FRUNZA – de Vasile Cazan

“O frunză s-a desprins din pom, şi mâna mea, mână de om, s-a-ntins îndată după ea şi frunza a căzut în ea. Am stat privind la ea uimit şi-atâtea gânduri mi-au venit, a fost o frunză dusă-n vânt spre-a se preface în pământ. Dar a căzut în palma mea, şi-am zis: Eu nu te voi lăsa şi te voi duce chiar acum la casa mea! Şi în album te voi păstra cu îngrijire, în cartea mea de amintire. Acum privirea mi-o ridic spre Tronul Harului şi zic: Părinte dacă voi cădea luat de vânt în vreme grea, şi când cu sufletul înfrânt, voi fi aproape de pământ, întinde-Ţi atunci mâna Ta şi lasă-mă să cad în ea! Mă spală de noroi şi scrum: aşează-mă-n al Tău album! păstrează-mă cu îngrijire în cartea Ta de amintire, ca împreună cu cei vii să înverzesc în veşnicii!”
Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieste ca si cand ar fi ultima zi pe pamant. Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai, cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait, cand simti

.iubeste-ti viata si mai ales prietenii... Am cerut putere si viata mi-a dat dificultati pentru a ma face puternic am cerut intelepciune si viata mi-a dat probleme ca sa le pot rezolva am cerut sa pot sa zbor si viata mi-a dat obstacole ca sa le pot depasi am cerut iubire si viata mi-a dat oameni pe care sa-i ajut in problemele lor am cerut favoruri si viata mi-a dat potential nu am primit nimic din ce am vrut. Ai grija de obiceiurile tale pentru ca vor fi caracterul tau..viata ta..daca vrei sa fii fericit o viata iarta! Ai grija de vorbele tale pentru ca se vor transforma in fapte. dar am primit tot ce aveam nevoie.   Daca vrei sa fii fericit o clipa razbuna-te.. Ai grija de faptele tale pentru ca se vor transforma in obiceiuri.. Frank ..   Viata nu reprezinta nimic fara prietenie. Ai grija de caracterul tau pentru ca el va influenta destinul tau.E cel mai de pret lucru.ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful