You are on page 1of 7

Hovedgaden

Hovedgaden

Velkommen!
Du læser i første eksemplar af et blad for og om Hedehusene, med fokus på hvad der sker på Hovedgaden. Bladet udgives i forbindelse med opstarten af et projekthus på stationen, som skal bidrage til livet i byen. Bladet vil blive skrevet og drevet lokalt for at skabe større engagement og viden om de ting, der sker i Hedehusene. Til en start vil bladet være muligt at få i byens butikker. Der er åbent ”projekthus” på stationen tirsdag, onsdag og torsdag fra kl 13 – 18 – onsdag indtil kl 21. hvor alle er velkomne. Den sidste weekend i oktober runder vi af med åbent projekthus fra 13 – 18 lørdag og søndag. Lørdag den 27. oktober kl 14 vil vi holde et borgermøde for at samle op på erfaringerne fra de tre ugers aktiviteter.
-1-

Redaktion: Ditte, Jens, Anne Marie, Liv, Sofie og Mia Indhold og redigering: Jens, Liv, Sofie og Mia Fotos og grafisk design: Liv Udgivet i ca. 100 eksemplarer. Projekthuset er støttet med midler fra Områdeløftet i Hedehusene. Tak for lån af symaskiner til Klub Inn. hovedgaden@mail.com

I denne korte udgave vil i kunne læse om en butik der har valgt at flytte til Roskilde bla. fordi huslejen på Hovedgaden er for høj og om en tatovør, der har indrettet sig med legehjørne til børnene mens far eller mor får sig en tatovering. Derudover vil der være lidt nyt om hvad der foregår på stationen. Denne gang er det en konkurrence om hvilket navn stationen skal have. Læs mere bagerst i bladet. Men vigtigst af alt: Hvis du brænder inde med en eller flere historier som du enten selv vil forfatte eller få andre til at skrive, så kig forbi stationen eller send en mail til: hovedgaden@mail.com

Hovedgaden

Hovedgaden

Indtryk af Hedehusene
For et par uger siden indtog 20 studerende fra Roskilde Universitet Hedehusenes stationsbygning, i forbindelse med en workshop, som et led i undervisningen. Inden de studerende ankom til Hedehusene, skrev de deres forhåndsintryk og fordomme ned. ”Hedehusene har jeg altid opfattet som byen der ligger for enden af motorvejsafkørslen...” ”Jeg forestiller mig Hedehusene som et lidt gammelt bysamfund, med en masse minder fra gamle dage. ” ”Jeg ser byen som en flot by, med gode steder, hvor folk kan mødes, men intet der binder dem sammen.” ”Når jeg tænker på Hedehusene, tænker jeg ikke på et sted, der er visuelt hyggeligt at komme.” ”Det ligner en by der bare er.” ”Jeg forestiller mig Hedehusene som et lidt gråt og kedeligt sted, med en overvægt af ældre mennesker i befolkningen.” ”Jeg ser det som en soveby, en by hvor man bare bor, småt stille, ikke meget liv, kedeligt”
-2-3-

På tomandshånd gik de studerende den første dag rundt og dannede sig indtryk af Hedehusene. ”Der er ingen tvivl om at Hedehusene er præget af et skjult hierarki. Et hierarki hvor de ældre i byen er øverst på kransekagen.” ”Flere butikker end jeg troede. Få mennesker, men glade. Kun biler, mest gennemkørsel.” ”Den besidder de mest nødvendige provinsby-elementer, og byen kan ikke umiddelbart byde på nogen former for wauw-effekt.” ”Byen er fyldt med grønne områder, som ligger øde og uden en masse aktivitet.” ”Det har altid været en rolig by, hvor unges mødepunkt er ved Rema 1000 i Fløng”

Hovedgaden

Hovedgaden

Seven Tattoo
En moderne tatovør i Hedehusene. ”Hvorfor hedder den Seven Tattoo?” Spørger vi nysgerrigt da vi er på besøg i butikken fredag formid- dag. ”Jeg er født den 7/7 1977 på syvende sal kl.7, så tallet 7 er ligesom mit.” svarer René, indehaveren af Seven Tattoo. Butikken ligger i den gamle kro, en bygning som rummer meget historie. Det er netop det der tiltaler René. Han fortæller om tatoveringskunsten, som er en meget gammel tradition, og han synes derfor at det er oplagt, at butikken ligger hvor den ligger. Tidligere arbejdede han hos en tatovør i Roskilde, men da han ønskede at få sin egen butik og selv bor med sin familie i Fløng, var det nærliggende at åbne i Hedehusene. Det er vigtigt for René, at bevæge sig væk fra den gængse opfattelse af, hvordan en tatovørforretning skal se ud. En sådan forretning behøver ikke nødvendigvis at ligge i et mørkt kælderlokale. Hos Seven Tattoo er lokalet lyst og moderne indrettet og har et ungt og venligt udtryk. Butikken har blandt andet et børnehjørne, hvor børnene kan tegne og male. Han har en del enlige mødre som kunder, og da han også selv har to børn som af og til opholder sig i butikken, synes han at et børnehjørne er oplagt. Fra butikken er der en fin udsigt, hvilket betyder meget: ”Jeg skal stå her i 8 timer hver dag, så det er rart med noget smukt at se på”.

-4-

-5-

Hovedgaden

Hovedgaden

Best Second
”Jeg kan få en butik midt på Algade i Roskilde, med de samme månedlige udgifter, som jeg har her i Hedehusene”. Best Second er en hyggelig og meget charmerende butik i Hovedgaden. Her sælges hovedsageligt genbrugstøj og -sko. Butikkens imødekommende ejer, Pia fortæller, at hun har været glad for at have butik i Hedehusende. ”Jeg har mange faste kunder, som ofte kommer i butikken” udtaler Pia. Da vi besøgte butikken havde den besøg af en mor og hendes datter, som fortalte, at de kom i butikken 3-4 gange om ugen for at se, om der var kommet nye varer. De er helt sikre på, at de også vil komme i den nye butik i Roskilde, nu hvor Pia, inden længe, flytter butikken til Algade (gågaden red.) i Roskilde.
-6-

Pia synes, at Hedehusene er en rigtig hyggelig by. Det var helt bevidst at hun valgte at placere sin butik her. Hun fandt byen hyggelig og ønskede, at give sit bidrag til byen. Hun har udelukkende valgt at flytte, da huslejen er for dyr på hovedgaden i Hedehusene. ”Jeg kan få en butik midt på Algade i Roskilde, med de samme månedlige udgifter, som jeg har her i Hedehusene”. Pia håber, at en anden butik hurtigt vil rykke ind i det fine butikslokale på Hovedgaden, så det ikke skal stå tomt som flere andre.

-7-

Hovedgaden

Hovedgaden

Sæt dit præg på Hedehusene!
Konkurence: Vær med til at bestemme hvad projekthuset i fremtiden skal kaldes – og vind en ipod! Projekthus, væksthus, værtshus og ventesal har været brugt – men hvad skal Stationen i Hedehusene hedde nu, hvor der for alvor er kommet gang i Projekthuset? Kært barn har mange navne – vi skal bare bruge et! Forud for borgermødet lørdag den 27. oktober kl 14.00 udskrives der en konkurrence om navnet på det, der ellers er blevet kaldt for projekthus eller bare stationen. Kom med dit bud på hvad det kunne hedde og vær med i lodtrækningen om et gavekort til en ipod shuffle. Men gør det straks! Vi er kun modtagelige for ideer indtil
-8-

onsdag den 24. oktober (midnat) Send dit forslag til: hovedgaden@mail.com Og kom forbi stationen til en sludder eller en kop kaffe, når der er åbent hus tirsdag, onsdag og torsdag fra kl 13 – 18, onsdag indtil kl 21. Den sidste weekend i oktober runder vi af med åbent projekthus fra 13 – 18 lørdag og søndag.

-9-