You are on page 1of 6

A hall a belekben lakozik!

2012. november

Ezt a mondst Hippokratesznek tulajdontjk, aki az kor egyik legnagyobb ismert gygytja volt (ie. 460 ie. 365). A mai utdok gyakran hivatkoznak nevre, de vajon olvastk-e mveit? Ismerik-e a hippokrateszi esk EREDETI szvegt? Ha igen, vajon mit kezdenek gygyszerszeink, orvosaink az albbi mondatokkal: Senkinek sem adok majd mrget, mg ha kri is; st mg csak ilyen tancsot sem adok neki. Hasonlkpp egyetlen asszonynak sem adok magzatelhajt szert. Tisztn s szepltelenl fogom eltlteni letemet, gyakorolni mestersgemet. Ha az ember rhangoldik Hippokratsz gondolatmenetre, hamar megrti, mirt emeli ki az kori mester pp a beleket: itt dl el mi az, amit a klvilgbl befogadok, magamv teszek s mi az, amit elutastok, kirekesztek magambl. Rviden: mi az, ami N vagyok s mi az, ami NEM N vagyok! Mesternk rtapintott a lnyegre: itt a legknnyebb elrontani. Minden Fldre szlet gyermek nll, egyedi kldetssel vg neki az tnak. Ha szabadon tapogathatn ki, tapasztalhatn meg letfeladatt, sztnei, lelkiismerete mutatn a helyes irnyt. Sajnos szlei, tanti, krnyezete segtenek neki, egyre durvbban erszakoljk meg lelkt, egyre tbb N-rl mond le magban, egyre tbb NEM N rakdik le belsejben beleiben. Az vtizedek ta a beleinkben rothad prizsi, macisajt s manyag hegyek csak fizikai kivetlsei annak a tmnytelen megalkuvsnak, hibs tudsnak s a mestersges vilgnak, amiben felnttnk. Miattuk nem tudjuk befogadni az ltet, a testnket lnynket valban tpll klvilgi erket ideje, hogy megszabaduljunk tlk. Folytassuk ht az elz szmban elkezdett tisztt krt, Tiszttsuk meg belsnket! A magyar gygyt hagyomnyban a knai tantsoktl eltren az emszt rendszer s a belek a fldelemhez tartoznak. A npi gygyszat alapelve a kutyaharapst szrvel, az azonost az azonossal val gygyts (ugyangy, mint a homeoptiban). A legegyszerbb, akr hetente elvgezhet bltiszttshoz is fldet (agyag) hasznlunk: Szrtsuk meg, s trjnk porr brmilyen agyagot (falu szli agyagbnya, mvszellt stb.). Tegyk ki a napra egy napra, hadd vigyen fnyt az alvilgba! Keverjk ssze esvzzel ppesre, s minden tkezs eltt egynk pr evkanlnyit. Ez a finom srolszer fellaztja a belek falait bort lepedket, kitiszttja a blbolyhok kzeiben rothad, lskdkben gazdag lerakdsokat. Egyetlen htrnya a szoksos: ingyr van

A magyar hagyomnyban durvbb esetekben is gygytottak flddel, ers mrgezsek esetn (pl. gombamrgezs) a prul jrt embert nyakig bestk. Az ilyenkor bekvetkez csods gygyulsok magyarzata az, hogy a br mindenbl msodlagos szervnk (lgzs, rts, mregtelents stb.), gy az agyonmrgezett mj feladatt is t tudja venni, kpes mregtelenteni a szervezetet. Valsznleg ez a mkdsi elve a mozgsszervi betegsgek gygytsra hasznlt iszappakolsnak is, a brn keresztli mregtelents segt az zletek mozgst korltoz svnyi lerakdsok megszntetsben. Komolyabb egszsggyi problmk, neadjisten rk esetn komolyabb bltisztts, bents szksges. A kvetkezben egy olyan, hagyomnyokon alapul krt szeretnk bemutatni, amely elvgzshez semmilyen drga vagy nehezen beszerezhet anyag nem kell s tbb ezer ember prblta mr ki sikerrel. A lers Somlsi Lajos eladsai alapjn kszlt:

Bltisztts bentssel
A bl faln az akr tbb vtizedes lerakdsok miatt az igazi tpllkok nem tudnak flszvdni, mrgezik a belek kzelben lv szerveket, melyeket teltettsge el is nyomhat, eldeformlhat. A bentsek eltt rdemes az vtizedes lerakdsokat meglaztani, illetve feloldani. Erre kivlan alkalmas a magnzium klorid, a faszn, az agyag, a mustrmag, a ricinusolaj, a lenmag, a tarackbza gykr, a szappanf gykr, a gesztenye levl, a fekete ger kreg, az izlandi zuzm, a bolhafmag stb. Hrom felntt kzl egy bllzban szenved s teli van parazitkkal. Az ipari tpllkokon felnevelked gyermekek kzl hrombl kettnek olyan szint dugulsai vannak, melyek gyakran sszetveszthetk a rkos daganattal. Az vtizedek alatt a blben lerakdott maradkok szablyosan belektnek az emsztrendszerbe, fnyes, fekete thatolhatatlan s kemny rteget alkotva, amely az 5-7 cm vastagsgot is elrheti. A blrendszer elhalt sejtjeibl, az elhalt baktriumok milliibl, az alvilgi lnyek rlkeibl, az epevladk sibl, koleszterolbl, orvossgmaradkokbl, emszthetetlen ipari lelmiszerek hossz sorbl ll ssze. A vastagbl baktriumai, ha vekig a blsr mocskban knytelenek dolgozni, akkor rkkelt anyagokat kezdenek ellltani. A lerakdsok helyrl indul vrram s a test meridinjai a szervekhez viszik az informcit. A VASTAGBL TISZTASGNAK LTFONTSSG MIVOLTA MA NEM ISMERT! A vastagbl llapota a magunkhoz vett lelmiszer vagy tek minsgtl s az tkezs mdjtl fgg. A vastagbl lerakdsainak rothadka elkpeszt bzt raszt s a blfalon t mrgezi a vrt s a tbbi szervet. Legelszr a nemz szerveket s a nemi mirigyeket megbntva, gy hatstalantva a nemisg nemes mivoltt s vals alkots terlett valamint a szervezet alkmiai talakt kpessgt.

A bels nemi szervek legtbb betegsge (menstrucis zavarok, fjdalmak, gyulladsok, daganatok, cisztk, fibrmk, folysok, mhszjsllyeds, elzrdsok, prosztata betegsgek stb.) innen ered. Remlhetnk-e gygytst ezen a terleten, amikor ezekhez folyik legkzelebb a blsr trgyahegyeinek a leve? Az immunrendszer sszes vgzdse a vastagblbe fut, gy ha azt ersteni akarjuk, ki kell tiszttanunk a vastagbelnket. Amint a vr megtisztul, megjul, a hasznos tpanyagok eljutnak a szervekhez, immunrendszernk felersdik, kitisztul a tekintet, selymesebb vlik a br, leternk s letkedvnk erre kap s derss vlnak gondolataink. Annak van r leginkbb szksge, aki legjobban tiltakozik ellene. A folyamatot tlni nem undort s gusztustalan, hanem felszabadt s rmteli rzs. A bentst este vgezzk, mivel fontos az utna lv pihens. A helyisg ne legyen hideg, ne legyen huzatos. Ha van lehetsg r, a frdszobban trlkzn vagy frdszoba sznyegen fekve, ha nincs akkor a szobban, mellnk ksztve egy vdrt. A kra els alkalmaira hat liter vzre lesz szksgnk, ksbb ngy literre. A vizet felforraljuk s visszahtjk kzmelegre (40-42 fokra). Ha klros a csapvz, tbb mennyisget forralunk, majd megvrjuk, hogy a klr lelepedjen. Ezt az egy-kt litert ami az lepedett klrt tartalmazza, ne hasznljuk! A krra a forrsvz illetve a desztilllt vz kivl! Az els 2 liter vz legyen tiszta vz, a msodik s harmadik 2 liter lehet gygytea vagy agyagos vz (a gygynvnyekbl kszlt fzet az ppen aktulis problmkat is segti megoldani, pl.: a kamilla ferttlent, a fekete rm fregtelent, a zslynak sszehz hatsa van). A vzhez s a tehoz adunk eukaliptusz olajat, maximum 10 cseppet, vagy citromolajat, vagy egy citrom levt tszrve. A bent kszlk tartlyt a testhez val csatlakozstl mrve 1-1.5 mterre flakasztjuk (patikkban beszerezhet, de ne a pumpsat vegyk, annak kevs az rtartalma). Minl magasabb annl gyorsabb a vz folysa. Kezdknek taln az egy mter a legmegfelelbb. A bent csvget vizsgljuk t, van-e rajta a gyrts sorn keletkezett sorja. Ezt vgjuk le s csiszoljuk simra, majd ferttlentsk fzssel. A ferttlentst minden hasznlat utn vgezzk el! A csvecske vgt s vgblnylsunkat kenjk be szezm, olva vagy ms nemes olajjal. A behelyezs eltt nyissuk meg a csapot, engedjk ki a levegt, majd zrjuk el. A bal oldalunkra feksznk nyjtott bal lbbal s a mellkas el felhzott jobb lbbal. Teljes bke s nyugalom szksges! Imval kisimthatjuk a gondolatainkat s testnk grcsssgt. Lazthatjuk vgbelnk izmait, s a rekeszizmot. Fnt a tdbe llegznk nem a hasba. Ha valakinek a zene segt ellazulni, harmonikus zenket hallgasson a mvelet kzben. A meggyjtott gyertya a tz elem jelenltvel az energetikai tiszttsban segdkezik. A csvecskt helyezzk be a vgblbe, majd csapocskt nyissuk ki. Elszr a kszlknkben kt liter kzmeleg tiszta vz van. Engedjk be ezt a mennyisget, majd kb. 3-5 percig a bal oldalunkon maradjunk fekve, majd kzpre hanyatt, utna jobboldalunkra, hogy a vakbl terlett is tjrhassa a vz. Ezutn eresszk ki a folyadkot.

Ha valakinek nagyon ers ingere tmad az rtsre, amin mr nem tud rr lenni, az a csapocskt zrja el, majd nyugodtan rtsen! Nem szabad tlerltetni! Prblkozzk jra! Az rtsi inger a cs sszecspsvel, vagy a csap elzrsval s nyugodt fels lgzssel nmi gyakorlattal kikszblhet. gy tovbb benntarthat a vz. A msodik s harmadik menetben mr lehet kt liter gygynvny fzet a kszlknkben. A beereszts utn a benntarts mellett gyertyallst, ugrndozst, hasfalmasszrozst is vgezhetnk, kinek-kinek vrmrsklete szerint. Gondolatainkban megkrjk a vz angyalt, segtse tisztulsunkat, s meg is tapasztaljuk mennyi bzs, rothad salakot hoz ki bellnk az ldott vz. S ahogy magunk mgtt hagyjuk mrgeinket, gy szabadul fel a lehetsge annak, hogy a test a llek templomv vlhasson. A kra els 6 literes alkalma utn, kt napra r jra bentnk, majd kt-hrom napra r 4 literrel tesszk ezt. Utna hetente egyszer egy hnapig 4 literrel. Ksbbiekben egy-egy lakoma vagy tobzds utn alkalomszeren, illetve az vszakvltsok eltt clszer. A kra alatt vegetrinus trend javasolt, a bjt kivl! A bentsek eltt hat rval ne egynk semmit, utna egy-egy cssze nyugtat gygytet ihatunk. Lefekvs eltt mg egy kicsit tegynk-vegynk, hogy a bennmaradt egykt deci tiszttvz kikvnkozzon. Aranyrben szenvedk elszr gygytsk meg aranyerket, erre a kk krm, a vadgesztenye tinktra, az agyagpakols, a krmvirgos kenet stb. kivlan alkalmas. Amint az aranyeres duzzanatok leapadnak, kezddhet az vatos bents egy-egy liter vzzel. A fogy hold segti tisztulsunkat.

Epe- s mjtisztts kvs bentssel


3 evkanl rlt Arabica biokvt adunk 1 liter vzhez, 3 percig fzzk, 15-20 percig llni s hlni hagyjuk, majd leszrjk. Hmrsklett 37-40 C-ra lltjuk be. 12-15 percig fekve benntartjuk a kvs bentst, hogy a mj 3 percenknti vrtmlesztsbl s az epe rtsbl legalbb 3-4-szer segtsk a tisztulst. Akinek ez nem megy rtsi inger nlkl, az tartsa ill. hagyja bent a bent csvet a vgblben.

A kvs bents elnyei:


Az epemkds sztklsvel megn a belek lgossga, megtisztul a vastagbl a cukrok s fehrjk erjed rothadstl. A mj 3 percenknti tmlesztsvel a blfalakon t szablyos vrtmlesztst lnk meg. Javul az emszts az epemkds serkentsvel, s a krtkony mikroorganizmusok s parazitk semlegestsvel. Javul a mjmkds a kv hatanyagai ltal, (fleg a koffein-szelnium anyaglnyegisg prostl). A mj mregtelent enzimje (az S-transzferasz) szablyosan letre kap.

A kvs bents gyorsan megnyugtatja az idegrendszert gy feszltsgold, lazt, relaxlan pihentet. A gykrcsokor (csakra), az uradalma terikus energii felszabadulnak a vgblizmokkal val szortstl s a tisztuls erejtl, gy a nemi mirigyek let ltet ereje felszabadul.

A kvs bents gyakorisga:


Slyos s nagy betegeknek 4 rnknt, vagyis 6-szor naponta Dr. Gerson tapasztalatai s javaslatai szerint. Mregtelent kraknt 1-szer naponta. Gygyulst segtve 2-szer naponta. Fjdalom csillaptshoz napi 1-3 alkalom a beteg llapottl fggen. A kvs bents nem tudja kifejteni mregtelent s fjdalomcskkent hatst tovbbi mrgek (orvossgok, fjdalomcsillaptk, idegnyugtatk, mestersgesen talaktott lelmiszerek, stb.) mellett. Azt figyeltem meg, hogy lehetetlensg mregtelenteni a szervezetet, ha egyttal tovbb adagoljuk az olyan mrgeket, mint a fjdalomcsillaptk, codein, demerol, scopolamin, stb. a vgtelensgig. Dr. Gerson

Javasolt irodalom:
Dr. O.Z A. Hanish: jjszletstan Edmond Bordeaux Szkely: Essznus Bke Evanglium Negyedik Knyv

Hogyan tovbb?
Ha akr hallos betegknt is vgigcsinljuk a Somlsi mester ltal sszelltott bentseket, szervezetnk megjul, az eddig a belsnket mrgez erkkel val kzdelemben lekttt energik felszabadulnak, s beindtjk az ngygyts folyamatt. A mregtelents sorn fokozottan figyelni kell az sztns cselekedetekre, a lelknk sokkal jobban tudja, hogy mire van szksge, s mi az, ami kros a szmra az adott pillanatban, mint a hibs tudsokkal s kros szoksokkal telitmtt agyunk. Egyszer a kplet: azt tegyk, ami jl esik! A mregtelentsnek csak akkor van rtelme, ha utna nem ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Jzus szavaival: menj, s tbbet ne vtkezz!. Ha folytatjuk nll akarat nlkli biorobot ltnket, az ipari lelmek, mezgazdasgi hulladkok fogyasztst, a hatskrnkn kvl es dolgok miatti

mrgeldst, a hibs tudsok tmeges fogyasztst (mdia), semmi nem fog vltozni. s ami nem vltozik, elpusztul (folytatjuk) Kelt Magfalvn, az r 2012. vben, Magvet havban Gczy Gbor MAG kzssg

You might also like