P. 1
Facebook Mint Marketing Eszkoz 2012 majus 31

Facebook Mint Marketing Eszkoz 2012 majus 31

|Views: 43|Likes:

Facebook oktatás és szeminárium

Facebook oktatás és szeminárium

More info:

Categories:Types, Business/Law
Published by: Romulus Lorand Szinte on Feb 10, 2013
Copyright:Attribution
List Price: $0.99 Buy Now

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
See more
See less

09/17/2013

$0.99

USD

pdf

text

original

mint MARKETING eszköz 2012.Május 31.

Csütörtök
Szinte Romulus Loránd Online marketing szakértő – tanácsadó Juhász Gábor főállású fészbuker www.wprodukcio.hu

facebookról röviden

A FACEBOOK ereje már a keresésekben is meglátszódik

Facebook fejlődése

2004/2005/2006 2007/2008/2009 2010

2011

2012

Az aktív felhasználok száma folyamatosan nő a világon !!! 847.573.840 FB felhasználó 2012 Május

Forrás: Facebook, 2011

350 magyar Forrás: Socialbakers .Magyarországi aktív felhasználók 2012.9730.Május 28-án 3.

com Kapcsolatban: 749420 .900 Házasok: 460.480 Forrás: Socialbakers.980 / 52% Egyedülállók: 567.Magyarországi felhasználók 18-24 korosztály 25 % 25-34 korosztály 25% Férfiak: Nők: 1.064.540 / 48% 2.891.

350 felhasználó 50% naponta Naponta átlagosan eltöltött idő Aktív felhasználók száma Aktív felhasználók napi belépése Forrás: Facebook Internal Data .A felhasználók életének része már a Facebook 55 perc 3 975.

akkor a logóra több figyelem irányul. Forrás: Facebook Internal Data . hogy összefüggés legyen a kettő között.TIMELINE A Facebook-on Több kutatásból kiderült. ha a borító kép és a logó úgy van kialakítva.

TIMELINE A Facebook-on méretek Forrás: Facebook Internal Data .

akikkel eredetileg is megosztottad azt. és adj hozzá mindent.TIMELINE A Facebook-ON •Idővonalad elő nézete Amint megkapod az idővonaladat. még mielőtt bárki más megtekinthetné. amit szeretnél. Amennyiben szeretnél. ami hiányzik onnan. amilyenné szeretnéd. Forrás: Facebook Internal Data . hogy olyanná formáld az idővonaladat. •Döntsd el. hogy ki láthatja a dolgaidat Csak azok az emberek láthatnak egy bejegyzést az idővonaladon. visszamehetsz megnézni. •Szabályozd. hogy ki láthatja a bejegyzésedet. Rejts el vagy emelj ki bármit. törölheted vagy akár el is rejtheted azt az idővonaladról. mit szeretnél kiemelni Segítségképpen az elkezdéséhez az idővonalad tartalmaz párat a legfontosabb fényképeidből és eseményeidből. lesz 7 napod mielőtt bárki más láthatná. Ez lehetőséget ad arra.

TIMELINE .idővonal navigáció 4.borító kép 2.alkalmazás dobozok 3.logó .a legfontosabb felületek 1.

hiszen az oldalainkat tudjuk gyosan kezelni ráadásul használja a Push Notification funkciót is. . az üzenetek egyszerű kezelését szolgáló Messenger alkalmazás mellé megjelent a Page Manager és Camera alkalmazás. Kinek jó ez? kifejezetten Facebook oldal adminoknak nagy segítség.Új Mobil Alkalmazások Az általános Facebook alkalmazás. a Camera viszont a fényképek egyszerű böngészését és feltöltését segíti.

facebook mint marketing eszköz RAJONGÓI OLDAL. Fan Page .

Hozzunk létre egy rajongói oldalt! .

Töltsük fel tartalommal. ...

Legyen értékes az aloldal! .

új termék. szolg Sajtótájékoztató . szezonális Megjelenés Pl:CD.Esemény meghívó MIKOR? MIT? Típusai: Nyitott vagy Zárt Rendezvény Akciók Pl:nyitási. Könyv Megújulás Pl:új részleg nyitás Nyitás.

Akár szabjuk teljesen egyedivé .

ismerjék meg a rajongói oldaladat! .

Határozzuk meg a célcsoportunkat .

Valódi célcsoport / Ki használja a Timeline-t A regisztráltak 80% -ka valódi adatokkal rendelkezik a facebookon! .

Érd el pontosan akit szeretnél: Tömeget vagy célcsoportot Pontos célzással nagyobb a hatékonyság Location Demographics Workplace Real Time .

Újra targetálás Felhasználó “kapcsolatba lép” a hirdetéssel A facebook azon a felhasználók beazonosítása után akik kapcsolatba léptek az eredeti hirdetéssel lehetőséget ad egy második fázisra a copy ad-re .

ad space unit – Hirdetési Rendszer .ASU .

Ad www.com/marketing .facebook.

Engagement Ad lehetőségek Rajongója leszek Videó hozzászólás Esemény RSVP Ajándékozás Szavazás Termékminta .

Legyen az ismerősöd is rajongó! .

Rajongói oldalak P2P terjedése .

lépj kapcsolatba a rajongóiddal .

jelenj meg a rajongóid hírfolyamában .

hogyan? A felhasználók és brandek folyamatosan kommunikálnak egymással a Facebookon Fotókkal Videókkal Esemény meghívókkal Posztolássall Jegyzetekkel Alkalmazásokkal .

content is king .

...posztolj értékes tartalmat.

érdekes híreket .

Posztolás de mikor? .

Posztolás de Hányszor? .

exkluzív tartalmat .

sorsolj ajándékot .

médium szinergiák .

irányíts forgalmat honlapodra .

com/utazaskiallitas Egyszerű és hatékony módja annak. Google. plakát.Szép URL-ek – www. Bing Vegye át a meglévő rajongói oldalakat. hogy forgalmat generáljon az oldalra Könnyen kereshető Facebookon belül és más keresőkkel pl.facebook. névjegy . hirdetésekben . hogy ezentúl Ön lehessen a hivatalos Minden hirdetési lehetőséggel forgalmat irányíthat oldalára Offline használható:szórólap. kiadványokban.

érdekes értékes tartalmat szolgáltass •tegyél fel kérdéseket •válaszold meg a kérdéseket •alakíts ki személyes kapcsolatot •integráld be a honlapodba a Facebookot •hirdesd rajongói oldaladat •Tegyél fel sok jó fotót .Hogyan legyünk sikeresek? •gyakran frissíts •ne spammelj sokat •exkluzív.

egyéb hirdetési lehetőségek .

Standard Hirdetés a Facebookon .

Videó Hirdetés .

Facebook hirdetés létrehozása .

Facebook hirdetés Minimum 3 db hirdetés / kampány 3 különböző szöveg 3 db különböző fotó 3 féle megszólítás Célcsoportra targetálva .

Érdeklődés .Facebook célzás – Hely. Kor. Nem.

Idő. Ár. Licit .Facebook hirdetés – Demográfia.

Ellenőrzés.Facebook hirdetés – Költés. Fizetés A fizetést Forintban vagy USD-ben csináld mert a Facebook az USA-ból származik!!! .

Facebook hirdetés – Költés. Fizetés Facebook hirdetések árai: Forintban átlagos kattintási ár 20-40 Ft Dollárban átlagos kattintási ár: 0.Használj egyedi grafikát! .Ha valami nem működik módosísd a kampányt .Licit árat add meg az elején a legnagyobbat .15-0.20 cent Egy Átlagos kampány 30 napra: .Minden nap nézz rá! .Költés napi 1000 Ft . Ellenőrzés.

GONZOO a Főállású Fészbuker FB Alkalmazások .

Mit használj még? A legjobb online eszköz eladásra a Google Adwords szolgálatsásai .Videó You Tube / szöveges /kép /videó . szöveg / banner .Keresési hálózat / szöveges -Display hálózat / kép .

profitonline.com/szinte www.com/GonZOO. Juhász Gábor .hu Köszönöm a Figyelmet! www.hu Minden jog fenntartva Szinte Romulus Loránd 2012.https://www.facebook.facebook.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->