P. 1
Traieste la Maxim! - Ghid practic pentru o viata plina de vitalitate si energie

Traieste la Maxim! - Ghid practic pentru o viata plina de vitalitate si energie

|Views: 16|Likes:
Published by Ana Maria Iliescu
Ghid practic pentru o viata plina de vitalitate si energie
Ghid practic pentru o viata plina de vitalitate si energie

More info:

Published by: Ana Maria Iliescu on Feb 05, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/05/2013

pdf

text

original

BOSANCU S.R.L.
Arad, 310122, bd. Revoluţiei, nr. 100, ap. 2 Tel: 0744-557.049 www.ovidiu-bosancu.ro ovidiu.bosancu@gmail.com

CUPRINS Capitolul 1 - Introducere: Filozofia sănătății Capitolul 2 - 10 pași pentru o viață plină de vitalitate și energie: 1. respirația vitală și detoxifierea limfei 2. apă şi alimentele crude 3. grăsimile esențiale 4. alcalinizare 5. exercițiile aerobice 6. alimentația nutritivă 7. postură și tonusul muscular 8. puterea unei minți corect focalizate 9. redu sau elimină din alimentație 10. contribuția ta la un mediu înconjurător sănătos Capitolul 3 - 10 zile pentru schimbare

2

Asumare X .049 www.Înmulțit cu: I . ap.com De ce am numit acest ghid TRĂIEȘTE LA MAXIM ®? MAXIM pentru noi înseamnă: M .bosancu@gmail.Motivație A . bd. 2 Tel: 0744-557.L.BOSANCU S.R. 310122. nr.ro ovidiu.Muncă 3 . 100. Arad.ovidiu-bosancu. Revoluţiei.Inspirație M .

Când înțelegi și aplici principiile de bază. Felicitări pentru angajamentul luat în a acționa și crea starea de sănătate pe care o meriți! Ghidul practic TRĂIEȘTE LA MAXIM : 1. îți oferă noi oportunități și căi pentru a obține rezultatele dorite 3. bani și alte resurse unui ''expert'' care să îţi spună ce să faci. ® 4 . Rezolvarea acestor probleme. să slăbești. strategiile pentru o sănătate maximă 2.ovidiu-bosancu. totul se schimbă: arăți mai bine. să-ți îmbunătățești condiția fizică. ap. Cu toate acestea obezitatea. produse. te impulsionează și îți arată cum să preiei controlul asupra propriei sănătăți și să devii responsabil de alegerile făcute. Adică îți vei folosi la maxim potențialul și resursele. bolile maligne sunt întro continuă creștere. ai mai multă energie. Nu doar că te vei simți mai bine și vei experimenta un nivel crescut de energie dar vei dobândi o stare nouă. Există multe programe. 100. bucurie și posibilități nelimitate. Acest program te învață cum să dobândeşti un nivel de energie și vitalitate maxime. Astfel începi să îmbunătăţeşti toate ariile importante din viața ta. nu constă în tehnologie. pentru a fi sănătos și energic. medicamente sau ''soluții miraculoase''. bolile cardiovasculare.L. plină de entuziasm.ro ovidiu. minte și spirit la cel mai profund nivel. știință. Revoluţiei.049 www. vei renunța la convingerile care te limitează și cel mai important vei avea grijă de corp. Pentru a începe acest program este necesar să îți iei un angajament(față de tine însuți) și anume că nu te vei mulțumi cu mai puțin decât meriți.bosancu@gmail. 310122. Nu e nevoie să aloci timp.BOSANCU S. bd. să ne îmbunătăţim relațiile personale și starea financiară? Cel mai important factor care te va ajuta să îţi menții și să continui dezvoltarea este: Energia. De fapt se cheltuiesc peste 100 miliarde de dolari anual căutând formulă magică de a rămâne tineri şi frumoși. te învață care sunt teoria.R. diabetul. Arad. uneltele. te simți mai bine. cărți și o mulțime de idei în lumea de astăzi despre cum să previi bolile.com TRĂIEȘTE LA MAXIM ® Care este secretul unei vieți împlinite? Ce ne motivează să ne antrenăm corpurile. nr. 2 Tel: 0744-557.

100.ovidiu-bosancu. 2 Tel: 0744-557.ro ovidiu. Este unul din pilonii principali. Întrerupe steorotipul care te limitează – Dacă un lucru nu funcționează cum dorești.bosancu@gmail. ai grija ce emoții creezi. Găsește pârghiile necesare – asociază ideea de suferință majoră în cazul în care nu te schimbi acum și cea de plăcere majoră în cazul în care te schimbi imediat. Emoția este creată de mișcare(Emotion comes from motion). 6. 4. fă primul pas și apoi vei vedea ca următorii vor fi mai ușori. Începe acum! Nu aștepta momentul potrivit. 2. Ești pregătit să începi un nou stil de viață doar atunci când ești pregătit emoțional(motivat. Satisfacția va fi incredibilă după ce vei duce la bun sfârșit ceea ce ai început. hotărât). Când ești trist(abătut. Ești pregătit doar atunci când iei decizia. 5. Psihologie/Emoție – Emoția este impulsul care te va duce înainte sau te va trage înapoi. Dacă urmezi un anumit tip de alimentație sau nu.Stabilește-ți scopuri care să te motiveze. Alimentația – este importantă dar nu și suficientă. Transformă noul stereotip într-un reflex condiționat – Calea cea mai simplă de a crea un reflex condiționat este de a repeta până se creează un traseu neurologic. E foarte important să le scrii. depresiv etc. 3. să stai în casă etc. Crează-ti niște obiceiuri bune și fă ceva în fiecare zi în acest sens. Cum să aplici cele 3 principii de mai sus? Folosește următorii pași: 1. nu ’’durere’’.L. totul se datorează emoției. Emoția este cea care te face să ții o dietă sau să te lași de ea. bd. 3. Când ești fericit și te simți excelent ai tendința să faci mișcare. Nu amâna. 310122. Crează o nouă alternativă eficientă – Pur și simplu poți găsi soluții uitându-te la oamenii care au reușit.com CAPITOLUL 1 .) ai tendința să te izolezi. nr. Revoluţiei. Testează – adică asigură-te că ceea ce ai obținut va funcționa și pe viitor. schimbă abordarea. Tot emoția este cea care te va face să urmezi acest ghid sau nu.R. Arad. Deci. Statistica arată ca 80% din succes inseamnă emoții iar 20 % este mecanică(cum să faci). ap. 2.FILOZOFIA SĂNĂTĂȚII Secretul unei sănătăți de fier constă în: 1. Hotărăște ceea ce vrei cu adevărat și află ce anume te împiedică să obții asta acum .BOSANCU S.049 www. 5 . Mișcarea fizică – Exercițiile trebuie sa fie plăcere. el nu va veni niciodată.

Nu există o ‘’pompă’’ pentru limfă. după ce vei fi mai antrenat. bd. Prin respirație se face schimbul dintre oxigen(care intră) și dioxidul de carbon(care iese). te vei simți mai ușor. Oxigenul preluat de organism din atmosferă ajunge prin intermediul hemoglobinei. 310122. Vezi cum te simți.ro ovidiu.bosancu@gmail. De fapt viața nu ar fi posibilă fără acesta: oxigenul produce ATP(adenozintrifosfat) necesar funcționării fiecărei celule din corpul nostru. Respiraţia creşte fluxul limfatic de 10-15 ori. dar și atunci când te simți obosit. O respirație corectă necesită utilizarea diafragmului(mușchiul care separă toracele de abdomen). O respirație superficială duce la:  sindrom de oboseală cronică  dureri și palpitații specifice bolilor de inimă  tremurături și crampe musculare  arsuri gastrice. în sânge și distribuit tuturor celulelor din organism. Trebuie să fie relaxant. Folosește respirațiile de minim 3 ori pe zi. Aceasta este o respirație completă(o serie). Cât timp poți trăi fără apă? Aproximativ 11 zile. apoi expiră lent timp de 10 sec.com 1. Revoluţiei. Respiraţia ajută la detoxifierea sistemului limfatic. Fără îndoială cel mai important component necesar păstrării sănătății și vitalității este oxigenul. folosește următoarea schemă de respirație: 1-4-2 . poți mări timpul. ap. 100. Sistemul limfatic este stimulat de respiraţia profundă diafragmatică. senzații de balonare  anxietate și atacuri de panică  tulburări de somn etc. 2 Tel: 0744-557. diafragmul se contractă și abdomenul se destinde. Când celulele tale primesc 6 . În timp.049 www. somnul va fi mai profund și altele.ovidiu-bosancu. stresat.L. nr. După seriile de respirații te vei simți mai energic. În organismul nostru există mai multă limfă decât sânge. Care este primul pas pe care poți să-l faci imediat pentru a te simți mai bine? Învață chiar ACUM cum să respiri corect. ingrijorat etc.R. de exemplu eu(Ovidiu) fac 10/40/20 iar Diana 7/28/14. Sistemul limfatic este sistemul de canalizare al corpului. ține-ți respirația de 4 ori mai mult adică 20 sec.BOSANCU S. Când respiri profund. Pentru a beneficia la maxim de aerul pe care îl inspiri. unde este apoi folosit ca și combustibil celular transformându-se în energie(ATP). gândirea îți va fi mai clară. Cât timp poți trăi fără aer? Câteva minute. Arad. IMPORTANȚĂ RESPIRAȚIEI ȘI A DETOXIFIERII LIMFEI Cât timp poți trăi fără mâncare? Aproximativ 40 zile. aceasta(limfa) e deplasată prin contracţia musculară. Exemplu: Întinde-te pe spate și inspiră lent timp de 5 secunde. permițând plămânilor să se umfle cu aer. O respiraţie profundă te detoxifică şi te oxigenează.

consumul de energie este cu 40% mai mic față de alergare iar oxigenarea celulelor este cu 68% mai mare decât la alergare.BOSANCU S. 4. 7 . Cum mai putem stimula circulaţia limfatică? Un exerciţiu fantastic este „reboundingul” sau săriturile la plasa elastică(trambulină). este singurul tip de antrenament în care se obține o postura verticală corectă.ro ovidiu. Astfel după doar 15 min.L. 2. Reboundingul furnizează o forţă G crescută (forţa gravitaţională) care întăreşte sistemul osteolocomotor. 7. 2 Tel: 0744-557. 3. Arad. refluxul limfatic este de 4 ori mai rapid față de oricare alt tip de mișcare. Revoluţiei. Ajută la echilibrarea compoziţiei chimice a corpului şi îmbunătăţeşte raportul mușchi-grăsime. 6. Astfel. Ajută circulaţia limfatică prin îmbunătăţirea fluxului limfatic. Beneficiile acestui exerciţiu sunt: 1. în timp ce discurile intervertebrale sunt protejate. de sărituri. Astfel. întregul organism funcţionând astfel la un nivel excelent. nr. activează nu numai mușchii ci și fiecare celulă din corp.049 www.ovidiu-bosancu. Săriturile la trambulina Bellicon au un impact enorm datorită faptului că nici un mușchi nu poate evita reflexul de relaxare. fiecare mușchi se relaxează. 5. Tensiunea involuntară și relaxarea musculară(efect datorat gravitației). ap. Protejează articulaţiile de oboseală cronică şi impact față de exerciţiile pe suprafeţe dure. 100. 8. Țesutul conjunctiv se întărește și se previne apariția varicelor.R.com oxigen.bosancu@gmail. Săriturile pe o trambulină Bellicon. 310122. pot funcţiona la un nivel optim. bd. atunci au energie. Datorită elasticității crescute (prin corzile de cauciuc) a trambulinei Bellicon.

Ajuta digestia şi procesele de eliminare. Se adaugă la rezerva alcalină a corpului. Tinde să reducă valoarea crescută la care ajunge presiunea arterială în timpul exerciţiului. 2 Tel: 0744-557.ovidiu-bosancu. 15.049 www. Creşte activitatea muşchiului cardiac şi a celorlalte grupe musculare (lucrează mai eficient). 33. care poate fi importantă în caz de efort prelungit urgent. bd.R. 37. Stimulează activitatea musculară cu scopul de a deplasa lichidele corpului şi a uşura activitatea mecanică cardiacă. 38. Minimalizează numărul de răceli. Arad. 20. 13.ro ovidiu. alergii. Stabileşte un echilibru mai bun între cererea şi oferta de oxigen la nivel tisular. tulburări digestive şi alte tulburări abdominale.L. prin formare de acid lactic. 310122. 10. 17. 14. 21. 11. 25. 26. 16. 35. Îmbunătăţeşte coordonarea dintre proprioreceptorii articulari. nr. Scade nivelul LDL din sânge şi creşte nivelul HDL. Scade nivelele de colesterol şi trigliceride. 8 . Creşte activitatea funcţională a măduvei osoase în producerea de celule roşii. 12. esenţiale pentru rezistenţă (anduranţă). responsabil de echilibru. 36.BOSANCU S. Revoluţiei. 31. Îmbunătăţeşte reacţia de răspuns a creierului la stimulii aparatului vestibular din urechea internă.bosancu@gmail. O activitate mai lungă de 15 min. la o intensitate moderată creşte numărul de mitocondrii din celulele musculare. transmiterea impulsului nervos spre şi de la creier. 19. Scade frecvenţa cardiacă. 32. Această descompunere este echilibrată. 27. Este o modalitate eficientă de a-ţi creşte autocontrolul şi de a-ţi îmbunătăţi imaginea. Permite o relaxare şi un somn mai profunde şi mai uşoare. nu se realizează o supraacidifiere a celulelor. Reface ţesuturile. 29. 22. Scade încărcătura venoasă (volumul de sânge din vene) prevenind edemul cronic venos. Creşte capacitatea respiratorie. 18. Tinde să încetinească procesul de îmbătrânire. 23. Ajuta în durerile de gât. Scurtează oboseala şi disconfortul creat de sindromul premenstrual la femei. transmiterea nervoasă şi răspunsul în ţesutul muscular. Are ca rezultat o mai bună performanţă mentală cu procese de învăţare mai rapide. spate. 100. Ajută la refacerea unei probleme cardiace. 30.com 9. Ajută la circulaţia oxigenului în ţesuturi (creşte oxigenarea tisulară). Încurajează circulaţia colaterală prin creşterea capilarităţii musculare şi scăderea distanţei dintre capilare şi celulele ţintă. 34. În timpul săriturilor. Țesutul neuromuscular este stimulat. Enzimele de ardere ale grăsimilor sunt stimulate și astfel. Îmbunătăţeşte timpul de refacere după efort astfel încât sunt arse mai multe calorii chiar şi după câteva ore de la încetarea efortului. ap. așadar vei avea o minte mai limpede și o gândire mai rapidă. 24. Micşorează timpul în care presiunea arterială creşte în timpul săriturilor. se realizează o creștere a ratei metabolice. cap sau alte tipuri de durere cauzate de lipsa mişcării. 28.

310122. plămâni 90%. bd.com 39. Ajunge s-o practicaţi doar câte 15 minute. Robert O.R. dar nu mai mult de 20% din apă. Pentru a supravieţui. atât cele cu arcuri cât și cele cu corzi elastice din cauciuc." Contează calitatea trambulinei? Categoric DA! Noi am testat mai multe tipuri de trambuline. APA ŞI ALIMENTELE CRUDE După oxigen. Pe lângă beneficiile extraordinare asupra sănătății. Reboundingul este o plăcere! Dr. De asemenea. 41. Efortul este mic și nu e necesar să transpirăm. economisești timp și bani! Trambulina Bellicon înlocuiește cu succes o sală de fitness. 100. Rata metabolică este considerabil îmbunătățită(față de alte sporturi) datorită amortizării lente la contactul cu trambulina. de 5 ori mai repede decât înotul şi de 3 ori mai repede decât alergarea. dar elimină în proporţie de 80% solicitarea oaselor şi a articulaţiilor. deoarece acest gen de mişcare este singurul care aplică greutate şi mişcare asupra fiecărei celule din organism în acelaşi timp(în loc să izoleze anumiţi muşchi sau anumite grupe musculare).L. pentru a crea rezistență. om de știință și nutriționist american.ovidiu-bosancu. prezentă în alte forme principale de exerciţii aerobice(păstrând totodată aspectul benefic al susţinerii greutăţii corpului. aproximativ 70% din corpul tău este apă(creier 76%.049 www. Celulizarea arde calorii de 11 ori mai repede decât mersul pe jos. ţesuturile conjunctive. Arad. al doilea element important pentru sănătate este apa. Diferența dintre cele două tipuri de trambuline. ap. 2 Tel: 0744-557. 70% din planeta noastră este acoperită de apă. nr. plasma 98%). Fără exagerare! Detalii găsești aici 2. este ca ’’între zi și noapte’’ în favoarea celei cu corzi elastice.ro ovidiu. autorul teoriei Noua Biologie™ numeşte această mişcare Celulizare şi afirmă în cartea sa Dieta Young pentru bolnavii de diabet că: ''Celulizarea este una dintre cele mai bune forme de exerciţii aerobice cu impact redus. mişcarea sus-jos intensifică circulaţia sângelui şi a limfei. Digestia. poţi pierde 50% din glucoză. 50% din grăsimi. ligamentele şi oasele şi chiar întăreşte şi ridică organele interne şi celulele pielii. stimulând muşchii netezi ai intestinelor. 40. ce lipseşte în cazul înotului). circulaţia şi excreţia nu pot avea 9 . Apa este o componentă majoră a tuturor fiinţelor vii.BOSANCU S. Revoluţiei. Young. sângele 84%. Un adult poate trăi câteva săptămâni fără alimente dar nu mai mult de 10 zile fără apă. Este bună şi pentru sistemul digestiv. Pur și simplu efectul pozitiv se obține și fără a transpira. deoarece toate celulele folosesc energie în acelaşi timp.bosancu@gmail. celulizarea întăreşte muşchii. cu care ar fi altminteri greu sau imposibil de lucrat. 50% din proteine. Folosind greutatea propriului corp. de două ori pe zi.

30 litri =2. vârstă. Spre deosebire de alte alimente. Efectele unei deshidratări medii sunt: coordonare scăzută.ro ovidiu.049 www. diareea.25 litri/zi). în timpul și imediat după masă pentru a nu dilua sucurile gastrice! Câtă apă trebuie să consum? Necesarul zilnic de apă este diferit în funcție de greutatea corporală. Exerciţiile fizice.25 – 2. nr. apa trebuie consumată constant în timpul zilei și când nu ne este sete! Nu se bea apă imediat înainte. joacă un rol crucial în menţinerea temperaturii corpului şi serveşte ca material de construcţie în creştere şi refacere. transpiraţia.. zilnică.L. 310122.5 litri. care trebuie consumate doar când ne este foame. Care sunt semnele deshidratării? Cum ştii că eşti deshidratat?  o gură uscată.200 150 125 100 90-100 70 – 85 40 – 50 30 – 35 sursa: prof. urină şi scaun. 2 Tel: 0744-557. perspiraţie.6 litri apă/zi(75Kg X 0. bd. medie.BOSANCU S. dr. Arad.bosancu@gmail. 100.Și noi ce mai mâncăm De exemplu: Un adult care cântărește 75 kg trebuie să consume între 2.R. Revoluţiei. randament şi putere de concentrare scăzute.ovidiu-bosancu. este un semn important de deshidratare..com loc fără apă. temperatura sau altitudinea. ap. climă și efort fizic: VÂRSTA Prematuri 0 – 3 luni 3 – 6 luni 7 – 24 luni 2 – 6 ani 7 – 10 ani 11 – 18 ani Adulți NECESAR APĂ ml/Kg corp/zi 150 . Apa asigura celulei substanţele vitale.senzaţia de sete se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă 10 . este aproximativ de 2. Cum ajungi să fii deshidratat? Pierderea de lichide. oboseală. pot semnificativ creşte cantitatea de lichide necesare. apropo. care este în general înlocuită de lichidele şi alimentele consumate. Pierderea de lichide se face prin respiraţie. Gheorghe Mencinicopschi .

ro ovidiu. Arad.bosancu@gmail. Detalii găsești aici Chanson Miracle MAX . astm.049 www. creşteri în greutate. specialiștii recomandă consumul zilnic de apă alcalină și ionizată. nr.R.com  dacă ţi-e sete asta înseamnă că celulele tale sunt deja deshidratate.ovidiu-bosancu. boala Alzheimer etc. Considerat unul dintre cele mai performante de pe piață. hipertensiune arterială. durerile de cap. recomandat de celebrul nutriționist și microbiolog Dr. durerile de spate.BOSANCU S. Young. bd. 100. Revoluţiei. 2 Tel: 0744-557.ionizator de apă alcalină 11 . Robert O. Odată cu dezvoltarea tehnologiei au apărut ionizatoarele de apă care transformă apa de la robinet într-o apă vie. produce apă pură.  o deshidratare severă produce urina foarte închisă la culoare(galben închis spre portocaliu). alergii. 310122. ap.   o deshidratare medie sau uşoară produce o urină de culoare galbenă. Printre alte efecte ale deshidratării se număra stresul. Contează calitatea apei? Categoric DA! Pentru a evita efectele deshidratării. o hidratare corespunzătoare produce o urină lipsită de culoare. ionizatorul CHANSON. alcalină și ionizată bogată în antioxidanți.L.

ochi uscați/probleme vizuale Colesterol crescut Crește agregarea trombocitelor Nivele de energie scăzute.BOSANCU S. GRĂSIMILE ESENȚIALE Acizii grași esențiali. Efectele deficitului de acizi grași esențiali:                 Erupții pe piele(eczeme) Pierderea părului Ficat și rinichi disfuncționali Rănile se vindecă greu Insuficiența hormonală(infertilitate masculină. Grăsimile sănătoase sunt acizii grași esențiali Omega 3.049 www. bd. etc) Simptome asemănătoare artritei Tulburări de ritm cardiac Tulburări de creștere la copii Piele uscată.6 si 9. sunt grăsimile sănătoase necesare funcționării fiecarei celule din corpul nostru. Revoluţiei. slăbiciune Coordonare motorie scăzută Reținere de apă(edeme) Inflamația țesuturilor Metabolism bazal scăzut 12 . Organismul are nevoie de aceste grăsimi pentru a supraviețui. 310122. 2 Tel: 0744-557. în special a creierului tău.ro ovidiu.L. nr. 100.R. membrana lipidică a celulelor se distruge.com 3. avort. Arad. fără acestea.ovidiu-bosancu. ap. care este alcătuit din 60% lipide. Important este să cunoaștem care sunt grăsimile sănătoase.bosancu@gmail. fragilitatea unghiilor.

Detalii găsești aici 13 .R. bd.049 www. susan. Grăsimile bune sunt grăsimile aflate în starea naturală(neprocesate).ovidiu-bosancu. avocado.L. Arad. nuci și semințe(floarea soarelui. susan.ro ovidiu.bosancu@gmail. Care sunt grăsimile rele și care sunt cele bune? Grăsimile procesate(rele) sunt grăsimile distruse prin încălzire la o temperatură de peste 48 grade Celsius. ulei de pește(devin ușor râncede dacă nu sunt păstrate la frigider). ap. grăsimile animale. Exemple: uleiuri vegetale nerafinate(presate la rece): in. 100. limba mielului imbogățit cu vitamina E. măsline. 310122. 2 Tel: 0744-557.).BOSANCU S.Amestec echilibrat de ulei de in. alune. cânepă. Exemple: margarina. Revoluţiei. Sugestie: pH Miracle Omega 3-6-9 . alimentele prăjite.com  Sistem imunitar disfuncțional Importanța acizilor grași esențiali:         Sunt necesari pentru multe funcții vitale în organism Contribuie la menținerea sănătății pielii Stabilizează ritmul cardiac Protejează ADN-ul Scade inflamația Sunt implicați în transportul mineralelor în organism Contribuie la menținerea bunei dispoziții Sunt vitali pentru sistemul nervos. cânepă. uleiuri vegetale rafinate. În mod ideal ar trebui să consumi o lingură de ulei bun la 20-25 kg de masa corporală. Astfel acestea devin nefolositoare și toxice pentru organism. etc. dovleac. migdale. nr. etc.

ci cu acizii Prea mult acid scade afinitatea oxigenului pentru hemoglobina din sânge Nivel crescut de radicali liberi Creșterea tensiunii arteriale Probleme neurologice(depresie. Arad.8 8 10. 100.com 4. De fapt sângele poate suporta fluctuații foarte mici ale pH-ului și totuși să susțină viața. 2 Tel: 0744-557. atunci atât celulele cât și funcțiile organismului încep să se deterioreze. în timp ce urina. neutru 7 și alcalin între 714(pH – potențialul Hidrogenului). care este folosită pentru neutralizarea acidității crescute din corp. cel mai probabil nu ai probleme cu grăsimile. ALCALINIZARE Una din cele mai importante priorități ale organismului este menținerea echilibrului acido-bazic.5 14 Consecințele unui pH acid:          Dacă ești supraponderal sau obez. Dacă organismul devine foarte acid. gândire neclară. Cel mai important lucru este rezerva alcalină. Pe o scală de la 1 la 14.0 7.6 7.365 7. nr.R. dând energie celulelor tale Acid pH sânge Bazic 1 2.L. ap.85 4. sau rezervele alcaline sunt insuficiente.ovidiu-bosancu. bd. Sângele și majoritatea țesuturilor sunt ușor alcaline.0 4. BANCA TA ENERGETICĂ Restituiri Depuneri Alcalinizează-ţi organismul. 310122.bosancu@gmail.BOSANCU S. Revoluţiei. 14 . acid înseamnă între 1-7. lipsa de concentrare) și dezechilibre endocrine Creșterea mutațiilor celulare Dezechilibrul activității electroliților Lipsa de energie și oboseala Tulburări digestive.ro ovidiu.5 5. saliva și tractul digestiv sunt ușor acide.049 www.

amestecuri de iaurt cu fructe.  Uleiuri și grăsimi: margarină. țelină. roșie. fast food. alimente pregătite la microunde. vită. linte. sos soia. ceapă. susan.  Semințe și nuci: alune. pui. lapte de soia sau migdale. Sfaturi practice:         folosește lămâie în apa pe care o bei zilnic asezonează salatele cu lămâie și sare alcalină folosește pâine neagră sau integrală folosește condimente naturale bea 30-120 ml suc de iarbă de grâu sau alte sucuri verzi bea sucuri de legume sau fructe proaspete consumă apă alcalină și ionizată(vezi la resurse) consumă alimentele în starea lor naturală(cât mai mult posibil). dovleac. frișcă. înghețată. etc. spanac. floarea soarelui. morcov. Fructe: lămâie. biscuiți. avocado. apă cu lămâie.ovidiu-bosancu. lime(lămâie verde). bere. praz. conserve. cafea. alcoolice. floarea soarelui)  Alimente utilizate în mod obișnuit: dulciuri. curcan. Sugestie: pH Miracle GREENS . marină. ceai de plante. pătrunjel. grâu spelta(alac). bulion.BOSANCU S. mâncăruri instant. nr. mazăre. ridichi. usturoi. bd. supe la plic. Robert Young. chimion. nap. din peste 40 de vegetale și verdețuri creată special de dr.  Lactate și ouă: lapte. dovlecel. Revoluţiei. in. paste albe. crustacee marine. supă de legume Semințe. pâine albă. uleiuri hidrogenate(porumb.049 www. îndulcitori artificiali și sarea rafinată(procesată). fasole verde. gemă neiodată . cânepă. sucuri de fructe(foarte dulci). oaie. iaurt. hrișcă. brânză. ap. in. maioneză. fistic.  Fructe: toate fructele cu excepția celor alcaline. sucuri proaspete de legume. 100.  Altele: oțet.mărar. orice semințe încolțite Uleiuri și grăsimi nesaturate: măsline. 310122. grapefruit Băuturi: apă pură.com Alimente alcaline:       Legume: castravete. conopidă. nuci caju. Alimente acide:  Carne: porc.L. avocado Sare alcalină: Himalaya. 2 Tel: 0744-557.  Băuturi: carbogazoase. Detalii găsești aici 15 .pulbere verde ionizată. broccoli.ro ovidiu. arahide. nuci și cereale: migdale. ciocolată. salată verde.R.bosancu@gmail. Arad. pentru alcalinizarea sângelui. varză.

stare de oboseală sau epuizare.R. fapt ce cauzează stocarea grăsimii în organism. Revoluţiei. Exercițiile aerobice îti oferă rezistență și solicită optim inima. deoarece necesită efort mai mare și pauze mai dese. Exemplele de exerciții de mai sus. 310122.BOSANCU S. vei folosi grăsimea ca și combustibil principal. bd. Dacă faci exerciții la un nivel de 70% din frecvența cardiacă maximă.ro ovidiu. la un ritm cardiac scăzut. Dacă îți obișnuiești metabolismul să funcționeze aerob și îi asiguri o dietă corectă combinată cu mișcare. plămânii. În majoritatea cazurilor. durerea este un semnal care arată că ceva nu faci corect.bosancu@gmail. 2 Tel: 0744-557. ap. Majoritatea exercițiilor pot fi aerobice sau anaerobice. Arad.ovidiu-bosancu. Diferența o face nivelul de intensitate. EXERCIȚIILE AEROBICE Care este diferența dintre exercițiile aerobice și cele anaerobice? Termenul aerob înseamnă cu oxigen. fără stres fizic. nr.049 www. poți să faci exerciții la nesfărșit fără riscuri. 16 . FCO = 190 X 70% = 133 bătăi/min. efectuate la un ritm cardiac crescut sau activitatea de tipul bodybuilding devin exerciții anaerobe. sunt:  mersul pe jos  alergarea ușoară  ciclismul  înotul  dansul  ski  săriturile la trambulină(plasa elastică). și se referă la exerciții moderate susținute pe o anumită perioadă de timp. vasele de sânge și mușchii. 100. Scopul tău este să faci mișcare pe o perioada lungă de timp și într-un mod plăcut. Exemple bune de exerciții aerobice. Exercițiile anaerobice construiesc masă musculară în timp ce exercițiile aerobice înseamnă sănătate.com 5. Este un sentiment incredibil! Cum să îți calculezi frecvența cardiacă optimă pentru exercițiile aerobice: Frecvența cardiacă maximă(FCM) = 220 – vârsta Frecvența cardiacă optimă(FCO) = Frecvența cardiacă maximă X 70% Exemplu: O persoană de 30 de ani va avea următoarea frecvență cardiacă optimă: FCM = 220 – 30 = 190 bătăi/min. Exercițiile anaerobice folosesc glicogen ca și combustibil principal. Termenul anaerob înseamnă fără oxigen și se referă la exerciții care produc arderi intense.L.

c. Revoluţiei. Consecințele lipsei exercițiilor fizice sunt:           capacitate pulmonară scăzută creșterea riscului de boli cardiovasculare. Scade zona FCO cu 5 bătăi dacă ești începător. 17 .L. se transformă într-o obișnuință pentru întreaga viață. 2 Tel: 0744-557. Crește zona FCO cu 5 bătăi dacă practici mai puțin de 3 ore pe săptămână de mișcare aerobică. Arad. Daca nu te afli în nici una din categoriile de mai sus păstreaza zona FCO calculată inițial. d. Crește zona FCO cu 10 bătăi dacă ești un sportiv care practică 3 ore sau mai mult de mișcare aerobică pe săptămână. b. diabet. bd. inadaptabilitate fizică și emoțională stilul de viață sedentar scurtează durata de viață. cancer și accidente vasculare cerebrale tonus muscular scăzut deprecierea sistemului osos libidou scăzut tulburări de somn nivel de energie scăzut costuri crescute de tratament scăderea încrederii în sine. Scade zona FCO cu 10 bătăi dacă ești pe medicație sau recuperare după o boală recentă.049 www. prin stimularea sistemului limfatic ajută la un somn odihnitor reduce riscul de demență senilă și poate preveni boli precum Alzheimer și Parkinson crește rata de supraviețuire în cancerul de sân ajută la menținerea unui tonus optim îmbunătățesc starea mentală și emoțională. Pentru a fi în formă maximă. Beneficiile exercițiilor aerobice:            capacitate pulmonară crescută creșterea elasticității vaselor de sânge ducând la scăderea tensiunii arteriale creșterea fluxului sanguin.com Ajustează FCO doar dacă te afli în una din următoarele situații: a. 100. 310122.R.bosancu@gmail.ro ovidiu.ovidiu-bosancu. în special a hematiilor și hemoglobinei creșterea oxigenării la nivel celular îmbunătățirea activității mușchiului cardiac ajută la o digestie mai bună cât și la o eliminare a toxinelor mai bună.BOSANCU S. Studiile arată că exercițiile efectuate pe o durată de 12 luni. nr. trebuie să-ți antrenezi metabolismul. ap.

Grăsimile se transformă în acizi grași esențiali. Revoluţiei. într-o formă de carbohidrat atunci când depozitul de glicogen este epuizat.com 6. Ficatul transformă aminoacizii. amidon) – majoritatea carbohidraților care reprezintă combustibilul de bază. minerale. ALIMENTAȚIA NUTRITIVĂ De ce mâncăm?  pentru a avea energie  pentru creștere și dezvoltare  pentru purificare și detoxifiere  pentru prevenție și lupta împotriva bolilor  pentru menținerea aspectului exterior  pentru a socializa și a ne bucura. Excesul de carbohidrați se transformă în glicogen care este stocat la nivelul ficatului și mușchilor. Apa cea mai indicată pentru consumul zilnic este apa plată(ideal și ionizată). legume și cereale. bd. vitamine – se găsesc în formele lor naturale în fructe și legumele crude (leguminoase) dar și în carne.bosancu@gmail. nr. ap. apă – este vitală pentru organismul uman.ro ovidiu.       18 . Aminoacizii ajută la menținerea celulelor musculare. macroelemente și microelemente – sunt esențiale pentru creștere. lapte. grăsimi(saturate. Arad. proteine(animale. pește preparate cât mai simplu și asociate corect. au rol în termoreglare și protejează organele vitale. Stomacul nu poate digera sau absorbi fibrele.ovidiu-bosancu. ajută la absorbția vitaminelor liposolubile. mononesaturate. colesterol. ouă. polinesaturate) – sunt o sursă concentrată de energie.R. 100. însă ele sunt deosebit de importante pentru tranzitul intestinal. vegetale) – oferă material de construcție celulară. reprezentat de aminoacizi(total=20. se transformă în glucoză vitală celulelor.L. fibre – sunt substanțe de balast care se găsesc în fructe. 310122. 2 Tel: 0744-557. dezvoltare.BOSANCU S.049 www. din care 10 sunt esențiali). tendoane și ligamente. glicerol. menținerea sănătății și funcționarea în condiții optime a organismului uman. Cu ce ne hrănim?  carbohidrați(glucide.

bd. Revoluţiei.BOSANCU S. nr.com 19 . 100. 2 Tel: 0744-557. 310122. Arad.ovidiu-bosancu. ap.R.bosancu@gmail.ro ovidiu.L.049 www.

carbohidrați sau grăsimi  consumă fructe separat de mese(cel mai indicat dimineața.ovidiu-bosancu. gravide.00  cina: între 18.00 . 100. Nu confunda foamea emoțională cu foamea fizică. înainte de masă și la 1-2 ore după masă(niciodată în timpul mesei).R.  Mănâncă încet. 4.pentru o asimilare eficientă  acizi grași esențiali(uleiuri) . nr.  Savurează alimentele și bucură-te din plin de fiecare masă  Creierului îi trebuie aproximativ 20 minute pentru a semnala senzația de sațietate  Cei care mănâncă repede asimilează cu aproximativ 25-30% mai mult decât au nevoie. e cea mai importantă masă a zilei!)  prânz: între 12. E.049 www.) . 2.  mănâncă tot timpul stând pe scaun și nu în picioare. radio) și concentrează-te doar la masă. Ia masa într-un mediu relaxant:  masa trebuie să fie un moment de plăcere.ro ovidiu. 5. Bea apă cu 30 min.  după masă fă mici plimbări relaxante. 2 Tel: 0744-557. Mănăncă regulat:  mic dejun: între 7.pentru echilibrul florei bacteriene intestinale  antioxidanți(vit.00 Dacă vrei mai poți adăuga 2 gustări(fructe sau semințe) între cele 3 mese.L. 3. Revoluţiei.pentru a suplini deficitul cauzat de alimentia gătite  suplimente specifice(sportivi. C. ap. MĂNÂNCĂ CONȘTIENT.bosancu@gmail. 6. 7. pe stomacul gol). socializare  elimină orice factor de distragere a atenției(televizor. Ține cont și de următoarele:  evită alimentele rafinate. bolnavi cu diverse patologii) pentru a ușura simptomele specifice.com 7 sfaturi pentru o alimentație corectă: 1. semipreparate  evită alimentele preparate excesiv(deoarece nu mai conțin nutrienți) 20 . bd. 310122. etc.9.pentru curățare și revigorare  enzime digestive . mestecă de cel puțin 20 ori fiecare îmbucătură.pentru energie și vitalitate  probiotice . Adaugă suplimente în alimentația ta:  concentrate sub forma de pudră verde alcalină .00 – 14. internet.pentru apărare impotriva radicalilor liberi toxici și prevenția bolilor cronice  multivitamine și minerale . Arad. Mănăncă porții mici și doar atunci când într-adevăr îți este foame. Combină în mod corect alimentele:  nu combina carbohidrații și proteinele la aceeași masă  orice salată de crudități poate fi combinată cu proteine.00 – 20.BOSANCU S.00(nu sări peste această masă.

dar în cantități moderate. 6. 3. bob). Inhibă efectul stimulant al cafelei și încetinește digestia. 5. Revoluţiei. Învață să combini corect alimentele Exemple de asocieri corecte ale alimentelor: 1. ouă. pâine. pește etc cu cartofi prăjiți. carne. cu zaharurile rafinate. Laptele nu se asociază cu alte alimente(excepția fiind pâinea în cantități moderate). morcov. 2. fasole.com     evită consumul a prea multor feluri de alimente la o singură masă. sare și grăsimi ca în: produse de patiserie.ro ovidiu.ovidiu-bosancu. Amidonoase(făinuri. 2. năut. pește. năut. linte etc) se asociază bine cu amidonoasele(făină. Se consumă pe stomacul gol.R. etc). porumb). usturoi. cofetărie. salată. Pâinea integrală(dospită) se poate asocia cu carne. ceapă. cartofi.049 www. Arad. bd. ap. orez.) 3. etc.bosancu@gmail. soia. 310122. ouă. pește și alte proteine animale. mazăre. soia. Legumele(fasole teci. Proteine cu carbohidrații( de ex. pătrunjel.BOSANCU S. orez. junk food. ouă. 21 . 100. varză. Cafea la care se adaugă lapte. mazăre. acest lucru inhibă digestia și duce la fermentație nu mânca când ești bolnav sau nu îți este foame bucură-te de ceea ce mănânci. țelină) se asociază bine cu proteinele(carne. etc. chips. nr. Leguminoasele(fasole. cartofi. deoarece stimulează mâncatul peste măsură evită să mănânci când ești extrem de obosit sau supărat. Excepție fac legumele bogate în amidon(cartoful). snaks. Exemple de asocieri nesănătoase ale alimentelor: 1. sau între mese. 2 Tel: 0744-557. 4. Fructele nu se combină cu nici un alt aliment.L. Grăsimile se asociază foarte bine cu verdețurile. paste făinoase.

Arad. 100. Revoluţiei.bosancu@gmail.com O schemă de combinare a alimentelor(în imagini) 22 . nr. 2 Tel: 0744-557.049 www.BOSANCU S.ro ovidiu. ap.ovidiu-bosancu.R.L. bd. 310122.

Arad. Young. Aceste produse te ajută să detoxifiezi și regenerezi organismul. bd. Detalii găsești aici 23 . ușor. Robert O. Revoluţiei. Cea mai bună metodă de a-ți curăța corpul periodic este superhidratarea(creșterea cantității de apă) cu multe lichide alcaline(apă ionizată și alcalină. Detoxifiază-ți organismul.com Detoxifiază-ți corpul. create special de dr. 2 Tel: 0744-557. modul cum te simți. Aceasta te va ajuta să te simți excelent nu doar fizic ci și mental.ro ovidiu. ideal 7-10 zile(minim 3-4 zile). ap. Sugestie: Poți urma un program de detoxifiere folosind produsele de alcalinizare . in urma a peste 20 de ani de cercetări. 310122.BOSANCU S. cel puțin o dată sau de două ori pe an pentru a-ti menține organismul într-o stare optimă.bosancu@gmail. 100. Starea ta zilnică. nr. rapid și fără efecte adverse.049 www.L.ovidiu-bosancu.R. cât de eficient muncești sau cum te odihnești sunt modalități prin care corpul comunică cu tine. Nu ai nevoie de teste sofisticate de sânge penru a ști câte toxine sau acizi ai acumulat prin stilul tau de viață de până acum. sucuri verzi proaspete).

L. Legea reînnoirii – Organismul uman este într-o continuă creștere și reînnoire. Legea tonusului muscular – Corpul nostru are 660 mușchi.BOSANCU S.ro ovidiu. Activitatea lor simultană ne menține într-o poziție dreaptă. Funcția fizică poate fi imbunătățită și/sau restabilită pe o perioada scurtă. Dacă aceasta nu se întâmplă este pentru că noi încălcăm legile sănătății fizice. 3. Organismul uman compensează lipsa de mișcare prin deteriorarea sănătății. 4. 6. nr. 24 . Un exercițiu potrivit pentru mușchii disfuncționali restabilește funcția acestora.ovidiu-bosancu. 7. 5. Fibrele musculare au memorie. Legea compensării – Când unii mușchi nu mai funcționează corect. Arad. 2. 7. 100. 310122. Cele 7 legi ale posturii corecte(dupa P. Legea verticalității – gravitația este necesară pentru sănătate. disfuncții. capul e poziționat peste umeri. Pentru a compensa lipsa de activitate musculară normală atunci alți mușchi trebuie să facă munca mușchilor disfuncționali. atunci apar dureri.bosancu@gmail. Legea structurii și funcției osoase – Sistemul osos este dirijat de activitatea musculară. bd. Egoscue): 1.com 7. este necesar o postură verticală.R. etc. 4. Corpul uman are tendința de a sta drept. 5. funcția acestora este preluată de alți mușchi. Cele 7 principii ale funcționării anatomice: 1. 3. Mușchii anteriori sunt proiectați pentru flexie. stres. Organismul uman e creat pentru a se dezvolta și a se menține prin mișcare. ap. POSTURA ȘI TONUSUL MUSCULAR Ați avut vreodată dureri de spate sau orice altă durere cronică? Corpul uman este creat pentru mișcare. Legea respirației și oxigenării – Corpul nu poate funcționa fără oxigen. 2 Tel: 0744-557. mușchii spatelui sunt folosiți pentru extensie. șoldurile sunt ferm așezate peste genunchi iar genunchii și gleznele sunt aliniate cu picioarele îndreptate drept în față. 2. Mai devreme sau mai târziu se vor uza /epuiza și distruge. umerii stau direct peste șolduri. vertical susținându-și greutatea și bazându-se pe articulații care funcționează la unghiuri corecte. Aceasta este o soluție temporară. Un set de exerciții eficiente trebuie să fie echilibrat bilateral (a se lucra cu ambele părți ale corpului în mod egal) și lucrul unei grupe de mușchi ca de exemplu adductori trebuie să fie contrabalansat de grupa de abductori. Când corpul e aliniat corespunzător. munca care nu le era destinată. Dacă persistă. Dacă te vei uita atent la sistemul osteomuscular vei observa că acesta este proiectat într-o remarcabilă simetrie. 6. Revoluţiei.049 www. Pentru ca gravitația să exercite o influență pozitivă și dinamică asupra corpului. relativă de timp printr-o serie de exerciții potrivite. Legea echilibrului – Mușchii trebuie să lucreze în pereche și în mod egal pe ambele părți ale corpului.

Participă GRATUIT la seminarul TRĂIEȘTE LA MAXIM . respiră corect și zâmbește. credință etc. cursuri și seminarii motivaționale. Detalii găsești aici Sugestii:     25 . PUTEREA UNEI MINȚI CORECT FOCALIZATE Mintea joacă un rol esențial pentru sănătate. curaj. dvd-uri. Arad. nr. privește înainte.R. investește în dezvoltarea ta(cărți. autosugestii. optimiste. fii atent la limbaj: folosește cuvinte pozitive. ap.ro ovidiu. fiziologiei si focalizării mentale greșite. 2 Tel: 0744-557. Un sistem imunitar slăbit este rezultatul stresului. bd.bosancu@gmail.L.BOSANCU S. Ce ar trebui să faci?    adoptă o fiziologie adecvată: stai drept.ovidiu-bosancu. și evită emoțiile care îți creează stres. Starea de sănătate este strâns legată de ceea ce gândești.com 8.049 www. trage umerii în spate. inundă-te cu amintiri și viziuni pozitive timp de 10 minute zilnic. încarcă-te cu emoții pozitive precum recunoștință. dezvoltă-ți convingeri sănătoase prin autosugestii și incantații pe care să le repeți zilnic pentru a-ți mări încrederea în tine și în potențialul incredibil al corpului tău. incantații etc. Mintea te poate vindeca sau te poate îmbolnăvi. Revoluţiei. iubire. audiobook-uri. 310122.Un seminar intensiv cu strategii practice pentru a prelua controlul asupra propriei sănătăți. ridică bărbia. folosește puterea vindecătoare a inimii – concentrează-te de 3 ori pe zi în zona inimii. 100. încredere.

Toate grăsimile sunt rele?  Nu. 2 Tel: 0744-557. ateroscleroză. Grăsimile neprocesate(bune) au următoarele funcții:  construiesc membrana celulară  ajută în producerea de hormoni  stimulează metabolismul și sunt o sursă importantă de energie  protejează corpul prin neutralizarea acidității. cânepă) . obezitate etc. gută.ovidiu-bosancu. floarea soarelui) nuci și semințe cipsuri măncare de tip fast food prăjeli produse de patiserie înghețată 2. spanac. Grăsimile bune sunt cele nesaturate care includ acizii esențiali omega 3. oboseală cronică. linte.049 www. migdale. REDU SAU ELIMINĂ DIN ALIMENTAȚIE 1. nr.6 și 9 . fiartă) 26 . 100. Arad. 310122. Ce efecte negative are consumul de grăsimi hidrogenate?  Consumul crescut duce la creșterea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. Revoluţiei. cânepă. Grăsimile procesate Ce sunt grăsimile procesate? Sunt grăsimi hidrogenate(ulei vegetal la care se adaugă hidrogen în procesul de rafinare). dovleac. artrită etc. in.R.semințe și nuci Dacă vrei să consumi carne. cancer.leguminoase(fasole. diabet zaharat. bd. Exemple de grăsimi: grăsimi nocive margarina grăsimi benefice uleiuri vegetale presate la rece(măsline.bosancu@gmail. Carnea Un consum crescut de carne duce la boli cardiovasculare. abur.ro ovidiu. cancer. avocado. iată câteva sugestii:  caută o sursă organică(de la țară)  prepar-o cât mai simplu(grătar.BOSANCU S. Poți înlocui cu succes carnea prin surse vegetale de proteine: . implicit la risc de boli cardiovasculare.com 9. soia) .legume verzi(brocoli. ap.L. nu toate grăsimile sunt rele.

sindrom de malabsorbție al nutrienților. pepsi. lapte). brânză telemea. curcan. Surse alternative de calciu: lapte vegetal(soia.BOSANCU S. sân și plămân.L. Reciclează.ro ovidiu.049 www. Refolosește. sare Himalaya) tutunul alcoolul cafeaua băuturile carbogazoase(coca-cola. Redu sau evită cât mai mult din următorii acizi dăunători sănătății:         zahărul rafinat(înlocuiește cu miere sau extract de ștevie) oțetul(înlocuiește cu lămâie) sarea rafinată(înlocuiește cu sarea gemă de salină.bosancu@gmail. Revoluţiei. iaurt. pui) combină corect carnea(obligatoriu cu salată de crudități). Dintre produsele lactate mai ușor tolerate de organism se numără: kefir. 100. creșterea riscului de cancer de prostată. Laptele și produsele lactate Consumul excesiv de lactate conduce la creșterea producției de mucus în intestine.ovidiu-bosancu. obezitate și deficiențe de minerale și aminoacizi. 3. CONTRIBUȚIA TA LA UN MEDIU ÎNCONJURĂTOR SĂNĂTOS       folosește cosmetice naturale folosește un filtru ionizator pentru o apă de calitate pune-ți la duș un filtru pentru eliminarea clorului din apă folosește produse de curățenie naturale și biodegradabile evită curățatul chimic folosește principiul celor 3 R: Redu. colorectal. ap. unt de casă. nr. orez. sare de mare.) medicamentele. susan). sindrom de colon iritabil. 2 Tel: 0744-557. consum zilnic de calciu și vitamina D. migdale. 10. etc. sinusuri și plămâni. 310122.R. bd. 27 . Arad. brânză de vaci(de casă). alimentație diversificată cu evitarea alimentelor de origine animală și a lactatelor concentrate(cașcaval. Pentru a preveni osteoporoza putem face exerciții fizice regulate. lapte acru.com     mănâncă carnea de cel mul 3 ori pe săptămână consumă carnea la prănz consumă în principal carne albă(pește. apariția de alergii.

R. Postură și tonus. avocado. vizualizării cel puțin 10 minute pe zi. avocado. inspiră pe nas timp de 5 secunde. nr.ovidiu-bosancu. 10% proteine. 10% carbohidrați și 10% grăsimi  adaugă suplimente nutritive de calitate 7. medicamentele.80% din alimentația zilnică. 2.L. 9. Adaugă suc de lămâie în apă. 8.ro ovidiu. Refolosește. Consumă cel puțin 2 litri de apă pură pe zi(ideal alcalină și ionizată vezi la resurse) și cât mai multe legume și fructe crude. 4. 28 . lamăi.049 www. migdale. Experimentează emoții pozitive și evită emoțiile care îți crează stres.com III. după care expiră pe gură în timp de 10 secunde. ulei presat la rece). Folosește puterea meditației. 310122. Distrează-te! 6. etc. ap. De ex. Arad. carnea. legume verzi. Exercițiile aerobice. cafeaua. 2 Tel: 0744-557.BOSANCU S. brocoli. alimente alcaline(vegetale. lactatele. Reciclează. Crează un program de antrenament. zilnic. imaginației. Suplimentează-ți alimentația cu acizi grași esențiali. Urmează regulile de mai jos:  bea apă înainte și între mese  combină corect alimentele  mănâncă în liniște  consumă porții mici de hrană  mănâncă organic  controlează-ți periodic glicemia  ghidează-te după piramida alimentară ideală: 70% alimente vii. 100. Fă câte 30 minute de exerciții aerobice de 3-5 ori pe săptămână. bd.bosancu@gmail. 10. Revoluţiei. Învață să respiri corect și stimulează limfa. Consumă alimente care conțin grăsimi neprocesate în starea lor naturală(nuci.). Puterea unei minți corect focalizate. Evită sedentarismul. Stimulează detoxifierea limfei prin 10-15 min. Consumă 70 . semințe. 3. Alimentația nutritivă. apoi ține aerul în piept 20 secunde. Mișcă-te cât poți de mult! Folosește fiziologia. alcoolul. tutunul. de sărituri la trambulină(plasa elastică) pe zi. Fă cîte 10 serii de respirații de 3 ori pe zi după următoarea schemă: 1-4-2. 10 ZILE PENTRU SCHIMBARE În următoarele 10 zile pune în practică pașii de mai jos: 1. 5. Redu sau elimină din alimentație grăsimile nesănătoase. Adu-ți contribuția la un mediu înconjurător sănătos:  folosește cosmetice naturale  folosește un filtru ionizator pentru o apă de calitate  pune-ți la duș un filtru pentru eliminarea clorului din apă  folosește produse de curățenie naturale și biodegradabile  evită curățatul chimic  Folosește principiul celor 3 R: Redu. Evită alimentele acide. zahărul. Nu uita să-ți calculezi frecvența cardiacă ideală(optimă). aproximativ 70% din alimentația zilnică.

BOSANCU S. Young – Miracolul pH pentru o sănătate perfectă Robert O.L. 0744-557. ne poți contacta la adresa: website: www.049 skype: ovivama yahoo mess: ovi_sv http://www. bd. nr. Părerea ta contează! Poți să ne lași impresii și sugestii despre acest ghid.ro email: ovidiu.com/ovidiu. 2 Tel: 0744-557.049 www.ovidiu-bosancu. apăsând butonul de mai jos: Bibliografie:             Anthony Robbins – Descoperă forța din tine(vol. 1. 310122.R.com/traiestelamaxim 29 . Young – Miracolul pH pentru bolnavii de diabet Stu Mittleman – Slow Burn: Burn Fat Faster By Exercising Slower Benjamin Abelow – Understanding Acid-Base Gillian McKeith – Ești ceea ce mănânci Brian Tracy – Realizarea Țelurilor Paul McKenna – Te pot face să slăbești Napoleon Hill – De la idee la bani Pentru orice alte informații. 100.facebook.bosancu http://www.bosancu@gmail. Young – Sa slabim cu dieta Young Robert O.facebook. ap. Revoluţiei.bosancu@gmail.com tel.ro ovidiu.Și noi ce mai mâncăm Robert O.ovidiu-bosancu. Arad.2) Anthony Robbins – Putere Nemărginită Gheorghe Mencinicopschi .com Îți dorim Succes Maxim și sperăm ca într-o zi să te întâlnim pentru a schimba opinii despre ® cum te-a ajutat ghidul practic TRĂIEȘTE LA MAXIM .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->