VREM RESPECT!

Ștefănescu Marinela-Ana Clasa a X-a A Colegiul Național Aurel Vlaicu

Indiferent sub ce formă, consider că respectul te face OM, te educă și te face apreciat. Respectul e cam greu să îl găsești în ziua de azi începând de la o conversație cu o persoană care nu te lasă să-ți termini ideea și până la faptul că toată lumea critică, indiferent de fapta celuilalt, trebuie să existe ceva de comentat.

Respetul pe internet
Respectul este un factor foarte important și pe internet. La tot pasul întâlnim persoane care ne jignesc și cum în zilele noastre internetul este folosit de o mare varietate de persoane procentul respectului reciproc este tot mai scăzut.

Te rog să nu vorbești așa! Eu nu ți-am vorbit ție urât...

Tu cine te crezi să-mi comentezi mie? Ești un nimic care încearcă să pară cineva...Uită-te la tine cum esti! Habar nu ai cu cine te pui...

Efectul comportamentului
Modul în care te comporți reflectă educația primită și cu siguranță, lipsa de respect față de semeni scoate la iveală trăsăturile negative ale personalității tale. Felul în care ne comportăm afectează atât starea psihică cât și încrederea în sine a victimei.

Un exemplu de lipsă de respect pe internet, des întâlnit, este hărțuirea și intimidarea. Când o persoană nu obține ceea ce vrea de la tine, prin intermediul internetului, tu o ignori, doarece a dat dovadă de lipsă de respect aceasta poate să treacă la amenințari și hărțuire prin mail-uri sau prin postarea unori imagini neadecvate pe rețele de socializare.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful