GDJE LI SI SADA, MOJA MALA ŽIDOVKO? Nikada, skoro, nije skidala uske pantolone.

Tako neobično pripijene, uz njeno krhko tijelo. Nježno, vragolastih, tugaljivih očiju. Kovrdžave, kratke kose... Rastali smo se jedne, studentske noći, povrh Trebevića. A da ne kazasmo jedno drugom , zašto?

“ Osim toga, oni su kroz stoljeća izgradili sistem baratanja i manipuliranja drugim ljudima, nacijama i njihovim financijama, a sve samo za boljitak svoje nacije i svojih gena. Kraljevske kuće Europe su ih uzele za pokorne sluge, dvorske Židove Hofjuden, i od njih napravili prvoklasne špijune... Cionistička ekspanzija... se gradi na krvi, tijelima i životima kršćana, hrišćana i muslimana... Židovi, vođeni cionistima, su uvjereni da im je jedini spas u tome da međusobno zavade pripadnike dviju najvećih vjera na svijetu, kršćane i muslimane. U tome zloupotrebljavaju slobodu vjere...” (Bošnjaci.net, Željko Milićević, ”Cionističko kastriranje Obame”, od 16.01.2009. i “Ima jedna veća slika”, od 13.10.2009.godine).

A ja, skoro, pomislio da je ovo nekakva propaganda Hitlerove mašinerije. Glavom i bradom, samog Gebelsa! Ne mogu da se načudim slijepoći autora, urednika pomenutog portala, zasutog prilozima ovog pomućenog “sarajlije”. Kako im samo, dobro “zabija golove”, što bi se reklo sportskim žargonom. Ili to oni sami sebi, autogolove daju. “U periodu od septembra 1941.do sredine januara 1942.godine, ustaška vlast deportovala je iz Sarajeva čitavo jevrejsko stanovništvo - oko 8.500.ljudi, žena i djece... ... vršeno je u više navrata i u transportima od po 1.000. - 1.500. osoba... ... najprije u sabirni logor Kruščicu kod Travnika, a zatim odvođeni na prisilne radove kod Gospića i na ostrvo Pag, odakle su docnije prebačeni u koncentracioni logor Jasenovac, gdje su na najgnusniji način umoreni...” (iz knjige “1941.u istoriji naroda Bosne i Hercegovine, sarajevo, - Veselin Masleša- , 1973., str.695.).

Bošnjaci, za razliku od gorljivog Milićevića, Fala Bogu, u većini imaju sasvim drukčija mišljenja o narodu koga su “rimske legije” razapinjale, a neki davni varvari kasapili i nagnali u stampedo. Da se po svijetu potucaju, kao narod, i kao pojedinci, skoro 19.stoljeća. Istina, i među njima ima Milićevićevih istomišljenika, koji na sličan način pronose davno poturenu “mantru” o navodnoj sudbinskoj krivici Židova. I netreba se “natezati” oko brojki svirepo umorenih u prošlim vremenima, pripadnika ovog , pa ni nekih drugih, naroda. Bitno je da se uoči, kako i koliko su žilavi i uporni sljedbenici “Sotone”, što među ljude “smutnju” unose. A prostodušni puk ih “čita, vari”, pa kad zabalavi, u zločine hrli. Rusmir Im., 10.01.2013.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful