Universitatea din Pitesti

Dicu Alexandru Paraschiva Ilie Marian Claudiu E.A.4.1.1.

Stimularea electrica a biotesuturilor

Profesor coordinator: Oproescu Mihai

Aparatele de electrostimulare functioneaza in mod similar. Cu conditia ca electrozii sa fie amplasati corect. cu efecte benefice in medicina generala fiziokinetoterapie sau evitarea atrofiei musculare la persoanele sedentare. apoi emit vibratii relaxante. pentru a contracta muschiul. Aceasta terapie este utilizata si de catre sportivi. muschii fetei sunt stimulati pentru a-si . Electrostimulare cu aplicatii cosmetice Aparatele de electrostimulare utilizate in cosmetologie utilizeaza un voltaj mai scazut -microcurent.Stimularea electrica a biotesuturilor Electrostimularea musculara reprezinta contractia musculaturii obtinuta in mod artificial. cu exceptia faptului ca transmite semnale electrice din exterior. insa pentru remodelare corporala. prin piele. ca o metoda de a-si imbunatati performantele in timpul antrenamentelor. slabire sau tratamente cosmetice electrostimularea este eficienta ca terapie adjuvanta. ce trimit semnale nervoase catre muschi. Aceste aparate transmit un impuls puternic. pentru a stimula si nu contracta muschii fetei. Aceasta tehnica este utilizata de peste jumatate de secol. Activitatea musculara este controlata in mod normal de catre sistemul nervos central si cel periferic. pentru a detensiona muschiul. cu ajutorul impulsurilor electrice.

. Beneficiile electrostimularii in cosmeticasunt: . ceea ce duce la umplerea golurilor ce produc riduri cauzate de tonus muscular scazut. * Primul aparat consta in atasarea nor electrozi pe piele. ci mai degraba remodelarea corporala. . . imbunatatire a metabolismului celular si intinerire a fetei. Trebuie avut in vedere faptul ca efectul de reducere a depozitelor de grasime prin electrostimulare nu este dovedit clinic si nu este recunoscut de catre comunitatea medicala.Oxigenarea zonei tratate. Electrostimulare pentru slabire si remodelare corporala Electrostimularea este folosita in slabire pentru a eficientiza dietele si celelalte tratamente care au ca scop reducerea greutatii. precum si intinerirea pielii. . .In combinatie cu cremele anti-aging electrostimularea poate elimina in totalitate ridurile. In slabirea prin electrostimulare se utilizeaza doua tipuri de aparate despre care se presupune ca amelioreaza aspectul de celulita . in special al celor din muschi si nervi. permitandu-le acestora sa raspunda la stimulii electrici.unul care transmite impulsuri electrice si produce contractia musculara. in locurile in care se doreste reducerea grasimilor.mari dimensiunea si a se tonifica. Electrostimularea functioneaza pe baza principiului excitabilitatii celulelor.Ameliorarea ridurilor din jurul ochilor si a gurii. .Exfolierea pielii.Activarea circulatiei sangelui.Ridicarea sprancenelor si a liniei maxilarului.Imbunatatirea tonusului muscular la nivelul fetei si al gatului. iar celalalt are mai mult un efect de masaj. Microcurentul are actiunea de stimulare a productiei de colagen si elastina. Electrostimularea nu garanteaza scaderea greutatii. Prin acesti electrozi se transmit impulsuri de curent electric ce stimuleaza musculatura. .

Efectul de relaxare. care relaxeaza musculatura. electrostimularea poate avea urmatoarele beneficii: .Transmiterea unor afectiuni cutanate. Frecventele intre 1 si 10 Hz produc vibratii. .endermologie. . .Pentru celulita este benefica accelerarea circulatiei sangelui. rezistenta. tonifiere sau relaxare. pentru a evita urmatoarele riscuri: .Persoane care sufera de boli cardiace grave . .Deces. Electrostimularea nu este recomandata pentru: .Antrenarea intensiva a musculaturii pe o perioada scurta de timp.Efectul analgezic. iar pentru o contractie musculara maxima sunt necesari 50 120 Hz. fortificarea muschilor.Stimularea localizataa muschilor. . .30 Hz.Soc. Pentru slabire. prin aspiratie .Femei insarcinate. Totodata aparatul trebuie manevrat de catre un terapeut profesionist.Suprasolicitarea musculara.Mareste eficienta dietelor si a exercitiilor fizice pentru slabire. . Pentru rezistanta se folosesc 15 . .Reda un aspect mai neted pielii afectate de celulita. . Riscurile utilizarii aparatelor de electrostimulare Aparatele de stimulare trebuie sa functioneze corespunzator.* Cel de-al doilea este un dispozitiv de mana cu doua role ce creeaza in mod repetat un pliu de piele. capilarizare. . In sport si bodybuilding electrostimularea este utilizata pentru incalzire. in caz contrar existand riscul de arsuri sau suprasolicitare.Persoane cu stimulator cardiac sau alt dispozitiv electronic in organism. . Utilizarea electrostimularii in antrenamentele sportive are urmatoarele avantaje: .Infarct miocardic.

.Insuficienta renala. . . Schema electrica pentru a unui aparata de electrostimularea tesuturilor Schema 1 .Tumori osoase. .Epilepsie. .Persoane care sufera de tulburari psihice grave.Varice in stadiu foarte avansat. .Osteoporoza.

Schema 2 .

Simularea Circuitului .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful