P. 1
Studiu Dialux

Studiu Dialux

|Views: 96|Likes:
Published by yycons

More info:

Published by: yycons on Jan 12, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/05/2013

pdf

text

original

Priviti-ne ca un partener solid, cu experienta, si lasati-ne sa va castigam increderea!

1. STUDIU DE CAZ DIALUX LIGHT / DIALUX DIALUX LIGHT DIALUX ETAPA 1 – DATE GENERALE PROIECT ETAPA 1.1 - se alege tipul de sistem de iluminat pentru care se va realize proiectul luminotehnic

ETAPA 1 – DATE GENERALE PROIECT - se completeaza datele de identificare ale proiectului si ale celui care proiecteaza sistemul de iluminat

ETAPA 1.2 - se completeaza datele de identificare ale proiectului si ale celui care proiecteaza sistemul de iluminat

ETAPA 2 – REALIZAREA ÎNCĂPERII

ETAPA 2 – REALIZAREA ÎNCĂPERII

Înălţimea planului util este 0. la fel ca in cazul real .8 ETAPA 2. la fel ca in cazul real ETAPA 2.5m (h).2 .se introduc usile si ferestrele biroului..se introduc dimensiunile incaperii: 12m(L) x 6m (l) x 3.se introduc texturile peretilor si podelei biroului. Înălţimea planului util este 0.8 ETAPA 2.7m iar factorul de menţinere este de 0.5m (h).7m iar factorul de menţinere este de 0.se introduc dimensiunile incaperii: 12m(L) x 6m (l) x 3.1 .3 .

se introduc obiectele de mobilier ale biroului. Aparatul de iluminat se va monta aparent pe plafon.aparatul de iluminat ales este FIRA 07 2x28W echipat cu surse TLD 28W/840.ALEGERE APARAT DE ILUMINAT .aparatul de iluminat ales este FIRA 03 2x36W SP echipat cu surse TLD 36W/840. .ETAPA 2. ETAPA 3 – ALEGERE APARAT DE ILUMINAT . la fel ca in cazul real ETAPA 3 .4 . Aparatul de iluminat se va monta aparent pe plafon.

conform recomandărilor CIE. ETAPA 4 – INTRODUCEREA APARATELOR DE ILUMINAT . Valorile obţinute sunt: Emed = 520lx ETAPA 5 – REZULTATE LUMINOTEHNICE . ETAPA 5 – REZULTATE LUMINOTEHNICE .valorile obţinute pentru parametrii luminotehnici se încadrează în limitele impuse de normative şi în consecinţă amplasarea aparatelor de iluminat va rămâne aceasta.ETAPA 4 – INTRODUCEREA APARATELOR DE ILUMINAT .nivelul de iluminare mediu ales.valorile obţinute pentru parametrii luminotehnici se încadrează în limitele impuse de normative şi în consecinţă amplasarea aparatelor de iluminat va rămâne aceasta. conform recomandărilor CIE. în funcţie de tipul de activitate desfăşurat este de 500lx. Valorile obţinute sunt: Emed = 545lx . Programul propune un aranjament simetric al aparatelor de iluminat. în funcţie de tipul de activitate desfăşurat este de 500lx. Programul propune un aranjament simetric al aparatelor de iluminat.nivelul de iluminare mediu ales.

2 .programul permite alegerea tipului de informatii care se doreste sa apara in proiect ETAPA 6. sau dialux. ETAPA 6 – SALVAREA REZULTATELOR ETAPA 6. .programul permite alegerea tipului de informatii care se doreste sa apara in proiect.ETAPA 6 – SALVAREA REZULTATELOR . De asemenea proiectul poate fi salvat în format pdf. sau dialux.1 .Proiectul poate fi salvat în format pdf.

2. Pentru aceasta din fereastra de bun venit se alege varianta: Proiect strada nou . STUDIU DE CAZ .ILUMINAT STRADAL ETAPA 1 – TIPUL PROIECTULUI Se va realiza un sistem de iluminat stradal.

1 .se introduce denumirea străzii si o descriere a acesteia .ETAPA 2 – DATE GENERALE PROIECT Se introduc informaţii legate de proiect şi de persoana care realizează proiectul ETAPA 3 – CARACTERISTICILE STRĂZII ETAPA 3.

în funcţie de care se va realiza calculul luminotehnic .2 . banda pentru biciclisti.4 .se alege configuratia strazii.se alege clasa de drum(de iluminare). fără trotuar. etc ETAPA 3.se aleg dimensiunile străzii şi numărul de benzii de circulaţie ETAPA 3.ETAPA 3. Se va folosii o strada simplă. bandă de urgenţă.3 .

ETAPA 4 – INTRODUCEREA APARATELOR DE ILUMINAT ÎN PROIECT . al aparatului de iluminat .aparatele de iluminat se pot introduce din baza de date (vezi Studiul de Caz pentru Birouri). sau se pot introduce ca şi aparate de iluminat individuale. daca proiectantul are fisierul ltd.

din meniul Aranjament Stradal se alege aparatul de iluminat din lista aparatelor introduce în proiect ETAPA 5.ETAPA 5 – AMPLASAREA APARATELOR DE ILUMINAT PE STRADĂ ETAPA 5.2 .1 .se alege modul de amplasare a apratelor de iluminat: pe o singura parte a drumului (unilateral) .

În aceasta etapă se alege dimensiunea acesteia şi unghiul de înclinare ETAPA 6 – REZULTATELE OBŢINUTE .3 .ETAPA 5.rezultatele obţinute (pentru cei doi observatori) se încadrează în limitele impuse de normative pentru această clasă de drum .aparatul de iluminat se montează pe stâlpul de susţinere cu ajutorulconsolei.se alege înălţimea de amplasare a aparatelor de iluminat şi distanţa între ele ETAPA 5.4 .

STUDIU DE CAZ . De asemenea proiectul poate fi salvat în format pdf.programul permite alegerea tipului de informatii care se doreste sa apara in proiect.ETAPA 7 – SALVAREA REZULTATELOR .ILUMINAT ARHITECTURAL ETAPA 1 – TIPUL PROIECTULUI Se va realiza un sistem de iluminat arhitectural. Pentru aceasta din fereastra de bun venit se alege varianta: Proiect exterior nou . sau dialu x 3.

se defines dimensiunile “Scenei exterioare” pe care va fi amplasată cladirea care trebuie iluminată .1 .ETAPA 2 – DATE GENERALE PROIECT Se introduc informaţii legate de proiect şi de persoana care realizează proiectul ETAPA 3 – CARACTERISTICILE CLĂDIRII DE ILUMINAT ETAPA 3.

ETAPA 3.se introduc texturile exterioare ale cladirii > se alege un înveliş exterior din piatră brută-3.2 .3 .3.1 > acoperişul clădirii va fi din ţiglă plată roşie – 3.din obiectele predefinite din Dialux se alege o clădire bisericească tipică (Basilică) ETAPA 3.3.3.2 > se aleg texturile pentru ferestrele exterioare – 3.3 .

.

aparatele de iluminat se introduc din baza de date.2.ETAPA 4 – INTRODUCEREA APARATELOR DE ILUMINAT ÎN PROIECT ETAPA 4.2 .1 .pentru introducerea aparatelor de iluminat în proiect se foloseşte un aranjament în linie > folosind “GHID-ul” programului se allege opţiunea “Inserare Aranjament Linie” – 4.2. Aparataul de iluminat ales pentru acest proiect este Rondo 01 70W ETAPA 4.2 .1 > întru-cât Basilica este pe mai multe niveluri. se introduce mai multe “Linii” de aparate de iluminat – 4.

2 .prezentarea 3D a rezultatelor obţinute .ETAPA 5 – INTRODUCERE SUPRAFAŢĂ DE CALCUL ETAPA 5.1 .întru-cât este un proiect mai special şi nu este relevant calculul în planul util. se introduce o suprafaţă de clacul în zona unde trebuie aflaţi parametrii luminotehnici ETAPA 5.

prezentarea rezultatelor numerice obţinute ETAPA 6 – SALVAREA REZULTATELOR ETAPA 6.1 . . sau dialux.ETAPA 5.programul permite alegerea tipului de informatii care se doreste sa apara in proiect ETAPA 6.proiectul poate fi salvat în format pdf.2 .3 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->