You are on page 1of 2

Ima a csaldomrt Az r Jzus az n bkessgem, s az r Jzus az n csaldom bkessge, aki eggy tette a csaldomat, s lerontotta a kzbevetett vlasztfalat, lerontotta

az ellensgeskedst az testben, s eltrlte azt, hogy nmagban ama kettt egy j emberr teremtse: bkessget szerezvn, s hogy megbkltesse az Istennel mind a kettt, egy testben a keresztfa ltal, meglvn ezen az ellensgeskedst nmagban, s eljvn bkessget hirdetett az n csaldomnak. Az n csaldom Istennek hzanpe lett, lvn a szegletk maga Jzus Krisztus. Jzus Krisztusban az egsz csaldom szp renddel sszeillesztve, nvekedik szent templomm az rban. Jzus Krisztusban egytt pl az n csaldom Isten hajlkv a drga Szent Szellem ltal. (Ef. 2,1422.) Az n csaldom az igazsgot szlja szeretetben, s mindenestl fogva nvekedik abban, aki a fej, a Krisztus Jzusban, akibl az egsz csaldom szp renddel egyberakva s egybeszerkesztve, az segtsgnek minden kapcsaival, minden egyes tagnak mrtke szerint val munkssggal teljesti a Testnek nvekedst a maga flptsre, szeretetben. (Ef. 4,15 16.) Az n csaldom ragaszkodik a Fhz, akibl az egsz csaldom minden tagja, a kapcsok s ktelek ltal elltva s egybeszerkesztve, nvekedik az Isten szerint val nvekedssel, a szeretet ktelkben. (Kol. 2,19.) Hogy vigasztalst vegyen az n csaldom szve, egybekttetvn a szeretetben, s hogy eljussanak az rtelem meggyzdsnek teljes gazdagsgra, az Isten s az Atya s a Krisztus ama titknak megismersre, akiben van a blcsessgnek s ismeretnek minden kincse elrejtve. (Kol. 2,23.) Atym, az rnak Szellemvel s erejvel a gyermekeim szvt trtsd az engedetlensgrl az igazak blcsessgre, ksztsd fel ket, mint az rnak tkletes npet. (Luk. 1,17.) Atym, azrt imdkozom, hogy a gyermekeim szeretete mg jobban s jobban bvlkdjk ismeretben s minden megrtsben, hogy megtlhessk, mi a rossz s mi a j, hogy legyenek tisztk s botls nlkl valk a Krisztusnak napjra, hogy teljesek legyenek a megigazuls gymlcseivel, melyet Jzus Krisztus teremt bennk az Isten dicssgre s magasztalsra. (Fil. 1,911.) s az Istennek bkessge, mely minden rtelmet fellhalad, megrzi gyermekeim szvt s gondolatait a Krisztus Jzusban. (Fil. 4,7.) Atym, Istenem, nem sznm meg a gyermekeimrt imdkozni, s krni, hogy beteljesedjenek az Isten akaratnak megismersvel minden szellemi blcsessgben s megrtsben, hogy jrjanak mltan az rhoz, teljes tetszsre, minden j cselekedettel gymlcst teremjenek, s nvekedjenek, Atym, Istenem, a Te megismersedben. Minden ervel legyenek megerstve a Te dicssged hatalma szerint minden kitartsra s hossztrsre rmmel. (Kol. 1,911.) Hlkat adok Neked, Atym, hogy alkalmass tetted ket a szentek rksgben val rszvtelre a vilgossgban, hogy megszabadtottad ket a sttsg hatalmbl, s ltalvitted ket a Te szerelmes Fiadnak kirlysgba, Jzus Krisztus kirlysgba, akiben van az vltsguk a szent vr ltal, bneiknek eltrlse. (Kol. 1,1214.) Atym, Te vagy a bkessg Istene, Te, aki kihoztad a hallbl a juhoknak nagy psztort, gyermekeim hatalmas psztort, rk szvetsg vre ltal, az n Uramat, Jzust, tedd kszsgess gyermekeim szvt minden jra, hogy cselekedjk a Te akaratodat; azt munkld bennem s bennk, ami kedves Teeltted, a Jzus Krisztus ltal, akinek dicssg rkkn rkk. men. (Zsid. 13,2021.)

Atym, Istenem, Te vagy az, aki munklod gyermekeimben mind az akarst, mind a cselekvst, a Te jkedvedbl, hogy legyenek feddhetetlenek s tisztk, Istennek szepltlen gyermekei az elfordult s elvetemedett nemzetsg kztt, akik kztt fnylenek, mint a csillagok e vilgon. (Fil. 2,13. 15.) Atym, hlt adok Neked, hogy mint az agyag a fazekas kezben, olyan gyermekeim szve, s olyan csaldom minden tagjnak szve az r Jzus kezben. (Jer. 18,6.) Atym, Te, aki vghetetlen bsggel mindent megcselekedhetsz a bennem s gyermekeimben munklkod er szerint, feljebb hogynem mint krjk vagy elgondoljuk, Nked legyen dicssg a Gylekezetben a Krisztus Jzusban, nemzetsgrl nemzetsgre, rkkn rkk. (Ef. 3,2021.) Atym, ksznm Neked, hogy az angyalok seregei s a hatalmas Szent Szellem kzbenjrsa elhozzk minden testvreimet minden npek kzl ajndkul az rnak. Mert mint az j egek s az j fld, amelyeket n teremtek, megllnak nelttem, szl az r, azonkppen megll a ti magvatok s nevetek. (sa. 66,20. 22.) Szent Atym, gyermekeimet s csaldom minden tagjt a szent vr oltalma al helyezem, s krem rjuk a szent vr meghintst. A csaldomban az Istentl elrendelt kapcsokra s ktelekre is krem a szent vr meghintst, az ellensg nem rintheti ezeket. Ksznm Atym, hogy a szent vr megtisztt s oltalmaz ereje mkdik csaldom minden tagjnak letben. Ahogy rva van, megszlal felettk a szent vr, s jobbat beszl, mint az bel vre. A teljes vltsgukat s mindenre kiterjed dvssgket szlja a Szellem ereje ltal Jzus nevnek hatalmban. men. (1Pt. 1,2. Zsid. 12,2224.) Atym, hlt adok Neked, hogy gyermekeimet s csaldom minden tagjt dvssgben, tkletessgben, bkessgben, engedelmessgben, szent egszsgben s beteljesedsben llthatom a Te trnod el teljes hitben, a Te erd szerint, mely bennnk hatalmasan munklkodik. (Kol. 1,28.) men.