Nu te condamna la amarul "As fi putut sa fiu" !

1.Ridicandu-te din fundul prapastiei
Dumnezeu ne daruieste fiecare zi pentru a o folosi dupa bunul plac. O putem irosi sau o putem trai cu folos. Maine aceasta zi va fi trecut pentru totdeauna, lasand in loc ceea ce am ales sa facem cu ea. Ziua poate fi folosita pentru a avea castig si nu o pierdere, pentru a face bine si nu a face rau, pentru succes si nu pentru esec. Pascal afirma: "Realizarile noastre de astazi reprezinta suma gandurilor de ieri. Esti astazi acolo unde te-au adus gandurile tale de ieri si te vei afla maine acolo unde te vor duce gandurile de astazi" .

2.Formula magica
VD=(AI+PS)*BIS O VIATA DINAMICA rezulta din Aptitudinile Innascute adunate cu Principiile pentru Obtinerea succesului, totul multiplicat cu puterea unei Bune Imagini de Sine. Aceasta formula ne provoaca sa ne intrebam ce vrem cu adevarat de la viata. Vrem succes? Succesul inseamna lucruri diferite pentru

adevarate. succesul inseamna sa triaesti dinamic ! 3. Dar definitia mea despre succes are putine in comun cu aceste aspecte ale vietii. prin faima pe care ti-o tragi sau prin puterea pe care o posezi. Ele formeaza temelia acestui princpiu puternic. fara cel ma imic semn de oboseala. Dar majoritatea dintre noi se simt obositi intr-un moment sau altul si incepem sa ne taram prin viata epuizati. ("Daruieste si vei primi") si eu cred ca este. S-a spus ca mintea umana este capabila sa primeasca doua milioane de informatii pe secunda. Primul element de baza este acesta: Nu exista nici un loc in care sa primesti fara sa dai ceva . atunci exista trei afirmatii corolare ce sunt asemenea. Fiecare dintre acele celule este capabila sa primeasca si sa stocheze informatii. De ce? 4.Esti un geniu Ai zeci de miliarde de celule in creier.Daruieste si vei primi Principiul #1: Principiul daruirii Daca principiul daruirii este adevarat. Multi oameni crd ca poti masura succesul prin suma de bani acumulata. saptezeci si cinci de ani la rand. douazeci si patru de ore pe zi.oameni diferiti. Pentru mine.

de asemenea. 6. Cu toate acestea. suntem impinsi in fiecare zi in baltoaca siropoasa a unei mentalitati lenese conform careia putem sa obtinem ceva fara sa dam nimic in schimb. Este posibil sa daruiesti si sa devii mai bogat! Este. Asculta acele cuvinte care-ti intaresc imaginea de sine pozitiva.in schimb. ambitie sau orice atribut care-ti sta la dispozitie atunci cand ai incredere in tine. 5. Nu primesti nimic pe gratis. primim inapoi mai mult decat am dat." Scoate-i de pe frecventa ta pe cei care insinueaza ca nu ai talent.Fii vigilent Principiul#2: Principiul excluderii George Washington este citat ca spunea: "Asociaza-te cu oameni de buna calitate daca iti pretuiesti propria reputatie deoarece este mai bine sa fii singur decat intr-o proasta companie.Transforma-ti visele in realitate Principiul#3: Principiul materializarii Daca dorinta ta cea mai arzatoare se . ceea ce va spori rezervele din camara de unde raruim. Pe masura ce daruim. asculta-i pe cei care te ajuta sa-ti faci o imagine buna si astupa-ti urechile fata de cei care-ti distrug imaginea pozitiva. posibil sa tii totul pentru tine si sa pierzi totul.

Alternativa de a incerca dupa ce ai dat gres nu este o experienta placuta. De ce sa ne temem sa incercam? Unii se tem sa incerce pentru ca se tem sa nu dea gres. familia ta sau omenirea si indeplinirea ei nu va dauna nici unei fiinte. Doar punele pe hartie si citeste lista in fiecare dimineata si seara si vei descoperi ca aceste lucruri ti se vor intampla si tie cum s-au intamplat si altora. Si ce daca dai gres? Ridica-te si mai incearca o data! Suntem fiinte orientate catre scop. la o realizare sau la o deprindere de pe urma careia vei beneficia tu. Artistul din noi Principiul#4: Principiul vizualizarii Vreau sa intelegi ca imginatia noastra si capacitatile noastre creative sunt extraordinar de . Dar o persoana fara scopuri.refera la un obiect. Nu iti face griji despre felul cum se pot indeplini. Nu-ti fie frica sa simti dorinta arzatoare de a realiza mai mult decat pare posibil. 7. atunci ea poate deveni realitate. Suntem conceputi sa realizam mereu ceva. Singura cale sa evoluam este sa ne fortam capacitatile. Nu incerca sa intelegi. Sa iesim din zona noastra de confort si sa facem lucruri pe care nu le-am mai facut niciodata inainte. Te provoc chiar in momentul acesta sa scrii zece lucruri ce doresti sa ti se intample in anul urmator. vise si dorinte se poate spune ca ai intrat in moarte psihica.

iti va oferi o metoda suplimentara de a te motiva pentru a progresa. 8. un scop valoros s-ar irosi. puterea principiului vizualizarii este dovedita de rezultate. o natiune ar putea pieri. In ce consta forta capacitatii noastra de vizualizare? Suntem mai capabili si avem mai multe talente decat credem ca avem. Cei care vad invizibilul pot face imposibilul. ne ocupam de un . Creeaza-ti o imagine mintala clara a ceea ce vrei. sa fii capabil sa vizualizezi incotro mergi si ce vrei. Atunci cand niste scopuri invizibile sunt vizualizate si li se injecteaza entuziasm. insufleteste-o cu propriile emotii si nu te dabatut pana ce nu transformi visul in realitate. Va functiona acest principiu si pentru tine? Singurele idei care vor functiona pentru tine sunt cele cae le vei pune in practica. asa cum se intampla in fiecare zi.Cuvintele transforma gandul in realitate Principiul#5: Principiul verbalizarii Cand vorbim de procesul care transforma cuvintele in realitate. emotii si descrieri precise. Fara viziune. Aceasta putere se afla in noi si asteapta doar sa-si gaseasca canalul prin care sa izbucneasca. Atunci cand te confrunti cu provocari.importante cand vorbim de principiul vizualizarii. o creativa fiinta umana ar putea fi infranta.

tanar sau batran.Descatusarea energiei Principiul#6: Principiul actiunii La un moment dat trebuie sa incepi sa te misti. sa depui munca. Dar tu? Despre ce vorbesti tot timpul? Examineaza-ti astazi. Iata ce a avut de spus Goethe despre descatusarea energiei: "Pierde ziua de astazi tandalind si aceiasi poveste se va intampla si maine. Cuvintele transforma gandurile in realitate. cinstit si fara sa te temi. Seneca a spus odata: "Cuvintele sunt oglinda mintii. as fi urmat-o. daca esti constructor de case sau student. truda. Daca ar fi existat vreo alta cale sa te fac sa intelegi cata energie au cuvintele pe care le scoti din gura. Orice incerci sa faci fii atent la ceea ce spui.". spune numai ceea ce-ti doresti sa ti se intample. isi va putea stapani si drumul in viata.". . sa actionezi. Nu conteaza daca esti om de afaceri sau angajat. Cel care isi poate stapani cuvintele.mod de actiune care nu numai ca are un rezultat sigur dar este si extraordinar de puternic in ceea ce priveste capacitatea sa de a ne afecta vietile. sa faci ceva. Indiferent de situatie iti poti face auto-sugestii negative prin cuvintele pe care le spui in fiecare zi. 9. Principiul verbalizarii este unul capabil sa-ti schimbe viata. efort. Actiunea este cheia. Iisus a spus-o in felul sau: "Gura vorbeste din preaplinul inimii.sa progresezi. modelele de vorbire.

lasa-te captivat de munca ta. Implica-te in ceea ce faci. Nehotararea aduce cu sine intarzieri si zilele iti sunt din ce in ce mai lamentabile. Increderea trambiteaza victoria inainte chiar ca batalia sa inceapa ! " In fiecare zi ne investim increderea in obiecte care si-au castigat dreptul la increderea noastra datorita unor performante din trecut. exista ceva magic in ea.iar ziua de poimaine va fi si mai zadarnica. munceste temeinic. Deschidem robinetul cu increderea ca apa va curge. unul dintre marile secrete pentru a-ti descatusa energia in viata se afla chiar in munca.". 10. Cui acordam increderea noastra. gaseste-ti o varietate de lucruri in care sa te implici si du-le la indeplinire.Crede inainte de a vedea Principiul#7: Principiul increderii Cea mai buna definitie a increderii cred ca este: "A crede fara nici o dovada". O data ce ai inceput mintea ti se infirbanta. ne poluam conversatia cu fraze ca aceasta: "este imposibil sa mai crezi in ceva in ziua de astazi. Actiunea inseamna curaj. Incepe o treaba si ea va fi ca si terminata. daca ea este atat de esentiala pentru succesul nostru in . Apuca-te de orice poti face sau crezi ca poti face chiar acum. bucuria vietii consta in avea multe de facut si a le duce la indeplinire." Nu exista nimic captivant sau placut in a sta degeaba. De fapt. Stam pe scaun cu increderea ca nu se va rupe. Si totusi.

Daca esti capabil sa controlezi forta sa exploziva visele tale vor ajunge pe orbita! El transforma pe cei care spun <nu trebuie> in oamenii care spun <trebuie>. Emerson a spus ca niciodata nu s-a realizat ceva grandios fara entuziasm. ci de a face ceea ce se afla la indemana noastra.viata? Principala noastra preocupare in viata nu trebuie sa fie aceea de a atinge ceea ce se afla in indepartare.". Entuziasmul se poate dobandi iar atunci cand exista trebuie exprimat.Fa ceea ce ai de facut indiferent daca iti place sau nu Principiul#9: Principiul autodisciplinei . In orice intreprindere din viata rezultatele sunt direct proportionale cu entuziasmul. Entuziasmul transforma oamenii care care incep cursa in castigatori si pe oamenii umili in campioni. 11. Robert Schuller a exprimat acest lucru in felul sau: "Entuziasmul este puterea care care te propulseaza de la decolarea lenta la zborul impetuos. 12.Putina verva! Principiul#8:Principiul entuziasmului Cuvantul entuziasm vine din grecescul en theos care tradus cuvant cu cuvant inseamna "Zeul din interior". sustinut.

dar sa continuam sa punem un picior inaintea celuilalt pana la destinatie.Continua pana reusesti Principiul#10: Principiul perseverentei Cat timp trebuie sa continuam sa invatam despre afacerea sau profesia noastra?Pana cand invatam tot ce avem nevoie. Daca ai fost destul de intelept sa-ti stabilesti prioritati si un sistem de valori care sa includa autodisciplina.Dificultatile unei persoane incep atunci cand nu poate face ce-i place. Pentru a face cea mai dificila calatorie. daca ai cu adevarat dorinta arzatoare de a-ti realiza un obiectiv. ca exista un pret care trebuie platit pentru a obtine ceea ce iti doresti si care nu este niciodata atat de mare ca pretul pe care-l platesti in caz de esec! 13. Daca dorinta este suficient de puternica.o atitudine personala corecta! Vei sti. atunci poti trai avand cea mai grozava forma de motivatie.disciplina poate fi dezvoltata. dupa cum stie fiecare persoana cu spirit de autodisciplina. Cat trebuie sa sa continuam sa muncim pentru un scop? Pana il realizam. . trebuie sa facem cate un singur pas. Daca exista o calitate pe care o au toti oamenii de succes din lume aceea este perseverenta. Nu putem separa disciplina de dorinta.

Minunatul factor de multiplicare al unei bune imagini de sine Imaginea d sine este totalitatea parerilor. In realitate nu ramai cee ce esti acum. capacitatea de a evolua si a te schimba. Orice gandim. dar sa nu crezi asta despre tine. .14. "Ideile individului despre sine reprezinta baza personalitatii. fie accepti un proces de deadere si autodistrugere. simtim si facem este in conformitate cu imaginea pe care am creat-o in interiorul nostru. Tu alegi. a colegilor si a carierei. faptelor si sentimentelor pe care le-ai acumulat despre tine insuti. nu-ti vei folosi niciodata capacitatile la intregul potential." Hotaraste-te ce fel de persoana vrei sa fiii. s-ar putea sda fii foarte talentat si sa ai capacitatea sa-i convingi pe altii. Acest lucru este mult mai important decat toate posesiunile materiale pe care le vrei sau decat realizarle in afaceri sau pe plan profesional. Ele afecteza fiecare aspect a comportamentului uman: capacitatea de a invata. In ziua de azi se pune prea mult accent pe mentinerea starii existente. fie iti asumi un proces de perfectionare si dezvoltare. Daca nu te hotarasti ce fel de om vrei sa fii ai putea ajunge intr-un moment din viata ta in care lucrurile pe care ai crezut ca le vrei nu se potrivesc cu persoana care ai devenit. alegerea prietenilor. Drept urmare.

Cu fiecare zi a vietii mele decizia de a cauta echilibru si implinirea intregului potential mi se pare tot mai inteleapta. Prietene valorifica-ti potentialul! . Te provoc sa folosesti tot ceea ce esti pentru a deveni tot ceea ce poti fi.