Subiectull

Realizati printr-o linie corespondentele intre imaginile din primul si al doilea rand.

A

B

c

D

1

2

3

4

Subiectul2
Care este eel mai mie numar divizibil eu toate numerele de la 1 la 10 ?

............................................... ..Subiectul3 In imaginea de mai jos identificati trei elemente pe care Ie considerati importante (cladiri.. C........ Colorati-Ie distinct folosind trei culori (rosu................ A.... B.... albastru) si denumiti-Ie in spatiile lasate libere......... galben..... ansambluri de cladiri sau spatii).. ....

Subiectul4 Imaginile de mai jos reprezinta monumente de arhitectura romaneasca. Recunoasteti-Ie si incercuiti varianta corecta ce Ie denumeste. 1 a) Vila Minovici b) Bufetul de la Sosea c) Scoala de Fete 2 3 4 5 a) Opera din Oradea b) Teatrul Nationallasi c) Opera din Bucuresti 6 a) Palatul Cretulescu b) Palatul Stirbei c) Pelisorul Subiectul5 Indicati varianta corecta cu privire la autorul fiecareia dintre operele de arhitectura moderna ilustrate mai jos: 1 a) Le Corbusier b) Alvar Aalto c) Oscar Niemeyer 2 a) Oscar Niemeyer b) Frank Lloyd Wright c) Le Corbusier 3 a) Mario Botta b) Richard Meyer c) Ricardo Boffi! .

este reprezentata desfasurata unui cub. in pozitia corespunzatoare. alaturi de imaginea cubului vazuta din interiorul acestuia. directia de privire fiind corespunzatoare de jos in sus pe pagina.Subiectul6 In figura din stanga. in doua variante. JJ I M • 1 2 . considerand in primul caz ca pardoseala este fata notata cu 1 iar in cel de al doilea caz fata notata cu 2. peretii si pe tavanul fiecareia dintre cele doua imagini simbolurile aflate pe fatele interioare. de mai jos. atunci cand acesta este "asamblat". Desenati pe pardoseala.

Subiectul7 In figura de mal JOs sunt desenate patru dreptunghiuri egale. I Perimetrul este de . Scrieti in spatiul rezervat perimetrul figurii rezultate (in metri) din alaturarea celor patru patrate. 0 piata publica... ca in figura. . respectiv 11 m. fiecare avand laturile de 5... m Subiectul8 In figura de mai jos este reprezentat un model de paviment pentru Indicati bucata care lipseste...

a) Pe care dintre niveluri se afla cei mai putini specialisti? Pe nivelul1 b) La parter c) La ultimul nivel d) Nu se po ate spune 3. Incercutiti raspunsurile considerate corecte la fiecare dintre intrebarile urmatoare : 1.Subiectul9 Intr-o cladire cu parter si doua etaje isi are sediul 0 companie multinationala. Agentul Turistic se afla pe acelasi nivel cu Arhitectul. pe cand Geograful se afla la nivelul de sub Agentul Turistic. a) Care dintre specialisti este singur pe nivel? Arhitectul b) Urbanistul c) Agentullmobiliar f) Agentul Turistic g) Inginerul h) d) Geograful Nu se poate spune e) Contabilul 2. Pe nivelul dintre Agentul Imobiliar si Arhitect se afla Inginerul. Contabilul se afla la nivelul de deasupra Agentului Imobiliar. a) Care specialist se afla la acelasi nivel cu Contabilul? Arhitectul b) Urbanistul c) Agentullmobiliar f) Agentul Turistic g) Inginerul h) d) Geograful Nu se poate spune e) Contabilul . Urbanistul se afla la ultimul nivel. ca si Geograful.

Din cele cinci posibilitati indicate in fiecare caz. numai una este corecta. ~ . F'~A ------. Puteti vedea doua laterale si fata superioara a stivei. desi este posibil ca imaginea sa fie rasturnata.Subiectull0 In figurile de mai jos aveti reprezentate doua stive alcatuite din volume perfect identice. dar nu si cele doua fete din spate si fata de dedesubt. notate cu A. r Fa\a C FataA iii Iv v iii iv iii iv iii iv iii iv v Iii iv . Va puteti insa imagina cum arata ele.---. B si C. Bifati raspunsul corespunzator pentru fiecare situatie.F:~ B 1 .

. e.Subiectulll Taiati formele de mai jos in doua parti congruente. utilizand doar liniile existente (nu este permisa utilizarea diagonalelor sau a altor linii care nu apartin gridului).1 CJ I In 'I d. c. f. diferite sau una poate fi inversul celeilalte. a.) \ 1--. b. . . 1 I~ 17 Ij l. alcatuite din acelasi numar pe patrate. identice ca forma si avand suprafete egale. Cele doua parti identice pot fi in pozitii identice. Hasurati cu creionul una dintre ele.

Se va alege modul de ilustrare considerat ca fiind eel mai adecva t p e n t ru intelegerea compozitiei propuse. propuneti forme geometrice astfel incat sa obtineti 0 compozitie simetrica fata de diagonala. acesta fiind la alegerea candidatului. .Subiectul12 In conturul dat.

o NATURA URBANISM . astfel incat imaginea rezultata sa corespunda titlului. Va fi apreciata originalitatea. imaginatia. realizati un desen care sa Ie inglobeze. desenate in creion grafit. completand cu elemente originale. lizibilitatea si coerenta desenului.Subiectul13 Pornind de la elementele date.

completati planul in interiorul dreptunghiului dat cu acele elemente considerate necesare pentru a obtine imaginea vazuta de sus a unui spatiu urban. considerandu-Ie contururi in plan al unor constructii dintr-o zona centrala a unui oras.Subiectul 14 Pornind de la formele date. . in cadrul caruia exista 0 piata urbana amenajata.

Numarul corpurilor geometrice folosite este la alegerea concurentilor. Se vor folosi minim doua tipuri de corpuri. sa se realizeze in creion grafit. Se va alege modul de ilustrare considerat ca fiind cel mai adecvat pentru intelegerea compozitiei propuse. regulate. cu umbre proprii si purtate.Subiectul15 In spatiul rezervat mai jos. care sa sugereze un ansamblu aflat in echilibru static. 0 schita a unei compozitii libere alcatuita din corpuri geometrice simple. acesta fiind la alegerea candidatului. .