Priprema 1 Zamjesite tijesto od svih sastojaka za kore. Tijesto stavite na vagu i podjelite na 6 jednakih bublica za 6 kora.

2 Svaku bublicu premjesite, razvaljajte na veličinu pleha i stavite pedi s obrnute strane pleha. Ja uvijek radim u plehu od pečnice. 3 Ponavljate postupak pod 2. za svih 6 kora.Jedna se peče dok drugu razvaljavate. Trebat de Vam oko 60 min za svih 6 kora. 4 Pečete na 200 kratko. Kore Vam moraju ostati svijetle. Čim vidite da počinje na nekom djelu malo smeđiti, odmah vadite van. Stoga ved za 3 min počnite viriti u pečnicu. 5 Kada ispečete kore na vatru stavite 0, 85 l mlijeka za kremu. Dodajte rum, šeder, čokoladu. U 0, 15 l mlijeka stavite 6 žlica glatkog brašna i promješajte dobro da ne bude grudica. 6 Kada zavrije mlijeko dodajte mlijeko sa brašnom i mješajte 2-3 min da se 7 sve lijepo zgusne, a cijelo vrijeme mješate sa pjenačom. U malo prohlađenu kremu dodate 1/2 margarina. 8 Sada prvu koru stavite u pleh i filajte sa kremom svaku koru dok sve ne potrošite. Zadnju koru po vrhu premažete čokoladnom glazurom 9 Na malu vatru stavite ulje, gore čokoladu i pazite da vam ne provrije. Kada se otopi dodajte maslac, promješajte i premažite zadnju koru oduzgora. Kada se malo počinje stezati, prošarajte sa vilicom površinu i dobit dete lijepe šare. 10

a po filu glazuru. 12 http://www.s. 11 U novoj izradi dodala sam u filu 2 žlice kakaoa. i zadnju koru oduzgora premazala filom.coolinarika.com/slika/330909 sakrij sliku Sastojci biskvitne kore: 60 dkg brašna glatkog 5 dkg masti 15 dkg šedera 3 cijela jaja 1 kiselo vrhnje 1 pecilni prašak 1/2 limuna naribati koricu krema: 1 l mlijeka 1 žlica ruma 100 g čokolade 25 dkg šedera 6 žlica brašna 1/2 margarina čokoladna glazura 10 dkg čokolade 4 žlice ulja . Moj savjet je da izvažete prvo posudu u kojoj dete kuhati kremu i onda stavite ponovno na vagu posudu sa kuhanom kremom i opet podjelite sa 5 kako bi Vam sve bilo jednako i naravno lijepo.p.

3 žlice margarina .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful