dar dumnezeiesc. liman izbavitor. Bucura-te. Bucura-te. zid de scapare. Bucura-te. rabdarea ta Sfinte. Preafericite. inger ceresc. aparatorul crestinilor. Mina. spala intinaciunea pacatelor noastre. in primejdii. Bucura-te.

Bucura-te. Bucura-te. straja neadormita a manastirilor din Muntele Sfant. povatuitor osardnic al celor ce merg la mormantul Mantuitorului. Mina. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. floare frumoasa din partile Siriei. ce avem dupa a lor placere. ca tu esti cel care descoperi toate nelegiuirile si tie se cuvine a canta Bucura-te. pamant roditor de fapte bune. mult-patimitorule! . camp adapat de apele Iordanului.multimea minunilor schimba cugetele celor ce ne prigonesc. margaritar ales de Dumnezeu. spre a nu fi osanditi cu nedreptate si sa nu intunece adevarul pricinilor. mangaierea celor asupriti in judecati. Bucura-te. Bucura-te. cedru crescut intre cedrii Libanului. Bucura-te. Bucura-te. piatra scumpa din comorile Egiptului. biruinta ostasilor ce se lupta pentru credinta. trandafir mirositor intre spinii idolesti. dar prin care s-a implinit menirea magilor de la Rasarit. Bucura-te. Bucura-te.

te-ai aratat a doua zi ca un ostas imparatesc. cantand: Aliluia! Icosul al 10-lea Zadarnica a fost sarguinta vinovatului de a ascunde uciderea strainului pe care. ca cel ucis. s-a spaimantat. Bucura-te. Iar calatorul trezit ca din vis dupa moarte. cerand sa-ti dea pe calator. Pentru aceasta cantam tie: Bucura-te. pentru dragostea ce avea catre tine. minunemai presus de toate minunile. Bucura-te. tu i-ai descoperit fapta si lai mustrat cumplit. . despre care. a dat lui Dumnezeu lauda. spre a-i lua aurul cu care mergea la biserica ta. tu le-ai dezgropat a doua zi. tagaduind ca ar avea stiinta .Condacul al 10-lea Ramasitele calatorului omorat de gazda facatoare de rau. ca vinovatul s-a ingrozit de puterea ta. rugandu-se sa nu-l pierzi. cel care ai primit darul de a intrupa si a da viata trupului taiat in bucati. Bucura-te. ca fapta aceasta n-ai voit sa o descoperi indata. taindu-l bucati si ingropandu-l in gradina sa. ca tu urmandu-i nevazut. innoptand la dansul. intrupandu-l precum a fost si dandu-i viata. Bucura-te. l-a gazduit. necunoscand de ce este mustrat acela. a cazut la picioarele tale cu lacrimi. De aceasta minune ingrozindu-se ucigasul.

marite izbavitor al celor ce te cinstesc. Tu insa nesuferind inselaciunea aceasta. Bucura-te. ca prin iconomia ta amandoi se gaseau in uimire. Mina. minunandu-ne de darul ce ti s-a dat tie de la Dumnezeu. ca si fagaduintei lui a urmat. ai luat vasul de . mangaietorule al tuturor celor ce alearga la tine. mult-patimitorule! Condacul al 11-lea Taina aceasta a sfintei pronii. fagaduind un vas de argint pentru biserica ta. si facand doua deopotriva. cel prin care calatorulsi-a indeplinit vointa. este de nepatruns. Bucura-te. Bucura-te.Bucura-te. acel cu numele tau I s-a parut mai frumos decat acel pentru dansul. drept care a hotarat sa-l opreasca pentru sine. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. cu credinta cantam: Aliluia! Icosul al 11-lea Iubitorul de sine Eutropie. usuratorule al celor cazuti in datorii grele. putandu-se reface trupul cel taiat in bucati al calatorului ucis si a fi adus iarasi la viata. care prin tine s-a savarsit. Mina. Bucura-te. inchinandu-se tie. aducand in biserica ta mari daruri. inzestratorule al fetelor sarace. pentru care.

Pentru aceasta cantam tie: Bucura-te. ca sluga s-a infatisat stapanului sau intreg si nevatamat. slugii de la moarte pentru Bucura-te. a si dus vasul la biserica. Bucura-te. ca pentru dansul ai patimit ca sa si biruiesti cu Dansul. ca pentru fapta iar nu pentru lucru ai infrant vointa cea rea. mustratorul lui Eutropie pentru indrazneala ce facuse. ca el. indreptatorul purtarii sale celei lacome. Bucura-te.la sluga lui cand se spala in corabie si cu dansul impreunal-ai tinut in mare pana cand s-a mustrat Eutropie insusi de lacomia sa. . scaparea nevinovatia sa. Bucura-te. Bucura-te. ca numele Lui s-a preaslavit prin facerea minunilor tale. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. ca indata ai scos pe sluga cu vasul din mare. ca lui Dumnezeu s-a adus prin aceasta lauda. Bucura-te. Bucura-te. ca prin aceasta ai vrut sa arati puterea adevaratei credinte. multumind lui Dumnezeu.

Bucura-te. mahnindu-se schiopul. Bucura-te. Bucura-te. tu insa repetand porunca. el a trebuit sa asculte si indata s-au vazut amandoi vindecati. Bucura-te. ca pe necredinciosi i-ai smerit. Mucenice prea folositorule. amenintata a fi batjocorita pe cale de catre un ostean. ca muta. o femeie oarecare din partile Fecozalieie. . pentru ca s-a crezut departat de la tine. care venea la biserica ta sa se inchine. ca pe iubitorii de Hristos i-ai veselit. ca schiopul spaimantandu-se a fugit. pentru aceasta cantam tie: Bucura-te. a cerut de la tine ajutor cu glas. asteptand vindecarea. spaimantandu-se. nu facea nici o miscare. te-au vazut la miezul noptii. Bucura-te. dupa care femeia a datlui Dumnezeu lauda. zicand: Schiopule. mult-patimitorule! Condacul al 12-lea Vazandu-se Sofia. a vorbit.Bucura-te. si indata ai izbavit-o de navalirea aceluia. scoala pe femeia aceea si mergi de aici. vadindu-l cu rusine catre mai multi. ca si alti bolnavi ai tamaduit. Mina. la care cuvinte. care de mult timp stateau langa biserica ta cu alti bolnavi . cantand: Aliluia! Icosul al 12-lea Schiopul si o femeie muta.

preafericite Mucenice Mina. Bucura-te. pe care cu puterea Sfantului Duh le faci noua celor ce cu credinta cantam: Aliluia ! O. ca pe straini i-ai adapostit. mult-patimitorule! Condacul al 13-lea (acest condac se zice de trei ori) O. Bucura-te. preafericite Mucenice Mina. izbavitorul Sofiei. Bucura-te. Mina. asculta rugaciunea noastra ce-ti aducem din toata inima. ca sa ne izbavesti pe noi de boli si de primejdii. mangaietorul celor asupriti. spre a cinsti pomenirea ta si a marturisi minunile. spre a cinsti pomenirea ta . ca pe flamanzi i-ai hranit.Bucura-te. spre a cinsti pomenirea ta si a marturisi minunile. aparatorul celor din primejdii. ca sa ne izbavesti pe noi de boli si de primejdii. Bucura-te. ca pe vaduve le-ai miluit. pe care cu puterea Sfantului Duh le faci noua celor ce cu credinta cantam: Aliluia ! O. ca sa ne izbavesti pe noi de boli si de primejdii. preafericite Mucenice Mina. indestulatorul celor pradati. Bucura-te. Bucura-te. asculta rugaciunea noastra ce-ti aducem din toata inima. asculta rugaciunea noastra ce-ti aducem din toata inima. Bucura-te.

Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. lant care fereci pe faptuitorul celor rele. . taina care destainuiesti nelegiuirea. mana care descoperi pradaciunile. Bucura-te. Bucura-te. care au patimit pana la sange. lumina celor pagubiti. stalp care impiedici necuviinta. adanc care pierzi lacomia. raza de nematerialnic foc. stea neapusa. si printr-Insul a izvorat multimea mucenicilor. Bucura-te.si a marturisi minunile. Bucura-te. Bucura-te. pentru aceasta iti cantam: Bucura-te. pe care cu puterea Sfantului Duh le faci noua celor ce cu credinta cantam: Aliluia ! Apoi iarasi se zice Icosul intai Intrupandu-se cuvantul lui Dumnezeu s-a luminat faptura. Bucura-te. caderea celor rapitori. negura care intuneci gandurile necurate. stavila care opresti ratacirea. Bucura-te. suflare care intaresti inimile celor suferinzi. facandu-se aparatori celor neputinciosi. Bucura-te.

De aceea ma rog tie. dar prin acele suferinte astazi . ca de ai si patimit munci grele si chinuri infricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos. Mina. ca pe multi ai izbavit de pagube: pe furi urmarind. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul. Sfinte al lui Dumnezeu.Bucura-te. pentru aceasta te rugam . Fericite si Sfinte Mina. caci catre tine. grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau. Mucenice. mult-patimitorule! si apoi se face otpustul. Preasfinte si intru tot laudate. ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat . fii milostiv si noua care iti cantam: Bucura-te. ca stiu. Dupa aceasta se zice aceasta rugaciune : Rugaciune foarte folositoare si grabnic ajutatoare catre Sfantul Mare MucenicMina O. si de minuni facatorule. Mina. paguba mea . scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie: Vezi. Sfinte. mult-patimitorule! si Condacul 1 Folositor si ajutator mare te-ai aratat lumii im primejdii. primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau. vezi saracia si ticalosia mea. vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu. Mare Mucenice Mina. pierderile departandu-le si celor ce alearga la tine cu credinta implinind cererea lor.

fiindca il fagaduise bisericii tale. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine. o! minune. De ceea incredintat sunt ca tot cel ce alearga . i-ai deschis graiul si vorbea curat. ca si din mort si taiat in bucati. nu numai ca ai izbavit pe crestin de juramant. Aceste minuni ale tale. ca sa alerg la ajutorul tau. vazand minunea ta. care venea la biserica ta spre rugaciuni. La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre inchinare. nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela ce o silea spre pacat. nu i-ai descoperit paguba lui? Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine. de minuni facatorule. De asemenea atunci cand iudeul daduse prietenului sau crestin o punga cu galbeni. dar si evreul. din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut in maini. a crezut intru tine si a venit la credinta crestina. Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare. ticalosul si scarbitul. dar. in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau. Sfinte. Tot asa si femeia Sofia. care venea spre inchinare in sfant locasul tau. Asemenea si femeii celei mute. Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei. pe care crestinul tagaduia ca a primit-o. cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui. Asemenea si lui Eutropie.vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu. nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i indarat punga cu galbeni. tu. jurand pentru aceasta chiar in biserica ta. m-au facut pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minunat. tu l-ai vindecat si l-ai facut sanatos. cu rugaciunea indata lai tamaduit. dar si pe ostas dupa cuviinta l-ai certat.

ca oricine a alergat la tine nu s-a intors neajutat. cerand cu credinta ajutor. Amin. fiind scarbit si in paguba. ingenunchind. Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale. ca sa te rogi lui Hristos. ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Sfinte si Mare Mucenice Mina.la tine. alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi. acum si pururea si in vecii vecilor. . si ma rog tie. nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si eu acum. Fiul lui Dumnezeu. Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti . si din pagube si necazuri izbavit. ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Sfinte. pentru mine pagubasul si scarbitul. celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca. ca atunci si astazi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful