GT-I9000

Manual de utilizare

Asamblare
In pachet
Verificati continutul pachetului pentru urmatoarele: • Accesoriile livrate funcţionează cel mai bine împreună cu dispozitivul dvs.

• Telefon • Acumulator • Incarcator • Manual de utilizare
• Articolele livrate împreună cu dispozitivul pot varia în funcţie de software-ul şi de accesoriile disponibile în regiunea dvs. sau de cele oferite de furnizorul dvs. de servicii. Puteţi obţine accesorii suplimentare de la distribuitorul Samsung local.

Instalarea cartelei SIM sau USIM şi a bateriei
Atunci când vă abonaţi la un serviciu de telefonie mobilă, veţi primi o cartelă Subscriber Identity Module (Modul de identitate a abonatului) (SIM) cu detalii de abonare, cum ar fi numărul personal de identificare (PIN) şi serviciile opţionale. Pentru a utiliza serviciile UMTS, puteţi cumpăra o cartelă USIM (Universal Subscriber Identity Module - Modul universal de identitate a abonatului).

2

Pentru a instala cartela SIM sau USIM şi bateria: 3 Introduceti cartela SIM sau USIM. • Fără să introduceţi o cartelă SIM sau USIM. 3 . pe urma • Aşezaţi cartela SIM sau USIM în dispozitiv cu contactele aurii orientate în jos. puteţi utiliza servicii neconectate la reţea şi câteva meniuri din dispozitiv. Inlaturati capacul bateriei. 1 2 Daca telefonul este pornit tineti apasat Power off pentru a-l opri.

Incarcarea bateriei Inainte de prima utilizare a telefonului trebuie sa incarcati bateria. telefonul se va opri în mod automat. De asemenea. Despre indicatorul de baterie descărcată Când bateria este descărcată. 5 Repozitionati capacul bateriei. 4 . Reîncărcaţi bateria pentru a continua utilizarea telefonului. pictograma bateriei va fi goală şi va clipi. Puteti incarca dispozitivul cu incarcatorul furnizat sau prin conectarea la un PC.4 Introduceti bateria. Dacă nivelul de încărcare a bateriei devine prea scăzut. telefonul va emite un sunet de avertizare şi un mesaj de baterie descărcată.

Închideţi capacul mufei multifuncţionale. 6. Când bateria este încărcată complet (pictograma nu se mai mişcă). 2. deconectaţi adaptorul de voiaj de la priză. Introduceţi capătul mare al adaptorului de voiaj în priză. Deschideţi capacul mufei multifuncţionale. Deconectaţi adaptorul de voiaj de la telefon. 4.1. 3. Niciun tip de deteriorare datorat utilizării incorecte nu este acoperit de garanţie. Conectarea incorectă a adaptorului de voiaj poate cauza deteriorări grave ale telefonului. 5. 5 . Introduceţi capătul mic al adaptorului de voiaj în mufa multifuncţională.

› Incarcare cu cablul de date Deschideti capacul mufei multifunctionale in partea de sus a telefonului Conectati un capat al cablului de date la telefon Conectati al doilea capat al cablului la un port USB al PC-ului. Formatarea cartelei de memorie pe un PC poate duce la incompatibilitatea cu telefonul dvs. 6 . Timpul de incarcare variaza in functie de cablul de date utilizat. Formataţi cartela de memorie numai pe telefon. trebuie să introduceţi o cartelă de memorie. Telefonul acceptă cartele de memorie microSD™ sau microSDHC™ de până la 32 GB (în func de ţie fabricantul cartelei de memorie şi de tipul acesteia). Introducerea unei cartele de memorie (opţională) Pentru a stoca mai multe fişiere multimedia. 1 2 3 4 Cand bateria este incarcata pe deplin deconectati cablul de date de la telefon si pe urma de la PC. Inainte de a incepe incarcarea porniti PC-ul.

acesta trebuie dezactivat. Inainte de a inlatura cardul de memorie. 3 4 Impingeti cardul de memorie pana ce se blocheaza in locul sau. 1 7 . alegeti Applications → Settings → SD card and phone storage → Unmount SD card. › Inlaturarea cardului de memorie In mod repaus.1 2 Inlaturati capacul bateriei. Introduceti cardul de memorie cu contactele in jos. Repozitionati capacul bateriei.

Inlaturati cardul de memorie. Repozitionati capacul bateriei. Formatati cardul de memorie doar din telefon In mod repaus. Atasarea unei curele de mana (optional) 1 Inlaturati capacul bateriei. Inainte de a formata cardul de memorie efectuati copii de siguranta a datelor stocate pe acesta. alegeti Applications → Settings → SD card and phone storage → Format SD card → Format SD card.2 3 4 5 6 Inlaturati capacul cardului de memorie. 3 Repozitionati capacul bateriei. 2 Glisati cureaua de mana prin locasul destinat si fixati-o pe ridicatura existenta. › Formatarea cardului de memorie Formatarea cardului pe un PC poate duce la incompatibilitati cu telefonul. Impingeti usor cardul de memorie pana se deblocheaza Trageti cardul de memorie. 8 .

Pentru inceput Pornire / Oprire telefon Pentru a porni telefonul. Telefonul se va pe urma selectati Prezentarea telefonului Camera frontala (pentru apeluri video) Difuzor Senzor proximitate Senzor lumina Volum Ecran tactil Acasa Inapoi Meniu Microfon 9 . apasati si tineti Power off. Pentru a opri telefonul. tineti apasat conecta automat la reteaua celulara.

Deschide lista aplicatiilor recente (apasati si tineti). Tasta Antena interna 10 . Intoarcere la ecranul anterior Ajustare volum. Intoarcere la ecranul de repaus.› Conectare casti Camera Pornire/Oprire Capac baterie Mufa multifunctionala Difuzor Taste Functie Porneste/Opreste telefonul Pornire/Oprire Incheie un apel Blocheaza ecranul tactil Meniu Acasa Inapoi Volum Deschide o lista cu optiunile disponibile in ecranul curent.

› Pictograme Lipsa semnal Nivel semnal Retea GPRS conectata Retea EDGE conectata Retea UMTS conectata WLAN activat Bluetooth activat Casca Bluetooth conectata GPS activat Pictograma Definitie Apel vocal in curs Apel in asteptare Difuzor activat Apel pierdut Sincronizare activa Upload pornit Download pornit Redirectionare activata Conectare la PC Lipsa card SIM sau USIM Mesaj text sau multimedia nou Pictograma Definitie 11 .

Pentru utilizarea optimă a ecranului tactil. Aflaţi operaţiile de bază pentru utilizarea ecranului tactil. îndepărtaţi pelicula de protecţie a ecranului înainte de a utiliza dispozitivul.Pictograma Definitie Email nou Mesaj vocal nou Alarma activa Eveniment nou Roaming activ Mod Silentios Mod Avion Mod Vibrare Redare muzica in curs Radio FM pornit si ruleaza in background Eroare sau atentie solicitata Nivel baterie Pictograma Definitie 10:00 AM Ora curenta Utilizarea ecranului tactil Ecranul tactil al dispozitivului vă permite să selectaţi elemente sau să efectuaţi funcţii cu uşurinţă. 12 .

interfata se va ajusta automat acestei orientari. Telefonul este prevazut cu senzori de miscare ce detecteaza orientarea telefonului. alegeti Settings → Sound and display → Orientation. 1 2 3 In mod repaus alegeti Applications pentru a accesa lista de aplicatii. Selectati o aplicatie. 13 . Apasati Acasa pentru a va intoarce la ecranul de repaus. Daca rotiti telefonul in timpul utilizarii unor functii. Puteti selecta un punct in partea de sus a ecranului pentru a merge direct la ecranul respectiv. Pentru a seta interfata sa pastreze orientarea atunci cand rotiti telefonul. Navigati in dreapta sau in stanga.Accesare aplicatii Pentru a accesa aplicatiile din telefon. 4 Apasati pentru a va intoarce la ecranul anterior.

telefonul ramane conectat la Internet. deschideti lista de aplicatii si alegeti Settings → Accounts and sync. Alegeti Auto-sync. informatia actualizata va aparea pe telefon si va incepe sincronizarea automata si viceversa. Disponibilitatea acestei functii depinde de regiune. Pentru comunitati online.Sincronizare date Puteti sincroniza datele din diferite servicii de internet si sa efectuati copii de siguranta. Odata ce sincronizarea s-a incheiat. 14 . Pentru a exclude aplicatii din sincronizare automata. Selectati aplicatiile care doriti sa se sincronizeze. › 1 2 Setarea unui cont In mod repaus. Alegeti Add account → un tip de cont. pe urma alegeti Log in. deschideti lista de aplicatii si alegeti Settings → Accounts and sync. ca Facebook sau MySpace. debifati casutele aferente aplicatiei dorite. 3 Urmariti instructiunile pentru a incheia setarea contului. Alegeti un cont. introduceti utilizatorul si parola. Daca o schimbare este efectuata. › 1 2 3 4 Activare sincronizare automata In mod repaus.

receptionati. › Apelati sau raspundeti la un apel Puteti utiliza butoanele sau ecranul tactil atunci cand efectuati. alegeti . il apelati in mod frecvent. Pentru a incheia apelul. Pentru un apel video. apasati Accept Pentru a regla volumul în timpul unui apel. . telefonul dvs. alegeti End call.Comunicare Apelare Aflaţi cum să efectuaţi şi cum să răspundeţi la apeluri şi cum să utilizaţi funcţiile de apelare de bază. Alegeti pentru un apel vocal. Cand primiti un apel. terminati sau respingeti un apel. În timpul unui apel. Raspundere la un apel Efectuare apel 1 2 1 2 15 In mod repaus alegetiKeypadsi introduceti numarul numarul de telefon. apăsaţi tasta Volum în sus sau în jos. • Utilizati agenda pentru a salva numarul pe care • Pentru a accesa registrul de apeluri pentru reapelarea unui numar recent apasati Phone → Call log. blochează în mod automat ecranul cu atingere pentru a evita tastările accidentale. 3 Pentru a incheai apelul. alegeti End call.

• Pentru a răspunde la un apel. Pentru a trimite un mesaj cand respingeti un apel. puteţi efectua şi răspunde la apeluri: • Pentru a reapela ultimul număr format.Respingeti un apel Cand primiti un apel. In mod repaus. apăsaţi pe butonul căştii. ţineţi apăsat pe butonul căştii. apasati Reject Apelantul va primi un ton ocupat. In primul rand alegeti un mesaj text ce va fi trimis. Apelarea unui numar international 1 2 In mod repaus alegeti Keypadapasati si tineti 0 pentru a introduce+ Introduceti numarul dorit complet (cu prefixurile aferente) pe urma apasati 16 . apoi repetaţi procedeul. ţineţi apăsat pe butonul căştii. deschideti aplicatii si alegeti Settings → Call settings → All calls → Reject call with message. alegeti Reject with msg. › Utilizarea castilor Conectând casca furnizată la mufa multifuncţională. Pe urma Create si creati un mesaj text. • Pentru a termina un apel.

Alegeti Contacts. Puteti introduce un numar manual sau selectati unul din lista de apeluri sau grupuri. Bifati casutele in dreptul contactelor dorite si alegeti Add. › 1 2 3 Trimiteti un mesaj text In mod repaus. Alegeti Contacts. Cand introduceti o adresa de email.Mesaje 4 5 Alegeti Type to compose si introduceti mesajul dorit. deschideti lista de aplicatii si alegeti Messaging → New message. Bifati casutele in dreptul contactelor dorite si alegeti Add. Puteti introduce un numar manual sau selectati unul din lista de apeluri sau grupuri. › 1 2 3 Trimiteti un mesaj multimedia In mod repaus. deschideti lista de aplicatii si alegeti Messaging → New message. . Alegeti Send pentru a trimite mesajul. 17 . telefonul va converti mesajul in mesaj multimedia.

video sau sunet. alegeti atasamentul. Puteti selecta un fisier din lista de fisiere sau sa creati un nou fisier imagine. Alegeti mesaj. Pentru un mesaj multimedia. Alegeti → Attach → o optiune si adaugati un element. la fel ca un messenger. Alegeti un contact. deschideti lista de aplicatii si alegeti Messaging.4 5 6 7 Alegeti Type to compose si introduceti mesajul dorit. › 1 2 Vizionati un mesaj multimedia In mod repaus. Mesajele sunt grupate in liste de mesaje in functie de contact. → Add subjectsi adaugati un destinatar pentru 3 4 Selectati un mesaj text sau multimedia din grupul de mesaje. 18 . pentru a viziona Alegeti Sendpentru a trimite mesajul.

alegeti [ ] → Attach →fisierul. • Pentru a arhiva mesajul. alegeti • Pentru a trimite mesajul altei persoane. Vizualizati mesajele e-mail. • Pentru a raspunde la mesaj. Selectati un e-mail. Alegeti Sendpentru a trimite mesajul. In mod repaus. Introduceti continutul mesajului. deschideti lista de aplicatii si alegeti Google Mail. alegeti Delete. incluzand toti destinatarii. Reply to all. Pentru a atasa o imagine. alegeti Forward. 1 2 Din vizualizarea mesajului. alegeti Older. Alegeti [ ] → Compose. • Pentru a vizualiza un mesaj mai vechi. • Pentru a sterge mesajul. alegeti Reply. 19 . Introduceti un nume sau o adresa pentru destinatar. alegeti Preview din dreptul fisierului atasat.Google Mail › › 1 2 3 4 5 6 Trimiteti un e-mail In mod repaus. deschideti lista de aplicatii si alegeti Google Mail. alegeti Archive. alegeti Download. alegeti: • Pentru a raspunde la un mesaj. • Pentru a vizualiza atasamentul. Pentru a-l salva pe telefon.

Alegeti o eticheta si selectati OK. Cand ati terminat setarea contului e-mail. E-mail Adaugati un cont de e-mail personal sau al companiei. apasati si tineti un mesaj. Din Inbox. Urmariti instructiunile afisate pe ecran. Adaugati o eticheta unui mesaj › 1 2 3 4 Setarea unui cont e-mail In mod repaus. Alegeti Add star. Este activata o stea in dreptul mesajului. Introduceti adresa e-mail si parola. Adaugati o stea unui mesaj Filtrati mesajele Alegeti eticheta mesajului pe care doriti sa-l vizionati. Puteti sorta mesajele prin filtre de eticheta. atingeti si tineti un mesaj. ca Google Mail si Yahoo) sau Manual setup (pentru alte conturi e-mail ale companiei). puteti schimba intre ele. Din Inbox. 20 . Alegeti Next (pentru conturi generale. alegeti [ ] → View labels. Apasati [ ] → Accounts si alegeti-l pe cel la care doriti sa-i copiati mesajele. Alegeti Change labels. Daca ati creat mai mult de doua conturi. 1 2 3 1 2 1 2 Din Inbox.› Organizati etichetele e-mail Puteti organiza mesajele e-mail etichetandu-le sau adaugand stele pentru a le marca importante. deschideti lista de aplicatii si alegeti Email. mesajele e-mail sunt copiate pe telefon.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful