CVBA Sociaal Engagement (ACW): een spaarpot van 14 miljoen euro Thierry Debels @thierryd 14/2/13 aangepast: 14/2/13 Het ACW

streek jarenlang dividenden op waarop het nauwelijks belastingen betaalde. Op een som van 102 miljoen euro zou het volgens Trends maar 58.000 euro belastingen betaald hebben. De constructie verliep via Sociaal Engagement. De vennootschap Sociaal Engagement zit in elk geval volgens de laatste neergelegde jaarrekening op bijna 14 miljoen euro aan beleggingen (zie screenshot hieronder).

Die spaarpot kon er komen door jaren van winst. Zo werd in 2011 ruim 3,4 miljoen euro nettowinst gemaakt. Het jaar daarvoor net ruim 2,7 miljoen euro.

maar alle middelen ingezet voor de maatschappelijke werking.” Dat ‘alle middelen’ ingezet werden voor de ‘maatschappelijke werking’ klopt dan ook niet. waaronder honderden sociale initiatieven in Vlaanderen.Nochtans beweert het ACW in een persbericht het volgende: “Omdat Sociaal Engagement een vennootschap is met Sociaal Oogmerk. heeft ze niet tot doel om winst te maken en heeft zij dus nooit dividenden uitgekeerd. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful