Més x S@rrià

Edició especial 25 novembre 2007. PSC Sarrià de Ter. Núm. 3b
sarriadeter@socialistes.cat

LA

LLUITA CONTRA LA VIOLENCIA DE GÈNERE: UNA RESPONSABILITAT DE TOTHOM.

UNA LLUITA COMUNA I CONJUNTA DE DONES I HOMES!

APOSTEM PER UNA NOVA MASCULINITAT La violència de gènere és violència dels homes contra les dones. És una violència masclista que atempta contra els drets humans més elementals: el dret a la vida, a la integritat física, a la llibertat de les dones i que té com a únic origen la desigualtat entre homes i dones. Des del PSC de Sarrià de Ter apostem per una nova masculinitat, per una masculinitat que treballi per la igualtat d’oportunitats, positiva, respectuosa i no violenta. Una nova masculinitat per eradicar la violència envers les dones. Trenquem silencis, alcem la veu!.

Violència vers les dones: les dades Dones mortes a mans de la seva parella o ex-parella 2005 8 58 2006 10 68 2007 9* 61**

Catalunya Espanya

Dones mortes per diversos tipus de violència Espanya 82 99 80**

*dades fins a 5 de novembre 2007. ICD **dades fins a 25 octubre 2007. MTAS

Els homes i les dones, doncs, hi tenim molt a dir: no silenciar la violència i, també, en la construcció d’una nova masculinitat.

Home, tu què hi dius?

Com voleu ser els homes?

Com voleu que siguin els homes?

Dona, tu què en penses?

Fòrum “Una nova masculinitat per la igualtat”: participa!

Des del PSC de Sarrià de Ter hem obert un fòrum de participació al nostre web per recollir les vostres idees, opinions i propostes per una nova masculinitat.
Tolerància zero a la violència de gènere

Entra-hi i participa!.
Http://socialistes.cat/ambit/sarriadeter/Forum

Edició, text i fotografia: Grup Municipal PSC Sarrià de Ter. Amb el suport de la Secretaria de Polítiques de les Dones del PSC.

Avui, 25 de novembre, les dones socialistes tornem a expressar el nostre rebuig a la violència de gènere i la nostra solidaritat i suport cap a les dones que la pateixen i les que l'han patit. I seguim reclamant tolerància zero cap a qualsevol manifestació de violència i la implicació de tots els poders públics i de tota la societat en la seva eradicació. Però avui volem també transmetre un missatge d'alè perquè hem avançat i, malgrat el degoteig constant de casos de violència, ara les dones tenim més drets i més instruments per lluitar-hi. L'aprovació de la llei integral contra la violència de gènere el desembre de 2004 ha suposat l'esperança per moltes dones que pateixen aquesta xacra social, ja que contempla un conjunt de mesures concretes per a protegir-les (assistència legal, serveis de recuperació integral, dret a un pla específic d'inserció laboral, nous drets en el treball, etc). El govern socialista ha col·locat la violència contra les dones en primera línia de l'agenda política. En aquests tres anys d'aplicació s'han creat 452 jutjats de violència i es preveuen 27 jutjats exclusius més per a finals de 2007 així com un total de 92 fiscals especialitzats. S'han endurit les penes contra els agressors, gairebé 50.000 han estat condemnats en dos anys i mig i les denúncies han augmentat més d'un 70% entre 2002 i 2006. Durant el 2007 s'hauran destinat més de 212 milions d'euros a la lluita contra la violència de gènere essent la previsió pel 2008 de 247,8 milions d'euros. Malgrat això, els mateixos sectors conservadors que banalitzen sobre la violència de gènere considerant-la un aspecte privat de les relacions de parella i no un problema social ara banalitzen sobre les mesures que un govern valent ha dissenyat per fer-li front. A Catalunya, el Govern de la Generalitat ha aprovat la llei pels drets de les dones contra la violència masclista que ara està en tramitació parlamentària. Aquesta és una llei ambiciosa i integral, que contempla tots els tipus de violència, que té en compte la importància de la sensibilització i la prevenció i que defineix clarament una xarxa de serveis per a les dones a tot el territori. Per això, les dones socialistes seguim manifestant la necessitat de treballar les polítiques de gènere i igualtat d'oportunitats des de tots els nivells i des de totes les Administracions per superar les desigualtats que pateixen les dones i les situacions discriminatòries que les afecten, i avançar així cap a una distribució queitativa de les oportunitats entenent que la violència de gènere és la demostració més flagrant de la desigualtat que patim les dones a la nostra societat i a tot el món. 25 de novembre de 2007 Dia internacional contra la violència vers les dones