P. 1
DERMATOLOGIE GRILE

DERMATOLOGIE GRILE

|Views: 21|Likes:
Published by Cezara Dughila

More info:

Published by: Cezara Dughila on Jan 12, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/10/2013

pdf

text

original

GRILE 1. Tratamentul infecțiilor cutanate stafilococice are ca și principii generale următoarele: a. toaletă cu apă și săpun; b.

aplicare de antiseptice topice; c. antibioterapie topică în formele ușoare; d. antibioterapie sistemică în formele moderate și severe; e. toate cele de mai sus. Răspuns corect: e 2. Tratamentul erizipelului necomplicat, la pacientul sănătos se realizează: a. în spital, prin internare de urgență într-o secție medicală; b. tratament ambulatoriu, per os (amoxicilină sau prisatinamicină), cu durată de 10-14 zile; c. în spital, antibioterapie pe cale parenterală, urmată de antibioterapie per os; d. toate cele de mai sus; e. nici una din cele de mai sus. Răspuns corect: b 3. Candidoza unghială se caracterizează prin: a. debut la nivelul marginii libere (distale) a unghiei; b. debut la nivelul repliului unghial, lateral sau proximal; c. debut pe suprafaţa unghiei; d. debut la nivel subunghial distal; e. localizare de elecţie la unghiile de la picior. Răspuns corect: b 4. Furunculul se caracterizează prin: a. inflamație profundă a foliculului pilosebaceu; b. forme clinice particulare: furunculul antracoid, stafilococia malignă a feței; c. vindecare cu alopecie cicatricială; d. nodul centrat de pustulă foliculară, cu evoluție spre ulcerare, cu eliminarea dopului necrotic central (burbion); e. agent etiologic: Staphylococus aureus. Răspuns corect: a,b,d,e

CAZ CLINIC Pacient de sex masculin, în vârstă de 11 ani, din mediul rural, fără antecedente dermatologice semnificative, se prezintă pentru leziuni foliculare supurate, cu inflamaţie majoră perifoliculară, cu scurgere purulentă semnificativă prin ostiumul folicular, localizate la nivelul scalpului, în regiunea occipitală şi regiunea temporală dreaptă. Examenul clinic relevă prezenţa durerii la manevrarea leziunilor si adenopatie satelită cu caracter inflamator. Starea generală a pacientului nu este alterată.

Ce tip de transmitere este implicat în acest caz? Transmitere zoofilă. antropofilă 2. Ce investigaţii paraclinice sunt necesare pentru precizarea diagnosticului pozitiv? Prelevare micologică – examen fir de păr – examen micologic direct Însămânţare din secreţia din leziune Cultură pe mediul Sabouraud Examen cu lampa Wood 2. Antifungice locale Antifungice generale Examenul familiei si al animalelor din gospodărie Tratarea contacţilor şi a sursei Scutire medicală de la şcoală . mustaţa. În cazul anchetei epidemiologice în cadrul familiei pot fi identificate şi alte persoane bolnave? Da. Ce se poate evidenţia prin examenul cu lampa Wood în acest caz? Examenul cu lampa Wood nu relevă fluorescenţă în cazul infecţiilor cu Trichophyton 2. Precizaţi diagnosticul prezumptiv al pacientului.e. pielea glabră). putând afecta inclusiv adulţii (poate afecta barba.2.b.c. infecţia se transmite în familie.f. Precizaţi conduita terapeutică de urmat în acest caz.a. 2.d. Kerioane ale scalpului 2.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->