Instructiune de lucru

SC PAZARBAS MANUAL CALITATE Cod M.C.-IL-21 CONST INSTRUCTIUNI DE LUCRU Revizia “0” SRL Exemplar nr. BUCUR Pag.

1 din 5 ESTI 21. ZUGRAVELI SI VOPSITORII IN CONSTRUCTII

EXECUTAREA LUCRARILOR DE ZUGRAVELI SI VOPSITORII IN CONSTRUCTII
Cod MC- IL-21, Revizia « 0 »

LISTA DE SEMNATURI
ELABORAT Numele si prenumele Data Semnatura LISTA DE DIFUZARE Nr crt Destinatarul documentului Revizia Exemplar Data Semnatura VERIFICAT APROBAT

LISTA DE MODIFICARI-RETRAGERI Nr crt Nota de modificare/retragere Denumirea modificarii/ retragere Data Cod document Pag.

apa si alte utilitati 5. constructii provizorii. INSTRUCTIUNEA 5. .asigurarea documentelor de executie. 3.2 din 5 ESTI 21. DOMENIU DE APLICARE Instructiunea se utilizeaza la realizarea lucrarilor de constructii executate de SC PAZARBAS CONST SRL BUCURESTI. Conditii prealabile Pentru executia lucrarilor sunt necesare urmatoarele. climatic.dotarea cu scule si dispozitive necesare realizarii lucrarii. DOCUMENTE DE REFERINTA La intocmirea instructiunii se fac referiri la : C 3-1976 Normativ pentru executarea lucrarilor de zugraveli si vopsitorii la constructii. turistic. se utilizeaza pentru constructii de locuinte. social culturale si constructii agrozootehnice. ZUGRAVELI SI VOPSITORII IN CONSTRUCTII EXECUTAREA CONSTRUCTII 1. BUCUR Pag. DEFINITII SI ABREVIERI Specifice nu sunt 4.racorduri de energie . beton celular autocalavizat .instruirea personalului in executarea lucrarilor .2. 5. Diversele operatii necesare pentru realizarea zugraveliilor si a vopsitoriilor cu diverse materiale ( manipulare . beton.-IL-21 CONST INSTRUCTIUNI DE LUCRU Revizia “0” SRL Exemplar nr. in functie de specificul local.C.) se executa cu LUCRARILOR DE ZUGRAVELI SI VOPSITORII IN . finisare etc. SCOP Instructiunea are ca scop prezentarea operatiunilor si masurilor necesare a se realiza lucrarile de zugraveli si vopsitorii de orice tip. . Descrierea instructiunii Zugravelile si vopsitoriile de diferite tipuri interioare. si in functie de posibilitatile de aprovizionare apropiate sau din sursele locale. .verificarea conditiilor speciale. . prelucrare . exterioare aplicate pe suprafete de caramida. 2.SC PAZARBAS MANUAL CALITATE Cod M.1. montare.

Depozitrea se va face la obiect.cuile ingropate. care prezinta pori sau fisuri se vor umple cu mortar de var. -montarea diblurilor si dispozitivelor de fixare a obiectelor sanitare -executarea pardoselilor. Personalul de executie trebuie instruit pentru cunoasterea particularitatilor materialelor folosite. ZUGRAVELI SI VOPSITORII IN CONSTRUCTII scule si dispozitive speciale indicate in proiectul tehnologic. planietatii si a aliniamentului in conformitate cu proiectul tehnic. logiile.trebuie terminete urmatoareale lucrari: -invelitorile cladirii inclusiv terasele.-IL-21 CONST INSTRUCTIUNI DE LUCRU Revizia “0” SRL Exemplar nr. . . balcoanele cu amenajarea scurgerilor. cable.3 din 5 ESTI 21.stratul suport va fi riguros controlat in ceea ce priveste: respectarea pantelor. in incaperi uscate. Stratul suport al tamplaria pe care se va aplica vopsitoria va fi pregatit. in functie de operatia efectuata.toate profilele. -tencuirea tavanelor si a suprafetelor pe care se vor executa zugravelile si vopsitoriile. Zugravelile si vopsitoriile se vor executa dupa detaliile din proiectul tehnic de executie. moloz etc.prelingerile de rasina saualte murdarii sa fie indepartate.executarea prealabila a tuturor strapungerilor pentru cosuri. solbancurile. BUCUR Pag. In cazul suprafetelor netede ale peretilor de beton turnat monolit sau beton prefabricat. -executarea probelor de scurgere asi a probelor de presiune pentru conductele de alimentare cu apa. pentru ca mortarul de fixare sa adere cat mai bine pe aceste suprafete. electrice de incalzire de sub zugravelile si vopsitoriile.montarea conductelor sanitare. Aplicarea se va face numai pe suprafete uscate pregatite in preablabil . . ventilatii. ferite de umezeala si socuri. de pe fata stratului suport. .C. resturi de materiale.indepartarea tuturor urechilor de montaj.montarea tocurilor si captuselilor la usi si ferestre. pe suprafete plane Se interzice folosirea materialelor cu termen de utilizare depasit. mustati. Peretii pe care se aplica zugraveala vor tencui si driscui cat mai fin iar rosturile zidarieie ( orizontale si verticale ) trebuie sa se curete bine pe o adancime de 1 cm.ciment iar bavurile si alte dungi iesite in relief vor fi indepartate ca sa ramana o suprafata neteda.curatat (nodurile sa fie taiate . glafurile etc. . conducte.SC PAZARBAS MANUAL CALITATE Cod M. astfel incat sa nu fie afectate lucrarile de placaj..in afara pervazurilor care se vor monta dupa zugraviri. Inainte de inceperea lucrarilor pentru executarea zugravelilor si vopsitoriilor interioare si exterioare. .

-dimensiunile de ansamblu si cotele de nivel. -confirmarea prin procese verbale a executarii corecte a masurilor de remedieri prevazute. si apoi se va executa vopsitoria noua. intrunind conditiile necesarea a se efectua vopsitorie de calitate buna. Acoperirea elementelor structurii cu alte lucrari (protectii.C. grasimi. Controlul calitatii si receptia lucrarilor Receptia se efecteaza pe intreaga constructie sau parti de constructie( tronson scara) .-IL-21 CONST INSTRUCTIUNI DE LUCRU Revizia “0” SRL Exemplar nr. Vopsitoriile vechi degradate de pe tamplaria metalica sau de lemn. BUCUR Pag. finisaje) este interzisa. ploaie.4 din 5 ESTI 21. “Normele de protectia muncii in activitatea de constructii montaj” si “Normele generale de protectie impotriva incendiilor la proiectarea si realizarea constructiilor si instalatiilor”. -respectarea conditiilor tehnice speciale impuse prin proiect privind materialele utilizate. corectitudinea executiei. La executarea lucrarilor se vor respecta prevederile ”Normele republicane de protectia muncii”. Suprafetele metalice nu trebuie sa prezinte pete de rugina . si daca sunt necesare functie de complexitatea si durata executiei. deasemenea se va evita executatrea acestor lucrari la fatade in orele de insorire maxima sau vant puternic. se va curata. ZUGRAVELI SI VOPSITORII IN CONSTRUCTII Accesoriile tamplariei crare nu sunt nichelate sau lacuite .SC PAZARBAS MANUAL CALITATE Cod M.3. Directorul general adjunct va notifica in scris si alte responsabilitati. mortar sau vopsea mai veche. Zugravelile si vopsitoriile nu se vor executa dupa pe timp de ceata.pacura . . Se interzice folosirea materialelor cu termen de utilizare depasit 5. acestea se vor indeparta pana va ramane o suprafata curata . Pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentei proceduri responsabilitatile sunt ale personalului tehnic de executie:sef de santier. vor fi grunduite anticorosivsi vopsite cu vopsea de ulei sau email. sef punct de lucru. 6. ATRIBUTII SI RESPONSABILITATI Responsabilitatea efectuarii inregistrilor revine responsabilului tehnic cu executia si a sefului punctului de lucru. responsabil CQ. La receptie se va verifica urmatoarele: -existenta si continutul proceselor verbale de receptie calitativa a suportului -existenta si continutul certificatelor de calitate a materialelor. responsabil de lucrare.

C.SC PAZARBAS MANUAL CALITATE Cod M. 8.-IL-21 CONST INSTRUCTIUNI DE LUCRU Revizia “1” SRL Exemplar nr. INREGISTRARI Inregistrarile cerute de legislatie in vigoare conform normelor -procese verbale de lucrari ascunse -proces verbal de receptie calitativa a suportului. -proces verbal de executare a masurilor de remediere. ZUGRAVELI SI VOPSITORII IN CONSTRUCTII 7.5 din 5 ESTI 21. ANEXE Specifice nu sunt . BUCUR Pag.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful