Acatistul Maicii Domnului - Sporitoarea granelor Acatistul Maicii Domnului

Sporitoarea granelor!

De esti preot, da obisnuita binecuvantare zicand:

Binecuvantat este Dumnezeul nostru totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

De esti mirean incepe asa: Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie.

Si rugaciunile incepatoare:

Imparate ceresc…, Sfinte Dumnezeule... (3 ori), Preasfanta Treime..., Slava... Si acum..., Tatal nostru...,

Apoi troparele, glas al 6-lea:

Miluieste-ne pe noi..., Slava... Si acum...,

Crezul, Psalmul 142, Slava... Si acum...

Aliluia, Aliluia, Aliluia, Slava Tie, Dumnezeule (3 ori),

Dumnezeu este Domnul si S-a aratat noua, bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului (3 ori),

Bucura-te.. ajutorul si ocrotirea mostenirii tale. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. spre mantuirea oamenilor si te-a daruit pe tine Ajutatoare a poporului crestinesc care ne izbavesti de foamete si de toate necazurile.. Bucura-te. Icos 1 Facatorul ingerilor te-a ales pe tine. Preamilostiva Doamna de Dumnezeu Nascatoare primeste rugaciunea noastra cea fierbinte. daruieste pamantului nostru rodnicie. Bucura-te. ca bucurandu-ne pururea sa strigam tie: Bucura-te. Si acum.Doamne miluieste (3 ori). cu umilinta strigam tie: Bucura-te. imbracamintea celor goi. Bucura-te. cantare de multumire ii aducem. Bucura-te. Acoperitoarea celor orfani.. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. ceea ce ne-ai odraslit noua Rodul Vietii. viata noastra bine randuindu-o intru toata pacea si indestularea. Stapana. ceea ce esti plina de har. nevrednicilor. ceea ce ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre. a oamenilor izbavire din toata nevoia. Psalmul 50 Apoi condacele si icoasele: Condac I Maicii lui Dumnezeu celei alese dintru toate neamurile si Stapanei cerului si a pamantului. Bucura-te. ceea ce mantuiesti de nevoi pe iubitorii de Hristos. Hranitoarea celor flamanzi. . apara-ne de foamete si pagube.. Hranitoare si Sporitoare a tarinilor si granelor noastre.. Slava. Ci tu. care ne izbaveste pe noi din toata nevoia.. Bucura-te. Drept aceea.

Bucura-te. Fecioara lauda crestinilor. preaslavind aceasta minunata purtare de grija fata de neamul omenesc.Bucura-te. ca nu Ma voi intoarce de la tine. Bucura-te. nevrednicilor. Bucura-te. strigam tie unele ca acestea: Bucura-te. ceea ce ne hranesti cu painea vietii. ci voi plini toate cererile tale". Iar noi. Icos 2 Cereasca intelegere s-a daruit binecredinciosului staret Ambrozie. graieste catre tine: "Cere. daruiesti pamantului rodnicie. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. ceea ce esti plina de har. ceea ce ai hranit cu lapte pe Hranitorul lumii. Bucura-te. ceea ce esti plina de har. Bucura-te. Condac 2 Vazand Fiul tau. Condac3 . ceea ce ai nascut pe Saditorul vietii noastre. mantuiesti pe poporul tau de foamete. Bucura-te. povatuindu-l sa faca. Bucura-te. strigam lui Dumnezeu: Aliluia. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. marea ta milostivire catre oameni. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. Bucura-te. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. ca pe tine te fericesc toate neamurile. Maica Mea. icoana a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si s-o numeasca "Sporitoarea granelor": ca tu. trimiti ploaie timpurie si ploaie tarzie asupra tarinilor si campurilor noastre. o! Maica a lui Dumnezeu. ocrotesti pe poporul tau de paguba si vatamarea aducatoare de moarte. ca tu ne izbavesti de foamete. Agonisirea rodului fara de moarte. Preasfanta Fecioara. Drept aceea. in manastirea de catre el zidita. ca tu blagoslovesti si sporesti granele noastre. nevrednicilor.

Bucura-te. si apa multa se vor abate asupra pamantului. Buna Maica a Fiului Celui Bun. ca rai al desfatarii infloresti. iar grindina. Condac 4 Cand va veni asupra noastra fara veste vifor de. Bucura-te. cu tunete si fulgere. Bucura-te. iti graim cu smerita cugetare: Bucura-te. Stapana Plina de har. Ce randuiesti si indrepti catre mantuire viata noastra pamanteasca. a pacatosilor. Bucura-te. strigam: Aliluia! . necurmat laudand pe Dumnezeu si strigand Lui: Aliluia! Icos 3 Avand dragoste mare catre oameni. Preacurata Maica a lui Dumnezeu. de care ne-am facut vrednici pentru pacatele noastre. cetatilor si satelor. preaslavind puterea rugaciunilor tale Celui nascut din tine Mantuitorului lumii. ci intareste-ne si ne invata sa rabdam si sa bineplacem lui Dumnezeu. si sa nu ne potopeasca viforul cel de apa: fiindca pe tine pacatosii te avem Ocrotitoare nerusinata nadejdea noastra la tine o punem si. ce sunt rascumparati cu Cinstitul Sange al Fiului si Dumnezeului tau. lipsiti de pocainta. Sanatatea trupului meu si Mantuirea sufletului meu. Bucura-te. buna si desavarsita. a bunatatilor de tot felul Preabuna Datatoare. Milostivei si de Dumnezeu iubitoarei noastre Maici. ogoarelor si tarinilor si lumii intregi Acoperitoare. si sa fie campurile si tarinile nevatamate de acestea. ca liman sufletelor gatesti. vanturi potrivnice. a celor robiti si inchisi in temnite Hranitoare. grabeste de ajuta noua. Bucura-te. ceea ce te rogi neincetat pentru mantuirea si miluirea noastra. Bucura-te. apara-ne si izbaveste-ne de potopirea ploii. ceea ce esti plina de har. nevrednicilor. ca sa nu pierim rau. pentru intreaga lume crestineasca Mijlocitoare catre Dumnezeu. atunci Preamilostiva Doamna. Bucura-te. ca sa pricepem in nevoi si in necazuri voia Lui cea sfanta. Domnul este cu tine ! Da-ne si noua. in zilele de foamete si paguba. ai primit de la Dansul. stapanire a face randuiala in neamul omenesc si a-l ocroti: ca tu celor necajiti esti Grabnica Ajutatoare. celor lipsiti de ajutor. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. Tie. in trandavie si deznadejde.Cu putere de sus ne intareste.

Neadormita Rugatoare catre Hristos Dumnezeu. ca pazesti cu acoperamantul milostivirii tale campurile si tarinile noastre si bine le randuiesti ca sa aduca roada. noi. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. Bucura-te. grabnica noastra Ajutatoare in zilele de grele incercari. Bucura-te. care il pleci spre mila catre noi. Stapanitoare. si roadele pamantului vor prinde a se vesteji. atunci. ceea ce abati de la capetele noastre pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacate. ceea ce campurile si tarinile noastre le mantuiesti de arsita soarelui si de seceta. pentru dobitoace si pentru toti cei ce asteapta sa li se dea lor hrana la buna vreme. miscand pe credinciosi sa strige lui Hristos Dumnezeu: Aliluia! Icos 5 . Bucura-te. celor care cer painea cea spre fiinta. si in ziua cand soarele va usca pamantul si de uscaciune va fi seceta. din toate nevoile grabnica izbavire. Stapana. Bucura-te. ceea ce mantuiesti de foc casele noastre. nevrednicilor. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. veseleste fata pamantului pentru saracii tai. Bucura-te. Stapana. si din sfanta icoana ta "Sporitoarea granelor" arata mila ta celor ce striga tie unele ca acestea: Bucura-te.Icos 4 Auzind si vazand impreuna-patimirea Ta. ceea ce esti plina de har. Bucura-te. auzi-ne pe noi pacatosii. pacatosii. ceea ce de toate nenorocirile ne pazesti cu acoperamantul tau de Maica. Bucura-te. trimite a harului tau roua asupra celor care se roaga cerand mila. Bucura-te. fata de oamenii necajiti si care pier. Preamilostiva Ascultatoare a glasurilor rugaciunilor noastre celor dintru necazuri si restristi. Condac 5 Ca o stea de la Dumnezeu purcezatoare straluceste neinserat icoana ta. pentru prunci. o! Maica a lui Dumnezeu. la Tine alergam si ne rugam: o ! Preasfanta Fecioara.

roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. Bucura-te. ca a zis Domnul: "Nu numai cu paine va trai omul ci cu tot graiul care iese din gura lui Dumnezeu''. ale celor ce strigarn unele ca acestea: . Domnul este cu tine! Da-ne si noua. si cerem sa potolesti cu Cuvantul Vietii foametea sufletelor noastre. Risipirea necazurilor noastre. Veselia tuturor neamurilor. Bucura-te. Condac 6 Propovaduieste Biserica lui Hristos minunile tale. Dumnezeiasca Prunca. revarsand din. Bucura-te. luminarea si vindecarea poporului celui numit cu numele lui Hristos. Alinarea intristarilor noastre. Iertarea pacatelor noastre. Bucura-te. ca de la rasarit pana la apus laudat este numele tau si nu e tara sau cetate unde sa nu se fi savarsit de tine vreo lucrare a Puterii lui Dumnezeu spre izbavirea si mantuirea. copii ai tai fiind. la tine alergam. Chinuiti de foametea sufleteasca. a grait tie: "Femeie. Nadejdea noastra neindoielnica. Bucura-te. Fiului tau si Dumnezeului nostru. ceea ce esti plina de har. Bucura-te. cu ochii nostri nu vedem si cu inimile noastre nu intelegem judecatile lui Dumnezeu. Fecioara Preacurata. de Dumnezeu Nascatoare. Fecioara. ca Maicii noastre. Drept aceea. infiind tie pe toti cei care cred intr-insul.Vazandu-te pe Tine Fiul tau stand langa cruce dimpreuna cu ucenicul cel iubit. strigam: Aliluia ! Icos 6 Rasarit-ai zori din Adevaratul Soare. si mai ales obisnuiesti a face minuni prin sfintele tale icoane. iar noi. spre acoperamantul tau nadajduind. cutezam a grai: Bucura-te. incredintarea noastra cea nerusinata. ceea ce potolesti vapaia patimilor Bucura-te. Dar s-au intunecat ochii nostri si s-au impietrit inimile noastre. tie. Bucura-te. nevrednicilor. slavoslovindu-te pe tine. iata fiul tau" si ucenicului: "Iata Maica ta!". luminand sufletele tuturor celor munciti de sufleteasca foamete. ele undele milei si indurarilor omenirii necajite si care cere ajutor. Induplecarea Dreptului Judecator.

ajutorare si binecuvantare. Bucura-te. Iar noi. pamantesti fiind. Bucura-te. Piatra care adapi pe cei insetati de viata. Bucura-te. Bucura-te. astfel strigam cu umilinta catre tine: Bucura-te. Pamant Bun. Primitoare de mana. ceea ce ne dai indoita mila. aparand poporul cel dreptslavitor.Bucura-te. o! Maica a lui Dumnezeu. ceea ce cresti in chip nevazut pe orfanii lipsiti de mama. roua harului Tau si aratata fa milostivirea ta Condac7 Celor ce voiesc a secera mantuire ca o tarina dulce te-ai aratat. Bucura-te. ca cei care se scoala impotriva lui Dumnezeu nu stiu cat de puternica e rugaciunea Maicii Lui. ce porti Painea Vietii. Bucura-te. Bucura-te. avem hrana vesnica si nestricacioasa. Nastrapa. ceea ce ne hranesti cu Cuvantul Vietii. Ajutorare fara veste a celor ce se necajesc in nevoi si in osteneli. din care. Fecioara Preacurata: arata puterea Ta asupra secerisului tarinilor si campurilor noastre cand va veni vremea lor. Bucura-te. bine stiind atotputernica ta ocrotire. . Preasfanta Trapeza. ceea ce ne ridici din saracia sufleteasca. Bucura-te. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. nevrednicilor. ceea ce incununezi cu roade binecuvantate pe lucratorii pamantului ce sunt curati cu mainile si inima. te rugam. si toate granele sa prisoseasca spre mangaierea noastra. Bucura-te. care ne-ai odraslit Spicul Dumnezeiesc. Stapana. Tarina care rasari roada multa de indurari. Bucura-te. Iar noi. ceea ce esti plina de har. Ajutatoarea tuturor neajutoratilor. mancand. Hranitoarea vaduvelor si orfanilor. a celor ce cantam lui Dumnezeu: Aliluia! Icos 7 Minunat te-ai preaslavit. Bucura-te.

ceea ce dai putere. Cheia Imparatiei lui Hristos. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. Condac 9 . hrana si mangaiere bolnavilor si slabanogitilor. Preamare Vistierie a milostivirii Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. asteptand sa primim de la tine harica mangaiere si ajutorare in vremea restristii si saraciei noastre. inaintemergand venirii Domnului cu Seceratorii. strigam tie: Bucura-te. Nadejdea bunatatilor celor vesnice. ceea ce ne atragi catre Lumina Cea Neinserata. Condac 8 Precum ai impreuna-lucrat oarecand la pogorarea pe pamant a Mantuitorului lumii. nevrednicilor. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. Bucura-te. ceea ce esti plina de har. Bucura-te. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. Grabnica Auzire a celor saraci. Paine ce nu se termina a celor flamanzi. rasari peste tarina ce se parguieste. Bucura-te. si in necazurile noastre la sfanta ta icoana "Sporitoarea granelor" cu osardie alergam si. Iertarea multor gresale.Bucura-te. nevrednicilor. Bucura-te. ca un soare stralucitor. Vesmantul de indraznire celor goi. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. Maica lui Dumnezeu. Bucura-te. a celor ce patimesc de foamete si nevoi placuta Purtare de grija. Bucura-te. Hrana si Mangaierea celor ce alearga la tine. asa si acum. Bucura-te. Bucura-te. Caruia si noi ii strigam cu frica: Aliluia! Icos 8 Toata nadejdea noastra la tine o punem. ceea ce esti plina de har.

Nascatoare Imparatului Celui Mare Bucura-te. Bucura-te. Condac 10 Liman mantuitor in necazuri si nevoi esti de Dumnezeu Nascatoare. bine oranduiesti casele noastre. ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii. intru smerenia noastra marturisind marea ta ocrotire aratata asupra noastra. strigam: Bucura-te. care cantam: Aliluia! . ca tuturor le daruiesti dupa cererea fiecaruia. Stapana cerului si a pamantului. revarsate de Tine din sfintele tale icoane. Drept aceea. Drept aceea.Toti oamenii se minuneaza de maretia minunilor tale. nevrednicilor. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. Roaba Domnului cea credincioasa. Bucura-te. o! Maica a lui Dumnezeu Stapana. cea marita de toate puterile ceresti. cea fericita in cer si pe pamant. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. Bucura-te. ceea ce esti mai slavita fara de asemanare decat serafimii. cea dupa cuviinta laudata de arhangheli si ingeri. trimiti blagoslovenie lucratorilor pamantului si dai oamenilor toata indestularea. a pacatosilor. cere de la Fiul Tau si Dumnezeul nostru mila pentru noi. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. pacatosii. buna intocmire a vazduhului si toata imbelsugarea roadelor si bunatatilor pamantului. Preasfanta Fecioara. strigam Fiului tau: Aliluia! Icos 9 Ritorii cei mult graitori pot canta minunile tale. Iar noi. Bucura-te. ca tuturor marginilor pamantului le tinzi mana de ajutor si trimiti credinciosilor buna rodire a pamantului. si neincetatul ajutor dat in nevoile noastre. ceea ce esti plina de har.

ca proslavind milele si minunile Tale sa cantam lui Dumnezeu. Domnul este cu Tine! Da-ne si noua. Bucura-te. blagoslovind snopii de grane adunati. sa astern din putere in putere si sa ne umplem toti de bucurie si mangaiere de la darnica dreapta a iubirii tale. Prea sfanta Fecioara. Aratarea dragostei lui Dumnezeu. ceea ce mangai cu bucurie duhovniceasca pe cei ce poarta grija de bisericile lui Dumnezeu. Odihna Dulce a celor osteniti si impovarati. Bucura-te. roua harului Tau si aratata fa milostivirea Ta. o Maica a lui Dumnezeu. strigand tie: . Daruieste-ne sanatate si tarie ca hraniti fiind de tine. Bucura-te. ceea ce miluiesti cu daruri bogate pe cei ce cu rabdare patirnesc Bucura-te. nevrednicilor. Bucura-te. si vistieria iubirii Tale n-o zavori de noi. Condac 11 Nu trece cu vederea cantarea noastra. Bucura-te. Bucura-te. in vazduh deasupra campurilor si tarinilor noastre. Stapana Atotmilostiva: milueste si apara cu indurare neamul omenesc cel osandit sa manance paine intru sudoarea fetei. Liman lin si bun. si tuturor celor ce cu credinta alearga si se inchina tie si icoanei tale numite Sporitoarea granelor" graind: Bucura-te. cazand la sfanta icoana ta. de Dumnezeu Nascatoare Fecioara. Drept aceea. Ceea ce esti plina de har. sa nasca dureri si intru intristari sa creasca pe copiii lor. Celui Intreit in Unime: Aliluia! Icos 11 Cu razele cele stralucitoare ale minunilor Tale luminezi toata lumea crestineasca si ocrotesti poporul cel dreptslavitor. tinde noua mana Ta cea darnica. in care te vedem. rugamu-te. Nadejdea noastra cea neindoielnica. Nesecat Izvor al milelor si indurarilor. rascumparat cu sangele Fiului tau. Bucura-te. Savarsire de minuni slavite.Icos 10 Zid esti celor ce lauda minunile Tale.

ci in pamant bun. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. Mangaierea celor intristati. Veselia celor necajiti. strigam tie: Bucura-te. si noi toti intru bucuria inimii sa strigam lui Dumnezeu cu guri multumitoare: Alliuia! Icos 12 Cantand minunile si milele Tale. Roua din cer pogoratoare asupra celor ce sunt in arsita ostenelilor. ceea ce pregatesti imbelsugare celor care se roaga Bucura-te. Te laudam pe Tine toti. ceea ce daruiesti buna oranduiala celor care o cer. si cand va iesi semanatorul sa semene. Bautura nesecata a celor ce insetoseaza de viata. sa nu cada semintele langa cale. Bucura-te. Bucura-te. ca rai al desfatarii infloresti. viata noastra spre mantuire bine oranduindu-o. . sau intre maracini. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. ca intru adevar esti Ajutatoarea. Condac 12 Ajutor grabnic trimite-ne. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. Hranitoare a pruncilor. ceea ce ne dai bogatie nestricacioasa. o! Maica a lui Dumnezeu. Mancare nestricacioasa a celor ce flamanzesc de dreptate. Acoperitoarea. Stapana de Dumnezeu Nascatoare. Bucura-te. Bucura-te. Hranitoarea si Iconoama noastra. al credinciosilor Liman de mantuire. sau pe piatra. Drept aceea. ceea ce prin gurile pruncilor savarsesti lui Dumnezeu lauda. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. ceea ce de multe ori daruiesti inainte de a fi rugata. Bucura-te. ceea ce esti plina de har. Fa sa rasara asa fel ca pamantul sa odrasleasca rod insutit.Bucura-te. nevrednicilor.

pe poporul Tau de toata nevoia. si sporitoare a granelor noastre. Bucura-te. focul. boala. mai larg decat norii. Ceea ce esti plina de har. intru unire de cuget. pe copii creste-i si pe toti intelepteste-i sa strige fara incetare catre Domnul: "Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi. Stapana. roua harului tau si aratata fa milostivirea ta. iar toata obstea. Pazeste. bine oranduind viata noastra. caselor si familiilor si oricarui suflet crestinesc si intregii noastre tari mijloceste pace si pare mila. . campurilor si tarinilor si fiecarei case ce are nadejde catre tine. Pe saraci si nevoiasi hraneste-i. Drept aceea cu evlavie si cu inima infranta te rugam cu smerenie: fii noua pacatosilor si nevrednicilor robilor tai. Manastirii noastre (satului nostru). tu. pierzarea. ca impreuna cu cetele ingeresti neincetat sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia! RUGACIUNE O! Preasfanta Fecioara de Dumnezeu Nascatoare. Preamilostiva Stapana.Bucura-te. nevrednicilor. Blagoslovenia celor ce se ostenesc. Bineranduitoarea a toata casa si familia crestineasca. Preamilostiva noastra Hranitoare si Indestulatoare. Imparateasa cerului si a pamantului. acum si pururea si in vecii vecilor. foametea. Bogatia necheltuita a celor nevoiasi. de bolile cele aducatoare de moarte si de tot raul si scapa-i de muncile cele vesnice. Care ai nascut Cuvantul Cel mai Sfant decat toti sfintii! Primind prinosul nostru de acum. Bucura-te. izbaveste pe oamenii care la tine alearga de toata nevoia. trimiti blagoslovenia ta de Maica cetatilor si satelor noastre. ceea ce ai nascut pe Hranitorul lumii. toata casa si familia pazeste-o intru cucernicie si dreapta slavire. Acoperamantul lumii. foametea sufleteasca si trupeasca. Nadejdea celor fara de nadejde Bucura-te. Domnul este cu tine! Da-ne si noua. Iconoama inteleapta. batranetele sprijina-le. Amin. grindina. Maica Preacurata. de toata intamplarea cea rea si toata neoranduiala. Mantuirea celor deznadajduiti. ca sa Te slavim pe Tine. Condac 13 O! Maica Prealaudata. Hranitoarea tuturor orfanilor si vaduvelor si a tuturor oamenilor! Hranitoarea noastra. ascultare si indestulare.