lauraadamache.

ro

http://www.lauraadamache.ro/2009/09/zahar-granulat.html

Zahar granulat
Stiu ca de mult am promis ca o sa postez aceasta reteta si imi cer scuze ca nu am facut-o pana acum. Alaltaieri Bianca m-a intrebat de aceste granule asa ca mi-am amintit de reteta si am si prestat-o. Este foarte simpla si de multe ori o fac si eu in casa pentru ca aici desi se gasesc la magazin costa ceva asa ca e mai simplu si mai economic sa le facem noi. Nu arata perfect ca cele cumparate dar se comporta foarte bine la cuptor.

Ingredient e: 100 gr zahar pudra cumparat (cel din comert cont ine amidon) 10 gr apa Est e f oart e import ant sa f olosim zahar cumparat deoarece amidonul cont inut de acest a impiedica t opirea zaharului in t impul coacerii. Amestecam apa cu zaharul,

si le lasam timp de 1 ora. bagam granulele in cuptorul rece.vom obtine o compozitie destul de sfaramicioasa dar luam bulgarasi mici in palma si ii framantam pana se compacteaza dupa care dam biluta printr-o razatoare ca aceasta. avem grija sa razuim apasat si incet si direct pe o foaie de hartie de copt asezata i tava de la cuptor. . functia cuptor ventilat. apoi aprindem cuptorul la 40 grade. Acum avem 2 optiuni: 1.

insistati fara sa mai adaugati apa deoarece in contact cu caldura mainii pana la urma zaharul se .2. Am ornat un tortino cu aceste granule. lasam granulele intr-un loc cald dar uscat din bucatarie. P. Granulele nu s-au topit. eventual pe un dulap inalt. si l-am copt timp de 12 minute la 220 grade. timp de 24 de ore.S: Incercati sa nu puneti mai mult de 10 gr apa si chiar daca pare imposibil de obtinut o biluta.

VN:F [1.va compacta.20_1166] Zahar granulat. 0 2009/09/10| În categoria Prajituri .9.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful