CAPITOLUL I

JOCUL

Cea mai mare parte a oamenilor considera viata o lupta, ori VIATA nu ESTE o lupta, ci UN JOC! Este un joc in care nu poti castiga, daca nu cunosti Legea Spirituala. Vechiul si Noul Testament dau o minunata clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DARUI si A PRIMI. Pe acest aliniat ar fi util sa meditati MULT. Cata vreme crezi ca viata e lupta, folosesti partea posterioara a creierului, cea implicata in aparare si deci esti pe regim de consum, nu de crestere (vezi Bruce Lipton). Ca atare aduci moartea in celulele tale si nu dezvoltarea armonioasa. Problema este doar de perceptie si DE ACEEA insist pe acest scurt paragraf. Daca o accepti a fi un joc, atunci nu "dai tu scop vietii, ea insasi fiind scop", nu iti risipesti energia impingand la pereti, iti poti permite sa te joci lejer si sa fii creativ, caci esti CREATOR CONSTIENT, dupa chipul si asemanarea...Magia, fizica cuantica, toate iti arata ca asta este de dorit sa fie preocuparea ta. Sensul in care interactiunile e util sa aiba loc este mereu SPRE A OFERI, abia apoi a si primi...Aici termenul de "castig" se refera doar la calitatea experientei diferita, functie de Cunoasterea Legii si desigur, de ACCEPTAREA EI IN VIATA TA! 'Tot ceea ce un om seamana, va culege', ceea ce inseamna ca ceea ce un om da prin cuvant sau prin actiune ii va fi REDAT; ceea ce da, va reprimi. Daca seamana ura, va primi ura; daca iubeste, va fi si el iubit; daca critica, va fi criticat; daca minte, va fi mintit; daca triseaza, va fi jefuit. Ni se spune de asemeni ca imaginatia joaca un rol primordial in jocul vietii. Daca vreti sa intelegeti corect/matematic dece stau asa lucrurile, va rog amintiti-va ca Creatia este doar frecventa vibratorie. Fiecarui aspect ii e alocata o banda de frecventa stricta, in care el se manifesta. Cand ti-ai dus atentia in banda "critica", in acea frecventa se manifesta, in toate directiile,doar critica. Ar fi si imposibil sa nu beneficiezi si tu de ea. Imaginatia, desigur, te poate purta in orice banda de frecventa, deci e si logic sa fie foarte importanta in jocul vietii.

1

'Ai grija de inima (sau de imaginatie) mai mult decat de orice altceva, caci din ea provine sursa vietii.' (Cartea proverbelor: 4; 23). Ceea ce inseamna ca ceea ce omul isi imagineaza se va exterioriza, mai devreme sau mai tarziu, in afacerile ...insist, prin afaceri intelegeti de fapt ORICE ASPECT DE VIATA sale. In "what the bleep do we know", cam pe asta se atrage atentia, nu? Mai exact asupra FORTEI INCONSTIENT-CREATOARE DE REALITATI EXPERIENTIALE. Eu cunosc pe cineva care se temea de o anumita boala. Era o boala foarte rara si necontagioasa, dar el si-o reprezenta fara incetare si citea articole despre ea, asa incat, antr-o buna zi, ea se manifesta in corpul sau si muri, victima a imaginatiei sale dereglate. Atat de frecvent asa arata experienta umana, incat chiar apare a fi ingrozitor. Deci ne dam seama ca, pentru a juca cu succes Jocul Vietii, trebuie sa ne dirijam bine imaginatia. Acela a carui imaginatie a fost antrenata pentru a-si reprezenta doar binele, atrage in viata sa 'toate dorintele juste ale inimii sale' - sanatatea, bogatia, dragostea, prietenii, perfecta expresie de sine si realizarea celui mai inalt ideal..Puteti sa ma credeti, chiar asa functioneaza! Imaginatia a fost numita 'Foarfecele Spiritului', si, intr-adevar, ea decupeaza, decupeaza fara incetare, zi dupa zi, imaginile pe care omul le formeaza, mai devreme sau mai tarziu, si in acest fel el intalneste, in planul exterior, propriile sale creatii..Doar cine ar avea timp sa isi piarda cu ati creea tie realitatea, cand nu pridideste cu a lui...! Pentru a-si forma in mod convenabil imaginatia, omul trebuie sa cunoasca natura operatiilor care au loc in interiorul sau. Grecii spuneau: 'CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI !'..In cele ce urmeaza, autoarea explica deosebit de bine cele trei nivele ale mintii. Si asupra lor e f f util sa meditati indelung. Spiritul cuprinde trei planuri: subconstientul, constientul si Supraconstientul. Subconstientul nu este decat puterea fara directie. El se aseamana cu vaporii sau electricitatea si indeplineste ceea ce i se comanda, el nu are putere intrinseca....de a lua decizii, este automat ! Tot ceea ce omul resimte profund sau isi imagineaza in mod clar este imprimat in subconstient si se manifesta in cele mai mici detalii..Aici sunt acele benzi magnetice pomenite de Braden, care trebuiesc rescrise.

2

De exemplu, o doamna pe care o cunosc, se juca in copilarie de-a 'vaduva'. Se imbraca an negru, cu un voal lung si cei din jur o gaseau caraghioasa si amuzanta. La maturitate se casatori cu un om pe care il iubea profund. Putin dupa nunta, el muri si ea purta un voal lung de doliu, ani andelungati. Subconstientul sau, impresionat de imaginea pe care ea si-o formase, o exterioriza la timpul respectiv, fara a tine seama de durerea ei. Oare va dati seama de cate ori va jucati "nevinovat" cu imaginatia sau cu cuvintele voastre? Eu vad acest aspect in permanenta la fiecare: autopersiflarea la vederea unor poze proprii, declaratii prin care afirmati ca voi nu sunteti "inca" dumnezei si o infinitate de alte aspecte, referitoare la sanatatea voastra, la energia si vitalitatea voastra, la confortul si banii vostrii... Constientul a fost numit mentalul muritor sau carnal. Este mentalul inferior uman care vede viata asa cum este....zice el !!! El vede moartea, dezastrele, bolile, saracia si limitarile de tot felul, si imprima toate acestea in subconstient (suflet)....adica traseaza sarcini executorului inconstient, care le si pune in opera, in viata voastra! Supraconstientul este Spiritul Divin care se afla in fiecare om; este planul ideilor perfecte. Aici se afla 'modelul perfect' de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru ca .exista un plan divin pentru fiecare....chiar exista, deoarece in Creatie nu e nimic INTAMPLATOR! Deci si liberarbitrul e doar iluzie, logic, nu? 'Exista un loc pe care trebuie sa-l ocupi tu si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa; tu ai o sarcina de indeplinit, pe care nimeni altcineva nu o poate indeplini!' Exista o imagine perfecta an Supraconstient. Aceasta imagine se proiecteaza cateodata ca un fulger in constient si pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevarat....ca atare nu i se da nici macar atentie, daramite incredere/credinta!...dar are cineva nevoie de o imagine de viata perfecta? In realitate, acesta este destinul adevarat (destinatia) omului, proiectat de Spiritul Infinit Care Se afla in el ansusi. Multi oameni ignora adevaratul lor destin si forteaza alte lucruri, situatii care nu 3

. in cadrul ciclurilor cauzale/karmice ar fi revenit celei mai constiente! DOAR deschiderea pentru ca planul divin sa se amnifeste. daca nu este el.Rog atentie mare si aici: NU ESTE VOIE SA VREI TU CEVA ANUME! Nu a acceptat sa spuna ceea ce clienta ii solicita si prin aceasta EA SA INCALCE LEGEA ! Plata. deoarece prin aliniere/nealiniere faci posibil ca tot universul sa poate "complota" spre reusitele tale in viata ta. toata gratia divina s-ar manifesta in viata ta. dar ca voi spune cuvantul pentru barbatul care-i este ales in mod divin. Si e si logic sa fie asa. ca tu si prin tine EL sa aiba o experienta reusita. Esecul si nemultumirea sunt plata pentru infatuarea egotica de a tot voi tu ALTCEVA decat ti se cuvine. O tanara. De fapt... cu gust bun. 4 .. daca UN TU nu ar tot voi el CEVA ANUME.. Ea gasi acest lucru cu totul uimitor. ESTE DOVADA ALINIERII DORINTELOR TALE.le apartin si care le-ar aduce doar esecul si nemultumirea daca ar reusi sa le obtina. de exemplu. care obligatoriu se vor si materializa. De inteles insa e ceva mai dificil. ea veni sa ma vada si imi spuse: 'Stiti. dar acesta nu se declara. este acel barbat.Într-o seara. el ii declara tot ceea ce ea dorise sa auda din partea lui A. Subiectul e reluat de multe ori in carte. Rizibil este ca. dar nu e omisa.B.) Eu i-am raspuns ca ar fi o violare a legii spirituale.B. nu mi se mai pare chiar atat de remarcabil!' I-am raspuns: 'Poate ca nu este el barbatul din Planul Divin . sau invers. (Ea l-a numit A. ea intalni pe cineva care se indragosti de ea imediat si ii declara ca ea era idealul lui. In "the secret" aceasta conditie a "alinierii" este foarte slab sugerata doar. prin cicluri amagiri/dezamagiri. nu poti sa-l pierzi. Si am adaugat: 'Daca A. Aici imaginea e si mai bine conturata in "Viata Impersonala". deoarece e interesul INTREGULUI si nu al tau.s-ar putea sa fie altul. Curand ea raspunse sentimentelor lui si inceta total sa se mai intereseze de A. odata ce ai indepartat vointa egotica.B. pentru a intelege ca au tot gresit. unde devine limpede ca exercitiul egoului(si el parte din dumnezeu) are doar menirea sa te aduca la Sinele care tu esti (desigur tot dumnezeu.' Ea il intalnea pe AB mereu. tocmai datorita IMPORTANTEI.B. asigurandu-ti un grad de confort si fericire pe care ABSOLUT NICIODATA strofocarile mintii tale nu il vor putea atinge. EL). de o saptamana incoace A. veni sa ma vada pentru a-mi cere sa 'spun cuvantul' (aceasta expresie pe care o vom intalni deseori in aceasta carte. a restabili Adevarul) pentru a se casatori cu un barbat de care era foarte indragostita. barbatul care-i apartine prin drept divin.' Putin dupa aceea. inseamna a afirma.B. cu variate exemple. vei primi echivalentul lui.ba de cele mai multe ori chiar le si obtin.

imprimand in subconstientul sau imaginea mediocritatii si a saraciei. caci El ne-a anvatat ca orice om are puterea de a binecuvanta si de a inmulti. Cuvantul ei provocase aceasta situatie. Cercetand. nici sacrificiu. intr-o zi calda de vara pentru a-mi cere un 'tratament' (in metafizica 'a trata' inseamna a se supune actiunii rugaciunii).Rog ca aceste doua exemple sa va impresioneze suficient de adanc! Ele se regasesc in experienta fiecaruia dintre voi. . am aflat ca ea obosise sa-si conduca gospodaria si repeta neancetat: 'M-am saturat de toate aceste lucruri . În doar cativa ani ea fu aproape ruinata. altfel nu ar fi cu putinta ca experientele de viata sa fie atat de DEPARTE. Subconstientul nu are simtul umorului. pronuntind cuvinte nesabuite.Este bine ca reia subiectul.Acesta este un exemplu al legii substitutiei. in consecinta. Astfel.'Prin cuvintele tale te vei salva. Legea este cu doua taisuri. dupa aceea. sa si-o si asume. descurajata si imi spuse ca nu mai avea decat 8 dolari. Ea avusese un camin plin de lucruri frumoase si avea multi bani. prin cuvintele tale te vei condamna. noi ii vom binecuvanta si ii vom multiplica.' Multi oameni au fost cauza dezastrului din viata lor.Si.. si o situatie nefericita poate fi transformata intr-o situatie avantajoasa.as vrea sa traiesc antr-un cufar!' Ea adauga: 'Azi acest lucru s-a andeplinit'. ce trebuie sa fac?' 5 . Ea era epuizata. glumea mereu spunand ca 'se pregateste sa intre in ospiciu'. nu va rezulta nici pierdere. asa cum Iisus Hristos a inmultit painile si pestii'. de a vindeca si de a prospera. deoarece chiar nu am vazut om atent la incarcatura de responsabilitate pe care acest nivel al crearii inconstiente de realitati. in raport cu planul Divin! Din fericire. O idee justa a fost substituita unei idei false. Iata inca un exemplu: O persoana care avea o avere frumoasa. Eu i-am raspuns: 'Este perfect. Iisus Hristos a afirmat ca cuvintele noastre joaca un rol capital in Jocul Vietii. o doamna ma intreba antr-o zi de ce viata ei a devenit saraca si mediocra. iar oamenii isi provoaca deseori nenorocirile prin glumele lor. O consultanta veni la mine. pentru prosperitate. '. abatuta.

credinta sau cuvantul spus. ca fiecare sa inteleaga ca ALINIEREA este confirmarea faptului ca AI INTELES. ea primi mai multe mii de dolari.. intentie a fost inlocuit cudorinta.Urmeaza-ti intuitia! Te atrage ceva.. intelectul pareau sa spuna: 'Ramai la New York.. al receptivitatii de tip inn. Dorintele manipurei chiar NU AU VOIE SA SE IMPLINEASCA. Daca insa suntem debalansati catre electric foarte mult. ea reintalni pe o veche prietena a familiei.mi se pare ca ar trebui sa merg la familia mea. am exact atatia bani cat costa drumul cu autocarul. poate din traducere sau chiar din autoare. verbele a face si a avea ne duc intr-o vesnica stare de neliniste vibratorie. ratiunea. ea mi-a spus adeseori: 'Povestiti tuturor despre doamna care a venit sa va vada doar cu 8 dolari in buzunar si cu o intuitie!'.Aici. De atunci. Aceasta doamna reflecta: 'Nu stiu . intr-un alt capitol. sau un loc anume?' Intuitia vine din interior . eu despre intuitie as adauga ce ea nu spune..decat prin foarte multa stradanie si cu mare cheltuiala de energie/viata. . in care doar putem avea pretentia ca mai stim ce este a avea o intuitie.nu ignora intuitia!'. si am pronuntat pentru ea cuvantul urmator: 'Spirit Infinit.' Familia sa se gasea intr-un oras indepartat si nu era bogata.' Dar eu i-am spus: 'Du-te acasa . dar ea nu se poate manifesta decat prin dorinta. Greseala cred ca se regaseste si in "the secret" si va rog luati-o doar ca pe o greseala. Intuitia este ghidul infailibil al omului si voi vorbi despre legile ei. Prin intermediul acesteia. mai pe larg. Cateva zile mai tarziu. intr-un mod miraculos.. tocmai pentru a asigura ciclul iluzie/deziluzie. Abundenta exista intotdeauna in calea ta. al femininului.' Si i-am recomandat sa repete aceasta fara incetare..anseamna a vedea din interior. Ea pleca imediat. ea sa-si atraga in mod irezistibil tot ce ii apartine prin drept Divin. gaseste de lucru si castiga bani. pe care toti ar trebui sa-l avem ca si polaritate in fiinta noastra. adica a fi invatat din interior. in orice caz.si. 6 . facand aceasta vizita.'. ti-ai facut temele la scoala pamant. si anume ca este un prerogativ al magneticului. doar prin renuntarea la nivelul dorinta personala/manipura. deschide calea spre marea abundenta pentru doamna X.

bateti si vi se va deschide!'. INFOENERGIILE MENITE DE A FACE FUNCTIONAL un propriu subansamblu? E ca si cand tu nu ai gasi cu cale sa faci ceva mai bun trupului tau decat sa strangi o sarma in jurul genunchiului tau si sa mai ai si pretentia ca esti destept.. CA ROL SI FUNCTIE.. superinteligenta LUI. timp de o clipa. Asa vezi tu ca functioneaza Creeatorul? 7 . spunandu-i ca era exact ceea ce-mi doream. l-am vazut in minte. cautati si veti gasi.. imi sosi un trandafir superb. doar indoiala sau teama. si pentru ca trebuia sa primesc un trandafir..prin asta va rog intelegeti EXACT CE ANUME ESTE DE FACUT!!! dupa cum vedeti e vorba doar de initiativa. In ziua de Pasti.Iisus Hristos a indicat clar ca omul trebuie sa faca primul pas. inainte de Pasti. Intr-un an. (Matei 7. pare logic si de bun simt sa ai INCREDERE ca acest mare INTREG. Suntem adesea uimiti cand o dorinta ne este brusc indeplinita. mi-am dorit sa primesc unul si. A doua zi ii multumii prietenei care mi-l oferise. este intotdeauna gata sa indeplineasca dorintele mai mari sau mai mici ale oamenilor. Spiritul Infinit. ti-am trimis crini!' Florarul confundase comanda ei cu alta. vazand trandafiri frumosi in vitrinele florariilor. depus la usa mea. si-mi adusese trandafirul numai pentru ca eu pusesem in actiune Legea. Orice dorinta exprimata sau neexprimata este o cerere.. INDOIALA SI TEAMA PUTETI SPUNE CA "INCHID CERURILE" DEASUPRA VOASTRA! Eu vad increderea. ca pe o dovada de constienta si va explic: DACA ai devenit constient ca esti doar o parte dintr-un INTREG.7) Si in Sfanta Scriptura citim: 'În ceea ce priveste lucrarea mainilor Mele. Cine ar fi atat de tampit sa STRANGULEZE. . si NU DE DAT CU CIOCANUL!! 'Cereti si veti primi. Ea exclama: 'Dar nu ti-am trimis trandafiri. CONSTIENT FIIND. MENIRE in cadrul intregului. poate fi luata ca garant in prosperitatea ta/SA.ABSOLUT. de constienta. cel mai inalt ideal al lui si fiecare dorinta a inimii sale. si ca esti unic tocmai prin recunoasterea unicitatii tale. adica Dumnezeu. matematic. comanda-Mi!'. Nimic nu se interpune intre om.

ca trebuie sa inlocuim teama cu credinta. Singurul dusman al omului e teama (de saracie. NIVEL. deoarece chiar aici e punctul nevralgic al experientelor voastre limitative. nici nu poate emite pretentia sa-i fie alaturi o celula din configuratia urechii.va rog insistati meditand intens pe aceste idei. care nu este al tau prin drept divin. Un timp ati incercat NEFIRESCUL. . DOAR intelegand ASA.. .aici traducerea chiar pare total aiurea. matematica creatiei va devine limpede si va trebui sa recunoasteti in final ca NU AU CUM SA EXISTE GANDURI SI EMOTII RAZLETE IN ACEASTA INTELEGERE.... Intr-un capitol urmator voi explica mai complet ratiunea stiintifica a acestui fapt.CIND OMUL STIE SA DOREASCA CU CURAJ. Salonul de masaj e LA ALTA FRECVENTA. adica orice sentiment de nesiguranta pe orice plan. este coborarea nivelului de constientza in acea banda de frecventa specifica fenomenului respectiv.. mi se pare si firesc sa iti arete degetul din mijloc: voi amandoi ati ales sa experimentati jocul vietii in inconstienta. nu tu lui !!) intentiilor tale. Daca esti intr-un lift intr-o mare cladire si stii ca la nu stiu care nivel exista un restaurant. sa fie ALINIAT (desigur el tie. daca te opresti acolo vei beneficia exact de serviciile presupuse realitatii de la acel nivel.as reformula astfel: cand are intentia creeatoare limpede. caci teama nu este decat credinta inversata: este credinta in rau in loc de credinta in bine. TOATE DORINTELE SALE SE REALIZEAZA IMEDIAT. 8:26) Vedem deci. Ai fi absurd sa ceri sa ti se faca un masaj. iar prin aceasta simpla acordare a atentiei (acolo unde e atentia ta. Iisus Hristos a spus: 'De ce ti-e teama. Teama de orice. dupa care constienta va va face sa recunoasteti fiecare disfunctia pe care ati perpetua-o si veti renunta. functie de calitatea si puritatea. om cu credinta slaba?' (Matei.. precum si felul in care teama trebuie sa fie stearsa din constient. de pierderi). de esec. Daca ceri unui partener. tot ceea ce el si-a propus se materializeaza.. ETAJ. alinierea intentiei lui cu intentia Planului Divin. 8 . E ca si cand te-ai da dezamagit ca nu se face masaj la restaurant. unul avand o menire si altul o cu totul alta si asa cum o celula din genunchi nu poate ea alege o alta destinatie/functie. de boala. acela esti!) tu NU AI CUM SA NU BENEFICIEZI EXACT de acel fenomen..

probabil.. imi povesti ca stersese brusc orice teama din constiinta sa pentru ca citise intr-o zi un anunt cu litere mari conceput astfel: 'De ce va nelinistiti? Aceasta nu se va antampla... Spune-ti cu voce tare.. el are acum convingerea ferma ca numai Binele va intra in viata lui si.convingerea ferma sau increderea nelimitata..si nu functioneaza asa ceva. benzile magnetice sunt discuri. cuvintele sunt putin altele. altfel se chiama ca vrei sa-i ceri dovezi Creatorului ca El chiar exista.. Daca tuseste sau ezita. sa-i dai ordine corecte. DA. Aceasta se obtine imprimand in subconstient realizarea Binelui. Ea e absolut necesar SA PRECEADA manifestarii. cu putere si convingere. deci. Este exact ca pentru un cantaret..Iluzia liberului arbitru specifica inconstientei dispare. 9 . care reusise exceptional. dar trebuie sa ai grija de el. in consecinta. abia aceea creeaza in ADEVAR. Scopul 'Jocului Vietii' este de a vedea clar Binele si de a sterge din minte toate imaginile raului. Fiecare cuvant se graveaza in subconstient si se realizeaza in detalii surprinzatoare. dau gust pe limba experientei de bine/rau. toti spun acelasi lucru.' Aceste cuvinte frapara in mod absolut subconstientul.. facand loc manifestarii armoniei din planul divin. Un om stralucit. Omul are constant langa el un martor atent: subconstientul lui. aceste cuvinte: 'Sparg si demolez (prin cuvantul meu) tot ceea ce (in subconstientul meu) este fals.. Unii denumesc asta PREDARE. aparent absurda mintii. caci toate aceste ganduri false au iesit din imaginatie. discul inregistreaza tot. aici nu o intelegeti dual ci: prin bine vrea sa spuna o aliniere si prin rau o opunere egotica.. Toate acestea se intorc in neant.. vechiul disc al subconstientului. care DA.la ea. numai Binele se va manifesta. Acum eu gravez noi discuri prin puterea lui Hristos. nebuneasca. Sa spargem. Acesta este servitorul credincios al omului.! In capitolul urmator voi trata despre diferitele metode prin care se poate impresiona subconstientul. a carui voce se inregistreaza pe disc. ea este magica. discurile vietii noastre pe care nu vrem sa le pastram si sa facem altele mai noi si mai frumoase! . niciodata.

iar cu boala au fost si mai "generosi". bogatia.. desigur) si nici nu se teme de el. cui a folosit (desigur intrebare retorica!). pur si simplu.ce este campania asta pentru ceva CE CHIAR NU EXISTA? Puterea de creatie a Cuvantului? Ministere si ministrii..... ce-i drept. ma ameninta cu virusi si vaccinuri. jocul complet..cred ca aproape jumatate din totalul resurselor energetice planetare.. un circ 10 .Nu inteleg de ce a fost nevoie de asa o experienta.' Iata cvadratura vietii.CUVANTUL !!! el desigur are frecventa lui de manifestare si in mod CERT are mare forta de creatie.. Intr-un capitol urmator voi arata cum OMUL POATE MODIFICA CONDITIILE VIETII SALE SCHIMBIND CUVINTELE.apoi ia cunostiinta si abia apoi i se spune ce ar putea insemna si apoi se teme. nici diavol nu exista. Acestea sunt: 'sanatatea. sunt actualmente destinate pastrarii REALITATII EXPERIENTIALE NUMITA BOALA.. eu ii doresc succes.dar.. mai CONSTIENTI IN ADEVAR ! Mintea va zice ca erati inconstienti. imi umplu capul cu avertismente pe pachete de tigari produse tot de ei. 'Moartea si Viata sunt in puterea cuvantului.oare voi. pe diavol l-au creat.. si expresia perfecta a Fiintei mele. atunci ma vad obligat sa ii spun ca eu NU SUNT TAMPIT! Imi vantura salvari care lasa urme in urechile mele. Cel care nu cunoaste puterea cuvantului este in urma timpului sau... cu fricile voastre nu ati patit la fel? Despre "boala" ati auzit la un anumit moment.' (Proverbe..In ciuda faptului ca EA. NU EXISTA ! Daca cineva o doreste chiar ca experienta proprie si PERSONALA. eu zic ca erati mai puri.Numai ca asa cum bau bau nu exista.. 18:21) .. au cotizat multi cu fricile lor si deci cu energia lor si au reusit sa faca din ele realitati experientiale de tip 3D.. Pana nu ati auzit.. nici boala nu exista. de ce este atat de tare sustinuta inca prin atatea resurse energetice de absolut toate tipurile?. fiind acum o "realitate" in astral. care poate fi experimentata in vis sau stari de mica transcendenta. Dar daca vrea sa ma convinga pe mine ca sunt OBLIGAT sa imi duc liftul la un etaj unde PE MINE NU MA INTERESEAZA NIMIC DIN CE SE VINDE ACOLO. dragostea. Pana copilul nu e amenintat cu Bau bau el nici nu stie ca exista (cuvantul.care este in mine. cruci de toate culorile. ma tot atentioneaza cu afise si promotii. pe bau bau chiar nimeni nu s-a ambitionat sa-l si creeze. de orice tip. la fel despre orice.

deci nivelul vibrator al puterii lui nu este mai sus decat cel al mintii care l-a produs. alcatuite preponderent din vocale si cuvinte grele. desi cine stie importanta mantrelor nu ii este greu sa inteleaga ceea ce eu spun. Cuvantul este mic copil al gandului si da. are forta mare de creatie. dar de evolutia uneia teme-te! Si intr-un caz si in altul. in care consoanele sunt multe. cuvinte cu muzicalitate si cuvinte dure. care si ea creeaza. si mai are o proprietate periculoasa: traiesti senzatia ca. indiferent de incoerenta. reci. Cu alte cuvinte. are nevoie de energie. Nenutrita ea moare.. cuvantul are si acea putere ascunsa. Un alt nivel la care cuvintul creeaza este cel psihologic. caci e in "regatul tau" si nu ti-l stie nimeni. uda doar 49 si pe una uit-o mereu! Mai mult. Gandul insa are mediul de propagare asigurat de frecventa sa si de chiar substanta creatiei. studiat in ultima vreme destul de bine. Daca cu cuvintele vi se spune sa fiti atenti cum va jucati. Oratorii le-au fost inaintasi. dar nici nu poate fi comparata cu forta gandului. deci e foarte limitat.nemaivazut pentru un gest atat de simplu: de ce as opri liftul la o frecventa care PE MINE NU MA INTERESEAZA? O realitate. alcatuit din sunete. si basmele nu uitau sa ne-o aminteasca. care de fapt este cu adevarat acel Cuvant. aceasta este viteza gandului. iar ca sa existe in realitatea ta.. Deci. pentru a exista in manifestare. Daca este sa vorbim de o viteza absoluta. Deci.Acest nivel insa ne scapa intotdeauna. ea are nevoie de energia ATENTIEI TALE ! Daca ai 50 de ghivece cu flori. Daca ne intoarcem la CUVANT. ca o mantra. e SUFICIENT sa o scoti din campul constiintei tale.. Ceea ce nu trebuie uitat insa NICIODATA este ca cuvantul omului este nascut SUB FRECVENTA MINTII.Cuvantul fiind material are nevoie de mediu de propagare. vom vedea ca cuvantul omului contine si sunetul. ca orice altceva.. ca o realitate sa nu mai existe. aceea va fi condamnata. deoarece el este privat -absolut falsa ideea. oricare. Ca atare GANDUL are deja o forta de a crea superioara. uda-le pe toate. Sunt cuvinte usoare. in special de cei ce urmaresc asa numita arta a persuasiunii. uita de ea! Aici e valabil pentru orice fel de realitate experientiala. Inclusiv pretentia iubirii. in sensul lui biblic. eu imi permit chiar sa va "sperii" de ceea ce emanati in fiece clipa in univers si care niciodata NU 11 .iti poti permite sa gandesti orice si oricum.

' Unul dintre cele mai importante mesaje ale Bibliei transmise omului este acela ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL sau si ca. As preciza ca prin prosperitate se denumeste intregul raport al individualitatii cu experienta sa in plan. . in experienta proprie cel putin. Insa fiti linistiti. impinsa doar in spate. bani.. Unii s-au tot straduit sa introduca gandirea pozitiva.. omul trebuie sa aiba o credinta TOTALA in cuvantul spus. pentru aceasta. fara incetare. modeleaza TOTUL. chiar daca sunt partial doar explicate. bucurie in toate aspectele 12 . chiar si gandul e mic copil ca putere de creatie fata de sentimente. Dar. Partial si aceasta carte cultiva gandirea pozitiva. sub frecventa mintii.absolut corect. Isaiia spune: 'Cuvantul meu nu se antoarce la mine fara efect. este foarte periculoasa. CAPITOLUL II LEGEA PROSPERITATII 'Da. Imaterialitatea gandului este cea care. Si parsivenia este mult mai mare in cazul sentimentelor. Stim acum ca cuvintele si gandurile au o putere vibratorie uriasa care. Cel Atotputernic va fi apararea ta si nu vei duce lipsa de aur. ca doar sunt polaritati ale lumii duale. dar in realitate se bazeaza pe cele mai inalte adevaruri. ele sunt cele mai puternice insa: este creatia in IUBIRE si desigur INTENTIA CREATOARE CONSTIENTA. pentru o vreme. prin faptul ca sunteti inconstienti. modeleaza corpul si faptele. Ultimele doua nivele ale creatiei nu le mai dezvolt aici. parca ea nu ar veni la pachet cu cea negativa. fara sa fi executat vointa mea si fara sa fi indeplinit scopurile mele'. cata vreme ele sunt sponsorizate de frica si nu de IUBIRE. OMUL POATE SA FACA SA RASARA TOT CEEA CE-I APARTINE PRIN DREPT DIVIN. PRIN CUVINTUL SAU. ca si calitate: sanatate.RAMANE FARA RASPUNS.

foarte emotionata. 'Nu. Ziua de 15 sosi si inca nu primise banii. Sentimentul deci are forta de creatie superioara ! 'TOT CEEA CE CERETI RUGINDU-VA.' El tocmai dadea coltul strazii cand auzi vocea bonei. 'cel care poarta o barba mare. credinta si constientizare. Si am spus cuvantul! Am multumit. facuta spre linistire.asa numitei vieti. in momentul plecarii.. I-am cerut bonei: 'Sa nu lasi pe nimeni sa intre!' Ea se uita pe fereastra si imi spuse ca era varul meu. Ea nu vedea nici un mijloc sa-si procure acea suma si era disperata. pentru a-mi cere sa stau cu ea pana la sosirea banilor. à propos. in ce stadiu sunt finantele tale?' I-am marturisit ca aveam nevoie de bani si mi-a spus: 'Ei bine.. cand a sunat cineva la usa. el ma intreba: 'A.'. Intalnind-o la restaurant.aceasta este o indrumare de CEA MAI MARE INSEMNATATE ! Ea trimite la a-ti crea constient o STARE.singura atitudine CORECTA. iti voi da trei mii de dolari la 1 ale lunii. CREDETI CA ATI PRIMIT DEJA!' A doua zi ea ma chema din nou.'. i-am afirmat: 'Nu este momentul sa economisesti. alba'.' 'Nu am indraznit sa-i spun ca 13 . Rolul tau este sa actionezi ca si cand ai fibogata si sa dai dovada de o vointa perfecta. O consultanta a venit antr-o zi sa ma vada. s-a produs un miracol! Eram in salon. Apoi i-am spus ca trebuie sa aiba o credinta perfecta si sa actioneze conform acestei credinte. 'Draga mea. i-am raspuns. actioneaza ca si cand ai fi primit banii pe care contai. esti Divin protejata. eliminand teama care ziceam ca "va inchide cerurile".' Ea ma ruga sa dejunam ampreuna pentru a-i da curaj. pentru ca ea sa primeasca acei bani in momentul oportun si intr-un mod convenabil. Comanda un dejun ales. nu vei fi deci urmarita de fisc. draga mea. Eu i-am explicat ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL si ca ACEST IZVOR EXISTA PENTRU ORICE FEL DE CERERE FORMULATA. ea era intr-o stare de neliniste extrema si mi-a spus ca la 15 ale lunii urma sa fie urmarita pentru o suma importanta.. azi dimineata. o credinta care conteaza pe aceasta suma in ziua de luni. ea imi telefona. si se intoarse. Seara. sa se intoarca! Eu doresc sa-l vad.. 'Vorbiram aproximativ o ora si. si Dumnezeu nu intarzie niciodata. 'Atunci striga-l. deci un sentiment de siguranta. Eu i-am spus: 'Azi este sambata.

va rog INSISTENT sa remarcati exact ce inseamna rugaciunea CORECTA: sa MULTUMESTI pentru ceea ce deja ai primit.' A doua zi. mereu. El le comunica acest mesaj uimitor: 'Asa vorbi Dumnezeu . dimineata..deci sentimentul trebuie sa fie IN ACORD si nu sa contrazica intentia/dorinta ta. Ce trebuie sa fac? Nu voi primi acesti bani decat pe 1 ale lunii si mie imi trebuie maine.. Daca ceri succesul.. Un domn a venit sa-mi ceara sa spun cuvantul pentru a fi anulata o anumita datorie. vant si totusi. nu sa cersesti ceva.' I-am raspuns ca voi continua sa 'tratez' (reamintesc ca in metafizica aceasta inseamna a supune o persoana sau o situatie. . banii erau in contul ei.! Avem o minunata ilustrare a acestui fapt in Biblie. ar fi trebuit sa se vada deja platindu-si datoria.. Nu veti vedea ploaie. la banca. varul ei o chema si ii spuse: 'Treci pe la mine pe la birou acum.ca raspuns.. in perfectiunea Creatiei.. Ori. 14 . fara apa pentru oamenii lor si pentru cai. Eu imi dadui seama ca isi petrecea timpul gandindu-se la ceea ce i-ar spune celui caruia ii datora aceasta suma in cazul in care n-ar fi in stare sa-i plateasca.eram urmarita pentru bani. de nezdruncinat. aflandu-se in desert.deci IAR incredere ABSOLUTA. cei trei imparati. la Lipsa ta. actiunii rugaciunii. si ea putea sa semneze cecul atat de repede cat ii permitea emotia. deoarece vei primi doar cersitul. si iti voi da banii. aceasta vale se va umple cu apa si veti bea toti. neutralizand astfel cuvantul meu. .' OMUL TREBUIE SA SE PREGATEASCA SA PRIMEASCA CEEA CE A CERUT 'CHIAR SI ATUNCI CIND NU ARE NICI CEL MAI MIC SEMN'.. dar te pregatesti pentru esec (adica ai andoieli asupra reusitei) vei obtine situatia pentru care te pregatesti. cand...) Si am adaugat: 'Spiritul nu actioneaza niciodata prea tarziu! MULTUMESC pentru ca ea a primit acesti bani in planul invizibil si ca acesta se va manifesta la timpul potrivit.Ea trebuie manifestata intotdeauna INAINTEA oricarei asteptari.sapati in aceasta vale santuri.. voi si animalele voastre. il consultara pe profetul Elisei.' In aceeasi dupa-amiaza. dimineata..

Asa se explica de ce 'este mai intuneric inainte de rasarit'. care-i fu atribuit. 'Inainte de a Ma chema. EU SUNT SUB PROTECTIE DIVINA si voi avea apartamentul!' Ea pronunta 'cuvantul': 'Spirit Infinit. Sunt 'armatele de straini' care trebuie puse pe fuga. amintiti-va ca este singura libertate in ADEVAR! in planul spiritual si fiind 'una cu Dumnezeu'. vei fi obligata sa tii mobilele intr-un depozit. pomenita si in the secret si a multumi reconfirma increderea nestramutata ca deja s-a implinit intentia ta. Ea stia ca FIECARE CERERE VA FI INDEPLINITA. deoarece fiind spiritual libera. cand ispita gandirii negative ii sugera: 'Nu le cumpara. Parea imposibil si prietenii ei ii ampartasira nelinistea. si ca mai toti este perfect constienta de dificultatile pe care subconstientul le tot scoate la inaintare... pentru a primi acest apartament: actiona ca si cand l-ar fi avut deja si gasi unul in mod miraculos. nu este usor (pentru multi oameni).. poate ca. nu vei gasi apartamentul si nu vei sti ce sa faci cu ele !' Ea isi raspunse rapid: 'Voi sapa santurile mele' cumparand aceste cuverturi!'.DUPA CUM VEDETI SE PUNE UN ACCENT DEOSEBIT PE INCREDERE.O doamna dorea sa gaseasca un apartament in perioada in care era penurie de locuinte la New York. Este momentul sa faci frecvente afirmatii. .. lansezi o sfidare vechilor idei infipte adanc in subconstient si se arata eroarea care trebuie eliminata.. la urma urmei. Eu voi raspunde'. Acest lucru este 15 . desi mai existau vreo doua sute de cereri pentru el. (Citeste 2. de teama. Cuverturile fusesera un act de credinta. Doar asa devii cocreator constient! OMUL NU POATE OBTINE DECIT CEEA CE EL SE VEDE DEJA PRIMIND. ca si autorii bibliei. Gandurile adverse de indoiala. de altfel! A te bucura inseamna cuplarea emotiei creatoare. Se pregati. Imparatii: 3). Copiii Israelului au avut certitudinea ca vor poseda toate pamanturile pe care le vor vedea. Avea intentia sa-si cumpere cuverturi noi. caci el ii apartine deja. Declarand Supremele Adevaruri Spirituale. era majora. Aceasta inseamna ca fiecare dar. O mare demonstratie este in general precedata de ganduri obsedante. spunand: 'Ce pacat. si sa locuiesti la hotel!' Dar ea raspunse: 'NU FITI INGRIJORATI PENTRU MINE. deci. sa te bucuri si sa multumesti pentru ceea ce ai primit deja. se nasc in subconstient. A te pune in rezonanta cu lucrurile spirituale. deschide calea spre apartamentul care-mi convine!'. bun si perfect asteapta ca omul sa-l recunoasca. cand va doriti "libertate". Inutil sa va amintesc ca santurile sapate de cei trei regi in desert s-au umplut pana la debordare.

de prieteni. El a declarat discipolilor Sai: 'Spuneti ca mai sunt 4 luni pana la recolta? Iata ce va spun.Orice opera de anvergura si orice lucru care s-a realizat puternic s-a manifestat mai intai in viziune..deci foarte importanta viziunea.. adeseori.adevarat pentru fiecare. ridicati ochii si priviti campurile. Astfel.va rog insistent sa intelegeti FOARTE BINE ACEST ASPECT: maya. Totusi. sunt deja gata pentru recoltare!'. pe care omul trebuie sa le manifeste prin el insusi. ca instrument al creatiei constiente. fie ca este vorba de o sanatate perfecta. nu indrazneau sa paseasca.. inregistrate in Spiritul Divin (supraconstientul omului). Este o experienta comuna tuturor oamenilor. . de prosperitate. de facultatea de a se exprima perfect. Copiii Israelului. adica lucrurile asa cum sunt ele in realitate: perfecte si complete in Spiritul Divin. dar nici sa o uiti sau sa o tot schimbi! Ori.ACEST PASAJ ESTE FOARTE UTIL SA FIE BINE RETINUT! In el sunt continute cele mai adanci adevaruri metafizice. spuneau ei. de fapt a ADEVARULUI !!! cand este in 'captivitate'. Adica persista sa vada adevarul si sa multumeasca pentru tot ceea ce este deja indeplinit. de un camin. de dragoste. Ea trebuie sa fie coerenta. era populat de uriasi care le dadeau impresia unor lacuste. Omul nu poseda decat ceea ce exista deja in viziunea sa mintala. caci. nu insistent spun eu. asta este si menirea lor. apar esecul si descurajarea. chiar in momentul unei demonstratii stralucite. CEL CARE CUNOASTE LEGEA SPIRITUALA NU ESTE TULBURATDE APARENTE si se bucura chiar atunci . Viziunea Sa clara strabatea lumea materiei si El vedea perfect lumea celei de-a 4-a dimensiuni. Iisus Hristos a dat in acest sens un minunat exemplu.. ajunsi in Pamantul Fagaduintei. pentru ceea ce a primit deja . omul trebuie sa mentina constant viziunea scopului calatoriei sale si sa ceara manifestarea a aceea ce a primit deja. mereu are darul sa ne insele cu "aparente perceptuale"... deci se explica destul de limpede cum anume functioneaza creatia 16 . Toate acestea sunt idei perfecte si desavarsite. de a te pacali ca tu esti efect si nu cauza! Este absolut necesar sa ai intens CONVINGEREA ca asa doar pare si ca tu nu te vei lasa pacalit iar. la infinit! Acesta este un punct cheie al intelegerii acestei carti.. iluzia. Ele chiar par foarte evidente. sa poti crede pe de-a intregul in ea cu convingere si trebuie sa ii dai energia atentiei tale.

In asemenea ocazie. PUTETI SA STAPINITI ORICE SITUATIE DACA STITI SA VA STAPINITI VOI INSIVA. acest om nu ar fi fost capabil niciodata sa faca singur demonstratia. El mi-a raspuns: 'Toate acestea sunt magnifice cand va ascult. intr-un timp scurt. Eu i-am spus: 'Presupun ca v-ati infuriat la banca. L-am revazut pe acest domn cateva saptamani mai tarziu. si n-am mai auzit vorbinduse despre el timp de o saptamana. El exclama: 'La ce va ganditi? Este imposibil! . 50. dar Il cunosc bine pe Dumnezeu. dar dupa ce ies de aici va fi angoasant. am adaugat. iar banca refuzase categoric orice imprumut. eu nu am ajuns la banca decat la 12 fara un sfert. sosi o scrisoare. Iata cum am facut: 'Prin dragoste sunteti identificat cu Spiritul tuturor celor care sunt in aceasta banca. atat de invocat de voi toti! Maine este sambata.'.'. niciodata nu voi mai avea indoieli asupra Adevarului. ei nu vor sa stie de nimic. Este prea tarziu! Eu i-am raspuns: 'Dumnezeu nu Se ingrijoreaza in privinta timpului! Nu este niciodata prea tarziu pentru El! Cu El.. si eu voi 'trata'.la acest nivel. Iata ce-mi scria: 'Aveati dreptate! Am putut sa imprumut bani. Este util sa va scimbe constienta. ACUM ! De exemplu. sau despre orice ce imi veti spune!'.'.stapanirea emotionalului. si l-am antrebat : 'Ce s-a intamplat? In orice caz. si mi s-a aprobat fara obiectii'. cand a spus: 'DACA DOI DINTRE VOI SE INTELEG PE PAMINT ASUPRA UNUI LUCRU. Apoi. ACESTA LE VA FI ACORDAT DE TATAL MEU CARE ESTE IN CERURI. Locuia antr-un oras indepartat. el veni sa ma vada. Singur esti prea 17 . Se apropia termenul si.'. pierzandu-va astfel fortele. Nimeni nu voia sa-i incredinteze capital.000 $ . banca se inchide la 12 si trenul meu nu soseste acolo inainte de 10. orice este posibil!'. Iisus Hristos cunostea acest Adevar. El mi-a raspuns: 'Trenul meu a avut intarziere. Asa trebuie sa facem unii pentru altii. un om a venit sa-mi ceara sa-l 'tratez' pentru a reusi in afaceri. in plus. ati avut timpul necesar pentru a lua banii. Am intrat linistit si am spus: 'Am venit pentru imprumut'. El avea nevoie de cineva pentru a-l ajuta sa mentina viziunea perfecta. Intorceti-va la banca. Ii trebuiau neaparat. Fie ca ideea divina sa reuseasca in aceasta situatie!'. disperat. termenul expira maine si. Si am adaugat: 'Nu ma pricep la afaceri. in orice caz. Era ultimul sfert de ora care i-a fost acordat si Spiritul Infinit n-a intarziat.

cealalta pentru reusita. Prin cuvantul sau. pentru ca nu este el in cauza. Este de ajuns sa supraveghezi reactiile cauzate de cuvintele tale. surorii sau unui prieten care credeau in el si care. Soseste in clipa in care sosesc eu. nu trebuie sa eziti sa ceri ajutor atunci cand te simti fara putere. Aceasta se explica astfel: nu poti 18 . pentru a sti ca ele nu se intorc la tine fara efect.Puterea cuvantului CAPITOLUL III -PUTEREA CUVINTULUI 'Prin cuvintele tale te vei salva.'. vindecatorul vede clar succesul. sanatatea. omul isi creeaza lui insusi legi. . au stiut sa mentina viziunea modelului perfect. Am cunoscut pe cineva care spunea: 'Pierd mereu autobuzul. dar cuvantul si credinta care afirma ca ele poarta noroc creeaza in subconstient o stare de optimism.'. cu tarie. Prietenul.. mai avansati spiritual. 'Cel care cunoaste puterea cuvantului este intotdeauna atent la ceea ce spune in conversatie. Potcoava calului sau parul de elefant nu au prin ele insele nici o putere. pentru ca cel implicat emotional este foarte lesne sa isi piarda increderea. timp de mai multi ani. Iata explicatia psihologica a superstitiilor. una pentru esec.. Capitolul III . Pleaca exact atunci cand sosesc eu. Este infinit mai usor sa faci o demonstratie pentru altcineva decat pentru tine insuti! Prin urmare. Aceasta este puterea viziunii. prin cuvintele tale te vei condamna.inca un adevar FOARTE UTIL DE RETINUT: utilitatea de a sustine viziunea in doi. cunosc o lege superioara. Si asa. nu are slabiciune. sau prosperitatea. Totusi. care atrage sansa. Fiica sa spunea: 'Eu prind intotdeauna autobuzul. Se intampla frecvent ca un barbat sa datoreze reusita lui sotiei. si asta cu tarie.absorbit de propriile afaceri si devii prada indoielii si temerilor. Fiecare stabilise o lege pentru sine. Un observator puternic al vietii a spus intr-o zi: 'Nici un om nu poate esua daca o singura persoana din lumea asta crede in reusita lui!'. am observat ca aceasta este fara efect pentru oamenii care.

talismane.nu? 19 . Ea era sigura ca Dumnezeu ii trimisese acea potcoava pentru a-i intari curajul... Tin sa subliniez ca cei doi oameni despre care am vorbit nu credeau decat in maimute.sa te intorci in trecut. nu exista deziluzie si acest lucru imi anunta o surpriza. 'Ah. in starea in care se gasea era singurul lucru care putea sa-i impresioneze constientul. cand. puterea lor este Dumnezeu din ele. O singura forta asta inseamna. simbolistica de tot felul. In ceea ce ma priveste... Noi ancercaram sa analizam situatia si descoperiram ca. invariabil urma o deceptie. Ea fu imediat plina de bucurie si speranta. Mi-am dat seama ca singurul mijloc de a aduce o schimbare (in subconstientul meu) era sa afirm: 'Nu exista doua forte. Prin urmare. in timp ce prietena mea a recunoscut Puterea superioara. Intr-o zi. trebuie sa recunosc ca a trecut catva timp pana cand m-am debarasat de ideea ca un anumit lucru trebuie sa-mi aduca intotdeauna o deziluzie. inteleg: v-ati pus credinta in maimutica si nu in Dumnezeu! Debarasati-va de maimutica si apelati la Legea iertarii! Caci omul are puterea de a ierta.va rog atentie multa la ce investiti si cum va pacaliti singuri cu gesturi si insemne aparent nevinovate: amulete. ci doar una singura: Dumnezeu. in loc sa faca afirmatiile lor pentru reusita si sa se lase in Voia lui Dumnezeu pentru succesul si prosperitatea lor. totul se inrautati. le-am spus. ci trebuie sa indepartezi imaginile 'decupate'. Deindata am remarcat o schimbare si mi se intamplara multe lucruri placute..'. eram cu o prietena foarte nefericita.renuntarea la perceptiile duale sunt o buna decizie. care gasi o potcoava pe cand traversa strada. Daca acest lucru aparea.. Si. Asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam toate ornamentele 'porte-bonheur'. Nimic nu trebuie interpus sa mijloceasca relatia voastra constienta cu Sinele vostru Superior! Intotdeauna identificarea ta cu El este cea mai de dorit! "Eu cu Tatal Una suntem" semnifica CONSTIENTE exact aceasta identificare si este dovada CELEI MAI INALTE ! Doi dintre elevii mei avusesera mari succese in afaceri mai multe luni la rand. brusc. intradevar. doar ca trebuie sa recunoastem ca ele singure nu inseamna nimic. iar obiectul nu serveste decat la procurarea unui sentiment de optimism. El este Unica Putere. adica de a neutraliza erorile sale.' Ei se hotarara sa indeparteze maimutica. Speranta sa se transforma in credinta si apoi ea facu o splendida demonstatie. si totul merse din nou cat se poate de bine. ei achizitionasera o maimutica 'porte-bonheur'.

ea batu in retragere. orice am spune incepem sa ne atragem. pe care astfel ti-l aduci singur in constienta si deci in experienta. DISPARE DE LA SINE. Ea dorea sa-si deschida seiful. rele. una dintre prietenele mele imi spune adeseori la telefon: 'Vino sa ma vezi. care este asa de putin inteleasa. eu ii raspund: 'Nu. lipsurile. Dumnezeu. despre vrute si nevrute. Din cauza fortei invizibile a cuvantului. 20 . De exemplu. Dat fiind ca Dumnezeu este Absolut. Era imposibil sa ajunga la seif fara sa treaca pe sub scara. Era un mare efort pentru ea. ajunsa in strada. esecurile si bolile. unde se aflau seifurile. noi nu prea putem sa ne supraveghem cuvintele. Asa se explica faptul ca teama a atras scara in drumul prietenei mele. treci pe sub prima scara pe care o intalnesti!'. Putin timp dupa aceea. fortele invizibile lucreaza constant pentru cel care 'trage el insusi sforile'. Aceasta 'convorbire ca pe vremuri' inseamna o ora in timpul careia cinci sute pana la o mie de cuvinte distrugatoare vor fi pronuntate.'. Cand ne initiem an Adevar.LEGEA ATRACTIEI SAU REZONANTEI ! De fapt este ACORDAREA PE FRECVENTA existentei unui anumit fenomen/aspect. (cei care vorbesc neincetat despre boala si-o atrag negresit) . I-am spus: 'Daca ti-e frica. nu poate sa existe o putere opusa Lui. Binele si raul.. Astfel. inseamna ca tu crezi in doua forte.Una dintre prietenele mele declara ca nimic n-ar putea s-o decida sa treaca pe sub vreo scara. Speriata. Ea reveni la subsol. si ca nu exista nici putere. ca sa vorbim ca pe vremuri. principalele subiecte de conversatie fiind pierderile. prietena mea merse la banca. Dar. dar scara nu mai era acolo! Asa se intampla de cele mai multe ori: de indata ce ai decis sa nu mai tii seama de temeri. De aceea. fara s-o stie. decat atunci cand omul isi creeaza legi false. dar o scara se afla in drumul ei. Pentru a arata ca crezi intr-o singura forta. ele vor fi indepartate. iar curajul a facut-o sa dispara. FACETI FATA FARA TEAMA UNEI SITUATII CARE PARE AMENINTATOARE SI VA VETI DA SEAMA CA EA NU MAI EXISTA. nici realitate in rau. cuvintele mele ii rasunara an urechi si se hotara sa treaca pe sub scara aceea.. Cineva a spus ca curajul contine geniu si magie. Aceasta este legea non-rezistentei. deoarece ani de zile fusese prizoniera acestei idei.

Trebuie ca ele sa fie unite.. am avut destule in viata mea! As fi multumita sa vorbesc intr-un limbaj nou. TREBUIE CA SUBCONSTIENTUL – ADICA SUFLETUL – SA FIE SALVAT DE GINDURILE NEGATIVE. si ceea ce doreste altora. respectiv fiinta unificata. este sigur ca si-l va atrage lui insusi. isi doreste lui insusi. Daca un om doreste ghinion cuiva. CORPUL POATE FI REINTINERIT SI TRANS-FORMAT PRIN CUVINT SI PRINTR-O VIZIUNE CLARA.' Un vechi dicton spune ca 'OMul spiritual nu foloseste cuvantul decat in trei scopuri: pentru a vindeca. mai curand decat despre ceea ce nu vrem.multumesc! Aceste convorbiri sunt prea costisitoare..adica sufletul . despre ceea ce vrem. adica dintre subconstient si Supraconstient. Ceea ce un om spune despre ceilalti. pentru a binecuvanta.iar este "Eu si Tatal una suntem". 'Eu si Tatal Ceresc suntem Unul. CIND SUBCONSTIENTUL ESTE PLIN DE IDEILE PERFECTE ALE SUPRACONSTIENTULUI.. DUMNEZEU SI OMUL SUNT O SINGURA FIINTA. iar boala complet stearsa din constient.' Aceasta inseamna ca OMul este unit cu EL in planul ideilor perfecte. In Psalmul XXIII citim: 'EL imi vindeca sufletul'. el este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. el isi doreste propriul succes si se ajuta pe sine. PENTRU VINDECAREA CORPULUI TREBUIE MAI INTII SA-TI VINDECI SUFLETUL.Iata exact ce spuneam si eu mai sus despre boala! Metafizicianul stie ca orice boala are o corespondenta mentala si ca.trebuie vindecat prin idei juste. Aceasta inseamna ca subconstientul .. si ii sunt daruite puterea si 21 . Daca doreste sa ajute pe cineva sa reuseasca. sau pentru a prospera. subconstient/supraconstient.'.. asa se va spune si despre el. 'Unirea mistica' este aceea dintre suflet si Spirit.

CISTIGA PE TOATE PLANURILE. Se poate spune ca orice boala si orice nenorocire sunt cauzate de incalcarea legii Iubirii. Presa ii consacra articole laudative si prietena mea. 'Va dau o noua porunca: IUBITI-VA unii pe altii!'..nu? Eu va sfatuiesc un artificiu.. spre RADICALITATE. Aruncati tot.FIINTA UNIFICATA..sa fim seriosi..va implor sa intelegeti importanta capitala si accesibilitatea simplaa acestui nivel de constienta. IN JOCUL VIETII IUBIREA. fie ele benzi. Aceasta doamna era actrita si se temea ca va trebui sa renunte la cariera. incepeti sa deveniti inteligenti cu adevarat. Practic ABSOLUT NIMIC CE VOI NU AVETI INTERES.. spuneti ca nimic din ce ati stiut nu e valabil. ori asta mi se pare sisific ca proces. nici o sansa! Asa ceva oricum nu exista. Ce s-a scris acolo timp de 40 de ani nu veti sterge si rescrie in doi. mai uita-te odata! Toata calitatea de doi bani a experientei de pana ACUM. Castigul calitatii experientei este imposibil nici macar de intuit din statutul mintii limitate. din capul locului. si bolnava era disperata.. mintea ta limitata a asigurat-o. si doar scrieti acum unele noi. asupra spiritului sau.. Chiar fenomene absurde par a se petrece cand ati reusit asta. ADICA BUNAVOINTA.. O cunostinta suferea de mai multi ani de o teribila boala de piele. nu se termina niciodata. se poate obtine foarte usor fiinta unificata. Multi spun de rescrierea subconstientului.dominatia asupra tuturor lucrurilor create. plina de 22 . Daca renuntati la emotionalul descentrat si la perceptii limitate.logic. nu? Vai ce dastept fusesi! Prin aceasta DECIZIE destul de simpla eu te invit sa scapi de subconstientul acela greu si plin. si nu avea alte resurse de trai. Faptul urmator este o dovada. nu e deloc dificil. asupra corpului si afacerilor sale. Cat vreti sa aparati un statut de omulet destept. Admiteti ca SUNTETI PROSTI! Nu doare chiar atat cum va imaginati! Abia daca aveti acest curaj..renunta la a crede ca chiar TU ESTI EXCEPTIA. fie discuri.. Medicii afirmasera ca este incurabila. in seara premierei. i se oferi un angajament avantajos si. Totusi. toti sunt evident prosti in minte si tu esti singurul destept. NU VA MAI PATRUNDE NICICUM IN EXPERIENTA VOASTRA DE VIATA. ea avu un real succes. cicluri aparent obiective cauza/efect nemaiavand loc. .

deoarece gandurile nearmonioase formeaza in sange depuneri acide care se localizeaza in jurul articulatiilor. o ACCEPTARE a tot si orice exact asa cum ele par sa fie! Lipsa de carcoteala. eu am vizitat pe o doamna care mi-a spus ca era bolnava pentru ca mancase o stridie rea. Mi se parea ca sunt in sfarsit impacata cu mine insami. etc. am replicat eu. contractul i se desfacu. ci 'Aveti ceva ampotriva cuiva?'. ura.bucurie. cu aproximativ 19 persoane. mai multe ore. a ranchiunei si fricilor face posibila STAREA DE IUBIRE !!! Impacarea. Eu am spus intr-o zi elevilor mei: 'Nu trebuie sa intrebati pe cineva 'ce aveti?'. . nu ma lasa sa-l urasc pe acest om!'. FALS! Iubirea adevarata este o STARE de pace si echilbru. teama. cu lumea antreaga. Am continuat sa lucrez astfel si in noptile urmatoare si. bland. In noaptea aceea ea 'a lucrat' in liniste. stridia era inofensiva. bunavointa. ea indeplinise Legea (deoarece Iubirea este indeplinirea Legii) si astfel. Critica permanenta provoaca reumatisme. Tumorile au drept cauza gelozia.va rog incercati sa retineti: in LEGE. 'Nu. FIECARE BOALA ESTE CAUZATA DE O STARE DE SPIRIT REA. un SENTIMENT bun. mi-am dat seama ca boala mea de piele era complet vindecata!' Cerand sa exprime Iubirea. Si multe alte rele le urmeaza. 'EXTERIORUL 23 CORESPUNDE CAUZA CEA MAI FRECVENTA A BOLILOR. Iubirea nu este o zeama roz bombon si dulce!!! Din omenesc asa pare. a treia zi. a dorintei de a tot modifica ceea ce este. Scleroza arterelor si a ficatului precum si bolile de ochi sunt . boala (care provenea dintrun resentiment ancorat in subconstient) a disparut. cald. incat isi atrasese stridia daunatoare! Orice dezordine exterioara indica o dezordine mentala. obtinuse rezilierea.' Ea se certase cu 19 persoane si devenise atat de nearmonioasa. as spune. cu aspect matematic. Apoi mi-a marturisit: 'Am intrat antr-o liniste profunda. Intr-o zi. era incantata. cu acel om. si exclama cu voce tare: 'O! Doamne Dumnezeule. Prietena mea se simti cuprisa de amaraciune si ura. refuzul de a ierta ofensele. Un artist. A doua zi. Lipsa de rezistenta. caci REFUZUL IERTARII OFENSELOR ESTE consecinta acestui refuz. gelos pe succesul ei. in acest sens. tu ai otravit stridia! Ai ceva cu cineva?' Ea ami raspunse: 'Da.

de renuntare la personalitatea iluzorie. ori ca tu esti si eu nu. . El lucreaza cu el insusi. dar si orice te deranjeaza in exterior este deoarece ai in tine acel aspect. EGOURILE ca ultim inamic al omului.. si un concurent venise afirmand ca poseda o masina superioara: I-am zis: 'Mai intai trebuie sa inlaturi orice teama.. aceasta pierde orice putere daunatoare.nimeni nu poate percepe ceea ce el insusi nu este ! De aceea nici maestrul nu are cum sa "apara" (sa fie vazut) pana ce discipolul nu este pregatit. Foarte clar descris in "Viata Impersonala" acest proces necesar. deoarece aceasta planeta este pe cale de a primi initierea an Iubire.. Pana atunci.vedeti procedeul CORECT???. tu la randu-ti va trebui sa te gasesti la acelasi nivel vibrational. invata sa trimita fiecaruia binecuvantari si ganduri bune si. Si am adaugat: 'Nu intretineti nici macar o singura idee critica despre acest om! Binecuvantati-l in fiecare zi. BUNAVOINTA fata de Oameni!'. Sa ne amintim de mesajul lui Iisus: 'Pace pe pamant. El vindea masini. de catre cel care trebuie s-o vanda.sau "Iubirea este cea mai buna protectie" Cineva veni sa-mi ceara sa-l tratez pentru reusita in afaceri.desigur si aici ne este pomenita PERSONALITATEA. dupa cum a afirmat Hristos.. Ca sa fie si mai limpede: este acelasi fenomen de rezonanta. doar increderea ta o poti acorda sau nu. Ca sa fii sigur ca eu SUNT MAESTRU. Singurii dusmani ai omului se afla in el ansusi.oare? De aceea si zice in aliniatul urmator ca dusmanii sunt in interior: ai dus liftul la acea vibratie si obligatoriu se regasesc in tine. alegerea e a ta.... in constiinta ta. si fiti gata sa vindeti 24 ... Dar si daca nu ma vezi maestru. atunci cand binecuvanteaza o fiinta.. 'Dusmanii omului sunt cei din sinea lui'. OMul Iluminat se straduie sa se perfectioneze ajutandu-si aproapele. de existenta a "liftului constientei tale" la palierul vibrational al fenomenului respectiv. banuieste ori ca tu inca nu esti. Adica: masina care trebuie va fi vanduta celui care are nevoie de ea.' . PERSONALITATEA ESTE UN ULTIM INAMIC PE CARE TREBUIE SAL DEPASIM.'. ceea ce este si mai minunat.. sa crezi ca Dumnezeu iti protejeaza interesele si ca ideea Divina poate veni chiar din aceasta situatie. ca sa ma poti vedea...INTERIORULUI.

Adam si Eva au mancat fructul lui Maya.. DACA este aliniat!!. caci El stia ca in realitate nu exista rau. el imi povesti ca rezultatul a fost remarcabil: masina concurentului refuza sa functioneze si el o vandu pe a sa fara nici o dificultate.masina voastra. Dupa o veche legenda. Cu alte cuvinte... Iisus Hristos a spus: 'Nu rezistati raului'. PRIN URMARE...ca nimic altceva! BUNAVOINTA PRODUCE O AURA DE PROTECTIE IN JURUL CELUI CARE O CULTIVA si 'o intreaga armata ridicata ampotriva lui va fi fara efect'.. daca aceasta este ideea Divina. Raul iese din imaginatia iluzorie a omului. fara teama.' . NU MAI AVEM DUSMANI IN EXTERIOR! 'Pacea domneste pe pamant pentru cel care trimite oamenilor ganduri de BUNAVOINTA. maya-i..sau NONREZISTENTEI. Astfel iluzia apare ca fiind foarte reala.tocmai deoarece El stia ca iubirea va protejeaza infailibil.. Se duse deci sa-si vada clientul.. cum se mai regseste 'Nu rezistati raului! NU VA LASATI IMPRESIONATI DE RAU. care astfel invadeaza campul constiintei care TU ESTI. IUBIREA SI BUNAVOINTA II DISTRUG PE DUSMANII CARE SUNT IN NOI INISINE SI.altfel spus.adica din situarea constientei la nivelul vibrator al iluziei. fara rezistenta. bincuvantandu-si concurentul. CI INVINGETI RAUL PRIN BINE !' Nimic an lume nu poate sa se opuna unei persoane care este absolut nerezistenta! Chinezii spun ca apa este elementul cel mai puternic pentru ca este perfect nerezistenta. FACETI BINE celor care va urasc si RUGATI-VA pentru cei care va maltrateaza si care va persecuta' . singura "lume reala". adica din credinta in doua puteri: Binele si raul.Legea nerezistentei CAPITOLUL IV LEGEA NEREZISTENTEI. Mai tarziu. BINECUVINTATI pe cei care va blestema.. arborele iluziei si au distins 25 . 'Iar Eu va spun voua: IUBITI-va dusmanii. prin urmare nu este motiv sa-i rezisti....' Capitolul IV .. Apa poate sa erodeze stanca si sa mature totul in calea ei.

moarte.. RAUL ESTE O LEGE FALSA PE CARE OMUL A ELABORAT-O din cauza unui psihism sau a adormirii sufletului. cand el este atat de mic. care pedepseste. IN BINE SAU IN RAU.INTOTDEAUNA! Toate bolile copilului sunt ca urmare a neintelegerilor si fricilor induse de catre cei apropiati. executa credintele sale. bogatasul. Prin urmare. deoarece copiii sunt sensibili si receptivi la gandurile celor care-i inconjoara si ca deseori ei exteriorizeaza temerile parintilor sai. dar cu putere.. saracul. abundenta. propriile sale iluzii. CORPUL SAU SI FAPTELE SALE REPREZINTA CEEA CE EL SI-A IMAGINAT. nevoi. starea voastra de bine o va demonstra. aducandu-i-le in experienta.mai exact. ESTE REPRODUS DE ACEST FIDEL SERVITOR. De pilda... Dar inzestrat cu putere creatoare.. omul isi aduce in experienta si traieste ca reale. Eu le raspund ca aceasta este posibil. ceea ce inseamna ca omul a fost hipnotizat de credinta in pacat... care este Dumnezeu. etc. durere" apar ca si cand ele ar exista. ci doar nepriceperea voastra de a folosi constient uneltele Creatiei. cu "parintitul" lui ! Am auzit intr-o zi un metafizician afirmand: 'DACA NU VA DIRIJATI SINGURI 26 . necaz.. parinti. nu este cineva acolo sus. prin suferintele pe care i le induceti o va demonstra. Am vazut antr-un capitol precedent ca SUFLETUL ESTE SUBCONSTIENTUL si ca TOT CEEA CE OMUL RESIMTE PROFUND. si astfel. experienta din vietile voastre o va demonstra din plin si fara putere de tagada.. educatori.unealta fara discernamant... bolnavul si-a imaginat boala.. Cata vreme nu veti deveni creatori pe deplin constienti... bunici.ca atare. faptele sale si corpul sau au luat forma iluziilor sale. Nimic nu se poate prevala de la aceasta regula! Oamenii ma antreaba: 'Cum poate un copil sa atraga boala. boala. prosperitatea de asemeni. . Vezi si Lipton. saracia. ancat nici macar nu stie ce anseamna aceasta?'. Corpul vostru. de gandirea carnala.va rog sa observati "hipnoza" in virtutea careia "griji.astfel doua puteri in loc de una singura.

starea de neliniste face ca vibratiile sistemului care TU ESTI sa baleieze multe nivele pe care multe fenomene se gasesc... si dau fiecaruia aceeasi denumire. Acum eu nu mai botez copii.. ALTCINEVA O VA FACE PENTRU VOI!'.sa aiba sau sa nu poata avea loc ! Rezistenta este Infernul. ei chiar stiu cum functioneaza Creatia si . si o fac foarte profesional.. dand senzatia de stress. CEL CARE SE PROIECTEAZA SI SE STABILESTE IN ADEVAR.. exact definitia in Lege a Iubirii! Este vorba aici de LEGEA TRANSMUTATIEI care se bazeaza pe nerezistenta.... Aceasta i-a raspuns prompt: 'Nu inca!'.SUBCONSTIENTUL.. deoarece ea al aseaza pe om antr-o stare de neliniste."neutralitatea totala" ar reprezenta de fapt.. il botez Succes an numele Tatalui.desigur. El imi spuse: 'A fost o vreme cand botezam copiii si... de exemplu.reamintesc: doar acordarea sau neacordarea la frecventa acelui fenomen. In cazul unui esec. al Fiului si al Sfantului Duh!'. prin vehicularea intre persoane a acestui nivel de infrmatie.este dezastuos obiceiul de a te alarma la orice semnal de pe corpul fizic. Incepe o furtuna infoenergetica si atentia este dusa exact la nivelul vibrator al fenomenului/boala suspectat de a se fi produs.de fapt "programa" aceasta boala in experienta copilului .. face ca acea experienta -indiferent din ce domeniu ar fi ea. Totusi.. ceea ce nu era de dorit nici pentru ea.. pregatind astfel.. bolile si dezastrele. a cartilor de "specialitate". temandu-se incontinuu si pandind simptomele.. CEL CARE ARE DOAR GINDURI POZITIVE FATA DE CEILALTI SI CARE NU SE TEME.. ceea ce insemna ca ea anticipa . Prin cuvantul 27 . Ca atare totul se acordeaza pe frecventa bolii respective si nu se intelege ca in acest fel o suspiciune devine adevar experiential ! Una dintre prietenele mele. prin consultarea internetului. Acestea iti invadeaza viata. o intreba pe o mama daca fetita ei a avut rujeola. nici pentru copilul ei.nu in interesul vostru o fac ! Mamele atrag an mod inconstient asupra copiilor. ACELA NU POATE FI ATINS SAU INFLUENTAT DE GINDURILE NEGATIVE ALE ALTOR PERSOANE. TRIMITIND DOAR GINDURI BUNE. le dadeam numeroase nume. ci evenimente. NU POATE PRIMI DECIT GINDURI BUNE. bineanteles. Un metafizician mi-a dat intr-o zi o minunata reteta pentru a-mi asigura toate reusitele din Jocul vietii: neutralitatea totala..

28 . Putin dupa aceea. de limitare. de unde sa il achizitionezi. ELE SE VOR TRANSFORMA IN BINECUVINTARI. si ea capta gandurile sale mediocre. sau oricare altul ti-l doresti. 'BINECUVINTATI PE DUSMANUL VOSTRU SI II VETI LUA SAGETILE'. Un simplu si minunat joc al frecventelor. ea stia ca. Se grabi atunci sa binecuvanteze pe acel om. daca el nu se afla la etajul/palierul/vibratia unde tu te incapatanezi sa-l cauti? Toata creatia este un fenomen vibrator. ca 'rezista'.. acest om este aici pentru binele si pentru prosperitatea mea' (adica exact contrariul a ceea ce parea sa fie !). Ea afirma: 'deoarece nu exista decat o singura putere. Daca vrei sa asculti manele iti e util sa te acordezi cu radioreceptorul care esti pe frecventa unde se emit manele. adica etajele care contin acest "minunat" ingredient! Acolo nu veti gasi absolut nimic care sa va faca fericiti ci dimpotriva! Asta e dorinta voastra? Intr-o zi. ii dadu o suma mare de bani. si numi situatia 'Succes!'. Trebuie sa afirmati: 'Orice om este o veriga de aur in lantul binelui meu !'. el pleca intr-un oras indepartat si disparu lin din viata ei. data prin el insusi. ea isi dadu brusc seama. Totusi.sau. trebuia sa aiba sentimentul de a fi primit deja. de a servi planul Divin privind viata ta. nu se gasesc pe frecventele dominate de frica. si prin intermediul acelui om. Dumnezeu. era fara incetare obligata sa intalneasca in afaceri un om a carui prezenta ii provoca sentimentul de saracie. pentru un serviciu facut. sa se si manifeste. In nici un caz nu le vei putea asculta daca te duci pe o frecventa care emite doar muzica culta! Mi se pare atat de logic/matematic. ea intalni o persoana care. Cat despre acel om. Ea sfarsi prin a avea aversiune fata de el si al considera cauza esecurilor ei. pentru a face demonstratia resurselor ei Divine. El vorbea de saracie. asteptand ocazia. caci orice om este o manifestare a lui Dumnezeu.. Altfel. Sentimentul opulentei trebuie sa preceada manifestarea.adica TU ESTI CEL CARE. CONSTIENT. trebuie sa iti duci liftul. distingand doua puteri in loc de Una singura. incat chiar nu vad cum cineva nu ar putea intelege! Inchipuiti-va ca nimic din cele cu gust "bun" experiential. la niveleul vibrational la care fenomenul opulentei.. acest om transforma in succes toate esecurile sale ! Doriti un alt exemplu? O doamna care avea nevoie de bani si care cunostea legea spirituala a opulentei.

Rezistam la toate celelalte comunicari care ar fi putut sa-mi parvina si nu telefonam nici eu. Numai prin intelegere spirituala omul poate sa inteleaga nerezistenta... de teama de a nu o pierde pe cea pe care o asteptam. botezand-o 'Succes' si afirmand: 'Nu pot pierde nici o comunicare care-mi apartine prin drept Divin! Sunt 29 . trimiteti ganduri de dragoste si de bunavointa fiecaruia dintre componentii ei.. teama mea.. Zi-i Dumnezeu. eu asteptam cu nerabdare o comunicare telefonica foarte importanta. Intelegandu-mi eroarea. Iata un alt exemplu: Intr-o zi. nu este preocuparea ta perceptia lui si tu nu i te opui. De aceea Predarea este singura atitudine pe deplin corecta. Din acest sens de rotatie opus Creatiei. nimeni nu va putea sa va calce in picioare!'. altfel intelegi BINE ca oricum nu este treaba ta ce e cu cel ce pare sa fie opusul tau. aceasta comunicare va veni la momentul potrivit'. adica renuntarea la a te irosi prin opunere acestui imens vartej energetic. SI ASTFEL NIMENI NU VA MAI PUTEA SA VA FACA VREUN RAU.Aceasta lege este tot atat de adevarata pentru natiuni ca si pentru persoane. A fost creata de Intreg. Mintea liniara a inventat miscarea inversa. Este si motivul pentru care mintea limitata si egotica este considerata Ingerul Cazut. evident ca nu are de pierdut decat individualitatea adormita. in ansamblul ei.adica sa ma ocup singura de actiune. este sustinuta de el si totusi incearca mereu sa i se opuna. In loc sa declar: 'Ideile Divine nu intra niciodata in conflict. daca asta te satisface mai mult. am binecuvantat imediat situatia. eu am inceput sa dirijez singura operatiunea . au avut ca rezultat o eclipsa totala a telefonului. si chiar si curentul era intrerupt. Nelinistea mea.. Totul. BINECUVINTATI o natiune. Elevii mei imi spun deseori: 'Nu vrem sa fim presuri!' Eu le raspund: 'Cand va veti servi cu intelepciune de nerezistenta. care ne-a creat si ne contine. adica de la dreapta spre stanga. Timp de o ora telefonul nu suna si atunci mi-am dat seama ca nu era in priza. care sa fie implicat in PERCEPTIA de a fi pres.este necesar ca sa existe un Ego.adica iar protectia infailibila data de STAREA DE IUBIRE ! Mai adaug ceva: Miscarea universului/Creatiei in ansamblul ei este levogira. lasand aceasta in grija Inteligentei Infinite. cand de fapt ea apartine lui Dumnezeu ('lupta este a Celui Divin !') si ramaneam ancordata si ingrijorata. nutrindu-ne cu energia lui. care isi lasa energiile sa ii fie irosite de minte. este doar un joc al perceptiilor. in iluzia atat de frumoasa si perfecta incat pare realitate. dextrogira. in inconstienta. care se opune firescului creatiei in ansamblul ei.

Spuneam acest lucru deunazi unei prietene. tot aia este! Pe masura ce constienta creste. si nu prin Lege!'.. deci mutati "liftul constientei voastre" in alte benzi de frecventa/fenomenologie.. nu-mi iubeam mama care avea mult spirit critic si era autoritara..mai larg privit. caci sotul meu este exact ca ea. si de comunicarea pe care o asteptam. eu primeam o comunicare foarte importanta. orice. daca ceva. si m-am regasit an aceeasi situatie!'.. dar negustorul isi parasi clientii si facu el insusi reclamatia la deranjamente. liftul meu trece prin dreptul fenomen/etaj/vibratie corespunzand restaurantului. Fii prompt in acord cu adversarul tau! Ceea ce inseamna:'Considera ca situatia este buna. nu mai am nevoie de aceasta experienta". ca sa scap. pe care o si puteti intari verbal.'. . Cand nimic nu-si 30 . pe calea ta. Ea intra intr-o bacanie plina de lume. Telefonul meu fu restabilit si.. cel mult tu. o ora dupa aceea. prietena alerga la cel mai apropiat telefon pentru a cere centralei telefonice sa restabileasca curentul... ACEASTA SE VA MENTINE. este menit sa existe. urmata. doua minute mai tarziu. care imi raspunse: 'Cat este de adevarat!'.condusa prin Har. ceva de genul "am inteles. (Dupa un dicton englez). apoi chiar asa este. aici nu e nimic nici de castigat nici de pierdut.. 'Nimic nu ma emotioneaza' este o afirmatie excelenta./ Eram nefericita acasa. atunci nimic nu o poate indeparta...sau nu rezonez cu manelele. cam asa: Da.eu as explica asta conform exemplului anterior.deoarece ea face parte din "temele lui" si deci nu are cum le ocoli. doar ca mie nu imi este foame. deci slow down cu patimile in orice. Doar prin constientizare are loc o confirmare. ATITA TIMP CIT UN OM REZISTA UNEI SITUATII. mam maritat .apoi luati ferm atentia de la ea. opunandu-i initiativele personalitatii tale. conform planului divin.dar m-am casatorit tot cu mama mea. nu fi tulburat si ea o sa dispara de la sine.. aceasta il va urmari. tot mai des apare intrebarea: si la ce mi-ar folosi aceasta experienta"? si atunci emotia in fata virtualitatii de a experimenta dispare de la sine. Ca atare nu am de ce sa am o emotie/traire in aceasta realitate vibrationala... Daca el fuge de ea. decat o experienta. O situatie discordanta provine dintr-o stare discordanta a celui care o suporta. Vapoarele noastre se intorc pe o mare calma.

. doar percepi un adevar ca minciuna. Deci.aparent amuzant. ca sa se schimbe sotul sau fratele meu!'. Ea mi-a raspuns: 'Cu atat mai rau. nu pot sa ma abtin. Pe ea doar acolo o poti gasi. acesta stare dispare pentru totdeauna din viata noastra. daca ea minte.. ea ma anunta: 'M-am vindecat de spus minciuni!' 'Ce te-a vindecat?'. Eu am avertizat-o ca aceasta metoda o va duce la esecuri si ca. deci vindeca minciuna din tine si oricum ea nu va mai exista in experienta ta. te gaseai ACOLO. admite ca si tu ai acest obicei. am intrebat-o. ea vorbea la telefon cu un barbat de care era foarte indragostita. ziua mantuirii!'. 31 . ca la market. in acea frecventa! Daca dimpotriva. am sa pronunt cuvantul pentru ca sa va schimbati dumneavoastra! Atunci cand va veti schimba. Una dintre elevele mele avea obiceiul sa minta. pe un raft DEDICAT. 'Am locuit cu o doamna care mintea mai mult decat mine!' a fost raspunsul ei. daca crezi ca ai fost mintit. va fi si ea mintita. VIATA ESTE O OGLINDA. sotul si fratele se vor schimba si ei!'. e un proces de constientizare bazat pe intrebari de genul "la ce bun asta?" Sunt rugata adeseori: 'Pronuntati cuvantul. Ne vindecam adeseori de defectele noastre cand le intilnim la altii.. pentru ca tu minti. .'. Iisus Hristos a spus: 'ACUM este ziua propice. stiu ca ma minte!'. A trai in trecut este nefast si. in acelasi timp. ca si frecventa. de fapt e doar logic: minciunii constiente/inconstiente ii este alocata o banda clara de manifestare. Ea se antoarse spre mine si imi spuse: 'Nu-l cred. este o violare a legii spirituale. poate fi perceput si ca dramatic dar. cineva trebuie sa te minta! Si sa fii convinsa ca va fi tocmai acela de la care vei dori doar Adevarul!'. SI NOI VEDEM IN CELALALT PROPRIA NOASTRA REFLECTARE.. Eu raspund: 'Nu.exact ce spuneam mai sus. Eu i-am raspuns: 'Ei bine. Trebuie deci sa lucram cu noi insine!. Intr-o zi. Putin dupa aceea. este TOT DEOARECE TU TE AFLI IN ACEA FRECVENTA.mai face ecou in sinea noastra.

nu e nimic de invatat deoarece totul e inedit. Aici voi cauta sa introduc un document. ACUM-ul oricum a fost IROSIT.Foarte DE RETINUT acest pasaj. sau pentru reverii despre un virtual viitor care nu poate fi prevazut.. cateva zile inainte de Craciun. ea primi un dar foarte generos. o doamna mi se plangea ca nu are bani pentru a cumpara cadouri de Craciun. 'si cadourile vor veni de la sine sa se aseze in ambalaj!' .. SI SA TRAIESTI DIN PLIN PREZENTUL. si este foarte bun. pentru a invata ceva (fals. cersind mila si veti trai doar in trecut!'. deoarece ratiunea o sfatuia: 'Pastreaza-ti banii. Prietena mea facu asa cum spusese si. doar ca as vrea sa il traduc. util zice mintea. nu poti sa stii cand vei primi altii!'. Cumpararea hartiei si a snurului a impresionat subconstientul si a deschis calea pentru manifestarea banilor.Sotia lui Loth a fost preschimbata in statuie de sare pentru ca a intors capul. 'Voi cumpara hartie frumoasa de ambalat si snur argintiu. i-am spus. motiv pentru care el pare a nu putea fi experimentat in vietile voastre.iarasi o indicatie afirmata de toti: fenomenul VIATA are posibilitatea de a fi experimentat doar in momentul viu. De data aceasta. si el si numai el era viata vie. nu veti face o demonstratie pecuniara. deoarece o infinitate de parametrii sunt in miscare continua. Prietena 32 . In spatele filmului The Secret astfel de "secrete" stau ascunse. 'Traiti din plin momentul prezent si pregatiti-va sa oferiti cadouri de Craciun! PREGATITI-VA SA PRIMITI BANII SI EI VOR SOSI!' 'Stiu ce am de facut!'. in completarea filmului.'Anul trecut a fost altfel: aveam multi bani si am oferit cadouri frumoase. mi-a raspuns ea. in ACUM. pentru a face pachete pentru cadouri. atata timp cat va veti plange. TRECUTUL SI VIITORUL ITI FURA TIMPUL. am exclamat eu. MAI BINE SA BINECUVINTEZI TRECUTUL SI SA-L UITI. elaborat de doi englezi.' 'Niciodata. dar acum nu mai am decat cativa bani.' 'Asa sa faci!'. .. SA BINECUVINTEZI VIITORUL CU CERTITUDINEA CA-TI VA ADUCE BUCURII FARA DE SFIRSIT. chiar daca sau tocmai deoarece mintea limitata nu il valideaza. De pilda. trebuia sa dea dovada de curaj si credinta in Dumnezeu. nimic repetabil). Daca il irosesti ori cu amintirea despre trecut. Vorbeste despre trei motive pentru care el nu se valideaza usor in experienta..

intuitia nu se gaseste decat in banda de frecventa a starii si nu a atentiei mintii liniare/limitate. de obicei este un mod scurt de a face divinatie. Este necesar sa incepi ziua cu cuvinte adevarate. azi! Azi este o zi plina de realizari.mea a avut si timpul necesar pana la Craciun sa cumpere cadourile..atentia in minte are o anumita banda de frecventa. De exemplu: 'Faca-se voia Ta.si totusi. Catre pranz... Totusi. .. 'Traieste din plin aceasta zi!' iata salutul Aurorei. Eu o consider valida. acest gen de "deschis cartea". De cum va treziti. pe care mi-o dorisem intr-un anumit scop... Spiritul Infinit se manifesta de LA SINE. azi? Ingerul cazut?. eu multumesc pentru aceasta zi perfecta! Miracolele se succed si nu se mai opresc!'. Mi s-a parut a fi mesajul zilei si l-am repetat mereu. adeseori o afirmatie trebuie sa fie 33 . Abia astfel experienta se deformeaza.da.. pana ce alte relationari nu sunt inca accesibile. Intr-un capitol urmator voi indica afirmatiile care mi-au adus rezultate minunate.ca sa si glumesc putin: cine ar trebui sa ii permita Lui sa I se faca Voia. nu ma lasa sa scap vreo ocazie favorabila!' si ceva de mare importanta imi fu revelat in aceeasi seara.as adauga ca aceasta afirmatie este ea insasi incomplet de constienta. repetam incontinuu (in tacere): 'Spirit Infinit.adica in STARE DE ATENTIE. nelasand sa-i scape nici o ocazie.adica a scurtcircuita mintea limitata si a culege o indicatie de la Sinele Superior. cu singura conditie ca mintea limitata sa nu interfereze cu frecventele ei perturbatoare. o suma importanta de bani. Intr-o zi. .. cam asa se intampla! Faceti-va din aceasta o obisnuinta si veti vedea minunile aparand in viata voastra... nu atent in minte!!! sa prinda mereu intuitiile sale. . Omul trebuie sa fie spiritual in alerta. faceti o afirmatie!. nu trebuie sa ne servim de o afirmatie decat atunci cand ea ne satisface pe deplin constiinta si cand ni se pare cu adevarat convingatoare... Intr-o zi. am deschis o carte si am citit: 'Priveste cu incantare ceea ce se afla in fata ta!'. A trai in momentul prezent este esential.. joasa desigur in raport cu starea de ATENTIE.. imi parveni..

Aceasta este o afirmatie foarte puternica.' Am dat primele doua versuri uneia dintre studentele mele si ea le-a adaugat pe celelalte doua. De ce? Deoarece ai tot fost mintit si ca atare a fost introdusa fortat in subconstient conditionarea rasplatei dupa munca depusa! Cea mai frecventa 34 . Varsta de aur va straluci pentru el si fiecare dintre dorintele sale va fi indeplinita! . ea facu o afacere dintre cele mai stralucite... doar ca NU CREZI CA AI ACEST DREPT DIVIN.ca atare inconstient subconstientul va limita. Acum ea adauga: 'Eu lucrez cat mai bine si sunt foarte bine platita.. deoarece TU NU CREZI CA MERITI aceasta manifestare imbelsugata. pe care el insusi si le-a format in constiinta. deoarece trebuie sa existe intotdeauna o plata pentru un lucru perfect si. accesul tau la ceea ce iti revine prin drept divin.' ABUNDENTA ESTE DREPTUL DIVIN AL OMULUI! El are dreptul la mare abundenta!'Hambarele sale trebuie sa fie pline si chiar sa-i prisoseasca' Iata ideea lui Dumnezeu pentru om.. dar nu a fost bine platita.. Si sunt foarte bine platit.. Eu muncesc cit mai bine.modificata pentru a conveni fiecarei persoane in parte. cu toate ca de luni de zile nu mai incheiase nici o tranzactie! Fiecare afirmatie trebuie sa fie alcatuita cu grija si trebuie sa exprime tot ceea ce este necesar.deci preocuparea CONSTIENTA pentru rescrierea subconstientului. de altfel.. si cand acesta va indeparta barierele saraciei. substitui cuvantului 'lucru' pe cel de 'afacere'.. Afirmatia urmatoare a adus reusita multor oameni: 'Eu am mult de lucru. deoarece am cunoscut o persoana care cauta de lucru. Acest lucru mi-a fost dat in mod Divin.. In dupa amiaza aceleiasi zile. ocupandu-se de afaceri.. ea a gasit antr-adevar mult de lucru. pana nu va fi sters definitiv.si aici este o mare problema de subconstient: tu ai dreptul la toata abundenta. Una dintre elevele mele.deoarece fiecare persoana are prescrise alte benzi sau discuri in subconstientul ei. este usor sa faci sa patrunda versurile in subconstient. Eleva mea incepu sa le cante in timp ce se ocupa cu diverse lucruri si in curand afirmatia se transforma in manifestare...

35 . Credinta ca dreptul de a trai trebuie mereu castigat.JOCUL VIETII ESTE UN JOC AL BUMERANGULUI. Cand dai ceva.. cu bucurie si convingere deplina si fireasca incredere in MATEMATICA SI LOGICA CREATIEI. DIMPOTRIVA. daca alegi sa negi acest drept divin pe care il ai. legarea sentimentului de demnitate exact de ceea ce este nedemn. negand prin asta increderea in PERFECTIUNEA CREATIEI. .Legea Karmei si Legea Iertarii CAPITOLUL V. din simplul motiv ca prin asta DOVEDESTI CA NU AI FACUT ACEASTA LECTIE. durere". din ce traiesti?.. cu sensul de bumerang.LEGEA KARMEI SI A IERTARII OMUL NU PRIMESTE DECIT CEEA CE DA. iti faci tie dovada ca esti acordat pe deplin la frecventa de manifestare a acelui fenomen. si nu numai ei. Unii spun ca ESTE CEA MAI BUNA INVESTITIE PE CARE O POT FACE. Este si motivul pentru care evreii chiar au. Crede-ti-ma ca doar voi si ceea ce este inscris in subconstientul vostru fac vietile voastre sa experimenteze nevoia.si ciudata intrebare care imi e pusa. insa. NEINTELEGEREA. Treziti-va. masonicul "ca sa traiesti TREBUIE sa muncesti". cuvintele sale) se va maifesta mai devreme sau mai tarziu cu o precizie uimitoare. aparent legitim pentru mintea limitata este: dar daca nu muncesti. si ea iti va fi data sa o repeti pana te vei satura de iluzia "griji. ca puteti ! Iata LEGEA KARMEI (karma inseamna in limba sanscrita: 'intoarcerea'. Capitolul V . a deformat cumplit perceptiile voastre despre realitatea experientiala.. pe care tot tie ti-o faci.. necaz. Ceea ce un om crede (si manifesta prin actele sale.Nu voi putea aici insista. niciodata abundenta nu va fi in exercitiul tau de viata. pastrat sfant obiceiul zeciuielii. nevoi.. este doar o dovada in plus. ca tema. pe cat de importanta este ideea aceasta. A multumi. cum ca ai inteles cum functioneaza Creatia si desigur astepti doar manifestarea acestui firesc. adica a cedarii DIN CONVINGERE a unei zecimi din tot ce castiga.

care presupun si o responsabilitate si constientza pe masura. care imi vorbea in timpul cinei: 'Ajunge cat ai vorbit. intamplare care ilustreaza aceasta lege: 'Matusa mea m-a ajutat sa ma debarasez de karma mea. Sunt adeseori iritabila cand ma intorc acasa si.. caci orice vei spune. au o importanta deosebita.' Una dintre prietenele mele mi-a povestit ceea ce urmeaza. Vorbeam cu pasiune. actiune-reactiune) este INCEPUTUL… 36 . asa cum ea functioneaza. CU ATIT AVEM O RASPUNDERE MAI MARE ! ! ! Deci cel care cunoaste Legea Spirituala si nu o pune in practica. Se poate spune chiar si cum formuleaza autoarea aici: sufera in mod TERIBIL CONSECCINTE ! CU CIT STIM MAI MULT.. Doar asa urmeaza cicluri cauze/efecte deformate si generatoare de deformari. A doua zi. 'TOT CEEA CE OMUL SEAMANA. veti vedea cate ocazii de a creea raspunsuri deformate ne tot cadorisim.rasplata. cineva ti-o va repeta. VA CULEGE. sufera in mod teribil consecintele! 'Teama de Dumnezeu (de Legea cauza-efect. vreau sa mananc in liniste!'. reactiune). Desigur ASA ESTE cum se spune aici. cand ea ami spuse: 'Ajunge cat ai vorbit. Uneori sunt intrebat ce este aceea o ralatie karmica si cel mai corect raspuns este: aceea care ia nastere din NEINTELEGERE. daca vreti sa intelegeti Creatia. prin urmare Karma sa actioneaza mai prompt decat pentru o persoana care s-ar afla doar in planul mental. .si adevarurile expuse in aceasta parte. Daca prin "relatie" veti intelege totalitatea manifestrailor exterioare. dejunam cu o doamna careia doream sa-i fac o impresie buna. antr-o zi. i-am spus matusii mele. vreau sa mananc in liniste!' Prietena mea a ajuns la un grad inalt de constiinta. raspunsul cu caracter karmic vine mult mai prompt cu cat ai acces la nivele vibratorii mai inalte.

Iisus Hristos a spus: 'Veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va elibera' Astfel noi constatam ca LIBERTATEA (care ne salveaza din conditiile nefericite)PROVINE DIN CUNOASTERE.Nimeni nu te limiteaza in experienta. Dar sa fie clar ca Legea este cea care se razbuna. caci el nu poate fi decat asa cum se vede el insusi si nu poate deveni altceva decat ceea ce se vede el insusi ca devine. Acest paragraf as spune ca se refera la Constiinta de sine. 'Razbunarea este a Mea. sa te oblige sa accepti ceea ce tu refuzi. de fapt nu faci decat sa afirmi indirect ca ai lectii neintelese. si a Mea e rasplata!'. si nu Dumnezeu! Dumnezeu Il vede pe om perfect. Iata ideea perfecta despre om. Noi vedem mai intai succesul sau esecul. din simplul motiv ca noi nu am venit sa ne constatm vietile ci sa le creem constient. decat proria ta viziune. Daca tu traiesti impresii despre tine si nu ceea ce tu esti IN ADEVAR. respectiv DIN CUNOASTEREA LEGILOR SPIRITUALE. bucuria sau durerea inainte de a aparea ca scene create de imaginatia noastra. Facand abstractie de ADEVARATA TA IDENTITATE. iluzia ca tu te percepi si inca CORECT.. mai grav chiar. din maretia cu care ai fost inzestrat. cum este inregistrata in Intelegerea Divina. la sotia care 'vede' reusita sotului sau. 'creat dupa imaginea (imaginatia) Sa' si dotat cu 'puterea stapanirii de sine'.' Daca noi Intelegem ca cuvantul 'DUMNEZEU' inseamna 'LEGE DIVINA'. deci nici macar compasiunea nu se justifica.intelepciunii. spune Dumnezeu (Legea).. si nici nu ar fi corect cred ca cineva sa pluseze. multe pasaje din Biblie ni se vor clarifica. 37 .. Noi am observat aceasta la mama care isi imagineaza boala copilului ei. asteptand ca omul so recunoasca. atunci legic vei experimenta din intregul tau potential exact cat iti permiti tu singur sa te vezi a fi..

. Cu exceptia CELEI EXPLICATE AICI. Dupa catva timp. oricare alta este simpla “erezie” a mintii. Sotul tau. neintegrand-o in vietile noastre. nici primul 38 . Ascultarea precede comanda si LEGEA DIVINA ASCULTA DE CEL CARE O RESPECTA.AICI ma simt dator sa atentionez ca termenul “libertate”. dar am dori sau avem asteptari ca ea sa functioneze benefic in viata noastra. 'Dorinta ta era atat de puternica. apoi nu o luam in seama. ca si oricare altul. dorea sa posede o casa apartinand unor cunostinte si deseori isi construia imagini mentale in care se vedea locuind in aceasta casa. si aceasta casa a fost pentru tine 'un cal troian'. Cativa ani mai tarziu. invatand sa cunoasca Legea spirituala. dar ai platit datoria Karmica. a murit la scurt timp dupa aceea. Totusi. Legea electricitatii trebuie sa fie cunoscuta inainte de a servi omului. cunoaste o infinitate de definiri posibile. noi neacceptandu-o de fapt.. Daca este folosita cu ignoranta. incat a maturat totul. ea ma intreba: 'Crezi ca am contribuit la moartea acelui om?' 'Da'. La fel si cu Legea spirituala! Cel mai frecvent noi insa AFLAM LEGEA. pe care il iubeai atat de tandru. Rezultatul va fi INTOTDEAUNA ca vom suferi in continuare exact ce rezulta din pasajul acesta. i-am raspuns. proprietarul muri si ea intra in posesia acelei case. ea devine inamicul lui mortal. O doamna cu o vointa puternica.

da-mi casa care mi se cuvine. care dorea atat de mult acea casa. si care este a mea prin drept Divin!' Alegerea Divina i-ar fi dat satisfactie perfecta si ar fi adus fiecaruia binele lui. daca ar fi fost ancorati in Adevar. dar trebuie ca ea sa fie canalizata in mod convenabil. OMUL NU TREBUIE SA CEARA NICIODATA ALTCEVA DECIT CEEA CE II APARTINE PRIN DREPT DIVIN ! ! ! Dar sa revenim la exemplul nostru: daca doamna respectiva ar fi repetat mental: 'Daca aceasta 39 . in caz contrar instalandu-se haosul. Modelul Divin este singurul cu care se poate lucra pe deplin sigur. ar fi trebuit sa spuna: 'Spirit Infinit. dar ei erau amandoi sub incidenta legii Karmice (fiind ignoranti). Dorinta este o forta formidabila. nici sotul ei n-ar fi putut sa fie afectati de gandurile acestei persoane. Aceasta doamna. tot atat de minunata ca aceasta. Reia pe drept cuvant aceasta explicatie si aici: alinierea cu planul Divin este conditie a constientei noastre.propietar al acestei case.

o doamna a venit sa ma vada. dar daca nu-mi apartine. pomenita succint si in filmul “the Secret”. aparent se intra in conflict cu fizica quantica. echivalentul ei!'. da doar gustul experientei. deci in mod armonios (daca acea casa era pentru ea alegerea Divina) casa i-ar fi revenit sau ar fi primit o alta casa. caci fiica sa decisese sa faca o calatorie foarte hazardata. Deci. totusi. Era plina de temeri. Aici.Spun aparent deoarece unui anumit nivel de constienta e necesar sa ii corespunda si un nivel de ATENTIE la oportunitatea si armonia creeri acelei manifestari in experienta. eu nu pot s-o pierd. permitand astfel Spiritului Infinit sa actioneze prin intermediul lui. “the secret”. echivalentul celei dorite. si nu a ta !'.. Omul a primit acest ordin precis: 'faca-Se Voia Mea. intr-o mare neliniste. el obtine intotdeauna exact ce-si doreste. Este asa numita “aliniere”. magia. 'Stai linistit si asteapta cu incredere Eliberarea de la Dumnezeu' (Legea).casa pe care o doresc este a mea. Ea oricum este iluzorie. si. lucru curios. A nu se uita ca este. da-mi. Ea imi spuse ca a folosit toate argumentele 40 . prin urmare sortit insuccesului. Doamne. Alta data.. doar un joc. proprietarul ar fi luat poate hotararea sa se mute. ATENTIE : orice lucru caruia ii fortam manifestarea prin vointa personala este intotdeauna 'rau primit'. cand renunta la vointa sa personala. dar macar sa nu strice jocul altei entitati creatoare.

dar daca nu este Divin condusa. fiica ei o anunta: 'Mama. retrageti fixatia mentala. Voi reveni asupra acestei legi in capitolul despre nerezistenta. in plus. Sa invete 'sa stea linistit'. eu multumesc pentru ca ea sa fie chiar de acum inexistenta !'. ego-ul in manifestare. in sfarsit. deoarece omul isi atrage tocmai ceea ce ii provoaca frica. apoi incredintati toate acestea Iubirii Infinite si Intelepciunii. care mereu crede ca el poate si stie. 41 . Dar fiica ei se incapatana si dorea sa plece. si. afirmand fraza Daca aceasta calatorie este inscrisa in Planul Divin. a interzis aceasta calatorie.' Si am adaugat: 'relaxati-va.posibile. Cineva a venit sa-mi spuna ca a primit de la banca o bancnota falsa. credinta. eu am renuntat la calatoria mea'. “A permite sa” este modul in care aceasta este pomenita de catre alti autori. eu o binecuvantez si nu mai rezist. aceasta pare cel mai greu pentru om... Era foarte necajita. Fundamental este vorba despre lipsa de incredere. Dupa cateva zile. si situatia se intoarse in neantul ei originar. nerabdare. teama nu face decat sa atraga aceasta calatorie. Am sa va dau un alt exemplu despre cum RECOLTAM CEEA CE SEMANAM. Eu i-am spus acestei mame: 'Va impuneti vointa personala fiicei si nu aveti acest drept. a enumerat pericolele care erau de infruntat.

' Astfel. HRISTOS din fiecare dintre noi este Renasterea si SALVAREA in orice situatie discordanta.' Crestinismul este fondat pe LEGEA IERTARII. nici macar nu ne amintim ca noi am generat acea manifestare in experienta. noi facem apel la LEGEA IERTARII si multumim pentru ca doamna cu bancnota sa fie sub Har Ceresc si nu sub lovitura Legii Karmei. pentru a-i face o farsa. cand apar rezultatele.'Niciodata. am trimis o moneda falsa unui prieten. se plangea ea. De aceea. prin Lege. i s-a trimis si ei o bancnota falsa. neatenti. Intradevar mult prea adesea ne luam propriile ganduri sau formulari verbale in gluma: rezultatul este ca. eu am spus: 'Spirit Infinit. banca nu-si va recunoaste eroarea !' Eu i-am raspuns: 'Sa analizam situatia si sa cautam ceea ce v-a atras aceasta bancnota. si deci sa nu piarda acesti bani care-i apartin prin drept Divin!' 42 . HRISTOS este Cel Ce ne-a salvat de blestemul Legii Karmice.' Ea s-a gandit o clipa. apoi a exclamat: 'Stiu. Eu i-am spus atunci: 'Vom face apel la LEGEA IERTARII si vom neutraliza aceasta situatie. caci LEGEA CAUZA-EFECT NU STIE DE GLUMA.

Eu i-am spus: 'DACA VREI SA FII BOGATA. credinta sa. o doamna veni sa-mi ceara un tratament pentru prosperitate. Daca doreste bogatii. el trebuie mai intai sa-si constientizeze propria bogatie interioara. ca bancnota vi s-a dat din greseala. Asadar. intr-o forma sau alta. mergeti la banca si spuneti.'Acum. CUNOASTEREA LEGII SPIRITUALE II DA OMULUI PUTEREA SA-SI STEARGA GRESELILE. ORDINEA ESTE prima 43 . TREBUIE SA FII ORDONATA! TOTI CEI CARE POSEDA MARI AVERI SUNT ORDONATI in interior si in plan exterior. Pana ce subconstientul (Fiul) nu este impregnat sau una cu Tatal.' M-a ascultat si. Astfel. i s-au cerut scuze si i s-a schimbat bancnota cu multa curtoazie. Ea se interesa foarte putin de starea ei interioara. aceea se va aduce in manifestare. Omul nu poate forta ambianta exterioara sa fie ceea ce nu este el ansusi! Retineti ca toti au spus asta. am continuat eu. fara teama. care era in mare dezordine. ceea ce este convingerea subconstientului. spre surprinderea ei.

Desigur dezordinea este haotica si nu poate fi consonanta cu armonia.' Imediat. De fapt aici se refera la dizarmonii versus armonia Universala. stiind ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL CEL MAI SIGUR. pe care i-l facu o ruda. curatand covoarele. fara sa gaseasca ceea ce cauta. va saraci!' Iata povestea unui domn. El merse cu sotia in mai multe magazine. facand ordine in sertare. ea incepu sa-si aranjeze prin casa. Ea insasi s-a transformat. sub forma unui dar. care dorea sa cumpere un palton imblanit. asteptand in fiecare clipa PROSPERITATEA. duce inevitabil la pierderi! 'Cel care da fara constrangere. bogatia te va ocoli. si acum isi conduce singura afacerile. si peste putin timp realiza o importanta demonstratie pecuniara. va deveni mai bogat. mutand mobilele. iar cel care economiseste prea mult. a economisi in exces.LEGE CEREASCA. Multi ignora ca a da anseamna a face un plasament si ca a tezauriza. isi supravegheaza tot ceea ce o inconjoara.' Apoi am adaugat: 'Cat timp nu va fi ordine la tine acasa. Toate paltoanele care i se aratau i se pareau 44 .

Paltonul ii daduse o asemenea constiinta a prosperitatii. el nu rationa niciodata.. el ii spuse: 'Daca voi cumpara acest palton. aceeasi suma ii va scapa fara profit sau intr-un mod nefericit! Aici mai este implicata si enorma forta creatoare a bucuriei.si reversul. intreaga America multumeste pentru binefacerile primite si comemoreaza faptele bune ale Parintilor Pilgrim.de calitate inferioara. Avea banii necesari. dar directorul magazinului consimti sa i-l vanda doar cu 500 $. Urmarea fireasca: cateva zile mai tarziu. primii americani. Bucuria sincera de a dobandi acel obiect a fost o mare forta de creatie a experientei sale ulterioare. In sfarsit. O doamna mi-a povestit ca in Ziua faptelor de bine. dar cum acest barbat era foarte intuitiv. dat fiind ca era sfarsit de sezon. (zi de sarbatoare in SUA.000$. dar decisese sa-i economiseasca. un hot patrunse in locuinta ei si fura din birou exact suma prevazuta pentru cina. Dupa aproximativ o luna. incat el si-a atras-o antradevar!Cumpararea acelui palton a insemnat un plasament care i-a atras venituri mai mari! Daca omul nu-si asculta intuitiile care-l imping sa cheltuiasca sau sa daruiasca. Ratiunea il sfatuia: 'Nu-ti poti permite sa-ti cumperi un palton asa de scump!'. in ultima joi din noiembrie. Aceasta sarbatoare este prilejul unei petreceri fericite in familie) ea si-a anuntat familia ca nu va da traditionala cina. Intorcandu-se spre sotia sa. El mai avea 700 $..000 $. i se arata unul care costa l. dar fara entuziasm. voi face apoi mari afaceri!' Ea a fost de acord. inchiderea inimii din 45 . el primi un cec de 10..

frica, strangerea...

Legea Spirituala a prosperitatii sustine intotdeauna pe cel care cheltuieste fara teama, dar cu intelepciune.

De exemplu, una dintre elevele mele facea cumparaturi insotita de nepotul ei. Copilul cerea o jucarie, dar matusa ii raspunse ca nu are bani sa i-o cumpere. Deodata, ea isi dadu seama ca ceda ideii de saracie, in loc sa se lase in seama lui Dumnezeu, providenta sa! Ea cumpara jucaria si, antorcandu-se acasa, ea gasi pe strada exact suma platita pentru jucarie.

RESURSELE NOASTRE SUNT INEPUIZABILE SI INFAILIBILE, ATUNCI CAND INCREDEREA NOASTRA ESTE ABSOLUTA ! ! ! Aici este invocata o lege mai putin cunoscuta, aceea a “totalitatii”, adica a fii absolut in alegerea, decizia si increderea ta.

Dar increderea si credinta trebuie sa preceada demonstratia.

'Faca-Se Voia Ta!'

'Credinta este esenta lucrurilor pe care le speram, evidenta lucrurilor pe care nu le vedem' deoarece credinta mentine viziunea stabila, imaginile adverse se risipesc si 'la timpul

46

potrivit, vom recolta, daca nu ne indoim.'

Iisus Hristos a adus vestea cea buna (Evanghelia) care ne invata ca exista O LEGE MAI PUTERNICA DECIT KARMA. ESTE LEGEA HARULUI CERESC, A GRATIEI DIVINE, A IERTARII. Doar ACEASTA LEGE IL ELIBEREAZA PE OM de legea cauza-efect - legea consecintelor! Insist si eu pentru intelegerea corecta: ambele sunt Legi Adevarate ale Creatiei si deci ambele functioneaza. Cea a Karmei este cea sub care ne situeaza egoul infatuat, care crede ca el stie si poate. Lipsit insa de clarviziune, el creeaza un ciclu cauza/efect nedorit ca gust al experientei. Totodata el ne separa de legea Gratiei, sub care daca am alege sa ne situam constient, am beneficia de tot ceea ce, in Planul Divin, ne este rezervat.

'Prin Har Ceresc, si nu prin legea karmei ne vom mantui!'

Ni se spune ca vom recolta ceea ce am semanat; dar darurile lui Dumnezeu se revarsa neancetat asupra noastra. 'Tot ceea ce poseda Imparatia, ai apartine OM-ului.' Aceasta stare de beatitudine continua il asteapta pe acel OM care a depasit intelegerea si gandirea muritorului de rand. ...respectiv inconstienta. Tribulatiile exista in(ne)intelegerea omului obisnuit, dar Iisus Hristos a spus: 'Fiti curajosi, Eu am invins lumea (lumescul)!'

Gandirea materialista/carnala/lumeasca este a ignorantei, adica a pacatului, a bolii si a 47

mortii. Iisus a inteles irealitatea lor absoluta si a afirmat ca boala si durerea vor trece; si chiar si moartea, ultimul inamic, va fi anvins! “griji, nevoi, necaz, durere” as spune ca corespunde unui manunchi de frecvente din Creatie, pe care puteti foarte lesne sa le evitati in mod constient, lundu-va in mod ATENT atentia de la ele. Asa cum la piata nu veti cumpara decat ceea ce voi alegeti sa aveti in sacosa, fara a va putea trezi cu un produs nedorit, exact la fel puteti ignora din creatie orice alegeti ca nu corespunde intentiei voastre de a experimenta. Treceti pe langa ele, fara a le vedea, exact ca in fata tarabei pe care sta ceva ce nu va doriti. Doar asa veti scapa de boli, lipsuri, suferinte de orice fel. Alta cale chiar NU ESTE. Odata ce o anumita “realitate” a fost creata de cineva,constient sau inconstient, ea exista ca atare, doar ca nu e treaba voastra, daca voi nu alegeti. Renuntati sa va mai tot spuneti ca iata, boala exista la vecinul; e treaba sa ce a ales el sa experimenteze si nu a voastra. Daca o doriti, priviti la ea atent si vi se va transfera automat. Ca nu boala este transmisibila, ci informatia aceea, indiferent ce crede actuala medicina.

Astazi, din punct de vedere stiintific, stim ca moartea ar putea fi invinsa imprimand in subconstient convingerea tineretii eterne si a vietii vesnice.

SUBCONSTIENTUL, ACEASTA PUTERE FARA DIRECTIE, EXECUTA FARA SA

48

Omul nu-si va pierde corpul prin moarte. Lucrand sub directia Supraconstientului (Hristos sau Dumnezeu. ceva mult mai coerent si anume ca prin alimentatie vegana sau bretarianism.DISCUTE/COMENTEZE ORDINELE PE CARE LE PRIMESTE. cum este Valentina si nu numai ea. Aici eu as spune. Corpul eteric exista deja. deoarece Christianismul este fondat pe iertarea pacatelor si 'pe un mormant gol'. ci acesta se va transforma in 'corp eteric'. ca argument. prin meditatie si iubire si prin sex transcedent se obtine o alta frecventa pentru corpul acesta perceput ca fizic. asa cum l-a poetizat Walt Whitman. avand proprietati distincte si binecunoscute unor clarvazatori. Spiritul din om) 'reinvierea' corpului se va indeplini. termanul creind confuzie. Prin aceasta el se rarefiaza. CAPITOLUL VI ARUNCAREA POVERII (Impresionarea subconstientului) 49 . prin sentimente/ganduri inalte. dar nu pana la nivelul pomenit ca eteric.

viata si bucurie. nu stiu exact.nu odata se face referire la Iisus ca ar fi lucrat in a patra dimensiune (Astral). cred ca mijlocul cel mai facil este de 'a arunca povara'. ea nu ar mai avea greutate. . implinire. Daca o masa de stanca ar putea fi transportata destul de departe. In aceasta carte-sau traducere. doar ca o entitate aflata la acel nivel de constienta nu 50 ..Cand omul reuseste sa ajunga la constientizarea puterii sale. Este adevarat ca incepand de la acel nivel manifestarea se formeaza. deasupra planetei. deoarece cunoasterea intelectuala a Adevarului nu da rezultate. ca de pe un film. este asa numita lume a “cliseelor” prin care cea de a treia se proiecteaza.. din propria lor experienta. Adevar deja cunoscut de foarte mult timp si de catre multi cautatori. este legea gravitatiei.' EL depasise vibratia lumii si Se misca in cea de-a patra dimensiune. a puterii procesului sau mental. ce intelegea Iisus Hristos cand spunea: 'Jugul Meu este usor si povara Mea usoara. dorinta lui cea mai mare este sa gaseasca mijlocul cel mai usor si rapid care-i va permite sa impresioneze subconstientul prin ideea de bine. Din pacate nu putini se iluzioneaza ca lucrurile pot sta si altfel.sau a permite sa se intample ! Un metafizician l-a explicat astfel: 'Ceea ce da oricarui lucru sau fiinte greutate in natura. unde totul este doar perfectiune. iata deci. In ceea ce ma priveste.

sau chiar si fara aceasta. caci el este usor.. vazand doar perfectiunea Creatiei in TOT.lucreaza asupra formei.infantil. Iar formularea “zgarie”: a alatura cuvantul lupta -specific inconstientei dureroase. acela care incalca Legea este cel care isi duce povara.Preda supraconstientului suna mai exact.. si ca acesta trebuie intotdeauna sa stea linistit si sa astepte Eliberarea de la Dumnezeu. Numeroase pasaje din Biblie proclama ca lupta ii revine lui Dumnezeu. si ele isi au originea in subconstient. 51 . deoarece o povara este un gand sau o stare adversa. nici macar in astral. ci la nivele mult mai inalte. Aceasta arata ca in Supraconstient (adica Hristos din noi) se da lupta pentru ca omul sa fie eliberat de povara sa.. glumeata.MACAR si ca formulare. toti cei care truditi si care sunteti Impovarati. in Psalmul LV: 'Arunca-ti povara asupra lui Dumnezeu!'.. la fel povara Mea!' Citim de asemeni. EL a spus: 'Veniti la Mine. din simpla intentie. nu?. si Eu va voi odihni!' 'Luati jugul Meu.cuvantului care il desemneaza pe Creator mie chiar imi pare. nu omului. As prefera formularea: se asigura eliberarea de iluzia poverii sale. Deci... voi. .

In subconstient “programele” au fost introduse tot prin intermediul intelectului.Pare aproape imposibil sa-ti dirijezi subconstientul prin constient. a facut aceasta afirmatie: 'Eu arunc povara aceasta asupra lui Hristos care este in mine si merg in intampinarea abundentei!'. deci tot pe acolo trebuies accesate si sterse. 52 . Supraconstientul a inundat subconstientul cu credinta in abundenta si de aici a rezultat o mare prosperitate. Cel mai facil ar fi daca am alege sa ne”predam”. si anume MAREA FILOZOFIE care ar spune ca in galeata micuta a experientei noastre personale nu poate incapea Inteligenta Universala. la care toti am fost obligati sa ne supunem. in timp ce o arunca asupra lui Hristos. Povara sa era teama de saracie si. mai devreme sau. adica prin ratiune. deoarece ratiunea (intelectul) este limitat in conceptiile sale si este invadat de indoieli si de temeri. O persoana care avea nevoie urgenta de bani..mai tarziu. Aceasta este baza intelepciunii. Citim in Sfanta Scriptura: 'Hristos Isi pune in noi speranta de glorie'. ori dispare si se intoarce 'in neantul ei originar'. Atitudinea stiintifica consta deci in a arunca povara asupra Supraconstientului (Hristos din noi) unde ea ori 'devine Lumina'. de catre altii pe neatentia noastra la “receptie”. cu alte cuvinte sa intelegem ceea ce orium va trebui sa intelegem candva..

Ascultati aceasta intamplare: i se oferise un pian uneia dintre elevele mele. Ea declara: 'Arunc povara asupra lui Hristos care este in mine. alteori cu voce tare. dorind sa-si pastreze si pianul cel vechi. dar nu stia unde sa-l puna. Aceste afirmatii trebuie sa fie repetate continuu. adica Supraconstientul. o prietena ii telefona. linistit. si intreaga sa viata fu transformata. acest resentiment o mentinuse in stare de neliniste si ii incatusase sufletul (subconstientul). O simpla dar DEFINITIVA SI IREVOCABILA 53 . iar pianul cel nou urma sa-i fie livrat imediat. care fu astfel mutat exact in momentul sosirii celui nou. Aici parerile sunt impartite. dar cu adanca convingere. Ea era foarte incurcata. plina de Iubire. doar daca se debarasa de cel vechi. ore intregi. inunda subconstientul cu Iubire. Cateva clipe mai tarziu. Ceea ce eu stiu este ca NU ESTE UTILA REPETAREA. Cel Atotputernic. si avansez. Am comparat aceasta cu reincarcarea unui fonograf. pentru a-i cere sa-i inchirieze vechiul pian. cateodata in gand. Am cunoscut o doamna care avea ca povara resentimentul. Trebuie sa ne 'reincarcam' cu cuvantul adevarului. linistita si fericita!'. De multi ani. iar eu inaintez libera!'. Nu era loc pentru el in garsoniera ei. Ea isi dadu seama ca repeta: 'Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine.

Inclusiv cercetarile de ultima ora privind dezinstalarea unor “boli” severe. si avansez liber!'. Timpul nu exista.intelectul. de fericire sau de prosperitate. Cu conditia ca nici o instanta/ego sa nu carteasca in tine asupra deciziei luate. viziunea se transforma si.AFIRMATIE a noului tau adevar este suficienta. iar perioade de gratie cere exact. orice. sa fii “total” in ceea ce afirmi. imaginatia se dezlantuie. Este imposibil sa ai o viziune clara cand te agiti in angoasele intelegerii carnale! Indoielile si frica otravesc sufletul.. cum ar fi declarat cancerul. orice alegere este ACUM. in ACUM. viziunea noastra se lumineaza. se instaleaza/dezinstaleaza DOAR INSTANT. iar mai devreme sau mai tarziu. fie ca este vorba de sanatate. Deci.. Am remarcat ca dupa un anumit timp de la aruncarea poverii. Adica iar. ATENTIE la acest gen de afirmatii: ele pot fi ori din neintelegere ori de tip masonic. Prin repetare constanta (ATENTIE!) a afirmatiei: 'Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine. in acelasi timp apare un sentiment de usurare. Daca asta nu esti capabil e foarte posibil ca prin repetare sa nu obtii decat o si mai mare neincredere in tine. se vindeca DOAR INSTANT. survine si manifestarea binelui. 54 . mintea si corpul. ceea ce provoaca dezastrul si boala.

'Credinta fara fapte este moarta. 'totul pare sa mearga rau' si constiinta este intunecata de o stare de depresie.' Acest lucru m-am straduit sa-l demonstrez in capitolele de mai sus. asta te ajuta sa vezi. intre schimbarea in constienta si momentul manifestarii e firesc sa apara o decalare. chiar daca pare inconjurat de dusmani (penuria si boala). ori atunci cand arunci povara. o credinta activa este intotdeauna esentiala. 55 .DA. si sa multumeasca ca este salvat. este pe masura in-crederii si bucuriei tale creatoare de noi realitati. Aceasta inseamna ca andoielile si temerile ancestrale se trezesc in strafundul subconstientului: trebuie sa le eliminam!Atunci omul trebuie sa faca sa se auda chimvalele(deci BUCURIE). energia cu care tu plantezi in lumea cliseelor si proiectezi de acolo. Altfel spus. Intr-un capitol precedent. in momentul unei demonstratii importante.' Pentru a impresiona subconstientul. am facut aluzie la faptul ca deseori. proportionala cu nivelul de in-credere pe care il ai. asemenea lui Iosif.(adica INCREDERE) Eleva mea ma intreba: 'Cat timp trebuie sa raman in intuneric?' Eu i-am raspuns: 'Pana cand reusesti sa vezi in intuneric. Una dintre elevele mele imi ceru intr-o zi sa-i explic de ce 'obscuritatea este mai intensa in momentul in care urmeaza sa se lumineze'.

o femeie a fost despartita de sotul pe care-l iubea. ea facu dovada de credinta activa. prin urmare. el se intoarse. ea nega aparenta acestei despartiri si afirma: 'Nu exista despartire in Spiritul Divin. dar ea nu renunta si. Din cauza unei neantelegeri. intr-o buna zi. Subconstientul este deseori impresionat de muzica. in nici un fel. Punand zilnic un tacam pentru sotul ei la masa. cum zice autoarea !!! Voi da alt exmplu pentru a dovedi necesitatea acestei credinte.Iisus Hristos a facut dovada de credinta activa cand 'a comandat multimii sa se aseze' inainte de a multumi pentru paine si peste. Deseori putem fi constienti. Invatand sa cunoasca Legile Spirituale.aici prin “fapta” se intelege: nu doar conceptuala ci REALA. caci muzica apartinand celei de-a patra dimensiuni.. imaginea intoarcerii sale. Trecu mai mult de un an. imprimand astfel in subconstient. credinta activa este un pod peste care omul trece pentru a avea acces la Tara Fagaduintei. ea face posibile miracolele si faciliteaza indeplinirea lor! Nu doar deseori ci INTOTDEAUNA. 56 . El refuza orice tentativa de impacare si nu vroia sa intre in legatura cu ea. elibereaza sufletul. eu nu pot fi despartita de Iubire si de cel care-mi apartine prin drept Divin!'.. “activa”. De fapt..

Se cuvine de asemenea ca elevul sa-si aminteasca ca nu trebuie sa dipretuiasca 'ziua micilor evenimente'. in momentul unei demonstratii. Inainte de a ajunge an America. precum si dansul. Starea de bucurie si extazul nu trebuiesc uitate.Una dintre prietenele mele foloseste in fiecare zi fonograful in acest scop. pe masura ce a fost dovedit stiintific ca suneteul si imaginea ne induc stari modificate de constiinta. In mod invariabil. inaintea unei demonstratii. ia semnele drept demonstratia insasi si astfel este dezamagit. Cristof Columb a zarit pasari care tineau in cioc crengute. se manifesta 'semne ale pamantului'. Aceasta o transpune intr-o stare de perfecta armonie si ii elibereaza imaginatia. Ea veni sa ma vada si se planse: 'Am cerut un servicu si nu am primit decat un platou ciobit!' 57 . Tehnici din ce in ce mai utilizate. Subliminalele sunt folosite deja pe scara foarte larga pentru de si re programarea subconstientului. danseaza cand isi face afirmatiile. dau cuvintelor sale o putere maxima. o prietena ii dadu un platou vechi si ciobit. Se intampla la fel. O alta persoana pe care o cunosc. dar elevul se insala adeseori. De exemplu. La putin timp dupa aceea. semn ca pamantul era aproape. o doamna 'a pronuntat cuvantul' pentru un serviciu de masa. Ritmul si armonia muzicii.

dar ea nu avea acest sentiment. ea facu asa si.'Acest platou. Gandurile sale erau mereu fixate pe vesminte frumoase. Daca te consideri bogat. ea cheltuia cateodata bani pentru o palarie. nu veti intra in Imparatia Cerurilor. este 'un semn al pamantului'. sau pentru a face un cadou. 'A FACE CA SI CUM ASA AR FI'. in mod continuu. Fara sa ia in seama sfaturile lor. iti arata ca serviciul tau este pe drum. Ea castiga. Copiii isi imagineaza mereu 'ca si cum asa ar fi'. Ea traia astfel intr-o lume minunata. 'la timpul potrivit vei recolta'. considera-l ca fiind 'pasarile si crengutele'. Ea se casatori curand cu un om bogat si toate aceste lucruri frumoase se materializara. ceea ce ii dadea o stare de incantare. un salariu modest. Nu stiu daca sotul sau era cel din 58 . i-am raspuns eu. dar fara sa-i invidieze pe cei care le aveau. impresioneaza subconstientul. acestia ii recomandau mereu sa fie prudenta si sa faca economii. lucruri frumoase. si numai bogatia i se parea reala. ori. daca crezi ca esti pe drumul reusitei. lucrand pentru prieteni bogati.' Am cunoscut o tanara care era foarte saraca. daca nu veti 'deveni ca ei. nu peste mult timp primi serviciul dorit.

' Repeziti-va spre leu si el va fugi. unii dintre elevii mei ma intreaba: 'Cum putem scapa de frica?' Eu le raspund: 'Infruntind ceea ce va inspaiminta!' 'Leul isi trage ferocitatea din teama voastra. doar ca in rau si nu in bine. dar opulenta trebuia sa se manifeste neaparat in viata sa. nici fericire. Pentru om nu exista nici pace. 59 . atata timp cat nu-si sterge din subconstient orice teama. pe masura fortei sale.Selectia Divina. Teama este o energie rau condusa care trebuie redresata si trasformata in credinta. Iisus Hristos a spus: 'De ce te temi. Adeseori. el va va urmari. materializari pe care nu ti le doresti. daca fugiti. Ea creeaza. omule cu credinta slaba?' 'Totul este posibil pentru cel care crede'.Teama este tot credinta. deoarece ea si-o imaginase deja.

dovedind astfel ca Dumnezeu era pentru el bogatia sa si ca aceasta abundenta era infailibila. subconstientul este atunci impresionat de acest adevar: 'Dumnezeu este in acelasi timp DARUL si DONATORUL. Omul trebuie sa se supravegheze in fiecare clipa pentru a se asigura ca este dirijat de Legile Spirituale si nu de teama. incat trebuie uneori un fel de dinamita. cum 'leul' saraciei disparea cand persoana cheltuia fara teama. In exemplele precedente. daca noi suntem uniti cu Dumnezeu. prin urmare. pentru a sterge aceste idei false din subconstient si aceasta dinamita se prezinta sub forma unei ocazii importante care trebuie invinsa. omul s-a indepartat de mult timp de binele sau si de adevaratele resurse.Am aratat in capitolele precedente. l-am vazut pe om eliberandu-se prin distrugerea fricii. Iata o minunata afirmatie: 'Multumesc lui DUMNEZEU DONATORUL. Multi dintre elevii mei s-au eliberat de necazurile saraciei si sunt acum bogati. noi ne unim cu DARUL. Prin gandurile sale de separare si de penurie. pentru DUMNEZEUDARUL!'. doar pentru ca au scapat de teama de a cheltui. 60 .

caci orice gand ia forma. cu siguranta ca ii veti vedea devenind 'verigi de aur in lantul binelui vostru'. Nu poti sa fii imunizat intradevar. 'Intr-o clipa' se va realiza Eliberarea omului cand acesta isi va da seama ca RAUL ESTE LIPSIT DE PUTERE. ori vor disparea in mod armonios din calea voastra. 'Lumea Miraculosului' se va ivi.altfel spus. In acest caz. Invatati sa ramaneti insensibili la riscurile de contaminare. si. ei sunt doar un produs al imaginatiei false a omului. Lumea materiala (valul ignorantei. microbul care transmite boala este produs in propriul corp uman. astfel va veti imuniza. iluzia ego-ului) se va risipi si cea de-a patra dimensiune. Microbii nu exista in Supraconstient. Bineinteles. Poate ca va temeti de boli.ASTAZI pe cine vrei sa slujesti' : teama sau credinta?! Poate ca teama voastra este provocata de anumite personalitati.. nu-i evitati pe cei de care va este teama! Mergeti spre ei linistiti. ori teama il coboara pe om la nivelul lor.'Alege ACUM. 61 .. adica in Spiritul Divin. de microbi. nu va duceti atentia voastra la ceea ce nu va convine sa experimentati. decat atunci cand vibrezi pe alt plan decat microbii. .

'Eu va dau o noua porunca. caci imaginatia se dezlantuie. si pierde in acest fel. fara sa ceara nimic in schimb. 62 . care deschide omului cea de-a patra dimensiune. 'Lumea Miraculosului'. pe acest pamint este pe cale sa se initieze in Iubire. sa va iubiti unii pe altii!' Ouspensky spune. Iubirea pura.nu vor mai fi nici moarte. ca Iubirea este un fenomen cosmic. caci toate cele vechi sunt deja trecute!' CAPITOLUL VII . aceste temeri devin realitate. tiranic si temator in afectul sau. nu trebuie sa caute sau sa ceara! Din pacate insa.'Si am vazut un Cer nou si un pamant nou . nici necazuri. Ea invaluie obiectul afectiunii Sale. an 'Tertium Organum'. Gelozia este cel mai rau dusman al omului. ADEVARATA IUBIRE ESTE DEZINTERESATA SI LIPSITA DE TEAMA. daca nu sunt neutralizate.Bucuria Sa este bucuria de a darui. inevitabil. nimeni nu are nici cea mai vaga idee despre Adevarata Iubire! Omul este egoist. IUBIREA ESTE DUMNEZEU Care Se manifesta si este CEA MAI PUTERNICA FORTA magnetica DIN UNIVERS.IUBIREA Orice om. vede pe fiinta iubita atrasa de altcineva si. Isi atrage ceea ce-I apartine. lipsita de egoism. nici dureri. ceea ce iubeste.

imi raspunse ea. nu-l condamna. barbatul pe care-l iubea o parasise pentru o alta. Si a adaugat: 'Cum a putut sa ma paraseasca. si am adaugat: 'NU VEI PUTEA NICIODATA SA PRIMESTI CEEA CE NU AI DARUIT ! ! ! OFERA O IUBIRE PERFECTA SI VEI PRIMI O IUBIRE PERFECTA!' Foloseste aceasta ocazie pentru a te perfectiona! Trimite-i o Iubire perfecta. profund mahnita. lipsita de egoism. nu-l vei mai dori. ci binecuvanteaza-l. caci daca acest barbat nu face parte din alegerea Divina. oriunde s-ar afla!'. esti una cu Iubirea care-ti apartine prin drept Divin. care nu cere nimic in schimb! Nu-l critica. care-l iubeam atat de mult?' Eu i-am raspuns: 'Nu-l iubeai de loc. il urai!'. 'Nu. Ea era sfasiata de gelozie si de resentiment si mi-a declarat ca dorea ca el sa sufere tot atat de mult cat o facuse pe ea sa sufere. pe mine. nu-l voi binecuvanta!' 'Ei bine. i-am spus. spunandu-i ca nu avusese niciodata intentia sa se casatoreasca. Iubire adevarata vei primi.' 63 . a venit la mine. aceasta nu-i Iubire adevarata! Cand ii vei arata Iubire adevarata.O tanara. Asa cum tu esti una cu Dumnezeu. prin acest barbat sau prin echivalentul lui.

Ei saluta. creeat dupa Chipul si Asemanarea Sa'. asadar. totul era ca inainte. am remarcat eu. i-am vorbit despre o Fraternitate din India ai carei membri nu-si spun 'Buna Ziua'. Intr-o zi ea ami spuse:'Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe Capi oriunde s-ar afla el!'. Prietena mea a remarcat ca-si gasea un nou echilibru si ca se elibera de resentiment.' Apoi. caci membrii acestei Fraternitati il vad doar pe Dumnezeu in orice fiinta. caci ati atragi toate acestea prin propriile tale emotii. Si am adaugat: Saluta Divinitatea din acest barbat. cand o sa devii un 'cerc complet' si aceasta situatie nu te va mai tulbura. sau o vei atrage pe aceea a unui alt barbat.' 64 . care nu le fac niciodata rau. vei obtine iubirea lui. adevarata Iubire! Si. si spune: 'Nu vad decat fiinta ta Divina! Te vad asa cum te vede Dumnezeu: perfect. el va inceta sa fie crud. Cel pe care-l iubea era capitan. in animalele din jungla. de asemeni. dar prietena mea lucra constiincioasa cu ea insasi. ea al numea mereu 'Capi'. echivalentul sau. ci 'Eu salut Divinitatea din tine!'. Eu i-am spus: 'Atunci cand cruzimea lui nu te va mai tulbura.Lunile treceau si aparent. 'Iata. Divinitatea care traieste in fiecare om si.

ei sunt in general egoisti si. Ne-am casatorit dupa 8 zile si n-am vazut niciodata un barbat mai indragostit!'. Apoi.' M-am grabit sa merg s-o vad si primele cuvinte au fost: 'Cum s-a antamplat?' 'O. legea 65 . Un vechi proverb spune: 'Nici un om nu-ti este dusman. imi raspunse ea. Cu cat vom invata mai repede aceste lectii.' Trebuie sa devii impersonal si sa inveti de la fiecare ceea ce poate sa te invete. mai devreme sau mai tarziu. am primit o scrisoare in care-mi spunea: 'ne-am casatorit. Singura libertate reala! Acest barbat a invatat-o pe aceasta femeie Iubirea dezinteresata pe care fiecare. Cand oamenii sunt fericiti. intr-o dimineata. in mod automat. cu atat noi vom fi mai curand liberi (ELIBERATI de ignoranta). SUFERINTA NU ESTE NECESARA desavarsirii omului! Ea nu este decat rezultatul incalcarii Legilor Spirituale. In aceeasi seara lam intalnit si m-a cerut in casatorie. nici un om nu-ti este prieten. printr-un miracol! Intr-o zi. trebuie s-o invete. cum nu aveam telefon. TOTI OAMENII SUNT MAESTRII TAI SPIRITUALI. dar sunt putini acei care par capabili sa se trezeasca din 'somnul sufletului'. n-am mai aflat vesti de la ea cateva saptamani. fara suferinta.In acea perioada eu ma mutam . mi-am dat seama ca orice mahnire m-a parasit.

Intr-o zi. asta-i tot. ca dupa aceea sa te plangi. intelegand ca ea si sotul sau erau mai fericiti despartiti. nu pot sa-i reprosez nimic sotului meu. Cand o femeie devine indiferenta sau isi critica sotul. ea veni sa ma vada. iar subconstientul tau a lucrat in tine pentru a te elibera !' 'Da..' Ea accepta fara intarziere aceasta situatie.. plina de amaraciune. Omul sufera astfel pierderi prin lipsa de judecata. devine descumpanit si nefericit. eu nu am cunoscut exceptii. Ea nu se gandea la el decat atunci cand il vedea..Karmei se pune in actiune. dar ea spunea des: 'Nu tin la casatorie. frustrat de bucuria primelor clipe ale unirii lor. dar viata conjugala nu ma intereseaza. abia daca-si amintea ca are un sot. el o anunta ca se indragostise de o alta femeie si o parasi.. De indata.din pacate absolut corect ce se remarca aici! De fapt. am inteles. trista. cand inceteaza sa fie inspiratoarea sa..' Preocupata de mii de lucruri. 66 . a suspinat ea. Una din cunostintele mele avea un sot fermecator. 'Exact in acest scop ai pronuntat mereu cuvantul! Ai spus adesea ca nu apreciezi viata conjugala. acesta. Obtii ce vrei.

si noi vom cere amandoi succesul si prosperitatea care sunt deja pregatite pentru tine de Spiritul Infinit. el obtinu o situatie excelenta. daca nu-i place sa le faca! Tabloul pe care pictorul il picteaza din dragoste pentru arta este cel mai frumos. 67 . Nu trebuie sa acceptam doar ceea ce 'poate sa fiarba in cratita'! NIMENI NU-SI POATE ATRAGE BANI DACA-I DISPRETUIESTE! Multi se mentin in stare de saracie declarand: 'Nu ma intereseaza banii. iar dupa doi ani el deveni un stralucit om de litere. nefericit si sarac a venit sa ma consulte. Sotia sa era interesata de 'Stiinta numerelor' si ii studiase tema numerica. are un cont in banca. Imi amintesc ca am auzit pe un artist spunand unui confrate: 'Este un artist mediocru. Nimeni nu poate reusi in afaceri.Un barbat deprimat. Eu i-am raspuns: 'Imi este indiferent numarul tau. PENTRU A-TI ATRAGE CEVA. aparent. Iata de ce multi artisti raman saraci.' Aceasta atitudine mentala il separa pe om de bogatiile sale. si nu-i admir pe cei care-i au!'. caci el imi spuse. 'Sotia mea pretinde ca nu voi reusi niciodata pentru ca am cifra '2'. dispretul lor pentru bani ii separa de ei. raportul nu-i era favorabil. esti o idee perfecta in Intelegerea Divina.' Cateva saptamani mai tarziu. TREBUIE SA FII IN ARMONIE CU ACEL LUCRU.

FARA TEAMA SI CU BUNAVOINTA. Iata un exemplu in care 'dragostea pentru bani este la baza raului'. dar nu trebuie sa economisesti daca se prezinta o situatie in care se cer bani! DIND CURS LIBER BANILOR. obligatiuni bancare. il lasa pe sotul ei sa sufere si apoi sa moara de foame. IAR BOGATIA LUI ESTE INEPUIZABILA SI INFAILIBILA.Eroina povestii castiga 5000 $ la o loterie. freaca parchete. Iubind banii in sine. Intr-o noapte este asasinata si i se fura banii. pamant. dar nu vrea sa-i cheltuiasca. 68 . ea ii plasa mai sus ca orice. caci 'hambarele celui drept vor fi pline'. Astfel trebuie sa fie atitudinea voastra spirituala in privinta banilor si veti vedea ca pentru voi MAREA BANCA SPIRITUALA NU SEACA NICIODATA! Un film intitulat 'Greed' (rapacitate/egoism/lacomie) ne ofera un exemplu de avaritie. CACI DUMNEZEU ESTE SURSA. dar trebuie sa fie mentinuti in circulatie si sa serveasca unui scop bun. pentru a castiga in plus pentru cheltuiala zilnica. actiuni. Ea aduna si aduna. A tezauriza si a economisi atrag reactii dezagreabile. SE DESCHIDE CALEA PENTRU PRIMIREA ALTOR BANI.Banii sunt o manifestare a lui Dumnezeu care ne elibereaza de lipsuri si de restrictii. Aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa posezi imobile. si.

Cunosc cazul unei doamne bogate care tezauriza veniturile sale. ea incalca legea circulatiei. pentru ca acorda prea mare importanta obiectelor. dar cumpara continuu fel de fel de obiecte. Ea daruia rareori cate ceva. cand ii adunam si tezaurizam. sau veti fi separat de ea.Banii ca atare. Le cumpara si le punea la pastrare. a lacomiei si abundenta va dispare. invelite cu grija in hartie de matase. Bumerangurile urii. nenorocirea sau chiar pierderea banilor. caci DUMNEZEU ESTE IUBIRE. aceasta are drept consecinta boala. sifonierul sau era plin cu rochii pe care nu le imbraca niciodata. ea fu considerata incapabila sa-si gireze averea. dar asa. in curand. Ar fi fost mai normal sa le poarte. Bratele acestei persoane paralizara progresiv. ranchiunii si criticii se antorc incarcate de boala si durere. si Dumnezeu este BOGATIA noastra! Sau urmati calea egoismului. iti poti provoca pierderi. care-i fu retrasa. Ii spuse intr-o zi unei prietene ca avea vreo 67. ignorind Legile Spirituale. Iata cum. dar cand ne servim de ei in scopuri destructive. 69 . si. Ii placeau indeosebi colierele. TOATE BOLILE SI TOATE NENOROCIRILE PROVIN DIN INCALCAREA LEGII IUBIRII. ori cand ii consideram mai importanti decat sentimentele. sunt buni si benefici. URMATI CALEA IUBIRII si toate lucrurile va vor fi date cu surplus.

nu? De aceea si consideram ca in afaceri totul este definit de "care pe care" si de aceea si traim ce traim: iluzia luptei. dar aceasta ii dadea mult de furca.. dar cel care cunoaste Legea Spirituala stie ca trebuie s-o recucereasca.Iubirea pare sa fie aproape o arta pierduta. eu am fost gentila si plina de iubire. si in loc sa fiu furioasa. putin cate putin. Ea ajunse la stadiul in care purta ranchiuna doar unei singure persoane. ranchiuna este deja instalata. Imediat cum perceptia. cred ca e cazul sa o faceti!. incat multi o considera absolut normala. Sosi radioasa si exclama: 'Nici nu va puteti inchipui ceea ce simt! Aceasta femeie mi-a spus ceva dezagreabil. Totusi. Daca inca nu ati ras.Pare absurd. caci. un chimval care rasuna'. IUBIREA SI BUNAVOINTA SUNT INESTIMABILE si in afaceri.. Una dintre elevele mele. el insusi nu este decat 'un clopot de arama care bate. fara Iubire. de exemplu. atunci ea s-a scuzat si a fost deosebit de draguta cu mine! Nimeni nu-si poate imagina cat de linistita si usurata ma simt!' In mod uimitor ranchiuna este atat de familiara conditiei inconstiente a omului. ea isi gasi echilibrul si intro zi resentimentul disparu. deformata desigur. 70 . "constata" ceva neconvenabil la cel de alaturi. lucra cu mine de cateva luni pentru a sterge din subconstientul sau ranchiuna.

'Eu fac un anumit lucru uitand ceea ce este in urma. era rece. voi incerca.' 71 . Daca acest rau nu poate fi reparat. ea reveni: 'Am facut asa cum m-ati sfatuit si acum aceasta doamna este foarte buna cu mine. ea m-a plimbat cu masina ei. 'Iti amintesti de sculptorul care a cerut un anumit bloc de marmura? A fost intrebat de ce il dorea tocmai pe acela: 'Pentru ca exista un inger in aceasta marmura!'.O functionara veni sa mi se planga de o persoana care. 'Bine. Ea imi raspunse : 'Imposibil. 'Bine. i-am spus. si ma indrept spre ceea ce este in fata mea. saluta Divinitatea din ea si trimite-i ganduri de iubire!'.' Anumite persoane au remuscari pentru ca au facut rau cuiva cu ani an urma. efectul sau poate fi neutralizat facand bine altcuiva in prezent. Si el scoase de acolo o minunata opera de arta. este o femeie de marmura!'. pretindea ea. spuse vizitatoarea mea. cu mult spirit critic si care n-o placea de fel.' Dupa o saptamana.

regretele distrug celulele corpului si otravesc atmosfera care-l inconjoara pe om. cea care imagineaza puternic boala sau situatia temuta si. in jurul lui. era antr-o zi profund indurerata si mi-a cerut: 'Trateaza-ma ca sa fiu fericita si vesela. sa tratez pe o mama care isi plangea fiica decedata.' Am fost rugata. Pe de alta parte. Ea proiecteaza in acest fel. dragostea si pacea din ea insasi. daca nu sunt neutralizate. caci durerea mea ma face atat de irascibila fata de membrii familiei mele. iata cum intelegerea muritorilor se leaga de dureri si regrete. prin urmare ca este astfel Divin protejat. Odinioara. O cunostinta se plangea mereu de necazurile ei in asa fel incat aproape ca se lauda cu ele. remuscarea. de asemeni.Durerea. O doamna. Teama este antradevar. cand o mama nu-si facea griji pentru copiii ei. nu era considerata mama buna. o aura puternica de protectie…Implor pe toti parintii si mai cu seama mamele sa renunte la 72 . aceste imagini se materializeaza. Este fericita acea mama care poate spune cu sinceritate ca-si incredinteaza copilul in mainile lui Dumnezeu. Ea isi regasi imediat echilibrul si imi transmise prin fiul ei sa incetez tratamentul pentru ca devine prea bucuroasa. Am negat orice gand de pierdere sau despartire si am afirmat ca Dumnezeu este bucuria acelei femei. stiind. incat sufar continuu contra-loviturile karmice. Acum stim ca temerile materne sunt responsabile de multe din bolile si accidentele pe care le suporta copiii.

Si cand “copilul” are 50 de ani.. Doar ca de multe ori acela nici partener nu-si mai cauta. mama tot stie ea mai bine ce are el nevoie. concurenta la fel. intr-o mina. drama acestei civilizatii. o are pe “mama”. Puteti intelege ca. Cand aud “copilul meu”. Apoi acest copil al tau e “mai. spunand. Copilul nu este ce pare. dar ca scapase in mod miraculos.' Cel care se teme nu are o Iubire perfecta. Va veti iubi copilul ABIA ATUNCI CAND RENUNTATI sa-l mai separati mereu de restul oamenilor. Divin protejat. 'Omul este o idee perfecta in Intelegerea Divina. il vreti CONFORM. Daca a obtinut si o dependenta din partea lui. fratele meu este in locul cu adevarat potrivit pentru el.' 'Nici un rau nu te va atinge..este si motivul pentru care am tot repetat ca un parinte iubitor poate ar fi de dorit sa dispara definitiv din viata micutului.CONFORM CARUIA DOAR ELE pot avea grija de copilul lor. care nu ia sfarsit practic niciodata. prin urmare. datorita acestui aspect.nu stiu cum” dacat al alteia.. Astfel. simtind ca fratele ei este in mare pericol.egoul acesta atat de perdant. e mai atenta si mai calificatazice mintea ei. si el este intotdeauna in locul potrivit pentru el. iubitor.. O “micire” continua. pe care voi mamele o induceti primele in propriile voastre progenituri. in adevar voi NU VA PUTETI IUBII COPIII? Voi proiectati fricile voastre 73 . pur si simplu stiu ce rau se petrece acolo. zice ea ca l-a educat bine. ea a aflat ca fratele ei era in apropierea imediata a unei explozii. nici un flagel nu se va apropia de adapostul tau!' 'IUBIREA PERFECTA INVINGE ORICE TEAMA.si nu ALTFEL!!!) si fiecare ar trebui sa stie ca obiectul afectiunii sale 'este ocrotit de cel De Sus si se odihneste in umbra celui Atotputernic. O femeie s-a trezit subit intr-o noapte.' A doua zi. atunci e foarte incantata. cand acesta are doar trei ani. cel mai mare care ar putea fi imaginat. ea a inceput sa afirme Adevarul. Pentru ca de acolo ceea ce va urma va fi doar o nimicire supercalificata a maretiei lui. si asa separarea se adanceste. In loc sa cedeze temerilor. teama cosmetizata ca GRIJA. este un dumnezeu inca mai putin conditionat/programat decat voi si pe voi va nemultumeste asta... noi devenim protectori pentru cei dragi (prin puterea gandului .

recunoaste-L si El te va indruma!' NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL pentru cel care cunoaste puterea cuvantului si care urmeaza directiile date de intuitie! Prin cuvantul sau. In sfarsit. pana NU VI SE INDICA O DIRECTIE PRECISA” Cereti astfel: 'Spirit Infinit. 'CERETI SI VETI PRIMI!' Omul trebuie sa faca primul pas. Si am raspuns: 'Pronuntati cuvantul. micime. “apoi nu mai faceti NIMIC (adica nici nu va mai ganditi). DIRECTIA 'Oriunde te-ai afla.. arata-mi ce trebuie sa fac!' 74 .Opriti acest jaf ! Copiii “vostrii” sunt doar MINUNATI SI DIVIN PROTEJATI!!! Exact asa cum sunt ei. Cel care studiaza Legea Spirituala. stie ca Dumnezeu este bogatia sa. tot timpul! Nici nu le poate fi facut un neajuns mai mare decat aceasta “nobila grija”!!! Asa ati patit si voi si de aceea subconstientul e plin cu sentimente de inadecvare. Asta e Legea. si afirmatiile pe care le vei proiecta in invizibil. Aceasta indrumare e UTIL SA FIE SUBLINIATA.asupra lor. el pune in actiune fortele invizibile si astfel poate sasi revigoreze corpul si sa-si amelioreze afacerile. 'Apropie-te de Dumnezeu si El va fi aproape de tine. 'Iubirea este indeplinirea Legii Divine'. ADEVARUL. CAPITOLUL VIII INTUITIA.. ca ABUNDENTA DIVINA RASPUNDE LA TOATE CERERILE si ca cuvantul este cel care le face sa apara. Este deci de maxima importanta sa-ti alegi cuvintele potrivite.' Am fost deseori intrebata cum se face o demonstratie. slabiciune. apoi nu mai faceti nimic pana cand nu aveti o directie precisa'.

isi limiteaza abundenta! Uneori. printr-o fraza citita deschizand o carte. Notele de plata trebuie platite cu bunavointa. Va inchipuiti ce dificil este sa o obtii azi. caci 'lui Dumnezeu ii place un donator vesel'. Ea a pronuntat aceste cuvinte: 'Spirit Infinit. 75 . A DA. mintea ii fu traversata de aceasta idee: 'Da unei prietene (care o ajutase spiritual) 100 $'! Ea o intreba pe aceasta. asa cum a fost in cazul domnului care si-a cumparat haina de blana.Raspunsul va veni prin INTUITIE sau prin parerea cuiva. trebuie sa dai.. Dar acest dar al zeciuielii trebuie facut din toata inima si cu bucurie. prin viziunea sa limitata. etc. De exemplu. o suma mare de bani ii parveni intr-un mod remarcabil. intalni o cunostinta care. Aceasta atitudine spirituala face din om stapanul banului. Multi dintre cei mai bogati din aceasta tara au obiceiul de a da zeciuiala: este un plasament foarte bun. deschide calea spre imediata mea abundenta. caci putin dupa aceea. Aceasta a zecea parte (oferita cuiva care are intr-adevar nevoie) ne revine binecuvantata si multiplicata. pentru ca cuvantul pronuntat in acest sens deschide atunci vastele rezerve ale bogatiei. deci.cand oamenii de stiinta au calculat ca zilnic un om este bombardat de 50 de giga de informatie.. Zeciuiala. De indata. starea de LINISTE. arata-mi ce trebuie sa fac!'. in aceeasi zi. Raspunsurile sunt cateodata surprinzatoare prin exactitatea lor. Pentru ca sa putem “vedea” astfel de semne. pentru mine este ca si cum tu ai da 100 $'. ti-e teama sa actionezi. Acest dar se dovedi un plasament excelent. Pentru a crea actiune in afacerile pecuniare. adica ofranda din cea da-a zecea parte a veniturilor. in cursul conversatiei. orice ban trebuie dat fara teama si insotit de binecuvantare. Iar banul il va servi pe om. ii povesti: 'Am dat 1$ azi cuiva. si prietena mea avu certitudinea ca trebuie sa-i dea ei cei 100 $. Aceasta era indicatia. pentru ca tot ce-mi apartine prin drept Divin sa-mi parvina din plin!' Apoi a adaugat: 'Da-mi o indicatie precisa. dupa ce obtii o mare realizare baneasca. dar ea-i spuse: 'Asteapta sa primesti o alta directie inainte de a face acest lucru!'. A OFERI DESCHIDE CALEA PENTRU A PRIMI. si. este un vechi obicei evreiesc care provoaca intotdeauna abundenta. Dar viziunea si actiunea trebuie sa fie coordonate. o doamna isi dorea o mare suma de bani. pacea profunda este absolut indispensabila. Omul insusi. Ea astepta.

Termenul pentru raspunsul sau urma sa expire si ea tot nu era in stare sa se decida. am intalnit o doamna la care ma gandeam adeseori si care avea nevoie de un ajutor pe care eu puteam sa i-l ofer. am primit ideea de a-mi scoate mobilele pe care le am intr-un depozit si sa-mi caut alt apartament. dar. am avut impresia ca simt aerul din Palm Beach. i-am spus. INTUITIA este o facultate spirituala care nu explica nimic. Ideea care survine poate sa va para ciudata. Nu cereti niciodata o 'situatie anume'. cand. mergem sa cautam un lucru pentru a gasi altceva.' Fusese candva acolo si cunostea aerul parfumat al orasului. Deseori directiile survin intr-un moment neasteptat. Ratiunea rezista in mine si imi spunea: 'Nu este nimic in aceasta brutarie de care sa ai tu nevoie!' Totusi. Dupa curs. La putin timp dupa aceea. deseori. o eleva a venit sa-mi spuna: 'In timp ce tratati. iata cu siguranta indicatia atat de mult asteptata. doua la New York si una la Palm Beach.' Ori.O consultanta a venit sa-mi ceara sa 'pronunt cuvantul' in favoarea unei situatii. dar anumite directii date de Dumnezeu sunt 'misterioase'. Am spus asadar: 'Spirit Infinit. am multumit pentru ceea ce ea primise deja si pentru ca aceasta situatie sa se manifeste rapid. facand un curs. am intrat deci. i se oferira trei situatii. adica exact aceea care este deja pregatita in Planul Divin. la iesire. eu invatasem sa nu fiu dominata de ratiune. tratam pentru ca fiecare student sa primeasca o indicatie bine definita. ea venise la curs pentru 76 . in mod subit. intr-o zi. Primim adeseori o directie in cursul 'unui tratament'. si am vazut ca intradevar nu-mi trebuia nimic din acea pravalie. imi telefona. ci situatia justa. mergeam pe strada. cand. Intr-o zi. deoarece doar ea va putea sa va dea satisfactie! Apoi. si ea nu stia pe care s-o aleaga. deschide calea pentru o situatie care convine acestei persoane'. 'Cand m-am trezit in aceasta dimineata. Astfel. m-am uitat.' Ea a acceptat deci situatia care i se oferea la Palm Beach si care-i deveni extrem de favorabila. Intr-o zi. ea NU FACE DECIT SA ARATE CALEA CEA BUNA. am dorit sa intru intr-o anumita brutarie care se afla cam departe de casa mea. 'Asadar. I-am spus: 'Cere o directie precisa!'.

Iisus Hristos stia ca ORICE BOALA PROVINE DINTR-UN PACAT: dupa ce l-a vindecat pe lepros. Iisus Hristos a spus: 'Nu invinui pe altii si nu vei fi invinuit'. I-am spus ca nu stiu daca starea ei de sanatate se va ambunatati daca isi schimba caminul. Dar. ori daca tezaurizeaza cu lacomie.' Apoi am multumit pentru ca: 'Ordinea Divina sa fie restabilita in sufletul ei. Astfel. chiar daca s-ar vindeca astfel.' Multi si-au atras boala si nenorocirea condamnandu-i pe altii. care este contagioasa. prin urmare. daca ar intelege ca corpul sau este o idee perfecta in Intelegerea Divina si. 'Nu-i judeca pe ceilalti si nu vei fi judecat. El i-a spus: 'Pleaca. plina de manie si de durere pentru ca sotul sau o parasise pentru alta femeie. provine din faptul ca puneti lucruri la pastrare. boala va recidiva.ca avea o problema de sanatate. Nici nu puteti sa va dati seama in ce grad afacerile actioneaza asupra sanatatii. si am adaugat: 'Cred ca boala dumneavoastra.' 77 . O prietena a venit sa ma vada. este sanatos si perfect. iar apoi va continua sa gandeasca in mod destructiv. pentru ca sa nu fii lovit de alt rau!'. ii este teama sau condamna pe ceilalti. isi atrage asuprasi. in corpul sau/si in afacerile ei'. uraste. TOATE BOLILE AU O CORESPONDENTA MENTALA ORICE OM S-AR PUTEA VINDECA INSTANTANEU. sufletul (subconstientul) trebuie sa fie curat si alb ca zapada pentru ca vindecarea sa fie permanenta. Congestionarea lucrurilor o provoaca pe cea a corpului. Ati incalcat legea circulatiei si corpul dumneavoastra plateste consecintele. si nu mai pacatui. Metafizicianul face mereu sondaje profunde pentru a descoperi 'corespondenta'. Ceea ce omul acuza la altcineva. Ea o acuza pe aceasta si repeta continuu: 'Ea stia ca este casatorit si nu avea dreptul sa-i accepte omagiile.

eu iau rapid cele mai bune decizii. mentin omul pe planul mental (sau muritor).' Aceste cuvinte impresioneaza subconstientul si in scurt timp ne simtim alerti si fara ezitari.(astral). Se primesc atat mesaje bune cat si rele.Eu i-am raspuns: 'Inceteaza s-o judeci. spre binele umanitatii. Planul psihic este rezultatul gandirii muritoare. Pentru a neutraliza prezicerea nefasta. Cunosc pe cineva care. se indragosti de un om casatorit. Pe masura ce omul isi deschide spiritul subiectivitatii. binecuvanteaz-o si termina cu aceasta situatie. ceea ce va facilita manifestarea lui. elevul trebuie sa declare: 'Orice prezicere falsa va fi anihilata! Orice plan care nu vine de la Tatal Ceresc va fi eliminat si se va risipi. Nehotararea este o piatra de incercare pentru multi. care-ti prezice fericirea sau bogatia. un an dupa aceea. horoscoapele. Am aflat ca este nefast sa cauti directive pe plan psihic. Astfel. dupa horoscopul sau. dar este bine sanatos si conduce una dintre cele mai importante asociatii din aceasta tara. Cand critici sau condamni. pentru ca ele nu se ocupa decat de calea Karmica. el devine o tinta pentru fortele destructive. este ca si cand ai atinge un fir deianalta tensiune. te poti astepta la un soc. altminteri iti vei atrage acelasi lucru!'. daca ai primit un mesaj bun. Pentru a o depasi repetati fara incetare: 'Eu sunt mereu sub inspiratie directa. ar fi trebuit sa fi murit de acum cativa ani. caci acesta este planul unor spirite numeroase si nu al Spiritului Unic. ideea Divina se realizeaza acum!'. 78 . Ea ramase surda la cuvintele mele si. trebuie sa-l primesti si sa astepti realizarea lui. trebuie un mental puternic. Stiinta numerelor. este planul 'opozitiilor'. Totusi.

Ea imprumutase aceasta suma unei rude. Ea stia ca ceea ce aparent era considerat pierdut. nefiind limitat de nimic. ea pierduse 2000 $. omul recunoaste ca tot ceea ce este discordant in jurul sau. si chiar in acel moment. Cu multi ani in urma. se poate spune ca se impiedica si cade mai intai an spirit. a fi recunoscatori. 'Vreau sa Se faca Voia lui Dumnezeu'. ori i se va inapoia. De aceea ho’oponopono vindeca doar prin a multumi. si. in timp ce vointa omului ar trebui sa foloseasca pentru a mentine fara sovaiala. o studenta invatase ca nu exista pierdere in Intelegerea Divina. Ea nu-l condamna. nu putea sa piarda ceea ce-i apartinea deja. sau cade. un motociclist. fu cat pe aci s-o loveasca. dar in realitate totul merge bine! De exemplu. Caile intelepciunii sunt agreabile si pline de pace. a-si cere iertare. Totul vi se pare ca merge rau. ci facu apel la legea iertarii 'salutand Divinitatea' din acea femeie la care se gandise mai inainte. UN EFFORT DE VOINTA. Daca se impiedica. Proprii. Ea isi spunea: 'Aceasta femeie este cea mai dezagreabila de pe pamant'. o viziune perfecta. corespunde unei dezordini mentale. E util de inteles: vointa umana corespunde unui punct limitat de vedere. deci. ori urma sa primeasca echivalentul pierderii. dand coltul strazii. ca atare. Deschizandu-se spre spiritualitate. Cand faci apel la legea Universala trebuie sa te astepti la surprize. una din elevele mele traversa pe strada. De aceea supraconstientul intotdeauna vede ADEVARUL. Copilul ratacitor a strigat: 'Ma voi ridica si voi merge la Tatal meu!'. Trebuie un efort de vointa pentru a scapa de capcanele (ne)intelegerii umane. condamnand pe cineva in gand.Vointa umana trebuie sa serveasca pentru a sustine Vointa Divina. care murise fara sa mentioneze in testament 79 . Le este mult mai usor muritorilor de rand sa fie cuprinsi de teama decat de credinta: CREDINTA ESTE. Voia lui Dumnezeu este sa acorde fiecaruia toate dorintele legitime inimii sale. Intr-o zi.

ea nu se mai tulbura. ea primi un cec de 2000 $ in schimbul contractului sau. trei ramasera. Ea il binecuvanta pe proprietar si spuse: 'Dat fiind ca chiria s-a marit. printre care si doamna despre care v-am vorbit. deoarece nu avea nici o dovada despre aceasta tranzactie. Nedreptatea aparea in calea ei. Noi contracte se stabilira conform noii chirii. ea se gandi: 'Iata cei 2000 $ ai mei. Ea se hotara deci. el isi atrage ceea ce-i apartine din acest mare Rezervor al Binelui. chiria continea o clauza care stipula ca. Aceasta a fost o remarcabila demonstratie a Legii. vi se vor oferi cu siguranta si 2000 $!'. Acestia spusera: 'Daca vi s-au oferit rapid 1500 $. De data aceasta el propuse chiriasei: 'Vreti sa acceptati suma de 1500 $?' Intr-o strafulgerare. clauza celor 80 de zile fu omisa. dar. La putin timp dupa aceea.' Ea asi aminti ca spusese prietenilor care locuiau in aceeasi casa: 'Vom actiona impreuna daca ni se va vorbi iar de mutare'. printr-o eroare providentiala. Aceasta dovedeste ca NU EXISTA PIERDERE si ca atunci cand omul actioneaza conform Legii spirituale. eu nu pot sa pierd cei 2000 $ care-mi apartin prin drept Divin! 'Cand o usa se anchide. proprietarul schimba contractele si mari chiriile. locatarii erau obligati sa se mute in 80 de zile. Cei mai multi chiriasi se mutara. Intr-adevar.aceasta datorie. Brusc. caci nu exista pierderi in Intelegerea Divina! Prin urmare. de data aceasta. Ea afirma: 'Eu neg aceasta pierdere. Directia sa era deci sa-si consulte prietenii. in cazul vanzarii casei. aceasta anseamna ca eu voi fi si mai bogata. din nou. proprietarul avu ocazia sa vanda casa. Dar. o alta se deschide imediat!' Ea locuia intr-un apartament dintr-un imobil care urma sa se vanda. 80 . pentru ca Dumnezeu este bogatia mea'. Girantul reveni asupra problemei. dar. sa nege aceasta pierdere si sa ceara 2000 $ de la Banca inepuizabila Universala. nedreptatea aparenta nefacand decat sa deschida usa pentru aceasta rezolvare. Ea incepu prin a ierta pe ruda sa. Girantul oferi fiecaruia 200 $ pentru mutare. Aceasta studenta era plina de amaraciune si de manie. locatarii ramasera in posesia apartamentelor timp de un an. pentru ca ranchiuna si refuzul iertarii inchid portile acestei banci minunate. datorita erorii comise in noile contracte. Trecura doua luni.

deoarece: 'Nimeni nu-i da omului ceea ce-si poate da el insusi. Si veti vedea cum voi deschide pentru voi caile Cerurilor.'EU ati voi inapoia anii distrusi de lacuste!' Lacustele reprezinta indoielile. este destinul lui! 81 . temerile. III:10. si nimeni nu-l lipseste de ceea ce isi refuza singur!'. Numai aceste ganduri adverse il pagubesc pe om. spune Cel Etern. voi raspandi asupra voastra binecuvantari.) CAPITOLUL IX PERFECTA EXPRESIE DE SINE SAU PLANUL DIVIN 'Vintul nu poate sa-mi rataceasca barca sau sa schimbe cursul destinului meu!' Pentru orice om. resentimentele si regretele din intelegerea omului. incat veti fi coplesiti!' (Mat. exista o perfecta expresie de sine. Suntem pe pamant pentru a dovedi ca EXISTA DUMNEZEU si pentru a 'aduce marturia Adevarului' . dar nu putem dovedi ca Dumnezeu exista decat facand sa rasara ABUNDENTA din penurie si DREPTATEA din nedreptate. 'Puneti-Ma la incercare!'. exista un loc pe care trebuie sa-l ocupe doar el si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa! Exista un lucru pe care numai el trebuie sal faca si care nu poate fi facut de nimeni altcineva.

Aceasta idee perfecta. deoarece (aproape) toti oamenii s-au indepartat de Planul Divin. Cunosc cazul unei persoane careia i se parea ca un ciclon ii devastase afacerile. Iata cvadratura vietii care-ti aduce FERICIREA PERFECTA! Dupa ce ai facut aceasta chemare. Expresia perfecta de sine nu se va manifesta niciodata printr-o sarcina ingrata. IUBIREA si PERFECTA EXPRESIE DE SINE. doar pronuntand cu credinta cuvantul. ci va avea un interes atat de absorbant. Chemarea cea mai puternica a omului sa va referi la Planul Divin al vietii sale. dupa o reusita deplina. BOGATIA. si-ar fi eliberat rapid fondurile necesare. fericit. dar ati ofer 1 $. El mi-a spus: 'Am doar 700 $. Mi-a spus imediat: 'De indata ce ai pronuntat 82 . noi si minunate conditii inlocuindu-le pe cele vechi. Deoarece capacitatea imaginatiei este creatoare. patrunzand in lumea in care Dumnezeu dirijeaza finantele. Vreti un exemplu? Dupa un curs. mari schimbari se pot produce an viata ta. abundenta necesara acestei perfecte expresii ii va fi la indemana. Chemarea lui ar trebui sa sune asa: 'SPIRIT INFINIT. Astfel. asteapta ca omul s-o recunoasca. dar. incat indeplinirea ei va parea aproape un joc. prin aceasta cerere. Cel care se initiaza in Adevar stie de asemeni ca. cu un teanc de bancnote. fiindca am incredere in puterea cuvantului tau si iti cer sa pronunti cuvantul pentru expresia mea perfecta si pentru prosperitatea mea!'. S-ar putea sa nu aiba nici cea mai vaga idee ca poseda. este necesar ca omul sa perceapa ideea inainte ca ea sa se poata realiza. cand. Am pronuntat 'cuvantul' si nu l-am mai revazut decat anul urmator. adanc ascuns in sinea lui. mentinuta in Intelegerea Divina. DESCHIDE CALEA PENTRU CA PLANUL DIVIN AL VIETII MELE SA SE POATA MANIFESTA! VREAU CA GENIUL BUN CARE EXISTA IN MINE SA FIE ELIBERAT! AJUTA-MA SA PERCEP CLAR PLANUL PERFECT!' PLANUL PERFECT CUPRINDE SANATATEA. El a sosit intr-o zi. ele se refacura repede. mai multe genii s-au zbatut ani de zile in dificultati financiare. un student a venit la mine si mi-a dat un dolar. un minunat talent.

neasumarea misiunii tale. intelegerea muritorului) cu ajutorul unei pietre albe (credinta). si nu neaparat a unei cariere stralucite. Nu trebuie nici 'sa-ti reprezinti'. si nu voia omului! Si dupa modelul lui Dumnezeu. De exemplu: telefonul il cauta pe Bell! Parintii nu trebuie niciodata sa impuna cariere sau profesiuni copiiilor lor! Cunoscand Adevarul spiritual. o situatie mi-a fost oferita intr-un oras indepartat si ma bucur acum de sanatate. pentru corpul sau. pe care nici un parinte nu o ofera copilului sau. daca este posibil chiar inainte de nasterea copilului. sunt cele pe care omul le duce contra gandurilor rele: 'dusmanii omului sunt cei din propria lui casa!'. acesta il va cauta pe el. omul trebuie sa aiba grija sa nu fie pentru sine un 'slujitor rau' care sa-i ingroape talentul! A NU TE SERVI DE DARURILE PRIMITE DE LA DUMNEZEU ATRAGE PEDEPSE TERIBILE! Altfel spus. Un tratament prenatal ar trebui sa fie conceput astfel: 'Fie ca Dumnezeu din fiinta acestui copil sa se exprime in mod perfect! Fie ca Planul Divin prevazut pentru sufletul sau. Iata imaginea sau ideea careia trebuie sa-i fiti atasat fara sovaire! Cand omul cauta un anumit lucru. care este unica si tu esti de neinlocuit! 83 . pentru viitorul sau. Sa Se faca Voia lui Dumnezeu. Pentru o femeie. a unei gospodine desavarsite. a unei mame ideale. ei ar trebui. Asadar. Orice om este ca un David care-l invinge pe Goliat (gandul. CERETI DIRECTII PRECISE SI CALEA VA FI SIMPLA SI PLINA DE SUCCESE. expresia perfecta poate fi aceea a unei sotii remarcabile. nici sa fortezi o imagine. atunci cand ceri ca Planul Divin sa-ti patrunda in planul constient! Vei primi doar fulgere de inspiratie si incepi sa vezi cum se indeplinesc lucruri importante.. sa pronunte cuvantul pentru ca Planul Divin sa se indeplineasca! Cea mai valabila si dulce protectie. sa se manifeste de-a lungul intregii sale vieti. Bataliile care sunt descrise aici.. opulenta!'. pentru eternitate!'. carte care trateaza despre Stiinta Spiritului si care-l invata pe om sa-si elibereze sufletul (subconstientul) de sclavie. fericire. cat mai devreme.cuvantul. si nu al omului! Iata porunca pe care o gasim constant in Biblie.

dar am crezut ca pot sa ma bazez pe mine insumi pentru istorie si am luat o nota mediocra'. avea cunostinte excelente de istorie. mi-a spus: 'Am pronuntat cuvantul pentru matematica si am primit cea mai buna nota. si-a imaginat un pachebot! Am vazut deseori studenti aminand demonstratia prin rezistenta sau pentru ca dorea sa-si aleaga singur Calea. deoarece iti pui toata increderea in personalitatea ta si nu in 'Dumnezeul din fiinta ta'. Facand asa. el isi limita credinta si oprea manifestarea. stiu tot ceea ce trebuie pentru examen'. Bagajele sale nu se ratacira niciodata. cunoscand engleza. individul isi pierde atunci orice constiinta de sine si simte doar ca devine un mijloc prin care se exprima Inteligenta Infinita. Reveni la New York unde. se gandi ca apelul la ajutorul lui Dumnezeu nu-i mai este necesar si se ocupa de toate fara sa se mai roage. Un tanar asista deseori la cursurile mele cu mama lui. ea gasi cele mai bune hoteluri si peste tot fu excelent primita. El m-a rugat sa 'pronunt cuvantul' pentru un examen greu. L-am sfatuit sa faca aceasta afirmatie: 'Eu sunt unit cu Inteligenta Infinita. 84 . O alta eleva imi dadu acest exemplu: intr-o vara. plin de incredere. 'Recunoaste-L oriunde ai merge!'. privind cum fierbea apa in ceainic. nimic nu este mai important! Uneori un incident marunt poate transforma o viata. Studentul in metafizica trebuie sa se obisnuiasca sa 'practice prezenta lui Dumnezeu' in fiecare clipa. Cand l-am revazut.Deseori TEAMA E SINGUL LUCRU CARE IL IMPIEDICA PE OM SA SE EXPRIME PERFECT. Robert Fulton. Totul merse rau. Omul se afla atunci sub inspiratie Divina directa. ea facu o lunga calatorie prin tari ale caror limbi nu le cunostea. Primesti intotdeauna cate un bobarnac cand esti prea sigur de tine. fara teama. aceasta nu este fara insemnatate. dar nu era sigur de el la matematica. 'Tracul' a incurcat chiar geniile! Acesta ar putea fi depasit prin cuvantul pronuntat sau prin 'tratament'. In fiecare clipa ea ceru directie si protectie Divina si totul se petrecu de minune. valizele i-au fost ratacite din cauza agitatiei si a dezordinii. deoarece simte ca Dumnezeu din fiinta lui este Cel care actioneaza.

stapanirea de sine. si de asemeni in cazul celei care si-a castigat iubirea barbatului ales 'cand orice suferinta a incetat'. Cand Iosif si armata sa s-au pregatit sa mearga in intampinarea dusmanilor cantand: 'Slavit sa fie Dumnezeu. dupa cum ati citit deja in capitolele precedente. asa cum a spus Maeterlink. studentul gandeste limpede si 'ia rapid decizii bune': nu pierde niciodata ocazia. Mania altereaza viziunea. fie ca este a vaporilor sau a electricitatii. In mod constant. care este cu tine'. Am constatat aceasta in cazul doamnei care a primit despagubiri de 2000 $ de la proprietarul ei cand a aplicat legea nerezistentei si a avut o credinta de nezdruncinat. el isi provoaca exact situatia de care se teme. otraveste sangele: ea este cauza multor boli si decizii care duc la dezastre. nu te teme. prin imagini mentale deformate. caci Dumnezeu va fi cu tine. energiei. 'omul se teme de Dumnezeu'. Tot asa. 'O. iar omul este acest instrument.' De fapt singurul pacat real este indoiala de sine. el este perfect!' Dar. Iuda. pentru a 'actiona conform vointei sale bune'. Studentul invata ca in metafizica cuvantul pacat are un sens mult mai larg decat stia el din ce invatase pana atunci. Scriptura recomanda omului sa 'stea linistit'. fii destins. 85 . ii trebuie un instrument care sa nu opuna nici un fel de rezistenta. Scopul studentului in metafizica este Echilibrul. Stapanirea de sine inseamna putere. Stapan pe sine. Tu nu va trebui sa lupti. anularea prin proprie necunoastere. Asadar. A fost plasata printre pacatele capitale. 'Tot ceea ce este contrar in-crederii este pacat. omul nu poate invinge teama decat infruntand teama. deoarece ea da Puterii care este Dumnezeu posibilitatea sa aflueze spre om. neintelegere sau neacceptare a Ceea ce TU ESTI CU ADEVARAT !! El isi da seama ca teama si nelinistea sunt pacate mortale. Este credinta inversata si. dar maine mergi in intampinarea lor.'Caile Mele si nu ale voastre!' porunceste Inteligenta Infinita. Munca sa consta in asi alunga dusmanii (in afara Subconstientului). atat de raufacatoare sunt reactiile sale. ramai linistit si contempla Eliberarea pe care ti-o da Dumnezeu. 'Cand omul nu se teme.

caminul meu perfect. Si dat fiind ca nu-i era teama.' Era incurcata pentru ca-si daduse cuvantul. asa si exteriorul!) 'Ai dreptate. Dat fiind ca fusese pregatita sa actioneze . Ne place sau nu sa recunoastem. sotul ei primi un salariu dublu. Una dintre elevele mele avea nevoie de o demonstratie pecuniara. si nu te angaja sa faci comisionul. La putin timp dupa aceea. sunt sigura ca va fi simbolul demonstratiei mele!' Ea incepu deci sa lucreze in mod constiincios si. care ii spusera insa sa pastreze banii. ar trebui sa faca aceasta afirmatie: 'In Spiritul Divin. prin urmare. eu incep deseori lucruri pe care nu le mai termin. desigur nu in folosul experientei tale! 86 . totul este perfect. Trebuie sa multumeasca pentru tot ceea ce a primit deja in Planul Invizibil si sa se pregateasca activ sa primeasca toate acestea in Planul vizibil.caci indurarea Sa este vesnica!'. 'Poate ca nu obisnuiesti sa termini ceea ce incepi si. Ma intorc acasa si voi termina ceea ce am inceput acum cateva saptamani. Aceasta se temea de acest mesaj. deoarece ratiunea o sfatuia: 'Nu te amesteca in aceasta poveste. aceasta o anunta: 'Persoana cutare a parasit orasul'. dar majoritatea suntem intr-atat de lenesi ca mereu preferam sa ne hotarasca altii “soarta”. facand apel la legea protectiei Divine . fapt care facea inutil mesajul. Si culmea este ca ei chiar abia asteapta sa o faca. mentinand ideea ca ea este incompleta. ea se hotara sa 'infrunte leul' si facu apel la legea protectiei Divine. Ea o intalni pe persoana careia trebuia sa-i transmita mesajul. Cineva a cerut unei doamne sa transmita un mesaj unei terte persoane.ea n-a mai fost obligata sa vorbeasca. Orice ar cere. dar cand vru sa vorbeasca. ei si-au dat seama ca dusmanii lor se omorasera intre ei si ca nu mai aveau cu cine sa se lupte. In acea luna. sanatatea mea perfecta'. munca mea perfecta. termina. El ii informa pe patroni. inregistrate in Intelegerea Divina si care trebuie sa se manifeste 'prin Har si in mod perfect'. acestea sunt idei perfecte. Cel ce se afla pe o cale constienta este util sa se desparta de lenea lui si de dezordinile interioare. A venit la mine pentru ca nu-i reusea. Studentul intarzie uneori demonstratia sa.' (cum este interiorul. demonstratia mea este completa. in curand. mi-a raspuns ea. dat fiind ca situatia depindea de prezenta in oras a acelei persoane. subconstientul tau a luat obiceiul sa nu termine nici el. banii ii parvenira in mod curios. In sfarsit.dar fusese si nerezistenta. situatia neplacuta disparu.

pentru ca asa faci sa tasneasca sursele.Cand omul cere cu credinta. Ei refuza cadourile. din orgoliu. spunand ca nu are nevoie de bani. Astfel. Caci orice dar vine de la Dumnezeu. si sa accepti. primi. Dar incalca Legea daca nu accepta ceea ce i se ofera. in ceea ce-l priveste pe cel care da. dar nu stiu sa primeasca. Daca nu stii sa primesti. omul nu este decat instrumentul lui. o doamna care daruise multi bani. Nu trebuie sa ai niciodata. Afirmati deci: 'Eu sunt inzestrat pentru Planul Divin al vietii mele!'. 87 . invariabil se trezesc ca nu mai au mare lucru. trebuie sa inveti. nu poate sa-si permita sa-mi dea decat acest dolar. Si acest gand i-a si adus-o. desi omul trebuie sa dea fara gandul de a primi.' Eu l-am vazut bogat si prosper. Echilibrul dintre a da si a primi exista permanent. primeste cu siguranta. pentru ca Dumnezeu creeaza caile Sale proprii! Mi s-a pus adeseori aceasta intrebare: 'Sa spunem ca cineva are mai multe talente. nu m-am gandit: 'Sarmanul om. In scurt timp finantele ei se incurcara si se trezi indatorata exact cu aceasta suma. acest rol il poate avea chiar si un timbru postal care vi se ofera. fara constrangere sa primesti. si profitati fara teama de ocaziile care se prezinta. brusc. sau din motive negative. primindu-si partea din abundenta. cum sa stie pe care sa-l aleaga?' Cereti o directie clara. se apucau de ceva nou si rezolvau totul cu competenta. Anumiti oameni dau cu bunavointa. Am intalnit oameni care. Trebuie sa primesti cu BUNAVOINTA painea care 'vine pe apa'. avand putina experienta sau chiar deloc. spuneti: 'Spirit Infinit. Dar il refuza. da-mi o indicatie clara! Reveleaza-mi cum trebuie sa fie expresia mea perfecta! Arata-mi care este talentul de care trebuie sa ma servesc acum!'. facand sa sece resursele lor si. un gand de pierdere! De exemplu. fara constrangere sa dai. la randul ei un dar de mai multe mii de $. cu cel care mi-a dat un dolar.

omul se elibereaza de legea Karmei. corect. deoarece 'plata pacatului. imaginile opulentei si sanatatii. ai fost fidel in toate situatiile. cinstit. care-l va elibera. Eu ti le voi fixa toate acestea si vei fi fericit (chiar in moarte) impartasindu-te din bucuria Mea. Si atunci Dumnezeu ii va spune: 'Esti bun. de pacat si de moarte si se manifesta ca om creat 'dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu'. din cauza dorintelor sale neindeplinite. sau pentru a-si 'implini destinul'. hazardul nu exista. nici moartea! El nu s-a nascut si nu a murit niciodata! 'El exista de la inceput si va exista mereu!' Astfel. iar un altul sarac si bolnav. la fel de mult ca pe acela care stie sa dea. Acolo unde exista un efect. moare de mai multe ori. Cu toate acestea. facand sa se produca manifestarea Planului Divin al vietii sale. prin recunoasterea a doua puteri (binele si raul). Omul traieste mai multe vieti. exista antotdeauna si o cauza. Cel care se naste bogat si sanatos si-a mentinut in subconstient. nasterea si moartea sunt legi stabilite de oameni. Am fost adeseori intrebata de ce un om se naste bogat si sanatos. Aceasta intrebare isi gaseste raspunsul in legea reancarnarii. omul manifesta suma totala a convingerilor subconstientului sau. Cel care este sarac si bolnav si-a creat imagini ale bolii si saraciei. CAPITOLUL X NEGATII SI AFIRMATII 88 .Dumnezeu il iubeste pe acela care stie sa primeasca. Eliberarea sa are loc in timp ce isi amplineste Destinul. este moartea'. inainte de a cunoaste Adevarul. prin cunoasterea Adevarului. pentru a-si plati datoriile sale karmice. omul spiritual nu cunoaste nici nasterea. caderea adamica a constiintei. Sub orice plan ar fi. in cursul vietii sale anterioare. Omul realist. El este atras de Pamant.

pentru ca in general. 89 . sa ne parvina prin Har si in mod perfect. sau sa pronunte cuvantul pentru ca el sa se poata manifesta. Cererea ar fi trebuit sa fie facuta astfel: 'Spirit Infinit. prieteni. adevarata mea pozitie sociala! Eu Iti multumesc pentru ca acestea se manifesta ACUM. deci. pentru a se realiza. Omul se limiteaza. o pozitie sociala. suntem marginiti de pretentiile subconstientului. Iata dovada: O doamna a cerut 1000 $. Pe masura ce se dezvolta constiinta prosperitatii. trebuie sa ceri 'selectia Divina'. adevaratii mei prieteni.' 'Binele care trebuie sa se manifeste in viata unui om este deja un fapt implinit in Intelegerea Divina. ca omul sa-l recunoasca. foarte important SA ENUNTI CLAR SI CORECT CEREREA.'Tu vei declara un lucru si el se va indeplini. adeseori. PRIN GRATIA DIVINA si intr-un mod perfect!'. Fiica sa fu victima unui accident si primi o despagubire de 1000 $. deschide calea care duce la adevarata mea familie. El asteapta. Daca-ti doresti o familie. pentru a declara ca doar Ideea Divina despre bine trebuie sa se manifeste. el provoaca prin 'cuvintele sale inutile' esecul si nefericirea. De exemplu: 'Spirit Infinit. trebuie sa precizam ca sumele de bani pe care le dorim si care ne apartin prin drept Divin. Sfirsitul afirmatiei este de o importanta capitala. Trebuie sa extindem aceste pretentii pentru a putea primi mai mult. Este. deci dolarii ceruti de ea nu-i parvenira intr-un 'mod perfect'. in cererile sale. Dar este imposibil sa eliberam mai mult decat ceea ce credem posibil. pentru ca. asa cum am mai spus intr-un capitol precedent. eu Iti multumesc pentru ca cei 1000 $ care-mi apartin prin drept Divin sa-mi parvina prin Har si in mod perfect!'. deseori. Dar trebuie sa aiba grija. sau orice altceva.

ci sa multumesti constant pentru ceea ce ai primit deja. Cuvantarea duminicala este in acelasi timp o ruga si o cerere. a opulentei. Puterea si Gloria. 'Da-ne noua astazi. Cersetorul lua lingoul.' Asadar. deschide calea pentru Eliberare. el gasi de lucru. Intr-o zi. De exemplu. ci arama. N-ar fi necesar sa repetam o afirmatie. cea care aduce bogatiile in viata sa. sa declarati ca 'ati primit deja'. un student a cerut 600 $ pentru o data anume. painea cea spre fiinta. daca am avea o credinta perfecta! Nu trebuie nici sa implori. duse lingoul acasa. Trecura anii si el deveni foarte bogat.De exemplu.este constiinta aurului.' Bogatia este o problema de constiinta. vinde-l si vei fi bogat toata viata!'. Francezii au o legenda care ilustreaza acest adevar. In scurt timp. o lauda si o multumire. doar crezand ca lingoul este de aur. si iarta-ne noua greselile. incat nu mai vandu lingoul. dar a aflat apoi ca trebuia sa fi primit 1000 $. Totusi. Asadar. 'Ei l-au limitat pe Sfantul din Israel. Eu iti voi raspunde!' Afirmind continuu. Pare usor in abstract. trebuie sa incepeti cu sfarsitul. nici sa pledezi. AUTOAREA singura sesizeaza ceea ce eu afiramam mai inainte: repetarea nu este o necesitate daca nu exista instante care sa contrazica alegerile sau declaratiile tale ! 'Desertul se va bucura si va inflori ca un trandafir. Un om sarman mergea pe strada cand a intalnit un calator care l-a oprit si i-a spus: 'Prietene. el intalni pe drum un om sarac: el se opri siiai spuse: 'Prietene. primul dintre cei doi oameni sarmani a devenit bogat pentru ca a avut sentimentul bogatiei. Amin. foarte bucuros de acest noroc. El i-a obtinut. precum si noi iertam gresitilor nostri' se termina cu lauda: 'Caci ale Tale sunt dintotdeauna si de-a pururi. ia acest lingou de aur. Sarmanul. vad ca esti nenorocit. nu i se dadura decat atatia. dar devine greu cand te aflii in dificultate. Imparatia. pentru ca el ceruse exact suma de 600 $. trebuia ca o doamna sa faca demonstratia pentru o mare suma de bani antr-un anumit termen. Elevul trebuie sa lucreze cu el insusi pentru a reusi sa ajunga sa creada: 'cu Dumnezeu TOTUL ESTE POSIBIL'. rugaciunea este o ruga si o cerere. Orice om are in sinea lui un lingou de aur . Ea stia ca 90 . 'Inainte de a Ma chema. adica. credinta se instaleaza in subconstient. Formuland cererile.il evalua si isi dadu seama ca nu era aur. si vanzandu-l te vei ambogati'. si castiga atatia bani. am sa-ti dau un lingou de aur.' Faptul de a te bucura chiar atunci cand esti in desert (starea de constiinta).

nu voi lua mai putin decat am cerut. botezata de unii ca si credinta. Caci esti tentat. Un student spuse antr-o zi ceva minunat: 'Cand cer ceva Tatalui Ceresc. Sunt multe exemplele despre puterea subconstientului ghidat de credinta activa. ea primi banii de care avea nevoie. Coupe-papierul de email roz fusese podul peste care trecuse ea cu credinta activa. intotdeauna veti ramane efect de efect de efect. sa ai indoieli. Dar cand il tinea in mana. fara nici un dubiu. desi ratiunea ii spunea ca era o cheltuiala nebuneasca. In-crederea. ci mai mult!' Astfel. Ferestrele camerei sale fusesera batute in cuie si. ea zari un coupe-papier din email roz. La putin timp. are un rol fundamental in creearea constienta a realitatii. Un om petrecea noaptea intr-o ferma.trebuia sa faca ceva pentru a obtine realizarea (caci realizarea inseamna manifestare). Nereusind s-o deschida. trecand printr-un magazin. omul nu trebuie sa renunte niciodata: 'Dupa ce ati facut ce trebuia. sa te intorci in trecut. nu trebuie niciodata sa se uite inapoi: 'Cel care nu crede. Ea se gandi: 'Nu am un coupe-papier asa de elegant pentru a-mi deschide scrisorile care contin multe cecuri. in mijlocul noptii. acesta este momentul cel mai dificil al demonstratiei. Cand un elev incepe sa faca demonstratii ale Legii Spirituale. si ceru o directie. A doua zi. fara incetare. El isi procurase oxigenul doar gandindu-se la el. mentineti-va pozitia!'. sparse un geam si dormi apoi foarte bine. sunt categoric si spun: 'Doamne. simtind ca se sufoca. Uneori.' Ea il cumpara. indoielile ca tot ce spun cei mai iluminati dintre oameni ar fi si 91 . Este si motivul pentru care marea majoritate a celor ce si-au dorit rezultate in urma vizionarii filmului “The Secret” YouTube Video nu au abtinut decat o dezamagire suplimentara. nu va primi nimic de la Dumnezeu!'. Daca acest lucru nu il veti putea face. care continea un cec important si cateva saptamani mai tarziu. sa abandonezi. ea avea in minte imaginea unui plic. prin intuneric spre una dintre ferestre. neincrederea ca tu ai fi chiar un dumnezeu creator. el isi dadu seama ca sparsese un geam de la biblioteca si ca fereastra ramasese inchisa toata noaptea. el merse. Vechile clisee din trecut. Ea este necesar sa fie TOTALA. adica nimic din lumea perceptiilor sa nu o poata clatina.

sau intarzie sa se realizeze. adica inceteaza sa rationeze si in acel moment Inteligenta Infinita poate sa actioneze. necaz. Sa nu uitam ca 'Dumnezeu il ajuta pe acela care stie sa astepte cu rabdare'. Analizand. ceea ce creeaza. Ar fi trebuit sa ceara o vedere perfecta. durere” in experientele de viata ale marii majoritati. cand stim cui sa incredintam umbrela. deprecierile.adevar valabil pentru tine. vreti sa va repar umbrela?'. o doamna era pe strada in timpul unei furtuni puternice si vantul ii strica umbrela. Doamne. o voce se auzi in spatele ei : 'Doamna. La sfarsitul vizitei. asa cum s-a intamplat doamnei care nu-si aprecia sotul. Demonstratiile se fac adeseori aproape in ultima clipa. am descoperit ca spunea deseori celorlalti si ei insasi. DA.' O doamna ma intreba de ce isi pierde sau isi sparge mereu ochelarii. Dualitatea atitudinii spirituale genereaza pierderile. la indemana noastra. nevoi. atunci va obtine o manifestare instantanee. adica in mainile lui Dumnezeu.) Ea fu de acord si ii lasa umbrela. ea nu putea s-o arunce pentru ca nu-i apartinea. imaginea pierderilor. ele asigura permanenta registrului de frecvente “grij. Exista intotdeauna. respectiv situatia care ne preocupa. un mester de umbrele. dar ea nu inregistra in subconstient decat dorinta vie de a scapa de ochelari. ai grija de aceasta umbrela. in subconstient. Astfel. de aceea ea ori ii spargea ori ii pierdea. (Un mester trecea pe acolo. Pe de alta parte. Si dorinta ei nerabdatoare se realiza in mod violent. ea recupera umbrela. 'Dorintele sumbre primesc un raspuns sumbru. nu stiu ce sa fac!' O clipa dupa aceea. Cand studentul va reusi sa se elibereze de problema sa (sa-si arunce povara). care parea ca noua. 92 . care fu reparata in timp ce ea era in vizita. Incurcata. cu enervare: 'As vrea sa scap de ochelarii astia!'. dependentele emotionale. pentru ca doar atunci omul se destinde. Ea urma sa faca o vizita unor oameni pe care nu-i cunostea si ii era jena sa apara cu o umbrela rupta. sau aceleia care se temea ca-l pierde. ea exclama: 'O. si nerabdarea aparitiei in manifestare poate constitui un prilej de neincredere si apoi dezamagire.

'Voi grabi lucrurile. deci nu se poate inregistra in subconstientul sau. In Intelegerea Divina. substanta pura exprimand perfectiunea. o studenta imi spuse ca are nevoie de 100 $ pentru a doua zi. declarand ca Spiritul Infinit nu intarzie niciodata si ca abundenta este 93 .O negatie trebuie sa fie intotdeauna urmata de o afirmatie. Studentul in metafizica trebuie sa-si antreneze spiritul pentru a primi fulgere de inspiratie si pentru a realiza aceste 'imagini Divine' prin directii clare. Eu am spus: 'Neg aceasta aparenta de boala. De exemplu. bogatia. si a treia zi se ocupa deja de afacerile sale. ii da planuri noi.' A doua zi. prin urmare. am tratat bolnavi care se aflau in Europa si rezultatul a fost imediat. noaptea. Ea este ireala si. Era aparent foarte bolnav. Viziunea este un proces spiritual. Cei mai multi oameni isi construiesc in imaginatie o casuta. el o aduce la punct zero. ii era mult mai bine. Tarziu. Sunt intrebata adeseori care este diferenta dintre imaginatie si viziune. perfecta expresie de sine. Dumnezeu din fiinta lui. pentru a trata pe cineva necunoscut. Marturiseste-I Lui dorinta ta si El o va indeplini'. Planul lui Dumnezeu pentru orice om depaseste restrictiile ratiunii* Aceasta este cvadratura vietii care contine sanatatea. atunci cand ar trebui sa-si construiasca un palat! Daca studentul incearca sa forteze demonstratia (prin rationament). nu exista nici timp. spune Dumnezeu. dorintele sale eronate se sterg din constiinta sa si Marele Arhitect. acest om este o idee perfecta in Intelegerea Divina. guvernat de intuitie sau Supraconstient. iubirea. Era o datorie de o importanta vitala pe care trebuia s-o achite. Am spus 'cuvantul'.' Nu trebuie actionat decat prin intuitie sau dupa directii primite si bine definite! 'Sa crezi in Dumnezeu si sa astepti cu rabdare. Fiind in America. nici spatiu. A imagina este un proces mental guvernat de ratiune sau de constient. am fost chemata la telefon. 'a vizualiza' si 'a viziona'. Cand un om spune: 'Nu doresc decat ceea ce Dumnezeu vrea pentru mine'. Am vazut cum Legea actiona in conditii extrem de uimitoare. cuvantul atinge instantaneu destinatia sa si 'nu se intoarce in vid'.

intotdeauna la indemana. In aceeasi seara, ea ami telefona pentru a-mi povesti miracolul. Ii venise ideea sa-si examineze actele din seif. Sub documente, ea gasi un bilet nou de 100 $. Fu uimita si imi spuse ca este sigura ca nu l-a pus ea acolo, dat fiind ca se uitase deseori prin acele hartii. Este posibil sa fi fost o materializare a ideii, asa cum Iisus a materializat painea si pestii. Omul va atinge stadiul in care 'cuvantul sau va deveni viu', adica se va materializa in aceeasi clipa. 'Campurile sunt coapte pentru recolta' si se vor manifesta imediat, ca in toate miracolele lui Iisus Hristos. Aceasta deosebita perioada din evolutia civilizatiei are particularitati absolut incredibile pentru intelect. Sunt multiplii factorii care chiar ne indreptatesc sa dam crezare acestei profetii. In primul rand constiinta colectiva deja a inregistrat o evolutie spectaculoasa, care e demonstrata si de faptul ca, in pofida a numeroase profetii, parca ne aflam intr-o perioada de gratie prelungita. Multe din fenomenele cu mare impact care erau deja adevaruri in lumea cliseelor s-au modificat spectaculos, in acest plan nemanifestandu-se –inca- urmarile lor. Pe de alta parte ridicare frecventei pamantului, catre frecventa astralului, face ca multi vizionari sa apara, multe asa numite fenomene paranormale sa aiba loc si desigur si materializari instantanee, nu toate obligatoriu fericite pentru experimentatori. Numele lui Iisus Hristos are o putere formidabila. El reprezinta Adevarul manifestat. EL a declarat: 'Orice veti cere Tatalui Ceresc, in Numele Meu, veti primi'...numele Lui fiind IUBIRE, deci in pace, bucurie, armonie... Pronuntarea acestui Nume il ridica pe student pina la a patra dimensiune, in care este eliberat de toate influentele astrale si psihice, devenind 'neconditionat si absolut precum Dumnezeu, care este neconditionat si absolut'. Cand se refera la “dimensiuni”, banui ca are un alt sistem de referinta decat cel uzitat acum. Am vazut multe vindecari miraculoase la cei care spuneau: 'In numele lui Iisus Hristos'. Iisus Hristos este in acelasi timp, persoana si principiu; si IISUS ESTE, IN FIINTA FIECARUIA, MANTUIREA SI SALVAREA sa.

94

Iisus Hristos din fiinta interioara este Eul Superior (Sinele) celei de-a patra dimensiuni, OM-ul facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Este Eul ('EU SUNT'), care nu cunoaste nici esecul, nici boala, nici suferinta, care nu s-a nascut, nici n-a murit vreodata. Este 'Invierea si Viata' din fiinta fiecaruia! 'Nimeni nu vine la Tatal Ceresc decat prin Fiul Sau', aceasta inseamna ca Dumnezeu, Universalul, actionand in planul particular, devine Hristos in om. Iar Sfantul Duh inseamna Dumnezeu in actiune. Astfel, zilnic, OM-ul manifesta Trinitatea Tatalui, a Fiului si a Sfantului Duh. A gandi, trebuie sa atinga perfectiunea unei arte. Cel care atinge aceasta maiestrie trebuie sa aiba grija sa nu brodeze pe panza spiritului sau decat conform cu Planul Divin; el brodeaza cu culori magnifice de putere si de decizie, cu credinta perfecta ca nu poate fi putere capabila sa-i altereze perfectiunea, stiind ca acestea se vor manifesta in viata sa, idealul devenind astfel real. Orice putere este data omului, (de gandirea justa) pentru a realiza Cerul sau pe pamant si acesta este si scopul 'Jocului Vietii'. Legile sale Spirituale sunt CREDINTA fara teama, NEREZISTENTA si IUBIREA! Fie ca fiecare dintre cititorii nostri sa fie acum eliberat de ceea ce l-a retinut prizonier ani indelungati, separandu-l de ceea ce-i apartine, si fie ca el sa cunoasca Adevarul care-l va elibera' - sa fie liber pentru a-si indeplini destinul, pentru a provoca manifestarea Planului Divin al vietii sale, Sanatatea, Bogatia, Iubirea si perfecta Expresie de sine! 'Sa fiti transformati prin reinnoirea fiintei voastre!'

NEGATIILE SI AFIRMATIILE 95

(Pentru Prosperitate) Dumnezeu este bogatia mea infailibila si sume mari de bani imi parvin rapid prin Har si mijloace perfecte! (Pentru Conditii Armonioase) Orice plan pe care Tatal Ceresc nu l-a conceput se va dezagrega si se va risipi pentru a se putea manifesta Planul Divin. ( Pentru Conditii Armonioase) Numai ceea ce este adevarat de la Dumnezeu este adevarat in mine, caci EU SI DUMNEZEU SUNTEM UNA. Iubirea Divina dezagrega si risipeste acum orice discordanta din spiritul meu, din corpul meu, din afacerile mele. Iubirea Divina este cel mai puternic chimist din Univers si dizolva tot ceea ce nu este Dumnezeu! (Pentru Credinta) Cum Eu (sufletul) sunt Una cu Dumnezeu (Spiritul), Eu sunt Una cu binele Meu, caci Dumnezeu este in acelasi timp Donatorul si Darul. Eu nu pot separa Donatorul de Dar. (Pentru Sanatate) Iubirea Divina umple constiinta mea cu sanatate si fiecare celula a corpului meu, cu LUMINA. (Pentru Vedere) Ochii mei sunt ochii lui Dumnezeu, eu vad cu ochii Spiritului. Vad clar Calea deschisa! NU EXISTA OBSTACOL IN DRUMUL MEU! Vad clar Planul perfect.

96

Sunt nerezistent si gata sa ma las condus. (Pentru Lucru) Am mult de lucru L-am primit in mod Divin Eu lucrez cat pot mai bine.(Pentru Directii) Sunt Divin sensibil la directiile mele intuitive si ascult imediat de Vointa Ta. Eu aud. Si sunt foarte bine platit. idealul devenind astfel real. Doamne! (Pentru Auz) Urechile mele sunt urechile lui Dumnezeu. 'Jocul Vietii' are ca scop sa va ajute in aceasta realizare. de decizie. El picteaza tablourile sale cu magnifice tuse de putere. FLORANCE SCOVEL SHINN 97 . stiind ca ele se vor manifesta in viata sa. (Pentru a fi liber de orice sclavie) Arunc povara mea pe umerii lui Hristos care este in mine si avansez. PUTEREA IUBIRII este data OMului pentru a realiza BINELE sau pe Pamant. Cel care atinge aceasta maiestrie trebuie sa aiba mare grija sa picteze pe panza spiritului sau doar PLANUL DIVIN. liber! Gandirea ar trebui sa atinga perfectiunea unei arte. aud cu urechile inimii si ale Spiritului. cu credinta perfecta ca nu exista putere capabila sa-i altereze perfectiunea.

98 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful