Cuprins

Introducere Modelare Utilizarea maşinii Baguette and Co Probleme şi soluţii

Reţete

Introducere
Citiţi aceste câteva prime pagini cu atenţie pentru că ele conţin informaţii importante pentru următoarele reţete. Calitatea şi prospeţimea ingredientelor folosite şi precizia de măsurare sunt esenţiale dacă vreţi să faceţi pâine cu succes. Mai jos sunt explicaţii privind numeroasele ingrediente folosite şi caracteristicile lor. Făina: făina de grâu este clasificată conform cantităţii de tărâţe pe care o conţine şi conţinutului de cenuşă. (Conţinutul de cenuşă este conţinutul mineral care rămâne după incinerarea timp de 2 ore într-un cuptor la 900°C.) În Franţa şi Germania numărul tipului corespunde unei făini cu un conţinut mai înalt sau mai scăzut de tărâţe, fibre, vitamine, minerale şi elemente de urmărire. În Marea Britanie şi SUA este clasificată după rata extracţiei, adică cantitatea din grăunţe care este înlăturată în timpul măcinării. - Făină de copt moale albă: (rata extracţiei 75%) - Făină de copt dură albă: anume pentru producerea pâinii (de asemenea rata extracţiei 75%, dar făcută dintr-un grâu cu conţinut mai înalt de proteine decât făina moale) - Făină intermediară (rata extracţiei 85%) - Făină integrală (rata extracţiei 100% - nimic nu este înlăturat în timpul măcinării) (Notă: făina de secară este clasificată în acelaşi mod.) Folosirea unei cantităţi mari de făină cu un conţinut ridicat de tărâţe va da o pâine mai slab crescută. Cantitatea deApă necesară va varia şi ea în funcţie de tipul făinii. Urmăriţi consistenţa aluatului, care, când se formează o minge, trebuie să fie neted şi elastic şi nu trebuie să se lipească de vasul de copt. Făina poate fi clasificată în două grupe: cele potrivite pentru pâine şi cele care nu sunt potrivite. Făina care este potrivită pentru pâine are un conţinut înalt de gluten, care ajută pâinea să crească. Acestea includ mai ales făina de grâu, făina de secară albă şi făina de kamut. Tipurile de făină care sunt mai puţin potrivite pentru pâine (secară, porumb, hrişcă, castane) trebuie folosite cu alte tipuri de făină, în proporţii de 10 până la 50% în funcţie de făină (unele au un gust foarte puternic şi prin urmare ar trebui folosite cu moderaţie). Ce face o făină potrivită pentru pâine depinde în mare măsură de tipul şi locul de unde vine grâul. Acesta este secretul de fabricaţie al mărcii de făină! În magazine puteţi găsi făinuri şi drojdii care sunt anume pentru pâine, de exemplu făina specială de pâine dură de la Francine. Francine îşi foloseşte marea experienţă în domeniul morăritului pentru a alege cu grijă cele mai bune varietăţi de grâu din Franţa potrivite pentru pâine. Gama Francine de făinuri de pâine garantează prin urmare o pâine bine crescută cu un gust delicios şi vă permite să schimbaţi pâinile după cum vă duce fantezia (făină specială de pâine de fermă, făină specială multicereale, făină de secară, etc.). Ei mai produc şi un soi de drojdie de brutărie special pentru pâine.

Introducere
Drojdia de brutărie (saccharomyces cerevisiae): acesta este un produs viu, esenţial pentru producerea pâinii care îi dă volumul şi gustul pe care le ştiţi şi care vă plac! Drojdia de brutărie există în mai multe forme: proaspătă în cubuleţe, uscată şi activă pentru a fi rehidratată sau uscată şi instant. Drojdia este vândută în supermarketuri (la produse de patiserie sau produse proaspete), dar mai puteţi cumpăra drojdie proaspătă şi de la brutăria locală. În formă proaspătă sau uscată instant, drojdia ar trebui adăugată direct în vasul de copt al aparatului de pâine cu celelalte ingrediente. Amintiţi-vă să fărâmiţaţi drojdia proaspătă cu degetele pentru a o face să se dizolve mai uşor. Doar drojdia uscată activă (în granule mici) trebuie amestecată cu puţinăApă călduţă înainte de folosire. Alegeţi o temperatură aproape de 37°C, dacă este mai scăzută nu va mai creşte aşa de bine, mai înaltă o va face să-şi piardă puterea de creştere. Respectaţi cantităţile precizate şi amintiţi-vă să multiplicaţi cantităţile dacă folosiţi drojdie proaspătă (vezi graficul cu echivalenţele de mai jos). Maia fermentată: puteţi folosi şi maia fermentată în loc de drojdie. Aceasta este o maia uscată naturală care se poate găsi în magazinele cu hrană sănătoasă. Ea dă pâinii un gus diferit şi creşte diferit. Proporţia de utilizare este de 2 linguri pentru 500 de grame de făină. Praf de copt: acesta trebuie folosit doar pentru coacerea plăjiturilor şi nu este potrivit pentru pâine. Capacitatea de creştere a făinii elimină necesitatea prafului de copt. Echivalentele de cantitate/greutate între drojdia uscată şi drojdia proaspătă Drojdie uscată (în lgt) Drojdie proaspătă (în g) 1 12 1.5 20 2 25 2.5 30 3 35 3.5 40 4 50 4.5 55 5 6

Introducere

Lichide: toate lichidele folosite trebuie să fie la temperatura camerei sau puţin mai călduţe (dar nu mai calde de 38°C), pentru a asigura reacţia corectă cu drojdia. Puteţi folosi apă, lapte sau sucuri de fructe sau de legume. Sare: aceasta este esenţială pentru pâine. Ea îmbunătăţeşte gustul şi permite aluatului să crească. Ea trebuie măsurată cu grijă, pentru că prea puţină sare poate face aluatul să crească prea mult şi apoi să cadă la copt, în timp ce prea multă sare încetineşte procesul de fermentaţie. Folosiţi întotdeauna sare fină (sarea mare poate zgâria vasul de copt al maşinii) şi de preferat sare nerafinată. NB, sarea şi drojdia nu ar trebui să intre în contact înainte ca maşina să înceapă procesul de frământare.

melasă sau chiar sirop de arţar. tăiaţi-l în bucăţi mici pentru a-l amesteca mai uşor. Dacă sunteţi începători.Introducere Introducere Zahăr: acesta ajută şi el procesul de fermentaţie. de pâine are grijă de toate etapele fabricării pâinii. care se pot adăuga la început. Apoi. legume uscate sau proaspete. zahăr brun. Ele mai sunt şi emulsifiante. de la creştere la coacere. Dacă folosiţi unt. Lapte şi produse lactate: folosirea laptelui sau a produselor lactate adaugă valoare nutritivă pâinii şi. Alte ingrediente: Grăsimi: grăsimile fac o pâine mai moale. În afară de condimentele măcinate. aceste ingrediente trebuie puse în vasul de copt când auziţi bipul. seminţe. hrăneşte drojdia şi face pâinii o coajă aurie. aceste ingrediente trebuie adăugate în cantităţi mici. Ouăle: ele îmbogăţesc aluatul. Maşina dvs. Ele modifică gustul şi textura pâinii şi o ajută să crească. cu făina. până ce o puteţi face perfect. desigur. ca să nu se spargă în timpul procesului de frământare. Tot ce vă trebuie este s-o scoateţi afară să se răcească pe un grătar timp de o oră înainte s-o mâncaţi. altfel aluatul nu va creşte corect. fructe. mai gustoasă şi îi cresc timpul de depozitare. el trebuie măsurat precis. bucăţi de şuncă sau măsline se pot adăuga în pâine. . miere. Se pot folosi toate felurile de grăsimi. ci să fie doar amestecate în aluat. Puteţi folosi produse proaspete sau să adăugaţi puţin lapte praf. Puteţi folosi zahăr pudră. vă sfătuim să încercaţi o reţetă simplă mai întâi. zahăr de trestie. cu toate că untul şi uleiul de măsline dau cel mai bun gust. Notaţi orice modificări pe care le faceţi reţetei iniţiale şi păstraţi notele pentru referinţe. care dau un aspect plăcut interiorului pâinii. îi modifică gustul şi textura. Arome şi suplimente opţionale: condimente. îmbunătăţesc culoarea pâinii şi îi dau o textură mai moale. Ele sunt folosite pentru a face brioşele şi pâinea brioşă. Ca în cazul sării.

Modelare .

Modelare .

Modelare .

Modelare .

Modelare .

Modelare .

şi un cârlig de metal pentru scoaterea pâinilor din vas şi pentru a scoate uşor lamele. o nouă maşină de pâine care vă permite să vă mulţumiţi întreaga familie făcând noi tipuri originale de pâine. Accesoriile: Aparatul dvs. făcute în casă. . Ecranul de afişaj vă dă timpul de coacere şi când veţi auzi bipul pâinea dvs. dar şi baghete crocante aurii. alegeţi reţeta şi pregătiţi toate ingredientele necesare. Cum funcţionează: Când vreţi să faceţi pâine.5 kg. . o funcţie de păstrare la cald a pâinii porneşte automat. Utilizarea maşinii Baguette and Co Utilizarea Programele: Programele aparatului dvs. pâini grozave şi cozonaci. Fiecare etapă se derulează pe rând.000 g sau 1. Alegeţi greutatea pâinii (750 g. 1. cu ustensilele tradiţionale ale brutarului: cuţit zimţat şi pensulă. Când toate ingredientele sunt gata. Puteţi prin urmare să vă programaţi pâinea înainte să şi alegeţi timpul când vreţi să fie gata.Un vas de copt făcut din două tăvi neaderente pentru baghetele dvs. este gata şi puteţi s-o scoateţi din vas.Un pahar de măsurat şi o lingură pentru a face mai uşor de adăugat ingredientele.Baguette and Co. iar coacerea va începe. rumenită sau foarte rumenită. pentru a asigura o pâine de bună calitate. . are o funcţie de pornire întârziată. Păstrarea la cald: la sfârşitul timpului de coacere. puneţi vasul în maşină şi selectaţi programul potrivit din meniu. Daţi frâu liber imaginaţiei dvs.Un vas de frământat cu două lame de frământat. Baguette and Co vine cu toate accesoriile necesare: . astfel încât pâinea dvs. Maşina dvs. tot ce mai trebuie să faceţi este să porniţi programul. Funcţii : Pornirea amânată: aparatul dvs. Odată ce aţi făcut aceasta. are grijă de toate etapele făcutului pâinii aşa cum ar face-o un brutar profesionist.500 g) şi apoi culoarea pe care o doriţi: rumenită uşor. sunt foarte variate şi vă vor permite să faceţi baghete. Cântăriţi fiecare ingredient şi respectaţi cantităţile stabilite. de la frământat la crescut şi la copt şi chiar păstrează pâinea caldă. dar şi prăjituri şi gemuri. Luaţi vasul de frământat din aparat şi respectaţi scrupulos ordinea indicată când adăugaţi ingredientele. Scoateţi lamele din pâine cu cârligul de metal şi bucuraţi-vă de gustul pâinii proaspete.. să-şi păstreze tot gustul. şi bucuraţi-vă de experienţă şi de alimente. în care puteţi face diferite tipuri de pâine de până la 1.

Reţete Reţete speciale Franţa Italia Reţete clasice Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Olanda Orient Turcia Belgia SUA Germania Spania .

Reţete clasice Reţete clasice Pâine albă Pâinea fermierului Pâine integrală Pâine rapidă Pâine de secară din Auvergne Pâine tradiţională Pâine de sandvişuri Pâine ţărănească Pâine de grâu şi secară Brioşe Pâine cu lapte .

sare.). Pâine albă “Extrem de simplă şi foarte rapidă”: pentru începători. Selectaţi programul 9. Apăsaţi butonul stop/start. ceapă etc. pentru cei mai puţin răbdători şi iubitorii de mâncare. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. La sfârşitul programului. ulei de floarea-soarelui. Pâine rapidă Greutate Apă Ulei de măsline Sare Zahăr Lapte praf degresat Făină simplă Drojdie uscată 300ml 1½lg 1½lgt 1lg 1½lg 480g 3lgt 750g 1000g 400ml 2lg 2lgt 1½lg 2½lg 640g 4lgt 1500g 600ml 3lg 3lgt 2lg 3lg 960g 6lgt . Selectaţi programul 12. în ciuda ideilor preconcepute. opriţi maşina. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Făcută cu făină albă. adăugaţi un ingredient opţional dacă doriţi (usturoi. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. bucăţi de şuncă sau chorizo. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. măsline. Puneţi vasul de copt în maşină. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. este foarte hrănitoare. Apăsaţi butonul stop/start. este o pâine perfectă pentru aperitive. Alegeţi unul din următoarele ingrediente: Măsline verzi 90g 130g 190g Bucăţi de şuncă 150g 200g 300g Reţeta de pâine de bază pentru cei care fac pâine acasă. Este ideală pentru gustări dulci sau savuroase. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. pentru că conţine fosfor. această pâine este pentru voi! Se poate mânca în orice moment al zilei. La sfârşitul programului. sare şi zahăr. potasiu şi calciu. garnisită cu ceapă. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată.Reţete clasice Reţete clasice Greutate 750g 1000g 1500g Apă 315ml 420ml 540ml Sare 1½lgt 2lgt 3lgt Zahăr ½lg 1lg 1½lg Făină simplă 520g 700g 900g Drojdie uscată 1lgt 1½lgt 2lgt Opţional. greutatea pâinii şi culoarea cojii dorită. zahăr şi lapte praf. Când auziţi bipul. opriţi maşina. Puneţi vasul de copt în maşină. când sunteţi grăbiţi. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul.

Metoda fermentaţiei îi permite să ţină mai mult fără a se strica. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul.000 g Apă > 405 ml Sare > 2 lgt Zahăr > 1 lg Făină simplă > 560 g Făină integrală > 130 g Drojdie uscată > 2 lgt Opţional. Este de asemenea bogată în mod natural în vitamina B. Puneţi vasul de copt în maşină. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Greutate Pâine integrală 750g 1000g 1500g Apă 305ml 405ml 520ml Ulei de floarea-soarelui ½lg 1lg 1½lg Sare 1½lgt 2lgt 3lgt Zahăr 1lg 1½lg 2lg Lapte praf degresat 2lg 2½lg 3½lg Făină simplă 240g 330g 420g Făină integrală 120g 165g 210g Făină de secară 120g 165g 210g Drojdie uscată 1½lgt 2lgt 2½lgt Excelentă pentru sănătatea dvs. sare. zahăr şi lapte praf. . scoateţi tava de copt şi scoateţi pâinea. Când auziţi bipul. Apăsaţi butonul stop/start. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. opriţi maşina. este recomandată ca parte a majorităţii dietelor pentru că este făcută din făină care include întregul bob de grâu: miezul făinos. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. săruri minerale şi fibre. adăugaţi nucile sau alune de pădure dacă doriţi.Reţete clasice Reţete clasice Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Selectaţi programul 10. La sfârşitul programului. Apăsaţi butonul stop/ start. coaja şi germenul de grâu. sare şi zahăr. ulei de floarea-soarelui. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia. Apoi adăugaţi cele două făini şi drojdia uscată. îşi ia culoarea de la învelişul exterior de grâne. Aceasta a făcut-o apreciată în mod special la ţară. Pâinea fermierului Greutate > 1. La sfârşitul programului. Selectaţi programul 9. Alegeţi unul dintre următoarele ingrediente: Alune de pădure > 150 g Nuci > 150 g Cu aroma uşoară de pădure. opriţi maşina. Puneţi vasul de copt în maşină.

Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Apăsaţi butonul stop/start. coaja este sfărâmicioasă şi are un gust bine echilibrat delicioasă cu cafea! Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. ulei de floarea-soarelui. Selectaţi programul 10. Apoi adăugaţi cele trei tipuri de făină şi drojdia uscată. Este proporţia de făină de secară cea care face diferenţa. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. Poate fi mâncată cu produse savuroase sau dulci: la micul dejun. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. zahăr şi lapte praf. la fel de bună rece sau prăjită. Puneţi vasul de copt în maşină. Puneţi vasul de copt în maşină. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. sare. opriţi maşina. opriţi maşina. zahăr şi lapte praf. pentru sandvişuri la prânz. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. La sfârşitul programului. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Apăsaţi butonul stop/ start. Pâine ţărănească Pâine de sandvişuri Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. La sfârşitul programului.Reţete clasice Reţete clasice Greutate 750g 1000g 1500g Apă 370ml 490ml 635ml Ulei de floarea-soarelui ½lg 1lg 1½lg Sare 1½lgt 2lgt 3lgt Zahăr 1lg 1½lg 2lg Lapte praf degresat 1½lg 2lg 2½lg Făină simplă 180g 240g 310g Făină integrală 340g 460g 590g Drojdie uscată 1lgt 1½lgt 2lgt Aceasta este verişoara pâinii de la fermă. Greutate Pâine tradiţională pentru sandvişuri. pâine prăjită la ceai şi canapele la aperitiv. interiorul rămâne umed graţie conţinutului de lapte. Textura sa este fină şi regulată. sare. Selectaţi programul 8. Apă 270ml 325ml 405ml Ulei de floarea-soarelui 1½lg 2lg 2½lg Sare 1½lgt 2lgt 2½lgt Zahăr 1½lg 2lg 2½lg Lapte praf degresat 2lg 2½lg 3lg Făină simplă 500g 600g 750g Drojdie uscată 1½lgt 1½lgt 2lgt 750g 1000g 1500g . ulei de floarea-soarelui.

Drojdie uscată ¾lgt 1lgt Puneţi vasul de copt în maşină. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Pâine tradiţională Greutate Apă Sare Făină simplă Făină de secară Drojdie uscată 340ml 450ml 585ml 1½lgt 2lgt 2½lgt 490g 650g 845g 40g 50g 65g ½lgt ¾lgt 1lgt 750g 1000g 1500g Această pâine este uşor închisă la culoare graţie unei tuşe de secară care îi dă caracter şi o ajută să ţină mai mult. 1500g 780ml 2½lgt 260g 650g 1½lgt O reţetă tradiţională cu aroma puternică şi gustul bun al secarei. Selectaţi programul 9. La sfârşitul programului. Selectaţi programul 9. Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia uscată. opriţi maşina. Puneţi vasul de copt în maşină. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. La sfârşitul programului. opriţi maşina. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Făină simplă 150g 200g Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină Făină de secară 375g 500g şi drojdia uscată. 450ml 600ml Puneţi ingredientele în vasul de copt în Apă (33°C) Sare 1½lgt 2lgt următoarea ordine: apă şi sare. Apăsaţi butonul stop/start. . greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii.Reţete clasice Pâine de secară din Auvergne Reţete clasice Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi Greutate 750g 1000g urmăriţi tabelul. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă şi sare. Apăsaţi butonul stop/start. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul.

sare şi zahăr. greutatea brioşei şi culoarea dorită a cojii. Drojdie uscată ¾lgt 1lgt 1½lgt Puneţi vasul de copt în maşină. Apă 375ml 500ml 650ml Puneţi ingredientele în vasul de copt în Sare 1½lgt 2lgt 2½lgt următoarea ordine: apă şi sare. adăugaţi fulgii de ciocolată dacă doriţi. Selectaţi programul 11. este perfectă pentru micul dejun sau ceai. Apăsaţi butonul stop/start. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Puneţi vasul de copt în maşină. Apăsaţi butonul stop/start. unt înmuiat. sau cu ciocolată pentru a o face şi mai irezistibilă! Nu prea dulce. Selectaţi programul 9. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. La sfârşitul programului. Greutate 750g 1000g 1500g Pâine de grâu şi secară Reţete clasice Brioşe Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. pentru tineri şi vârstnici! . Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: lapte. Greutate Ouă Lapte Unt Sare Zahăr Făină simplă Drojdie uscată Fulgi de ciocolată (opţional) 3 60ml 140g 1½lgt 50g 430g 1lgt 75g 750g 1000g 1500g 5 6 80ml 100ml 200g 230g 2lgt 2½lgt 70g 80g 575g 670g 1½lgt 2lgt 100g 125g O brioşă aurie pentru a vă lumina ziua. Când auziţi bipul. opriţi maşina. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Pe scurt. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Făină simplă 300g 400g 600g Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi Făină de secară 225g 300g 450g drojdia uscată. Are un gust destul de dulce şi merge bine cu brânză sau fructe de mare. ouă. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. opriţi maşina. La sfârşitul programului. merge foarte bine cu salată sau brânză dar şi cu iaurt sau gem.Reţete clasice Această pâine este făcută din făină de grâu şi de secară în părţi egale.

Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. Selectaţi programul 8. Puneţi vasul de copt în maşină. opriţi maşina. adăugaţi stafidele sau fructele zaharisite dacă doriţi. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Puţin lapte. Alegeţi unul din următoarele ingrediente: Stafide 60g 70g 80g Fructe zaharisite 60g 70g 80g 1000g 1500g O pâine delicioasă în stil vienez cu o textură moale. făină şi iat-o! Puteţi de asemenea să personalizaţi această pâine cu lapte cu stafide sau fructe zaharisite! Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Când auziţi bipul. .Reţete clasice Reţete clasice Pâine cu lapte Greutate 750g Lapte 280ml 315ml 400ml Unt 60g 70g 80g Sare 1½lgt 2lgt 2½lgt Zahăr 2½lg 3lg 3½lg Făină simplă 495g 555g 700g Drojdie uscată 2lgt 2lgt 2½lgt Opţional. zahăr. La sfârşitul programului. sare şi zahăr. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: lapte. Apăsaţi butonul stop/start. nişte unt. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. foarte umedă şi dulce. unt înmuiat.

Reţete speciale Reţete speciale Pâine cu seminţe Pâine Omega 3 Pâine cu calciu Pâine cu brânză fără gluten Pâine bogată în fibre Pâine energizantă Pâine fără sare .

scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Apăsaţi butonul stop/start. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. împreună cu combinaţia de făină integrală şi făină de secară. care este necesar pentru formarea dinţilor şi oaselor. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Apăsaţi butonul stop/start. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Puneţi vasul de copt în maşină. adăugaţi fulgii de ciocolată. adăugaţi seminţele de in. unt înmuiat. seminţele de floarea-soarelui şi seminţele de mac. Selectaţi programul 9. La sfârşitul programului. miere şi sare. este o experienţă culinară uimitoare. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. ulei de rapiţă. zahăr şi lapte praf degresat. Pâine cu seminţe Greutate Apă 360ml Ulei de rapiţă 2lg Miere 2lg Sare 1½lgt Făină simplă 150g Făină de secară 170g Făină integrală 170g Drojdie uscată 2lgt Seminţe de in 75g Seminţe de floarea-soarelui 25g Seminţe de mac 15g 750g 1000g 480ml 2½lg 2½lg 2lgt 200g 230g 230g 2½lgt 100g 30g 20g 1500g 620ml 3½lg 3½lg 2½lgt 260g 300g 300g 2½lgt 130g 40g 25g . opriţi maşina. Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia uscată. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. seminţe de floarea-soarelui şi seminţe de mac. La sfârşitul programului. Perfectă pentru feluri orientale sau chiar pentru somon.Reţete speciale Reţete speciale Greutate 750g 1000g 1500g Apă Unt Sare Zahăr Lapte praf degresat Făină simplă Drojdie uscată Fulgi de ciocolată 260ml 60g 1½lgt 2lg 65g 500g 1½lgt 40g 275ml 65g 2lgt 2½lg 85g 530g 2lgt 55g 340ml 80g 2½lgt 3lg 105g 660g 2lgt 70g Această pâine este plină de calciu. Delicioasă pentru micul dejun sau ceai. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Puneţi vasul de copt în maşină. opriţi maşina. Selectaţi programul 8. sare. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Când auziţi bipul. Când auziţi bipul. graţie laptelui pudră pe care-l conţine. Pâine cu calciu Un amestec gustos de seminţe de in negre.

scoateţi cuva şi decofraţi/răsturnaţi pâinea. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. opriţi aparatul. care conţin în mod natural omega 3. melasă. La sfârşitul programului. Turnaţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Selectaţi programul 13. Apăsaţi butonul stop/start. adăugaţi seminţele de in şi seminţele de floarea-soarelui. cantitatea de pâine şi culoarea pe care doriţi să o aibă crusta/coaja. germeni de grâu şi drojdie uscată. Apăsaţi tasta Pornit/Oprit. Puneţi vasul de copt în maşină. Această pâine cu semniţe de in negre şi ulei de rapiţă. Apoi adăugaţi cele trei tipuri de făină. Greutate Pâine Omega 3 750g 1000g 280ml 185g 1½lg 3lg 2lgt 1lg 200g 270g 140g 30g 4lgt 70g 60g Apă 210ml Iaurt simplu 125g Ulei de rapiţă 1lg Melasă 2lg Sare 1½lgt Lapte praf degresat ½lg Făină simplă 155g Făină de secară 210g Făină integrală 110g Germeni de grâu 20g Drojdie uscată 3lgt Seminţe de in 55g Seminţe de floarea-soarelui 40g 1500g 365ml 250g 2lg 4lg 2½lgt 2lg 255g 345g 180g 40g 5lgt 90g 70g Omega 3 sunt necesari pentru sănătatea noastră şi pot face uşor parte dintr-o dietă echilibrată. opriţi maşina. La sfârşitul programului. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. sare şi lapte praf.Reţete speciale Reţete speciale Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. . iaurt simplu. îndeplineşte parte din cerinţele zilnice de uleiuri grase esenţiale pe care corpul nostru nu le poate produce. Cantitate > 1000g Oua > 3 Apa > 425ml Ulei vegetal > 3lg Sare > 1lgt Zahăr > 2lg Făină de orez alb > 280g Făină de orez brun > 140g Lapte praf degresat > 3½lg Guma de Xantan > 3½lgt Fulgi de ceapa deshidratata > 1lg Seminte de mac > 1lgt Seminte de telina > 1½lgt Anetol uscat > 1½lgt Branza Cheddar data pe razatoare > 170g Drojdie pentru dospit > 1lg Pâine cu brânză fără gluten Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea indicată. Introduceţi cuva în aparat. Selectaţi programul 9. Când auziţi bipul. ulei de rapiţă.

Drojdie uscată 2lgt 2½lgt 3½lgt Puneţi vasul de copt în maşină. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Greutate 750g 1000g 1500g Pâine bogată în fibre Ideală pentru digestie şi tractul digestiv. Pâine energizantă Greutate Apă Sare Seminţe de susan Seminţe de mac Seminţe de in Seminţe de mei Seminţe de floarea-soarelui Coajă de portocală zaharisită Nuci Făină simplă Făină de secară Făină integrală Drojdie uscată 300ml 400ml 600ml 1lgt 1½lgt 2lgt ½lgt ½lgt 1lg ½lgt ½lgt 1lg ½lgt ½lgt 1lg ½lgt ½lgt 1lg ½lgt ½lgt 1lg 20g 25g 40g 25g 35g 50g 250g 335g 500g 75g 100g 150g 75g 100g 150g ½lgt ½lgt ¾lg 750g 1000g 1500g Un adevărat cocktail de energie dintr-un amestec de ingrediente hrănitoare! . seminţe de susan. presăraţi pâinea cu un amestec de seminţe şi câteva bucăţi de portocală zaharisită.Reţete speciale Reţete speciale Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. seminţe de mac. La sfârşitul programului. valoarea sa nutriţională este egală cu aceea a pâinii integrale. Selectaţi programul 14. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Apă 350ml 460ml 600ml Puneţi ingredientele în vasul de copt în Ulei de floarea-soarelui ½lg ½lg 1lg următoarea ordine: apă. sare şi lapte praf degresat. Lapte praf degresat 1lg 1½lg 2lg Făină simplă 320g 420g 550g Apoi adăugaţi făina. opriţi maşina. Apoi adăugaţi cele trei tipuri de făină şi drojdia uscată. tărâţele şi drojdia usTărâţe 160g 210g 275g cată. această pâine este făcută din făină albă cu tărâţe adăugate. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. coaja de portocală zaharisită tăiată. Dacă doriţi. Bogată în fibre. seminţe de mei şi seminţe de floareasoarelui. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. opriţi maşina. La sfârşitul programului. Selectaţi programul 10. învelişul bobului de grâu. Apăsaţi butonul stop/start. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. seminţe de in. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. ulei de floarea-soaSare 1lgt 1½lgt 2lgt relui. Puneţi vasul de copt în maşină. sare şi nuci. Apăsaţi butonul stop/start.

. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Puneţi vasul de copt în maşină. drojdia uscată şi seminţele de susan. Apăsaţi butonul stop/start. Selectaţi programul 14. opriţi maşina. ulei de floarea-soarelui. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. La sfârşitul programului. Seminţele de susan şi sucul de lămâie îi dau o aromă particulară care compensează lipsa de sare. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Apoi adăugaţi făina.Reţete speciale Reţete speciale Pâine fără sare Greutate Apă 320ml 430ml 500ml Ulei de floarea-soarelui ½lg ½lg 1lg Suc de lămâie 1½lgt 2lgt 2lgt Făină simplă 520g 700g 840g Drojdie uscată 1lgt 1½lgt 2lgt Seminţe de susan 75g 100g 120g 750g 1000g 1500g Aceasta este bună pentru oamenii care urmează o dietă fără sare. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. suc de lămâie.

Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Prăjitură cu fructe Prăjitură cu alune Dulceaţă de portocale rapidă şi uşoară Turtă dulce Prăjitură cu lămâie Compot de mere şi rubarbă Aluat de pizza Paste proaspete .

scoateţi vasul de copt şi scoateţi prăjitura. Iată reţeta originală pe care să o faceţi în aparat. Rom brun > 1½lg Unt > 230g Făină cernută > 330g Praf de copt > 2½lgt Stafide > 75g Fructe zaharisite > 75g Ponturi: dacă preferaţi prăjitura bine făcută. untul înmuiat. scoateţi vasul de copt şi scoateţi prăjitura. cu o picătură de rom pentru a evidenţia gustul alunelor. Greutate > 1000g Această prăjitură. Turnaţi amestecul în vasul de copt al maşinii. Când auziţi bipul. Apăsaţi butonul stop/start. Apăsaţi butonul stop/start. Turnaţi amestecul în vasul de copt al aparatului. alunele măcinate. untul înmuiat. făina şi praful de copt. Bateţi 5 minute. Trebuie! Puneţi ouăle. Selectaţi programul 18. opriţi maşina. zahărul vanilat şi sare într-un vas de amestecat. adăugaţi stafidele şi fructele zaharisite. Puneţi vasul de copt în maşină. Rom brun > 4lg Unt > 200g Alune măcinate > 160g Făină cernută > 190g Praf de copt > 2½lgt . La sfârşitul programului. Adăugaţi romul brun. Prăjitură cu fructe Prăjitură cu alune Puneţi ouăle. Adăugaţi romul brun. pentru că este un aliment hrănitor conţinând ouă. Ouă > 4 Zahăr > 160g Sare > 1 p.Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Greutate > 1000g Ouă > 5 Zahăr > 165g Zahăr vanilat > 1 plic Sare > 1 p. făina şi praful de copt. greutatea prăjiturii şi culoarea dorită a cojii. grăsimi şi zahăr. opriţi maşina. Această prăjitură a fost creată pentru marinarii ce făceau negoţ cu India. şi ţine mult graţie romului din coaja zaharisită. puteţi s-o lăsaţi 10 minute mai mult în aparat la sfârşitul programului înainte să o scoateţi. greutatea prăjiturii şi culoarea dorită a cojii. Bateţi 5 minute. va fi nemaipomenită la ora ceaiului! Cei cărora la place mai dulce pot presăra zahăr cu cristale mari sau zahăr brun pe ea la sfârşitul coacerii. coaja şi zeama lămâii. La sfârşitul programului. zahăr şi sare într-un vas de amestecat. făină. Puneţi vasul de copt în maşină. zahăr. Selectaţi programul 18.

plăcută. Prăjitură cu lămâie Greutate > 1000g Ouă > 5 Zahăr > 300g Sare > 1 p. o puteţi înlocui cu suc de lămâie (cam 50 ml). Dacă folosiţi suc de lămâie. sucul şi coaja lămâii. scoateţi seminţele. Apăsaţi butonul stop/start. opriţi maşina. prăjituri etc. Turnaţi amestecul în vasul de copt al maşinii.Adăugaţi untul înmuiat. Unt > 180g Făină cernută > 450g Praf de copt > 3½ lgt Lămâie > 1 Cu textura sa uşoară. tăiaţi-le bucăţi. Această dulceaţă merge foarte bine cu toate celelalte lucruri pe care le puteţi face în aparat: pâine. Alegeţi fructele de sezon pentru a face cele mai bune dulceţuri. Fiecare anotimp îşi are fructele sale şi sunt atâtea moduri de folosire a lor. greutatea prăjiturii şi culoarea dorită a cojii. Bateţi 5 minute. Puneţi vasul de copt în maşină. Lucrul important este să le alegeţi bine astfel încât să dea ce au mai bun. de exemplu. aceste fructe sunt bogate în mod natural în pectină. vă sfătuim să adăugaţi 40 de minute la timpul de preparare. Adăugaţi zahărul şi pectina. Selectaţi programul 18. scoateţi vasul de copt şi scoateţi prăjitura. Greutate > 1500g Dulceaţă de portocale rapidă şi uşoară Curăţaţi portocalele de coajă. Selectaţi programul 19. această prăjitură vă va bucura papilele gustative. opriţi maşina şi scoateţi vasul de copt. Apăsaţi butonul stop/start. praful de copt. Puneţi fructele tăiate în vasul de copt pâine al maşinii. în gemuri sau jeleuri. La sfârşitul programului. Ponturi: dacă nu puteţi găsi pectină în magazine. Portocale > 750g Zahăr > 750g Pectină*: 50 g *sau suc de lămâie: 50 ml . baghete. făina cernută. Puneţi vasul de copt în maşină. La sfârşitul programului. zahărul şi sarea într-un vas de amestecat.Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Puneţi ouăle. ca.

Selectaţi programul 18. Puneţi fructele in vasul de copt pâine al maşinii. La sfârşitul programului. Apăsaţi butonul stop/start.5 lgt Miere > 390 g Unt > 45 g Făină simplă > 350 g Făină integrală > 80 g Praf de copt > 4 lgt Cei cărora le plac prăjiturile şi cozonacii vor adora această prăjitură irezistibilă în orice moment al zilei. Selectaţi programul 19. zahărul brun şi sarea într-un vas de amestecat. La sfârşitu programului. . cu sau fără bucăţi de fructe. cu amestecul său de 4 condimente: scorţişoară. Adăugaţi zahărul. Turnaţi amestecul în vasul de copt al maşinii. ghimbir. Bateţi 5 minute. Greutate > 1 200g Mere > 600g Rubarbă > 600g Zahăr > 5lg Secretul unui compot reuşit stă în gradul de coacere a fructelor. Adăugaţi cele două tipuri de făină şi praful de copt. Turnaţi laptele într-un vas şi adăugaţi cuişoarele. Puneţi vasul de copt în maşină. Apăsaţi butonul stop/start. cuişoare şi nucşoară. mierea şi untul înmuiat. Lăsaţi la macerat 1 oră. Adăugaţi condimentele.Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Greutate > 1000 g Cuişoare > 5 Lapte > 40 ml Ou > 1 Zahăr de trestie > 130 g Sare > Praf Condimente amestecate > 4. laptele cu cuişoarele scoase. Puneţi vasul de copt în maşină. Alegeţi fructe de sezon pentru a face cele mai bune compoturi. vor fi bucăţi de fructe la sfârşitul timpului de preparare. Puneţi ouăle. Dacă le tăiaţi în bucăţi medii. opriţi maşina şi scoateţi vasul de copt. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. opriţi maşina. Iată o reţetă de bază tot ce trebuie să faceţi este să vă folosiţi imaginaţia şi fructele de sezon: aparatul va face restul: a face compoturi de fructe delicioase este acum simplu şi amuzant! Ponturi: Tăiaţi fructele în bucăţi mari sau mici în funcţie de cum vă vreţi compotul. Turtă dulce Compot de mere şi rubarbă Cojiţi merele şi rubarba şi tăiaţi-le bucăţi. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii.

Puneţi vasul de copt în maşină. neted şi elastic apoi e rândul dvs. Apăsaţi butonul “stop/start”. ouă şi sare. Tot ce vă trebuie este un sos de roşii delicios şi aţi pornit într-o excursie imediată în Italia! Paste proaspete Greutate > 1250g Făină simplă > 830g Apă > 200ml Ouă > 5 Sare > 1½lgt Vă plac pastele proaspete acasă? De acestea aveţi nevoie pentru a face aluatul perfect de paste: făină. Aluat de pizza Greutate > 1250g Apă > 450ml Ulei de măsline > 2½lg Sare > 2½lgt Făină simplă > 800g Drojdie uscată > 2½lgt Cine ar fi crezut? Aluat de pizza de casă pentru pizza făcută în casă! Creaţi-vă pizza cum vreţi. La sfârşitul programului. ulei de măsline şi sare. Selectaţi programul 16. apă. Aluatul de paste este gata pentru folosire. să vă bucuraţi de el! Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: făină. Apăsaţi butonul stop/start.Aluatul este gata de folosire. ouă. opriţi maşina şi scoateţi vasul de copt. La sfârşitul programului. . Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată.Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Ce alte sortimente de pâine se pot prepara? Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. apă şi o maşină de pâine! Vă va face un aluat fără cocoloaşe. Puneţi vasul de copt în maşină. opriţi maşina şi scoateţi vasul de copt. Selectaţi programul 17.

nuci şi ciocolată Fouace în stil mediteranean Fougasse Pâinici cu fulgi de ciocolată şi măr Pâine cu struguri albi şi negri .Franţa Pâine tradiţională Baghete de fermă Baghete cu tărâţe Franţa Baghete cu seminţe de susan Baghete cu seminţe Pâine de fermă Baghete cu miere şi fulgi de ovăz Baghete vieneze cu zahăr brun Pâine Revoluţia Franceză Pâine Savoy Chifle Chelsea Baghete tip brioşe cu seminţe de floarea-soarelui Baghete cu prune şi nuci Pâine cu miere. mere.

Apă Sare Zahăr Făină simplă Făină de secară Drojdie uscată Pentru 4 baghete 190ml ¾lgt 1lgt 210g 40g ¾lgt Pentru 8 baghete 340ml 1½lgt 1½lgt 380g 70g 1½lgt . Selectaţi programul 1 şi apăsaţi butonul stop/start. Puneţi vasul de copt în maşină.Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia uscată. zahăr şi sare. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Baghete de fermă Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. La sfârşitul programului. Selectaţi programul 9. opriţi maşina. Doar un strop de făină de secară este destul pentru a da o notă de ţară acestei baghete tradiţionale. Apăsaţi butonul stop/start. Greutate 750g 1000g Pâine tradiţională Franţa Franţa Această pâine are întreaga aromă delicioasă a grâului unei pâini franţuzeşti tradiţionale de bună calitate. Puneţi vasul de copt în maşină. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Apă 170ml 305ml Puneţi ingredientele în vasul de copt în Sare 1lgt 1½lgt următoarea ordine: apă şi sare. Făină simplă 280g 505g Drojdie uscată 1lgt 1½lgt Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată.Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul.

Făină integrală 100g 180g Când auziţi bipul. Împărţiţi-l în 4 părţi egale. Sare ¾lgt 1½lgt Puneţi vasul de copt în maşină. Apăsaţi stop-start din nou. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. Apoi apăsaţi stop-start din nou. deschideţi maşina şi scoateţi Drojdie uscată ¾lgt 1½lgt aluatul.Zahăr 1lgt 1½lgt Făină simplă 150g 270g mul 1 şi apăsaţi butonul stop/start. Puneţi vasul de copt în maşină. Puneţi-le pe tava specială de copt baghete şi faceţi tăieturi pe lungime pe suprafaţă. . aroma tărâţelor îi dă un aer de ţară. Apă 175ml 315ml Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia Unt 20g 35g uscată. zahăr şi sare. Selectaţi programul 1 şi apăsaţi butonul stop/start. Pentru toate ocaziile. deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. Puneţi-le pe tava specială de copt baghete şi faceţi tăieturi pe lungime pe suprafaţă. La al doilea bip. adăugaţi seminţele de susan la aluat. La primul bip.Franţa Această baghetă este uşoară şi la gust şi delicios de moale. Tărâţe 8lg 14lg Împărţiţi-l în 4 părţi egale. zahăr şi sare. şi modelaţi-le în baghete. modelaţi-le în baghete înainte de a le tăvăli în tărâţe. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoaPentru 4 baghete Pentru 8 baghete rea ordine: apă. Baghete cu tărâţe Franţa Baghete cu seminţe de susan Apă Sare Zahăr Făină simplă Drojdie uscată Seminţe de susan Pentru 4 baghete 185ml ¾lgt 1lgt 250g ¾lgt 50g Pentru 8 baghete 325ml 1½lgt 1½lgt 450g 1½lgt 90g Câteva seminţe de susan sunt destule pentru a vă aroma bagheta şi a-i da un iz de locuri exotice! Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. unt. Selectaţi progra.

Împărţiţi-l în 4 părţi egale. Selectaţi programul 9. Puneţi vasul de copt în maşină. Apăsaţi butonul stop/start. Puneţi vasul de copt în maşină. Apoi adăugaţi cele trei feluri de făină şi drojdia uscată. Pâine de fermă Greutate > 1000 g Apă > 500ml Sare > 2lgt Făină simplă > 400g Făină de secară > 150g Făină integrală > 150g Drojdie uscată > 3 sferturi de lgt . La sfârşitul programului. Mâncate ca gustare sau prăjite cu unt şi gem. zahăr şi sare. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Franţa Pentru 4 baghete Pentru 8 baghete 360ml 1½lgt 1½lgt 300g 70g 70g 1½lgt 1½lgt 1lgt 1lgt 1lgt 1lgt Un amestec apetisant. Apăsaţi stop-start din nou. opriţi maşina. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă şi sare. Când auziţi bipul. deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. Apoi adăugaţi cele trei tipuri de făină şi drojdia uscată. modelaţi-le în baghete înainte de a le tăvăli într-un amestec de seminţe.Baghete cu seminţe Apă 200ml Sare ¾lgt Zahăr 1lgt Făină simplă 165g Făină de secară 40g Făină integrală 40g Drojdie uscată ¾lgt Seminţe de in ¾lgt Seminţe de susan ½lgt Seminţe de mac ½lgt Seminţe de floarea-soarelui ½lgt Seminţe de mei ½lgt Franţa Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Puneţi-le pe tava specială de copt baghete şi faceţi tăieturi pe lungime pe suprafaţă. echilibrat de cereale. vă vor încânta! Textura umedă a acestei pâini îi dă o aromă puternică de pâine neagră. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Selectaţi programul 1 şi apăsaţi butonul stop/start.

Puneţi vasul de copt în maşină. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea Pentru 4 baghete Pentru 8 baghete ordine: ouă. deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. are o aromă particulară cu seminţele de floarea-soarelui uşor crocante. Puneţi 3 prune în fiecare tăietură. Puneţi rulourile pe tava specială de copt baghete şi faceţi tăieturi adâncipe lungime pe suprafaţă. Unt 30g 60g Puneţi vasul de copt în maşină. care se topeşte în gură.Baghete cu prune şi nuci Apă Sare Zahăr Făină simplă Făină de secară Drojdie uscată Făină de porumb Prune Nuci Franţa Franţa Pentru 4 baghete 160ml ¾lgt 1lg 200g 25g ¾lgt 25g 45g 45g Pentru 8 baghete 290ml 1½lgt 1½lg 360g 45g 1½lgt 45g 80g 80g O reţetă perfectă pentru toamnă. unt. La al doilea bip. zahăr şi sare. Selectaţi programul 1 şi apăsaţi butonul “stop/start”. Zahăr 3lg 5lg 230g 315g La primul bip. Împărţiţi-l în 4 părţi egale şi modelaţi baghetele. Selectaţi programul 6 şi Sare ¾lgt 1½lgt apăsaţi butonul stop/start. Seminţe de floarea-soarelui 35g 65g Faceţi 16 mingi mici. Pe tava specială de copt. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă zahăr şi sare. Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia uscată. Drojdie uscată 1lgt 1½lgt La al doilea bip. deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. Se mănâncă aşa cum este sau cu brânzeturi cu arome tari. adăugaţi seminţele de floarea-soarelui la Făină simplă Făină de secară 60g 100g aluat. cu arome de fructe de pădure. puneţi 4 mingi pentru a forma bagheta-brioşă. La primul bip. Apoi adăugaţi cele două Ouă 3 5 tipuri de făină şi drojdia uscată. .Apoi tăvăliţi-le în făina de porumb. adăugaţi nucile la aluat. Baghete tip brioşe cu seminţe de floarea-soarelui Această baghetă tip brioşă are un gust surprinzător: mica brioşă. faceţi tăieturi pe lungime pe suprafaţă. Apoi apăsaţi stop-start din nou. Apoi apăsaţi stop-start din nou.

miere şi sare. zahăr şi sare. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. 175ml 315ml Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia us. apoi rulaţi-le în făină. Pensulaţi-le cu apă şi apoi treceţi-le în fulgii de ovăz. autentică. La primul bip. pentru că această chiflă delicioasă este aromată cu stafide. Împărţiţi-l în 4 părţi egale şi modelaţi baghetele. Puneţi vasul de copt în maşină.Apă Miere 30g 55g cată. adăugaţi stafidele la aluat.Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea orPentru 4 baghete Pentru 8 baghete dine: apă. Apoi apăsaţi iar “oprire-pornire”. O gustare simplă. deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. Selectaţi programul 1 Făină simplă 210g 380g Făină de secară 40g 70g şi apăsaţi butonul oprire/pornire. La al doilea bip. deschideţi maşina şi scoateţi alua. Puneţi rulourile pe tava specială de copt baghete şi faceţi mai multe tăieturi adânci cu foarfeca. Sare ¾lgt 1½lgt Puneţi vasul de copt în maşină. Împărţiţi-l în 4 părţi egale şi modelaţi baghetele. Baghete cu miere şi fulgi de ovăz Franţa Franţa Apă Sare Zahăr Făină simplă Făină de secară Drojdie uscată Stafide Pentru 4 pâinici Chifle Chelsea 165ml ¾lgt 1lg 125g 125g 1lgt 75g Pentru 8 pâinici 300ml 1½lgt 1½lg 225g 225g 1½lgt 135g lungime deasupra.Drojdie uscată Fulgi de ovăz 25g 45g tul. Trageţi vârfurile pentru a face urechi de porumb.Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia uscată. Selectaţi programul 1 şi apăsaţi butonul stop/start.Apoi apăsaţi stop-start din nou. Puneţi rulourile pe tava specială de copt baghete şi faceţi mai multe tăieturi adânci pe . ¾ lgt 1½ lgt Când auziţi bipul.

Puneţi-le pe tava specială de copt baghete. cu ingrediente simple. Apă 250ml 335ml 500ml Păstraţi 2 sau 3 felii pentru garnisire. Selectaţi programul Făină simplă 250g 450g 6 şi apăsaţi butonul stop/start. deschideţi maşina şi scoateţi Gălbenuş de ou 1 1 aluatul. secară şi cartofi. Făină de secară 100g 135g 200g Puneţi vasul de copt în maşină. Sare ¾lgt 1½lgt Zahăr brun 65g 115g Puneţi vasul de copt în maşină. Apăsaţi butonul stop/start. sare şi cartofii tăiaţi reci.Baghete vieneze cu zahăr brun Franţa Pentru 4 baghete Pentru 8 baghete Franţa Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. unt. La sfârşitul programului. Apoi apăsaţi stop-start din nou. opriţi maşina. puneţi felii de cartof deasupra pâinii ca garnisire.45 de minute înainte de sfârşitul programului. pensulaţi-le cu gălbenuşul de ou bătut şi faceţi câteva tăieturi pe lungime deasupra. Cu 30 . Făină integrală 50g 65g 100g Apoi adăugaţi cele trei tipuri de făină şi drojdia uscată. mâncaţi această baghetă fierbinte pentru o gustare dulce delicioasă. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Greutate 750g 1000g 1500g Coaceţi cartofii în cuptor şi lăsaţi-i să se răcească. deschideţi maşina şi verificaţi aluatul: dacă este destul de solid. şi modelaţi baghetele. sănătoase. Pâine Revoluţia Franceză Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Drojdie uscată 1lgt 1½lgt Când auziţi bipul. Selectaţi programul 10. Apă 110ml 200ml gălbenuşul şi sare. zahăr brun. . Această pâine vă va surprinde cu aroma sa originală: un amestec subtil de grâu. Împărţiţi-l în 4 părţi egale. Drojdie uscată ¾lgt 1lgt 1lgt greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Foarte uşor de făcut. Sare 1lgt 1½lgt 2½lgt Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea Mere de terre 115g 155g 230g Făină simplă 200g 265g 400g ordine: apă. Unt 35g 65g Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată.

Pâine Savoy Franţa Franţa 750g 1000g 500ml 2lgt 30g 40g 80g 500g 200g 1lgt 1500g Pâine cu miere. Cu 30 . Apoi adăugaţi cele Cepe două tipuri de făină şi drojdia uscată. unt. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. O pâine specială pentru momentul de luat ceaiul! Această minunată combinaţie de ingrediente naturale cu o textură surprinzătoare vă va plăcea! Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Puneţi vasul de copt în maşină. sare. cepe. Apăsaţi butonul stop/ start.Drojdie uscată chideţi maşina şi verificaţi aluatul: dacă este destul de solid. miere. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Puneţi (+ câteva inele) vasul de copt în maşină. des. mere. sare. . Selectaţi programul 9. nuci şi ciocolată Greutate Apă Unt Miere Sare Zahăr Făină simplă Făină integrală Drojdie uscată Mere Fulgi de ciocolată Nuci 225ml 50g 25g 1lgt 1½lgt 250g 100g ¾lgt 50g 15g 15g 750g 1000g 300ml 65g 35g 1½lgt 2lgt 335g 135g ¾lgt 65g 20g 20g 1500g 450ml 100g 50g 2lgt 3lgt 500g 200g 1lgt 100g 30g 30g Ciuperci. opriţi maşina. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. brânză Beaufort. Brânză Beaufort Apăsaţi butonul stop/ start. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. opriţi maşina. puneţi inelele de ceapă deasupra de decor. Plină de energie şi foarte gustoasă! Se mănâncă fierbinte cu o salată de şuncă şi salată verde. La sfârşitul programului. mere tăiate. Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia uscată. zahăr. scoateţi vasul 375ml 1½lgt 25g 30g 60g 375g 150g ¾lgt 650ml 2½lgt 40g 50g 100g 650g 260g 1½lgt de copt şi scoateţi pâinea.45 de Făină simplă Făină de secară minute înainte de sfârşitul programului. Apă Sare Beaufort tăiat mărunt. Selectaţi programul 9. Ciuperci greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Greutate Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. La sfârşitul programului. Puneti nucile si ciocolata la primul semnal sonor. ciuperci şi cepe tăiate.

Această pâine este plină de amintirile din Provance şi soare. Un sfat: mâncaţi-o fierbinte! Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Rulaţi-o şi faceţi tăieturi în formă de urechi de porumb cu foarfeca (vezi pagina 13). opriţi maşina. Sare > 2½lgt După o oră. Fougasse Vă duce drept în Provence: un aluat de pâine obişnuită aromat cu ulei de măsline. Capere 45g 60g 80g Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia Măsline verzi 75g 100g 130g Făină simplă 410g 550g 710g uscată. ulei de Greutate > 1250g măsline şi sare.Franţa Fouace în stil mediteranean Franţa Greutate 750g 1000g 1500g Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Selectaţi prograDrojdie uscată ¾lgt ¾lgt 1lgt mul 9. Lăsaţil să se răcească pe un grătar. Preîncălziţi cuptorul la 220°C (niv. Lăsaţi să crească 20 de minute la temperatura camerei. Selectaţi programul 16. Cu 30 . Roşie ½ 1 1½ Feliaţi roşia. capere. măsline şi sare. puneţi feliile de roşie deasupra şi presăraţi cu sarea mare. Apă 375ml 500ml 650ml Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoaSare 1½lgt 2lgt 2½lgt rea ordine: apă. opriţi maşina şi scoateţi aluatul din vasul de copt. Făină de secară 110g 150g 200g Puneţi vasul de copt în maşină. Ulei de măsline ¾lg 1lg 1½lg Apăsaţi butonul stop/start. pensulaţi suprafaţa pâinii cu ulei de măsline. Puneţi-l în cuptor şi coaceţi-l 25 de minute. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. delicios cu salate şi crudităţi. pentru momentul aperitivelor. aplatizat înainte de coacere. Tot ce vă trebuie este sunetul cicadelor şi sunteţi acolo! .45 de minute înainte de Sare mare ¾lg 1lg 1½lg sfârşitul programului. inventivă. 7-8) 5 minute cu un vas cu apă pentru a umezi cuptorul. Făină simplă > 720g Făinaţi o suprafaţă plană şi faceţi o minge uşor aplatizată. alungită Drojdie uscată > 4½lgt din aluat. Ulei de măsline > 5½lg Apăsaţi butonul stop/start. deschideţi maşina şi verificaţi aluatul: dacă este destul de solid. Pensulaţi aluatul cu apă pentru a-l umezi. Apă > 430ml Puneţi vasul de copt în maşină. La sfârşitul programului. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. O idee gustoasă.

Franţa
Pâinici cu fulgi de ciocolată şi măr
Puneţi ingredientele în vasul de copt în Pentru 4 pâinici următoarea ordine: apă, zahăr, unt şi sare. 100ml Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi Apă Unt 30g drojdia uscată. Puneţi vasul de copt în Sare ¾lgt maşină. Selectaţi programul 1 şi apăsaţi bu- Zahăr 45g tonul stop/start. La primul bip, adăugaţi Făină simplă 250g 45g fulgii de ciocolată şi bucăţile de măr. La al Făină integrală Drojdie uscată ¾lgt doilea bip, deschideţi maşina şi scoateţi Fulgi de ciocolată 45g aluatul. Împărţiţi-l în 4 părţi egale şi Măr 45g modelaţi baghetele. Puneţi-le pe tava Ouă 1 specială de copt baghete, pensulaţi-le cu gălbenuş de ou bătut şi faceţi câteva tăieturi pe lungime deasupra. Apoi apăsaţi stop-start din nou.
Pentru 8 pâinici

Franţa

180ml 55g 1½lgt 80g 450g 80g 1½ lgt 80g 80g 1

Aveţi chef de ceva dulce? Muşcaţi din această pâine şi bucuraţi-vă de gustul bun al fructelor combinat cu gustul delicios de ciocolată...

Franţa
Greutate

Franţa

Pâine cu struguri albi şi negri
300ml 70g 1½lgt 2½lg 75g 75g 525g 1 lgt 750g 400ml 90g 2lgt 3lg 100g 100g 700g 1½ lgt 1000g 1500g 520ml 120g 2½lgt 4lg 130g 130g 910g 2 lgt

Lapte Unt Sare Zahăr Struguri albi Struguri negri Făină simplă Drojdie uscată

Această pâine cu gustul dulce al strugurilor va merge foarte bine cu pate de ficat sau brânză de capră naturală.

Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: lapte, unt, zahăr, sare şi struguri proaspeţi. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. Puneţi vasul de copt în maşină. Selectaţi programul 10, greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. Apăsaţi butonul stop/ start. La sfârşitul programului, opriţi maşina, scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea.

Italia

Italia

Baghete cu măsline şi rozmarin Baghete cu Kaizer

Pâine Ciabatta cu brânză de capră şi miere Ciabatta

Baghete cu şuncă, parmezan şi coriandru

Pâine cu jambon de Parma

Grisine cu rozmarin şi mălai/făină de porumb Grisine cu sos de tomate şi fistic sărat

cantitatea de pâine şi culoarea pe care doriţi să o aibă crusta/coaja şi apăsaţi tasta Pornit/Oprit La primul semnal sonor (după 20min). Rozmarin 1lgt 2lgt La primul semnal sonor (după 20min). La al doilea semnal sonor. ulei de măsline. Sare ¾lgt 1½lgt Zahăr 1lgt 1½lgt Introduceţi cuva în aparat. Introduceţi cuva în aparat. Selectaţi programul 1. făină. La al doilea semnal sonor. Împărţiţi-l în 4 bucăţi egale şi modelaţi fiecare bucată sub forma unei baghete. deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. Aşezaţi-le pe tava de coacere specială pentru baghete. sare. Apăsaţi din nou tasta Pornit/Oprit. cantitatea de pâine şi Drojdie pentru dospit 1lgt 2lgt culoarea pe care doriţi să o aibă Măsline 45g 80g crusta/coaja şi apăsaţi tasta Pornit/Oprit. crestaţi bucăţile de aluat pe lungime. zahăr. Selectaţi Făină de grau 270g 485g programul 1.Italia Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea următoare: apă. Baghete cu Kaizer Apă Ulei de măsline Sare Zahăr Făină de grau Făină de castane Drojdie pentru dospit Kaizer Pentru 4 baghete 190ml 1lg ¾lgt 1lgt 200g 50g ¾lgt 70g Pentru 8 baghete 340ml 2lg 1½lgt 1½lgt 360g 90g 1½lgt 125g . Apăsaţi din nou tasta Pornit/Oprit. sare. ulei de Apă 170ml 305ml măsline. crestaţi bucăţile de aluat pe lungime. introduceţi măslinele în aluat.făină şi drojdie. introduceţi kaizer-ul în aluat. Aşezaţi-le pe tava de coacere specială pentru baghete. Pentru 4 baghete Pentru 8 baghete Italia Baghete cu măsline şi rozmarin Puneţi ingredientele in cuvă in ordinea următoare: apă. zahăr. Împărţiţi-l în 4 bucăţi egale şi modelaţi fiecare bucată sub forma unei baghete. deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. drojdie şi Ulei de măsline 1½lg 2½lg rozmarin.

Italia Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi Cantitate 750g 1000g urmăriţi tabelul. Adăugaţi apoi făina şi drojdia. Selectaţi prograSunca afumata 35g 65g mul 1. opriţi aparatul. sare. Drojdie pentru dospit ¾lgt 1½lgt Introduceţi cuva în aparat. Selectaţi pro. scoateţi cuva şi decofraţi/răsturnaţi pâinea. introCoriandru proaspat tocat ½lg 1lg duceţi bucăţile de şuncă. cantitatea de pâine şi culoarea pe care doriţi să o aibă crusta/coaja. Aşezaţi-le pe tava de coacere specială pentru baghete. crestaţi bucăţile de aluat pe lungime. La sfârşitul programului. parmezan şi coriandru . pesto. Pentru 4 baghete Pentru 8 baghete Baghete cu şuncă. 255ml 340ml Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea Apa Sare 1lgt 1½lgt următoare: apă. Sare ¾lgt 1½lgt Puneţi ingredientele în cuvă în ordiUlei de măsline ½lg 1lg Zahăr ½lg 1lg nea următoare: apă. Apăsaţi tasta Pornit/Oprit. Apăsaţi din nou tasta Pornit/Oprit. scurgeţi surplusul de grăsime lăsat şi Apă 135ml 245ml lăsaţi să se răcească (prima etapă). sare. La al doilea semnal sonor. Împărţiţi-l în 4 bucăţi egale şi modelaţi fiecare bucată sub forma unei baghete. Apăsaţi tasta Pornit/Oprit Parmezan ras 30g 55g La primul semnal sonor (după 20min). La primul semnal sonor (după 16min).Drojdie pentru dospit 1½lgt 2lgt Jambon de Parma 80g 110g gramul 9. ulei de măsline. introduceţi jambonul de Parma în aluat. parmezanul şi coriandrul în aluat. Făină de grau 465g 620g Introduceţi cuva în aparat. Făină de grau 205g 370g zahăr. făină şi Pesto 1lg 1½lg drojdie. deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. Pâine cu jambon de Parma Italia 1500g 510ml 2lgt 2lg 930g 3lgt 160g Prăjiţi bucăţile de şuncă într-o cratiţă anti-adezivă.

opriţi maşina şi scoateţi aluatul din vasul de Pentru ungere: ulei de măsline copt. Modelaţi fiecare bucată în forma ovală. Cimbru lămâios ½lgt 1lgt La al doilea semnal sonor (după 1h 20min) desBrânză de capră semi-uscată 50g 100g chideţi maşina şi scoateţi aluatul. Miere de salcâm 1½lg 3lg culoarea pe care doriţi să o aibă crusta/coaja şi Sare 1lgt 1½lgt apăsaţi tasta Pornit/Oprit Făină de grâu 150g 300g 50g 100g La primul semnal sonor (după 20min). Sare 1lgt 2lgt Puneţi vasul de copt în maşină. Umeziţi-le folosind o pensulă înmuiată în ulei de măsline şi apoi apăsaţi tasta Pornit/Oprit. Acoperiţi-l cu o pânză curată şi lăsaţi-l să crească timp de o oră la temperatura camerei. neregulate de aer şi se combină cu o coajă caramelizată care este foarte moale la atingere. La sfârşitul fiecărei coaceri. Textura ei este umedă şi uşoară. introduceţi Făină de secară Drojdie pentru dospit 1lgt 2lgt cimbrul lămâios şi brânza tăiată în cubuleţe mici. cu găuri mari. ulei de măsline. Puneţi-le în cuptor cu un vas cu apă pentru a umezi cuptorul. După o oră. Pentru 2 ciabatta Pentru 4 ciabatta . O bucată o veţi coace acum. sare şi miere. Adăugaţi apoi Apă 120ml 240ml cele două tipuri de făină şi drojdia. Făină simplă 250g 500g Drojdie uscată 1lgt 2lgt Apăsaţi butonul stop/start. Această pâine tradiţională – se mănâncă caldă sau rece – vă va duce într-o minunată excursie culinară în inima Italiei! Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. Ciabatta Această pâine albă îşi datorează numele formei speciale turtite. cea de a doua o veţi păstră pentru a doua coacere. Selectaţi programul 2. ulei de măsline şi sare. Împărţiţi prima bucată de aluat în 2 părţi egale. pensulaţi rulourile cu ulei de măsline. La următorul semnal sonor (după 35min) scoateţi pâinile şi repetaţi operaţiunea precedentă pentru a demara cea de a doua coacere. Când este fierbinte. Selectaţi programul 2. Dacă aţi ales să Pentru ungere: ulei de măsline faceţi 4 pâini ciabatta. Preîncălziţi cuptorul la 240°C (l. lăsaţi pâinile să se răcească aşezându-le pe un grătar. Făinaţi o suprafaţă plană şi împărţiţi aluatul în 8 rulouri. Lăsaţi-le să se răcească pe grătar. Ulei de măsline 1lg 2lg Introduceţi cuva în aparat. împărţiţi aluatul în 2 bucăţi. ovale (ciabatta înseamnă “papuc de casă” în italiană). Apă 180ml 360ml Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. Coaceţi timp de 25 de minute. 8).Italia Pâine Ciabatta cu brânză de capră şi miere Italia Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea următoare: Pentru 2 ciabatta Pentru 4 ciabatta apă.

La următorul semnal sonor (după 32min) scoateţi grisinele şi repetaţi operaţiunea precedentă pentru cea de a doua bucată de aluat. Adăugaţi apoi făina şi drojdia. cea de a doua o veţi păstra pentru a doua coacere. Modelaţi fiecare Sare de mare grunjoasă > 1lgt bucată sub forma unei baghete foarte subţiri. Introduceţi cuva în aparat. ulei de măsline şi sare. O bucată o veţi coace Rozmarin proaspăt tocat > 4lg acum. Apăsaţi din nou pe tasta Pornit/Oprit. bere. sos de toPentru 20 de grisine mate şi sare. Împărţiţi-l în 2 bucăţi. culoarea pe care doriţi Apă > 70ml Bere > 70ml să o aibă crusta/coaja şi Apăsaţi tasta Pornit/Oprit. Aşezaţi grisinele pe tava plată de coacere. Umeziţi-le folosind o pensulă înmuiată în apă şi apoi rulaţi-le în amestecul de fistic şi sare grunjoasă. La sfârşitul fiecărei coaceri. Sare > 1lgt La al doilea semnal sonor (după 1h 20min) deschideţi maşina şi Făină > 240g Drojdie pentru dospit > 1lgt scoateţi aluatul. rulându-le pe o su. Selectaţi programul 3 şi Bere > 70ml culoarea pe care doriţi să o aibă crusta/coaja şi apăsaţi tasta Ulei de măsline > 1lg Pornit/Oprit. Sare > 1lgt La al doilea semnal sonor (după 1h 20min) deschideţi maşina şi scoateţi Sos de tomate > 2lg aluatul.Grisine cu rozmarin şi mălai/făină de porumb Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea următoare: apă. Umeziţi-le folosind o pensulă înmuiată în apă şi apoi rulaţile în amestecul de mălai şi rozmarin tocat. Adăugaţi apoi făina şi drojdia. Malai > 100g Împărţiţi prima bucată de aluat în 10 părţi egale. Aşezaţi grisinele pe tava plată de coacere.Fistic măcinat > 40g prafaţă presărată în prealabil cu făină. apoi demaraţi cea de a doua coacere. Apă > 70ml Introduceţi cuva în aparat. Împărţiţi prima bucată de aluat în 10 părţi egale. Modelaţi fiecare bucată sub forma unei baghete foarte subţiri rulându-le pe o suprafaţă presărată în prealabil cu făină. apoi demaraţi cea de a doua coacere. O bucată o veţi coace acum. bere. La următorul semnal sonor (după 32min) scoateţi grisinele şi repetaţi operaţiunea precedentă pentru cea de a doua bucată de aluat. Împărţiţi-l în 2 bucăţi. Selectaţi programul 3. lăsaţi grisinele să se răcească aşezându-le pe un grătar. cea de a Făină > 240g Drojdie pentru dospit > 1lgt doua o veţi păstra pentru a doua coacere. Grisine cu sos de tomate şi fistic sărat . Apăsaţi din nou pe tasta Pornit/Oprit. Pentru 20 de grisine Italia Italia Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea următoare: apă. La sfârşitul fiecarei coaceri. lăsaţi grisinele să se răcească aşezându-le pe un grătar.

Olanda Olanda Pâine în stil olandez .

Apoi adăugaţi cele trei tipuri de făină şi drojdia uscată. sare şi seminţe de mac. Puneţi vasul de copt în maşină.Olanda Pâine în stil olandez Olanda Greutate Apă Sare Brânză mimolette Seminţe de mac Făină simplă Făină de secară Făină integrală Drojdie uscată 375ml 1½lgt 150g 30g 375g 110g 40g ¾lgt 750g 1000g 500ml 2lgt 200g 40g 500g 150g 50g 1lgt 1500g 650ml 2½lgt 260g 50g 650g 195g 75g 1½lgt Această pâine este perfectă pentru amatorii de brânză: seminţele de mac. brânza Brânză mimolette. Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. subliniază gustul savuros. opriţi maşina. Selectaţi programul 9. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. fructos al brânzei mimolette. Apăsaţi butonul stop/start. . scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. La sfârşitul programului. uşor piperate şi crocante.

Orient Orient Pâine cu ceai verde şi curmale .

scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. puneţi curmalele şi seminţe de susan deasupra pentru a orna. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: Ceai şi sare. Selectaţi programul 9. Puneţi vasul de copt în maşină. . Apoi adăugaţi cele două făini şi drojdia uscată.45 de minute înainte de sfârşitul programului. Apăsaţi butonul stop/start.Orient Pâine cu ceai verde şi curmale Greutate Ceai verde (rece) Sare Făină simplă Făină integrală Drojdie uscată Curmale (+ 3 pentru decorare) Seminţe de susan 375ml 1½lgt 340g 185g ¾lgt 75g 15g 750g 1000g 500ml 2lgt 450g 250g ¾lgt 100g 20g 1500g 650ml 2½lgt 585g 325g 1lgt 130g 30g Orient O alchimie subtilă între gustul mentolat al ceaiului verde şi gustul puternic al curmalelor un adevărat gust al Orientului! Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. La sfârşitul programului. deschideţi maşina şi verificaţi aluatul: dacă este destul de solid. Cu 30 . opriţi maşina. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii.

SUA SUA Chifle cu branză Gouda şi chimen Chifle clasice .

culoarea pe care Lapte 25ml 50ml doriţi să o aibă crusta/coaja şi apăsaţi tasta Pornit/Oprit. Aşezaţi chiflele pe tava plată de coacere. unt şi zahăr. Drojdie pentru dospit 1½lgt 2lgt Împărţiţi prima bucată de aluat în 4 părţi egale şi modelaţi Seminţe de chimen 1lg 1½lg fiecare bucată astfel încât să obtineţi 4 pâini rotunde. Adăugaţi apoi făina şi drojdia. culoarea Apă 75ml 130ml Lapte 25ml 50ml pe care doriţi să o aibă crusta/coaja şi apăsaţi tasta PorUnt 15g 25g nit/Oprit. ouă. Pentru 4 chifle Pentru 8 chifle ouă. Selectaţi programul 5. unt topit şi zahăr. Ouă 1 1 Introduceţi cuva în aparat. împărţiţi Făină tip 45 225g 385g aluatul în 2 bucăţi.Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea următoare: apă. Umeziţi-le folosind o pensulă înmuiată în lapte şi apoi presăraţi-le cu seminţe de susan. lapte. Adăugaţi apoi faina. Apăsaţi din nou pe tasta Pornit/Oprit. Apă 75ml 130ml Introduceţi cuva în aparat. sare. cea de a doua o veţi păstra penFăină tip 45 225g 385g tru a doua coacere. brânza Gouda. O bucată o veţi coace acum. La următorul semnal sonor (după 40min) scoateţi chiflele şi repetaţi operaţiunea precedentă pentru a demara cea de a doua coacere. Dacă aţi ales să faceţi 8 chifle. împărţiţi aluatul în 2 Zahăr Brânză Gouda rasă 50g 85g bucăţi. O bucată o veţi coace acum. lapte. Sare 1lgt 1½lgt La al doilea semnal sonor (după 1h 20min) deschideţi maşina Zahăr 1lg 1½lg şi scoateţi aluatul. La următorul semnal sonor (după 40min) scoateţi chiflele şi repetaţi operaţiunea precedentă pentru a demara cea de a doua coacere. lăsaţi chiflele să se răcească aşezându-le pe un grătar. Selectaţi programul 5. La sfârşitul fiecărei coaceri. La sfârşitul fiecărei coaceri. Umeziţi-le folosind o pensulă înmuiată în lapte şi apoi presăraţi-le cu seminţe de chimen. lăsaţi chiflele să se răcească aşezându-le pe un grătar. Apăsaţi din nou pe tasta Pornit/Oprit. cea de a doua Drojdie pentru dospit 1½lgt 2lgt Seminte de susan 1½lg 2lg o veţi păstra pentru a doua coacere. Împărţiţi prima bucată de aluat în 4 părţi egale şi modelaţi fiecare bucată astfel încât să obţineţi 4 pâini rotunde. Aşezati chiflele pe tava plată de coacere. Dacă aţi ales să faceţi 8 chifle. sare. Chifle cu branză Gouda şi chimen . chimeOuă 1 1 nul şi drojdia. Unt topit 15g 25g La al doilea semnal sonor (după 1h 20min) deschideţi maşina şi Sare 1lgt 1½lgt 1lg 1½lg scoateţi aluatul. Pentru 4 chifle Pentru 8 chifle Chifle clasice SUA SUA Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea următoare: apă.

Turcia Turcia Lipie cu busuioc şi sare de mare grunjoasă .

sos pesto cu busuioc şi zahăr. La al doilea semnal sonor (după 35min) deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. sare de mare grunjoasă Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea următoare: apă. Adăugaţi apoi făina şi drojdia. La următorul semnal sonor (după 25min) scoateţi lipiile şi repetaţi operaţiunea precedentă pentru a demara cea de a doua coacere. turtiţi-le/aplatizaţi-le asemeni unui disc şi apoi crestaţi fiecare bucată în forma unei cruci. O bucată o veţi coace acum. sare. Umeziţi-le folosind o pensulă înmuiată în ulei de măsline şi presăraţi-le cu sare grunjoasă. Introduceţi cuva în aparat. Împărţiţi prima bucată de aluat în 2 părţi egale. Modelaţi fiecare bucată sub forma unui bulgăre.Turcia Lipie cu busuioc şi sare de mare grunjoasă Pentru 4 lipii: Turcia Apă > 180ml Sare > 1lgt Zahăr > 1lgt Făină > 290g Sos pesto cu busuioc > 2½lg Drojdie pentru dospit > 1lgt Pentru ungere > 2lg ulei de măsline şi 1lg. La sfârşitul fiecărei coaceri. lăsaţi lipiile să se răcească aşezându-le pe un grătar. . Aşezaţi lipiile pe tava plată de coacere. Selectaţi programul 4 şi culoarea pe care doriţi să o aibă crusta/coaja şi Apăsaţi tasta Pornit/Oprit. cea de a doua o veţi păstra pentru a doua coacere. Apăsaţi din nou pe tasta Pornit/Oprit. Împărţiţi-l în 2 bucăţi.

Germania Germania Kugelhopf .

Puneţi vasul de copt în maşină. mâncată de obicei duminica la micul dejun al familiei: un fel de brioşă uşoară cu un amestec de alune şi stafide marinate pentru a spori plăcereae. opriţi maşina. Selectaţi programul 11. adăugaţi alunele întregi şi stafidele marinate. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: lapte. Autenticitate garantată! Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. . scoateţi vasul de copt şi scoateţi brioşa. La sfârşitul programului. Apăsaţi butonul stop/start. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. ouă. greutatea brioşei şi culoarea dorită a cojii. Marinaţi stafidele în apă sau alcool. sare şi zahăr. Când auziţi bipul. unt înmuiat.Germania Kugelhopf Greutate Ouă Lapte Unt Sare Zahăr Făină simplă Drojdie uscată Alune întregi Stafide Germania 2 3 4 100ml 120ml 205ml 160g 210g 250g 1lgt 1lgt 1½lgt 70g 90g 135g 390g 530g 795g 2½lgt 3½lgt 4lgt 40g 50g 60g 110g 150g 170g 750g 1000g 1500g Acest Kugelhopf vă va duce exact în inima Alsaciei unde este o specialitate regională.

Belgia Belgia Bresană flamandă cu zmeură Cramique .

Cramique Greutate Lapte Ouă Unt Sare Zahăr Făină simplă Drojdie uscată Stafide 2½lg 3 160g 1½lgt 5lg 390g 2lgt 120g 750g 1000g 3lg 5 210g 2lgt 6lg 530g 2½lgt 140g 1500g 3½lg 6 250g 2½lgt 7lg 620g 3lgt 180g .45 de minute înainte de sfârşitul programului. Puneţi vasul de copt în maşină. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. servită rece sau prăjită. Când auziţi bipul. garnisiţi cu zmeura. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: lapte. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. zmeură.Belgia Bresană flamandă cu zmeură Greutate Ouă Lapte Unt Sare Zahăr Zmeură proaspătă (+ 6 pentru decor) Făină simplă Drojdie uscată Zahăr brun 750g 1000g 1500g 2 3 4 75ml 100ml 150ml 50g 65g 100g 1lgt 1½lgt 2lgt 1½lg 2lg 3lg 40g 55g 80g 465g 1lgt 35g 700g 1½lgt 50g 350g 1lgt 25g Acest cozonac are un amestec delicios de arome gustul răcoritor al zmeurei este perfect cu dulceaţa unui pahar cu lapte. La sfârşitul programului. Un amestec surprinzător. unt înmuiat. ouă. Selectaţi programul 11. ouă. Selectaţi programul 9. alegerea este a dvs! Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Apăsaţi butonul stop/ start. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. sare şi zahăr. Cu 30 . groase cu mult unt. zahăr şi sare. adăugaţi untul şi zahărul brun. Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii.Un mic dejun sau o gustare perfecte. Belgia Această pâine cu lapte şi cu stafide a devenit un fel de duminică în unele familii belgiene: felii. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea. opriţi maşina. opriţi maşina. deschideţi maşina şi verificaţi aluatul: dacă este destul de tare. dar atât de bun! Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Puneţi vasul de copt în maşină. Când auziţi bipul. cu sau fără însoţitori. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: lapte. adăugaţi stafidele. scufundate într-o ceaşcă cu ciocolată fierbinte. La sfârşitul programului. Apăsaţi butonul stop/start.

Spania Spania Pâine cu măsline negre Pâine Tex-mex Brioşe cu caise şi seminţe de pin Brioşe cu zahăr vanilat .

ardei tăiaţi. Apăsaţi butonul stop/start. . Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi urmăriţi tabelul. Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă. La primul semnal sonor (după 18min). Puneţi vasul de copt în maşină. 255ml 340ml 510ml Puneţi ingredientele în cuvă în ordi. Selectaţi programul 9. La sfârşitul programului. Apoi adăugaţi cele două tipuri de făină şi drojdia uscată. condimente. făină de porumb şi sare. Sare 2lgt 2½lgt 4lgt făină şi drojdie. zahăr.Spania Alegeţi cantitatea de pâine dorită şi Cantitate 750g 1000g 1500g urmăriţi tabelul.Apa Ule 2½lg 3½lg 5lg nea următoare: apă. lapte. Zahăr 3lgt 4 lgt 5lgt Introduceţi cuva în aparat. opriţi maşina. introduceţi măslinele negre în aluat. Selectaţi Făină de grau 480g 640g 960g 1lgt 1½lgt 2lgt programul 8. opriţi aparatul. scoateţi cuva şi decofraţi/răsturnaţi pâinea Pâine cu măsline negre Spania Pâine Tex-mex Greutate Apă 340ml 450ml 585ml Sare 1½lgt 2lgt 2½lgt Ardei 75g 100g 130g Condimente mexicane amestecate 15g 20g 25g Făină de porumb 35g 50g 75g Făină simplă 375g 500g 650g Făină integrală 115g 150g 225g Drojdie uscată 1lgt 1 lgt 1½lgt 750g 1000g 1500g Gustul ardeiului este pus în evidenţă de amestecul de condimente. Textura strânsă şi culoarea aurie a făinii de porumb sunt perfecte pentru a face pâinea prăjită sau sandvişuri. La sfârşitul programului. ulei. cantitatea de pâine şi Drojdie pentru dospit Măsline negre 75g 100g 150g culoarea pe care doriţi să o aibă crusta/coaja Apăsaţi tasta Pornit/Oprit. greutatea pâinii şi culoarea dorită a cojii. sare. scoateţi vasul de copt şi scoateţi pâinea.

La următorul semnal sonor (după 47min) scoateţi brioşele şi repetaţi operaţiunea precedentă pentru a demara cea de a doua coacere. La următorul semnal sonor (după 47min) scoateţi brioşele şi repetaţi operaţiunea precedentă pentru a demara cea de a doua coacere. Modelaţi fiecare bucată sub forma unui baton de 15-20 cm. O bucată o veţi coace acum. Dacă aţi ales să faceţi 8 brioşe. Aşezaţi brioşele pe tava plată de coacere şi umeziţi-le folosind o pensulă înmuiată în apă. făina şi drojdia. Drojdie pentru dospit 1½lgt 2lgt Împărţiţi prima bucată de aluat în 4 părţi egale. cuUlei de măsline 1½lg 3lg Unt 35g 70g loarea pe care doriţi să o aibă crusta/coaja şi apăsaţi Zahăr vanilat 2½lg 4½lg tasta Pornit/Oprit Sare ½ lgt 1lgt La primul semnal sonor (după 18min). Ouă 1 1 untul topit. Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea următoare: lapte. incorporaţi caiFăină specială pentru brioşe 190 350g sele tăiate în bucăţi mici şi seminţele de pin prăjite în Drojdie pentru dospit 1½lgt 2lgt aluat. . sare. Selectaţi programul 6. Adăugaţi apoi zahărul vanilat. ulei de Pentru 4 brioşe Pentru 8 brioşe măsline şi unt topit. cea de a doua o veţi păstra pentru a doua coacere. făina şi drojdia. Apăsaţi din nou pe tasta Pornit/Oprit. împărţiţi aluatul în 2 bucăţi. lăsaţi chiflele să se răcească aşezându-le pe un grătar. Selectaţi programul 6. sare. Împărţiţi prima bucată de aluat în 4 părţi egale. La sfârşitul fiecărei coaceri. Ouă 1 1 Introduceţi cuva în aparat. Aplatizaţi uşor fiecare bucată şi apoi răsuciţi-o sub forma unui melc. Aplatizaţi uşor fiecare bucată şi apoi răsuciţi-o sub forma unui melc. împărţiţi aluatul în 2 Sare Zahăr vanilat 2½lg 4½lg bucăţi. Lapte 40ml 120ml Introduceţi cuva în aparat. ulei de măsline. Adăugaţi apoi zahărul. Dacă aţi ales să faceţi 8 brioşe.Brioşe cu caise şi seminţe de pin Spania Pentru 4 brioşe Pentru 8 brioşe Spania Brioşe cu zahăr vanilat Puneţi ingredientele în cuvă în ordinea următoare: lapte. cea de a doua o veţi păstra penFăină specială pentru brioşe 190g 350g tru a doua coacere. culoarea pe care Lapte 40ml 120ml doriţi să o aibă crusta/coaja şi apăsaţi tasta Pornit/Oprit. Caise confiate (uscate) 5 8 Seminţe de pin prăjite 30g 55g La al doilea semnal sonor (după 1h 25min) deschideţi maşina şi scoateţi aluatul. lăsaţi chiflele să se răcească aşezându-le pe un grătar. O bucată o veţi coace acum. Ulei de măsline 1½lg 3lg La al doilea semnal sonor (după 1h 25min) deschideţi maşina şi Unt 35g 70g ½lgt 1lgt scoateţi aluatul. Modelaţi fiecare bucată sub forma unui baton de 15-20 cm. Aşezaţi briosele pe tava plată de coacere şi umeziţi-le folosind o pensulă înmuiată în apă. Apăsaţi din nou pe tasta Pornit/Oprit. La sfârşitul fiecărei coaceri.

acest lucru s-a întamplat deoarece nu aţi crestat pâinea cu suficientă fermitate. Aplicaţi cu o pensulă un amestec de apă şi ou înainte de coacere. modelaţi din nou aluatul sub forma unui bulgăre şi lăsaţi-l în repaus 10 min înainte de a reîncepe modelarea. Alegeţi un grad de coacere mai uşor şi evitaţi să umeziţi aluatul cu prea mult amestec pentru aurire care s-ar putea scurge în tavă • Pâinile sunt mate după coacere: probabil că pâinile nu au fost suficient de bine umezite înainte de coacere. • Aluatul se rupe şi devine fărâmicios. fie aluatul a fost preparat prea mult timp. • Este nevoie să cântăriţi ingredientele înainte de prepararea aluatului. încercaţi ca data viitoare să puneţi mai puţină drojdie. • Pâinile sunt prea crescute: probabil că există prea multă drojdie. . • Pâinile se ating între ele şi nu s-au copt suficient: pâinile sunt prea fluide sau sunt aşezate incorect pe tavă. Lăsaţi aluatul în repaus timp de 10 min înainte de a-l modela. aluatul a fost frământat prea mult. Încercaţi din nou. • Pâinile nu sunt suficient de crescute: fie drojdia este insuficientă. iar cantitea de apă este acum insuficentă. • Aluatul este lipicios. şi încercaţi să îl preluctaţi cât mai puţin posibil. Nu ezitaţi să crestaţi aluatul cu mişcări puternice. dar insuficient coaptă în interior: cantitatea de apă adăugată este foarte importantă. Optimizaţi spaţiul de pe tavă şi cântăriţi cu atenţie lichidele atunci când adăugaţi ingredientele. iar modelarea este dificilă: cantitatea de apă este foarte importantă. punând mai multă drojdie. şi apoi aplatizaţi uşor pâinile atunci când le aşezaţi pe tavă. • Aluatul este compact. apă sai zahăr. • Pâinea s-a surpat după ce a crescut prea mult : cantitatea de apă sau drojdie poate fi prea mare – micşoraţi cantităţile şi aveţi grijă ca apa să nu fie prea caldă • Pâinea este brună la exterior.Probleme şi soluţii Probleme şi soluţii PAINE • Pâinea nu a crescut suficient: respectaţi cantităţile indicate pentru fiecare ingredient – fie cantitatea de făină este prea mare. Aşadar. • Pâinile se lipesc de tavă şi sunt arse pe dedesubt. Probabil că aţi pus prea multă făină sau aţi prelucrat prea mult aluatul. lăsaţi aluatul în repaus pentru 10 min înainte de a-l modela în forma dorită. În acest caz. o soluţie ar fi să vă daţi pe mâini cu puţină făină. încercaţi să îl modelaţi prelucrându-l cât mai puţin. fie nu aţi pus suficientă drojdie. În acest caz. modelaţi din nou aluatul sub forma unui bulgăre şi lăsaţi-l în repaus 10 min înainte de a reîncepe modelarea. aveţi grijă să puneţi mai puţină PÂINI MICI • Aluatul este greu de modelat : probabil că a fost frământat prea mult. • Tăieturile realizate pe suprafaţa pâinilor s-au închis. Adăugaţi un pic de apă la începutul frământării.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful