La unele nu mi-am dat seama ce scrie, da va prindeti voi, ca sunteti copii destepti:D Un barbat de 55 de ani fumator, consuma alcool, diagnosticat

cu cancer laringian face un al 2 lea cancer. Probabil localizat: -bronhopulmonar -esofagian Care din enunturile de mai jos anti-oncogene sunt adevarate: -au fost identificate initial prin studiul cancerelor ereditare -sunt gene normale cu rol… Care din localizarile de mai jos se afla in primele 6 cazuri de mortalitate: -colon si rect la barbat -plaman la femei -stomac la femei In urmarirea bolnavilor oncologic, perioada de risc incepe : -limita conventionala la 5 ani de la terminarea tratamentului -corespunde unor actiuni de recuperare si in remisiune completa Perioada de securitate relativa a bolnavilor oncologic: -primii 5 ani dupa tratament -corespunde eliminarii progresive a riscului de deces prin cancer Cancerele cele mai limfoide: -mamar -sferei ORL -semiomul testicular Cele mai frecvente manifestari toxice acute dupa citostatice: -greturi, varsaturi -stomatite -granulocitopenia Reducerea aportului de calorii alimentare si obezitatii are rol profilactic in: -cancer de col uterin -cancer mamar -cancer de prostata Tratamentul adjuvant post-operator in oncologie inseamna: -tratament cu durata limitata de timp -tratament administrat dupa ... daca s-a identificat... pt metastaze(nu stiu sigur ce scrie aici) Parametrii care nu intervin direct: -nr de celule in faza go.... Varsta influenteaza considerabil aparitia cancerului: -frecventa creste dupa 40 de ani

Factorii de risc endogeni ai cancerului steroid: -organizare.. screening -identificarea persoanelor cu risc de cancer -consult prenuptial genetic Care din elementele de mai jos sunt factori de risc ai cancerului gastric: -alimentatie saraca in fructe si vegetale -exces de alimente conservate cu fum si sare Categoria de raspuns stationare inseamna: -cresterea sub 25% a leziunilor initiale -scaderea leziunii cu mai putin de 50% ale leziunilor initiale Factorii care contribuie la invazia locala a tumorii: Tot inafara de niciunul din Nu bifizi(habar n-am ce vrea sa zica:D) Riscul de metastaza a cancerului mamar e corectat cu: -radiomalignitate -volumul tumorii primare -nr de ganglioni Remisiunea clinica inseamna: -disparitia tuturor semnelor si simptomelor bolii pentru minim 30 de zile -e un mod specific de evaluare a chimioterapiei Cresterea de consum de fibre si fructe. a 2a localizare -indiferent de varsta la indivizi Localizarea tumorilor pentru care s-a stabilit cauza hormonala: -col uterin -testicol ... poate reduce semnificativ riscul de cancer: -stomac si colorectal -colorectal Care din localizarile de mai jos ale chimioprofilaxiei sunt A: -persoanele cu leziuni precancer -bolnavi cu cancer vindecat dar.. actiuni de depistare...-in romania mortalitatea oncologica max sub 65 de ani Care din localizarile de mai jos s-au identificat factorii alimentari: -gastric -endometru -hepatic -rinofaringe Mecanismul prin care alimentele intervin in cancerogeneza: -constituie sursa de formare a mitrozaninelor -modificerea metab colesterolului si sarurilor minerale -excesul lipidic favorizeaza producerea extra.

....-osul Care din elementele de mai jos nu sunf factori de risc pentru cancerul colorectal: -varsta sub 50 de ani -polipadeom(habar n-am ce o scris aici:D) Obiectivele bilantului preterapeutic: -stabilirea extinderii bolii -stabilirea reactivitatii organelor -stabilirea potentialului agresivitatii Pentru care din localizarile tumorale factorii de risc care pot fi controlati si eliminati: -plaman -stomac -esofag -melanom Caracterele chimioterapiei neadjuvante: -administrari chimioterapice prin gest terapeutic -actiuni asupra: tumori primare si micrometastazelor la distanta Care din localizari pot beneficia de chimioprofilaxie: -ORL -stomac -san Care din localizari nu justifica initierea unei actiuni de screening: -plaman -stomac -prostata Care din agenti actioneaza asupra.. -retinoizi -caratinoizii -calciu Care din localizari pot fi precursori la leziunile precanceroase: -stomac operat -hiperplazia de endometru -rectocolita ulceroasa Variatiile in repartitia geografica a cancerului sunt considerate: -sunt expresia unor factori de mediu pentru indivizi specifici Tesutul tumoral este constituit din: -celule care respecte compartimentare de tranzit mai mult sau mai putin diferiti de ierarhizare Ganglionii limfatici regionali constituie : -un simplu indicator al rezistentei organismului .

. generand dupa 10=15 ani Care din urmatoarele forme macroscopice sunt radioresponsibile: Cea vegetanta Precursorii tumorali prezinta: -conditii premergatoare chronologic cancerului dar care este urmat obligatoriu de leziuni invasive Modificarea regimului alimentar permite o reducere a incidentei cancerului de: -30% Care este cel mai important factor etiologic in romania: -alimentatia Profilaxia cancerului este: -posibila in circa 80% din cazuri . se realizeaza: -la 10-15 ani Riscul de aparitie a cancerului dupa oprirea fumatului: -devine egala cu populatia nefumatoare... alcoolului . care are cele mai putine sanse de a fi indus de reactii : -vezica urinara Care din urmatoarele domenii nu fac parte din definirea conceptului de calitate a vietii : -factorii economici Care este metoda prin care se precizeaza diagnosticul de malignitate : -examen histopatologic Disparitia clinica a tumorii in urma unei etape terapeutice specifice: -un factor favorizant de prognostic: care nu semnifica mereu vindecarea Transformarea unei displazii simple.Dintre cancerele de mai jos.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful