MODALITATI DE FALSIFICARE A PRODUSELOR

PRODUS FAINA FALSIFICARI  cu sulfat de zinc, sulfat de cupru si de aleun pentru a ascunde alterarea fainii  cu oxozi de azot, acid sulfuros, si coloranti in vederea inalbirii  prin adios de diferite substante minerale  prin comercializarea fainii semialbe ca faina alba 000  adaugare de faina, creta, bicarbonate de sodium  cresterea umiditatii in scopul maririi masei acestuia, situatie in care apar aglomerari ale particulelor  adaugare de apa, pentru cresterea fluiditatii  adaugarea de zaharoza, melasa, glicerina, substante indulcitoare artificiale (zaharina, ciclamat de sodium), sirop de amidon LAPTELE  diluare cu apa  scoaterea smantanii  adaugare de faina SMANTANA  adaugare de albus de ou, faina, gelatina, lapte batut, amidon, creta, aracet UNTUL  adaugare de faina, creta, cartofi macerate  prepararea din resturi de unt sau din unt alterat (identificarea falsului se poate face organoleptic, untul avand aspect marmorat)  pastrarea unui continut prea mare de apa sau zer BRANETURILE  adaugare de grasimi, ca: margarina, untura  adaugare de faina, aracet, soia, cartofi macerati  comercializarea altor specii decat cea declarata  substituirea, in conservele de carne, a unui tip de carne cu altul  adaugarea de condimente in exces pentru a ascunde alterarea  adaugare de substante fainoase in tocaturi  adaugarea derivatelor de soia peste limita legala (2-10%)  adaugarea de coloranti straini pentru a imbunatati aspectul

ZAHARUL

MIEREA DE ALBINE

LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE

PREPARATELE DIN CARNE SI PESTE

uleiurile scumpe (cum este cel de masline) se amesteca cu uleiuri mai ieftine (de floareasoarelui. malt) sau cu zat de cafea  adaugare de frunze ale altor plante ce au caracteristici exterioare asemanatoare  utilizarea cozilor intr-o proportie mai mare decat cea admisa  folosirea de frunze de ceai deja utilizate  reconditionarea ceaiului deteriorate.exterior  injectarea cu apa a puilor congelati pentru a mari masa ULEIURI COMESTIBILE  amestecarea mai multor tipuri de uleiuri: astfel. naut. folosindu-se saruri de cupru pentru a obtine culoarea verzuie  amestecarea uleiurilor comestibile cu uleiuri tehnice CAFEAUA VERDE  amestecare cu boabe din aluat sau din lut acestea pot fi usor de identificat: boabele din lut au greutate mare. gelatina CAFEAUA MACINATA SI CEA SOLUBILA  amestecare cu diferiti inlocuitori (extract de secara. cenusa. faina din cereale colorata  adaugare de extracte de piper. de cicoare. praf de caramida. coji de nuci. folosind substante colorante artificiale  amestecarea ceaiului de calitate inferioara cu cel de calitate superioara CONDIMENTELE INTRGI  amestecarea cu parti vegetative aproximativ identice cu ale altor plante lipsite de substante active  extragerea partiale sau integrala de substante active din condimente CONDIMENTE MACINATE  amestecarea cu praf. iar cele din aluat de inmoaie usor in apa  tratare cu apa in vederea maririi bobului pentru a fi prezentate ca fiind de calitate superioara  lustruirea boabelor in vederea imbunatatirii aspectului CAFEAUA BOABE MACINATE  extragerea cofeinei  prajirea intense in scopul mascarii unor boabe de cafea avariate in urma contactului cu apa de mare  ungerea cu solutii de zahar. zat de cafea. mustar CAFEAUA CEAIUL CONDIMENTELE OTETUL . de susan). uleiuri.

arome sintetice)  adaugarea de alcool – se remarca la degustare prin mirosul de alcool. la degustare vinul devine apos. prin care este micsorat gradul alcoholic si este influentata aciditatea. a cusaturilor SAPUNURI DE TOALETA  mentinerea unui continut ridicat de apa  utilizarea ambalajelor sapunurilor de buna calitate pentru produse . otet de 3-40 aciditate fata de 90 cat este prevazut in standarde VINURILE  diluare cu apa. apa coloranti  diluarea tariei alcoolice de la 430 la 22-230 TESATURILE  nerespectarea proportiei compozitiei fibroase TRICOTAJELE  incadrarea intentionata a produselor de calitate inferioara in clase de calitate superioara CONFECTII  imitarea sau folosirea fara drept a unor marci de prestigiu – se studiaza finisajul. care dispare foarte repede)  adaugarea simultana de apa. gudtul putin aromat. diferenta de tuseu. fara consistenta  mascarea unor defecte sau reconditionarea unor vinuri degradate. prin adaugarea unor substante in vederea modificarii gustului si aromei (coloranti. etichetarea in alte locuri decat la cele originale MARFURILE TEXTILE INCALTAMINTEA  confectionare din inlocuitori de piele – identificarea se face prin DIN PIELE studierea dosului materialului daca incaltamintea nu este captusita si prin NATURALA examen microscopic se urmareste existenta desenului specific diferitelor tipuri de piele  imitarea sau folosirea fara drept a unor marci de prestigiu – se studiaza calitatea talpii. alcool si zahar  obtinerea vinurilor din drojdie si tescovina cu adaos de zahar si comercializarea lor BEREA  adios de detergent pentru a spori volumul spumei. amarui  adaugare de zahar sau alte substante indulcitoare ( prezinta o dulceata putin placuta.BAUTURILE ALCOOLICE  abtinerea de acid acetic de sinteza diluat cu apa  folosirea caramelului ca agent de diluare obt. ceea ce afecteaza grav sanatatea consumatorilor CONIACUL  diluare cu apa si ceai WHISIKI-UL  substituire cu un amestec de alcool etilic.

persistenta redusa.de calitate inferioara PARFUMURI DE LUX  imbutelierea falsurilor in imitatii ale recipientelor originale – falsurile au miros de alcool mai puternic. produc iritatii ale pielii si pot pata hainele .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful