P. 1
Ac Mantuitorului

Ac Mantuitorului

|Views: 11|Likes:
Published by harhllr
religie
religie

More info:

Published by: harhllr on Jan 24, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/22/2014

pdf

text

original

Acatistul Mantuitorului Iisus Hristos Acatistul Mantuitorului Iisus Hristos

Rugaciunile incepatoare :

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie ! Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie ! Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi ! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi ! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi, ca, nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii robii Tai, miluieste-ne pe noi.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh

Doamne, miluieste-ne pe noi, ca intru Tine am nadajduit, nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum ca un milostiv si ne izbaveste pe noi de vrajmasii nostri, ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau, toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Usa milostivirii deschide-o noua binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca sa nu pierim cei ce nadajduim in tine, ci sa ne mantuim prin tine din nevoi, ca tu esti mantuirea neamului crestinesc.

SIMBOLUL CREDINTEI

Cred intr-Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor. Si intru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut, mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut, Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut Om. Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pilat din Pont, a patimit si S-a ingropat. Si a inviat a treia zi dupa Scripturi si S-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui. Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii, a carui Imparatie nu va avea sfarsit. Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care din Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci.

Marturisesc un botez intru iertarea pacatelor. Iisuse preadulce. desfatarea si podoaba pustnicilor. Mantuitorul meu Iisuse. Iisuse. Stapana lumii intru totul nevinovata. ci ma miluieste si ma izbaveste de toata muncirea. si ma invredniceste desfatarii raiului. care ai primit pe desfranata. datatorule de bine. slava Apostolilor. scoate-ma din mana balaurului. Cel ce ai mantuit pe desfranatul. pentru rugaciunile celei ce Te-a nascut si ale tuturor sfintilor Tai. Amin. Mantuitorul meu. . Mantuitorule. precum Te-ai indurat de Manase. Iisuse. Iisuse indelung rabdatorule. Iisuse. ca Cel ce esti insuti iubitor de oameni. din lanturile acestuia si din groapa cera prea adanca ma scoate. Iisuse Mantuitorul meu. ceea ce ai nascut pe Iisus cel preadulce. mantuieste-ma pe mine cel ce alerg la Tine. Iisuse al meu preabunule. Iisuse. Iisuse al meu atotputernice.Intru una Sfanta Soborniceasca si apostoleasca Biserica. Iisuse. Iisuse. Iisuse Mantuitorul meu. Iisuse. miluieste-ma si pe mine acum. de partea celor mantuiti Iisuse al meu ma invredniceste si fa-ma partas cetei alesilor Tai. pe Acela roaga-L. pe Iisus cel singur bun si indurator. Iisuse al meu. nu ma lasa pe mine. Iisuse mult milostive. Mantuitorule Iisuse si ma slobozeste acum. iubitorule de oameni. Mantuitorule. cand va sedea sa judece lumea. Milostive Iisuse al meu. lauda monahilor. miluieste-ma. mangaierea sufletului meu. mantuieste-ma si indura-Te de mine. Amin ! Iisuse preadulce. Stapane atotputernice. Mantuitorule Iisuse. mantuieste-ma. Iisuse. Iisuse. lauda mucenicilor. Iisuse al meu preainfrumusetate. Iisuse. Iisuse preadulce. Iisuse iubitorule de oameni. Iisuse. Mantuitorul meu. Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. Nascatoare de Dumnezeu. si ma numara impreuna cu oile cele de-a dreapta. Stihiri : Mantuitorul meu. Iisuse. Iisuse. Stapane mult milostive. si ale tuturor proorocilor. Mantuitorul meu. curatirea mintii mele. precum este scris. pe Iisus cel atotindurat si iubitor de oameni. o. sa ma miluiasca pe mine pacatosul si de partea cea de-a stanga sa ma scape si starii celei de-a dreapta sa ma invredniceasca. mantuieste-ma. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor.

Imparatul nostru Dumnezeu. ca tu esti nadejdea celor fara de nadejde si ajutatoarea lumii. Ci ma primeste pe minecare ma pocaiesc. moarte mi-am agonisit si de slava Ta. nu trece rugaciunea mea. Preacurata Fecioara. Doamne miluieste Doamne miluieste. Hristoase al meu Iisuse ? Drept aceea strig Tie ! pentru rugaciunile slujitorilor Tai. . Stih : Eu catre Dumnezeu am strigat si Domnul m-a auzit pe mine. Doamne miluieste Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. miluieste-ma. mantuieste-ma pe mine pacatosul. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. Doamne miluieste. Doamne miluieste. ca un milostiv si de oameni iubitor. Iisuse ! Cu vederea celor dulci la gustare. Doamne miluieste. Mantuitorul meu Iisuse si de viata m-am aratat strain. Iisuse. Amin. rugaciunea mea si nu trece cu vederea ruga mea. ci ca o iubitoare de oameni. Nici o porunca a Ta pe pamant n-am facut. Fecioara. Doamne miluieste. izbaveste-ma de pacatele cele sufletesti si te rog sa ma miluiestipe mine cel mort. Celui ce sezi pe tron. Iisuse al meu. nici nu ma lasa. Dumnezeule. cu neinfranarea ? Si in locul raiului in iad m-am salasluit. ca poti a-mi ajuta. Veniti sa ne inchinam Imparatului nostru Dumnezeu. intru tot curata Stapana. Doamne miluieste. pentru mare mila Ta. Doamne miluieste Doamne miluieste. Amin. ca o Maica a Domnului. Cum ma voi arata Tie. Doamne miluieste Doamne miluieste. care singura ai nascut pe Iisus. Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Hristos.Stih : Asculta. Iisuse. care am calcat porunca Ta. sa dau raspuns si sa fiu judecat pentru toate cate am facut cu stiinta si cu nestiinta. Cine nu ma va plange pe mine.

S-a mahnit in mine duhul meu. Dumnezeul nostru. Aliluia. Doamne. 3. Si intru mila Ta vei sfarsi pe vrajmasii mei si vei pierde pe toti cei ce necajesc sufletul meu. Aliluia. la faptele mainilor Tale m-am gandit. Doamne. 9. Intru dreptatea Ta. Auzi-ma. 4. ca la Tine mi-e nadejdea. Dumnezeul nostru. in mine inima mea s-a tulburat. si sa nu intri la judecata cu robul Tau. ca nimeni din cei vii nu-i drept inaintea Ta. asculta cererea mea. Doamne ! La Tine am scapat. Invata-ma sa fac voia Ta. 2. ca la Tine am ridicat sufletul meu. Arata-mi calea pe care voi merge. Doamne. Doamne. daruieste-mi viata. Intins-am catre Tine mainile mele. Si iarasi : Auzi-ma. Sa nu intri la judecata cu robul Tau. ca mortii cei din veacuri. 11. si sa nu intri la judecata cu robul Tau. 5. slava Tie. slava Tie. Aliluia. . Aliluia. ca Tu esti Dumnezeul meu. Duhul Tau cel bun ma va povatui la pamantul dreptatii. 10.Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Insusi Hristos. ca eu sunt robul Tau. ca a slabit duhul meu. intru dreptatea Ta. Duhul Tau cel bun ma va povatui la pamantul dreptatii. auzi rugaciunea mea. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. 7. Vrajmasul prigoneste sufletul meu si viata mea o calca in picioare. Nu-ti intoarce fata Ta de la mine. Pentru numele Tau. Scoate-ma de la vrajmasii mei. Fa sa aud dimineata mila Ta. 12. sufletul meu. 8. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. ca un pamant insetosat. 6. facutu-m-a sa locuiesc in intuneric. ca sa nu ma aseman celor ce se coboara in mormant. intru credinciosia Ta. Aliluia. Doamne. scoate din necaz sufletul meu. Imparatul si Dumnezeul nostru PSALMUL 142 : 1. auzi-ma. cugetat-am la toate lucrurile Tale. intru dreptatea Ta. Aliluia. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult. intru dreptatea Ta. Degraba auzi-ma.

atunci iadul ai omorat cu stralucirea Dumnezeirii. Dumnezeul nostru. Inima curata zideste intru mine. dupa mare mila Ta. Amin. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Cand Te-ai pogorat la moarte. Tie Unuia am gresit. asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu. 5. 3. cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale Mi-ai aratat mie. Si dupa multimea indurarilor Tale. Dumnezeule. atunci iadul ai omorat cu stralucirea Dumnezeirii. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. 4. Hristoase Dumnezeul nostru. nascand pe Dumnezeu Cel adevarat. toate puterile ceresti au strigat ! Datatorule de viata. Nascatoare de Dumnezeu. slava Tie. Ca iata adevarul ai iubit. si rau inaintea Ta am facut. Tropar Cand Te-ai pogorat la moarte. slava Tie. Hristoase Dumnezeul nostru. toate puterile ceresti au strigat ! Datatorule de viata. Doamne miluieste. Cel ce esti viata fara de moarte. spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi. 8. Aliluia. sterge faradelegea mea. Ca faradelegea mea eu o cunosc. Dumnezeule. Mai vartos ma spala de faradelegea mea. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Psalmul 50 : 1. slava Tie. si pacatul meu inaintea mea este pururea. pe Care roaga-L sa mantuiasca sufletele noastre. Toate tainele tale sunt mai presus de cuget. Aliluia. toate sunt preamarite. Cel ce esti viata fara de moarte. iar cand ai inviat pe cei morti din cele de dedesubt. cu curatia fiind pecetluita si cu fecioria pazita. si Duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. si toate faradelegile mele sterge-le. 6. bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Doamne miluieste. iar cand ai inviat pe cei morti din cele de dedesubt. Amin. si de pacatul meu ma curateste. . Auzului meu vei da bucurie si veselie. 10. Doamne miluieste. cu adevarat Maica te-ai cunoscut. Intoarce fata Ta de la pacatele mele. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati. 11. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea. Miluieste-ma. 7. 2. 9.Aliluia.

Jertfa lui Dumnezeu. Mantuitorul meu. Canon de umilinta catre Domnul nostru Iisus Hristos Cantarea intaia In adanc a asternut de demult toata oastea lui Faraon. Doamne. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii. bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. 18. si indulceste. intru bunavoirea Ta. Mantuitorul meu. Cel ce esti iertarea pacatelor. 16. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh . iar Cuvantul intrupandu-Se a pierdut pacatul cel prea rau. si ma primeste pe mine cel ce cad la Tine si fierbinte Te rog. si Duhul Tau cel Sfant nu-L lua de la mine. Izbaveste-ma de varsarea de sange Dumnezeule. inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. 19. arderile de tot nu le vei binevoi. vindeca ranile sufletului meu. 20. Fiul lui Dumnezeu. miluieste-ma. 15. caci cu slava S-a preaslavit. Iisuse indelung rabdatorule.12. inima mea. puterea cea prea-intrarmata. si cu Duh stapanitor ma intareste. deschide-mi usile pocaintei. iubitorule de oameni. Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale. buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta. Te rog. Domnul cel preaslavit. Iisuse preadulce Hristoase. ca fiind mantuit sa Te slavesc pe Tine. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale. atunci vor pune pe altarul tau vitei. Iisuse. Ti-as fi dat. Dumnezeul mantuirii mele. duhul umilit. Sionului. Iisuse. 14. Iisuse. Iisuse. Fa bine. mult milostive. si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce. 13. Doamne. Iisuse preadulce Hristoase. prinosul si arderile de tot. Nu ma lepada de la fata Ta. si sa se zideasca zidurile Ierusalimului. 17. Iisuse. Iisuse preadulce. Ca de-ai fi voit jertfa.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. ceea ce esti fara de intinaciune. Iisuse al meu. Fecioara. Tu ai deschis gura mea asupra vrajmasilor mei. Iisuse al meu. Amin. Iisuse Mantuitorul meu. Cantarea a treia Pe piatra credintei intarindu-ma. Amin. Iisuse preadulce. drept aceea. ca sa ne izbavim de munci cu rugaciunile tale. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Preacurata. Iisuse al meu si ma mantuieste. . primind in tine slava cea de-a pururea. caci tu singura esti rugatoare pentru cei scarbiti. Stapana. ceea ce esti de Dumnezeu daruita si ma invredniceste vietii celei vesnice. de gheena. roaga-L pentru noi netrebnicii robii tai. Iisuse. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Vremea. Ridica-ma. pe robul Tau. Doamne. care ai nascut pe Iisus Dumnezeu. Iisuse al meu. Auzi. pe mine cel ce ma intorc si ma izbaveste Stapane. pe mine. Te rog. Iisuse al meu. Cel ce esti singurul indelung-rabdator. roaga-L sa ma izbaveasca de gheena. Iisuse al meu. in patimi am cheltuit-o. Iisuse preadulce. noi cei intinati. pe care mi-ai dat-o. mult milostive. cel ce cad cu lacrimi. Stapane. scoate-ma din mana lui veliar cel inselator. Iisuse. si ma fa statator de-a dreapta slavei Tale.Iisuse preadulce Hristoase. Iisuse preadulce. robul Tau. izbaveste-ma de partea cea de-a stanga. si ma mantuieste. care striga cu umilinta si ma izbaveste de osanda si de munci. mult milostive. nu ma lepada pe mine. ci ma cheama. Iisuse al meu. Iisuse. ca s-a veselit duhul meu a canta Tie : nu este Sfant ca Dumnezeul nostru si nu este drept afara de Tine. care ai nascut pe Iisus al meu. ceea ce esti cu totul fara prihana. Iubitorule de oameni.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Iisuse preadulce. Iisuse al meu si ma scoate Te rog din mana lui veliar celui stricator de suflete. Fiul lui Dumnezeu. iar cetele ingerilor cu cutremur stand inaintea Ta. ca un Atotputernic. Celui ce pe toate marginile le-ai stralucit cu lumina Ta. neincetat lauda Iti aduc Tie. lumina lumii. Doamne. mantuieste-ma pe mine cel ce scap sub acoperamantul tau. cu crucea Fiului tau. ranile sufletului meu. Iisuse al meu preadulce. nu sol. Domnul Iisus. Te-ai intrupat si m-ai mantuit pe mine omul. ca la Izbavitorul Cel milostiv. Am gresit. Indurate Iisuse al meu. te slavim Cantarea a patra Ai venit din Fecioara. Stapanul a toate. lumina cea neinserata. Doamne ! Vindeca. ci Tu insuti. Preacurata. Iisuse indelung-rabdatorule si imparatiei Tale ma invredniceste. pentru aceasta strig catre Tine : Slava puterii tale. Svetlina Cele ceresti si cele pamantesti cu cuvantul Tau le-ai adus intru fiinta. dupa datorie pe tine toti cu buna credinta. ca noi cu deadinsul catre Tine scapam. pretutindenea fiind paziti. si cu rugaciunile tale de nevoi izbavindu-ne. Stapane. ca sa Te laud pe Tine. lumineaza ochii sufletului meu.Catavasie Pazeste-ne de nevoi pe noi robii Tai. . Amin. Iisuse al meu Milostive si ma mantuieste. Si acum si pururea si in vecii vecilor. nici inger. Iisuse al meu. A ta folosinta agonisind. prin care si noi strigam Tie! mantuieste-ne pe noi cu milostivirea Ta. cu lumina Ta cea dumnezeiasca stralucitoare. milostive.

Mantuitorul meu. Fiul lui Dumnezeu. Iisuse al meu. de munci si de gheena ma izbaveste pe mine cel ce strig : Mantuieste-ma. ca nu stiu alt Dumnezeu afara de Tine Iisuse preadulce. Iisuse al meu. Iisuse al meu. pe mine. Tu. Cu totul laudata. Amin. lumineaza-ma cu stralucirea Ta. Mantuitorule. nimeni precum am gresit eu ticalosul. Imparatul pacii. ticalosul ! Si acum si pururea si in vecii vecilor. pe mine ticalosul. Tu esti lumina mintii mele. Hristoase. Iisuse al meu. trimite-mi mana de ajutor si ma scoate pe mine. Tu esti mantuirea sufletului meu celui desnadajduit. Nascatoare de Dumnezeu. Cantarea a cincea Luminarea celor ce zaceau in intuneric si mantuirea celor desnadajduiti Tu esti. ceea ce ai nascut pe Iisus Domnul. cel ce strig : Mantuieste-ma. Hristoase. Hristoase. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Cu totul fiind surpat de patimi de ocara. Iisuse al meu. . pe Acela roaga-L sa izbaveasca de munci pe toti cei ce te lauda pe tine si te numesc dupa adevar. Iisuse al meu. si la Tine manec.Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh N-a gresit. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. miluieste-ma. mantuieste-ma si-mi daruieste mostenirea vietii. Iisuse al meu. ci cad rugandu-ma : Iisuse al meu.

Iisuse si pe niniviteni. pe desfranata si pe desfranatul si pe Manase si pe vamesul am covarsit cu patimile. Amin. Dumnezeul meu. Iisuse al meu. pe calugari si pe mireni si sa izbaveasca de gheena pe toti cei ce striga : nu stim alta ajutatoare tare afara de tine ! Cantarea a sasea De adancul pacatelor fiind inconjurat. Iisuse al meu. sa mantuiasca pe toti ortodocsii. Curata. Hristoase mult milostive. Stapanul a toate. tu care singura esti neintinata. Fiul lui Dumnezeu. o. Apoi rugaciunea aceasta : Doamne Iisuse Hristoase. Care cercetezi faptura Ta. scoate-ma din stricaciune Dumnezeule. Iisuse al meu si pe talharul. Hristosul meu. Caruia sunt aratate patimile mele si neputinta firii noastre omenesti si taria pizmasului nostru. Si acum si pururea si in vecii vecilor. de Dumnezeu nascatoare. ceea ce ai nascut pe Iisus. curateste-ma acum cu isopul rugaciunilor tale pe mine cel intinat. ca la Izbavitorul cel preamilostiv. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Iisuse al meu. o. ca noi cu dinadinsul catre Tine scapam.Fecioara. chem adancul cel nepatruns al milostivirii Tale. Catavasia Pazeste-ne de nevoi pe noi robii Tai. miluieste-ma. Fecioara preacurata. Tu insuti ma acopera de rautatea . Domnul Iisus. care ai nascut pe Iisus. Milostive. pe Acela roaga-L. Iisuse si ma mantuieste si ma scoate din stricaciune. Iisuse preadulce. primeste-ma pe mine cel ce ma marturisesc Tie.

Biruitorul iadului. preamilostive. preaiubite. Care si porti greutatea neputintei noastre. Cel mai inainte de veci. Iisuse. Tu. iar firea noastra patimasa si taria neputincioasa. Iisuse. preaputernice. Iisuse. pazeste-ma de tulburarea cugetelor si de potopul patimilor si fa-ma vrednic acestei slujbe sfinte a Ta. mirarea ingerilor. bucuria calugarilor. Iisuse. slava patriarhilor. izbavirea stramosilor. Iisuse. dar. mintea si limba. preadulce. CONDACELE SI ICOASELE ACATISTULUI MANTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS Condacul 1 : Aparatorul cel mai mare si Doamne. preadulcele meu Iisuse. Iisuse. preadulce. preaminunate. miluieste-ma ! Icosul 1 : Facatorul ingerilor si Doamne al puterilor. cele de lauda aducem Tie noi. Iisuse. Iisuse.ne pe noi din toate nevoile. preaindurate. deshide-mi mie. o Bunule. ca cei ce ne-am izbavit de moartea cea vesnica. mantuirea pacatosilor. care-Ti strigam Tie ! Iisuse. precum ai deschis auzul si limba celui surd si gangav de demult. Ci. robii Tai si zidirea Ta. Ci. nepriceputului. mintea cea intreaga a celor curati cu fecioria. plinirea proorocilor. taria ocarmuitorilor. Doamne. Fiul lui Dumnezeu. preaminunate. Cel ce stii neputinta noastra. ca nu cumva in poftele mele cele intinate sa pierd dulceata ei si sa ma aflu fara de rusine si fara de frica inaintea Ta. ca Cel ce ai indurari nenumarate. preacurate. izbaveste . Iisuse. intarirea mucenicilor. spre lauda preacuratului Tau nume. bucuria preacuviosilor. pentru ca puterea lui este tare. Iisuse.lui. Iisuse. prealine. dulceata preotilor. ca sa graiesc si eu acestea : Iisuse. miluieste-ma si ma mantuieste. infranarea pustnicilor. . preaslavite.

cu frica Iti graim : Iisuse. Iisuse. Iisuse. arata noua pe Tatal. Fiul lui Dumnezeu. ai inviat pe fiul ei. nu ma lasa pe mine. Imparatule cel prea-puternic. Iisuse. asa inviaza si sufletul meu cel omorat cu pacatele. Iisuse. pe care il ducea sa-l ingroape. si-mi da mie sa cant Tie cu dragoste : Aliluia ! . Iisuse. Stapane cel indelung-rabdator. au n-ai cunoscut ca Tatal este intru Mine si Eu intru Tatal ? De aceea. miluieste-ma ! Condacul 3 : Iisuse. Mantuitorule cel preamilostiv. iarta nedreptatile mele. Tie. nu ma lepada pe mine. Iisuse. cel golit de toate faptele cele bune. milostivindu-Te. pe vaduva care plangea foarte si. nadejdea mea. ridica faradelegile mele. Iisuse.Iisuse. Iisuse. miluieste-ma ! Condacul 2 : Vazand. nu ma pierde pe mine. ajutorul meu. Dumnezeule cel mai inainte de veci. Care ai imbracat cu putere de sus pe Apostolii Tai care sedeau in Ierusalim. precum atunci. Doamne. Iisuse. curateste pacatele mele. Iisuse. imbraca-ma si pe mine. Pastorul meu. Ziditorul meu. Iisuse. Iar Tu ai zis catre dansul : Atata vreme fiind cu Mine. nu ma uita pe mine. Celui ce esti necuprins. cu caldura Duhului Tau celui Sfant. Fiul lui Dumnezeu. si Te milostiveste spre mine. care-Ti cant Tie : Aliluia ! Icosul 2 : Intelegerea cea neinteleasa cautand Filip sa o inteleaga. graia : Doamne. Iisuse. Iubitorule de oameni. pazitorul meu cel preabun.

Cel ce ai multime de indurari. Petru se afunda. primind mana Ta cea mantuitoare. a zis : Aliluia ! Icosul 4 : Auzit-a orbul. Fiul lui Dumnezeu celui viu. ca Tu treci pe cale si a strigat : Iisuse. Iisuse. Iisuse. scoate-ma pe mine. Te-a cunoscut pe Tine Dumnezeu adevarat. miluieste-ma. Doamne. nu ma trece cu vederea acum pe mine. auzi-ma pe mine cel zamislit in faradelegi. Iisuse. intinatul. Iisuse. Iisuse. Iisuse. pe pacatosi si pe cei necredinciosi. curateste-ma pe mine. Fiul lui David. miluieste-ma pe mine pacatosul. Fiul lui Dumnezeu. mila cea fara de sfarsit. ca niste mir de mult pret. Iisuse. netrebnicul. Iisuse. desfranatul. primeste cantarea aceasta : Iisuse. Iisuse. Iisuse. Iisuse. Lumineaza cu mila Ta si ochii cei cugetatori ai inimii mele. dragostea cea nebiruita. Iisuse. Iisuse. lumineaza-ma pe mine. invata-ma pe mine. curateste-ma pe mine. fiind cu trup si umbland pe apa. frumusetea cea prealuminata. cel asemenea lor. puterea cea nebiruita. Care ai chemat pe vamesi.Icosul 3 : Iisuse. si chemandu-l i-ai deschis ochii lui. iar vazandu-Te pe Tine. si. ai celui ce strig si graiesc : . miluieste-ma ! Condacul 4 : Vifor de ganduri indoielnice avand inlauntru. ci. cel nascut in pacate. intunecatul.

s-au nevoit cu stalpari a-I placea Lui. pe noi. Iisuse. Iisuse. Iisuse. ziditorul celor de sus. Iisuse. Iisuse. Iisuse. luminatorul mintii mele. infrumusetatorul fapturilor. graind : Iisuse. Mielul cel nevinovat. Iisuse. Iisuse. Dumnezeul cel adevarat. Fiul lui Dumnezeu. prin indemnurile spre desfranare si prin trandavirea cea rea. mantuieste-ma. veselia inimii mele. pierzatorul celor de dedesubt. Iisuse. nevrednicul. Fiul lui David. lumineaza-ma. rascumparatorul celor de jos.Iisuse. Imparatul cel preaslavit. prin patimile cele trupesti. Iisuse. mangaierea sufletului meu. miluieste-ma ! Condacul 5 : Precum ne-ai rascumparat pe noi de demult din blestemul legii cu sangele cel izbavitor din Dumnezeu. Iisuse. mantuieste-ma pe mine. . Iisuse. Iisuse. sanatatea trupului meu. Iisuse. asa ne scoate pe noi din lanturile cu care sarpele ne-a impiedicat. izbaveste-ma de tot chinul. luminatorul meu. Iisuse. strigand : Osana ! Iar noi aducem Tie cantare. cei ce-Ti cantam Tie : Aliluia ! Icosul 5 : Vazand pruncii evreilor in chip omenesc pe Cel ce a zidit pe om cu mainile si cunoscandu-L pe El a fi Stapanul. Iisuse. Iisuse. Pastorul cel prealuminat. Mantuitorul meu.

Dumnezeule. Cel ce esti neajuns. afla si sufletul meu. miluieste-ma ! Condacul 6 : Vestirea si graiurile propovaduitorilor celor de Dumnezeu purtatori plinind-o. izvorul intelepciunii. adapa-ma pe mine cel insetat. multumire Iti aducem. acopera-ma pe mine nevrednicul. Iisuse. Fiul lui Dumnezeu. cantand asa: Iisuse. da-mi sa plang pentru pacatele mele. indreptatorul tineretilor mele. acoperamantul cel de bucurie. de unde cu ranile Tale noi tamaduindu-ne. pe pamant Te-ai aratat si cu oamenii ai vietuit. nadejdea cea de la moartea mea. satura-ma pe mine cel flamand. Iisuse. Iisuse. Iisuse. Cel ce petrci intru mila. intaritorul tuturor tariilor. Iisuse.Iisuse. datatorul celor ce cer. lauda batranetilor mele. Iisuse. Iisuse. painea vietii. Mantuitorul nostru. Iisuse. Iisuse. viata mea de dupa moarte. Iisuse. imbraca-ma pe mine cel intinat. si durerile noastre le-ai ridicat. Iisuse. ca idolii nerabdand taria Ta au cazut. Imparate. dorirea mea. linistea mea la judecata Ta. pazitorul prunciei mele. lumina cea mai presus de toate luminile. dobandind mantuire. Cel ce afli pe cei ce Te cauta. Iisuse. Iisuse. vestmantul cel de veselie. iar noi. Iisuse. Iisuse. Iisuse. nu ma rusina atuncea. adevarul cel ce izgonesti inselaciunea. ne-am deprins a canta : Aliluia ! Icosul 6 : Rasarit-a in lume luminarea adevarului Tau si s-a izgonit inselaciunea cea diavoleasca. Iisuse. .

aratandu-Se noua. deschide inima mea cea ticaloasa. puterea cea vesnica. domnia cea nenumarata cu anii. Iisuse. Iisuse. Iisuse. minunandu-ne. Iisuse. miluieste-ma ! Condacul 8 : . si ca un Dumnezeu din morti ai inviat si cu slava la ceruri Te-ai inaltat si ne-ai ridicat pe noi. Cuvantul cel necuprins. Iisuse. Iisuse. Iisuse. cu credinta graim acestea: Iisuse. Iisuse. miluieste-ma ! Condacul 7 : Vrand sa descoperi taina cea ascunsa din veac. Iisuse. Iisuse. mantuieste-ma. puterea cea neajunsa. Fiul lui Dumnezeu. rascumparatorul pacatosilor. deshizatorul celor ce bat. Mantuitorul meu.Iisuse. nestricand pecetile. taria cea preainalta. si la Apostoli prin usile incuiate a intrat cu trupul. Drept aceea. Iisuse. miluieste-ma. Dumnezeirea cea de necuprins in scris. mai presus de fire S-a intrupat si din mormant a inviat. Facatorul meu. imparatia cea nebiruita. Iisuse. Iisuse. curateste faradelegile mele. ca un miel spre junghiere Te-ai adus. Facatorul : ca din Fecioara. si ca o oaie fara de glas inaintea celor ce o tund. Iisuse. Fiul lui Dumnezeu. stapanirea cea fara de sfarsit. intelepciunea cea mai presus de cuget. Cuvantul cel nevazut. care-ti cantam Tie : Aliluia ! Icosul 7 : Aratat-a faptura minunata. Iisuse.

taria trupului. bucuria inimii. Iisuse. miluieste-ma ! Condacul 9 : Toata firea ingereasca. Iisuse. dorirea mea. si dintre cei de sus nicicum nu S-a despartit Cel negrait. Iisuse. fara de incetare slaveste preasfant numele Tau in ceruri. Iisuse. sa ne instrainam din lumea cea desarta si mintea spre cele dumnezeiesti sa o suim. slava mea cea preainalta. Iisuse. cand de voie pentru noi a patimit. strigand : Sfant. Iisuse. cauta-ma pe mine. Fiul lui Dumnezeu. pomenirea cea preavesnica. Iisuse. Mantuitorul meu. Iisuse. ca sa ne ridice la ceruri pe noi. cu buzele de tina. Sfant! iar noi pacatosii pe pamant. Iisuse. Pastorul meu. bucuria cunostintei. Iisuse. cei ce-I cantam Lui : Aliluia ! Icosul 8 : Cu totul era intre cei de jos. lauda cea mai presus de ceruri. Iisuse. Iisuse. nadejdea cea aleasa. lumina sufletului. ca pentru aceasta Dumnezeu pe pamant S-a pogorat. cantam : Aliluia ! Icosul 9 : . Sfant. mantuieste-ma.Vazand straina intruparea lui Dumnezeu. si cu moartea Sa moartea noastra a omorat-o. repejunea mintii. Iisuse. nu ma lepada pe mine. si cu Invierea Sa a daruit viata celor ce-I canta : Iisuse.

slava saracilor. bogatia cea neimputinata. Dumnezeul cel preavesnic. Mangaietorule cel adevarat. lumineaza-mi gandul cel tainic al inimii. Iisuse. Iar noi. Iisuse. Fiul lui Dumnezeu. Hristoase. da-mi aducere aminte de moarte. Iisuse. Te-ai smerit pana la moarte. minunandu-ne de o taina ca aceasta. nu ma judeca pe mine dupa faptele mele. Stapanul stapanilor. vistierul cel nestricat. precum ai tamaduit sufletul cel iubitor de argint al lui Zaheu vamesul. Iisuse. Iisuse. Iisuse. Imparatul imparatilor. miluieste-ma ! Condacul 10 : Vrand sa mantuiesti lumea. precum ai curatit pe cei zece leprosi. venind catre apus. si ne tamaduieste pe noi. mangaierea celor ce plang. ca sa cantam Tie cu umilinta acestea : Iisuse. Judecatorul celor vii si a celor morti. Iisuse. drept aceea s-a preainaltat numele Tau mai mult decat tot numele si de la toate fapturile ceresti si pamantesti auzi : Aliluia ! Icosul 10 : Imparate cel preavesnic. Rasaritule al rasariturilor. la firea noastra cea intunecata. Iisuse. nadejdea celor fara de nadejde. Iisuse. Iisuse. izgoneste de la mine trandavirea. Iisuse. Mantuitorul meu. curateste-ma dupa mare mila Ta. ca nu se pricep sa spuna cum Dumnezeu cel neschimbat petreci si om deplin. cu credinta graim acestea : Iisuse. . Iisuse. Iisuse.Pe ritorii cei mult graitori ii vedem tacand ca niste pesti fara de glas despre Tine. curateste-ne pe noi de toata intinaciunea. Iisuse.

indreptatorul celor straini. Pastorul meu cel preaindurat. Iisuse. Dumnezeule. socotind puterea glasului celui de Dumnezeu inteleptitor s-a limpezit pornirea cea rea a sufletului. Indreptatorul meu cel preabun. Iisuse. aparatorul celor lipsiti. ajutatorul celor osteniti. Asa si mie. Iisuse. folositorul vaduvelor. linistea celor invaluiti. Iisuse.Iisuse. Iisuse. Iisuse. ca nu am fiica. Pavel. Iisuse. Iisuse. Iisuse. Ziditorul meu cel preaslavit. bautura cea nesecata. si-mi da tamaduire mie celui ce-Ti cant : Aliluia ! Icosul 11 : Luminatorul cel primitor de lumina al celor din intunericul necunostintei. Domnul meu cel fara de moarte. Iisuse. imbracamintea saracilor. Dumnezeul meu cel preaputernic. Fiul lui Dumnezeu. carmaciul celor ce inoata pe mare. ale celui ce graiesc Tie: Iisuse. care cumplit este stapanit de diavolul si cu patimi si cu urgie este aprins. Iisuse. care mai inainte Te izgonea pe Tine. nevrednicul. ci trup. hrana cea tare. eu. cel cazut. Iisuse. miluieste-ma ! Condacul 11 : Cantarea cu totul de umilinta aduc Tie. ridica-ma pe mine. Iisuse. Imparatul meu cel preatare. lumineaza-mi luminile cele intunecate ale sufletului. si strig Tie ca si cananeeanca : Iisuse. Iisuse. . miluieste-ma. Iisuse.

scoate-ma din mana potrivnicului. curateste-mi mintea de gandurile cele desarte. Stapanul meu cel preamilostiv. Iisuse. incalzeste-ma. lumineaza-ma. Iisuse. tamaduieste-mi trupul cel ranit cu pacatele. Iisuse. Iisuse.Iisuse. Iisuse. cel ce ma pocaiesc. straluceste peste mine. straluceste peste mine. pazeste-mi inima de gandurile cele viclene. Iisuse. Fiul lui Dumnezeu. margaritarul cel cinstit. lumina cea sfanta. piatra cea scumpa. Iisuse. cel ce zic : Iisuse. mantuieste-ma. Iisuse. Imparatul cel mai inainte de veci. Atunci adica ma invredniceste sederii de-a dreapta pe mine. Iisuse. precum de demult pe Pavel. lumineaza-ma. vestmantul cel luminat. Iisuse. precum ai primit pe Petru. Mantuitorul meu cel preamilosard. acopera-ma. Iisuse. care Te prigonea pe Tine. Iisuse. Iisuse. Iisuse. acoperamantul cel mai inainte de veci. care s-a lepadat de Tine. bine inmiresmeaza-ma. miluieste-ma ! Condacul 12 : Daruieste-mi har. Dezlegatorule al tuturor datoriilor. caldura cea iubita. infrumuseteaza-ma. soarele dreptatii. lumineaza-mi mintea cea intunecata cu patimile. Cel ce sezi de-a dreapta Tatalui si va sa vii sa judeci viii si mortii. si ma auzi pe mine. Te laudam toti si credem cu Toma ca Domn si Dumnezeu esti. Iisuse. cel ce-Ti cant Tie : Aliluia ! Icosul 12 : Slavind invierea Ta. Iisuse. . de durerile cele sufletesti si trupesti izbaveste-ma. si ma cheama pe mine trandavul. si ma primeste pe mine. Iisuse. floarea cea cu bun miros.

. Team parasit. vistierul bunatatilor. Iisuse. cu care vrajmasii Te-au adapat. Nu am inima plina de durere ca sa te caut. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infierbante cu lacrimile dragostei celei pentru Tine. cea batjocorita cu palmuiri si cu scuipari. prin harul Tau. precum ai primit cei doi bani ai vaduvei si pazeste mostenirea Ta de vrajmasii cei vazuti si cei nevazuti. Cu Sangele Tau.Iisuse. Duhul Tau. Ci Tu Doamne Iisuse Hristoase. de venirea altor neamuri asupra noastra. Du-ma la pasunea Ta.! Cu ranile Tale. pironite de cei faradelege pe Cruce. Bunule. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti si nu poate sa caute spre Tine cu durere. care ai plans pentru Lazar si lacrimi de intristare si de milostivire ai varsat pentru dansul. Caci inima lor curata este salasul Tau si se vede intr-ansa stralucirea . Fierea. Fiul lui Dumnezeu. Fata Ta. Tatal. curateste sangele meu si amesteca in trupul meu mireasma trupului Tau. nu am pocainta. pe care l-ai incredintat Tatalui cand erai pe Cruce. sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale. precum a fagaduit preasfanta gura Ta. harul Tau. primeste lacrimile mele. sa umple de stralucire fata mea cea intinata in faradelegi. Dumnezeul nostru. Si condacul intai : Aparatorul cel mai mare si Doamne . Capul Tau. de toate scarbele si ranile cele aducatoare de moarte. caci fara de Tine ma voi instraina de tot binele. Numara-ma intre oile turmei Tale preaalese. nu am lacrimi mangaietoare. Hraneste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. daruieste-mi pocainta nestirbita si inima indurerata. . si din chinurile cele viitoare scoate-ne pe noi. Dumnezeule.. Preasfintele Tale maini. vindeca patimile mele. care cantam Tie : Aliluia ! ( Acest condac se zice de trei ori ) Dupa aceasta se zice iar si Icosul intai : Facatorul ingerilor si Doamne al Puterilor . izbaveste-ma de focul cel nestins si de alte chinuri vesnice. pe care l-ai aplecat pe Cruce. celui de viata facator. iesi in cautarea mea.. de neputinte si de foamete. Stapane. sa intinda catre Tine mintea mea. RUGACIUNE CATRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS Doamne Iisuse Hristoase. sa inalte capul meu cel palmuit de potrivnici. miluieste-ma ! Condacul 13 : O. sa ma povatuiasca spre Tine. tamaduieste ranile mele. ca sa poprnesc cu tot sufletul in cautarea Ta. Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci. Trupul Tau intins pe Cruce. Da-mi asadar. care intorc pe fii la mostenirea lor. cea trasa jos de diavoli. Am iesit de la Tine. sa nu ma parasesti. preadulce si intru tot indurate Iisuse Hristoase. Cu patimile Tale.. sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii. primeste acum aceasta putina rugaciune a noastra. sa indulceasca amaraciunea cu care potrivnicul m-a adapat. nici umilinta. Doamne. Fiul lui Dumnezeu.

precum am gresit eu. Cantarea a saptea Cei trei tineri au calcat porunca potrivnica lui Dumnezeu de a se inchina chipului de aur in campul Deira si fiind aruncati in mijlocul focului. strig catre Tine. nimani n-a gresit pe pamant din veac. in chip minunat si mai presus de fire. Ceea ce ai nascut pe Hristos Iisus. Iisuse al meu. strig catre Tine : lumineaza sufletul meu care petrece fara de intelegere. ca mantuindu-ma. Iisuse al meu. sa ierte toate pacatele mele cele mai presus de fire. pentru aceasta. Iisuse al meu si ma indrepteaza acum la limanul cel linistit. mantuindu-ma sa strig : Bine esti cuvantata ceea ce ai nascut pe Dumnezeu cu trup ! Cantarea a opta .descoperirilor Tale. sa-Ti cant Tie. Fecioara. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine nevrednicul cu harul si cu iubirea de oameni a Mantuitorului nostru Iisus Hristos. o. dar am mintit. de mii de ori eu ticalosul. Iisuse al meu indurate. Iisuse al meu. pe Acela roaga-L. cel ce cant : Bine esti cuvantat Dumnezeul parintilor nostri ! Hristoase Iisuse. strabate-ma cu frica Ta. o. ticalosul si ratacitul. Pentru aceasta. patimasul. au cantat : Bine esti cuvantat Dumnezeul parintilor nostri ! Hristoase Iisuse. ceea ce esti cu totul fara de prihana. strigand : Bine esti cuvantat Dumnezeul parintilor nostri ! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Hristoase Iisuse. racorindu-se. Stralucirea Ta este mangaierea si odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine in necazuri si in toate felurile de chinuri. am fagaduit Tie a mea pocainta. strig catre Tine : milostiveste-te spre mine. o. Iisuse al meu. ca. Amin. in vecii vecilor. Amin. Hristoase Dumnezeule al parintilor nostri ! Si acum si pururea si in vecii vecilor.

de la Dumnezeu a venit ca sa innoiasca pe Adam cel cazut cumplit in stricaciune din pricina mancarii. ticalosul. Iisuse. . Te rog : precum ai izbavit pe desfranata. pentru aceasta. Iisuse al meu. Pe Manase. Iisuse al meu. Ci Tu. de multe greseli. Iisuse Hristoase al meu. Nascatoare de Dumnezeu. ca un patimas. Iisuse al meu. La dulcetile celor necuvantatoare m-am plecat. Fecioara. pe Acela roaga-L pururea sa mantuiasca de nevoi pe robii si cantaretii tai. Marie. Si acum si pururea si in vecii vecilor. pe desfranatul. si lor. Iisuse al meu. Iisuse izbaveste-ma de toata josnicia. ca un patimas. Cuvantul. mai presus de cuvant. o.Pe Dumnezeu Cel ce S-a pogorat in cuptorul cel cu foc la tinerii cei de demult si vapaia in racoreala a prefacut-o. Iisuse al meu. i-am covarsit cu patimile. Pe toti cei ce au gresit de la Adam. Dumnezeul meu. pe desfranata. Care cu intelepciune mai presus de cuvant. ci Tu. cu judecatile Tale mantuieste-ma. Iisuse al meu Mantuitorule. intampinanduma. Iisuse si necuvantator m-am facut. eu ticalosul. laudati-L fapturi ca pe Domnul si-L preainaltati intru toti vecii. Binecuvantam pe Tatal. izbaveste-ma si curateste sufletul meu cel intinat. cu adevarat m-am asemanat. Iisuse al meu si zac plin de rani grele. Pe Tine. Dumnezeu Am cazut. mantuieste-ma. Iisuse al meu. intre talharii cei stricatori de suflet si sunt dezbracat acum de haina cea tesuta de Dumnezeu. pe Fiul si pe Sfantul Duh. pe Cel ce din Sfanta Fecioara in chip negrait S-a intrupat pentru noi credinciosii. mai inainte de lege si in lege. pe vamesul. Iisuse al meu. Iisuse al meu. Iisuse. toarna untdelemn si vin. Iisuse. pe Iisus Hristos. si dupa lege si in legea harului. ceea ce nu stii de barbat. Iisuse al meu. cu fapte de rusine si de ocara. milostive Iisuse si pe talharul am intrecut. eu. Amin. asa si pe mine. Cantarea a noua Pe Dumnezeu. Ceea ce ai purtat. cu un gand in cantari sa-L slavim. Hristoase al meu.

tamaduieste si lumineaza. Hristoase Iisuse al meu. Nascatoare de Dumnezeu. Svetlina Iisuse. Amin. Iisuse. ci Tu. Iisuse. de slava Ta cea negraita. roaga-L ca pe Fiul tau si Facatorul. Iisuse. inima mea cea acoperita cu ranile pacatelor si cu stricaciunea patimilor. indreptatorul celor saraci. pe pamant.Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Sa nu fiu osebit. Fecioara. sa izbaveasca pe cei ce alearga la tine. . folositorul celor lipsiti. cu buze de tina. Stihiri : Numele Tau cel minunat. A Nascatoarei de Dumnezeu : Cu stralucirea Celui ce a rasarit din tine. ceea ce singura nu stii de barbat. mintea mea o straluceste. Iisuse. fa-mi odihna ca un indurat. sa nu aflu. Pe Iisus. Iisuse al meu. si ma mantuieste. intunericul pacatelor il izgoneste si pierde ceata lenii mele. Marie. Mantuitorul nostru. Il cantam. pentru care miluieste-ne pe noi. doctorul celor bolnavi. pacatosii. Si acum si pururea si in vecii vecilor. inima o lumineaza. de ispite. partea cea de-a stanga. preadulce Iisuse. de nevoi si de focul ce va sa fie. ingerii Il lauda in ceruri si noi. pe Care L-ai purtat. impartasindu-ma oilor Tale celor de-a dreapta. Fecioara curata. datatorul intelepciunii si al gandului.

petrec in nebagare de seama. iar pe pamant negraita intruparea Ta se slaveste si pogorarea Ta in iad infricoseaza pe diavoli. ticalosul. Doamne. Avacum. pentru numele Tau. Doamne miluieste. indrepteaza-ne la linistea cea lina a dumnezeiestii voiri. miluieste-ne pe noi ! Sfinte Dumnezeule. iar eu. Sfinte fara de moarte. Sfinte Dumnezeule. miluieste-ne pe noi ! Sfinte Dumnezeule. pe care o ai catre Fiul tau. Sfinte fara de moarte. ceea ce esti izbavitoare tare celor ce nadajduiesc in tine. Amin. miluieste-ne pe noi. cu frica s-a mirat. Sfinte tare.Numele Tau cel preamare. miluieste-ne pe noi ! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Maica a lui Dumnezeu. Amin. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. curateste pacatele noastre. Iisuse. Hristoase Dumnezeule si ne mantuieste pe noi. ca intr-o ghicitura mai inainte cunoscand lucrurile Tale cele minunate. indurate. iarta faradelegile noastre. cu indraznirea ta cea de Maica. Si apropiindu-se anii ai fost cunoscut desfranatilor si talharilor. de care si pe noi ne izbaveste. Stapane. cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. si mare mila. Sfinte tare. Doamne miluieste. Amin. Sfinte tare. Doamne miluieste. Mantuitorul sezator de-a dreapta Tatalui. . Sfinte fara de moarte. in ceruri se cinsteste. Sfinte. Preasfanta Treime. cerceteaza si vindeca neputintele noastre. ci macar de acum inainteda-mi mie intelepciunea si frica Ta. Nascatoare de Dumnezeu. Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu.

precum in cer si pe pamant. toate puterile ceresti au strigat ! Datatorule de viata. pe tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu te marim. Amin. fie voia Ta. Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Si acum si pururea si in vecii vecilor.Tatal nostru. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. cu curatia fiind pecetluita si cu fecioria pazita. Amin. atunci iadul ai omorat cu stralucirea Dumnezeirii. toate puterile ceresti au strigat ! Datatorule de viata. Amin. . Cel ce esti viata fara de moarte. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Cand Te-ai pogorat la moarte. ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor. miluieste-ne pe noi. Cand Te-ai pogorat la moarte. Care esti in ceruri. Fiul lui Dumnezeu. si ne iarta noua gresalele noastre. Toate tainele tale sunt mai presus de cuget. atunci iadul ai omorat cu stralucirea Dumnezeirii. Painea noastra cea spre fiinta. sfinteasca-Se numele Tau. Cel ce esti viata fara de moarte. pe Care roaga-L sa mantuiasca sufletele noastre. cu adevarat Maica te-ai cunoscut. care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul L-ai nascut. ci ne izbaveste de cel rau. slava Tie. Si nu ne duce pe noi in ispita. precum si noi iertam gresitilor nostri. da ne-o noua astazi. iar cand ai inviat pe cei morti din cele de dedesubt. Doamne miluieste ( de 40 ori ) Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii. Doamne Iisuse Hristoase. slava Tie. nascand pe Dumnezeu Cel adevarat. Hristoase Dumnezeul nostru. iar cand ai inviat pe cei morti din cele de dedesubt. Hristoase Dumnezeul nostru. toate sunt preamarite. vie imparatia Ta. Nascatoare de Dumnezeu.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->