You are on page 1of 1
Autor: Lolasvord11 Krema protiv pigmentnih fleka Dugotrajno izlaganje suncu, upotreba solarijuma i raznih parfimisanih krema najčešće

Autor: Lolasvord11

Krema protiv pigmentnih fleka

Dugotrajno izlaganje suncu, upotreba solarijuma i raznih parfimisanih krema najčešće dovode do pojave pigmentnih fleka [takozvanih staračkih]. Tretmani kod kozmetičara su najcesće skupi i moraju se ponoviti par puta. Ovo je jeftiniji nacin i prilično delotvoran.

 

Sastojci

Sastojci
Priprema dobra dečja krema [Pavlovic najbolje] cvetovi nevena ulje od nevena [ili biljna esencija] maslinovo ulje

Priprema

dobra dečja krema [Pavlovic najbolje] cvetovi nevena ulje od nevena [ili biljna esencija] maslinovo ulje

  • 1. Ukoliko ne možete nabaviti već pripremljeno ulje od nevena{može se naži u parfimerijama], onda ga sami pipremite. Potrebni su vam cvetovi nevena i maslinovo ulje tek da ih prekrije. Zagrejte toliko da bude vruće ali da ne počne da se prži. I na tako niskoj temperaturi zagrevajte 3o minuta. Ostavite preko noci da odstoji. Sutradan mešavinu dobro izgnjecite i procedite kroz gazu uvrćući je.

  • 2. Dečju kremu prebacite u veću posudu i nalivajte dobijeno ulje muteći kašicicom. Količina ulja se odredjuje prema količini kreme. Vaša krema je gotova kad dobijete teksturu veoma mekane kreme. U slučaju da ste dodali previse ulja, necće ništa pokvariti. Beće samo nešto redje.

  • 3. Mozete je koristiti, osim za fleke, i za regenerativnu masku ili povremeno kao noćnu kremu. Takodje se može koristiti i za lečenje nekih vrsta gljivica na stopalima.

4. Od prijateljice, koja je primenila ovaj način, sam danas saznala recept, pa vam prenosim. Jednu
  • 4. Od prijateljice, koja je primenila ovaj način, sam danas saznala recept, pa vam prenosim. Jednu običnu tabletu C vitamina dobro usitnite, prelijte sa vrlo malo vode ili čaja od kamilice, tek da dobijete gustu masu. Nju nanesite na problematično, očišćeno i obavezno zdravo mesto, da bi se izbegla iritacija. Ostavite da se osuši, pa beli ostatak lagano sklonite ne trljajući mesto.Postupak ponavljajte par puta na dan.U slučaju pojave crvenila ili pečenja, napravite pauzu od 1 do 2 dana pa produzite. Nisam probala a njoj kaže pomoglo.

Posluživanje

Decja krema se preporucuje jer u njoj ima najmanje konzervansa.

Autor: Lolasvord11 Krema protiv pigmentnih fleka Dugotrajno izlaganje suncu, upotreba solarijuma i raznih parfimisanih krema najčešće

www.coolinarika.com